Találatok a következő kifejezésre: Baj ha óránként eszik a (10 db)

Baj ha 2 óránként eszik a baba?

A 2 hónapos babám napközben 2 óránként eszik 60-at mert nincs tönbb tejem, csak este amikor alszik akkor eszik 3 óránként. Tápszert nem fogadja el.

Legjobb válasz: Dehogy baj!!Ha 2 óránkénti tejcsi elég csak neki akkor csak nyugodtan szoptasd úgy.A 3 óránkénti ciciztetést csak a könyvek írják, a valóság mindig más!Az élet írja a legjobb forgatókönyveket, a gyereknevelésben is!A a picid 2 óránként igényli akkor ciciztesd úgy és ne hallgass senkire a ki rögtön a tápszert ajánlja!Az anyatej mindennél többet ér!

Dehogy baj!!Ha 2 óránkénti tejcsi elég csak neki akkor csak nyugodtan szoptasd úgy.A 3 óránkénti ciciztetést csak a könyvek írják, a valóság mindig más!Az élet írja a legjobb forgatókönyveket, a gyereknevelésben is!A a picid 2 óránként igényli akkor ciciztesd úgy és ne hallgass senkire a ki rögtön a tápszert ajánlja!Az anyatej mindennél többet ér!
Szerintem nem baj. Sõt, ha nincs elég tejed, akkor a legjobb, ha minél gyakrabban teszed mellre, így remélhetõleg nem is fog kelleni a tápszer. Bár nem javasolják az ennél gyakoribb szoptatást, de szerintem amíg nincs elég tej, akármilyen gyakran szoptathatsz. Ihatsz mellé szoptatós teát, meg szedhetsz homeopátiás bocsókat, ha akarsz, így talán lehet fokozni a tejtermelést. Ha lesz több, akkor már biztos jobban teleeszi magát, és kicsit kitolódik ez az idõ, így azért kényelmesebb :)
A tea nagyon jó ötlet!Minét több folydék, és rendszeres étkzés, annál több tejcsi lesz.És a gyakori ciciretétel is növeli a termelõdést.Én 100%os narancsot ittam sokat, abban rengeteg a vitamin, és szopis teát.2 évig szopiztattam!Szorítok!
A szoptatási szakértõk szerint igény szerinti szoptatás (ez a legjobb a babának) esetén akkor kapjon a baba cicit, amikor kéri, függetlenül attól, hogy 5 perce, vagy 5 órája evett utoljára. Õt kérdezd, biztosan tud segíteni: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3
Semmi baj sincs, engem is paráztatott anyum, hogy ennek a babának már 3 óránként kellene ennie, lám, az unokatesómé milyen szépen beállt, biztos valami nem stimmel, de nem hallgattam senkire, csak a babám jelzéseire. És volt, hogy esténként akár másfél-két órán át ciciztünk, mert kevésnek tûnt a tejcsim ahhoz, hogy jóllakjon, pár nap után heklyreállt a rend; utólag tudtam emg, hogy rengeteg baba csinálja ezt, és nem azért, mert éhesek...
Nem baj, ha csak anyatejet kap, és ilyen keveseket eszik, valószinüleg tényleg ki is ürül a gyomrocskája mire újra kér. Tápszert szerintem ne adjál neki! amikor nekem kezdett már elapadni a tejem, és muszáj volt bedobni egy jó kis tápot, napokig alig evett, mert nem izlett neki. szerintem ezzel még ráérsz! szoptassd, és szerinem minden szoptatás után fejjél, még akkor is, ha nem jön semmi, 5-5 percet szánj rá (jobb- ball) mert lehet, hogy megnövekedni a mennyiség, és késõbb ki tudnád tolni az etetéseket ha egyszeri szoptatásra többet tudna enni. sok sikert. (17 hónapos kisfiú anyukája)

Baj ha kb 2 óránként eszik az 1 éves lányom? Ti mit és mennyit adtok enni a babátoknak?

