Találatok a következő kifejezésre: Baj, hogy korán (129 db)

Szerintetek baj, hogy köröm és harisnyás láb fetisiszta vagyok?

Jobban felizgulok ha van harisnya a n?n, ill. ha kék, rózsaszín, vagy sárga körmei vannak.

Legjobb válasz: Dehogy baj, leld benne sok sok örömödet! :D

Dehogy baj, leld benne sok sok örömödet! :D
A kérdező hozzászólása: Fõleg mikor mondjuk egy pornóban meglátom a harisnyás csajt, és megfogja a féfi [email protected]át a sárgára festett mûkörmével (true story) úgy felállt egybõl. :D
Nem baj, legalább a barátnõd tudja majd mi a tuti recept nálad.

Lehet abból baj, hogy korán vemhesült?

Tegnap kaptam egy mandarin lány dzsungit. Most tudtam meg,hogy lehet,hogy vemhes,de nem rokon hímt?l. Átmászott egyszer a hím a n?stényhez. A n?stény ma 7 hetes.

Legjobb válasz: Ha vemhes, akkor mást nem tudsz tenni: imádkozz az életéért, hogy ne legyen ellésnél semmi probléma!

Ha vemhes, akkor mást nem tudsz tenni: imádkozz az életéért, hogy ne legyen ellésnél semmi probléma!
nekem volt három nõstényem is mind a háromnak az lett a veszte hogy fiatalok voltak és vemhesültek a fialás napján elpusztultak szörnyû dolog volt
A kérdező hozzászólása: :'( Nem akarom máris elveszíteni! Úgy szeretem! Talán megússzuk, és nem lesz baj, vagy nem is vemhes:( Remélem...
Az ilyen fiatalok gyakran belehalnak az ellésbe sajnos. Olyan helyrõl kellett volna venni, ahol nem történhet meg ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: :( De eddig ezt nem tudtam, ma tudtam meg! Ott is külön voltak, csak valahogy átmászott...
Nem biztos hogy terhes.. én amikor 3 hónaposan összetettem a höriket nem lett egybõl kishörcsög, hanem rá kb 2 hónapra.. :) Szóval ne keseredj el, ha véletlenül átszökött és észrevették nem hiszem hogy olyan sokat tölthetett ott hogy vemhes legyen...
A kérdező hozzászólása: :( Remélem vele nem történik ilyen:(

Kisfiam 5 hónapos, és napi 5* eszik. Este 8-kor fürdünk.21:00-kor kajci, reggel 5-6 óra közt eszik, de nagyon keveset. Majd 9, 13, 17 órakor normál adagot. Nem baj, hogy a reggeli kajcija, csak fél adag vagy annyi sem?

Mert ugye napi 5* kellene ennie.

Legjobb válasz: az én kisfiam sem reggelizett ennyi idõs korában, bár õ a fogától evett kevesebbet szerintem. aztán ahogy jött ez az állapot, úgy el is múlt, mostmár megint eszik szépen. de hetekig csak fél adagot evett, szerintem nem baj, ne törõdj vele.

az én kisfiam sem reggelizett ennyi idõs korában, bár õ a fogától evett kevesebbet szerintem. aztán ahogy jött ez az állapot, úgy el is múlt, mostmár megint eszik szépen. de hetekig csak fél adagot evett, szerintem nem baj, ne törõdj vele.
Az én kisfiam 11 hónapos lesz és sem eszi meg a reggelijét (a teljes adagot). Szerintem ez nem probléma ha a nap többi szakában megeszi azt az adagot amit adsz neki. Tápszeres vagy anyatejes, mert tudod az alma a barack és a meggy csak nasi neki!!!! Azok nem fõételek a számára.

Hány hónapos korig nem baj, hogy eszik éjjel a baba? Hogyan lehet leszoktatni (főleg, ha éhes is, nem csak megszokásból ébred)?

