Találatok a következő kifejezésre: Baj, hogy gyümölcsök (15 db)

A 90 napos diétát csinálom. És osztálytalálkozóra megyek szombaton, ne egyek? Vagy mit csináljak? Az a legnagyobb baj hogy gyümölcs napom lessz. Akkor jadham ki azt a napot?

Legjobb válasz: Azzal ha nem eszel attól max. szédülni fogsz, fájni fog a hasad és a fejed, de fogyni nem fogsz csak nagyon kicsit, ráadásul az izmaid is legyengülnek majd és a gyomrod is összeszûkül. Inkább tanácsolom , hogy sokat fuss naponta és eddz, enni is egyél, de ne hamburgert, pizzát hanem mondjuk salátát, halat. Oszd be mit egyél naponta!

Azzal ha nem eszel attól max. szédülni fogsz, fájni fog a hasad és a fejed, de fogyni nem fogsz csak nagyon kicsit, ráadásul az izmaid is legyengülnek majd és a gyomrod is összeszûkül. Inkább tanácsolom , hogy sokat fuss naponta és eddz, enni is egyél, de ne hamburgert, pizzát hanem mondjuk salátát, halat. Oszd be mit egyél naponta!
A kérdező hozzászólása: de arra lennék kiváncsi, hogy a 90 napos diétából ha egy napot nem azt eszem amit kellene, mert buliba megyek, az nagy baj?
Ha azt mondanám, hogy egyik nap csak levegõt vegyél, a másik nap csak a szemedet nyisd ki, a harmadikon meg csak a jobb lábadat használd, nem tûnne ökörségnek??? Na ugyanekkora ökörség szétszedni a tápanyagokat különbözõ napokra!!! Egy dietetikus személyi edzõ
Nyugodtan egyél a találkozón, attól még nem fogsz kilókat vissza hízni. Diétázhatsz még eleget, találkozóra meg úgysem sûrûn jár az ember
Nem ökörség beosztani a tápanyagokat napokra. Mert ha eldöntöd , hogy ezen a napon salátát meg rántottsajtot eszek , holnap fõzeléket meg halat, akkor beáll a szervezeted és könnyebben bontja le a tápanyagot.

Baj, hogy a gyümölcsök nem okoztak hasmenést?

Azt olvastam, hogy a gyümölcsnapot általában hasmenéssel fejezik be. Nekem nem volt semmi efféle gondom. Betartottam minden szabályt. Hatással lehet ez a súlyomra, vagy csak a vizet tartja így vissza?

Legjobb válasz: Nem baj, nekem se ment a hasam, de azért ez attól is függ, hogy milyen gyümölcsöt eszel, hisz ha sok a sav illetve a levesesebb gyümölcs, akkor jobban elõfordulhat a hasmenés. Én leginkább banánt eszek, ami szilárdabb, így nem csoda, ha nem megy a hasam :)

Nem baj, nekem se ment a hasam, de azért ez attól is függ, hogy milyen gyümölcsöt eszel, hisz ha sok a sav illetve a levesesebb gyümölcs, akkor jobban elõfordulhat a hasmenés. Én leginkább banánt eszek, ami szilárdabb, így nem csoda, ha nem megy a hasam :)

6 hónapos fiam a gyümölcsöt csak tejpéppel keverve hajlandó megenni. Hogy szerettessem meg vele magába, vagy nem baj hogy így eszi?

A délutáni uzsi szokott lenni tejpép valamilyen gyümivel.Magába nem kell neki.Ez baj?

Legjobb válasz: Szerintem ezen ne aggódj, hisz még csak 6 hónapos. Az én lányom nagyon nehezen szokta meg a gyümölcsöt/fõzeléket. Volt, hogy csak pár kanállal evett, és ha megérezte, hogy a tejpépbe tettem gyümölcsöt, akkor abból sem evett sokat. Akkor kezdett normális adagokat enni, amikor már nem szopott (10 hónapos korában). Szép lassan biztos rákap majd az ízére, erõltetni úgysem lehet. :)

Szerintem ezen ne aggódj, hisz még csak 6 hónapos. Az én lányom nagyon nehezen szokta meg a gyümölcsöt/fõzeléket. Volt, hogy csak pár kanállal evett, és ha megérezte, hogy a tejpépbe tettem gyümölcsöt, akkor abból sem evett sokat. Akkor kezdett normális adagokat enni, amikor már nem szopott (10 hónapos korában). Szép lassan biztos rákap majd az ízére, erõltetni úgysem lehet. :)


7 hetes terhes vagyok és az a problémám, hogy bár nagyon szeretem a zöldséget/gyümölcsöt, most a legfinomabb saláta gondolatától is rosszul vagyok. A gyümi még elmegy, próbálok enni. Baj, hogy nem kívánok semmit, ami egészséges?