76 cm és 8900 dkg a kislányom és a következ?ket eszi: 8kor tápszer, 10kor tejpép, 12kor leves, 14kor húsos f?zi, 18kor gyümi túróval és 21kor tápszer. Az evések között még lecsúszik egy túrórudi, pár nyuszi pufi és narancs. Sok ez?

Legjobb válasz: nem baj....viszont igy is mennyiségre keveset eszik..leglább 3dl kéne egy étkezésre megennie...azén 7 hós fiam eszik kb ilyen mennyiségeket....ugyhogy ha igényli "normális kajábol" adj többet ne túrórudit meg ilyeneket adj még fõzit vagy tejpépet...vagy tejbepapit...vagy gyümit túróval de adhatsz neki kenyeret is már...vagy tésztás ételt ami jobban laktatja..már lassan azt kéne ennie amit nektek....

nem baj....viszont igy is mennyiségre keveset eszik..leglább 3dl kéne egy étkezésre megennie...azén 7 hós fiam eszik kb ilyen mennyiségeket....ugyhogy ha igényli "normális kajábol" adj többet ne túrórudit meg ilyeneket adj még fõzit vagy tejpépet...vagy tejbepapit...vagy gyümit túróval de adhatsz neki kenyeret is már...vagy tésztás ételt ami jobban laktatja..már lassan azt kéne ennie amit nektek....
mennyit eszik??mert nem mindegy....
A kérdező hozzászólása: tápszer 260 ml, tejpép 200 ml, leves 100 ml, fõzi 150 ml, gyümi 200 ml, tápszer 260 ml.
Èn sosem mértem, hogy mennyit eszik a lányom.Egyen amennyi jól esik neki.

Egy 3 és fél hónapos babát át kellene szoktatni a 4 óránkénti evésre, vagy nem baj ha még mindig 3 óránként eszik?

Tápszeres, és 3 óránként eszik. Nem sok ez már neki? Nem kéne, hogy ritkábban egyen? Még mindig felkel éjszaka enni, irigylem azokat, akiknek az els? pillanattól fogva átalussza az éjszakát.

Legjobb válasz: Még bõven egyen csak 3 óránként, pici még. Éjjel persze ne keltsed, amikor magától kel. Napközben pláne 3 óránként etesd, akkor elõbb elmarad az éjszakai kelés, nappal szépen megvan a kajaadag...

Még bõven egyen csak 3 óránként, pici még. Éjjel persze ne keltsed, amikor magától kel. Napközben pláne 3 óránként etesd, akkor elõbb elmarad az éjszakai kelés, nappal szépen megvan a kajaadag...
Nem baj. Majd magától átáll. Legalábbis nálunk mindig így volt. Most a napokban a kislányom már csak 4x akar enni pedig még csak 10 hós. Nem tudok vele mit csinálni, õt már nem lehet erõltetni, kiköpi meg kilöki a kezembõl a kanalat, sír. Szóval ez van...akkor csak 4x eszünk. Ti nyugodtan ehettek 3 óránként, mi is így ettünk még 3 hósan és ha jó emlékszem éjjel is csak 1 evés maradt ki a többi ébredõs volt. :p Türelem, nekünk már van néhány átaludt éjjelünk is. :p
Szia! mi is 3, 5 hónaposak vagyunk csak anyatejesek. VAn hogy 5ször kér enni (sir ha többször akarok neki cicit adni) van hogy a 6 sem elég. Szerintem tudja õ mit akar:) Szerintem is át fog magától állni.
Szia, az én fiam 1éves és még mindig 3óránként eszik! Este 11-tõl alszik reggel 7-ig. (jó esetben) Úgyhogy még ráértek a 4óránkénti kajával...
6, 5 hónapos a kislányom, még mindig 3 óránként eszik napközben, éjszaka meg 9-5 alszik, aztán egy kis szopi, aztán tovább alszik 9-ig. Ne siettesd, átszoktatni nem lehet, ha éhes, ennie kell.
A fiam 4 hónapos és általában 3 óránként eszik, de van hogy csak 2 óra telik el két evés között, annyira éhes. Éjszaka mindig 2x kel enni. Tápszeres. Én is szeretném, ha ritkábban és többet enne, de nem tudom erõltetni, õ tudja mikor éhes.


