Találatok a következő kifejezésre: Baj az a babám (427 db)

A 9 hétben vagyok! Eltűntek a tüneteim, feltétlenül az jelenti hogy baj van a babával? A dokim 1 hete megállapította a szívhangot. Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Nehéz idõszak amig nem jön a köv UH! Kicsi az esélye h bármi baja is lenne a babádnak, a tünetek eltûnése pedig semmit se jelent! Nekem egyik terhességemnél 10-12 hétig vot hányingerem álmosság stb. most a másodikkal egyszercsak mintha elvágták volna a 7-8 .hét környékén. Megijedtem, de semmi baja a babának! Ha megengedheted magadnak és úgy jobban érzed magad, menj el egy magán UH-.ra vagy a magándokidhoz. Mi most voltunk nemrég a 12.heti UH-n de semmi baja szerencsére él és virul a kis bébi:) Késõbb már jobb lesz mert már érzed hogy mozog és jólvan:) Ne aggódj!

Nehéz idõszak amig nem jön a köv UH! Kicsi az esélye h bármi baja is lenne a babádnak, a tünetek eltûnése pedig semmit se jelent! Nekem egyik terhességemnél 10-12 hétig vot hányingerem álmosság stb. most a másodikkal egyszercsak mintha elvágták volna a 7-8 .hét környékén. Megijedtem, de semmi baja a babának! Ha megengedheted magadnak és úgy jobban érzed magad, menj el egy magán UH-.ra vagy a magándokidhoz. Mi most voltunk nemrég a 12.heti UH-n de semmi baja szerencsére él és virul a kis bébi:) Késõbb már jobb lesz mert már érzed hogy mozog és jólvan:) Ne aggódj!
jaj, dehogy! nincs semmi baj szerintem, pláne, ha van szívhang, nyugi. én az elsõ 10 hetet emg sem éreztem, semmi bajom nem volt. utána 11-12.hétben enyhe hányinger, aztán megnt semmi, míg meg nem mozdult. egy kicsit aluszékonyabb voltam talán, ennyi. nyuginyuginyugi :) )) jó várandósságot kívánok!
Semmi baj nincs! Inkább örülj, hogy ilyen könnyen viseli a szervezeted a változást. Nekem a szédülés volt az egyetlen tünetem az 1. trimeszterben és mindenki azon csodálkozott, hogy ilyen jó dolgom van. Szerencsések vagyunk, ennyi az egész. Boldog babavárást, és kevesebb pánik!
Szia, megértelek, én is végig aggódtam a terhességem, azzal"hogy mi lesz ha..."Ne tedd, ha feszült vagy mert aggódsz, az csak a babának rossz, meg neked is.NEM LESZ SEMMI BAJ!POZITÍV GONDOLKODÁS!Mi lesz veled a 9.hónapra, ha már agyonra aggódod magad.Nehéz, de próbálj kikapcsolódni, és NEM OLVASNI rémhíreket!Élvezd a kismamaságot, gyönyörû állapot.Minden jót, szép napokat.
Az hogy nincs tüneted nem jelenti azt hogy baj lenne, nyugi!!Lehet késöbb lesz még rosszulét, idöszakos is lehet.Tehát örülj neki hogy most nincs és élvezd ki ezt az idöszakot:) Boldog babavárást:) )
SZia! Nyugika! Nekem is 9 hetesen mint amit elvágtak úgy elmúlt a mellfeszülésem és a roszzul léteim is:) ! Késõbb persze volt ami visszatért! Ne aggódj!!
A kérdező hozzászólása: Remélem! annyi rosszat olvastam most a hirtelen tünet eltûnésekrõl.
A kérdező hozzászólása: Már túl vagyok másfél terhességen. azért másfél mert a 2. 9 hónapja megszakadt 20 hetesen. Nehéz pozitívan gondolkodni, de azért igyekszem

Mit jelent az ha azt modják, hogy alacsony lett az eredményem az afpnél? BAj van a babával?

