Találatok a következő kifejezésre: Baj az, a reggeli (32 db)

Hidegben az első reggeli indítás nagyon nehézkes. Mokor beindul eléggé egyenetlen a motor járása, de ez pár másodperc alatt megszűnik. Mi lehet a baj? 1.5dci motor

Legjobb válasz: Hidegben az elsõ reggeli indítás nagyon nehézkes. Nagyon sokat kell indítóznom, mire beindul. Ekkor eléggé egyenetlen a motor járása is. De ez pár másodperc alatt megszûnik. Az izzítógyertyákban min 80ekm van. De mérés alapján jók. Az aksi fel van töltve. Amikor sokat kell indítózni, akkor kék füst jön ki a kocsiból, de nem sok, utána semmi füst. A motorolaj nem fogy. 15ekm alatt 1 dl-t kellett után töltenem (5W50). Ha "pöc-röffre" indul, akkor semmi füst. A fogyasztás jó, nem emelkedett meg. Mi lehet a baj? 1.5dci motor

A kérdező hozzászólása: Hidegben az elsõ reggeli indítás nagyon nehézkes. Nagyon sokat kell indítóznom, mire beindul. Ekkor eléggé egyenetlen a motor járása is. De ez pár másodperc alatt megszûnik. Az izzítógyertyákban min 80ekm van. De mérés alapján jók. Az aksi fel van töltve. Amikor sokat kell indítózni, akkor kék füst jön ki a kocsiból, de nem sok, utána semmi füst. A motorolaj nem fogy. 15ekm alatt 1 dl-t kellett után töltenem (5W50). Ha "pöc-röffre" indul, akkor semmi füst. A fogyasztás jó, nem emelkedett meg. Mi lehet a baj? 1.5dci motor
Tölteni valószínûleg lehet, de mivel a szivargyújtók is biztivel védettek általában, így ha nagyon gatya az aksi és nagy áramot vesz fel, akkor a bizti kiéghet. A másik probléma lehet, hogy csak akkor kapcsol a szivargyújtó, ha a kulcs el van fordítva.
A kérdező hozzászólása: 5 éves a kocsi. Most van benne 160ekm. Éjjel-nappal megyek vele. Ez a 3. telem vele. Az elõzõ 2 télen is ugyan ez volt a helyzet. Még nem volt olyan hogy nem indult el. Nyáron semmi baja. Hát akkor ezek szerint nem szereti a hideget. Ma pl -2fokban pöccre indult, és az alapjárat is tökéletes volt.. Ma vettem egy ugymond áthidaló kábelt, ez arra hivatott hogy egyik autó szivargyújtójáról lehet tölteni egy másik kocsit szivargyújtón keresztül. Szerintetek az én Meganomat is lehet így tölteni? Mármint szivargyújtón keresztül? Nem tesz kárt a kocsiban? (ez csak arra az esetre kell, ha nem indulna esetleg valahol az aksi miatt..
Nekem is 1.5 dCi van és ugyanez a helyzet mióta nagyon hideg van. Ha elindul (kb. 2. indítás) utána kb. 1/2 percig egyenetlen az alapjárata, de utána szépen beáll. (ez nem csak a dci-re igaz, a céges Opel combo is ezt csinálja, az CDTI) Úgy tûnik ez a hideg nem tetszik a dízeleknek :( Nekem egyébként 86e km van benne.
Ne túráztasd!!!Semmiképp sem! Hagyni kell picit járni és kész..Egyszerûen hideg van..Amikor beindítod akkor az autómata szivató teszi a dolgát. Esetleg cseréld ki a gyertyákat de nem hiszem hogy van vele valami probléma...nem lehet olyan régi az autó ha ilyen motor van benne:) épp 7végén láttam egy új 5ös bmwt...azis alig indult a hidegben
A kérdező hozzászólása: Akkor a kék füst nem feltétlen jelent motorolaj égést? Lehet, hogy az indítózás közben belenyomott dízel ad kék füstöt? Nem lehet hogy az aksi szar? mert nem tûnik elég fürgének a tekerés...
benzineseknél megint más miatt van de dízelnél is lehet ez a gond a kartergázból az alapjárati motora kicsapódott és hidegben rádermedt olaj miatt van amíg nem melegszik föl a motor adig ez a kis elektromágnes sem tud könyen mozogni ritkán ezt sem ártana megtisztítani és nem lenne probléma télen sem az alapjáratal
Nem akarom én is azt mondani hogy a renaultok ilyenek mert talán nem mindenesetre az igaz hogy a dízelek nehezeben indulnak hidegben.ha negyon zavar hogy nehezen indul én kicserélném a helyedben az izzítógyertyákat mert hiába mûködik nem olyan mint az uj én a lambda szondával jártam így jó jó de azért mégis többet evet a keleténél az új megoldotta a problémát. a nagy füst az indítás során hengerbe jutó üzemanyag töblet tökéletlen égésébõl van.
Nekem pöccre indul a kocsi, mégis elõfordul nagy hidegben, hogy ~ 1 percig egyenetlen a járás, sõt, az alapjárat lezuhan 100 környékére. 1-2 gázfröccs, 1 perc járatás, és minden oké. 9 éves, 1.4 16V benzines
Dízelnél nem csoda hogy -10 fokban egyenetlen az alapjárat. Szombaton mikor kimentem hogy beindítom a kocsit a szerény -13 fokban, a benzines 1, 3as felicia is lefulladt üresben alapjáraton, olyan hideg volt. Picit túráztatod (10-15másodpercig) akkor bemelegszik és nem lesz vele gond, illetve nálam ez mûködött.
A kérdező hozzászólása: Elírtam.. bocsi. 5w40-es, nem vagyok versenyzõ, ez a gyári.. Elf evolution sxr 5w40
atya ég minek használsz te 50-es olajat versenyzõ vagy?
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy kell gyújtás. A töltõ elvileg max 10A-t ad le. Elvileg a szivargyújtók biztija is 10A-es. Remélem nem lesz rá szükségem...

