Találatok a következő kifejezésre: Baj, hogy vagyok (2120 db)

Gázbojlert hogyan kell normálisan beállítani? Az a bajom, hogy vagy nagyon hideg vizet csinál, vagy nagyon forrót, a kettõ között sosem képes mûködni. A bojler olyan mint ez (link)

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Hívj egy szerelõt,majd beszabályozza a tálcát.

Hívj egy szerelõt, majd beszabályozza a tálcát.

Az baj, hogy vágyok már egy barátra? 15/L

Akivel kézefogva sétálhatunk,csókolóznénk stb..Még nem jártam senkivel:/

Legjobb válasz: teljesen természetes, bár nem túl kellemes, szenvedsz itten össze vissza aztán ugye ki tudja, mikor jön szembe valaki, kivel ezeket jó csinálni, úgy hogy az kellemes neki, meg neked, én mondom ez ritka eset... azért sok sikert neked, remélem szétröhögted a fejed! :D ha mégsem akkor várj csak, még gyorsan írok párat: hogy jó pasi itt van-e? írjál privit wazee! A télapó ( aki csak 17 :)

teljesen természetes, bár nem túl kellemes, szenvedsz itten össze vissza aztán ugye ki tudja, mikor jön szembe valaki, kivel ezeket jó csinálni, úgy hogy az kellemes neki, meg neked, én mondom ez ritka eset... azért sok sikert neked, remélem szétröhögted a fejed! :D ha mégsem akkor várj csak, még gyorsan írok párat: hogy jó pasi itt van-e? írjál privit wazee! A télapó ( aki csak 17 :)
lehet még fiatal vagyok az ilyenekhez, de nekem is kéne már egy ember, akivel rendesen tudok beszélgetni a problémáimról, és meghallgatni a páromat. 14/F
A kérdező hozzászólása: animés?:O
Barátból itt van egy pár, barátnõ kéne:D Animés vagy?:D F17
Nekem is összejöhetne vmi (szintén 16/F)
NEm baj. én meg egy baránõre szal már ketten vagyunk. 16f
Nem baj én is arra vágyom=) 16/L
pont ez :/ olyan fiuuk kérdezik meg akiket birok csk .. nem :(
az nem baj, de ne azért vágyjál rá, hogy kézenfogva mehess vele, meg smárolhassatok, mert nekem pontosan 15 éves volt a barátnõm idén és mint utólag kiderült nem is igazán tudta akar-e kapcsolatot, de mivel még nem volt senkije belement, mondhatom nekem elég [email protected] esett megtudni mindezt a kapcsolat végén, ráadásul mástól...
15 évesen ráérsz még... inkább növeszd a melled addig.
Szerintem ez egyáltalán nem baj, kb én is hasonlókra vágyom. 18/F
Az a baj, hogy ilyen hülye vagy.
Sztem azt kérdi szereted-e az anime mûfajt mint szórakozási lehetõség.

Láttam az Aprod.hu oldalon egy jó telefont és szeretném megvenni de az a baj hogy vagy 60 km-re van tőlem?

nem értem hogy működik ez a posta. pl: ha elküldöm a pént az eladónak és ő-meg nem küldi a telefont, vagy most hogy van ez? egyszerre küldjük vagy mi?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést az eladónak kellene feltenned, õ majd válaszol valamit rá. Csak pénzt ne küldj elõre!!!

Ezt a kérdést az eladónak kellene feltenned, õ majd válaszol valamit rá. Csak pénzt ne küldj elõre!!!
A kérdező hozzászólása: OK kösz
A kérdező hozzászólása: azt mondta hogy küldjem elõre a pénzt mert máshogy nem megy
Akkor inkább ne vedd meg.

Az baj, hogy vágyok egy párkapcsolatra?

Mert már érettnek érzem magam rá. 15/L

Legjobb válasz: fõleg attól függ, hogy mit is értesz pontosan kapcsolat alatt.

fõleg attól függ, hogy mit is értesz pontosan kapcsolat alatt.
Nem baj.
Egyáltalán nem baj.Viszont az egy dolog, hogy te hogy érzed, az meg egy másik, hogy mit fogsz érezni, mikor szembenézel egy párkapcsolat gondjaival, a boldog oldala mellett.Szóval vágj bele, ha akarsz, aztán kiderül, hogy várni kellett volna még vele, vagy sem.
Nem baj, én is veled egy idõs vagyok, és ugyanaz a helyzet nálam is. Viszont nem akarok akárkivel összeállni, ezért még "várok". :)

Most tényleg ekkora baj, hogy büszke vagyok arra hogy ilyen ügyes a babám?

Mindig is gyorsabb volt a mozgásfejlődése.Ügyes baba,mindig ezt mondta a doktornő és a védőnő. 3 hósan fordult hátról-hasra.4 hósan vissza.5 hósan kezdett el mászni,rá 2 hétre ülni. Most töltötte a 6 hónapot és önállóan felállt a kiságyba. Ez volt 1 hete.Azóta is feláll mindenhol,ahol csak tud. Bútorok,szék mellett stb. Én ezt persze örömmel meséltem a rokonoknak,barátnőknek. De sokan úgy vélik csak dicsekedni akarok,meg nagyzolni hogy az én babám már miket tud.Nem így van! Én csak egyszerűen örülök hogy ilyen ügyes. Tényleg ekkora baj ez?Már én érzem rosszul magam tőle,ezért már nem is mondom senkinek. :(

Legjobb válasz: Nem baj ha büszke vagy rá, csak lassan olyan lesz ez az egész, mint a lóverseny. Melyik gyerek fordul/ül/áll fel hamarabb. Engem speciel nagyon zavar itt az, hogy valaki kétségbeesetten feltesz egy kérdést, hogy az õ gyereke x hónaposan még nem tud valamit, erre meg jönnek a büszke anyukák, hogy bezzeg az õ gyerekük. Ez szerintem tapintatlanság! Az én kisfiam is felállt 7 hónaposan, de nagyon korainak tartom, és nem igazán örülök neki. Gyógytornász vagyok, de nem fejlesztettem rajta semmit, mégis felállt mert fel akart. Ha valaki itt pl. kérdez, hogy nincs-e elkésve a gyereke, akkor én nem azzal kezdem, hogy bezzeg az enyém miket csinál. Most ez nem rág vonatkozik Kérdezõ, mert nem tudom te hogy adod elõ magad. Persze az nem baj ha örülsz a babádnak, hogy milyen kis ügyes, és örülj is neki!!:) Várd meg szerintem, hogy ki az akit tényleg érdekel, aki érdeklõdik, aki nem csak udvariasságból kérdezi meg, hogy mi újság. Én cenzúrázom, hogy kinek mondok dolgokat, mert nagyon sok embert nem érdekel. A legtöbb ember egyébként is csak azért kérdezi meg hogy vagy, hogy saját magáról beszéljen/panaszkodjon. Ezeknek tök fölösleges dicsekedni, mert úgysem érdekli õket. :( Én így vettem észre.

