Találatok a következő kifejezésre: Baj, hogy elötejem (11 db)

39 hetes vagyok és még nincs előtejem. A védőnő szerint nehezen tudok majd szopizatni. Az a baj, hogy még csak nem is érzem, hogy meg lenne duzzadva a mellem vagy ilyesmi. Ezek szerint nem lesz tejem?

Legjobb válasz: Biztos lesz, miert ne lenne? Akarj szoptatni, egyel taplalot, es igyal nagyon sokat. Fejot en mar vittem a korhazba is, es szepen szules utan megindult. 2.3 napon, valtozo. Tedd majd a kicsit mellre, es fejjed is. Nem lesz gond meglatod, de enni, inni kell hozza!!!

Biztos lesz, miert ne lenne? Akarj szoptatni, egyel taplalot, es igyal nagyon sokat. Fejot en mar vittem a korhazba is, es szepen szules utan megindult. 2.3 napon, valtozo. Tedd majd a kicsit mellre, es fejjed is. Nem lesz gond meglatod, de enni, inni kell hozza!!!
29 hónapos koráig szoptattam a lányom, 17 hónapos koráig mást szinte el sem fogatott. Elõzmények: nem volt elõtejem, 75A-ról indultam, anyukám nem tudott szoptatni, nem szedtem/ittam semmi serkentõt. A szülés utáni 3. napon indult be, de onnantól kezdve nem gyõztem fejni. Úgyhogy ne idegeskedj, gondolj arra, hogy menni fog, és ha esetleg mégsem, attól még nagyon jó anyuka leszel!
Igen, ez is igaz, amit az egyik kismama irt, hogy az edesanyja ot sem tudta szoptatni a masik 3 testveret sem. Az en baratnom sem tud egyaltalan szoptatni, es ot sem tudta az o anyukaja annak idejen. Gyomorfekelyt azert ne kapjal, mert millio es meg annal is tobb gyerek nol fel ugy, hogy nem szopizik. Tudom, ez enyhe vigasz, de a gyomorfekely sem jatek!!!
Nekem 4 hónapos terhesen már volt elõtejem, egész sok, most meg 1 hónapos a kislánym és alig van tejem, nem lett több azóta sem, csak amennyi az elõtej volt.
nagyon tudatlan a védõnõd... nekem nem nõtt a mellem, elõtejem sem volt, mikor a babámat a cicimre tettem(elsõ 3 órában a szülés után) indult be a tejem és rengeteg termelõdik!!! Szopiztasd az elején sokat, akkor is, ha nincs tejed, akkor is ha van, mert csak attól fog beindulni igazán a tejtermelõdés (az ellenpélda: van olyan ismerõsöm, akinek csak úgy folyt az elõteje, szoptatni pedig csak 6 hétig tudott...)
Szia.Nyugodj meg mert SEMMI KÖZE az elõtejnek ahhoz, hogy késõbb lesz-e tejed. Majd szülés alatt beindul a dolog, és a szülés utáni 3-4 napon már rengeteg lesz. Már ezt annyiszor írták ezen az oldalon. Egyébként meg nem értem az ilyen védõnõket, nem ugyan azt a képzést kapják a fõiskolán? Miért kell ráhozni a frászt a kismamákra? Nekem se volt elõtejem és még mindig csak szoptatom az 5 hónapos kislányomat. Üdv
Én egy pozitív példát fogok írni. Nekem sem volt elõtejem, vajudás közben kezdett el egy kicsit csöpögni. A tejbelõvellés csak 4. napon történt, de utána rengeteg tejem lett!! Három kisbaba is jóllakott volna tõle, és nem is fejtem, nehogy még több legyen. Most 9 hónapos a kisfiam és még mindig szopizik, pedig csak este és reggel kéri a cicit. Az, hogy nincs megduzzadva a cicid, nem jelent semmit. Nem is nõtt? Vagy csak nem kemény? Akkor lesz csak kemény, ha bekövetkezik a tejbelõvellés. Ne görcsölj ezen, ez nem tesz jót! Szép szülést és boldog babázást! :-)
Nem tudom mennyire egyedi a mi esetünk, de nekem sem volt elõtejem. A mellem ugyan megnõtt, de nekem nem volt tejbelövelés egyik gyerekemnél sem:-(( Nagyon kevés tejem volt, pedig elhiheted mindent megpróbáltam!! 2-3 hónapig szenvedtünk a szoptatással aztán feladtam. Most a 3. terhességemnél sincs elõtejem és most már nem is várok csodát. De nem biztos, hogy neked is így lesz. Hátha vki mond vmi használhatót itt. Azért ne add fel, lehet én kivétel vagyok.
szia kívánom h legyen tejed majd...de nekem se volt semmi elõjel ahogy te is írtad, lett tejem végül 8 hónapigszoptattam de elején kínszenvedés volt...alig tudtam varázsolni...fejés éjjel nappal két óránként... kül bogyók szedése..kitartó munka lett eredménye....a lényeg h nem szabad görcsölni bízni kell, s égvilágon mindent meg kell tenni érte!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Honan veszi a védõnõd hogy nem tudsz majd szoptatni?Nem mindenkinek folyik a mellébõl a tej szülés elõtt nekem sem volt semmi a mellem a szülés után durrant be és van tej dögivel.Ne aggódj biztos lesz tejed mindenkinek van csak ne hanyagold el a melled fejjél stb.Ja meg igyál sokat.

