Találatok a következő kifejezésre: Baj az, 36 hetesen a (13 db)

Baj az, ha 36 hetesen a külső méhszáj nyitott?

Legjobb válasz: Biztos kell pihenned, nem? de a 36 hét már nincs olyan messze, szóval már tragádia nem történne!!! Kíméld magad, de jó tanáccsal csak ellátott a dokid, vagy nem mondott semmit??? Az én anyumnak végig nyitva volt két ujjnyira.. és semmi baja nem volt, attól függ milyen a belsõ és mennyire erõs a magzatburok. Ha erõs akkor szerencséd van, de sajnos ezt elõre nem lehet tudni ezért inkább pihenj!!! És kitartás!!! Már nem sok van hátra!!! 4 hét.. :) nekem még 16.. :) Remélem könnyû szûlésed lesz;)!!!

Biztos kell pihenned, nem? de a 36 hét már nincs olyan messze, szóval már tragádia nem történne!!! Kíméld magad, de jó tanáccsal csak ellátott a dokid, vagy nem mondott semmit??? Az én anyumnak végig nyitva volt két ujjnyira.. és semmi baja nem volt, attól függ milyen a belsõ és mennyire erõs a magzatburok. Ha erõs akkor szerencséd van, de sajnos ezt elõre nem lehet tudni ezért inkább pihenj!!! És kitartás!!! Már nem sok van hátra!!! 4 hét.. :) nekem még 16.. :) Remélem könnyû szûlésed lesz;)!!!
Egyáltalán nem baj. Készül a tested a szülésre. Ilyenkor már sok kismamának nyitva van a külsõ méhszáj, legalább egy ujjnyira.

36 hetes kismama vagyok és most derült ki, hogy a laborban elkeveredett a vércukor terhelésem eredménye. Nagy baj lehet belőle, ha nem tudom az eredményt?

Legjobb válasz: Azt figyelembe véve, hogy az egész vizsgálat semmit nem ér, nem nem lehet bajod. Sõt...

Azt figyelembe véve, hogy az egész vizsgálat semmit nem ér, nem nem lehet bajod. Sõt...
Esetleg neked lesz egy kicsit kellemetlen, mert még egyszer megcsinálják, de baj nem lehet belõle, ne aggódj! Te nem tehetsz róla, nem te hibáztál. Viszont aki dolgozik az hibázik... biztos megmondják ilyenkor mi a teendõ. Nyugalom! Gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: köszi arik vagytok a gyors válaszokért. szerintem már ninc sidõ újra megcsinálni hisz most már akármikor jöhet a babóca :)

Ultrahangon mérték a babámat, de az egyes méretek fej, has, combcsont hossza szerint mindig más a terhesség hete.3 hét különbség is van. Pl. Fejkörméret szerint 36 hetes, combcsont hossza szerint 33. Ez baj? Aggódom.

Legjobb válasz: Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.

Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.
Az én babámnak a fejcsije 27 hetesnek felel meg a combja 33 hetesnek.Egyébként 31 hetes 6 napos vagyok!Ugyhogy nyugi:) )
szia! Nehogy aggódj!!!!! ezek hozzávetõleges értékek, nem 100%osan kell pontosnak lenniük az értékeknek! Az a lényeg , hogy mindig nõljenek ezek az értékek, mert azt mutatják, hogy fejlõdik a babád! :) )))
elsõ vagyok. Bocs a szóismiért, csak kicsit szórakozott vagyok ma :) ))


36 hetes terhes vagyok. Egy hete a magzatvíz bővebb az átlagosnál. Eddig normális volt. Jelent ez bajt? Nekem nem mondták.

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod ha eddig minden rendben volt akkor nincsen baj. Lehet hogy a babád éppen a vizsgálatkor pisilt egy jót és azért tûnt bõvebbnek a magzatvíz.

Nem kell aggódnod ha eddig minden rendben volt akkor nincsen baj. Lehet hogy a babád éppen a vizsgálatkor pisilt egy jót és azért tûnt bõvebbnek a magzatvíz.

Ha a magnéziumot abbahagyom beindulhat a szülés? 36 hetes vagyok? Nem jelent bajt ha a babonak kisebb a buksija mint az átlag?

