Találatok a következő kifejezésre: Baj az 6 hetes (67 db)

Baj ha az 6 hetes babám csak a babakocsiba hajlandó aludni?

ahogy átteszem a kiságyba kb fél óra mulva felébred!

Legjobb válasz: Szia Az én kislányom is ott aludt el, sõt néha még most is, 10 hetes, de õ is felkel, ha nem jár alatta a babakocsi. Szerintem nem baj, ha nappal teszi mindezt, de nekem este már a kiságyban alszik el.

Szia Az én kislányom is ott aludt el, sõt néha még most is, 10 hetes, de õ is felkel, ha nem jár alatta a babakocsi. Szerintem nem baj, ha nappal teszi mindezt, de nekem este már a kiságyban alszik el.
Szia! Annyiból baj, hogy ha megszokja akkor mindig csak abban tudod majd elaltatni, és ez naponta 3szor 4szr elég fárasztó.És késõbb csak nehezebb lesz át szoktatni az ágyába. Az elején é is elrontottam, mert hozzá szoktattam hogy ringatva altatom, és amikor beraktam az ágyába mindig felébredt.Általában a 3ik 4ik próbálkozásná maradt ébren.Emiatt volt hogy éjfélkor vagy késöbb aludt el.Aztán meguntam, meg kezdett nehéz lenni, és amikor jött az alvás ideje nem vettem fel, még ha nagyon sírt se, hanem oda ültem az ágya mellé simogattam a fejét, és a cumit vissza raktam a szájába ha kiesett.Kb. egy hét volt mire megszokta.
Éjjel is?
A kérdező hozzászólása: igen
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Szija, valszeg azt szokta meg, és nem túl szerencsés, de mivel csak 6 hetes ezért elég könnyen át lehet szokatni. Azt javaslom, hogy úgy tedd be a kiset ágyba hogy még ne aludjon, csak félálomban legyen. Ha sír, akkor próbáld megnyugtatni, kicsit lehet szerintem sírni hagyni, mert ez része az elalvásuknak. Van aki csak nyöszörög van aki sír van aki egybõl elalszik. Figyeld a sírását, ha meg tudod úgy nyugtatni, hogy csak a kiságyban simogatod, akkor oké. Ha nagyon rákezd vedd fel, és ha megnyugodott újra tedd le. Ez lehet hogy akár egy óráig is játszani kell, míg elfogadja hogy a kiságyban kell elaludnia. Át kell hogy szokjon a kiságyra, gondolom eddig a babakocsit szokta meg. Kábé 3-4 nap és megtanulja, hogyha leteszik a kiságyba akkor aludnia kell. Nem könnyû, de ha kitartó vagy sikerülni fog. Nekem is sikerült!

Az baj, ha 6 hetes kislányom éjjel 10-12 órát alszik? Bővebben lent.

Már volt olyan, kb. 2 hete, hogy átaludta az éjszakát, kb. este 10-11-t?l, reggel 5-6-ig, ez 4-5 napon keresztül volt. Nagyon örültem neki, de most már második napja, este 7-kor vacsi (el?tte fürdés), kb. 8-kor elalszik, tegnap 6-kor, ma fél 8-kor kelt! Fel kéne este még vagy éjjel keltenem enni? Ezen állandóan dilemmázok. Nappal nyilván így kevesebbet alszik, tegnap de. és du. is volt, amikor nem aludt két etetés között. Ráadásul ma reggel, sírva ébredt (szokás szerint), ilyenkor bemegyek hozzá, hogy lássa jövök, de mivel tápszeres mennem kell megcsinálni. Ilyenkor ordítás van, de most már eleve, mosolygott mikor már bent voltam, bekapcsoltam neki a forgót a feje fellett és nem sírt, amíg megcsináltam a tápszert! Nem üvöltenie kellett volna az éhségt?l? Bocs, ha hülye a kérdésem, de egyrészt els? baba, másrészt eddig nagyon sokat sírt, f?leg nappal keveset aludt, most meg olyan kis nyugodt, szóval fura. Ja, és így ugye csak 5X eszik egy nap a 6-7 helyett. A súlya eddig nagyon jól gyarapszik, heti 200g-ot hízik. Ti mit tennétek, keltsem fel enni?