Baj, hogy nincs elötejem? Annak kell lennie? 34 hetes vagyok

Legjobb válasz: És hogy veszem észre? Rendesen folyik,ha van?

A kérdező hozzászólása: És hogy veszem észre? Rendesen folyik, ha van?
én kb. 20 hetes voltam, amikor észrevettem otthon, hogy pár csepp folyadék van a pólómon, csak a bal oldalon. Elõször azt hittem, hogy lefröcsköltem magam véletlenül, de rájöttem, hogy ez elõtej. Átlátszó folyadék volt, megnéztem a mellbimbómat, és láttam, hogy nedves. azóta még néhányszor elõfordult, de csak a bal mellembõl jön.
Én 36 hetes vagyok, és nekem soha nem csöpögött, semmi nyoma nemvolt se a melltartón se a pólón.hanem mostanában, ah elkezdtem a szoptatásra felkészíteni a mellbimbóimat, és fürés után kicsit erõsebben törölközõvel megdörzsõlöm vettem észre hogy 1-1 csepp kijött. Tehát, az h nem csöpög még nem azt jelenti, h nincs.Sõt, örülj neki, hogy nem kell melltartóbetéteket vásárolnod, és nem ázik át a pólód a legkellemetleneb pillanatokban.Ha jól tudom a csöpögés megelõzéséért egy hormon felelõs, amit addig termel a szervezet, amíg a baba bent van, így valószínûleg azt jelzi, hogy minden a legnagyobb rendben van a hormonháztartásoddal.
hát érdekes, mert nekem pont azt mondta az orvos, hogy ha csöpög az elõtej, az jó jel, mert ez annak az elõjele, hogy jól tudsz majd szoptatni! javaslom az elõzõ válaszolónak, hoyg nézzen kicsit utána a témának!
Az elõtej nem jelent semmit. Nekem egyáltalán nem volt, és kb. 3 napos volt a fiam, mire rendesen megindult a tejem, de aztán akkor rendesen :)
Az elõtejnek semmi köze ahoz, hogy mennyi teje van az embernek. MOst vagyok terhes a 3-dik babámmal és egyik terhességemnél sem volt elõtejem, most sincs. A fiaimat 1 éves korukig szoptattam. Rengeteg tejem volt. Szülés után szépen befog indulni. Ne izgulj! 28 hetes kismama
33 hetes elsõ babás vagyok, nekem sem volt még elõtejem. Néha láttam fürdés elõtt, mikor megnéztem, hogy van valami fehér sûrû nem is folyadék, inkább véladék benne, gondoltam, ez az lehet, csak nagyon kevés ezért nem folyik. De én is azt olvastam, hogy az hogy nincs elõtej, egyáltaln nem jelenti azt, hogy nem lesz tej. Sokaknak nincs elõteje és szoptatnak rendesen sokáig:-)
lehet, hoyg hülye kérdés, de ha valakinek a baba születése után 3 nappal indul csak meg a teje, akkor addig mit eszik a pici?
Minden valószínûség szerint van elõtejed, csak nem csöpög. Nekem is így volt, nem vettem észre semmit, mégis volt, szülés után egybõl mellre tettem a babámat és volt mit szopiznia! Aztán rengeteget volt mellen (bababarát kórházban szültem, így velem volt), és úgy indult meg a rendes tej, hogy észre sem vettem, mert egybõl kiszívta. Csak abból láttam, hogy már nem az elõtej jött vissza, mikor bukott, hanem fehér rendes tej. Másfél éves koráig szoptattam. Az elõtej mennyisége nem lényeges, mivel ilyenkor még pár csepp elég nekik! (Egy újszülött gyomra akkora, mint egy cseresznye! Ami belefér, az annyi, mint a cseresznyében a mag!) Az elõzõ válaszolónak: amíg a tej be nem lövell, addig a baba ezt a sûrû elõtejet szopizza, amibõl elsõre elég pár csepp, és ahogy kiszívja a baba, úgy termelõdik (ez igaz lesz a rendes tejre is). A baba gyomrocskája attól kezd majd el tágulni, hogy egyre több lesz a rendes tej, egyre nagyobb mennyiségeket eszik.

