Találatok a következő kifejezésre: Baj az, 36 hetesen (14 db)

Baj az, ha 36 hetesen a külső méhszáj nyitott?

Legjobb válasz: Biztos kell pihenned, nem? de a 36 hét már nincs olyan messze, szóval már tragádia nem történne!!! Kíméld magad, de jó tanáccsal csak ellátott a dokid, vagy nem mondott semmit??? Az én anyumnak végig nyitva volt két ujjnyira.. és semmi baja nem volt, attól függ milyen a belsõ és mennyire erõs a magzatburok. Ha erõs akkor szerencséd van, de sajnos ezt elõre nem lehet tudni ezért inkább pihenj!!! És kitartás!!! Már nem sok van hátra!!! 4 hét.. :) nekem még 16.. :) Remélem könnyû szûlésed lesz;)!!!

Biztos kell pihenned, nem? de a 36 hét már nincs olyan messze, szóval már tragádia nem történne!!! Kíméld magad, de jó tanáccsal csak ellátott a dokid, vagy nem mondott semmit??? Az én anyumnak végig nyitva volt két ujjnyira.. és semmi baja nem volt, attól függ milyen a belsõ és mennyire erõs a magzatburok. Ha erõs akkor szerencséd van, de sajnos ezt elõre nem lehet tudni ezért inkább pihenj!!! És kitartás!!! Már nem sok van hátra!!! 4 hét.. :) nekem még 16.. :) Remélem könnyû szûlésed lesz;)!!!
Egyáltalán nem baj. Készül a tested a szülésre. Ilyenkor már sok kismamának nyitva van a külsõ méhszáj, legalább egy ujjnyira.

Ha a magnéziumot abbahagyom beindulhat a szülés? 36 hetes vagyok? Nem jelent bajt ha a babonak kisebb a buksija mint az átlag?

Legjobb válasz: Én már a 35. héten abbahagytam, pont akkor fogyott el, nem akartam még egy dobozzal venni egy hét miatt. Azóta sem indult be a szülés. :) A babád még csak most fog igazán nõni, az utolsó hónapban 80-200 gramm között híznak, nõnek, a buksija is nõni fog még. Függ a genetikától is, ha pl. te sem vagy egy nagydarab emberke, õ sem lesz az. Nálunk a baba pocakja nagyobb egy kicsivel a tankönyvben leírtaknál, de a párom és a családja is macis alkatúak férfiágon, valószínû, õt örökölte ilyen téren a gyerkõc. :) A mérési arányokat az is befolyásolja, hogy milyen az uh gép, mennyire tapasztalt a szonográfus/orvos, esetleg kapkod egy kicsit mérésnél... További szép babavárást! 38 hetes kismama

Én már a 35. héten abbahagytam, pont akkor fogyott el, nem akartam még egy dobozzal venni egy hét miatt. Azóta sem indult be a szülés. :) A babád még csak most fog igazán nõni, az utolsó hónapban 80-200 gramm között híznak, nõnek, a buksija is nõni fog még. Függ a genetikától is, ha pl. te sem vagy egy nagydarab emberke, õ sem lesz az. Nálunk a baba pocakja nagyobb egy kicsivel a tankönyvben leírtaknál, de a párom és a családja is macis alkatúak férfiágon, valószínû, õt örökölte ilyen téren a gyerkõc. :) A mérési arányokat az is befolyásolja, hogy milyen az uh gép, mennyire tapasztalt a szonográfus/orvos, esetleg kapkod egy kicsit mérésnél... További szép babavárást! 38 hetes kismama
A magnézium abbahagyása magában nem okoz szülés beindulást. A baba fejecskéje gondolom az átlagba tartozik, mert különben már szóltak volna. Talán még jobb is annyiból, hogy megkönnyítheti a szülést.
36 hetesen eleve ajánlott abbahyagyni a magnézium szedését, mert ellazítja a méh izmait is, így a szülésnél fájásgyengeséget is okozhat. Attól, hogy abbahagyod, nem fog beindulni a szülés :) Azt eleve a baba indítja be, õ szabadít fel hormonokat. A legtöbb baba nem a kiírt napon születik, hanem valamikor a 36.és a 40. hét között. A 36. hét után még nem is lesz a baba koraszülött.. Fejméret: ha kicsivel kiebb, mint az átlag, max. annyit jelent, hogy a babád is kicsi, nem lesz 4 kilós :) Könnyebb lesz megszülni, ha nem 36-os fejlörfogattal kell kibújnia.

36 hetes vagyok, ma voltam uh-on és 35 hetest mutatott. Nem jelent ez bajt? BDP: 87mm, HC:318mm, FL:69, 9. Mit jelent az, hogy II. kpf, Flow:neg.

