Találatok a következő kifejezésre: Baj, hogy évesen már (65 db)

Baj, hogy 14 évesen már elveszítettem a szűzességem?

csak ahogy körül néztem az oldalon mindeki eléggé beszól azoknak akik fiataln elveeszítik.én nem bántam meg és szerelmes voltam/ és vagyok is most 15 éves vagyok, és nem csinálnám visssza, mert felkészültnek éresztem magam. ha nem lett volna barátom és nem lett volna akit kívánjak akkor perszemég nem vesztettem volna el. Vélemények?? :S

Legjobb válasz: Ha nem bántad meg, védekeztzél, jól esett és élvezted milrt volna baj? Én is 14 évesen vesztettem el és mégis felnõttem:-) Ha szerelembõl adtad oda magad valakinek és az a valaki is szerelembõl volt veled, akkor úgy törtét, ahogy kellett. Ha a jövõben is így marad, akkor szép és pozitív tapasztalattal léptél be a "felõttek világába":-D

Ha nem bántad meg, védekeztzél, jól esett és élvezted milrt volna baj? Én is 14 évesen vesztettem el és mégis felnõttem:-) Ha szerelembõl adtad oda magad valakinek és az a valaki is szerelembõl volt veled, akkor úgy törtét, ahogy kellett. Ha a jövõben is így marad, akkor szép és pozitív tapasztalattal léptél be a "felõttek világába":-D
Hehe, látom valaki jól lepontozta a brigádot :D De nem baj, csatlakozom én is az elõttem szólókhoz. Az elsõ lány, akivel együtt voltam, még nem töltötte be a 14-et, mondjuk én sem voltam sokkal idõsebb :D De mind2-nek nagyon jó volt, 2 éves kapcsolat lett belõle. Évek után is beszéltünk róla, õ sosem szégyelte és miután szétmentünk akkor is úgy mesélt róla és rólam, hogy nagyon jó volt.
Ha nem bántad meg, akkor nincs ezzel semmi gond. Azért szólogatunk be a fiatal lányoknak, mert általában azzal jönnek ide, hogy ettõl meg attól lehetnek-e terhesek meg hasonlók. Tehét totál fogalmuk nincs az egészrõl meg a szexszel járó dolgokkal. De aki tényleg elég érettnek érzi magát és tudja, hogy nem fogja megbánni, azzal nincs semmi baj.
Szia. Senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor veszted el:) Ha te ezt 14 évesen érzed jónak, akkor tedd. 15 éves vagyok, és 4 hónapja vesztettem el. Engem is néhányan 'leribancoztak', de nem érdekel. Szeretjük egymást a barátommal, és nem bántam meg, ez a lényeg:)
NEM BAJ!!!!! Én is észrevettem, hogy leszólják, akik 14-15 évesen vesztették el. Sõt, még lepontozzák azoknak a válaszát, akik azzal értenek egyet, hogy ez az "ideális" kor. Ha nem bántad meg és jó volt Neked, akkor egyátalán nem baj. Én 15 voltam, hozzám is így álltak, hogy milyen korai. Naés? Nekem jó volt, elég sokáig jártam vele. Ennyi. Én még azzal se értek egyet, ha valaki már nem szûz és összejön valakivel akkor vár egy csomót mielõtt lefekszenek. Mi az elsõ randin lefeküdtünk, azóta fél év telt el. Másrészt meg egy kapcsolat szerintem elég sokban a szexre épül. Ha valaki nem csinálja, akkor mit is akar a pasitól?!!!!! Se elõre, se hátra. Ez a kiábrándító helyzet.
Utolsó válaszolónak: Honnan tudod, hogy a te gyerekednek nem ez fog a fejében járni?? Minket sem kizárólag a szex érdekel...de teljesen természetes már ennyi idõs korban a testi vonzódás... Persze nem 'fûvel-fával', de ha szereti valaki a párját, miért ne csinálja????
Ezt itt most nem értem: azt írod, nem bántad meg, nem csinálnád vissza... Akkor meg mi a kérdésed? Tény, hogy mi annak idején 14 évesen leginkább azon agyaltunk, hová megyünk vándor táborba a nyári szünetben, és megtörténtek az elsõ bátortalan ölelések, puszik (nem csókok!), manapság meg már 12 évesen fûvel-fával összeállnak a gyerekek (mert senki ne mondja nekem, hogy ebben a korban nem gyerek még az illetõ), aztán meg pofára esnek, hogy nem erre számítottak. Az biztos, hogy az én gyerekemnek ennyi idõs korában nem a szex fog kizárólag a fejében járni...