Teganp észrevettem hogy van egy kis előtejem. Nem volt vele semmi baj csak este kicsit fájt a mellem. Ez baj? Kell vmi különös ápolás vagy ilyesmi a mellnek ilyenkor?

És néhány napja lejebb van a hasam mint eddíg volt szemmel láthatóan...ez és a tejmegindulás jelent vmit el?re?

Legjobb válasz: Szeretnél privibe írogatni? elsõ válaszoló

Szeretnél privibe írogatni? elsõ válaszoló
Nekem a 15. héttõl van elõtejem, most 38 hetes vagyok, rendesen elönt. A lényeg, hogy a mellbimbót ne mosd tusfürdõvel, ne dörzsöld, stb. Napközben használj melltartóbetétet, de ha tudod, akkor szellõztesd a mellet otthon. Teljesen normális, hogy van elõtejed, a hormonok okozzák.
35+2 hetes vagyok és nekem is 33.hetesen volt elõtejem azóta folyamatos esténként és mindig ruha váltás.Én csak kenegetem a melleimet az jó neki azt mondták, de amúgy nem kell másrá én úgy tudom.Nekem tegnap szállt le a hasam, de 33 hetesen szerintem még túl korai és nekem most száll le de azt mondták hogy még várhattam volna. Vigyázz magatokra! Boldog Baba várást! 35+2 hetes pocis
Nekem is fájt utána a mellem és fáj is.Nyugi nem baj! Boldog Baba várást! elsõ válaszoló
Az elõtej akár hetekkel elõre is jöhet, ez nem baj, egyenlõre ne csinálj vele semmit, csak ha véletlenül begyulladna (Nagyon fáj) A pocaklakó viszont ezek szerint lehúzódott a "start vonalra" ! Ugye össze vagy csomagolva? :) Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nektek is boldog babavárást!:)


Előtej szivárog a melleimből kb 5 het, de azt vettem észre, hogy néhe véres! Baj ez? 26 hetes Kismami

Legjobb válasz: Feltétlenul kersd meg orvosod,vagy mond el védönödnek.Az nem baj ha szivárog csak véres ne legyen,szerintem nem normális.Boldog babavárást!