1 éves A gyerekorvosunk azt mondta, 1 éves korában próbáljam leszoktatni az éjjeli tápszerről. De hogyan csináljam? Meddig evett a ti babátok éjjel? (Most légyszi olyanok ne válaszoljanak, akiknek utoljára 1 hónapos korukban evett éjjel a gyerekük.)

Legjobb válasz: Szerintem hagyd, majd leszokik róla magától, ha már nincs rá szüksége. Az én kisfiam kb 16 hónapos koráig evett éjszaka is. Utána fokozatosan kitolódott az idõpont, amikor ébredt, most másfél éves, ott tartunk, hogy reggel 7-kor kéri a tápot, és utána még alszik 1-2 órát, és utána, amikor ébred, nem éhes, kb 11 körül szokott "tízóraizni". Én a reggel 7-es tápszert már nem éjszakai evésnek hívom, hanem korai reggelinek, így a probléma megoldva :)

ne szoktasd le, mert le fog szokni magától--kár lenne nyúzni, azért eszik, mert kell neki, és kész. Az én lányom még 2 évesen is volt néha, hogy felébredt, és ivott tejet. De olyan masszívan minden éjjel kb. 18-20 hós koráig volt. Most õszintén, minden szadizni, ha ténylegesen éhes?? Csak mindketten sírnátok...:-)) Engem is halálra szekírozott mindenki, hogy még 5 évesen is cumisüvegezik majd, meg etethetem éjjel, de nem hallgattam rájuk, és nagyon örülök neki..:-)) Olyan 2 éves kora után mintha elvágták volna, elhagyta az éjjeli evést, a cumisüveget, az átmászkálást, a csõrös poharat, és mindent tök magától, én egyáltalán nem erõltettem, csak felkínáltam neki a másik lehetõségeket is...:-)) bocsi, ez már eltért a tárgytól..:-)
Szerintem hagyd, majd leszokik róla magától, ha már nincs rá szüksége. Az én kisfiam kb 16 hónapos koráig evett éjszaka is. Utána fokozatosan kitolódott az idõpont, amikor ébredt, most másfél éves, ott tartunk, hogy reggel 7-kor kéri a tápot, és utána még alszik 1-2 órát, és utána, amikor ébred, nem éhes, kb 11 körül szokott "tízóraizni". Én a reggel 7-es tápszert már nem éjszakai evésnek hívom, hanem korai reggelinek, így a probléma megoldva :)
én sem erõltetném de azért egy próbát megér! Az esti tápszerébe keverj egy kis tejpépet! ha éjszaka ébred(mert valóban ébredhet már megszokásból is) akkor kínáld meg vízzel vagy esetleg gyenge natúr citromfûteával!Ha azzal visszaalszik akkor már nem az éhségtõl kel ha meg sír nyûglõdik vagy esetleg fél ór a-óra múlva megint kel akkor adjad neki továbbra is a tápszert!
Szia! Kisfiam 5 hós koráig evett éjszaka. Azóta teázik éjszaka... :) Elkezdtem estére több tápszert adni neki, így volt hogy átaludta az éjszakát. Majd amikor újra elkezdett kelni éjszaka már csak teát kapott, mert úgy gondoltam hogy ha 1 hétig nem volt éhes éjszaka akkor most sem az, inkább szomjas lehet. Nem lehet hogy a te gyerkõcöd is inkább csak kívánja hogy egyen-igyon valamit? Próbáltad lecserélni teára az éjszakait? Mert ha a tea bejön akkor akár magától is tud majd inni késöbb és akkor nem kell felkelned neked is.