Baj, ha a 10 hetes kislányom 2-3 óránként eszik?

Legjobb válasz: baj?...dehogy baj így a normális....mit eszik? szopizik ?mert akkor fõleg jó így

baj?...dehogy baj így a normális....mit eszik? szopizik ?mert akkor fõleg jó így
A kérdező hozzászólása: Sajnos tápszer.
abban sajnos nem vagyok otthon...
Így hányszor eszik egy nap és kb. mennyit? Milyen a súlya?
A kérdező hozzászólása: Kb. 7x. 3500-al született, most 5350.
10 hetesen a napi 7 étkezés teljesen jó és a súlygyarapodása is megfelelõ.
Az teljesen jó. 3 óránként az jó. Majd késõbb alakul még, hosszabodik a két idõ közti távolság.

Az nem baj ha a szoptatások után a következőig nem keményednek be a melleim? 13 napos a babám és 2 óránként eszik. Csak éjjel kel egyszer, akkor reggelre olyanok a melleim mint a kő. Ugye ettől még van elég tejem? Ha eszik a szája mellett folyik ki.

Bocsi ha buta kérdés, de els? babás kezd? anyuka vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nem baj, mindenet jól csinálsz, erre utal az is, hogy ilyen szépen alszik éjjel. Én a Suttogó "beosztása", napirendje alapján kezdtem el, és minden rendben van a mai napig is (ha érdekel, olvasd el te is). Már négy hónapos a pici, szépen szopik, úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak így tovább, egyél-igyál rendesen, ne hagyd, hogy begyulladjon a melled, ezért epdig annyit tehetsz, hogy sokat szoptatsz és ha kell, fejsz. Utóbbival szaporíthatod is a tejed, de arra még millió más módszer is van :)

Szia! Nem baj, mindenet jól csinálsz, erre utal az is, hogy ilyen szépen alszik éjjel. Én a Suttogó "beosztása", napirendje alapján kezdtem el, és minden rendben van a mai napig is (ha érdekel, olvasd el te is). Már négy hónapos a pici, szépen szopik, úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak így tovább, egyél-igyál rendesen, ne hagyd, hogy begyulladjon a melled, ezért epdig annyit tehetsz, hogy sokat szoptatsz és ha kell, fejsz. Utóbbival szaporíthatod is a tejed, de arra még millió más módszer is van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, megnyugodtam hogy nincs gond. :)

2 hetes a kisfiam és van mikor inkább aludna 4 oránként felkel költeni? Nem baj ha átalusza az északát?

Legjobb válasz: Annak csak örülj, ha átalussza az éjszakát, legalább te is pihenhetsz. Ha éhes, vagy valami baj van akkor úgyis jelez neked. Jó babázást.

Annak csak örülj, ha átalussza az éjszakát, legalább te is pihenhetsz. Ha éhes, vagy valami baj van akkor úgyis jelez neked. Jó babázást.
örülj neki!!
Az én lányom is kb.2-3 hetes lehetett amikortól átaludta az éjszakát/este fél 9-reggel 6-ig/, ne aggódj, örülj, hogy nem kell éjszaka felébredned hozzá.Vannak olyan kisbabák, akik 2 óránként felébrednek, te a szerencsések közé tartozol.A babuci biztosan nagyon jól lakis este és reggelig bírja.

Jövő héten lesz 5 hónapos a kislányom. Baj, ha 1, 5-2 óránként aludni kíván és alszik is ált.1, 5-2 órákat, van hogy 2, 5-et? Nem sok ez ennyi idősen? Egyébkén eszik rendesen és jókedvű baba.