Feltétlenul kersd meg orvosod, vagy mond el védönödnek.Az nem baj ha szivárog csak véres ne legyen, szerintem nem normális.Boldog babavárást!
nem sérült meg a mellbimbód, s attól lehet véres? Ha maga a tej véres, az bizony baj, menj el azonnal orvoshoz. De szerintem valami horzsolás lehet a dologban, kidörzsölhette a melltartó remélem, nem pedig valami komolyabb baj!!
Bizony baj.Biztos hogy vér?Mert az elõtej néha annyira narancssárga(fõleg az elején)hogy nem lehet hogy arra hiszed hogy véres?De ha maga a tej véres az gáz.Nekem az eggyik mellemben van 1 ciszta, pont egy tejkivezetõ csatornában, és mikor már nem szoptattam a fiamat, de még volt egy pici tejem, akkor kezdett el véressé válni.Most is felhívtam a doktornõt akihez járok az emlõcentrumba évente egyszer hogy nézze meg a mellem, mert nem tudom szoptathatok e majd a ciszta végett, de nekem azt mondta hogy elvileg az a ciszta nem fog akadályozni a szoptatásban, mivel terhesség alatt annyira átalakul a mell szerkezete hogy teljesen nyugodtan kezdjek el majd szoptatni, de ha vért észlelnék, akkor persze menjek el hozzá, mert azt muszáj lenne megnézni...
A kérdező hozzászólása: Nem az elõtejjel együtt szivárok, láttam, h tûhegynyi vér jött, mikor kicsit megynyomódott a mellem.Most nagyon megijedtem! Hétfõn megyek az orvosomhoz, remélem megnyugtat!

Baj, ha 31 hetesen nem tapasztaltam még, hogy folyik az előtejem?

Sokszor olvasom,hogy valakinek már egészen korán van el?teje.Én már a 3.-ik trimeszterben vagyok,de eddig még egyszer sem tapasztaltam,hogy folyna.Remélem ez nem jelent problémát,vagy talán amiatt lehet hogy kicsik a melleim?Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem, semmi baj, van akinem egyáltalán nincsen. Én 27 hetes vagyok, 1X tapasztaltam pár cseppet törölközés közben, de nekem sincs más.. Ne félj, ettõl még lehet tejed!!:-)

Nem, semmi baj, van akinem egyáltalán nincsen. Én 27 hetes vagyok, 1X tapasztaltam pár cseppet törölközés közben, de nekem sincs más.. Ne félj, ettõl még lehet tejed!!:-)
Dehogy baj! Én 39 hetes vagyok és eddig semmi elõtej nem jött nekem, pedig duzzadnaka melleim.
én 30 hetes vagyok és nekem sem volt még. Nincs jelentõsége.
Szia! Nyugi semmi gond nincs és egyáltalán nem befolyásolja azt, hogy a késõbbiekben szoptasd a babád. Nekem sincs még, de szerintem ráér a tejcsi akkor jönni, amikor szükség van rá. (33. hetes kismama)
Szia! Én 33 hetes vagyok, de nekem sem volt még. Ne izgulj, legkésõbb a babával jön az is! Üdv
Én 26 hetes kismama vagyok, egyáltalán nem volt még elõtejem, pedig viszonylag nagyok a cicijeim. Tehát nincs összefüggés a mellméret és az elõtej között... De remélem, úgy lesz, ahogy a korábbi válaszolók írták, és tényleg a babával fog jönni a tej, mert nagyon szeretnék szoptatni.

33hetes vagyok ma? Hogy hogy nincs még előtejem? Az bajt jelent?

Másik kérdés:Hogy rakom fel a baldahinra a masnit?Miben hozzuk haza a picit?