Nem baj ha büszke vagy rá, csak lassan olyan lesz ez az egész, mint a lóverseny. Melyik gyerek fordul/ül/áll fel hamarabb. Engem speciel nagyon zavar itt az, hogy valaki kétségbeesetten feltesz egy kérdést, hogy az õ gyereke x hónaposan még nem tud valamit, erre meg jönnek a büszke anyukák, hogy bezzeg az õ gyerekük. Ez szerintem tapintatlanság! Az én kisfiam is felállt 7 hónaposan, de nagyon korainak tartom, és nem igazán örülök neki. Gyógytornász vagyok, de nem fejlesztettem rajta semmit, mégis felállt mert fel akart. Ha valaki itt pl. kérdez, hogy nincs-e elkésve a gyereke, akkor én nem azzal kezdem, hogy bezzeg az enyém miket csinál. Most ez nem rág vonatkozik Kérdezõ, mert nem tudom te hogy adod elõ magad. Persze az nem baj ha örülsz a babádnak, hogy milyen kis ügyes, és örülj is neki!!:) Várd meg szerintem, hogy ki az akit tényleg érdekel, aki érdeklõdik, aki nem csak udvariasságból kérdezi meg, hogy mi újság. Én cenzúrázom, hogy kinek mondok dolgokat, mert nagyon sok embert nem érdekel. A legtöbb ember egyébként is csak azért kérdezi meg hogy vagy, hogy saját magáról beszéljen/panaszkodjon. Ezeknek tök fölösleges dicsekedni, mert úgysem érdekli õket. :( Én így vettem észre.
Az a nem mindegy hogy hogy mondod, és milyen szövegkörnyezettel.
Nem nem baj, csak arra figyelj hogyan mondod, mert annak tûnhet, ill annak vehetik, mégha nem is az a célod. Figyelj a mikor hol és kinek re.
Én kismama vagyok és értem az érzéseidet, és 100% egyetértek veled. De én magam is a falra mászok a sok kismama áradozásától. Jaj az enyém így mozog, ezt csinálja azt csinálja stb. Ki a nyavalyát érdekel? Aze gyén dettó ezt csinálja még sem áradozok róla félórát. Halál unalom ezt hallgatni. Tök idegesítõ amikor a közösségi oldal tele van Uh képekkel. Egy képbõl is ok tudomásul vettük, hogy gyereket vár. (én még véletlenül sem osztottam mege gy uh képemet sem) Nyilván 5 percben elmondom a rokonoknak mi van a gyerekkel, ha kérdezik, de nem 10-20 percig regélek róla. Értem, hogy unják az áradozást, de értem azt is hogy teneked minden nap egy csoda még az is ahogy baba levegõt vesz. Aki nem vevõ rá annak tömörebben mesélj róla, akit meg érdekel (anyukád, nagyszülõk, testvérek, barátnõk stb.) annak pedig áradozzál.
Ha megnézed a kérdésed ide is "dicsekedni" jöttél. Érthetõ, hogy büszke vagy a babádra mindenki az, de ha nincsenek erre vevõ emberek akkor marad apa/nagyi akinek mesélhetsz 24 órában. Neked most õ a szemed fénye, és vele vagy otthon, csak olyan ingerek érnek ami a gyerekkel kapcsolatos, de másoknál azért nem állt meg az élet dogoznak, költöznek, fizetik a hitelt, nyaralnak, szomorkodnak, felújítanak, utaznak stb. stb. Nekik nem a te gyermekedbõl áll a világ.
Az enyém is ilyen kis ügyes baba volt mint a Tiéd kedves kérdezõ, most 1, 5 éves lesz és most is sokkal elõrébb tart a társainál, a játszótéren õ a legügyesebb és már egyszerû mondatokat mond míg a legtöbb gyerek csak 8-10 szót tud ebben a korban. Én akkor is és most is nagyon büszke vagyok rá, okos, értelmes gyerek, õ a legnagyobb kincsem a világon de nem kérkedek vele, általában csak akkor mondom el hogy mit mikor kezdett csinálni ha megkérdezik, amúgy meg úgyis látják milyen :-) És természetesen tisztában vagyok vele hogy az hogy mos ilyen fejlett egyáltalán nem jelenti azt hogy majd õ lesz a legokosabb a suliban is!
Egyáltalán nem baj. Igenis büszke lehetsz a babádra, mert nagyon ügyes. Átérzem a helyzeted, mert velem is hasonlóan viselkednek. A mi kislányunk ugyan "le van maradva" hozzátok képest, de Õ is nagyon ügyes, mert 5, 5 hósan már kúszott, 6, 5 hósan mászott, és 7 hósan felállt. Most 8, 5 hónapos, de már kapaszkodva lépeget 2 hete. Van egy ismerõsöm, aki szegrõl végrõl családtag, nekik 5 héttel idõsebb a kislányuk. Amíg nagyon picik voltak a lányok sûrûn összejártunk, de ahogy elkezdõdött a mozgásfejlõdés már nem volt rám kíváncsi. Mint kiderült, az õ lányuk 9 hósan kezdett el mászni, addig csak feküdt és forgott ha olyanja volt. Nagyon rosszul esik, hogy ilyen kicsinyes, és irigy. Szóval sajnos vannak ilyen emberek, sajnos egyre több ilyen anyukával találkozok. Pedig én csak tényleg büszke vagyok a kislányunkra, hogy ilyen ügyes. Ez nem verseny, nem azért mondom el, hanem büszkeségbõl.
Az a baj, hogy a szülõ ilyenkor elhiszi, még ha tudat alatt is, hogy az, hogy a babája ügyesebb, az õ érdeme. Holott ehhez ilyenkor még semmi köze nincs, pusztán "mákja" van! :)
Hagyjátok már szegény kérdezõt! Ötször lezárta a beszélgetést, semmi rosszindulat nem volt a válaszaiban, mindenki úgy válaszol neki, mintha rossz lenne!
A kérdező hozzászólása: Persze, igazad van, nem áradozni akarok. Hisz minden baba ügyes, csak másképp fejlõdik. Az enyém a mozgásfejlõdésben ügyesebb, de például még egy foga sincs, és nem is látom, hogy jönne. Másnak ilyenkor már van.Na mind1, felesleges ezen vitázni, mindenkinek a sajátja a legtökéletesebb! :) És ez így van jól!
Kérdezõ szerinted ez nem gáz???!!! "vannak ügyes és nagyon ügyes babák, az enyém nagyon ügyesbe tartozik" Ez a mondatod az ami miatt az emberek unják az áradozásodat! (bocs nem szó szerint idéztelek, de az értelme teljesen ugyan az) A doki minden anyukának pontosan ugyan ezeket mondja. Mindenkinek nagyon sõt extrán ügyes babája van, ez egyértelmû mert mindenkinek a sajátja a legtökéletesebb! Lehet a te gyereked 2 hónappal elõbb állt fel mint az enyém, de az enyém meg 6 hónappal elõbb fog beszélni mint a tied. Mind ez ki a jó eget érdekel????? Pontosan ugyan olyan minden baba, teljesen tökéletesek, senkinek sem ügyesebb a babája, egyik gyerek ebben jó a másik meg abban, ennyi. Az én gyerekemtõl mindenki el van ájulva, hát én meg azt mondom, hogy ez a dolga, hogy napról napra fejlõdjön.
A kérdező hozzászólása: Én azt írtam, hogy nagyon ügyes babák. Ugyanis nekem a doktornénink mindig azt mondta, hogy minden baba ügyes, de vannak olyanok akik nagyon ügyesek. Az én lányom ide tartozik. :) De látom, itt is van aki félreértelmezi, amit írtam. Ezért hisznek mindent dicsekvésnek. Nem baj, én örülök így is. :)