bajnak nem baj, de valóban, 14 évesen még nem ezzel kellett volna foglalkoznod.
en 13 voltam mikor eloszor es nagyon szuper volt...engem nem erdekell h ki mit mond..csak az szamit h jo volt es kesz..nem baj...:)
Nem ez az a kor, amikor ennek meg kell történnie, de ha szerelmes vagy/voltál a srácba, akkor az égvilágon semmi gond nincs. Az én barátnõm 15 volt, mikor elvesztette velem, és azóta is együtt vagyunk, ugyanannyira szeretjük egymást, eltelt négy év, most pedig lassan az összeköltözést fontolgatjuk, mivel mindketten kollégisták voltunk, és nekem sikerült Pesten lakást szereznem, neki pedig nem. Látod, nincs ezzel semmi baj. Most lehet nyugodtan lepontozni a 18-24 éves kis szüzeknek, akik még férfi mellkast se láttak csak a monitoron, szexrõl pedig csak álmodoznak este, alvás elõtt, a pofájuk meg akkora, hogy nem fér ki a monitorra 1024-ben. A másik véglet sem jó, aki 14 évesen több f*szt fogott, mint kilincset, de úgy látom, veled nincs semmi probléma. Élvezted, jó volt, szerelembõl tetted.
Elõttem pár hozzászólással lévõ egyedre reagálnék, hogy vajh' miért ne foglalkozhatna egy 14 éves ezzel? Biológia órán is foglalkoznak ezzel, ugyan ilyen idõs korban, persze, hogy elkezdi izgatni a fantáziájukat. Szerintem nincs semmi probléma azzal, hogy ha valaki bár fiatalon, de szerelembõl vesztette el, és nem bánta meg. Régebben a lányokat ugyanilyen idõs korukban simán férjhez adták, akkor ez elvolt fogadva erkölcsileg valahogy mégis, hogy élhettek szexuális életet. Lehet, hogy manapság nem házasságban kerül erre sor, de attól még fellehet rá készülve egy 13-14-15 éves is.
én sem voltam még 14 mikor odaadtam a szüzességem. nagyon szerettem az illetõt, õ még várt is volna, legalább míg a 14et betltöm, de én már nagyon vágytam rá, hogy szerelmen kívül mást is nyújtsak neki. így hát megtörtént. majd 2 és fél éves kapcsolat lett belõle. természetesen én is kaptam redesen a "barátnõktõl". akinek minent elondtam, az továbbadta, nem bízhattam benne, így onnantól kezdve 18-20 éves barátnõim voltak csak. õk viszont igaziak. a lényeg, hogy nem egy betegség után tértem vissza a suliba úgy, hogy a tanárnõ az kérdezte, abortuszon voltam-e. szerintem, akik ilyeneket terjesztenek, azok féltékenyek azokra a lányokra, akiknek komoly szerelemre épülõ kapcsolatuk van, és a saját tapasztalataikat akarják másra átvarrni.
Én is 14 voltam amikor elveszítettem!Bár utána úgy éreztem hogy nem kellett volna de végülis már más róla a véleményem!Szerintem mindenki akkor veszíti el amikor már eléggé érettnek érzi magát a dologhoz!Szóval szerintem egyáltalán nem baj!
Egyébként meg nem is olyan nagy cucc ez, mint amennyire mondják. Én 21 vagyok, boldog feleség és anya, de a szüzességemet amikor elvesztettem (14 évesen), hát az nem volt valami idilli. Egy hete jártam a sráccal, és a szüleim pont elmentek két napra, hát szabad volt a kéró, gondoltam, essünk túl rajta. Nem is volt egy nagy eresztés, utána nem is maradtam együtt a sráccal, mert mindig csak veszekedtünk. De a késõbb szerzett tapasztalataim sokkal jobban meghatározták a szexuális életem, mint az, hogy hogyan veszítettem el a szüzességem. És nem érzem magam ezért ribancnak. Van, akinek ez nagyon meghatározó élmény, nekem nem volt az egyáltalán, sokkal inkább a késõbbiek, amikor már én is tudtam, hogy mit hogy kell csinálni, amikor már kellõen megismertem a férfitestet ahhoz, hogy én is tudjak valamit nyújtani. Nem tudom, miért kell ebbõl akkora faxnit csinálni.