Szerintem ez gyerekfüggõ. 6 hónapos koruk körül már elég nagy a gyomruk ahhoz, hogy annyira teleegyék magukat az esti evéskor, hogy éjjel ne éhezzenek meg. Én kb. ennyi idõsen kezdtem el az éjjeli evésekrõl leszoktatni. Éjjel ha felkelt, csak vízzel kínálgattam, utána vissza is aludt, de õ szerencsére éjjel mindig jól aludt.
Én babám is felkelt éjjel még egy éves kora korul is, javasolta az orvos, meg sok ismerõs is, hogy adjak neki vizet, majd nem fog felkelni, hát a víz nem kellett neki, mert éhes volt, én adtam neki tovább a tápszert és szép lassan leszokott róla!
este lefekvés elött jól lakik? ha többet adsz neki akkor is éhes lesz? szopik vagy tápszert kap? az is lehet hogyha szopik hogy azért éhes mert azt hamarabb feldolgozza a szervezete ha szopik próbálj neki inkább tápszert adni annak toább tart a telitettségi érzése.
Nálunk is pont így van. 7-kor tejpép, fél 9 körül megiszik 200-260 ml tápszert (változó, mikor mennyit kér) és 5 és 6 között ébred enni (attól függ, hogy mennyit evett lefekvés elõtt). Utána még visszaalszik 8-9-ig, ébredés után reggelizik (tízóraizik). Õ 13 hónapos és kb. 1 hónapja álltunk át az 1 evésre. Addig kétszer kelt 1-2 és 5-6 között. Én már ennek is örülök, hogy csak egyszer ébred. Ezt úgy értük el, hogy nem etettük meg az elsõ ébredésnél, esetleg megitattuk, próbáltuk visszaaltatni, ha nagyon nem ment, akkor kapott, de csak 120 ml-t, de legtöbb esetben "beletörõdött", hogy nem kap kaját, és szépen visszaaludt. Mostmár nem kel, csak ahogy írtam 5-6 között. Mivel ez már a reggeli neki, ezt nem akarom elvenni tõle. Ez a módszer okozott nekünk jó pár álmatlan éjszakát, mert volt, hogy két órán keresztül is altattuk felváltva a férjemmel, de úgy néz ki megért ennyi áldozatot.
a fiam ugyanezt csinalta, most 17 honapos, mar csak ejfelkor megebred mert szomjas-tea- aztan 6korul tapszer mert ehes. ez mar szerintem elfogadhato, de nem tettem ezert semmit, magatol leszokott rola!
A kérdező hozzászólása: 7-kor vacsora (tejpép vagy husis fõzelék) 8-kor tápszer (2 deci) Éjjel 3-kor ébred, hogy éhes. Megiszik 2 deci tápszert, aztán továbbalszik 7- fél 8-ig, utána 8-kor szokott reggelizni (gyümölcsöt vagy tejpépet).
A kérdező hozzászólása: Párszor már próbáltam, hogy teát adtam neki. Még egy óra sem telt el, újra nyígott, így jött a szokásos a tápszer, amitõl nyugiban továbbaludt reggelig. Igazából már eldöntöttem, hogy hagyom, ha neki tápszer kell éjjel 3-kor, tõlem megkapja. Feltételezem, nem marad így, elõbb-utóbb csak elhagyja. Csak kíváncsi vagyok, másoknál mi újság ilyen ügyben. Köszi szépen a válaszokat.