Legjobb válasz: Azért próbálj meg a gyümibõl minél többet enni, kivéve banán, mert abban sok a cukor és székrekedést okoz. Szerintem ez az elsõ trimeszter végére elmúlik. Én pont fordítva vagyok, a zöldséget, gyümölcsöt imádom, kívánom, viszont a zsíros, húsos, édes dolgoktól undorodom. Boldog babavárást! 13 hetes kismama.

Azért próbálj meg a gyümibõl minél többet enni, kivéve banán, mert abban sok a cukor és székrekedést okoz. Szerintem ez az elsõ trimeszter végére elmúlik. Én pont fordítva vagyok, a zöldséget, gyümölcsöt imádom, kívánom, viszont a zsíros, húsos, édes dolgoktól undorodom. Boldog babavárást! 13 hetes kismama.
Ha terhesvitamint eszel nem lehet semmi gond mert abban megvan minden vitamin.
Szia! Ez el fog múlni vagy változni fog. Ne aggódj miatta, valószínûleg van elég tartalékod, ha nem kivánod, van aki pl. csak kólát bír inni az elsõ harmadban. Én például nagyon vékony voltam, mikor terhes lettem, még azt sem tudtam, hogy az vagyok, de már jöttek a kívánós tünetek, imádtam a zsíros és szénhidrátos dolgokat, pl. tepertõt fehér kenyérrel. Késõbb ez változaott, szinte hetenként mást akartam enni. Terhesvitamint mindenképp szedj (egyébként is)!
Nos ez ilyenkor normális.Volt olyan az elején, hogy egész nap néhány darab háztartási kekszet meg egy fél narancsot ettem. Nem szedtem semmiféle magzatvédõ vitamint, vagy egyéb mesterséges szart, és köszönjük szépen jól vagyunk:)
Ne aggódj, a baba elveszi, amire szüksége van. Úgyis jobban odafigyelsz arra, mit eszel, majd megjön az étvágyad. Azoknak sincs bajuk, akik végighányják a várandósságuk jelentõs részét, pedig azokban a kismamákban még az "egészségtelen" sem marad meg.
Én is így voltam, alig volt pár féle kaja, ami lement az elsõ 4 hónapban, az is inkább az egészségtelen kategóriába tartozott. Szedtem a vitamint, és késõbb rendezõdött ez a probléma is, ma már nem lennék meg napi fél kiló gyümölcs, vagy zöldség nélkül, annyira kívánom..:)

Szerintetek baj hogy a kicsim úgy eszi meg a fõzeléket hogy rakok bele neki egy kis gyümölcsöt?

például fõzök neki répát krumplit borsót , így nem eszi meg csak ha rakok bele banánt barackot vagy meggyet, nyersen. Ez baj így?

Legjobb válasz: Nem baj. Én nem kevertem a kislányomnak, mert nem volt rá szükség, de ha így eszi meg, az is jó :-)

Nem baj. Én nem kevertem a kislányomnak, mert nem volt rá szükség, de ha így eszi meg, az is jó :-)

27 éves 170 cm 73 kg lány vagyok. Szeretnék 5-8kg-t lefogyni, de hogyan? Próbáltam a 90 naposat, nagyon jó volt csak az a baj hogy sok a gyomorsavam és nem megy enyyi gyümölcs. Kikészíti. A kéthetessel tudtam fogyni.

cak az a roblémám hogy dolgozunk a babaprojekten és mi van ha jó pár hét múlva derül ki hogy terhes vagyok én meg diétázom? Milyen diétát csinálhatnék, ami hatásos??