Legjobb válasz: Én már a 35. héten abbahagytam, pont akkor fogyott el, nem akartam még egy dobozzal venni egy hét miatt. Azóta sem indult be a szülés. :) A babád még csak most fog igazán nõni, az utolsó hónapban 80-200 gramm között híznak, nõnek, a buksija is nõni fog még. Függ a genetikától is, ha pl. te sem vagy egy nagydarab emberke, õ sem lesz az. Nálunk a baba pocakja nagyobb egy kicsivel a tankönyvben leírtaknál, de a párom és a családja is macis alkatúak férfiágon, valószínû, õt örökölte ilyen téren a gyerkõc. :) A mérési arányokat az is befolyásolja, hogy milyen az uh gép, mennyire tapasztalt a szonográfus/orvos, esetleg kapkod egy kicsit mérésnél... További szép babavárást! 38 hetes kismama

Én már a 35. héten abbahagytam, pont akkor fogyott el, nem akartam még egy dobozzal venni egy hét miatt. Azóta sem indult be a szülés. :) A babád még csak most fog igazán nõni, az utolsó hónapban 80-200 gramm között híznak, nõnek, a buksija is nõni fog még. Függ a genetikától is, ha pl. te sem vagy egy nagydarab emberke, õ sem lesz az. Nálunk a baba pocakja nagyobb egy kicsivel a tankönyvben leírtaknál, de a párom és a családja is macis alkatúak férfiágon, valószínû, õt örökölte ilyen téren a gyerkõc. :) A mérési arányokat az is befolyásolja, hogy milyen az uh gép, mennyire tapasztalt a szonográfus/orvos, esetleg kapkod egy kicsit mérésnél... További szép babavárást! 38 hetes kismama
A magnézium abbahagyása magában nem okoz szülés beindulást. A baba fejecskéje gondolom az átlagba tartozik, mert különben már szóltak volna. Talán még jobb is annyiból, hogy megkönnyítheti a szülést.
36 hetesen eleve ajánlott abbahyagyni a magnézium szedését, mert ellazítja a méh izmait is, így a szülésnél fájásgyengeséget is okozhat. Attól, hogy abbahagyod, nem fog beindulni a szülés :) Azt eleve a baba indítja be, õ szabadít fel hormonokat. A legtöbb baba nem a kiírt napon születik, hanem valamikor a 36.és a 40. hét között. A 36. hét után még nem is lesz a baba koraszülött.. Fejméret: ha kicsivel kiebb, mint az átlag, max. annyit jelent, hogy a babád is kicsi, nem lesz 4 kilós :) Könnyebb lesz megszülni, ha nem 36-os fejlörfogattal kell kibújnia.

36 hetes kismami vagyok, átlagos pocakkal de, most ugy megállt a növekedése a pocimnak. Ez azt jelenti hogy a baba sem nö? Vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Szia! nincs semmi baj,nembaj ha nem nõ a pocid,a baba persze ettõl még fejlõdik.Ne ijedj meg,majd lesz,hogy újra elkezd nõni,és akkor még nehezebb lesz a baba is,meg a pocid is a nagy melegbe.

Szia! nincs semmi baj, nembaj ha nem nõ a pocid, a baba persze ettõl még fejlõdik.Ne ijedj meg, majd lesz, hogy újra elkezd nõni, és akkor még nehezebb lesz a baba is, meg a pocid is a nagy melegbe.
Nem, ilyenkor már inkább a magzatviz helyére nõnek :) Én az utólsó hónapban már semmit nem nõttem, kilóra sem, a baba meg igen.

Az nagy baj hogy a 36 hetes vérvételt kihagytam?

Most néztem hogy oda is mennem kellett volna,azon a héten annyi féle vizsgálat volt hogy pont azt nem figyeltem.Remélem nem lesz baj bel?le!

Legjobb válasz: Fontos a vizsgalat, nalunk ugyanis ekkor neztek harmadjara a toxoplasmat, illetve rh- vercsoport eseten ismetelten az ellenanyagot.

Fontos a vizsgalat, nalunk ugyanis ekkor neztek harmadjara a toxoplasmat, illetve rh- vercsoport eseten ismetelten az ellenanyagot.
Igen szerintem fontos lenne, mert ekkor nézik az ellenanyagot valamint ha véletlenül császárra kerül a sor, szerintem akkor ezt nézik.
nekem az a vizeletvizsgálst mutatott ki bsktériumot, amit kezelin kellett, nehogy a babának a szülõcsatornában baja legyen. Mnodanom se kell, vágül császár lett.
Menj el most, minél hamarabb! Abban a vérvételben legfõképpen azt nézik, kaphatsz-e EDA-t, ha kérsz, ha nincs utolsó vérvételed, nem fognak adni...
Nálunk nem is volt 36 hetes vérvétel... Semmi gondom nem volt emiatt.
A kérdező hozzászólása: február 5-re vagyok kiírva, ha addig nem lesz meg a baba akkor kaptam beutalót 3-ra, oda már kaptam is idõpontot, csak ezt a 36 hetest felejtettem el!!!!Mérges is vagyok magamra!
Szerintem elkésve még nem vagy vele, mert nálunk pl. csak a 38. héten van ez a vérvétel. Szóval szólj a dokidnak, hogy adjon minél elõbb beutalót.
A kérdező hozzászólása: Ma a doki 1-töl rendel felhívom h adjon beutalót, a labort már felhívatam hálistennek megértették h 38 hetes vagyok és szügségem van a vérvételre így péntek 10-re kaptam idõpontot.Már csak a háziorvoson múlik a dolog, gondolom ö meg nem fog próblémázni egy beutalon!
Nálunk nincs 36 hetes csak 32 hetes vérvétel.36 héttõl NST van. 32 hkm

36 hetes km vagyok, a laboreredményemen magas lett az alkalikus foszfatáz értékem. Ez mit jelent? Bajt?