Egyetértek az elõzõvel. Nem az a baj, hogy büszke vagy rá, hanem az elõzõ kommentedbõl leszûrve, ezt ilyen módon adod elõ. Én is szoktam örülni, amikor a babám elõször megcsinál valamit, de mi szükség van erre az összehasonlítgatásra? "vannak még itt ügyes babák"... most mégis, az a gyerek, amelyik normál idõben csinálja a dolgokat, már nem ügyes? Én nem vagyok irigy, örülök, hogy a tiéd tudja, de ilyet szerintem nem kellene mondani. Minden baba meg fogja csinálni, amit kell, teljesen mindegy, hogy ezt 4, 6 vagy 8 hónaposan teszi. Attól még nem lesz az egyik ügyesebb, a másik meg béna. Az én fiam 4, 5 hónapos. Forgolódik, nézelõdik, mosolyog, jól elvan a játékaival. Nem kúszik, nem mászik, nem áll fel, nem énekel. Szerintem nincs semmirõl lemaradva. Mindenki örüljön annak, hogy a gyereke egészséges és fejlõdik, nem kell ezt még külön kategorizálni. Én is unnám, hogy valaki állandóan arról áradozna, hogy a babája már ezt meg azt tudja. Közli egy mondatban, mondom rá, hogy de jó, és ennyi. Mit lehet errõl többet beszélni? Örüljetek a pároddal, a többi meg nem számít.
Csak zárójelben megjegyzem, hogy a zseni babákkal késõbb kezdõdnek a problémák. Barátnõm babája 1 hetesen emelte a fejt, sõt majd nem fel is támaszkodott, javasoltam, hogy nézesse meg mert ez nem normális, hát kiderült izomrövidülése van ami tornáztatni kell. Másik barátnõm gyereke 8 hónaposan állt, rohant , neki is javasoltam nézesse meg a gyereket jó e ez így, nem nézette meg, most 2 éves a gyerek és olyan O lába van, hogy "öröm" azt nézni naponta tornáztatom a gyereket, hogy legalább a csípõje ne menjen rá. Lehet örülni, sõt kell is örülni a gyerek sikereinek, de nem biztos, hogy az a jó ha egy ygerek már 1 évesen futásközben zongorázik is. Minden gyerek teljesen jól mûködik aki fejlõdik, függetlenül attól, hogy gyorsabban vagy lassabban. Amúgy meg kérdezõ szerintem a te gyereked teljesen átlagosan fejlõdik, nem gondolom, hogy gyorsabb lenne mint a többi átlag.
Én pedig azt gondolom, hogy minden baba nagyon ügyes függetlenül attól, hogy mit mikor csinált. Nem ez a lényeg, a kutyát nem fogja ez érdekelni pár év múlva. Õszintén szólva Kérdezõ, a 22 óra 25-ös kommented nem túl szimpatikus, valószínûleg az ilyen mondataid miatt gondolják mások, hogy nagyzolni akarsz. Lehet, hogy az én fiam "csak" 9 hónaposan állt fel és 1 évesen indult el egyedül (ami az átlag), de semmiért nem cserélném el, csak mert 1 évesen még nem fut gátat.
Az önmagában nem baj, hogy büszke vagy a babádra, ha nem hasonlítgatod más babákhoz. Mert engem pl. az nagyon idegesített, amikor megkérdezték, hogy miket tud a babám, és amikor válaszoltam, akkor mindig azzal jöttek, hogy ó hát az õ babájuk ezt meg azt mennyivel korábban csinálta. Mintha az enyém retardált lenne, az övék meg attól lesz zseni, hogy 2 héttel elõbb fordult hasra. Õszintén szólva én egy gyereket nem attól tartok "ügyesnek", hogy bizonyos mozgásformákat elõbb csinált. Sõt, a túl korai felállás bizonyos esetekben problémákat okozhat.
Nem az a baj, ha valaki büszke, ha nem ha másról sem tud beszélni a babájával kapcsolatban, csak, hogy miket csinál. Én falra mászok az ilyen teljesítménykényszeres anyuktól, akinek nem az a lényeg, hogy milyen szépen mosolyog, van, hogy kacarászik, hanem non-stop arról beszél, hogy áll-e már, ül-e már, szaval-e már, akár az õ vagy a más gyereke! Nemrég összefutottam egy ismerõssel, aki kérdezte, hogy van-e gyerekem. Mondtam, hogy igen, másfél éves. Erre sem a nevét, sem a nemét nem kérdezte, csak, hogy mit tud már.
A kérdező hozzászólása: Értem!Hát akkor csak csendben örülünk a családdal, hogy egyre ügyesebb a pici babánk! :)
Az én lányom is gyors volt és okos, de arra kínosan ügyeltem, hogy ne mondogassam szintén kisbabás barátoknak. Bárhogy mondtam volna, dicsekvésnek hangzik. A közvetlen család egész más téma, hisz a nagyik is odavoltak tõle. De barátoknak, rokonoknak, ismerõsöknek csak akkor, ha rákérdeznek. Vagy ami még egyszerûbb, ha nálatok vannak, vagy veletek, maguk látják. Sokkal jobb, ha õk maguk dicsérik meg, nem? Így nem tûnsz dicsekvõsnek, és a kétely is eloszlik.
Lehet én vagyok más világ, de én ezekre a dolgokra mindig is azt mondtam, hogy nem a szülõ érdeme, hogy dicsekedjen, nem a szülõtöl függ, mikor mászik, ül, áll stb a baba. Itt ahol én élek(külföld), nem is jellemzõ ez a dicsekvés/büszkélkedés. Amikor a 9, 5hónapos fiam szaladt kint és a szomszéd elképedve figyelte majd odajött, mesélte, hogy az õ fia 16hónaposan indult el.Erre a párom azt felelte, biztos lusta volt.Azonnal szóltam a páromnak, mert hiába õ ártatlanul válaszolt, minden negativ gonosz szándék nélkül, láttam a szomszéd arcán, hogy bizony rosszul esett neki.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, vannak itt még nagyon ügyes babák! :) ) Legyünk büszkék, hogy minket választottak anyukájuknak. Köszönöm, hogy írtatok! Minden jót nektek!
Szerintem nyugodtan mond, ha dicsekvés, akkor az. Legyél büszke, aki meg irigy, annak nagyobb a baja, ahelyett hogy örülne. Ha nekem "dicsekszik" valaki a babájáról, még ha az enyém ahhoz képest nem is annyira fejlett vagy ügyes, akkor is örülök neki. És fordítva is igaz ez. Nem találkoztam még olyannal, aki nem osztozott volna az örömömben, ha a kisfiamról meséltem és nem csak rokonokra gondolok. Akin meg látod hogy irigy, ne mondj neki többet. Ide sem érdemes ilyen kérdést kiírni, mert ugyanez a helyzet, csak még nem is ismernek, milyen személyiség vagy, rögtön inkább a rosszra gondol a többség. Tisztelet a kivételnek. :) jó babázást mindenkinek! Ja és kedves kérdezõ, az én kisbabám 20án lesz 4hónapos és tegnap elkezdett kúszni és nagyon büszke vagyok rá! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megértetek és nem egybõl a rosszat látjátok bennem.Már úgy elkeseredtem. De, akkor sajnos elég sok a rosszindulatú és irigy ember. Majd figyelek rájuk. Jó babázást mindenkinek! :)
A kérdező hozzászólása: Értem, lehet a túl nagy hév és öröm amivel meséltem, és azt vették dicsekvésnek. :/
Na igen, általában sokszor innen jön az egész, hogy a doktornõ/védõnõ kedveskedik, az anyuka meg ettõl felbátorodik. Nálunk a védõnõ ilyen, képes órákig áradozni a gyerekemrõl, hogy mennyire okos, értelmes, kész csoda, hogy már ilyen szépen megért mindent, és amúgy is, egyszerûen gyönyörû baba, elolvad tõle stb. Én meg fülig érõ vigyorral jöttem el tõle, meg voltam gyõzõdve róla, hogy csodagyerekem van, hiszen a védõnõ mondta, aki ért hozzá. Na azóta többször hallottam, hogy ugyanezeket a dolgokat kb szó szerint mondja az összes többi anyukának is :)