Legjobb válasz: Lugosíts! Írtad is hogy sok a savad. Mellõzd a lisztet, cukrot, gombát,penészes sajtokat, banánt, szõlõt. Ezzel a módszerrel lassan, de biztosan tudsz fogyni és nem befolyásolja a teherbeesést. Sok sikert!

Lugosíts! Írtad is hogy sok a savad. Mellõzd a lisztet, cukrot, gombát, penészes sajtokat, banánt, szõlõt. Ezzel a módszerrel lassan, de biztosan tudsz fogyni és nem befolyásolja a teherbeesést. Sok sikert!

Az baj hogy szinte 3 éve nem eszek semmilyen gyümölcsöt?

nem igazán szeretem a gyümölcsöket.

Legjobb válasz: Zöldséget eszel?

Zöldséget eszel?
A kérdező hozzászólása: igen azt eszek kb 2 naponta vagy 3 naponta. A zöldségeket szeretem
Az már nem rossz, legjobb lenne naponta, és nyersen.így nem lesz baj, ha nem eszel gyümölcsöt.
A kérdező hozzászólása: az nem elég, ha egy facsart citromot iszok vízzel és rakok bele mézet.
de mellé kell a zöldség is.
A kérdező hozzászólása: persze a zöldségeket azokat szeretem

Terhesen, ha mindennap a szokásos gyümölcsök és zölcségek mellet ha eszek egy kis csokit attól nem fogok hízni? Az a baj hogy nagyon szeretem az édeséget!

Ti mittől híztatok a legjobban? Melyik hónapban? Menyitől?Hány kilót?

Legjobb válasz: Nyugodtan eheted a csokit, de ne étkezés után, hanem pl. vacsora helyett. És jó minõségû étcsokit vegyél, minél magasabb %-os, annál jobb. A Lidl-ben lehet ilyeneket kapni.

Nyugodtan eheted a csokit, de ne étkezés után, hanem pl. vacsora helyett. És jó minõségû étcsokit vegyél, minél magasabb %-os, annál jobb. A Lidl-ben lehet ilyeneket kapni.
Szia! Miért híznál el? Én a terhességeim alatt azt ettem, ami jól esett, nagylányommal például 8 hónaposan egy egész, kilós sóletkonzervet, mert éppen arra támadt gusztusom :-) Az elhízás - szerintem - elsõ sorban alkat kérdése. Elsõ csemetémmel 12 kilót, másodikkal 10 kilót, harmadikkal 16 kilót híztam, de mivel mindhárom esetben 56 kilóról indultam, még az utolsó sem látszott soknak. A legkisebbem 9 éves, a súlyom pedig két kilóval kevesebb, mint az elsõ terhességem elõtt. Sosem fogyóztam, egyszerûen alkatilag nem tudok meghízni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! A terhesség utolsó pár hónapban van jelentõsége mondjuk egy-kettõ ételnek ami nem ajánlott már, mert akkor nõ igazán a baba? Mik azok az ételek? Nem szeretnék óriás bébit, meg azért valahogy megis kell szülni. Személyes tapasztalat?
Szerintem meg terhesen ne azzal törõdj hogy el e fog hízni vagy sem hanem azt edd amire szükséged van és megkívánsz, ami a legjobb neked akkor az a babának is jó. Szülés után is fogyózhatsz!

Lehet abból bajom, hogy csak gyümölcsöt és zöldséget eszem?

nagyon hízékony vagyok!!

Legjobb válasz: Mindenképp szedj vitaminokat, amik pótolják a többi ételfajtában lévõ anyagokat (pl vas, kalcium) Amúgy nem tudom mióta csinálod ezt, de szerintem nem lehet sokáig bírni. Ha rád fog törni a falási roham, rossz lesz :S Inkább egyél mindent, de kis mennyiséget, és inkább nap közben. Mellesleg a fehér, sovány hústól, fõleg ha nem zsiradékban van elkészítve, nem lehet elhízni. Kenyérrel, tésztával meg gondolom tudod, vigyázni kell.

