Találatok a következő kifejezésre: Baj ha óránként (35 db)

Egy hetes babám nappal két óránként szopcsizik éjjel viszont egyszer ébred. Akkor végig alszik 4-5 órát. Nem baj ha nem ébresztem fel ugye?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj. Az én csöppségem (3 hetes) fordítva csinálja, éjszaka 2,5 óránként szopizik, nappal ritkábban igényli. Minden baba más igényekkel rendelkezik. Az biztos, hogy jelez, ha baj van, ha éhes.

Szerintem nem baj. Az én csöppségem (3 hetes) fordítva csinálja, éjszaka 2, 5 óránként szopizik, nappal ritkábban igényli. Minden baba más igényekkel rendelkezik. Az biztos, hogy jelez, ha baj van, ha éhes.
Deh baj.Akkor egyen amikor neki jó. Pl ismerõsömék meglátogattak minket, 8 hetes a fiuk, és kint voltunk a jó levegõn.Több mint egy órával aludt többet a gyermek, mint rendesen otthon szokott.Sokan cserélnének veled akár csak egy éjszakára is, hogy végre pihenhessenek kicsit.
Szia!Az én kisfiam is pont igy csinál nappal 2-4óra közt eszik éjjel egyszer ébred.Én is meg voltam elöször ilyedve de tegnap töltötte be a 3hetet és már fél kg.hízott, nõtt is kiegyensulyozott jó kisfiú.Ha kevés volna neki jelezne ne ébreszd fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat én is ellene vagyok az ébresztgetésnek úgy gondolom felébred ha éhes.Már a kórházban sem örültem amikor szóltak h ébresszem a picurt. És igen nagyon örülök, hogy ilyen nyugodt baba, nem igazán szeretném ezt megpiszkálni.
Nehogy felébreszd! Nappal behozza az éjszaki sok alvást :) Az enyém is ilyen volt, 5 hetesen már 8 órát is aludt egyfolytában!

Baj ha 2 óránként eszik a baba?

A 2 hónapos babám napközben 2 óránként eszik 60-at mert nincs tönbb tejem, csak este amikor alszik akkor eszik 3 óránként. Tápszert nem fogadja el.

Legjobb válasz: Dehogy baj!!Ha 2 óránkénti tejcsi elég csak neki akkor csak nyugodtan szoptasd úgy.A 3 óránkénti ciciztetést csak a könyvek írják, a valóság mindig más!Az élet írja a legjobb forgatókönyveket, a gyereknevelésben is!A a picid 2 óránként igényli akkor ciciztesd úgy és ne hallgass senkire a ki rögtön a tápszert ajánlja!Az anyatej mindennél többet ér!

Dehogy baj!!Ha 2 óránkénti tejcsi elég csak neki akkor csak nyugodtan szoptasd úgy.A 3 óránkénti ciciztetést csak a könyvek írják, a valóság mindig más!Az élet írja a legjobb forgatókönyveket, a gyereknevelésben is!A a picid 2 óránként igényli akkor ciciztesd úgy és ne hallgass senkire a ki rögtön a tápszert ajánlja!Az anyatej mindennél többet ér!
Szerintem nem baj. Sõt, ha nincs elég tejed, akkor a legjobb, ha minél gyakrabban teszed mellre, így remélhetõleg nem is fog kelleni a tápszer. Bár nem javasolják az ennél gyakoribb szoptatást, de szerintem amíg nincs elég tej, akármilyen gyakran szoptathatsz. Ihatsz mellé szoptatós teát, meg szedhetsz homeopátiás bocsókat, ha akarsz, így talán lehet fokozni a tejtermelést. Ha lesz több, akkor már biztos jobban teleeszi magát, és kicsit kitolódik ez az idõ, így azért kényelmesebb :)
A tea nagyon jó ötlet!Minét több folydék, és rendszeres étkzés, annál több tejcsi lesz.És a gyakori ciciretétel is növeli a termelõdést.Én 100%os narancsot ittam sokat, abban rengeteg a vitamin, és szopis teát.2 évig szopiztattam!Szorítok!
A szoptatási szakértõk szerint igény szerinti szoptatás (ez a legjobb a babának) esetén akkor kapjon a baba cicit, amikor kéri, függetlenül attól, hogy 5 perce, vagy 5 órája evett utoljára. Õt kérdezd, biztosan tud segíteni: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3
Semmi baj sincs, engem is paráztatott anyum, hogy ennek a babának már 3 óránként kellene ennie, lám, az unokatesómé milyen szépen beállt, biztos valami nem stimmel, de nem hallgattam senkire, csak a babám jelzéseire. És volt, hogy esténként akár másfél-két órán át ciciztünk, mert kevésnek tûnt a tejcsim ahhoz, hogy jóllakjon, pár nap után heklyreállt a rend; utólag tudtam emg, hogy rengeteg baba csinálja ezt, és nem azért, mert éhesek...
Nem baj, ha csak anyatejet kap, és ilyen keveseket eszik, valószinüleg tényleg ki is ürül a gyomrocskája mire újra kér. Tápszert szerintem ne adjál neki! amikor nekem kezdett már elapadni a tejem, és muszáj volt bedobni egy jó kis tápot, napokig alig evett, mert nem izlett neki. szerintem ezzel még ráérsz! szoptassd, és szerinem minden szoptatás után fejjél, még akkor is, ha nem jön semmi, 5-5 percet szánj rá (jobb- ball) mert lehet, hogy megnövekedni a mennyiség, és késõbb ki tudnád tolni az etetéseket ha egyszeri szoptatásra többet tudna enni. sok sikert. (17 hónapos kisfiú anyukája)