Mi bajom lesz vagy eppen van, hogy masnaposan nagyon faj a gyomrom es nem nagon javul? (este ittam redbullt vodkaval, malibu colat es palinkat)

Legjobb válasz: Mi bajod van? Hát az, hogy másnapos vagy. Ennyi. Minek iszik aki nem bírja? :D Vagy a másik kedvencem: Szar a másnaposság ezért kell minden nap berúgni...:D Viccel félre téve ha legközelebb többet iszol akkor lefekvés elõtt vegyél be egy szem Algorinit (semmi bajod nem lesz tõle nyugi) és igyál meg legalább 1 liter vizet! Így nem leszel másnapos! Én eddig 1x próbáltam mert nem vagyok nagy ivó, de nekem bevált. És a tv-ben szokott menni egy mûsör Mi jó a testednek? vagy valami ilyesmi címmel fut és abban is ezt tanácsolták másnaposság megelõzésére.

Mi bajod van? Hát az, hogy másnapos vagy. Ennyi. Minek iszik aki nem bírja? :D Vagy a másik kedvencem: Szar a másnaposság ezért kell minden nap berúgni...:D Viccel félre téve ha legközelebb többet iszol akkor lefekvés elõtt vegyél be egy szem Algorinit (semmi bajod nem lesz tõle nyugi) és igyál meg legalább 1 liter vizet! Így nem leszel másnapos! Én eddig 1x próbáltam mert nem vagyok nagy ivó, de nekem bevált. És a tv-ben szokott menni egy mûsör Mi jó a testednek? vagy valami ilyesmi címmel fut és abban is ezt tanácsolták másnaposság megelõzésére.
Nekem a 0, 5-1 liter víz algopirin nélkül is mûködik... egyébként semmit ne csinálj, egyél-igyál amikor jól esik, 24 óra alatt el szokott múlni.
igyál szõlõlevet :D meg aludj
Energiaitalt nem szabad fogyasztani alkohollal, azt inkább másnap reggel idd meg. Másnaposságra a szénsavas ásványvíz is jó, ugyanis attól vagy másnapos, hogy kiszáradsz. Nekem ez jött be.
szar a másnaposság, ezért kell mindennap bebszni

Nekem a nagyapám zsidó és nagyon büszke vagyok rá hogy van bennem zsidó vér. Ismerem a zsidó szokásokat és szeretném őket követni. Szerintetek baj? Hogyan tudnám még jobban kifejezni hovatartozásom?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj, de minek ezt kifejezni? Persze nem tilos, meg ha akarod, nyugodtan tegyél egy Dávid-csillagot a nyakadba, csak minek? Én magyar vagyok, mégsem aggatok a fülemre turult és sose értettem, hogy minek túlzásba vinni a kihangsúlyozását. A büszkeséget sem igazán értem, én olyan dolgokra vagyok büszke, amiért tettem valamit, azért meg nem sokat tettem, hogy milyen vér van bennem. Egyébként egyáltalán nem baj, hogy követni akarod a szokásokat, ha ez "tetszik", hát kövesd.