Legjobb válasz: ne aggódj! az afp-t külföldön már nem végzik, mert pontatlan. sokakat riogatnak vele, hogy baj lehet a babával, de nem megbízható az eredméyn, tehát nem szabad komolyan venni! Nekem is alacsony volt, és egy szuper egészséges kislányom született! A barátnõmnek mind2 gyereknél sok betegséget mutatott az afp és még a genetikai uh. is, és mind2 gyerek egészséges, kis vasgyúró. Én az uh. után megnyugodtam, és nem érdekelt, hogy a doki mit károg az afp miatt.

ne aggódj! az afp-t külföldön már nem végzik, mert pontatlan. sokakat riogatnak vele, hogy baj lehet a babával, de nem megbízható az eredméyn, tehát nem szabad komolyan venni! Nekem is alacsony volt, és egy szuper egészséges kislányom született! A barátnõmnek mind2 gyereknél sok betegséget mutatott az afp és még a genetikai uh. is, és mind2 gyerek egészséges, kis vasgyúró. Én az uh. után megnyugodtam, és nem érdekelt, hogy a doki mit károg az afp miatt.
Nem feltétlen, de baj lehet. További vizsgálatra fognak küldeni.
Szia. Nyugi! Nekem is alacsony volt, elküldtek pestre az 1sz nõi klinikára. Egy hónapra rá kaptam idõpontot. Velem egy hónapig nem lehetett beszélni. Közben én elmentem 4d re is ott azt mondták hogy minden rendben. Pesten kb 20 perc alatt végeztem mindennel. Ott is azt mondták hogy minden ok. Mivel a kombinált tesztem is az ultrahangok is és a nyaki redõ is jó volt. Neked is valószínû nem jó idõben vették le. Egyébként az alacsony donw kóra utalhat. Kitartás . Minden rendben lesz.
Nekem is alacsony lett, küldtek is genetikára a 18. héten. Persze eközben én végig aggódtam. Amúgy elõtte nekem is minden eredményem jó lett, a kombinált teszt is. Aztán kiderült, hogy nincs semmi baj, a baba szépen fejlõdik. Ez a hülye AFP...jaj, csak törölnék már el ezt a vizsgálatot! Leginkább arra jó, hogy az ember szívbajt kapjon! Ne aggódj, reméljük semmi baj nem lesz!
Nekem is rossz lett, de az orvos nem is foglalkozott vele, mert a kombináltam az jó lett!

Már napok óta reggelente van egy kis barnás folyásom.9. hétben járok a második babám. Nem görcsölök és jól érzem magam, csak az első terhességemnél ilyen nem történt velem. Baj lehet a babával? Menjek el orvoshoz?

el?re is köszi

Legjobb válasz: Most jöttem meg a kórházból.Jó volt hogy bementem mert a fekvés sokat segített.A baba jól van és a vérzés is elállt.Hogy mitõl,passz.Köszi mindenkinek! Remélem már nem lesz velem semmi baj.

A kérdező hozzászólása: Most jöttem meg a kórházból.Jó volt hogy bementem mert a fekvés sokat segített.A baba jól van és a vérzés is elállt.Hogy mitõl, passz.Köszi mindenkinek! Remélem már nem lesz velem semmi baj.
Igen, doki! Én mennék.
Nekem is így volt, de nem napokon keresztül, csak egy napig. Kinyílt a külsõ méhszáj, de nem lett semmi baj, 9 hónapra született a baba. Inkább menj dokihoz, hátha kell egy kis progeszteron.
Szerintem is mindenképp menj el dokihoz, biztos, ami biztos!

Ha a fizetös kombinált teszt tökéletes és az afp is akkor genetikai uh-n is minden rendben lesz? Ugyértem ha valami baj lenne a babával akkor jelezné valami?