Baj, ha az 1 hónaposom 3 óránként eszik (tápszert) és néha szopizik is?

Nem lesz túl nagy baba? Azért eszik tápszert, mert sajnos a tejem nem elég :-(

Legjobb válasz: Az enyém volt hogy óránként evett, de átlag 2 óránként, tehát sûrûbben mint a tied, mégsem lett nagy baba. Nemlesz nagy, ne aggódj. Egyébként is a 3 óra az ideális.

Az enyém volt hogy óránként evett, de átlag 2 óránként, tehát sûrûbben mint a tied, mégsem lett nagy baba. Nemlesz nagy, ne aggódj. Egyébként is a 3 óra az ideális.
növekedési ugrása lehet nem baj ha 3 oránként eszik és tedd sokat cicire még nincs veszve semmi
Enyém is sûrûbben evett, és nem lett nagy baba, sõõt... Másfél évesen 8kiló!
Az én lányom fél óránként evet tápszert de õ bukos volt. most 4.5 éves 13 kg


Egy 3 és fél hónapos babát át kellene szoktatni a 4 óránkénti evésre, vagy nem baj ha még mindig 3 óránként eszik?

Tápszeres, és 3 óránként eszik. Nem sok ez már neki? Nem kéne, hogy ritkábban egyen? Még mindig felkel éjszaka enni, irigylem azokat, akiknek az els? pillanattól fogva átalussza az éjszakát.

Legjobb válasz: Még bõven egyen csak 3 óránként, pici még. Éjjel persze ne keltsed, amikor magától kel. Napközben pláne 3 óránként etesd, akkor elõbb elmarad az éjszakai kelés, nappal szépen megvan a kajaadag...

Még bõven egyen csak 3 óránként, pici még. Éjjel persze ne keltsed, amikor magától kel. Napközben pláne 3 óránként etesd, akkor elõbb elmarad az éjszakai kelés, nappal szépen megvan a kajaadag...
Nem baj. Majd magától átáll. Legalábbis nálunk mindig így volt. Most a napokban a kislányom már csak 4x akar enni pedig még csak 10 hós. Nem tudok vele mit csinálni, õt már nem lehet erõltetni, kiköpi meg kilöki a kezembõl a kanalat, sír. Szóval ez van...akkor csak 4x eszünk. Ti nyugodtan ehettek 3 óránként, mi is így ettünk még 3 hósan és ha jó emlékszem éjjel is csak 1 evés maradt ki a többi ébredõs volt. :p Türelem, nekünk már van néhány átaludt éjjelünk is. :p
Szia! mi is 3, 5 hónaposak vagyunk csak anyatejesek. VAn hogy 5ször kér enni (sir ha többször akarok neki cicit adni) van hogy a 6 sem elég. Szerintem tudja õ mit akar:) Szerintem is át fog magától állni.
Szia, az én fiam 1éves és még mindig 3óránként eszik! Este 11-tõl alszik reggel 7-ig. (jó esetben) Úgyhogy még ráértek a 4óránkénti kajával...
6, 5 hónapos a kislányom, még mindig 3 óránként eszik napközben, éjszaka meg 9-5 alszik, aztán egy kis szopi, aztán tovább alszik 9-ig. Ne siettesd, átszoktatni nem lehet, ha éhes, ennie kell.
A fiam 4 hónapos és általában 3 óránként eszik, de van hogy csak 2 óra telik el két evés között, annyira éhes. Éjszaka mindig 2x kel enni. Tápszeres. Én is szeretném, ha ritkábban és többet enne, de nem tudom erõltetni, õ tudja mikor éhes.