Az baj, ha minden nap ez a reggelim?

12 dkg zsírszegény túró, 12dkg natúr joghurt+30g zabpehely A tízóraimat szoktam változtatni.Ma pl. mandarint fogok tízóraizni, de valamikor puffasztott rizst, zöldséget, esteleg kockasajtot eszek tízóraira.Ja meg a reggelimhez valamikor eszek 1 paradicsomot vagy valamilyen zöldséget.

Legjobb válasz: Nem baj, de tízóraira se ártana valami rendes étel, nem mandarin...

Nem baj, de tízóraira se ártana valami rendes étel, nem mandarin...
Nem baj, ha nem unod, én már 3. nap rá se bírnék nézni. Meg hát én biztos kihasználnám, hogy reggeli, és ennék egy szelet kenyeret, hiszen késõbb már nem lehet.
Ha neked jó, nekem is... Én a reggeli Bajor rozskenyeres szendvicsemet nem adnám semmiért sem. Nincs az a fogyúkúra, ami miatt megenném a sovány túrót zabpehellyel. Akkor inkább kövéren halok meg, de boldogan. (amúgy 5 kiló plusszom van, s még így is esztétikus vagyok.) Szerintem inkább egyél finomat, normális ételt, s a délutáni kajáláson hozd be a reggeli plusszt. De ha mindig ilyen vacakokat eszel, egy idõ után besokallsz, és kiéhezel a jóra.
Amúgy tízóraira jó a gyümölcs, hiszen az csak a vércukor szinten tartásához kell. Persze egy ilyen gyenge reggeli után lehet kevés az a kis gyümölcs is. Elhiszem, hogy a túró klassz fehérjeforrás, meg a zabpehely is jó rost, de ilyen semmi érzelmi töltetet nem adó kaját nem jó enni sokáig. Szóval nekem a szendvicsem adja meg reggel az erõt a naphoz.
Sztem teljesen jó, bár én a kockasajtot hanyagolnám a helyedben..elég egészségtelen az ömlesztett mûsajt, inkább már akkor egy szelet zsírszegény sajt. Reggelire zabkását is ehetnél, vagy puffasztott rizset/abonettet zöldségekkel pár szelet sovány sonkával, ha megunod a túrót.Zabpehely nélkül este is fogyaszthatod a reggelidet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak azért eszek néha kockasajtot, mert amit veszek, csökkentett zsírtartalmú.

Ha kimaradt délben az utrogestan, az nagy baj? Át aludtam az egész délutánt és így csak a reggelit és az estit "szedtem" be!

Legjobb válasz: Nem, nem lesz tõle semmi baj, ha egyszer kimarad. A lényeg, h "szedd" a 12. hétig, és fokozatosan állj le vele!