Legjobb válasz: Szia! A flow: neg. azt jelenti, rendben van a magzati vérkeringés. A II.kpf nem tudom...a lepényt szokták még nézni ilyenkor, hanyad fokban érett.

Szia! A flow: neg. azt jelenti, rendben van a magzati vérkeringés. A II.kpf nem tudom...a lepényt szokták még nézni ilyenkor, hanyad fokban érett.
Szia! Én 27 hetesen voltam uh-n, ott azt írták mért adatok szerint 26 hetes. Rákérdeztem, azt mondta a doki, egy hét nem számít, mert el bele is fér (mikor volt a beágyazódás, attól függõen már lehet az idõpont) meg hát ahogy vannak 160 és 200 cm magas emberek (és mindkét véglet normális!!!!) úgy a babák is más-más méretüek. Mi nem vagyunk túl nagyok semmilyen téren sem, a családban is inkább kissebbnek mondható mindenki, honnan örökölt volna nagyobb méreteket? Úgyhogy ebbõl kiindulva szerintem semmi gond a méreteivel, fõleg ha csak egy hétrõl van szó. kpf.: koponya végû fekvés, vagyis a buksija van lefele: befordult a szüléshez. Minden jót neked! És ne aggódj! 33 hetes kismama
A II.KPF-azt jelenti hogy koponyavégü fekvésben fekszik, tehát a feje már lefelé van a szülöcsatorna felé...
Szia!Nekem is hasonloak jöttek ki a 36 heti ultrán!Ezek az értékek azt jelentik kb 45 cm babád, és 2600gramm.Normális ütembe fejlõdik a kicsid mind az enyém is.A köldögzsínorba az áramlás negatív az nagyon jó.A babád fejel lefelé van a hasadba ami nagyon jó mert befordult a szülõcsatorna felé. Nincs miért aggódnod!Szép babavárást, és babázást:) )Üdv:Zsuzsa
Szia! én 31 hetes vagyok, de az uh szerint csak 29. Mert a baba méretei ekkorák. Az orvosom azt mondta, ne aggódjak, amiért kisebb, mint az átlag, mert az átlagot 3500-3700 grammra teszik. Ha a baba kisebb súllyal érkezik, attól még lehet makk egészséges és majd kint behozza a lemaradást.


36 hetes kismami vagyok, átlagos pocakkal de, most ugy megállt a növekedése a pocimnak. Ez azt jelenti hogy a baba sem nö? Vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Szia! nincs semmi baj,nembaj ha nem nõ a pocid,a baba persze ettõl még fejlõdik.Ne ijedj meg,majd lesz,hogy újra elkezd nõni,és akkor még nehezebb lesz a baba is,meg a pocid is a nagy melegbe.

Szia! nincs semmi baj, nembaj ha nem nõ a pocid, a baba persze ettõl még fejlõdik.Ne ijedj meg, majd lesz, hogy újra elkezd nõni, és akkor még nehezebb lesz a baba is, meg a pocid is a nagy melegbe.
Nem, ilyenkor már inkább a magzatviz helyére nõnek :) Én az utólsó hónapban már semmit nem nõttem, kilóra sem, a baba meg igen.

Ultrahangon mérték a babámat, de az egyes méretek fej, has, combcsont hossza szerint mindig más a terhesség hete.3 hét különbség is van. Pl. Fejkörméret szerint 36 hetes, combcsont hossza szerint 33. Ez baj? Aggódom.

Legjobb válasz: Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.

Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.
Az én babámnak a fejcsije 27 hetesnek felel meg a combja 33 hetesnek.Egyébként 31 hetes 6 napos vagyok!Ugyhogy nyugi:) )
szia! Nehogy aggódj!!!!! ezek hozzávetõleges értékek, nem 100%osan kell pontosnak lenniük az értékeknek! Az a lényeg , hogy mindig nõljenek ezek az értékek, mert azt mutatják, hogy fejlõdik a babád! :) )))
elsõ vagyok. Bocs a szóismiért, csak kicsit szórakozott vagyok ma :) ))

36 hetes terhes vagyok. Egy hete a magzatvíz bővebb az átlagosnál. Eddig normális volt. Jelent ez bajt? Nekem nem mondták.

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod ha eddig minden rendben volt akkor nincsen baj. Lehet hogy a babád éppen a vizsgálatkor pisilt egy jót és azért tûnt bõvebbnek a magzatvíz.

Nem kell aggódnod ha eddig minden rendben volt akkor nincsen baj. Lehet hogy a babád éppen a vizsgálatkor pisilt egy jót és azért tûnt bõvebbnek a magzatvíz.

36 hetes kismama vagyok és most derült ki, hogy a laborban elkeveredett a vércukor terhelésem eredménye. Nagy baj lehet belőle, ha nem tudom az eredményt?

Legjobb válasz: Azt figyelembe véve, hogy az egész vizsgálat semmit nem ér, nem nem lehet bajod. Sõt...