Legjobb válasz: Szia! az enyém is ennyi idõs és pont ezt csinálja, csak õ a babakocsiban hajlandó elaludi. Szerintem nem baj, mert jókedvûek, esznek, játszanak, csak több az alvásigényük. Nálunk a férjem is és én is nagy alvók vagyunk. Lehet a baba örökölte-. Szerintem örüljünk neki. A szomszéd kiscsaj naponta kétzer fél órát alszik és egész nap visongat. Fél éves. Ne aggódj. Jó babázást!

Szia! az enyém is ennyi idõs és pont ezt csinálja, csak õ a babakocsiban hajlandó elaludi. Szerintem nem baj, mert jókedvûek, esznek, játszanak, csak több az alvásigényük. Nálunk a férjem is és én is nagy alvók vagyunk. Lehet a baba örökölte-. Szerintem örüljünk neki. A szomszéd kiscsaj naponta kétzer fél órát alszik és egész nap visongat. Fél éves. Ne aggódj. Jó babázást!
Az én kisbabám most lett 8 hónapos. Nála hasonló volt a szitu. Én végül elvittem a gyerekorvoshoz - nem mintha nagyon aggódtam volna - de nem akartam úgy járni, hogy átsiklok valami fontos felett. A gyerekorvos azt mondta, hogy ez az alvás tényleg több, mint a megszokott, de van esély rá, hogy csak arról van szó, hogy az én kisfiam ilyen. Mindenesetre elküldött minket vérvételre, amibõl kiderülhet, ha valami gond van. Énbennem a vérszegénység és vashiány merült fel, de a gyerekorvos konkrétat nem akart mondani (aranyos, nem az a riogatós fajta). Abban maradtunk, hogy majd a vérvétel eredményétõl függõen megbeszéljük a további tennivalókat(ha egyáltalán lesz ilyen). Ha akarod, megírom, hogy mi lett a vérvétel eredménye. Én mindenesetre bízom abban, hogy semmi gond nincs, mert egyébként semmi baj nincs vele. Kicsit keveset eszik, de õ mindig is ilyen volt.

Ha igényli a baba nem baj ha 2 hónaposan 4 óránként eszik és az éjszakát átalussza?

2 hónapos babám kb. 2 hete 11-6-7ig alszik éjjel.Néhány napja pedig napközben is csak 4 óránként szopizik.Napközben egy mellből, este kettőből. Nem baj ha ilyen ritkán eszik?

Legjobb válasz: Ha õ így kéri, akkor rendben van

Ha õ így kéri, akkor rendben van
Egyetértek! De ha végre bejön a jóidõ, amit már úúgy várunk, lehet, hogy szomjasabb lesz õ is, úgyhogy megeshet, hogy gyakrabban kéri majd. :)
Nem baj, örülj neki! Az elsõ babám egy 1 hónaposan este 8- reggel 6-ig aludt, a kislányom 4.5 hónapos és még szopizik éjszaka! Szóval ez áldás az anyukának!

Baj ha a 2 hónapos babám még mindig 3 óránként eszik 90 ml-t? Emelhetem az adagját ha kevés neki?

Legjobb válasz: Nem sok, és ha úgy látod, hogy éhes, akkor emeld az adagját. Ha jól gondolom, a pici tápszert kap. Arra figyelj, hogy a cumija ne legyen túl nagy lyukú. Ugyanis nem csak éhség miatt rághatja és cumizhatja az öklét, hanem azért is, mert a szopási ösztöne nincs kielégítve.Ha éhes is lenne, akkor az öklével nem lakik jól, tehát sírna. A szoptatott babák, néha 20-30 percet "melóznak" a cicin, amíg lemegy 90 ml tej. Lehet, hogy õ ezzel a mennyiséggel 10 perc alatt végez. De attól, hogy jóllakik, a szopás iránti igénye még megvan. Kis adagokban emeld a mennyiséget, látni fogod, hogy a kaja, vagy a szopi a kevés neki.:)