Akkor ezek szerint én lúzer vok mert 16 vagyok az eszembe se jutott eddig a szex és akik 13-15 évesen vesztik el a szüzességüket szerintem azok annyit érnek(nem akarom kiirni). Mindenkinek más a véleménye és ez jó is csak akik támogatják hogy jó volt hogy megtette 14 évesen sztem egy kicsi hiányosságuk van.Nem tudom hogy anyukád tudja e de ha nem jobban jársz ha nem mondod el neki.
Már elõbb lepontoztak itt, de én akkor is azt mondom, hogy ki kellene nyitnia mindenkinek a szemét. Itt nem a 14 év életkor teszi koraivá a szexet, hanem az a puszta tény, hogy ezt a kérdést itt, vadidegeneknek feltette. Ehhez társulnak azok a reakciók, amiket maga a kérdezõ írt vissza véleményekre. Szerintem(!) a válaszai egyértelmûen pont a gyerek mivoltát támasztják alá, aki a neki tetszõ választ szeretné hallani anyutól és aputól. De tegyük föl, hogy a kíváncsiság vitte rá, hogy olvashasson sok véleményt még a témában. Ekkor viszont ugyanazt az információt kapja, amit eddig is tudott, hiszen azt írta, hogy mindenki beszól. Ha arra kíváncsi, hogy miért szólnak be, akkor annyit tudok mondani erre, hogy nagy régen a 14 év nem volt kevés, ld. Júlia és Rómeó sem 30 évesek voltak, mert akkoriban egyébként is korábban haltak az emberek. Aztán a modern kor elején, amikor részben a szocialista erkölcsök, részben pedig a tanulás miatti kitolódott gyermekkor ideje jött el, a szülõk úgy érezték/érzik, hogy egy 14 éves még gyerek, hiszen jó papírok nélkül nehezebb jövõt építeni (legalábbis a valószínûsége más). Egy mai 14 éves, ha magára marad, gyakorlatilag még csak biológiailag életképes. A gyerekek meg ugye ne szexeljenek, az a felnõttek kiváltsága, részben az azzal járó felelõsség miatt is. Ennyi lenne a meglátásom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! csak kíváncsi voltam a többség mit gondol errõl! és szerintem nekem még mindig nem azzal volt a bajom, ha valakinek nem tetszett, csak légyszi olvass vissza, hogy fejezte ki nemtetszésést PL.: szétb*szott r*banc, ku*va stb.. nekem egyedül ezzel volt bajom! na mind1 :D
Azokkal ne is foglalkozz! Nincs igazuk!!!
nagyon elvagy már maradva az unokatesóm pasijának a huga 14 évesen már szült mellé még a pasija 28 éves
Ez elég érdekes kérdés. Elsõre én is azt mondtam volna, hogy baj, de kicsit átgondoltam. Szerintem ez nem az egyén szintjén probléma, hanem társadalmi szinten. Abból nincsen semmi baj, ha egy olyan 14 éves veszíti el a szûzességét, aki gondol a védekezésre, fel tudja dolgozni magában, tisztában van esetleges következményekkel. A baj az, hogy a többség, aki ennyi idõsen már nem szûz, ezekre nem gondolt. Ebbõl lesz a sok 14 éves anya meg abortuszos, meg a sok lány, akinek a késõbbi nemi életében zavarok vannak. Azokból, akik erre nem érettek, vagy fejben nincsenek rendesen ott. Nekem is lett volna lehetõségem 14 évesen, én azt nem bántam meg, hogy akkor nem tettem, és vártam még 3 évet. Éreztem, hogy ki a megfelelõ, és azt is éreztem 14 évesen, hogy ki nem. Ha te úgy érezted, hogy annak adtad oda, akinek kellett, akkor semmi baj. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a véleményt, de téves állítás h csak a számomra pozitívat fogadtam el. azokat fogadtam el akik kulturáltan kitudták nyilvánítani a véleményüket, mert akik ismeretlenül kurvázgatnak , meg osztanak ész nélkül... hát nem azért, de nem leszek azért szétbaszott kurva meg stb.. mert a szerelmemmel együtt vagyok.. ja és ez nem sokat változtat de 15 vagyok