Nem baj hogy leszedtem a körmét?

A kutyámnak nagyon "fityegett" (levált) a körme. Hozzá értem és leesett. De, mivel be is verte ezért vált le, így fáj neki és vérzett is egy kicsit. Ugye nem tettem bajt?

Legjobb válasz: Nem baj! :) Az a köröm már amúgy is leesett volna. :) ne aggódj!

Nem baj! :) Az a köröm már amúgy is leesett volna. :) ne aggódj!
Szerintem amúgy is leesett volna neki. Vagy leszedte volna õ. Fertõtlenítsd le neki inkább, de szerintem dokihoz nem fontos vinni. Ha félsz, akkor nyugodtan vidd el, azzal nem veszítesz semmit (max. egy kis pénzt :) ).
A kérdező hozzászólása: Befújtam Aloeverás First-tel. Nem is tiltakozott ellene. Nyugodt kutya. És köszi a biztatást. Vagy minek is mondják ezt.
Az én kutyám is járt így, csak neki rá kellett segíteni az állatorvosnak, hogy lejöjjön a fityegõ köröm. Kék kenõcsöt kellett nyomnom gézlapra és azt rátenni a körömre és befáslizni a lábát. Nem szabad hagyni, hogy nyalogassa a kutya, különben elfertõzõdhet! Kösd be neki és kb. másfél hétig egy-két naponta cseréld ki a kötést! Kék kenõcsöt szerintem állatpatikában tudsz venni, nekünk az állatorvos adott.
Az én kutyám egyik mellsõ lábán kb. félévente leesik az ötödik köröm. Mondták, hogy ha gondolom, lemûttethetem, de mivel nem bírja a szíve az altatógázt, így köröm marad. Néha leesik, aztán majd visszanõ. Semmi baja nem lesz tõle, nyugi:)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ma befásliztam neki, raktam rá betadin-t vagy micsodát. :) Csak szegényt idegesíti a kötés néha leveszi, de egybõl visszateszem.

Ha d. U 2.30-3 ig alszik 1, 5 órát, és este kb 19.30-kor szoktam lefektetni, nem baj, hogy még alszik egy rövidet késő délután?

7,5 hós babámnak eddig mindig kellett egy rövid szundi 5-6 között, és este simán elaludt. Most is elálmosodik, de ha fél8 kor fektetem le, mintha már nem lenne olyan álmos, hiszen csak másfél óra telik el az utolsó szundi után. Hogyan csináljam? Ne fektessem le kés? délután? Nektek milyen alvási rendetek van napközben?

Legjobb válasz: Szia. Az én 7 hónapos kislányom is általában 2x alszik délután, 1x 1-1,5 órát és 1x 3/4-1 órát.A 2. alvás általában 6 óra körül van. Szerintem, ha nem hagynám aludni, akkor nyûgös lenne este, így meg nincs nyafogás, nem nyûglõdik. Õ 1/2 8 - 8 között fürduk, utána szopizik és 1/2 9-9 körül alszik el. Szerintem nyugodtan hagyd te is aludni még a babádat, esetleg csúsztasd kicsit a lefektetést. Úgyis jön a nyár, késõbb fog sötétedni.Emellett csak késõbb is tudsz vele kimenni sétálni, levegõzni a nagy melegekben. Hiszen a nagy hõség szinte csak 4 óra után szokott csökkenni és a babáknak jobb csak ilyenkor kint lenni vagy de. 10-ig.. Emellett meg úgyis nem sokára csak 1x fognak õk is aludni délután, de tovább bírják a du.i alvás után. Egyébként õ reggel általában 7-1/2 8 körül ébred, délelõtt 10-1/2 11-tõl alszik kb. 3/4 órát, utána délután úgy alszik, ahogy már írtam. nagycsaládos anyuka

Szia. Az én 7 hónapos kislányom is általában 2x alszik délután, 1x 1-1, 5 órát és 1x 3/4-1 órát.A 2. alvás általában 6 óra körül van. Szerintem, ha nem hagynám aludni, akkor nyûgös lenne este, így meg nincs nyafogás, nem nyûglõdik. Õ 1/2 8 - 8 között fürduk, utána szopizik és 1/2 9-9 körül alszik el. Szerintem nyugodtan hagyd te is aludni még a babádat, esetleg csúsztasd kicsit a lefektetést. Úgyis jön a nyár, késõbb fog sötétedni.Emellett csak késõbb is tudsz vele kimenni sétálni, levegõzni a nagy melegekben. Hiszen a nagy hõség szinte csak 4 óra után szokott csökkenni és a babáknak jobb csak ilyenkor kint lenni vagy de. 10-ig.. Emellett meg úgyis nem sokára csak 1x fognak õk is aludni délután, de tovább bírják a du.i alvás után. Egyébként õ reggel általában 7-1/2 8 körül ébred, délelõtt 10-1/2 11-tõl alszik kb. 3/4 órát, utána délután úgy alszik, ahogy már írtam. nagycsaládos anyuka
nekem is 7.5 hónapos a lányom és szinte minden ugyanugy történik nálunk is mint az elõzõ anyukánál. délelõtt jó a séta mert nyugodtam meg tudom venni az ebédnek valót. tegnap aludt 6-fél hétig és este elaludt simán.
Ha éjjel jól alszik, had aludjon délután, amennyi jólesik ! Egyszer majd csak nem fog aludni fürcsi elõtt, de most még igényli:) kis szunyamanó:)