18+6 hetes kismami

Legjobb válasz: A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km

A problémát leginkább a 19. heti genetikai UH fogja jelezni, de persze ne jelezze!! Az afp megbizhatatlan, a kombinált meg 80%-os pontosságú. Tehát nagy eséllyel egészséges a babód, de a szemmel látható dolgokhoz nagyon kell ez az UH, ami elõtte te most épp állsz, ha jól gondolom. :) Ilyenkor egyébként más már nem jelzi a bajt, nyilván, ha piros vér van, akkor az valószínû méhlepényleválás miatt van, de ezen kívül majd csak a mozgás hiánya az, amibõl következtethetõ valami. Hangsúlyozom, az UH-on kívül. De ezeken ne gondolkozz, minden rendben lesz! 34 hetes km
A kérdező hozzászólása: igen pont ez alött állok. mozogni nem tudom érzem e a picurt mert nem tudom pontosan milyen...érzek valamit a pocimba de nem tudom mit vgaykit...csak néha érzem szoval nem állandoan.semmi panaszom nincs se vér se görcs semmi. csak félek hogy ne legyen baj a babucimmal. köszi a választ.

37 hetes kismama vagyok. Ma voltam ultrahangon ahol kiderült, hogy a BPD csak 83 mm, félek, nehogy baj legyen a babával! Az orvos szerint minden rendben lesz! Milyen tapasztalataitok vannak a kisebb fejű babákkal kapcsolatban?

Legjobb válasz: A többi mérete milyen? (has, combcsont) Ha mindene picit kisebb, akkor tuti nincs baj, kis eltérések egyébként is lehetnek. Ne izgulj, fõleg, ha a doki is azt mondta, hogy minden rendben.

A többi mérete milyen? (has, combcsont) Ha mindene picit kisebb, akkor tuti nincs baj, kis eltérések egyébként is lehetnek. Ne izgulj, fõleg, ha a doki is azt mondta, hogy minden rendben.
Én is 37 hetes vagyok, csak nyugtatni akarlak, hogy ne aggódj. Ebben az idõben már nem baj ha van 5-10 mili eltérés. Gondolj csak a kilókra, van aki 2, 40-el születik és van aki 4, 40-el és mindekettõ egészséges, és kutya baja. Pedig ott nem kicsi az eltérés. Én amikor 32 hetesen voltam azt kédezte a doki, hogy nem lehet hogy egy hónappal korábbra vagyok kiírva? Mert akkora a baba. Amikor hazajöttem összevetettem az adatokat a neten és láttam, hogy kb két héttel nagyobb mint "kellene" tehát, akkor 34 hetesnek felelt, meg. Most pedig 37 hetesen össze vissza voltak az adatok. Van olyan adatunk ami jó 37 hetesnek felel meg, van olyan ami 34 hetesnek és van ami 36 hetesnek. Ettõl még nincs baj, csak nem gépszalagon csináltuk, és ránk hasonlít. :) Nem lesz topp modell. Apa alacsony, és anya is, nem lehet akkora pl. a comcsontja mint az átlagnak :) minden rendben lesz! Ne aggódj! Könyebb lesz megszülni ami nem utolsó szempont, és majd megnõ idekint! Kitartást és sok sikert, meg könnyû és gyors szûlést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat és a bíztatást! :) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!
Nem baj, minden ember más és más, nem vagyunk egyformák, néha hál' istennek :D
Csak meg szeretnem kerdezni, hogy voltal e mar orvosnal?Ha igen mikor?Mert en is 7 hetes leszek es nem latjak a babamat.Ma megyek megint remelem minden rendben lesz.A melleim nekem is duzzadtak de nem annyira mint az elejen.Pisilni gyakran jarok, es szinte minden nap faj a hasam alja mint mikor meg akarna jonni.
Szerintem ezek természetes velejárói a terhességnek, persze egy terhesség sem egyforma! Én is ugyanígy voltam, de az orvos megnyugtatott: változik a tested, nyúlnak a méh tartószalagjai, stb. Nekem még menzesz-féle görcseim is voltak néha. A gyakori pisilés a mai napig jellemzõ! Azért mindenképpp említsd majd meg ezeket az orvosodnak is, de ne aggódj!Boldog babavárást! Egy 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál, 5 hetes pár napos voltam!Látta a babát mondta h minden rendben és most csak a 12 hetes ultr megyek elötte semmi meg vérvizs.küld 12 hetesen!