Nem baj. Úgy tudnád jobban kifejezni, ha tartod a szokásokat.
Egyáltalán nem baj, de minek ezt kifejezni? Persze nem tilos, meg ha akarod, nyugodtan tegyél egy Dávid-csillagot a nyakadba, csak minek? Én magyar vagyok, mégsem aggatok a fülemre turult és sose értettem, hogy minek túlzásba vinni a kihangsúlyozását. A büszkeséget sem igazán értem, én olyan dolgokra vagyok büszke, amiért tettem valamit, azért meg nem sokat tettem, hogy milyen vér van bennem. Egyébként egyáltalán nem baj, hogy követni akarod a szokásokat, ha ez "tetszik", hát kövesd.
Egyáltalán nem baj. A hovatartozást azonban nem kifejezni kell, hanem hûnek lenni hozzá, a hagyományokhoz és értékrendhez. Származásod jelképeit ne a felöltõdön, hanem szíveden viseld.
nagy különbség van a hovatartozás felvállalása, megélése között, és aközött, hogy valaki minél jobban "ki szeretné fejezni" azt. Ez utóbbi ilyen megfogalmazásban inkább melldöngetés, mint igazi identitás. Amúgy meg ha arra gondoltál (csak rosszul fogalmaztad meg), hogy minél jobban megélni, elmélyülni az identitásodnak ebben a részében, akkor vannak mindenféle zsidó ifjúsági szervezetek (valahogy felteszem, hogy nem lehetsz túl idõs), és ott lehet mindenféle programokat nézegetni meg egy közösségbe becsatlakozni. Amúgy meg ha a nagyapád zsidó volt, és ennyire kötõdsz ezekhez a gyökereidhez és 18-27 között vagy, akkor jelentkezhetsz a Szochnutnál a Taglit programra, aminek keretében ingyen kivisznek Izraelbe 10 napra egy szervezett csoportos utazásra.
Bocs, de ha az apai nagyapádról van szó, akkor buktad az egészet, mert csak a nõág számít
A kérdező hozzászólása: köszönöm köszönöm
Bp-n a Bálint közösségi házban rendeznek különbözõ zsidó programokat, ahova bárki elmehet.
Szerintem nem baj.
A legjobb ha a rabbit kérdezed meg errõl.
"Bocs, de ha az apai nagyapádról van szó, akkor buktad az egészet, mert csak a nõág számít" vallási alapon igen, tehát ha vallásilag is a közösséghez szeretne tartozni (ezalatt pl. olyasmire godnolok, hogy egyházi esküvõt szeretne), akkor be kell térnie. Viszont kulturálisan semmi sem gátolja, hogy a gyökereit megismerje, azokhoz visszatérjen, attól még az ilyen különbözõ közösségeknek, mint a Bálint ház és társai, simán tagja lehet, sõt, még Izraelbe is igényleheti az automatikus letelepedési jogot és állampolgárságot.

5 hetes kismama vagyok! Ha hüvelyi fertőzésem van az eljut a babához is? vagy védve van? A baj hogy a doki csak most vette le a kenetet és csak januárban kell vissza mennem hozzá és még nem irt fel semmit sem! Ezért félek egy kicsit

Legjobb válasz: semmi baj. a kezeletlen betegségek jelentenek bajt, azok is ált csak szülés közben. Addig a méhszáj zárva van, fizikai akadályt jelent. A korrekt tenyésztéses mintavétel ideje min 2hét, utána ha kell kapsz adekvát kezelést. Addig kerüld az együttléteket és vidd magaddal a párodat is a dokihoz! Lehet, hogy olyan bakteriális vagy gombás fertõzésed van amikor õt is egyszerre kell kezelni veled. Különben jót pinpongozhattok. Ha kételyed maradt, adok egy nevet (fõnököm) Dr Várkonyi Viktória, bõrklinika STD centrum (Bp), 06208258868. Sok sikert, egy remélhetõleg pár napos kismama

semmi baj. a kezeletlen betegségek jelentenek bajt, azok is ált csak szülés közben. Addig a méhszáj zárva van, fizikai akadályt jelent. A korrekt tenyésztéses mintavétel ideje min 2hét, utána ha kell kapsz adekvát kezelést. Addig kerüld az együttléteket és vidd magaddal a párodat is a dokihoz! Lehet, hogy olyan bakteriális vagy gombás fertõzésed van amikor õt is egyszerre kell kezelni veled. Különben jót pinpongozhattok. Ha kételyed maradt, adok egy nevet (fõnököm) Dr Várkonyi Viktória, bõrklinika STD centrum (Bp), 06208258868. Sok sikert, egy remélhetõleg pár napos kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ, aranyos vagy!szia

Nagyon idegesít hogy a körülöttem élők egyfolytában napjában többször kérdezik hogy hogy vagyok. Persze jó hogy törődnek velem, de már sok, hogy mindíg ezt kérdezik. Mintha valami bajom lenne.8 hetes vagyok. Mit mondjak nekik?