Nem baj ha 3 hónapos lányom 4 óránként eszik?

Legjobb válasz: Dehogy baj, nekem már két hósan is 4 óránként evett, naponta 5*. Az éjszakát akkor már átaludta.

Dehogy baj, nekem már két hósan is 4 óránként evett, naponta 5*. Az éjszakát akkor már átaludta.
szerintem nem, ha neki így jó és nem sír, nincs semmi baja.

Baj, ha 8 hetes babám akár másfél óránként szoptatom?

A védőnő, és a doki szerint legalább 2 órát kéne várnom 2 szoptatás között ( de inkább 3-at) Én viszont azt látom, hogy gyakrabban megéhezik. A másik pedig az, hogy a védőnőnk szerint nem lesz semmi baja, ha hagyom kicsit sírni. Tényleg így van? Nem akarom elkapatni sem, de félek, hogy rosszul csinálom

Legjobb válasz: én is óránkét két oránként szoptatom 3 hetes nagy ivbe teszek rá õk mitmondanak baba igényeit nézem!

én is óránkét két oránként szoptatom 3 hetes nagy ivbe teszek rá õk mitmondanak baba igényeit nézem!
Mért lenne baj? Gondolom a doki és a védõnõ nem mai "szakemberek". Egy ilyen pici babának még nagyon pici a gyomra, nem fér bele egyszerre sok tej, ezért gyakrabban kér enni. Ez majd fog változni a késõbbiekben. Egyébként lehet, hogy nem is azért akar cicizni, mert éhes, hanem mert megnyugvásra, testközelségre, vágyik, illetve a szopó reflexét akarja kielégíteni. Nagyon jól csinálod így, ahogy csinálod! Hallgass az ösztöneidre, azok nem csapnak be. Illetve, ekkora baba sosem ok nélkül sír, igenis vedd fel nyugodtan, ha sírdogál ( lehet "csak" anyára vágyik, de neki még ez is biológiai szükséglete)
Még valami. Sajnos régen úgy tanították, hogy szigorúan órához kötve volt csak szabad etetni. És ezt sajnos sok szakember még mindig így látja. Ha mondanak valamit, bólogass hevesen, aztán csináld tovább, ahogy eddig :) vagy ahogy szerinted jó.
Az ekkora babát nem szabad sírni hagyni. Õ még nem hisztizik, ha sír, annak oka van. Nem csinálod rosszul, hiszen a babád igényeit elégíted ki. Most még nem tudod elkapatni, úgyhogy ne aggódj, csináld továbbra is így. Én ugyanígy csináltam annak idején, rengeteget szoptattam, mert az enyémek is igényelték ezt. Ne foglalkozz se a védõnõvel, se mással (mert biztosan lesznek még, akik jobban akarják tudni nálad, hogy mi jó a babádnak:-). Ahogy egy elõzõ válaszoló is írta: bólogass, aztán tedd, ahogy nektek jó. További jó babázást!
3 honapos a babam es 3 hete orankent szopizik! eloszor azt hittem ez nem normalis sokat olvastam utana. Vegul rajottem, hogy nem erdekel semmi, csak az, hogy mit szeretne a kisfiam. Ha orankent hat orankent szoptatom. Idovel ugyis csokken. Allitolag 6 honapos koraig igeny szerint erdemes szoptatni, barmikor ami keri. Ezzel megalapozod a koztetek levo kapcsolatot, valamint biztonsag erzetet adsz neki. Szoptasd amikor keri! Elkapatni nem lehet, majd kesobb. Kesobb kell ranevelni, hogy mit szabad es mit nem.
Én 4 hónapos koráig óránként szoptattam. ;) Bízz az ösztöneidben és figyeld a babádat. :)
Jol csinálsz mindent de probàld ki hogy nem szomjas e ? Adj neki teát vagy vizet, mert volt hogy az én kislányom is óránként kért enni és nem kakilt napokig csak rengeteget pukizott...fel kell higítani a székletüket...
A kérdező hozzászólása: Teljesen normális a széklete, naponta többször van és híg, anyatejes, és most már tudom, hogy a tej szomjoltó is, nemcsak éhségre jó, így maradok a gyakori szoptatásnál
Jól tudod. :)

Baj ha meg ket orankent eszik?

4es fel hos.a pici.most 8,5kilo.nem sovany az biztos;)este mar szepen alszik(kb.egyszer fel kell)a sulya miatt kerdezem,mert egy picit husika,hogy nem baj e,hogy 2orankent eszik.nem e kellene lassan hoabbitanom.

