Találatok a következő kifejezésre: Baján a lehet fürödni (4 db)

Baján a sugó-ban lehet fürödni? 15 hetes vagyok, zárt méhszájjal.

Legjobb válasz: Ameddig zárva van a méhszáj,addig lehet fürdeni.Az úszás amúgy is nagyon jót tesz!

Ameddig zárva van a méhszáj, addig lehet fürdeni.Az úszás amúgy is nagyon jót tesz!
A kérdező hozzászólása: én is így gondolom de a sugó nem termálvíz.akkor is szabad?

30. hét utan lehet furodni termal vízben? Ha nincs nyitva a mehszájam. Vagy inkabb a fertozes veszely miatt nem lehet meg ha csukott is. En a nyaron ketszer is voltam, akkor nem lett semmi bajunk.27+0 ksm

Legjobb válasz: 1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...

1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...
Thermál vízben fürdeni a terhesség egésze alatt nem ajánlott a benne levõ anyagok miatt. Kérdezz rá a helyszínen szerintem.
Nos én kb olyan 5 hónapos lehettem mikor gyulára mentünk nyaralni, s akkor kértem ki a védõnõ véleményét. s azt mondta termálvízben egyáltalán ne menjek bele, illetve ha strandon normál vízben fürdök akkor utána a fürdõruhámat váltsam át szárazra.
Termál vízben terhesség alatt nme jó fürödni!Leginkább a hõfoka miatt!Nem szabad meleg vízbe menni, és mivel a termál vizekben nincs klór(nincs fertõtlenítve) könnyebben elkaphatsz bármit!Zárt méhszájjal is! 22 hós kislány és 8 hetes pocakbabi anyuja
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, bar egy kicsit rosszul fogalmaztam.en nem a meleg vizben akarok furodni hanem rendes homersekletu usszmedenceben.de termalban...azt sem lehet?
Hát, én bõven mentem mindenféle medencébe szeptember elsõ heteiben, amikor még nyitva voltak a strandok. Semmi bajom nem lett, sõt. Igazán jól esett, különben nem csináltam volna. 37hkm
A kérdező hozzászólása: koszi, ilyen megnyugtato valaszokat is varok meg, ha van koztetek esetleg olyan aki 30, hét utan is elmant uszkalni.Nagyon jol esne estenkent elmenni egyett lubickolni a pocaklakommal...
Szia! Már válaszoltam egyszerr! Ha nem meleg a víz akkor mehetsz! ÉS az uszodák vize nem TERMÁL víz!Még a termál strandokon sem! És az úszás még akár a 40 héten is egészséges, ha a mamának jól esik!ÉS persze zárt a méhszáj!
A kérdező hozzászólása: persze csak ha zart a mehszaj...koszonom

Baj lehet-e az, ha szeretek nagyon meleg vízben fürödni? Még nem vagyok terhes, de hamarosan szeretném. Hallottam már olyat, hogy ez árthat a petefészeknek. Igaz ez?

Legjobb válasz: Én is nagyon melegvíz-fürdõ párti vagyok. Terhesség alatt nem javasolt a nagyon meleg fürdõ, én is kerültem. 8 hónapig csak kibírtam valahogy.. :) De már nagyon hiányzott... és a babám is az apjával fürdik esténként, mert az én vizemet nem bírná ki a kis drágám :)

Én is nagyon melegvíz-fürdõ párti vagyok. Terhesség alatt nem javasolt a nagyon meleg fürdõ, én is kerültem. 8 hónapig csak kibírtam valahogy.. :) De már nagyon hiányzott... és a babám is az apjával fürdik esténként, mert az én vizemet nem bírná ki a kis drágám :)


Tunézia. Ugye tunéziában a viztől el lehet kapni betegséget, de fogatmosni meg fürödni kell. Lesz vmi baj ha abba a vizben fürdünk?

Legjobb válasz: Zuhanyozz, fogmosáshoz forrald fel a vizet. Én merülõ forralót vittem, pillanatok alatt felforr a víz, de ezt elõre csináld meg magadnak, hogy ki tudjon hûlni. Gyakori, és fertõtlenítõs kézmosás, ott sok a "piszkos kéz", ami a hepatitist okozza. /Nekem elég volt egy flakon Domesztos 2 hétre, a WC-t fõleg fújd le, amikor oda érsz/. Csak hõkezelt élelmiszert egyél ott.

Zuhanyozz, fogmosáshoz forrald fel a vizet. Én merülõ forralót vittem, pillanatok alatt felforr a víz, de ezt elõre csináld meg magadnak, hogy ki tudjon hûlni. Gyakori, és fertõtlenítõs kézmosás, ott sok a "piszkos kéz", ami a hepatitist okozza. /Nekem elég volt egy flakon Domesztos 2 hétre, a WC-t fõleg fújd le, amikor oda érsz/. Csak hõkezelt élelmiszert egyél ott.
Vagy moss fogat ásványvízzel!
Nem lehet a csapból folyó víztõl betegséget elkapni, ugyanis több a fertõtlenítõszer a Tunéziai vízben, mint a magyarban. Amire panaszkodni szoktak az hasfájás vagy hasmenés a kicsit több fertõtlenítõtõl, de semmi betegséget nem fogsz elkapni tõle. Én egy hétig zuhanyoztam naponta vagy 3szor és reggel, este fogat mostam a tunéziai vízben és még csak a hasam se fájt, igaz Barátnõmnek volt egy kisebb hasmenése, de nagyobb bajunk nem lett. Mindenki ijesztget oltásokkal, vízforralással, de ennyire felesleges aggódni. Persze ásványvizet ittunk mi is a fertõtlenítõk miatt, de azért fogat mosni és zuhanyozni nyugodtan lehet csapvízzel is.
Fogmosáshoz használj ásványvizet. Fürdés zuhanyzás nem gond. én ittam a vízbõl és semmi bajom nem volt. De ez szervezetfüggö.
Ez tényleg olyan dolog, hogy ki mennyire hajlamos rá. Fürdöni nyugodtan fürdhetsz, de pl. mi fogmosáshoz, külön tartottunk palackozott vizet a fürdõszobában. Ha mai állapotokat nézzük ( disznóinflu :) ), akkor ajánlom a vizet nem igénylõ kézfertõtlenítõt. Drogériákban könnyen beszerezhetõ, és elfér a táskádban, így ha úgy érzed kicsit piszkosabb WC-ben voltál, vagy egy bazározás után víz nélkül fertõtlenítheted a kezed. Ügyelj arra, hogy hámozott, szeletelt, különlegesen tálalt gyümölcsöket ne egyél. És bár nagyon izlésesen fel tudják tálalni, azt az õ vizükkel öblítették, és puszta kézzel dolgoztak rajta. Az arabok sosem voltak a tisztaság megtestesítõi. :D Egy icpicit oda figyelsz és nem lesz semmi baj. Ugyanakkor túlzásba sem szabad vinni a finnyáskodást! Jó nyaralást! Tunézia csodálatos!
Én jártam Tunéziában és Egyiptomban ott is ez a helyzet én rendesen használtam a vizet fürdéshez fogmosás után pedig ásványvízzel öblítettem.
dehogy lesz! én ogat is mostam vele, semmi bajom nem lett :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!