Ciki = szokások alapján szégyenletes, "baj". Nem nagyon érthetõ, hogy mit értesz "baj" alatt, ha már egyszer ennyire meg tudod védeni az álláspontodat. A helyzet az, hogy azért tetted föl a kérdést, hogy megerõsítést kapj x embertõl, hogy igen, jól csináltad, nem baj, ezért zavar mások véleménye. Ha stabil képed lenne a dologról (ami viszont pont nem várható el egy 14 évestõl), akkor egyrészt nem kérdeznél, másrészt nem csak a számodra pozitív válaszokat fogadnád el, hanem érvelnél a sajátod mellett. Ha nem akarsz érvelni, akkor meg végül is megkaptad, amit akartál, mert kaptál mindenféle véleményt, amiért végül is kérdeztél. Hol a gond?
A kérdező hozzászólása: hát én nem ilyen vagyok/voltam nekem a mostani barátom a 2. és a elõzõvel csak csók volt. de azért kérdeztem ezt mert kiváncsi voltam h mi a ba azzal h ha szerelmes vagyok és azért csinálom, nem pedig azért h dicsekedjek(csak legjobb barátnõim tudják)
16 vagyok, most van az elsõ barátom, nemrég kezdtünk csak nemi életet élni. 14 évesen iskolaváltással foglalkoztam, hogy jó helyre vegyenek föl, hogy vigyem valamire az életben, vagy legalábbis egy lépéssel közelebb legyek ehhez. elõtte meg nem is kellett volna barát, még ha alkalmam adódott volna, akkor sem.
Szerintem ha szereted a pasit és õ is téged meg még ha jóis voolt, akkor semmi baj nincs azzal, hogy ennyi idõsen vesztetted el!!! Csak egy kis tájékoztatás: az kurva, aki fûvel fával lefekszik, és nem az, aki szereti a barátját, és úgy dönt, hogy 14 évesen elveszti.
Egyáltalán nem baj ha szerelembõl történt. Ha szeretitek egymást, és figyeltek a védekezésre semmi baj nem lehet. Jól irod visszacsinálni már nem lehet, és, hogyha örülsz, hogy megtörtént, akkor ne merüljön fel benned, hogy szégyenlened kellene ezt. Légy büszke rá, mert a szerelmeddel történt meg, és boldogok vagytok együtt. Tény, hogy korai volt, de ha érettnek érezdted magad rá, és volt kivel, akkor szerintem nem kell várni ilyenkor. Amúgy a legtöbb kioktatást a 19-23 éves szüzikék irják ilyenkor, már irigységbõl is. Hidd el sok bajuk van, hogy nem tudnak még ennyi idõsen se ismerkedni, normális párkapcsolatot kialakitani, és sokkal egyszerûbb nekik legugatni néhány nemi életet élõ tizenévest, mint önvizsgálatot tartani, hogy miért nem jön össze nekik semmi.
Ha orvosi véleményre vagy kíváncsi, akkor nem "baj". Ha pszichológiai véleményre, akkor attól függ (ha lelkileg és pszichésen nem rombol, akkor nincs gond). Társadalmi szempontból meg te is problémásnak érzed (úgy értve, hogy a társadalomban kevéssé elfogadott és ezt sejted/tudod), különben nem tetted volna föl a kérdést. Egyébként meg nem kell ebbõl ilyen nagy ügyet csinálni, noha foglalkozhatsz ilyen idõs korodban más dolgokkal IS.
Miért lenne baj? Nem tudom, miért kell lekurvázni valakit, azért mert szerelmes, és mert EGY pasival lefeküdt. Miért van ezért szétkúrva? Ilyen erõvel mindenki szét van kúrva, aki nemi életet él. Szerintem akik lekurváznak, csak irígykednek, mert baszatlan picsák. Az, hogy valaki 14 évesen nemi életet él, az nem azt jelenti, hogy CSAK ezen jár az esze. Miért, én 21 éves vagyok, élek nemi életet, de nem csak azon jár az eszem, mint ahogy gondolom másnak sem, hanem mellette nevelem a gyerekem, ellátom a háztartást, tanulok, meg még sokmindent