Legjobb válasz: Nekem sose volt elõtejem, elsõ babát 9 hónapig, a jelenlegieket 1 éve szoptatom. A baldachinról nem tudok nyilatkozni, jómagam röhejesnek tartom... A picit overallban és hordozóban hozzátok haza. Már ha télen születik :-))

Nekem sose volt elõtejem, elsõ babát 9 hónapig, a jelenlegieket 1 éve szoptatom. A baldachinról nem tudok nyilatkozni, jómagam röhejesnek tartom... A picit overallban és hordozóban hozzátok haza. Már ha télen születik :-))
Nekem sem volt szülés elõtt egy csepp elõtejem sem, a kislányom 11 hónapos és még szopizik. A baldahinról nekem is az a véleményem mint az elsõnek. Én bodyt, plüssrugit, zoknit, plüsskardigánt, bundazsákot, sapkát adtam a kicsikémre (februári). Ha kocsival viszed haza vészesen nem kell beöltözteni, hisz elõre belesz fûtve úgyis. Boldog babavárást, könnyû szülést kívánok!
2 gyerkõcöm van, elõtejem egy csöpp sem volt egyiknél sem. Baldahinról nem tudok semmit, egyikkel sem használtuk. Én nov-ben és dec-ben szültem, és overállban hoztuk haza mindkettõt.
34. hetes vagyok, és nekem sincs elõtejem, de úgy olvastam, hogy nincs összefüggés az elõtej, és a majdani tejtermelõdés között. A masnit nem tudom, hogy kell feltenni, mi jövõhéten kapjuk az ágyat, majd akkor bajlódunk vele:-) A kislányunkat mózesben hozzuk haza, olyan babakocsit vettünk, aminek a mózesét a hátsó ülésre be lehet kötni. Egyébként egy hosszú ujjú body, egy vastagabb rugi, overáll, takaró, 2 sapka, esetleg kocsikabát, de az már lehet nem is kell. Minden jót!
Én 38 hetes vagyok, és nekem sincs, de ez nem jelent semmit. Védõnõm azt mondta, picit nyomjam meg a kiemelkedõ mellbimbót, ezt tettem, és láttam, hogy szivárog, tehát van, csak nem "folyik". Én örülök neki, hogy nem folyik. Baldachinról nem tudok nyilatkozni, én rosszul vagyok tõle, nekem nagyon nem "tetszik", porfogó (szerintem). Mi pólyába (hagyományos) fogjuk hazahozni, de Eu szabványnak megfelelõ autóba való hordozó be lesz még rakva. Ha ruhára gondolsz, akkor hosszú újjú body, egy rugdalozó még rá, és egy kezes-lábas téli, jó meleg, és pólya v. hordozó.

23 hetes vagyok normális az hogy már van előtejem de csak az egyik mellemből jön ez baj?

Mikortól van a harmadik trimeszter?

Legjobb válasz: A 28-29. héttõl. Van akinek van ilyenkor már elõteje van akinek csak szülés elõtt pár nappal. A tej termelõdõsére azt olvastam, hogy a harmadik harmadban kezd a szervezet felkészülni hormonálisan. Szerintem egy telefont meg ér vagy a dokidat vagy a védõnõdet hívd fel. 28 hetes kismama

A 28-29. héttõl. Van akinek van ilyenkor már elõteje van akinek csak szülés elõtt pár nappal. A tej termelõdõsére azt olvastam, hogy a harmadik harmadban kezd a szervezet felkészülni hormonálisan. Szerintem egy telefont meg ér vagy a dokidat vagy a védõnõdet hívd fel. 28 hetes kismama
Szia! Nekem is csak az egyikbõl jött. Szülés utés után a 3. napon beindult a tejem, persze elõtej az volt addig. Azóta is van tejem mind a két mellemben hála Istennek! Szerintem nem kell aggódni:) 6 hetes kislány anyukája
Szia! Semmi esetre sem aggódj, az nem baj. Nekem már a 16-héttõl van elõtejem, kezdetben nekem is csak az egyik mellembõl de mostanra már a másikból is kezd folyni tehát ne aggódj minden rendben lesz meglásd. Jó babavárást! 33 hetes kismama

Miert nem csepeg mar az elotejem? 23ik hettol a 30ig egesz nap csepegett, melltarto betet is kellett.2 hete semmi nemjon ez bajt jelent hogy hirtelen abbamaradt?