Nem, nem lesz tõle semmi baj, ha egyszer kimarad. A lényeg, h "szedd" a 12. hétig, és fokozatosan állj le vele!
Ilyenkor este nyugodtan felrakhatsz kettõt egyszerre. Nekem ezt mondta a dokim.
Nem! Szerintem ez egyáltalán nem nagy baj. Nekem is szokott ilyen lenni.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most megnyugodtam. Izgalommal várom hõm késõbbiekben való alakulását :D
nekem a teától ugyanilyen volt :)
A kérdező hozzászólása: Mosolygós jeleket raktok, szóval ez jót jelent! De örülök! Kicsit hazudtam, mert múlt hónapban is nézegettem a ciklus elején, de olyan szintû ingadozás volt, hogy felhúztam magam és inkább töröltem, abbahagytam. Szóval ezt én is a teának tudom be, és érdekes módon még a közérzetem is jobb, pedig én soha nem hittem ezekben, csak így a fogigátló után mondom rátornázok egy kicsit a dolgokra. Kedves Második! A palásfüvet is ittad? Ja és óriási gratula ! :D
A kérdező hozzászólása: Második! Véletlenül odaképzeltem egy pozi tesztet a válaszod mellé. Úgyhogy bocsi félrenéztem, de azért a gratulám remélem hamarosan érvényes lesz :P
Ha még 1 hétig meglesz akkor mindenképpen menj orvoshoz.
És még rendes, piros színû és erõs? Vagy már csak épphogy jön és az is barna?
A kérdező hozzászólása: újra piros színû és erõs
Nyugi! Megmaradsz!!! Nekem többször volt ilyen. Valószínû hormonzavarod van, kérj egy vérkép beutalót orvosodtol
A kérdező hozzászólása: muszálj kérnem vérkép utalót?
Egy nap csak kétszer eszel? Az nem jó. Minimum 4étkezés javasolt. Többször kevesebbet.

Ha a reggeli pisimet elrakom egy pohárba, de csak kb.2 óra hossza múlva tudok csinálni belőle egy tesztet, az baj?

Már nem bírom addig tartani,amíg elmegyek egy gyógyszertárba:))Vagy az "azonnali" pisi a jó?Köszi a válaszokat!:)

Legjobb válasz: tökéletesen jo lesz,ird majd meg az eredményt 21+6hkm

tökéletesen jo lesz, ird majd meg az eredményt 21+6hkm
A kérdező hozzászólása: És mennyi idõ után lettetek várandósak?
Nekem meg Norcolutot írtak fel ilyen esetekben.
A kérdező hozzászólása: Nyilván ilyen esetben nem lehet az elsõ naptól, ilyenkor csak elkezded szedni, és ha elfogy a gyógyszer megjön.Kíváncsi leszek nekem mit fog felírni.
Nekem is a pco volt az elsõ gondolatom. De nekem a dokim nem fogamzásgátlót szokott adni, ha nem jön meg, hanem duphastont. Ha az elfogy, meg is szokott jönni. Úgy emlékszem, hogy a fogamzásgátlót a ciklus 1. napján kell elkezdeni szedni. De ha nem jön meg, akkor hogyan lehet a ciklus elsõ napján beszedni?
A kérdező hozzászólása: Egyébként nõdoki és endokrinológus is egyben!Nagyon jó orvos, eddig bármi panaszom volt, nagyon jól kikezelt, ért a szakmájához.
A kérdező hozzászólása: De csak azért adott egy levéllel hogy megjöjjön, hogy eltudjak menni vérvételre a hormonlabor miatt.Nem vagyok PCO-s, ez már kiderült.Nem fog többet fog.gátlót adni, de holnap megyek az eredményért, már kíváncsi vagyok nagyon.Telefonban annyit mondott hogy nincs nagy "kuszaság":) Remélem minnél hamarabb én is kismama lehetek, ha rendezõdtek a hormonjaim:) ))
Oh, jól értem, hogy orvos azért adott fogamzásgátlót, hogy megjöjjön? Ez milyen kezelés? Egyetlen egyszer akartak engem így kezelni, mikor 7 év után abbahagytam a gyógyszerszedést és nem akart megjönni magától. Így kezelt félre a nõdokim vagy két évig. Aztán költözés után máshoz kerültem és kiderült a PCOS-em. Azóta ki vagyok akadva a régi orvosomra, hogy ez milyen megoldás volt? A probléma takargatása, és a saját tájékozatlansága felháborító. Ha nálad is ez a helyzet légy óvatos, és járj utána alaposan a dolgoknak! Baráti jótanács!
A laborban sem csinálják meg azonnal a teszteket, mégis helyes az eredmény, teljesen jó a két órával késõbbi vizeletminta is, ha reggeli, elég tömény lesz, hogy kimutassa.
A kérdező hozzászólása: Hát csajok, szerintem nem vagyok terhes...negatív lett a teszt:(De holnap ellövök még egyet, úgyis holnap délután megyek dokihoz.Nem is tudom miért reménykedtem, mert gyógyszer abbahagyása után nem jött meg, csináltattam hormonlabort(azért is megyek dokihoz, az eredményért), de decemberben adott egy levél fog.gátlót hogy megjöjjön, meg is jött, gondoltam most hátha azért nem jön meg, mert baba van a dologban(ha jól számoltam tegnap vagy ma kellett volna megjönnie)...de gondolhattam volna...
persze hogy lehet .Grat:) k.b 6 hetes vagyok én is:) írj hogy mi lett:)
Én is kivi vagyok:D 25hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Pedig azt hittem hogy orbitális hülyeséget kérdeztem!:) ))És gratula neked!
persze, hogy jó lesz
Már értem. Nekem sok idõbe telt. Mire rájöttünk, hogy mi a baj, aztán azt orvosolni kellett. Összesen 2, 5 évig tartott, mire a kezemben tarthattam a pozitív tesztet.