csinálok. Hogy lehet olyan hülye hozzáállása valakinek, hogy szex helyett inkább ezzel meg azzal foglalkozz? Egész nap talán? Ez olyan, mint amikor nekem beszólt a matek tanárom gimiben, hogy a piros hajad helyett foglalkozz inkább a tanulással, akkor értenéd a matekot. Basszus, mi az, hogy valami HELYETT foglalkozz a tanulással? A nap 24 órából áll, elég sokminden belefér. Figyelj, én 21 éves vagyok, 15 évesen vesztettem el, és meg kell hogy mondjam, ez teljesen átlagos. Sõt. Már akkor is sokan voltak, akik 13-14 évesen vesztették el. Ne tévesszen meg, hogy ide sok baszatlan picsa és önkéntes erkölcscsõsz ír.
Csak csatlakozni tudok az elõttem válaszolókhoz (a normálisakhoz:) hogy nincs ezzel semmi probléma neked kell érezned hogy elég érett vagy e már ehhez és neked kell akarnod hogy megtörténjen nem pedig mások elvárásának kell megfelelni!Ha te nem bántad meg akkor minden rendben!Én pont a 15. szülinapomon:) veszítettem el a szüzességem és énsem bántam meg és még azóta is együtt vagyok azzal a fiúval már 3 éve!Szóval minden jót nektek és erre a bár bunkóra aki elhordott téged mindennek ügyet se vess!
Kedves elõzõ véleményezõk: Vajon ha a kérdezõ olyanannyira felnõtt és érett lenne, mint egy felnõtt, akkor föltette volna ezt a kérdést itt? Bajnak nem baj, de ezek szerint nem volt az ideális idõpont. Nem tapasztalt és nem érett eléggé ehhez, mivel azt sem tudja megítélni, hogy ciki-e, vagy sem, meg miért az, vagy miért nem. Mindezek mellett nem egy tragédia ez és nem kell ebbõl nagy ügyet csinálni. Az élet megy tovább és lesznek ennél nagyobb problémák is, az szinte biztos. A hozzáállása alapján meg pláne nincs gond. További jó szerelmi és szexuális életet kívánok a kérdezõnek!
A kérdező hozzászólása: KÖszi a válaszokat, és attól h 1 férfival lefeküdtem és hosszútávra tervezem vele, szóval nem fûvel-fával, sztem nem vagyok kurva, és 6 osztályosba járok stzóval azzal se kellett foglalkoznom h fölvegyenek mert már 6.ban fölvettek egy JÓ suliba. és szeretem a barátom ugyhogy akinek problémája van ezzel én azt nem értem, pontosan ezért tettem fel a kérdés. mert nem értem h mi ezzel a baj... de aki ennyire szánalmasan tudja csak kinyilvánítani a véleményét annak csak gratulálni tudok!!! Aki normálisaneltudta mondani a véleményét (ha jo, ha rossz) annak köszi!!
A kérdező hozzászólása: ja és bocc de enm azt kérdeztem h CIKI-e? hanem h baj-e! teljesen más
baj
az a baj, hogy MÁR 15éves vagy? egy tanács, ne siesd el, mert lehet késõbb megbánod..
fiú vagy vagy lány? mi az hogy nem vagy kifejlõdve?:D
utolsó te pedofil köcsög, megkereslek, és telibebaszlak viperával
én spec elég perverz vagyok vhogy a kis 13-14 évesekre is ráizgulok. Kéne már egy bnõ:S f18
Fõleg, ha még fejletlen a tested, akkor nagyon is ráérsz. Szerezhetsz néhány csúnya sérülést is, ha nem vigyáztok... nem is beszélve a lelki problémákról (ha az rögzõdik beléd, hogy a szex rossz, fájdalmas).
Ráérsz még!!
A kérdező hozzászólása: nem...romaniaban lakok, s lehet hogy tenyleg tul fiatal vagyok meg...:) de aze kosz
természetesen fiú vagyok. ha gondolod dobj egy levelet :) )
A kérdező hozzászólása: hat nem bannam mindenesetre :) ) te fiu vagy vagy lany ? :) )
jajj, ilyenért ne aggódj...:) amúgy, már lenne kedved szexelni? ha igen, dobj egy levelet.
A kérdező hozzászólása: lany es a m*llem es a csipom meg elegge kicsik :((
A kérdező hozzászólása: 3rdeye, koszonom a valaszt :) ) igazatok van... fiatal vagyok meg, koszonom nagyon a valaszokat :)