Legjobb válasz: ez nem jelent semmit, van akinek hamar van elöteje mégsem lesz elég a szoptatáshoz de sokaknak egyáltalán nincs elöteje és szoptat sokáig. semmi jelentösége nincs.

ez nem jelent semmit, van akinek hamar van elöteje mégsem lesz elég a szoptatáshoz de sokaknak egyáltalán nincs elöteje és szoptat sokáig. semmi jelentösége nincs.
Nekem a védõnõ azt mondta hogy szülésig bármikor elõjöhet hogy lesz pár csepp tejem, vagy elõtej de el fog múlni és ez nem baj. A szülés utáni állapotot ez nem befolyásolja.
Orulj neki, h nincs vele gond. Ettol meg lesz tej, nyugi!
A kérdező hozzászólása: Kedves elso.ezzel eddig is tisztaban voltam hogy az elotej nem befolyasolja a kesobbi szoptatasi felteteleket.A kerdesem az volt, ismetlem, hogy a hirtelen abbamaradas valami problema elojele e mondjuk hormonvaltozas vagy ilyesmi.mert az elozo lanyommal vegig folyt nem volt leallas.
nem gond ez hogy épp nincs és nem is utal bajra. Lehet pár hét vagy nap mulva ujra lesz.

Lassan 7 hónapos terhes vagyok! Pár napja azt vettem észre, hogy nagyon sok az előtejem! Ez baj lehet vagy természetes?

Legjobb válasz: Szerintem normális, én is amikor mosogattam poharakat raktam a cicim alá, mert mindig csöpögött...

Szerintem normális, én is amikor mosogattam poharakat raktam a cicim alá, mert mindig csöpögött...
:D :D :D ne hari válaszoló de ezen nagyot nevettem :D
teljesen normális!!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Eddig csak pár csepp jött, de most bármi hozzáér a mellemhez akkor már folyik és nem csöpög!Már a merevítõt is ki kellett szednem a melltartóimból, mert az is nyomott!Ez meddig lesz így?
Sziasztok!Én pont az ellenkezõjét szeretném kérdezni. Nekem még nincs elõtejem és ez bajt jelent. Lassan meg születik a kisfiam és még semmi.Köszi a válaszokat!33+5 km
9:45-ös ! Várd meg a szülést! Nekem is csak az utolsó hetekben lett elõtejem az elsõnél!

Mit jelenthet, hogy a tegnap este a jobb mellemből nyomásra egy fél cseppnyi előtej szerű valami jött? 10 napja késik a mensim, holnap akarok tesztelni, de 6 napja egy teszt negativ lett. Lehet ez terhesség miatt, vagy valami baj van?

De ha esetleg terhes vagyok nem korai egy ilyen tünet? Amugy a h?m is 37,2-n van.

Legjobb válasz: Igen,a terhesség legelején,mikor fejlõdésnek indulnak a tejmirigyek,nyomható ki belõle híg,savószerû folyadék.

Igen, a terhesség legelején, mikor fejlõdésnek indulnak a tejmirigyek, nyomható ki belõle híg, savószerû folyadék.
Gratulálok! Sok boldogságot! 1. válaszoló
Szia!Szerintem simán lehetsz terhes is!Van akinél korán jön az elõtej!Tesztelj és légyszi írd meg mi volt!Ha negatív menj el dokihoz!Drukkolok!
Tilos nyomkodni a melled! És ez még nagyon korai lenne. Nekem kb. 23 hetesen kezdett szivárogni. Most már idõnként ki is folyik egy nagyobb mennyiség de már 34 hetes vagyok. De egyébként nem tudom, biztos van ilyen is. A hõhöz meg még ennyire sem értek. Viszont sztem azért kell egy hét mire biztosan ki tudja mutatni a teszt. Holnap már biztosan igazat fog mondani ha rendszeres volt a mensid.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csináltam egy tesztet tegnap délután és pozitív lett:-) Ugyhogy mégiscsak egy korai tünet:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!