Azt figyelembe véve, hogy az egész vizsgálat semmit nem ér, nem nem lehet bajod. Sõt...
Esetleg neked lesz egy kicsit kellemetlen, mert még egyszer megcsinálják, de baj nem lehet belõle, ne aggódj! Te nem tehetsz róla, nem te hibáztál. Viszont aki dolgozik az hibázik... biztos megmondják ilyenkor mi a teendõ. Nyugalom! Gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: köszi arik vagytok a gyors válaszokért. szerintem már ninc sidõ újra megcsinálni hisz most már akármikor jöhet a babóca :)

Az nagy baj hogy a 36 hetes vérvételt kihagytam?

Most néztem hogy oda is mennem kellett volna,azon a héten annyi féle vizsgálat volt hogy pont azt nem figyeltem.Remélem nem lesz baj bel?le!

Legjobb válasz: Fontos a vizsgalat, nalunk ugyanis ekkor neztek harmadjara a toxoplasmat, illetve rh- vercsoport eseten ismetelten az ellenanyagot.

Fontos a vizsgalat, nalunk ugyanis ekkor neztek harmadjara a toxoplasmat, illetve rh- vercsoport eseten ismetelten az ellenanyagot.
Igen szerintem fontos lenne, mert ekkor nézik az ellenanyagot valamint ha véletlenül császárra kerül a sor, szerintem akkor ezt nézik.
nekem az a vizeletvizsgálst mutatott ki bsktériumot, amit kezelin kellett, nehogy a babának a szülõcsatornában baja legyen. Mnodanom se kell, vágül császár lett.
Menj el most, minél hamarabb! Abban a vérvételben legfõképpen azt nézik, kaphatsz-e EDA-t, ha kérsz, ha nincs utolsó vérvételed, nem fognak adni...
Nálunk nem is volt 36 hetes vérvétel... Semmi gondom nem volt emiatt.
A kérdező hozzászólása: február 5-re vagyok kiírva, ha addig nem lesz meg a baba akkor kaptam beutalót 3-ra, oda már kaptam is idõpontot, csak ezt a 36 hetest felejtettem el!!!!Mérges is vagyok magamra!
Szerintem elkésve még nem vagy vele, mert nálunk pl. csak a 38. héten van ez a vérvétel. Szóval szólj a dokidnak, hogy adjon minél elõbb beutalót.
A kérdező hozzászólása: Ma a doki 1-töl rendel felhívom h adjon beutalót, a labort már felhívatam hálistennek megértették h 38 hetes vagyok és szügségem van a vérvételre így péntek 10-re kaptam idõpontot.Már csak a háziorvoson múlik a dolog, gondolom ö meg nem fog próblémázni egy beutalon!
Nálunk nincs 36 hetes csak 32 hetes vérvétel.36 héttõl NST van. 32 hkm

Aggódom! 36 hetes kismama vagyok és nagyon keveset mozog a pici. A CTG-n meg se mozdul, az értékei jók, pedig csokit is ettem előtte. Nektek nagyon mozgékony? Nincs vele vmi baj?

Legjobb válasz: Szia, látom te sem bírsz aludni :) 1 hete nekem is lelassult a pici mozgása, pont tegnap voltam ctg-n és csak a vége felé mozdult 7x. De azt mondták az eredményre hogy jó. Figyeld a mozgásokat és írd fel hogy 1 órában hányszor érzed. És 2-3 nap múlva hívd a dokit, ha nagyon kevésnek találod. Persze minden órában nem fog rúgni, legalább is nálam így van, gondolom sokat alszik :) 37 hkm