Egy 76 éves férfinél veszélyes lehet a lágyéksérv műtét? Nagyon izgulok édesapámért. Remélem nem lesz semmi baj. Azt olvastam, hogy ma már rutinműtétnek számít, csak félek, hogy ilyen idős korban is már nem számít egyszerű műtétnek.

Akik ismernek ilyen embereket akiket ilyen id?s korban m?t?ttek legyen szíves tapasztalatokat irni.Köszönöm

Legjobb válasz: Mint minden mûtétnek, ennek is van kockázata. Nagymamám 67 évesen sérvvel küzd, nem akarja megmûttetni magát, pedig ez elvileg rutinmûtét. Én is féltem õt:( Orvos mit mondott?

Mint minden mûtétnek, ennek is van kockázata. Nagymamám 67 évesen sérvvel küzd, nem akarja megmûttetni magát, pedig ez elvileg rutinmûtét. Én is féltem õt:( Orvos mit mondott?
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy minnél elõbb meg kell mûteni. ÉS már hétfõre kapott is idõpontot.
Ez így kevés. Vannak-e társbetegségei (milyenek?), milyen az általános állapota, altatás vagy spinál lesz, stb. Ha megvan az aneszt vélemény, ott a kockázati csoportot fel szokás tüntetni, az is eligazítást nyúlthat (ASA kategóriák - I. az egészséges fiatal, V. a haldokló beteg), vagy esetleg kérdezd meg az anesztest.
Szia! Nekem 5-6 éves koromba volt ilyen mûtétem lágyék sérvvel.Ezt mindenképp meg kell mûtetni.Engem altattak, de 2 éve apukámnak a térdét mûtõtték, és neki a hátába szúrta be egy inekciót, amitõl nem érzett semmit, és ez biztonságos, csak annyi a hátulütõje, hogy másfél napig nem emelheti föl a fejét, mert különben az az anyag amit belenyomnak beleszáll a fejébe, és nagyon fog fájni a feje...tapasztalat sajnos:( egyébként ettõl a mûtéttõl szerintem nem kell félned, csak egy 5-6 centis bevágást csinálnak a nemi szrve fölött egy picivel...én egy éjszakát aludtam vele kórházba...szorítok!!!majd írd meg mi történt!
mint minden öregnél általában, minden mûtét veszélyes.
Nekem nagypapám 79 éves, és neki is megmûtötték a lágyéksérvét! Epidurális érzéstelenítést kért, és hála a jó égnek simán mentek a dolgok! Ne izgulj, remélem minden rendben lesz :) !

Tapasztalta valaki más is hogy evés után a szájban fehér latapadás marad utána a nyelven és a száj üregben is? Ez baj? Milumil optima 1el kapcsolatban kérdezem

Milumil Optima 1 tápszerrel kapcsolatban tapasztalatok érdekelnének jók és rosszak egyaránt!Most váltottam erre a tápszerre el?tte a Milumil konfort 1et ettük ett?l ilyet nem tapasztaltam ezért furcsa a dolog

Legjobb válasz: Szia! Én BEBA pro HA Start-ot adok az 1 hónapos babámnak, és én is tapasztaltam ilyet, hogy fehér a nyelve evés után. Mást nem próbáltunk, én azt gondoltam ez így természetesnek mondható. Vagy nem?

Szia! Én BEBA pro HA Start-ot adok az 1 hónapos babámnak, és én is tapasztaltam ilyet, hogy fehér a nyelve evés után. Mást nem próbáltunk, én azt gondoltam ez így természetesnek mondható. Vagy nem?

Ebben a hónapban leszek 15 éves. Baj, ha egyáltalán nem várom? Mármint, hogy szívesebben maradnék 14 éves.

Legjobb válasz: én is szivesebben lennék 17, de nem lehet... (szóval én se örültem se a 18., se a 19. szülinapomnak, na jó, a 18.-nak igen :D)