Legjobb válasz: Nyilván egyenként nem tudják, hogy aznap már õk az ötvenedikek, akik megkérdezik... Mindenki azt hiszi, hogy aznap csak õ kérdezte meg :) Engem az elsõ perctõl kismamának hívnak a munkahelyemen és elõször zavart, mert aggódtam, hogy baj lehet, és akkor milyen rosszul fog majd kijönni, de most már szeretem, kezdek hozzászokni, meg a kérdésekhez is. Hidd el ha egy hétig nem kérdezné a kutya sem, hogy érzed magad, nagyon rossz lenne! Sajnos egyébként ha baj van, sokszor nem lehet érezni, ha elhal a baba odabent, semmi jele nincs akár 1-2 hétig sem :( De ezen ne is gondolkozz, csak válaszolj mindenkinek, hogy minden rendben van, mert ezzel odabent is ezt erõsíted :)) És a pozitív gondolatok pozitív dolgokat szülnek :) Boldog babavárást! 20 hetes kismami

szia! sajnos, lehet, hogy ehhez hozzá kell szoknod. lesz idõ, amikor majd mindenki azt kérdezi: mocorog már? és most mozog? fiú lesz vagy lány? hogy van a picurka? :) néha tényleg idegesítõ, de általában tényleg csak kedvesség. Nekem van rokonom, aki mindig úgy kérdezi meg hogy "Hogy vagy?", mintha már össze kellett volna dõlnie a világnak. Hát az tényleg idegesítõ, mintha ilyenkor el kellene kezdenem panaszkodni, hogy ez fáj, az fáj. Hát ezt a szivességet nem teszem meg, egyrészt mert nincs is ennél jobb dolog a világon, mint babát várni (még akkor is, ha épp fáj valami, vagy épp rosszul érzem magam), másrészt mert hiszem, hogy a pozitív gondolkodás segít is átlendülni a nehezén. Ettõl eltekintve általában szívesen veszem a hasonló kérdéseket, mert tudom, hogy õszinte érdeklõdés, és tényleg kíváncsiak rá, hogy jól vagyunk e.
Nyilván egyenként nem tudják, hogy aznap már õk az ötvenedikek, akik megkérdezik... Mindenki azt hiszi, hogy aznap csak õ kérdezte meg :) Engem az elsõ perctõl kismamának hívnak a munkahelyemen és elõször zavart, mert aggódtam, hogy baj lehet, és akkor milyen rosszul fog majd kijönni, de most már szeretem, kezdek hozzászokni, meg a kérdésekhez is. Hidd el ha egy hétig nem kérdezné a kutya sem, hogy érzed magad, nagyon rossz lenne! Sajnos egyébként ha baj van, sokszor nem lehet érezni, ha elhal a baba odabent, semmi jele nincs akár 1-2 hétig sem :( De ezen ne is gondolkozz, csak válaszolj mindenkinek, hogy minden rendben van, mert ezzel odabent is ezt erõsíted :) ) És a pozitív gondolatok pozitív dolgokat szülnek :) Boldog babavárást! 20 hetes kismami
És mi lesz még késõbb!?Amikor már látszani is fog, hogy babát vársz! Akkor még az is megfogja kérdezni, hogy jól érzed-e magad akivel egyébként max. köszönõ viszonyba vagy. Meg amikor majd többes számban kezdenek el beszélni rólad! Na nekem az a nagy kedvencem! És a pocak simogatás! Mintha köztulajdon lenne... Sajna ezzel tényleg meg kell tanulni együtt élni, mert az emberek ilyenek. :)
Szia! Csak válaszold azt, hogy köszönöm jól vagyok! És gondolj bele, még ezután jön, hogy hány hetes vagy? mikorra vagy kiirva? fiu vagy lány? hogy fogják hívni? és miután mindezt elmondtad, azt mondják, mindegy, hogy mi lesz, egészséges legyen. Aztán jönnek a de hideg van rátok, jajj ebben az idõben hogy birod? szöveg. De tudod mit, én ugy gondolom, ha te megállnál egy kismama ismerõsöddel beszélgetni, miket kérdeznél? Nem ugyanezt? dehogynem. mert például hogy jönne ki az, hogy nem kérdeznél tõle "olyan" dolgokat, ami az állapotára vonatkozik, akkor miket tudnál kérdezni? mondjuk hülyén jött volna ki, ha tõlem megkérdezték volna, hogy mi ujság a munkahelyen, mikor tudták, hogy nagy pocakkal nem dolgozom már, vagy olyan kérdések, amik nem jól jönnek ki. gondolom érted, mire akarok célozni, inkább kérdezzék meg 100-an, mint senki, mert akkor meg rosszul esne. 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy megértetted mire akartam kilyukadni utolsó válaszoló! Ahogy jól megfogalmaztad örülök és el is várom hogy érdeklõdjön mindenki, de hogy 1 ember óránként hívjon hogy mi van, még jól vagyok-e ugye? Ettõl csak inkább beparázok és elkezdek aggódni, hogy tudnak valamit...?? Az hogy idegenek majd meg fogják kérdezni az tök jó dolog a mai világban. Ne úgy értsétek amit írtam hogy nem akarom hogy megkérdezzék egyátalán...SÕT...de ne fél percenként ugyan az az ember
Szia! Amit írzs, hogy naponta többször megkérdik, biztosan tényleg idegesítõ, de gondolj arra, hogy a szeretet jele, hogy aggódnak. Engem idegenek (!) is leállítanak, hog milyen szép a pocakom (fogdosni nyilván nem engedem), és mikor szülök, stb. Annyi kedves emberrel hoz össze a terhesség, hogy el vagyok ámulva. Ebben a személytelenné váló világban ez szerintem nagy szó! Nekem is minig jó egészséget kívánnak és mosolyognak, ez mindig jólesõ érzéssel tölt el, még akkor is, ha egy nap kb. 30x kell válaszolni ugyanazokra a kérdésekre (hogy viselem, nincs -e túl meleg, baba neme, neve, stb). Lehet, hogy azért van jó érzésem, mert Budapesten élek, ahol az emberek egyre érzéketlenebbek egymással, nem is tudom. Ha valaki aggódó arccal érdeklõdik "És hogy vagy, hogy viseled ezt a meleget / a nagy terhet, stb?", én mindig azt válaszolom, hogy minden rendben és ngyon élvezem a terhességet. Tuti, hogy legközelebb nem aggódva kérdezik! Sok boldogságot! 33 hetes kismama
Én ma döbbentem le, mikor vérvételen voltam, és egy hölgyet kérdeztem melyik ajtónál kell várni, és a végén mondta hogy jó egészséget. csodálkoztam, hogy vannak még ilyen emberek. Sokaknak még a buszon sem állnak fel.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Félre ne értsetek! Nem az idegesít ha egy ismerõs megkérdezi hogy vagyok, hanem hogy a családtagjaim, pl a tesóm egy nap 20szor felhív és mindíg megkérdezi. 1nap 100 szor. Ez idegesít. Kérdezzék meg nyugodtan akár naponta, de hogy egy nap egy ember többször!!! Az már kicsit sok.
Sziasztok, 38 hetes vagyok, úgyhogy tõlem is jó sokan kérdezik már, tényleg idegesítõ a legelején is, de fõleg a vége felé....:) Viszont tényleg zavarban vannak mit kérdezzenek. Voltatok már kórházban súlyos beteget látogatni? Ott is ez a félszeg szituáció, hogy mirõl beszélj vele. Üsd el annyival, hogy jól, és kérdezz vissza, na és nálad mi újság? Mindenki magáról szeret beszélni úgyis.:) Amúgy meg tényleg rosszul esne az is ha nem kérdeznének semmit. Az embernek ilyenkor semmi nem jó. Fõleg a végén..:) Arra meg ne gondolj, hogy valami baj lehet. Miért lenne? Kitartást, szép hónapokat, jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Gondolom ha baj lenne vagy nem lenne ott a pici (felszívódik, elhal) akkor véreznék?! Nem tudom hogy hogyan mondjam meg nekik hogy ne kérdezgessék már egyfolytában. Nem akarom õket megbántani, mert aranyos tõlük hogy törõdnek velem, de ez már idegesítõ! Én is aggódok és kár hogy nem látok bele a pocimba.
az elõzõ válaszoló vagyok, a hassimogatást én szépen elhárítottam, azt pedig egyértelmû, hogy a babával minden rendben!
Nem bántod meg õket azzal, ha õszintén megmondod, hogy téged zavar az aggódásuk. Nyugtasd meg õket, hogy nincs okuk rá.
És én mit mondjak annak, akirõl tudom, hogy utálja, hogy babát várok, mégis állandóan megkérdezi, más nem is érdekli, és hallom a hangján, a hangsúlyon, hogy azt várja, hogy mondjak neki valami rossz hírt, hogy elhalt, vagy beteg, vagy valami, amit csámcsogni tudna...? Ha szeretettel kérdezik, akkor szeretettel el lehet hárítani, a tied még jobb eset. Szép babavárást!