Nem sok, és ha úgy látod, hogy éhes, akkor emeld az adagját. Ha jól gondolom, a pici tápszert kap. Arra figyelj, hogy a cumija ne legyen túl nagy lyukú. Ugyanis nem csak éhség miatt rághatja és cumizhatja az öklét, hanem azért is, mert a szopási ösztöne nincs kielégítve.Ha éhes is lenne, akkor az öklével nem lakik jól, tehát sírna. A szoptatott babák, néha 20-30 percet "melóznak" a cicin, amíg lemegy 90 ml tej. Lehet, hogy õ ezzel a mennyiséggel 10 perc alatt végez. De attól, hogy jóllakik, a szopás iránti igénye még megvan. Kis adagokban emeld a mennyiséget, látni fogod, hogy a kaja, vagy a szopi a kevés neki.:)
szerintem nyugodtan emelheted, ha úgy látod kevés. Mi is emeltünk rajta kb. ilyen idõsen. most 3 hónapos és 180-at eszik :)
Megpróbálhatod kis adagban 20-30 ml-el emelni, ha nem kell neki, nem fogja megenni. Mibõl gondolod, hogy kevés neki?
A kérdező hozzászólása: azért mert 2 óra elteltével már nem nagyon birok vele mert rágja az öklét meg olyan erõvel cumizik h sztem éhes 3650g-al született és most 6 kiló.nem sok ez egy kicsit?
Az én babám már a kórházban 1hetesen ennyit evett meg 3óránként. 3800-al született. A nõvérkék azt mondták az ilyen nagy babáknak ennyi kell. Most 1hónapos és 100-110-et eszik. Nem értem amúgy ha 2óra múlva már az öklét rágja, miért hagyod még 1órán keresztül "éhezni". Õ nem egy óra, hogy beprogramozza a gyomrocskáját. Ha éhes, adj neki enni.
A kérdezõ nem azt írta, hogy 3 óránként ad enni a babának, de az 2 óra elteltével már üvölt az éhségtõl. Az, hogy a baba az öklét rágja, két étkezés között, jelezhet éhséget is. De akkor általában némi ökölrágás után éhes sírás következik, amirõl a kérdésben szó sincs, és a súlya sem kicsi a fogyasztott mennyiséghez képest. A te babád anyatejet kap, ami az õ emésztésének a legjobb. Ezért valószínûleg sokkal többet képes megenni belõle, mint tápszerbõl enne, amit kicsit lassabban dolgoz fel a kisbabák gyomra.
Baj ha a 2 hónapos babám még mindig 3 óránként eszik 90 ml-t? Emelhetem az adagját ha kevés neki?...ugy látszik nem tudok kérdést értelmezni....ajjjjaj. Én babám is tápszeres, de biztos te tudod a tutit kedves utolsó.

Babám 3 óránként eszik. Büfizni nem hajlandó, szinte hisztizik, hogy hagyjam és általában el is alszik. Most 2 óra alvás után folyt a tej a száján. Baj lehet, ha épp nem vagyok ott?

Legjobb válasz: megpróbálom elmagyarázni,hogy büfiztesd,remélem jól magyarázom. az egyik kezedre amelyiken kényelmes fektesd hasra,hogy mindene lógjon,csak természetesen a feje ne,és simogasd a hátát,max 5 perc után lesz büfi.

megpróbálom elmagyarázni, hogy büfiztesd, remélem jól magyarázom. az egyik kezedre amelyiken kényelmes fektesd hasra, hogy mindene lógjon, csak természetesen a feje ne, és simogasd a hátát, max 5 perc után lesz büfi.
Ha bealszik a cicin, és nem akar büfizni akkor az oldalára fektesd le, akkor nem kell félni, hogy visszanyeli...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!