Az nagy baj hogy nálam a szüleim kihagyták azt a részt hogy a gólya hozza a gyereket és amikor elkeztem érdeklődni (3-4 éves koromban) hogy honnan jön a baba jöt a felvilágosítás?

szerintem nem baj mivel meg tudtam "emészteni" a dolgot csak egyre azt hallom mindenhonnan hogy ezt jól elrontották mivel a gyereket óvni kell minden féle nemi behatástól meg olyanoktól ami streszhez vezet

Legjobb válasz: Én nem mondtam volna még meg, hogy honnan jön a baba! Ezt csak te tudod, hogy hogyan élted meg, ha rossz volt akkor rosszul tették, hogy ilyen fiatal korban felvilágosítottak!

Én nem mondtam volna még meg, hogy honnan jön a baba! Ezt csak te tudod, hogy hogyan élted meg, ha rossz volt akkor rosszul tették, hogy ilyen fiatal korban felvilágosítottak!
Szerintem nem baj. Nekem sem mondták ezt a gólya hozta'-sztorit...És úgy õszintén késõbb sem mondtak semmit a szexrõl. Így magamat kellett felvilágosítanom. De így sokkal jobb volt, mert felfedeztem az új dolgokat. :D
Nagyon jól csinálták a szüleid, hogy õszinték voltak hozzád és nem tömték mindenféle hülyeséggel a fejed!
nekem se gólyát mondtak, hanem hogyha két ember nagyon szereti egymást, akkor lehet gyereke. persze késõbb már pontosítottak. :)
nekem semmit nem mondtak el én a haveroktól tudtam meg :D
Én tinimagazinokból tudtam meg mi az igazság:DXD
Nincs benne semmi sokkoló, ha jól magyarázzák. Nem kell mindjárt a pornóval kezdeni.
4 és fél éves koromban meg terhes lett az anyám, a húgommal, így nem lett volna értelme a gólyamesének. Persze akkor még nem mondták meg, hogy hogy került oda bele, csak azt, hogy bent van a hasában, és onnan fogják majd kiszedni... Szóval nem kell a gólyamese, de azért a szexuális titkokba nem kell még beavatni a gyereket. Én is csak jópár évvel késõbb tudtam meg olyan ca. 10 éves korom körül. De még akkor is kissé furcsának hangzott a dolog, és kellett egy kis idõ a megemésztéséhez. Na ja, akkor még nem volt internet, nem voltak az idehaza fogható tévékben szexfilmek, vagy csak amikor már aludtunk. Manapság az internet meg a korán felvilágosított gyerekek miatt sokkal nehezebb a dolgot másképp mesélni. (gólyamese)
Gólyasztori nekem is kimaradt, rögtön azzal jöttek hogy a mama pocakjából. Az, hogy hogy került oda már nem érdekelt:D

Hogy nyújtjátok az esti alvást, hogy reggel ne keljen olyan korán a babátok? Mostanában 5 órakor kel fel 5 hónapos kisfiam, pedig 7 óráról indultunk és egyre korábban kel, már előfordul fél 5 is. De az a baj, hogy fáradt kelés után.

Legjobb válasz: 8 hónapos a kisfiam, és nálunk is elõfordul idõnként, hogy ilyen korán kel. De én adok neki tápit, és mindig visszarakom aludni!!! Szerintem Te is tedd vissza aludni, azért kel valószínûleg, mert éhes, nem azért, mert már nem akar aludni. (Pár percig nyûglõdik, forgolódik, ma például hallottam, hogy dumál, és olyan furcsának hallottam a hangját, bementem, hát állt a kiságyban a hálózsákban, kapaszkodott, kis hülye cumijával a szájában az ajtó felé nézelõdött. Nem bírtam röhögés nélkül. De lefektettem, fejsimi, és mondtam neki, hogy alvás van! Pár perc múlva el is aludt. Még most is húzza a lóbõrt.)