Baj ha a babámat 4, 5 hónaposan az ölemben ültetem?

Ráadásúl már ? el?re d?l mikor az ölemben tartom!

Legjobb válasz: bevallom én is ültetem, pedig tudom hogy nem kéne, anyukám és angymamám is ülteti, és minket is ültettek, nem lett semmi bajunk. egyszerûen nem tudom sokszor elfektetni mert ha valamiben meg tud picit kapaszkodni már fel is húzta magát. Bízz az ösztöneidben, én azt teszem. (nyugodtan lepontozhattok, nem foglalkozom vele)

bevallom én is ültetem, pedig tudom hogy nem kéne, anyukám és angymamám is ülteti, és minket is ültettek, nem lett semmi bajunk. egyszerûen nem tudom sokszor elfektetni mert ha valamiben meg tud picit kapaszkodni már fel is húzta magát. Bízz az ösztöneidben, én azt teszem. (nyugodtan lepontozhattok, nem foglalkozom vele)
rövid ideig
Én is szoktam pedig én is tudom, hogy nem kéne. És valóban minket is ültettek. Mindenki maga döntse el. Elvileg baj de gyakorlatilag nem biztos. Ha nem sokáig csinálod és jól megvan támasztva nem a gerincét terheli akkor szerintem nem baj.
Jobb mintha elásnád..Amugy nem szabad

Az előbb hurkát ettem volna, de romlott volt, nem nyeltem le azonnal kiköptem. Ugye nem lesz bajom ill. a babának tőle? 12 hetes vagyok.

Legjobb válasz: miért lenne bajod?most mondtad hogy kiköpted!az íze nem okoz semmi problémát.

miért lenne bajod?most mondtad hogy kiköpted!az íze nem okoz semmi problémát.
ha nem etted meg akkor nem lesz
ha tényleg nem nyelted le akkor biztos hogy nincs semmi baj!!Nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak azért kérdezem, mert nem kell ahhoz lenyelni hogy elkapjunk valami fertõzést, lásd toxoplazma. De bízom benne hogy ettõl nem lehet azt elkapni, vagy bármi mást.
toxoplazmát a romlott ételtõl nem kaphatsz. a hurkát pedig fõtt húsból készítik, tehát máskor nyugodtan ehetsz, persze ne romlottat.

Baj, hogy a babám a vizet és más folyadékot nem fogad el csak az anyatejet? 7 hónapos a babám.

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas/mennyit-igyon-a-baba egy hozzátáplált babát itatni kell! szomorú, hogy vannak akik ezen még vitatkozni próbálnak