Mindenképp szedj vitaminokat, amik pótolják a többi ételfajtában lévõ anyagokat (pl vas, kalcium) Amúgy nem tudom mióta csinálod ezt, de szerintem nem lehet sokáig bírni. Ha rád fog törni a falási roham, rossz lesz :S Inkább egyél mindent, de kis mennyiséget, és inkább nap közben. Mellesleg a fehér, sovány hústól, fõleg ha nem zsiradékban van elkészítve, nem lehet elhízni. Kenyérrel, tésztával meg gondolom tudod, vigyázni kell.
Én a nyáron éltem kizárólag növényzeten 3 hónapig, s olyan epegörcsök gyötörnek azóta rendszeresen visszatérõen, hogy a falat kaparom. Ráadásul fehérjehiány is lehet belõle!
A zöldségben és gyümölcsben nincsenek aminósavak, fehérjék. Hosszú távon bitosan hiánytüneteket okoz majd. A vegetáriánusok is dióval, szójával meg mittudom én mivel pótolják a hiányzó aminósavakat. Az egyoldalú táplálkozás em bizos hogy a legjobb megoldás. Ilyenkor a testsúly csökkenését nem a zsír elvesztése jeleni, sokszor az izmokat építi le a szervezet. Pedig az izon sokkal több energiát éget mint a zsírszövet. Na meg mit jelent az hogy hízékony vagy? Csak nem az a baj, hogy a 175 cm magasságodhoz 50 kg felett van a súlyod?
A vegetarianizmus az egyik legnagyobb idiótaság ami létezik. Az emberi szervezetnek a LEGFONTOSABB tápanyag az állati fehérje vagyis a HÚS! Abból épül fel! Ha nem eszel húst, lebomlik az izomzatod, és zsírosodni fogsz!

Lehet valami bajom attól, hogy napok óta csak gyümölcsöt eszem?

Nem tudom, mi van velem, de napok óta nem kívánok semmi normális ételt, undorom van tőlük, és csak a gyümölcsöt bírom megenni, de abból napi több kilót is. Lehet ettől valami bajom azon kívül, hogy így szinte csak szénhidrátot viszek be, és nem jutok fehérjéhez, zsírhoz? Nem fogok ettől meghízni?

Legjobb válasz: Nem tudod, mi van veled? Majd én megmondom: a meleg, az :) én sem nagyon kívánok semmit sem, a jóóó hideg gyümölcs és a zöldtea, az jöhet. Nem lesz bajod :) és nem fogsz +10 kilót felszedni emiatt, 1-2 meg kit érdekel ilyen kánikulában! :)

Nem tudod, mi van veled? Majd én megmondom: a meleg, az :) én sem nagyon kívánok semmit sem, a jóóó hideg gyümölcs és a zöldtea, az jöhet. Nem lesz bajod :) és nem fogsz +10 kilót felszedni emiatt, 1-2 meg kit érdekel ilyen kánikulában! :)
Ha gyümölcsön élsz egy ideig, attól semmi bajod nem lesz. Tisztító kúrának sem rossz. A növényi rostok kimondottan hasznosak a beleknek. A zöldségekben, gyümölcsökben lévõ vitaminokra pedig kimondottan szükségünk van. A legjobb, ha nem vegyszerrel kezelt gyümölcsöt, zöldséget eszel.
Szerintem kevés jobb dolgot tehetnél, mint hogy gyümölcsöt viszel be a szervezetednek. Egyél még zöldségeket mellé. A fehérje miatt meg nem aggódnék, erõsen túl van misztifikálva a dolog.
Igen bonyolultat sikerült kérdezned. Fura, de valószínûleg nem lesz bajod tõle. Elgazdálkodik ezzel is a szervezeted, és bizonyos okok miatt nem is kell hogy elkezdj hízni. De valószínûleg jobb lenne visszaállni.
Ilyen melegben sokan vannak ezzel így. Ilyenkor én is undorodom minden más kajától. Nem fogsz tõle meghízni.
Én ilyen hõségben mindig szinte csak gyümölcsöt eszek, mai adagom egy szépséges dinnye lesz. :D Nálam ez minden évben így van, sosem híztam még tõle, sõt fogyni szoktam.
Ettõl inkább fogyni fogsz. A meleg miatt van ez, én ugyanúgy nem kívánok semmit, de minden nyáron ez van, és minden nyáron fogyok 3-4 kg-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!