Találatok a következő kifejezésre: Baj, hogy a (6662 db)

Tudom hülye kérdés, de szerintetek baj, hogy a 9 hós babám még nem volt náthás? Mert mondják, hogy minnél többször náthás annál ellenállóbb lesz.

Amúgy nem tartom búra alatt, közösségbe is viszem, mondjuk nem minden héten.

Legjobb válasz: Dehogy baj. Majd lesz! ;-))

Dehogy baj. Majd lesz! ;-))
Egyáltalán nem baj!
Kislányom 14 hónaposan lett elõször beteg. Most 2 éves, azóta 2x volt beteg. Szerintem ez nem sokkal több, mint más gyerekénél, pedig még közösségbe is jár. Hogy mitõl lesz ellenállóbb? Sok mindentõl függ, és nem csak attól, hogy már aprócska korában beteges...
Ez egy oltári baromság (mármint hogy ellenállóbb lesz)! Az én fiam pont 9 hónaposan volt elõször beteg (megfázott a Balatonnál), és utána 2 hetente jártunk a dokihoz egész télen, pedig 21 hónaposan kezdtük csak a bölcsit. Én is vittem gyerekközösségbe, ahol menetrendszerûen el is kapott mindig valamit. A bölcsi elsõ 4 hónapja is egy rémálom volt, 1 hét bölcsi, 2 hét otthon...... És igaza lett a dokinéninknek, miszerint ez alkati kérdés: nem számított sem az, hogy sokáig szoptattam, sem az, hogy abszolút kiegyensúlyozottan táplálkozott (zöldség-gyümölcs, hús, hal, máj, tejtermékek stb.). Az unokatesója (egyidõsek) sokkal vékonyabb és válogatósabb volt, mégis tizedannyit volt beteg, mint a fiam. Ez van.
Kislányom 8 hónaposan fázott meg elõször. Nem tudjuk amúgy hogy hol, mitõl. Megfázástól biztos nem lesz ellenállóbb...
A kérdező hozzászólása: oké köszi, ezen akkor nem izgulok valószínú 1-2 hónap és már nem is lesz aktuális a kérdés
Ezen ne izgulj, inkább örülj, hogy eddig megúsztátok. Nem lesz attól ellenállóbb, ha többet beteg. Az én fiam 3-19 hónapos koráig szinte menetrendszerûen 3 havonta beteg volt. Aztán volt egy bõ félév kihagyás, és most lett beteg. Ha igaz, amit mondanak neked, akkor neki majdnem 1, 5 év kellett hogy ellenállóbbá váljon a szervezete. Szerintem amúgy nincs benne ráció.

Baj, hogy a lányom nagyon szeret tévézni?

Sokan mondták,hogy így romlik a szeme,bár nem közelr?l nézi,hanem a nappaliban a kanapéról vagy a szobájában az ágyáról.

Legjobb válasz: A szobájában van a tévé?! Efelett elsiklottam. Hát az nagyon nagy hiba. Mindenképpen. Pár év múlva vissza fogsz térni azzal a kérdéssel, hogy 7 éves gyerekem tévézik tanulás helyett, nem baj? 18 éves gyerekem tévézik érettségire való tanulás helyett, nem baj? De, baj. Gyorsan vigyétek ki a tévét onnan. Semmi keresnivalója gyerekszobában.