Legjobb válasz: Igény szerint adj a picinek, az a legjobb neki. Az én lányom 5 és fél hónapos, ma éjjel pl. óránként enni kért. Végülis õ tudja, mikor éhes.:-) A súlya miatt ne aggódj, én is folyton ettem, két éves koromig elég duci voltam, aztán hirtelen megnyúltam és sose voltak súlyproblémáim.

Igény szerint adj a picinek, az a legjobb neki. Az én lányom 5 és fél hónapos, ma éjjel pl. óránként enni kért. Végülis õ tudja, mikor éhes.:-) A súlya miatt ne aggódj, én is folyton ettem, két éves koromig elég duci voltam, aztán hirtelen megnyúltam és sose voltak súlyproblémáim.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen picit megnyugtattal.;))
Az én fiam 7, 5 hónapos és még néha elõfordul, hogy 2 óránként kéri a cicit.Igaz az éjszakákat általában átalussza már 2 hónapos korától.Én akkor etetem amikor kéri.
A kérdező hozzászólása: a sulya miatt kerdeztem, mert volt mar, hogy meglett mondva, hogy jobb ha elviszem dokihoz megnezetni, mert, hogy picit nagyobb a sulya.
A hugom kislánya is husis baba volt picinek, de amikor elkezdett mászni, járni és növekedni akkor szépen fokozatosan eltüntek a hurkák.Most 11 éves a leányzó és nagyon szép vékony.Ha anyatejes a picid, akkor végképp nem kell aggódnod!

Baj, ha a 4 és fél hónapos kislányom nagyon gyakran, 2 óránként szopizik? 8 kiló, csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: Nekem is ezt mûvelte sokáig, idõszakosan elõjön nála. Most 2,5-3,5 óránként eszik, attól függ, hogy meddig alszik. 4 hós 9kig/csak anyatejes-nagy súllyal született, most duplázott

Nekem is ezt mûvelte sokáig, idõszakosan elõjön nála. Most 2, 5-3, 5 óránként eszik, attól függ, hogy meddig alszik. 4 hós 9kig/csak anyatejes-nagy súllyal született, most duplázott
Egyáltalán nem baj. Ha így igényli, hát így igényli.Jó étvágyat neki! :) Mi is 4 hósak vagyunk és 2 és 4 óra közötti idõnként eszik.

Baj, ha a 10 hetes kislányom 2-3 óránként eszik?

Legjobb válasz: baj?...dehogy baj így a normális....mit eszik? szopizik ?mert akkor fõleg jó így

baj?...dehogy baj így a normális....mit eszik? szopizik ?mert akkor fõleg jó így
A kérdező hozzászólása: Sajnos tápszer.
abban sajnos nem vagyok otthon...
Így hányszor eszik egy nap és kb. mennyit? Milyen a súlya?
A kérdező hozzászólása: Kb. 7x. 3500-al született, most 5350.
10 hetesen a napi 7 étkezés teljesen jó és a súlygyarapodása is megfelelõ.
Az teljesen jó. 3 óránként az jó. Majd késõbb alakul még, hosszabodik a két idõ közti távolság.

Az nem baj ha a szoptatások után a következőig nem keményednek be a melleim? 13 napos a babám és 2 óránként eszik. Csak éjjel kel egyszer, akkor reggelre olyanok a melleim mint a kő. Ugye ettől még van elég tejem? Ha eszik a szája mellett folyik ki.

Bocsi ha buta kérdés, de els? babás kezd? anyuka vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nem baj, mindenet jól csinálsz, erre utal az is, hogy ilyen szépen alszik éjjel. Én a Suttogó "beosztása", napirendje alapján kezdtem el, és minden rendben van a mai napig is (ha érdekel, olvasd el te is). Már négy hónapos a pici, szépen szopik, úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak így tovább, egyél-igyál rendesen, ne hagyd, hogy begyulladjon a melled, ezért epdig annyit tehetsz, hogy sokat szoptatsz és ha kell, fejsz. Utóbbival szaporíthatod is a tejed, de arra még millió más módszer is van :)

Szia! Nem baj, mindenet jól csinálsz, erre utal az is, hogy ilyen szépen alszik éjjel. Én a Suttogó "beosztása", napirendje alapján kezdtem el, és minden rendben van a mai napig is (ha érdekel, olvasd el te is). Már négy hónapos a pici, szépen szopik, úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak így tovább, egyél-igyál rendesen, ne hagyd, hogy begyulladjon a melled, ezért epdig annyit tehetsz, hogy sokat szoptatsz és ha kell, fejsz. Utóbbival szaporíthatod is a tejed, de arra még millió más módszer is van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, megnyugodtam hogy nincs gond. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!