én is szivesebben lennék 17, de nem lehet... (szóval én se örültem se a 18., se a 19. szülinapomnak, na jó, a 18.-nak igen :D)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! :) Tavaly még én is nagyon vártam a 14-et, mert van egy nagyon jó barátnõm, aki majdnem egy évvel idõsebb nálam, és van kb. 2 hónap, amikor "egyidõsek" vagyunk. :D De most valahogy jobban tetszik, mikor egy nagyobb baráti kör összegyûlik, majd jön, hogy "Ki hány éves?" és én vagyok az egyetlen 14 éves. Valamiért már nem érzem cikinek, sõt, tök jó. Viszont már csak pár napig élvezhetem. >.< Azt hiszem - ahogy itt páran tanácsolták - megpróbálok megbékélni a 15-tel.
én ennyi idõsen még vártam, hogy idõsebb legyek, de már inkább vissza felé kacsintgatok, pedig én is még csak 22 leszek, de akkor is a 18-19 volt a legjobb...:) )))
Régebben én sem akartam idõsebb lenni, de most 16 vagyok és már alig várom, hogy 18 legyek! Én már nem érzem magam gyereknek, bár tininek lenni nem olyan rossz. :)
Nem akarsz felnõni, sokan vannak ezzel úgy mint te:) Amúgy én 18 éves koromig nem foglalkoztam vele, a 19-et már nem vártam:) Most meg már 22 vagyok :D
19:24 Dettó
Huha... én abban a korban sosem éreztem igy... most viszont 24 évesen szeretnék ujra 18 lenni. A kerdesedre valaszolva, nem baj, de inkabb orulj, es eld az eleted!
én bele halok ha ki kell írni hogy 14 éves vagyok ..:( 7 szeretnék lenni már vagy 4 éve :) az a vicc hogy tisztára ki voltam borulva amikor 12 éves lettem...bár most szívesen visszamennék arra a februári napra :) nem tudom mit szólok majd 80 évesen xD de lehet hogy nem érem meg mert a 15 szülinapomnál halok meg :((((((
és is ugyanennyi idõs vagyok. és pont úgy érzek mint te. 14/L
én 20 nál szerettem volna megállni, akkor "szabadultam" ki otthonrol, és tök jo volt minden, hát nemsokára 23 leszek a fenébe :) de azér most se olyan rossz :) csak nemsokára vége a jó létnek...

Egy 76 éves férfinél veszélyes lehet a lágyéksérv műtét? Nagyon izgulok édesapámért. Remélem nem lesz semmi baj. Azt olvastam, hogy ma már rutinműtétnek számít, csak félek, hogy ilyen idős korban is már nem számít egyszerű műtétnek.

Akik ismernek ilyen embereket akiket ilyen id?s korban m?t?ttek legyen szíves tapasztalatokat irni.Köszönöm

Legjobb válasz: én láttam már ilyen mûtétet. úgy csinálják, h szinte alig vérzik. a gond szerintem nem maga a mûtét, hanem az altatás. de lehet hogy tévedek. de ha apád ezen kívül makk egészséges, sztem nincs okod az aggodalomra, valóban rutin mûtét.

én láttam már ilyen mûtétet. úgy csinálják, h szinte alig vérzik. a gond szerintem nem maga a mûtét, hanem az altatás. de lehet hogy tévedek. de ha apád ezen kívül makk egészséges, sztem nincs okod az aggodalomra, valóban rutin mûtét.

Tisztelt doktor úr! Sajnos már 62 éves vagyok, és néha azért még érzem, szeretnék a férjemmel… lehet, hogy már nem illik? Az a baj, hogy nagyon száraz a hüvelyem, és fáj ha együtt vagyunk. Az lett a vége, hogy megegyeztünk, hogy öregek vagyunk. Talán jól

Tisztelt doktor úr! Sajnos már 62 éves vagyok, és néha azért még érzem, szeretnék a férjemmel… lehet, hogy már nem illik? Az a baj, hogy nagyon száraz a hüvelyem, és fáj ha együtt vagyunk. Az lett a vége, hogy megegyeztünk, hogy öregek vagyunk. Talán jól gondoljuk? Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazságot a hormonhiány okozza, de szerencsére ezek a problémák megszüntethetőek, mégpedig nagyon egyszerűen! Mindenképpen javaslom a Cikatridina nevű, természetes alapú hüvelykúp rendszeres alkalmazását, amely általában 1-2 hónapon belül szinte teljesen megszünteti a kellemetlen panaszokat. Javaslom, hogy a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a probléma kiújul, és ismét jelentkeznek, illetve felerősödnek a panaszok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazságot a hormonhiány okozza, de szerencsére ezek a problémák megszüntethetőek, mégpedig nagyon egyszerűen! Mindenképpen javaslom a Cikatridina nevű, természetes alapú hüvelykúp rendszeres alkalmazását, amely általában 1-2 hónapon belül szinte teljesen megszünteti a kellemetlen panaszokat. Javaslom, hogy a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a probléma kiújul, és ismét jelentkeznek, illetve felerősödnek a panaszok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