8 hónapos a kisfiam, és nálunk is elõfordul idõnként, hogy ilyen korán kel. De én adok neki tápit, és mindig visszarakom aludni!!! Szerintem Te is tedd vissza aludni, azért kel valószínûleg, mert éhes, nem azért, mert már nem akar aludni. (Pár percig nyûglõdik, forgolódik, ma például hallottam, hogy dumál, és olyan furcsának hallottam a hangját, bementem, hát állt a kiságyban a hálózsákban, kapaszkodott, kis hülye cumijával a szájában az ajtó felé nézelõdött. Nem bírtam röhögés nélkül. De lefektettem, fejsimi, és mondtam neki, hogy alvás van! Pár perc múlva el is aludt. Még most is húzza a lóbõrt.)
Elõzõ: jó neked, hogy visszaalszik! Nálunk attól függ, milyen kedvük van, mennyire álmosak még, vagy mitõl ébredtek fel. Mert nem mindig éhesek, van mikor rosszat álmodhattak, vagy nem tudom. akkor sose alszanak vissza. Nálunk télen volt az 5 órási kelés, most a 6 fél 7 az átlag. De én azt vettem észre, ha este húzom éskésõbb fektetem le, egyáltalán nem tesz jót a reggeli alvásnak, inkább ha korábban vagyis amikor már fáradt és álmos akkor teszem le õket, akkor tovább is alszanak, jobbat, mélyebben és kipihentebbek lesznek reggel. Sokat nem tudsz tenni, próbáld ki, amit az elsõ válaszoló írt.
Nekem 6 hónapos a fiam, és mostanság Õ is korán kel. Vagyis már húzódik késõbbre az idõpont, de korábban, mint eddig, pedig nagyon álmos este, mikor lerkom, mert nappal nem nagyon hajlandó aludni 1 hete. Szóval szerintem sem ettõl függ. Volt olyan idõszak, mikor 10 körül kelt, rá 1-2 hétre, meg 4 körül. Szerintem ez az idõjárásnak is köszönhetõ.
Én is próbáltam már, hogy késõbb rakom le, de én is azt figyeltem meg, hogy nem ettõl függ, hogy reggel meddig alszik. Az én kisfiam egy éves, de az a gyakoribb, hogy felkel 5 körül, aztán visszaalszik a rongyi és cumi segítségével még fél órára, aztán a férjem áthozza hozzám, és összebújunk még fél hétig, de ennél tovább nem marad nyugton.
Dehogy baj, van akinek már elöbb is jön!
szerintem nem baj, nekem már 17-18 hetesen nyomásra egy fél csepp átlátszó cucc "tej" jött ki ...most 21. hetet töltöm.
Nekem a 16. héten kezdõdött, azóta szinte minden nap csöpög. Most 27 hetes vagyok, egyre durvább a tejszivárgás mennyisége, de azt nem hinném, hogy baj lenne.

Baj hogy már 8 (2014. 04.20. ) naposan korukban kinyílt a dzsungáriai törpehörcsögök szeme?

Már kijárnak a "fészekbõl" mászkálni és nyitva van a picik szeme, szinte már teljesen szõrös az egész testük is.

Legjobb válasz: Nem lesz baj, életerõs picik, fejlettebbek az atlagnal.

Nem lesz baj, életerõs picik, fejlettebbek az atlagnal.
Egyáltalán nem 14 napos kortól nyílik a szemük. 14. napra már mindenkinek nyitva kell lennie, különben úgy kell kinyitni nekik! Szerintem egy-két napot elszámoltál és 9-10 naposak, mert akkor már tényleg kijárnak és nyiladozik a szemük. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!