A szobájában van a tévé?! Efelett elsiklottam. Hát az nagyon nagy hiba. Mindenképpen. Pár év múlva vissza fogsz térni azzal a kérdéssel, hogy 7 éves gyerekem tévézik tanulás helyett, nem baj? 18 éves gyerekem tévézik érettségire való tanulás helyett, nem baj? De, baj. Gyorsan vigyétek ki a tévét onnan. Semmi keresnivalója gyerekszobában.
Nem a szeme miatt gond. Nagyon passzív tevékenység a TVnézés, nem mozog és az agy is csak befogadja az információt, nem aktívan teremt valamit (pl. ha rajzolgat, az aktív).
Hát nem a legjobb...az biztos. Ügyelj rá, hogy mit néz, ilyen erõszakos, lövöldözõs, kiabálós rajzfilmeket ne nagyon nézzen. Ha rá lehet venni, akkor ideális lenne, ha tévézés közben mondjuk rajzol, vagy kifestõzik, és néha-néha felnéz a tévére is azért.
Vagy építõkocka, valamiféle lego, ilyesmi...babázás. Csak mûködjön valamit, mert az, hogy ül és bámulja a tévét, tényleg nagyon passzív és semmit se fejleszt.
Szerintem elég durva, hogy négy éves gyereknek a szobában van a tévé. Ne várd, hogy majd itt megnyugtatnak, hogy "dehogy, semmi baja nem lesz tõle".És ne haragudj, nem akarok bunkó lenni veled, csak máshogy nem tudom megfogalmazni. Csak írd be a keresõbe mondjuk, hogy a "televízió hatása", vagy "televízió és a gyermek" és választ fogsz kapni a kérdésedre.
És miért nézi a tévét ennyiszer? Miért nem játszol vele, festés, rajzolás, gyurmázás, könyvnézegetés, stb... Vagy akkor ha lemész vele a játszóra ebéd után (alvás helyett?), akkor maradj vele tovább, ne csak fél-1 órát. És du 4 után mit csinál? Ne haragudj, de itt te vagy a ludas, hogy megendeded ennyit tévézni. Nem azt mondom, hogy egyáltalán ne, de legyen mérték. Az én 3 évesem is néz tévét, reggel 20 perc, és este fél óra. Nappal, akármennyire is kínlódik, hogy szeretne tévézni, nem engedem neki.
Huha, ráadásul én azt olvastam, tévézni sem szabad egyedül hagyni a gyereket. honnan tudod mit néz? Honnan tudod mik a reakciói rá, avagy nincs-e kérdése ott rögtön azzal kapcsolatba amit lát. Szerintem ez így nagyon veszélyes, hogy csak úgy egyedül bámulja, máris aktívabb lenne, ha megbeszélnétek mit látott, mondjuk visszamondaná mi történt, vagy akármi. Õszintén szólva a disney chanelen és társain nem kimondottan 4 éveseknek való mûsorok vannak, asszem...

Az szerintetek baj hogy a nálam idõsebb nõk hoznak lázba? 22/f

Gondlok itt 28-43 éves korig nagyjából

Legjobb válasz: Nekem biztos nem baj.

Nekem biztos nem baj.
Nem.
nem
A kérdező hozzászólása: És nem csak szexualitásra gondolok hanem komoly kapcsolatra is...Nagyon szeretem az idõsebb nõket


Szerintetek nem baj hogy a Femibionban nincsenek ásványi anyagok?

Nagyon sokan ajánlják ezt csak kicsit elbizonytalanodtam ez miatt. Akkor a többiben fölöslegesen van?

Legjobb válasz: én femibiont szedek és semmi baj nincsen a babóval, fejlõdik szépen ahogy kell és a vérképemmel sincs semmi baj :)

én femibiont szedek és semmi baj nincsen a babóval, fejlõdik szépen ahogy kell és a vérképemmel sincs semmi baj :)
Mivan?A femibion a legjobb jelenleg kapható terhesvitamin.tele ásványi anyagokkal.
A kérdező hozzászólása: http://www.pocaklako.hu/felkeszules-a-terhessegre/magzatvedo.. Ha pl. ezt az oldalt nézem akkor az oldal alján van egy összehasonlító táblázat. A szerint a Femibion 800-ban nincs magnézium, foszfor, réz, mangán, króm, molibdén, szelén ami pl. a gravidában van.
Én is femibiont szedek, még terhesség elõtt elkezdtem kb 2, 5 hónappal.Nagyon jó, és ez az egy terhes vitamin, amibe biológiailag aktív folsav van.A magnéziumot mindig kell szedni mellé, mindegy milyen terhes vitamint szedsz!23hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.

Az nem baj hogy a kislányom lassan 7 hónapos és 90 %-ban még szopizik? Pépesből csak pár kanállal eszik de van mikor annyival sem.

Legjobb válasz: Nem, egyáltalán! Sok kisbaba fõ tápláléka 1 éves koráig az anyatej. Ez nem baj. Az sem gond, hogy nem szereti a pépes kajákat, van olyan baba is pl. akinél 8 hónaposan elég megkezdeni a hozzátáplálást, mert elég neki még az anyatej. Tehát ha késõbb áll át a rendes ételekre az nem baj.

Nem, egyáltalán! Sok kisbaba fõ tápláléka 1 éves koráig az anyatej. Ez nem baj. Az sem gond, hogy nem szereti a pépes kajákat, van olyan baba is pl. akinél 8 hónaposan elég megkezdeni a hozzátáplálást, mert elég neki még az anyatej. Tehát ha késõbb áll át a rendes ételekre az nem baj.
A fiam 8, 5 hós, és nem igazán akar enni semmit sem. Jó neki az anyatej. Nem fogad el semmit. Most talán kezd változni.De bajnak tuti nem baj.
Nálam az volt a gond, hogy 2 hónapos koráig tudtam szoptatni! Csak a tápszert akarta enni(inni), és nagyon felfújta, nem láttam jónak, hogy csak tápszerezik, de bármit próbáltam nem ette meg. Kipróbáltam azt, hogy a fõzeléket pl jó hígra fõztem nagyobb lyukúra csináltam a cumisüveget és odaadtam neki! Csak úgy nyelte!