http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas/mennyit-igyon-a-baba egy hozzátáplált babát itatni kell! szomorú, hogy vannak akik ezen még vitatkozni próbálnak
Nem baj. Egyáltalán nem gond. Kislányom tavaly nyáron volt ilyen idõs és õ sem ivott semmit, csak anyatejet, igaz volt, h akár negyed óránként is szopott pár kortyot, de nem adtam neki vizet soha és nem is lett semmi baja.
nem is értem az anyukákat, újabban ez nagy divat, hogy nem kell itatni a babákat :O baj bizony, ilyen melegben nem elég neki az anyatej, nyáron itatni kell! nem kell sok folyadék neki, kiskanállal vagy fecskendõvel is adhatod neki, pipettából vagy itatópohárból, de ha nem megy, a fõzelékét vizezd fel
Nem, enyém sem igen ivott mást.
13:06-os ÉS HA A BABA NEM ISZIK?? Az anyatej nem csak táplálák, hanem szomjolót is egyben, ez nem divat, természet így találta ki. Olvass már egy kicsit utána. A divat az, hgy mindenféle löttyökkel itatják babát, meg hülyeségeket írnak. Az enyém sem mkért mást, 5 hósan nyáron nagy melegben, inkább 2 óránként cicizett.
NEM KELL ITITNI KÜLÖN!! Az anyatejjel is itatod.
Nem baj. Ha szomjas, akkor iszik. Ha nem szomjas, akkor nem kell eröltetni. Ilyenkor még szinte csak folyadékon él (szopi v tápszer), nem csülökpörköltet eszik sültkrumplival, hogy szomjas lenne rá.
Az enyém sem ivott ilyenkor mást, mert NEM FOGADTA EL, és NEM DIVATBÓL NEM ADTAM NEKI. (kedves kérdezõ nem neked szól a nagy betû, hanem annak aki nem tudja értelmezni, amit olvas). mivel sûrûn kérte akkor még a szopit, teljesen elég volt neki és nem maradt szomjas. Ez szerintem sok babánál elõfordul, fõleg az igény szerint szoptatottaknál.
Az én kisfiam sem fogadott el plusz folyadékot hiába volt már hozzátáplált 4, 5 hónapos korától. (15 hónapos koráig szopott). Aztán miikor 11 hónapos kora körül elkezdett egyre többet a mi ennivalóinkból enni, mindig picit ivott is, de igazán akkor kezdett igazán rendesen folyadékot elfogadni, mikor abbamaradt a szoptatás.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert kínálom neki a vizet amikor etetem utána megkínálom, hogy szokja az izét, meg amikor elmegyünk ott van velünk a víz is mert vannak helyzetek amikor nem tudok rögtön cicit adni, de nem tudom szerintem nem igazán iszik belõle. Mindig megkínálom cicivel is de ha ezen túl vagyunk akkor abszolult nem akar inni. Pisis pelusa van és szokott is izzadni.

3 hónapos terhes vagyok és 2 hónapja fekszem az erős hányinger és a hányás miatt ( ami már picit csökken). Sokat fogytam és nagyon fáradt vagyok egyfolytában. Lehet, hogy valami baj van a babával és azért van ez az erős tünetegyüttes?

Legjobb válasz: Szia.Ne aggódj,a babád jól van.A rosszulléted egy hormontól van,amire sokan érzékenyek,és a szerencsésebbek nem.te pont az ellenkezö csoporthoz tartozol.Valószinü,hogy elmúlik a hányingered,de lehet az is,hogy ve´gig kíséri a terhességedet. gratula a babához.

Szia.Ne aggódj, a babád jól van.A rosszulléted egy hormontól van, amire sokan érzékenyek, és a szerencsésebbek nem.te pont az ellenkezö csoporthoz tartozol.Valószinü, hogy elmúlik a hányingered, de lehet az is, hogy ve´gig kíséri a terhességedet. gratula a babához.
Igyál nagyon sok folyadékot, hogy ki ne száradj.Ha kijön belõled minden, azonnal menj orvoshoz.Gratulálok a kis pocaklakódhoz.17 hetes kismama
Nyugi, a kicsivel minden oké. Én az elsõ babámmal a 4. hónapig majdnem 15 kg-t fogytam hasonló tünetekkel, de a babám rendesen fejlõdött.
Ja, és a következõ gyerekeknél már nem volt ennyire drasztikus. Ezt az elõbb el felejtettem írni.
Szia! Ne aggódj, 13 hetes terhes múltam (8 hetesen kezdõdött a rosszullétem napi 8-10x hánytam)-4 hét alatt 5 kg-ot fogytam, megjártam a kórházat.... Én is csak fekszek, fekszek és fekszek...-így enyhültek egy cseppet a tünetek, de járni v. állni alig tudok. Még fogmosáskor, zuhanyzáskos is ülnöm kell. Mostmár egy keveset enni is tudok. A babádnak nem lesz tõle baja, ne félj. Csak ígyál eleget-bár néha nehéz..(v. esetleg leves levét egyed, nekem ez segített) Én átérzem a próblámád (én most csinálom végig másodjára-a fiammal is így voltam) Ne ess kétségbe az a lényeg, pihenj sokat és gondolj arra, hogy mostmár csak jobb lesz.
Szia! Arra vigyázz, nehogy kiszáradj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!