Legjobb válasz: NEE!!!! Ha a súlya gyarapszik, akkor kutya baja.

NEE!!!! Ha a súlya gyarapszik, akkor kutya baja.
örök szabály, alvó gyereket nem szabad felébreszteni, ha nem beteg.:) Örülj neki, hogy alszik:)
Fel ne ébreszd! Alszik nyugodtan, gyarapodik a súlya is, semmi probléma. Legalább te is tudsz aludni!
Ezen jót mosolyogtam :) Örülj neki, hogy átalussza az éjszakát! Az én Fiam még minimum 2szer szopizik éjjel, napközben is sokszor megharcolunk egy kis alvásért. Bár lehet, ha egyik napról a másikra megváltozna, én is azt hinném, valami nem stimmel :)
Ez mázli, el ne rontsd! :) Az enyémekkel is ilyen szerencsés voltam. Ha éhes, akkor enni fog, ne aggódj. Nappal bepótolja, semmi baja nem lesz. A fiam se evett 6x, csak 5x, mára meg csak 4x, hiába kínálom. Õ így igényli. Egyébként 10 kg, 9 hónapos, úgyhogy nem aggódom:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én is úgy gondolom, hogy nem ébresztem éjjel, de azért kíváncsi voltam más véleményére is. Fõleg, hogy nappal is sokszor dilemmázok, hogy keltsem-e. Akkor néha szoktam, de már legtöbbször kel magától.
Semmi baja. Én fiam is ilyen volt, csak õ nem hízott eleget, de az nem a jó alvás miatt van örülj neki.

Baj, ha 6 hetes babám nappal a kanapén szunyókál, mert az ágyában nem akar aludni? Vagy erőltessem, hogy nappal is a kiságyban aludjon?

Nagyon rossz alvó, nappal nagyon keveset alszik. Éjszaka is nagyon nehéz elaltatni a kiságyában.

Legjobb válasz: Semmiképp se erõltesd!!! Nappal az én lányom csak és kizárólag a babakocsiban, a hûvösön hajlandó elaludni! Míg erre rá nem jöttem a poklot megjártam. Azóta minden okés, semmi gond nincs az esti elalvással sem (a kiságyában alszik éjszaka). Hagyd ott aludni, ahol õ szeretne. A lényeg, hogy kipihenje magát, és ott legyél vele, nehogy baja essen. Szerintem.

Semmiképp se erõltesd!!! Nappal az én lányom csak és kizárólag a babakocsiban, a hûvösön hajlandó elaludni! Míg erre rá nem jöttem a poklot megjártam. Azóta minden okés, semmi gond nincs az esti elalvással sem (a kiságyában alszik éjszaka). Hagyd ott aludni, ahol õ szeretne. A lényeg, hogy kipihenje magát, és ott legyél vele, nehogy baja essen. Szerintem.
Nem a kisággyal van baja? Amit leírtál az erre utal. Próbáld a kiságyat átrakni, vagy ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és este hogy alszotok el a kiságyban? mert nekünk nagyon nehezen megy. Eszik , böfizik, és elpilled a mellkasomon, utána teszem az ágyban, de utána sokáig kell meg simizni a pelusát és a cumit dugdosni a szájába, hogy elaludjon, mert szenved , tekereg az ágyban és magától nem alszik el.
Nem baj és ne erõltesd semmiképp!!!Nálam is babakocsiban vagy velem a nagyágyon...:) 4gyermek anyukája.
A kérdező hozzászólása: Éjszaka alszik a kiságyában, bár sokszor nehéz elaltatni.
Próbáld a ruhádat ami már volt rajtad kezébe "adogatni"érezze illatod...hamarosan ki alakul alvás igénye, türelem. 4gyermek anyukája
Nem baj, csak biztonságban aludjon a kanapén! Én azt javaslom, hogy este várd meg, amíg teljesen mélyen elalszik rajtad (ez akár 45+ perc is lehet, amíg ilyen pici) és csak utána tedd be a kiságyba. Idõben lehet, hogy így is ugyanott fogsz tartani, viszont sokkal nyugodtabban fog (el)aludni, nem ébred vissza stb. Ha addig mozgatod, amíg nem érte el ezt a szakaszt, várható, hogy újra altatni kell.
1. vagyok. Este õ is nehezen alszik el a kiságyban. Fogni kell a kis kezét, simogatni a fejét. Ez kb 15-30 percet vesz igénybe, de nem sír meg ilyenek, csak nézelõdik. :)
Örülj ha alszik :)

Az nem baj ha 6 hetes terhesen nincsen több folyásom mint volt sőt inkább kevesebb?

mások azt irják sok a folyásuk,de nekem nem.nekem nagyobb étvágyam sincs csak gyomorsav ami eddig nem volt meg azt érzem mintha megakarna jönni,csak gyengébben és néha meg nagyon rámtör.nornális ez?