Rózsaszín csekk hátulján nem baj, hogy a feladóhoz 2x írtam az irányítószámot?

Véletlen nem vettem észre, hogy ottvan a külön rublika az irányítóra és aa vonalra is odaírtam az irányítót

Legjobb válasz: Nem baj.

Nem baj.

Nagy baj, hogy a 2 hós babám átaludta az éjszakát?

No, mi nagyon élveztük, de félek, hogy neki nem tesz jót. Aludt kb. 23-tól 7.30-ig. Mit gondoltok? Edig ilyen nem volt még soha. S?t, alig tudtuk lefektetni, csak órák ringatása után, most meg egyik pillanatról a másikra ilyen sokat aludt:/ Azért nagyon dicsérgettük..mert ügyes volt, de nem tudom, hogy jó-e a szervezetének..

Legjobb válasz: Nekünk is átaludta két hósan bár egy kórházi vizsgálat volt aznap és kiesett egy alvása. Úgy voltam vele hogy egyfelõl meglepõdtem hogy nem kelt fel a szokott idõben de bementem hozzá éjjel megnéztem nem lázas szuszog jól van úgyhogy hagytam aludni. Ha éhes lett volna felébredt volna. Nem baj sõt fogzáskor még emlegetni is fogjátok ezt az éjszakát.

Nekünk is átaludta két hósan bár egy kórházi vizsgálat volt aznap és kiesett egy alvása. Úgy voltam vele hogy egyfelõl meglepõdtem hogy nem kelt fel a szokott idõben de bementem hozzá éjjel megnéztem nem lázas szuszog jól van úgyhogy hagytam aludni. Ha éhes lett volna felébredt volna. Nem baj sõt fogzáskor még emlegetni is fogjátok ezt az éjszakát.
Lányom is 2 hósan aludta át elõször az éjszakát, aztán ez így is maradt. Fogzással sem volt problémánk. Na de 10 hós fiam most éjszakáztat:) Majd elmúlik, túléljük.
Persze, hogy jó. Fel ne keltsd, ha alszik. Ha éhes lett volna, úgyis felébred. Örüljetek, hogy átalussza az éjszakát. Semmi baja nem lesz, nyugi.
a fiam is ennyi idõs kota óta aludta át. semmi baja nem lesz:D pihen és nem éhes. ennyi.:)
Az én lányom holnap lesz 6 hetes. Este olyan 11körül szokott elaludni. 2 hete 6 körül ébred, ma 1/4 nyolckor kelt. Nem ébresztem, fölösleges, ha éhes, úgyis ébred. Szerintem örülj, hogy alszik, mi is így vagyunk vele :) Nagylányom 6 hetes kora óta aludta át az éjszakát 6 hónapos koráig. Akkor kezdõdött a fogzás. 4 éves csajszi, 2 éves kissrác, 6 hetes kiscsaj anyukájuk
szerencsés.....:) kislányomnak is volt az elején egy ilyen idõszaka, eleinte ébreszgettem, aztán hagytam aludni, és egyszercsak 3-szor kelt szopira, azóta már csak 1-szer (7 hós). nyugodtan hagyd aludni, ha éhes felébred majd:)
de jó neked!fel ne ébreszd!
semmi gond-nálunk 1 hós korától átaludta/10-tõl 5-ig/ Pihenjetek!!!
Addig örülj míg átalussza az éjszakát. Kislányom is 7 hetes korától 4, 5 hós koráig este 9- reggel 7-fél 8-ig aludt, most hét hónapos és van h 1x kel de az éjszaka 5x ébredt( most jönnek a fogai). Aludj sokat amíg lehet.
Semmi gond, örülj neki. Az én lányom 6-7 hetes korától aludta át az éjszakát:)
az én kislányom másfé hós kora óta átalussza az éjszakát.olyan 10-11 körül alszik el, és reggel 8-fél 9 körül kel.nincs ezzel semmi baj.

Az baj hogy a corbynál oldalt a fényképezős gomb egy kicsit recsege? Jah és az baj hogy levettem róla a képernyővédőt?