Az nem baj ha a szoptatások után a következőig nem keményednek be a melleim? 13 napos a babám és 2 óránként eszik. Csak éjjel kel egyszer, akkor reggelre olyanok a melleim mint a kő. Ugye ettől még van elég tejem? Ha eszik a szája mellett folyik ki.

Bocsi ha buta kérdés, de els? babás kezd? anyuka vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nem baj, mindenet jól csinálsz, erre utal az is, hogy ilyen szépen alszik éjjel. Én a Suttogó "beosztása", napirendje alapján kezdtem el, és minden rendben van a mai napig is (ha érdekel, olvasd el te is). Már négy hónapos a pici, szépen szopik, úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak így tovább, egyél-igyál rendesen, ne hagyd, hogy begyulladjon a melled, ezért epdig annyit tehetsz, hogy sokat szoptatsz és ha kell, fejsz. Utóbbival szaporíthatod is a tejed, de arra még millió más módszer is van :)

Szia! Nem baj, mindenet jól csinálsz, erre utal az is, hogy ilyen szépen alszik éjjel. Én a Suttogó "beosztása", napirendje alapján kezdtem el, és minden rendben van a mai napig is (ha érdekel, olvasd el te is). Már négy hónapos a pici, szépen szopik, úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak így tovább, egyél-igyál rendesen, ne hagyd, hogy begyulladjon a melled, ezért epdig annyit tehetsz, hogy sokat szoptatsz és ha kell, fejsz. Utóbbival szaporíthatod is a tejed, de arra még millió más módszer is van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, megnyugodtam hogy nincs gond. :)

Baj az, ha a reggeli gyümölcsöt kihagyjuk, és helyette 1 pohár édesítőszeres teát vagy ásványvizet iszunk?

Legjobb válasz: Ha kihagyod, akkor helyette inkább 100%-os gyümis innivalót igyál!

Ha kihagyod, akkor helyette inkább 100%-os gyümis innivalót igyál!
Bajnak nem baj, de szerintem ne hagyd ki, mert kell egy kis energia reggelrõl, és ráadásul ha van valami a gyomrodban akkor annak is kisebb e veszélye hogy ebédre túl sokat eszel (mert addigra kopog a szemed az éhségtõl..).
Serintem nem gond, én anélkül is fogytam, de ha minden nap megeszel egy marék gyümölcsöt, akkor már tettél valamit az egészségedért.
az agy cukorral mûködik és a reggeli gyümölcsbõl veszi fel, ezért kell
Az nagyon jó. Az én lányom akkor még nem ivott csõrösbõl. Most 17 hónapos és kb. 2 hónapja iszik belõle.
az enyémeket direkt rá szoktattam hamarabb, nembaj ha önnálósodnak, sõt...
Nem baj! Sõt, minnél elõbb pohárból itatod annál jobb. Én a csecsemõ osztályon újjszülötteket is itattam pohárból. Meglepõen szépen isznak. Nem csak csõrös, de sima pohárból is.
Milyen bajra gondolsz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!