Szia, látom te sem bírsz aludni :) 1 hete nekem is lelassult a pici mozgása, pont tegnap voltam ctg-n és csak a vége felé mozdult 7x. De azt mondták az eredményre hogy jó. Figyeld a mozgásokat és írd fel hogy 1 órában hányszor érzed. És 2-3 nap múlva hívd a dokit, ha nagyon kevésnek találod. Persze minden órában nem fog rúgni, legalább is nálam így van, gondolom sokat alszik :) 37 hkm
Nekem mindig késõ este volt aktív a babám, viszont az biztos, hogy amikor CTG-re mentem, meg se moccant... Teljesen egészségesek vagyunk, 2 hónaposak.
De ha 2-3 nap alatt is nagyon keveset mozogna, akkor ne várj a jövõhétig, ok? Hát az elsõ gyerekem nem volt ilyen mozgékony (a terhesség egészére értem) és õ az életben is nyugodtabb, most 3 és fél éves. Most aki a pocakomban van még, õ nagyon erõseket szokott rugdosni és sokat. Az alvás nem megy túl könnyen. Az elején émelyegtem, a közepén már a hormonok dolgoztak bennem, most meg már a méreteim miatt. Nehéz megfordulni, elalszom a forgómat(combomnál, nem tudom mi a pontos neve :) ), a csípõmet stb. Ráadásul 3 napja köhögök és emiatt már sokszor nem bírok visszaaludni :( Amúgy semmi jele a szülésnek, vannak jóslóim mint másoknak is, a méhnyak 1 ujjnyit rövidült a múlt heti vizsgálat szerint és erre a hétre nem változott.
Nézd, ezt találtam a magzatmozgásokkal kapcsolatosan: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=tel..
ahova én járok ott a 32-33 hét körül szoktak csinálni uh-t. Mondjuk én sem akkor voltam, hanem a 34. héten. Nem is tudom hogy lesz-e még uh. Az elsõ gyereknél befektettek 40+3 napon és akkor ott elküldtek uh-ra. Szerintem, ha nem szülök elõbb, akkor megint így lesz.
Biztos így van. Én 5 órakor keltem ma és most kezd csak mocorogni, pedig itt köhögök (enyhén szólva fulladozok mint egy rossz dohányos) és õt nem zavarta. Pedig beleremeg az egész hasam. Ilyenkor mocorog egy darabig, sosem figyeltem meg mennyit, de ez megnyugtat. Naponta kb 5-6 alkalommal van ilyen és akkor kb 10 percen keresztül mocorog. Azt gondolom, hogy ez így elegendõ.
Szia! Egyik babám sem volt aktív a pocakomban, sosem éreztem nagy mozgásokat, rúgásokat, pedig a második a 36.héten fordult meg lábtartásbol irányba, azt sem éreztem. Mindkettõ nyugodt csecsemõ volt, keveset sírtak. Neked is nyugodt babát kívánok, meg jo egészséget, sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Szerintem a frontokat is nagyon megérzi, akkor nyugi van. Remélem minden rendben lesz, a doki a csokit ajánlotta, és utóljára 16 hetesen ultrahangozott meg, csak a kötelezõ uh-okon voltam. Finom mozgásokat érzek, de nagyot, forgásokat nem. Lehet, hogy már nincs akkora hely. Remélem csak ez lehet a gond. Meg hogy csak alszik :-)
A kérdező hozzászólása: Hát igen az alvás is nehezen megy :-), jövõ héten megyek uh-ra, lehet, hogy nekem az idõpontomat is elszámolták, kíváncsi leszek, hogy mi e helyzet a picivel. Megfogadom a tanácsod számolom a mozgását. Ha keveset mocorog, túl nyugodt baba lesz kint is? mi a tapasztalat? És Te hogy bírod 37 hetesen? Még semmi jel a szülésre?
sziasztok, én még csak 7 hetes vagyok, ezért nem tudom a választ a kérdésedre, de én sem bírok aludni. ez miért van ilyenkor?szép, könnyû szülést nektek! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! A CTG-n próbálják ébresztgetni, de meg se moccan. Tényleg akkor lesz az elsõ megnyugvás, mikor azt mondják, hogy egészséges, aztán gondolom jönnek a további kétségek, de az még odébb van. Nem könnyû az elsõ gyereknek lenni :-))

35. -36. hetesen mik a babátok adatai? Nekem végig egy héttel nagyobb a combcsont, a doki azt mondja nem baj. De vajon miért?

Legjobb válasz: elõzõ vagyok, mert a lányoknak ugyanabban a terhességi korban hosszabb a combcsontjuk!!!! A fiúknak meg rövidebb. Ez is egy módszer lehet arra hogy ha pl. nem mutatja milye van akkor a jól lemért UH adatokból ki lehet következtetni ki lapul a pociban :) Nekem a környezetemben mindenkinél bejött, többek között nálam is a fiamnál meg most a lányomnál is.

elõzõ vagyok, mert a lányoknak ugyanabban a terhességi korban hosszabb a combcsontjuk!!!! A fiúknak meg rövidebb. Ez is egy módszer lehet arra hogy ha pl. nem mutatja milye van akkor a jól lemért UH adatokból ki lehet következtetni ki lapul a pociban :) Nekem a környezetemben mindenkinél bejött, többek között nálam is a fiamnál meg most a lányomnál is.
Szia! Nekem nemcsak 1 héttel volt nagyobb a combcsont. Plusz a többi adat is 2-3 héttel volt nagyobb, pedig középidõben fogant. A végeredmény egy 59 centis baba lett, aki 19 hónaposan 3-4éves gyerekere való rucit hord:) Persze a férjem is és én is magasak vagyunk, hosszú lábakkal:) Mostani terhességemnél eddig pont korának megfelelõ volt a baba, holnap mérik ismét, kiváncsi vagyok, mennyit nõtt:) 33 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ és gratulálok a babókhoz!
Véletlen nem kislányod lesz?
A kérdező hozzászólása: De igen, miért?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!