Miért baj az, hogy néha az a legnagyobb bajom, hogy elment a net, hülyén áll a hajam, vagy nincs kedvem reggel felkelni?

Talán elkényesztetett kislánynak fogok t?nni a kérdésem alapján, de nem kell ítélkezni. A kérdésem tényleg teljesen komoly, nem provokálásból kérdezem, és nem nézek le másokat. Egész egyszer?en azt nem értem, hogy miért baj, hogy néha kicsi problémáim vannak.. Amikor elváltak a szüleim, az nem igazán hatott meg - tudtam, hogy ez lesz a vége, és egyáltalán nem hiányzik, hogy együtt legyenek -, de rohantak hozzám az ismer?seim, hogy micsoda tragédia, nem kéne ilyen nagy problémákkal küzdenem, hisz' még gyerek vagyok, etc., ha viszont jóval kisebb kaliber? gondjaim vannak, akkor porig aláznak és bántanak, hogy "jajj milyen nagy gondjaim vannak." De most komolyan, csak GYEREK vagyok, tényleg az a nem normális, hogy nem az a bajom, hogy nem futja még kajára sem, hanem hogy anyum olyat f?zött, amit nem nagyon szeretek, vagy a fogszabályzóm miatt nem ehetem meg? Nagyon kérek mindenkit, hogy ne bántsatok ti is emiatt, mert iszonyat rosszul tud esni...

Legjobb válasz: teljesn igazad van.. ha nem hatott meg a szüleid válása nem baj, mert engem sem az enyémeimé. mivel sosem volt boldog családi kép elõttem mert folyamatosan veszekedtek, ezért nem is hiányzik. meg jó nekem így.. az hogy csak ilyen problémáid vannak az nem baj, jó anyagi környezeted lehet.. egyszer én is feltettem kérdést amikor ki voltam borulva, hogy nem lehet mégtöbb ruhám, nincs elég zsebpénzem, és akkor jöttek hogy másnak még annyi sincs.. már nem azért de ha nem veszem meg a 12. táskát akkor annak akinek csak 2 van annak jobb lesz?