Legjobb válasz: mmint a képernyõvédõ fóliát vagy a képernyõvédõt? mert amúgy egyik sem baj. a gombról nem tudok nyilatkozni, de amíg mûködik, addig szerintem minden oké.

mmint a képernyõvédõ fóliát vagy a képernyõvédõt? mert amúgy egyik sem baj. a gombról nem tudok nyilatkozni, de amíg mûködik, addig szerintem minden oké.
Nekem nem recseg a gomb..érdekes... szerintem jól össze van rakva, de hogy miért kell mindenkinek leszedni azt nem tudom, nekem oké hogy az oldaláról az elsõ nap lejött de 1 hónapos és a kijelzõn még sértetlenül (bár karcos maga a fólia) ott van mert inkább az karcolódjon mint maga a telefon

Nem baj, hogy a babám még mindig napi 3-szor 1, 5 órákat alszik napközben? 4 hós

Legjobb válasz: Nem, miért lenne baj. Egyik gyerekem fél éves koráig minden evés után aludt, és csak utána tért át a 3x-i alvásra. Teljesen babafüggõ.

Nem, miért lenne baj. Egyik gyerekem fél éves koráig minden evés után aludt, és csak utána tért át a 3x-i alvásra. Teljesen babafüggõ.
Teljesen normális. 4 hósan a kisfiam (6hóig) 1szer 1.5, ebéd után 3 órát aludt. Most 8 hósan 2-3x 1 óát alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak azért kérdezem, mert a legtöbb fórumon (és itt is gyk-n) sokszor azt látom, hogy az ilyen korú babák alig alszanak napközben, vagy ha igen, akkor is csak fél órákat. Az enyém meg olyan, mint egy kismedve, pedig az éjszakákat is átalussza.
Ne aggódj, inkább élvezd amíg tart! :)
Örülj neki hogy jó alvó :) Az enyém borzasztó, most másfél éves, eddig max 10 átaludt éjszakánk volt (az is csak hajnali 4-5-ig tart), és kb 4 hónapos koráig szinte semmit nem aludt napközben, habár álmos volt, ennek megfelelõen nyûgös is volt. Mit nem adtam volna napi 4, 5 óra szabadidõért :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor megnyugodtam, gondolom mondanom sem kell, hogy elsõ gyerek .. :)
A baj az lenne ha mondjuk napi 20 percet aludna, ez nem baj!!! Fiam 7-8 hónapos koráig 3*1, 5 órát+40 percet aludt. No para:)
Élvezd! Az én 2 hós babám nem nagyon alszik napközben. Ahogy több inger fogja érni a babádat majd jobban ellesz napközben, ill. 2x alszik kicsit hosszabbakat.

Szerintetek nem baj, hogy a csincsillám heti 1-1 óra kocsiutat tesz meg (oda-vissza)?

+szeritetek az a jobb,ha egy kicsi szállítóketrecben viszem vagy a rendes nagyobb ketrecében utazik?

Legjobb válasz: Meg tudja szokni. Eleinte biztosan nagyon félni fog, de ha hozzászokik, akkor máshova (pl. állatorvoshoz) is lehet könnyebb az út. A rendes, megszokott ketrece jobb, ha van benne megfelelõ búvóhely. Ha nincs egy jól eldugott kis fészek neki, akkor egy zárt szállítóbox kéne, amiben eléggé biztonságban érzi magát. (szellõzés azért legyen rajta) Nagyobb baj neki, ha egyedül van, nincs vele egy (ugyanolyan nemû) fajtárs, mert társas állat, és magányos lesz. Ketten egyébként jobban is viselik az utat, mint egyedül.

Meg tudja szokni. Eleinte biztosan nagyon félni fog, de ha hozzászokik, akkor máshova (pl. állatorvoshoz) is lehet könnyebb az út. A rendes, megszokott ketrece jobb, ha van benne megfelelõ búvóhely. Ha nincs egy jól eldugott kis fészek neki, akkor egy zárt szállítóbox kéne, amiben eléggé biztonságban érzi magát. (szellõzés azért legyen rajta) Nagyobb baj neki, ha egyedül van, nincs vele egy (ugyanolyan nemû) fajtárs, mert társas állat, és magányos lesz. Ketten egyébként jobban is viselik az utat, mint egyedül.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor a rendes ketrece lesz.Tudom, hogy párban kellene õt tartani, de egész egyszerûen nem tudnék nekik kellõ nagyságú ketrecet biztosítani.De mindent megteszek, hogy ez ne legyen hátrány, napi min.4 órát van kint és ezenkívül még sokat sokat foglalkozunk vele.Boldog kis csini.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!