Találatok a következő kifejezésre: Baj az, télen-nyáron (4 db)

Baj az, ha télen-nyáron jéghideg a kezem?

Egyszer egyik biologia tanarom megfogta a kezem és megijedt, h mitöl ilyen hideg a kezem. Mondtam neki, h nekem mindig ilyen..nagyon ritka ha meleg. Azt mondta h vizsgáltassam ki magam. Most mit tegyek? Baj az ha valakinek hideg a keze? Valami probléma lehet a vérkeringésemmel?Engem amugy nem zavar, tök jo,h nyáron is 40 fokos melegben le tudom magam hüteni..

Legjobb válasz: hát télen még oké,de nyáron nem lehet jéghideg,ez vérkeringési probléma,nem kap elég vért a kezed sztem,de vannak zöldségek,amiktõl jobb lesz az ember vérkeringése

hát télen még oké, de nyáron nem lehet jéghideg, ez vérkeringési probléma, nem kap elég vért a kezed sztem, de vannak zöldségek, amiktõl jobb lesz az ember vérkeringése
Igen, valami vérkeringési probléma állhat a dolog mõgött... nekem idõnként a lábam hûl ki nagyon, de nem zavar. :) ))
Érszûkület is lehet. A lábad nem hideg? Én tényeg kivizsgáltatnám.
Bizony jól írták az elõttem szólók, keringési problémák lehetnek a háttérben vékonyka erek miatt. Nálam is ez a helyzet, én hülye gyáva vagyok ezzel orvoshoz menni..., Te légy bátrabb, mert nem játék!
én is igy vagyok csak nekem a lábam hideg télen nyáron, csak én is gyáva vagyok orvoshoz menni.
Aki érszûkülettel nem megy orvoshoz, annak késõbb sokkal komolyabb problémája lehet!!! Bátorságot összeszedni, barátnõt mozgósítani (hogy fogjon fülön és vigyen el az orvoshoz)! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, azt hiszem majd el is megyek...:D

Nekem van egy Fiat Tipo 2. 0 IE GT Benzines, az lenne a probléma hogy nem éri el az üzemi hőfokot hanem megáll 60 C fokon télen, nyáron, termosztát már cserélve lett benne és most is ugyan addig melegszik csak szerintetek mi a baj?

a mutató jó mert ha álló helyzetben melegíted a motort akkor felmegy amint elindulsz szép lassan lemegy 60-ra, azt is mondták már hogy lehet hengerfejes.

Legjobb válasz: Ha hengerfejes lenne, akkor éppenhogy inkább forralgatná a vizet. Inkább az újonnan belerakott termosztát a hunyó, valszeg eleve rossz.

Ha hengerfejes lenne, akkor éppenhogy inkább forralgatná a vizet. Inkább az újonnan belerakott termosztát a hunyó, valszeg eleve rossz.
egyetértek az 1. válaszolóval.jobb, márkásabb termosztáttal kéne próbálkozni.
Próbáld ki, hogy kartonlapot raksz a hûtõ elé és úgy közlekedsz. Ha ezután rendesen eléri a hõfokot ahogy kell, akkor a termosztát nem jó fajta!
A kérdező hozzászólása: Próbálva volt a papír is meg most is van ott, a termosztát tegnap lett bele rakva az elõzõvel is így csinált télen nyáron, szóval nem tudom mi lehet
A kérdező hozzászólása: egyébként köszi a válaszokat!
Semmi nem garantálja, hogy a termosztát -habár új- jó is! Én is jártam így: rossz, nyitott termosztát cserélve lett újra. 1 hónap múlva az is elromlott, 70 fokon már kinyitott, a hõmérséklet sehogy sem akart 75 fok fölé menni. Ezt is kidobattam, és láss csodát, a 3. termosztáttal minden rendben! A helyedben garanciálisan cseréltetném, mert én szinte teljesen biztos volnék benne, hogy ott a hiba.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi a választ hát kicseréltetem szerintem :D
nekem egy cromám volt ugyanezzel a motorral ugyan ilyen tünetekkel. ha nem válik be a termosztát csere probáld ki ami nálam bevált. öntsd fel a rendszert trisos vizzel és járasd meg, de csakis termosztát nálkül /tehát ne rakd be a termosztátot/utána egy jo alapos öblités , mosás. állj fel orral egy meredekebb lejtöre/ a kocsi orra felfele legyen/és fagyálló feltöltése után légtelenisd le a rendszert./amugy az enyémbe 90 fokos termosztátot tettem méghozzá wolsvagenét, a mérete ugyanaz mint a fiaté csak jobb/soha többet nem kellett nagykabátban utaznom
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! lehet az lesz majd :D

Most nyáron napi 4 liter vizet iszom. Ha ősszel, télen csak napi két litert az baj? Lelassul az anyagcsere?

Ebben a melegben kívánom nagyon a sok folyadékot, de télen képtelen lennék meginni többet.

Legjobb válasz: Igen, függ a vízszükséglet a testsúlytól is. Úgy olvastam, hogy testsúlykilogrammonként 40-50 ml víz, amire szüksége van a szervezetnek alapból. Kerestem a cikket, de nem találtam most sehol. Ha megtalálom, belinkelem. Ilyenkor nyáron amúgy is többet iszik az ember, mivel több vizet ad le a szervezete az izzadás miatt. Nem baj, ha télen nem iszod meg a napi 4 litert, akkor úgysincs rá szükség, nem veszítesz annyi vizet.

Igen, függ a vízszükséglet a testsúlytól is. Úgy olvastam, hogy testsúlykilogrammonként 40-50 ml víz, amire szüksége van a szervezetnek alapból. Kerestem a cikket, de nem találtam most sehol. Ha megtalálom, belinkelem. Ilyenkor nyáron amúgy is többet iszik az ember, mivel több vizet ad le a szervezete az izzadás miatt. Nem baj, ha télen nem iszod meg a napi 4 litert, akkor úgysincs rá szükség, nem veszítesz annyi vizet.
szerintem nem lassul, mert nyáron több folyadékot is veszítesz( pl: izzadással)
sportolóknak, fogyni vágyóknak minimum 20kg-onkánt 1liter viz szükséges! vagyis neked minimum 2 és fél... ha többet iszol az nem árt, sõt gyorsítja az anyagcserét stbtb. én minden étkezés elött iszok fél liter vizet, meg edzés elött, közben meg amikor meg kivánom és igy kb. napi 6liter vizet iszok, mégse vagyok 120kg, ha a 20kgonkénti 1litert nézzük.


Szerintetek baj lehet? Eddig 195/65 R15 nyári gumi volt fenn az autómon, viszont a téli gumi már 195/60 R15 ez gond?

Legjobb válasz: Ez csak a gumi oldalmagasságát jelzi.Ha az elsõ méret a gyári kerékméret,akkor a kisebbel minimálisan csalni fog a km óra.Nem sokat,talán kettõvel fog többet mutatni.Egyébként nincs észrevehetõ hatása.Talán az úthibák lesznek észrevehetõbbek minimálisan.

Ez csak a gumi oldalmagasságát jelzi.Ha az elsõ méret a gyári kerékméret, akkor a kisebbel minimálisan csalni fog a km óra.Nem sokat, talán kettõvel fog többet mutatni.Egyébként nincs észrevehetõ hatása.Talán az úthibák lesznek észrevehetõbbek minimálisan.
Ezt a km órás okfejtést nem igazán értem.Kifejtenéd?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!