teljesn igazad van.. ha nem hatott meg a szüleid válása nem baj, mert engem sem az enyémeimé. mivel sosem volt boldog családi kép elõttem mert folyamatosan veszekedtek, ezért nem is hiányzik. meg jó nekem így.. az hogy csak ilyen problémáid vannak az nem baj, jó anyagi környezeted lehet.. egyszer én is feltettem kérdést amikor ki voltam borulva, hogy nem lehet mégtöbb ruhám, nincs elég zsebpénzem, és akkor jöttek hogy másnak még annyi sincs.. már nem azért de ha nem veszem meg a 12. táskát akkor annak akinek csak 2 van annak jobb lesz?
Hány éves vagy? Amúgy ha nem vered nagy dobra, nem vagy pofátlan, és nem kezdesz miatta hisztizni, akkor nem nagyon kéne érdekeljen senkit.
Nem baj, de ha tudod, hogy nekik tényleg nem futja kajára ne elõttük mondd, mert az mindentõl függetlenül úgy hogy már elõfordult bunkóság lenne többször is. Tényleg örülj, hogy ezek a dolgaid megvannak(kaja, stb.), DE ettõl még igazad van, lehetnek ezek a problémáid.
Örülj hogy még gyerek vagy és tényleg ezek a dolgok a legnagyobb problémáid, nem pedig az hogy mibõl fizeted ki a számlát és mibõl veszek kaját stb.....
Engem is szokott zavarni, ha valaki ilyesmiért panaszkodik. El is mondom miért: irigység. Engem legalábbis nem az zavar, hogy másnak ilyen kis problémái vannak, hanem az, hogy én ezekben a problémákban élek, és ezért észre sem veszem õket, bezzeg a másiknak ez hatalmas probléma. Vagy valami ilyesmi. Nem tudok ma értelmesen írni, bocs.
szerintem kamasz vagy.dolgoznak a hormonok stb és olykor sokan nyûgösebbek.
én meg azt sajnálom, hogy te is gyerekként szörnyûségeket éltél át
A kérdező hozzászólása: Õszintén nem akartam, hogy errõl szóljon a kérdésem.. Hanem arról, hogy miért kell lecseszni, ha néha a legnagyobb problémáim eltörpülnek a régi, nagyon rossz emlékeim mellett, hiszen még GYEREK vagyok, de egészen más lett a vége.
Nem vagy elkényeztetett. Én nekem is vannak ilyen problémáim, ahogy másoknak is. UTÁLOM azt amikor a felnõttek azt hiszik hogy mivel õk "felnõttek", minden sz*rnak lehordhatják szegény gyereket, aki segítséget kér itt. Az valóban nagyon elkényeztetteség, ha minden 2. percben azt mondogatod hogy "jaj a hajam! Így nem mehetek!" . Én is szoktam NÉHA panaszkodni, de ilyenkor arra gondolok hogy lehetne rosszabb is. Tudom hogy milyen érzés ez. Engem leszóltak azért, mert nem hatott meg az hogy 4-est vagy 3-ast kaptam(amúgy kitûnõ tanuló vagyok). Szerintem az még nem számít elkényeztetettségnek, ha odafigyelsz magadra, jól öltözködsz, (ne értsd félre). Amikor tánborban voltam, akkor én sem gondoltam arra hogy " jaj mit vegyek fel, etc... Legtöbben azért mondják ezt rögtön annak aminek mondják (:D) mert irigyek, szerintem. Lehet lepontozni, tudom hogy még jópár felnõtt vagy az aki annak hiszi magát lefog. 13/L
Gyerek vagy és az lenne a legjobb ha Minden gyereknek ezek a problémáik lennének CSAK!Így lenne szép és jó a világ.Igen, nem lesz másnak jobb ha te is azon fogsz nyafogni hogy a fekete kontinensen éhezés van.Sajnos van, és elég szar a helyzetük, de attól még a többi gyereknek nem ezzel KELL foglalkoznia!Ha majd felnõsz akkor remélem megtalálod a módját hogy a rosszabb helyzetben lévõkön tudjál segíteni.Addig pedig az legyen a legnagyobb gondod hogy a hajad nem jól áll.Ezt kívánom neked!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is. Most kissé genyónak fogok tûnni, de õszintén szólva olyan felfogású embereket kerestem, mint az utolsó. :, ) Akik szerint az a normális, ha egy KISgyereknek, mint nekem, az a legnagyobb gondja, hogy melyik filmet nézze, vagy éppen milyen masnit/virágot tegyen a hajába. Azért, mert mások szarul élnek, és nincs lehetõségünk segíteni rajtuk, nem kell minden egyes morzsa ételt megbecsülnöm, és ereklyeként tisztelnem, vagy egész nap boldognak lennem azért, mert van karom. Az ilyen felfogást nem értem, de komolyan meg szeretném érteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is. persze, ezekre rájöttem. De azért leírom mégegyszer, hogy senkit se fárasztok a baromságaimmal, viszont ha rákérdeznek, inkább megmondom, mert a "mi a baj?" kérdésre ha azt válaszolom, hogy "semmi", akkor addig faggatnak, amíg ki nem nyögöm, aztán így legyintve elmennek, hogy azt hitték, hogy komolyabb... És ez is baromi rosszul tud esni. Persze, vannak nagyobb gondok, de amikor éppen nincsen semmi komoly, akkor miért ne lehetne rossz egy "kisebb rossz" is?
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is, és sajnálom, amiket átéltél... Nekem fogalmam sincs, milyen elveszteni egy háziállatot, mert eddig sosem volt. 1 éve van egy cicám, remélem, még nagyon sokáig fog élni. =)
figyelj hidd el nekem is vannak gondjaim, szüleim elváltak, nagyapáim rég nem élnek, se egyik nagypapám, minden szeretett háziállatom halott, anyám férje terrorizált, és molesztált éveken, át a suliban tanárok, osztálytársak porig aláztak, cikiztek, csupán irigyek voltak, mert nem vagyok birka volt saját véleményem és még sorolhatnám hogy miket kaptam az élettõl..nekem az a véleményem, hogy ha nem panaszkodsz tényleg jelentéktelen dolgokról, akkor a többi kapja be, mert nagyon sok kis köcsög tini van akik azt hiszik királyok, és azt hiszik õk sokkal jobbak a többinél és magasabb rangúak, az ilyen kis pisisekkel ne törõdj visszakapják még az élettõl
Tényleg elkényeztetett kislány vagy. Ha tudod, hogy a te "problémáid" igazából semmiségek akkor ne kezd el másoknak nyafogni mekkora bajod van, és akkor nem fognak "bántani".Ezek tényleg piti gondok, jegyezd meg magadban és annyi nem kell mindjárt ódát zengeni milyen szerencsétlen vagy, és akkor nem "aláznak" meg. Hidd el másoknak tényleg nagyobbak a gondjaik, de lehet õk nem hisztiznek amiatt, de ha te elkezdesz ilyeneken hisztizni ne csodálkozz, ha lehordanak.Hidd el sok gyerek nem teheti meg, hogy nem foglalkozik azzal, hogy nincs mit enni, nincs áram stb
Nem csak elkényeztetett kislánynak tûnsz, hanem az is vagy! Túl jó dolgod van. Majd ha Neked kellene megteremteni a kajára, ruhára és a többi fontos dologra valót, vagy ne adj' isten súlyos beteg lennél Te vagy valamelyik családtagod, (bár ezt soha nem kívánom), akkor megtudnád mi az igazi baj az életben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is.
A kérdező hozzászólása: Õszintén szólva nem tudtam.. És köæsög se akarok lenni velük. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: De pont ezt írom, második... Hogy bántanak, és tényleg bunkón közlik velem, hogy örüljek ennek. Amúgy nem, nem szoktam nagy dobra verni, mert azért tudom, milyen rossz érzés ez. Pl. egyszer kicifamodott a bokám, a húgom meg azt mondta, hogy az rossz, de képzeljem el, lehorzsolta a térdét... És most nem arról van szó, hogy folyton panaszkodok, mert ez nem igaz. Tudom, hogy senkit se érdekelnek a gondjaim, de ha mégis háborgok a suliban, hogy lefogyott a pénz a mobilomról, 4-en ugranak rám, hogy nekik meg nincsen pénzük kajára. Ami persze igen, siralmas.. De miért baj, hogy nekem nem kell azon aggódnom, hogy hónap végén kijövünk-e a fizetésünkbõl, amikor csak 12 éves vagyok?
A kérdező hozzászólása: Nem úgy értettem. Hanem hogy amikor valami kisebb bajom van, akkor azt mondják, hogy örüljek, hogy egyáltalán van fedél a fejem felett, kapok ételt, megvan minden testrészem, etc., mintha ez olyan luxus lenne.
Majd felnõsz. A kaját megértem, nekem építve van az egyik fogam, de amiatt nem ehetek egészben almát, körtét, meg fõtt, csöves kukoricát :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!