Legjobb válasz: Persze, nincs semmi gond,nem vagyunk egyformák.Mindenkinél máshogy jelentkezik ez a dolog.Lehet következõ héten meg sok lesz a folyásod.Nem kell megijedned,minden oké. Gratulálok a picihez!

Persze, nincs semmi gond, nem vagyunk egyformák.Mindenkinél máshogy jelentkezik ez a dolog.Lehet következõ héten meg sok lesz a folyásod.Nem kell megijedned, minden oké. Gratulálok a picihez!
Szia! Nyugi, még lehet :-)Nekem a 13. hét körül jelent meg a bõvebb folyás.

Az nagy baj, ha nem pont 6 hetesen megyek a 6 hetes szülés utáni vizsgálatra, mert nem kaptam időpontot?

Legjobb válasz: Nem baj, én 8 hetesen voltam mert ekkor tudtam elmenni.

Nem baj, én 8 hetesen voltam mert ekkor tudtam elmenni.
Én 9 hetes kontrollon voltam!:)
Nem baj. Nekem azt mondta a doki, elég ha 3 hónapon belül elmegyek. Én 2 és fél hónaposan mentem csak.
en meg 2 honaposan!
Nem baj, én is 8 hetesen jutottam oda...

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

5 hetesen 7mm-es petezsák, ma pedig 6 hetesen 12x12 mm-es petezsák, az jó vagy vmi baj lehet hogy még mindig nem láttak szívhangot? Hasival néztek.

Legjobb válasz: Itt sincs még szívhang, holnap töltöm a 6. hetet, papíron(!). Sõt nálam még csak egy 8 mm-es petezsákot láttak. Ez nem baj. Nekem valószínû késõbb volt ovum mint gondoltam.

Itt sincs még szívhang, holnap töltöm a 6. hetet, papíron(!). Sõt nálam még csak egy 8 mm-es petezsákot láttak. Ez nem baj. Nekem valószínû késõbb volt ovum mint gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Hát igen nekem is késõbb volt az már tuti mert dec.2re nem vártam de csak 6-án lett pozitív a teszt és tudom hogy elõbb voltunk együtt (16-17-én) de azt már ki kellett volna mutassa hamarabb a teszt illetve 21-én voltunk még együtt. Máskor nem szóval más nem lehet. Hát remélem minden oké lesz, de olyan ideges vagyok, csak januárban tudok menni legközelebb az ünnepek miatt csak ügyelet van a kórházban a dokim meg nyaral.
nem lesz itt gond...nekem 6 hetesen es 3 naposan volt szivhang...nem is kell meg ilyen koran menni orvoshoz mert nem sokat lat...sok orvos csak a masodik kimaradt verzes utan fogad hogy valoban lasson is valamit...igy most az a szar hogy hetente visszahiv es tiszta ideg vagy a turelmetlensegtot...en most varom a 2. babat es pont 6 hetes vagyok de csak jovore megyek eloszor...azt mondta az orvos hogy csak akkor kell menni ilyen korai szakaszban ha gorcsolsz vagy verzel..
Hasival sokkal kevesebbet látnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Hát ez az...pedig ott volt a hüvelyi vizsgáló fej is, megnézhette volna...csak nekem olyan kevésnek tûnik a különbség a petezsák mérete között, úgy olvastam ilyenkor nagyon gyorsan növekszenek.

A kisfiam 6 hetes, eddig kevest aludt a kezdetektöl fogva, tegnaptol alszik elég sokat, nem lehet, hogy valami bajt jelez? Lehethogy az a baj, hogy sokat kakil, napi 8-10 kakis pelus, és olyan hig.

anyatejes baba.mondjuk eddig nappal csak 1 szer aludt,fél órát,tegnaptol alszik délelött is meg délután is.éjszaka azért alszik,bár este nehezen szok elaludni.