240 a max érték és nekem 290 lett! Aggódom e miatt! Akinek van hasonló tapasztalata, az kérem írjon!

Legjobb válasz: Konkrétan semmit, megnézte, de nem kommentálta.Véletlenül rákerestem a neten és megijedtem...

A kérdező hozzászólása: Konkrétan semmit, megnézte, de nem kommentálta.Véletlenül rákerestem a neten és megijedtem...
juj, itt nem irt jokat, csak rakerestem http://www.pirula.net/szakok/normalertekek/alp.htm mit mondott a doki?

36 hetes vagyok, és ma reggel arra ébredtem, hogy nagyon fáj a torkom, és folyik az orrom. Elég náthás lettem, de lázam nincs. Nem baj ez, nem lesz baja a babócámnak?

Legjobb válasz: vegyél a patikában oscilloccoccinumot, vagy homeovox-ot. Homeopátiás készítmény, nem árt a babának.

vegyél a patikában oscilloccoccinumot, vagy homeovox-ot. Homeopátiás készítmény, nem árt a babának.
Szia! Sajnos sokan megfázunk a terhesség alatt, de a babának nem lesz baja, fõleg ha nincs is lázad. Ilyenkor a 'népi'gyógymódokat ajánlják: hársfavirág tea, sok mézzel, C vitamin, stb. Én már 1 hete küzdök a náthával, most kezd javulni a helyzet. Nekem az volt a legrosszabb, hogy nem szabad a hagyományos orrcseppeket használni, a Sterimar tengerisós vizet ajánlotta a védõnõ, de az nem sokat használt. Szerintem ne szedj semmilyen gyógyszert, (biztos, ami biztos...), hiszen nem lehet olyan komoly a baj, ha nincs lázad. Jobbulást! 22 hetes kismama
A szervezetünk mindenképpen küzd a betegség ellen.Kisebb nagyobb sikerrel!Ezeket a természetes védekezési módokat átadjuk ilyenkor nekik.Szóval ha megszületik már tud védekezni ellene a kicsi.Amíg nincs magas lázad addig old meg valahogy gyógynövényekkel!Ha már van lázad akkor beszélj orvossal.Persze azt is tudni a láz nem mint a szervezetünk védekezése.Egyszerûen kiégeti(vagy legalábbis megpróbálja)a kórokozót!Ezért is mondják, hogy nem kell azonnal csillapítani a lázat.Persze itt max 38.5C beszélek.Az ennél magasabb már igényli a gyógyszert.Addig meg hûtõfürdõ izzadás stb..
Bocsi elõbb elrontottam ezt a sort:Persze azt is tudni kell a láz nem más mint a szervezetünk védekezése
Szia!!!Én is nagyon meg voltam fázva.Igyál sok teát meg pihenjél és melegbe legyél jot tesz ilyenkor!!!Ne szedj semilyen gyogyszert, vannak torok fertõtlenítõk azzok közül válaszál.Gyogyulj meg minél hamarabb!!!!36 hetes kismama
En 3 napig kuzdottem ellene...eredmennyel...a torokfajas 1 nap utan szinte teljesen elmult=rengeteg MELEG citromos tea es facsart narancs le+jo foghagymas piritos reggelire es uzsonnara.....+1 Tantum verde cukorka....orrdugulasra kamilla teas parolas(nem sokaig!)+ugyan csak a tengeri sos orr csepp, aminek szerintem is minimalis a hatasa, de jobb mint a semmi. Jobbulast! 31 hetes kismami

36 hetes vagyok, és naponta kétszer kakilok. Ez nem baj? Nem hasmenésnek nevezném, de a délutáni hígabb mint a reggeli. Ennyire beindult volna az emésztés?

Legjobb válasz: Igen, a vége felé jobb lesz a kismamák emésztése, úgyhogy ne aggódj! Én még mindig székrekedéssel küszködök, szóval nekem kész áldás lenne a napi 2X székelés.

Igen, a vége felé jobb lesz a kismamák emésztése, úgyhogy ne aggódj! Én még mindig székrekedéssel küszködök, szóval nekem kész áldás lenne a napi 2X székelés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!