Legjobb válasz: Szia!Azt csodálom, hogy nem furcsálltad, hogy egy 6 hetes baba ilyen keveset alszik!Úgy látszik, most állt be a normális alvási idõkre, nekik még szükségük van a napi többszöri alvásra.Amúgy ne aggódj, az idõ miatt is aludhat sokat. Lehet, hogy még most tisztul ki rendesen a bélrendszere azért kakil ennyit.De azért figyeld õt.

Szia!Azt csodálom, hogy nem furcsálltad, hogy egy 6 hetes baba ilyen keveset alszik!Úgy látszik, most állt be a normális alvási idõkre, nekik még szükségük van a napi többszöri alvásra.Amúgy ne aggódj, az idõ miatt is aludhat sokat. Lehet, hogy még most tisztul ki rendesen a bélrendszere azért kakil ennyit.De azért figyeld õt.
A kérdező hozzászólása: de furcsáltam, hogy eddig keveset aludt, mondtuk is az orvosnak, nem szolt semmit.és az igaz, hogy 3 hos korig tisztulhat a bélrendszerük?, legalábbis az orvos szerint.
3 hónapig? Hmm, szerintem az sok egy kicsit. Nekünk is akkor állt be az alvása. Addig semmi... Most délelõtt 1 óra utána ebéd után 3-4 órát alszik és még 40 perc késõ délután. :)
lehet késõbb fogant. mire mész legközelebb lesz szívhang. 8 hetesen már tuti!
Szia! 6 hetesen még nekem sem volt szívmûködés.2 hét múlva minden rendben lesz nálatok! Boldog babavárást! 21 hetes
Nyugi, még "korai" a szívhang. Nekem is a 6. hét után volt.
Te a 6+1-et az utolsó mensitõl számoltad gondolom, de akkor még nem eshettél teherbe, kb 2 hétre rá volt a pé-d. Szerintem nem lehet a baba még 6 hetes, így nem lehet gond. Nyugi!
Szia! Nyugi.Elsõ szívhang úgy 8 hetesen hallható! :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak, igen az utolsó mensitõl számoltam, ami február 19.én volt, de az orvosok is így számolnak! Igen a baba, 4 hetes lehet, mivel mensitõl kb 2 hétre foganhatott

18 hetesen terhesség megszakitásom volt a baba agykoponya hiánya miatt. Voltam genetikai vérvételen, de a doki szerint az volt a baj, hogy a háziorvos 6 hetesen Piassan-t adott. Szedek femibiont, de mikor probálkozhatok, és kell még valami vitamin?

AUG.23-ÁN TÖRTÉNT A BEAVATKOZÁS,OKT.3-án kezdtem afemibion800-at

Legjobb válasz: szia! elõször is nagyon sajnálom ami történt,de fel a fejjel! nekem sajna 10 hetesen kellett megszakítani,és lelkileg nagyon nehéz volt! nekem a doki 6 hónap védekezést javasolt,de inkább kérdezd meg a dokid? a háziorvossal nem beszéltél errõl a dologról?

szia! elõször is nagyon sajnálom ami történt, de fel a fejjel! nekem sajna 10 hetesen kellett megszakítani, és lelkileg nagyon nehéz volt! nekem a doki 6 hónap védekezést javasolt, de inkább kérdezd meg a dokid? a háziorvossal nem beszéltél errõl a dologról?
Elõször is nagyon sajnálom, ami Veled/Veletek történt. Nekem júniusban volt spontán vetélésem mûtéti befejezéssel. Akkor a dokim azt mondta, hogy elég 3 hónapot várni és kezdjem el szedni a Femibiont. Most újra babát várok! Szóval szedd nyugodtan, 1 hónap után már van hatása, utána próbálkozzatok! Szorítok!
18 hetesen? Mi volt a baj, hogy ezt a megoldást kellett válszatani? Nagyon sajnálom!
Az elõzõ vagyok. Hamar nyomtam. Szóval az AFP-n már lehetett látni? Korábban senki nem vette észre, hogy baj lehet?
Részvétem, de ha ez ha ez bizonyítható, akkor én peperelném a háziorvost!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!