Tisztelt doktor úr! Sajnos már 62 éves vagyok, és néha azért még érzem, szeretnék a férjemmel… lehet, hogy már nem illik? Az a baj, hogy nagyon száraz a hüvelyem, és fáj ha együtt vagyunk. Az lett a vége, hogy megegyeztünk, hogy öregek vagyunk. Talán jól

Tisztelt doktor úr! Sajnos már 62 éves vagyok, és néha azért még érzem, szeretnék a férjemmel… lehet, hogy már nem illik? Az a baj, hogy nagyon száraz a hüvelyem, és fáj ha együtt vagyunk. Az lett a vége, hogy megegyeztünk, hogy öregek vagyunk. Talán jól gondoljuk? Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazságot a hormonhiány okozza, de szerencsére ezek a problémák megszüntethetőek, mégpedig nagyon egyszerűen! Mindenképpen javaslom a Cikatridina nevű, természetes alapú hüvelykúp rendszeres alkalmazását, amely általában 1-2 hónapon belül szinte teljesen megszünteti a kellemetlen panaszokat. Javaslom, hogy a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a probléma kiújul, és ismét jelentkeznek, illetve felerősödnek a panaszok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazságot a hormonhiány okozza, de szerencsére ezek a problémák megszüntethetőek, mégpedig nagyon egyszerűen! Mindenképpen javaslom a Cikatridina nevű, természetes alapú hüvelykúp rendszeres alkalmazását, amely általában 1-2 hónapon belül szinte teljesen megszünteti a kellemetlen panaszokat. Javaslom, hogy a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a probléma kiújul, és ismét jelentkeznek, illetve felerősödnek a panaszok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

Szerintetek nagy baj, hogy a kétéves kisfiam (1 hét múlva lesz) még nem beszél? Olyan szomorúan látom, hogy más tőle sokkal fiatalabb, másfél éves gyerekek szinte már folyékonyan beszélnek, verset mondanak. Valamit rosszul csinálok? :- (

Legjobb válasz: Te? Miért csinálnál rosszul bármit is, nem rajtad múlik a beszédfejlõdése....nem szabad SOHA egymáshoz hasonlítgatni a gyereket, meg mártírkodni ha valamelyik késõbb csinál valamit, mintha ti tehetnétek róla..ez egy hülyeség, hogy mostanában minden gyereket itt gyk-n hasonlítgatnak. Egy rakás gyerek tanul meg kétéves kora UTÁN rendesen beszélni, sõt, a mozgásfejlõdésük is saját ütem szerint halad, nem marad néma, ne aggódj emiatt. Én kisfiam is kettõ lesz, és nem beszél, csak szavakat mond, ha kedve van. Nem aggódtam egy percig sem, és nem is fogok.

Az én kisfiam 2 évesen ment bölcsibe, akkor még nem beszélt, megértett mindent, mutogatott, megértette magát a környezetével, pantomimezett.:) Kb. 2, 5 évesen kezdett beszélni, de akkor már kerek, egész mondatokban.:) Szóval ne aggódj!
Te? Miért csinálnál rosszul bármit is, nem rajtad múlik a beszédfejlõdése....nem szabad SOHA egymáshoz hasonlítgatni a gyereket, meg mártírkodni ha valamelyik késõbb csinál valamit, mintha ti tehetnétek róla..ez egy hülyeség, hogy mostanában minden gyereket itt gyk-n hasonlítgatnak. Egy rakás gyerek tanul meg kétéves kora UTÁN rendesen beszélni, sõt, a mozgásfejlõdésük is saját ütem szerint halad, nem marad néma, ne aggódj emiatt. Én kisfiam is kettõ lesz, és nem beszél, csak szavakat mond, ha kedve van. Nem aggódtam egy percig sem, és nem is fogok.
Lányom elmúlt 2 éves és Õ sem beszél!Mondjuk mi fejlesztésre járunk vele Mert erõsen hypoton volt mikor született és mindent késõbb csinált!Éppen pár hete vizsgálta pszihologus és azt mondta ne aggódjunk mert mindent megért, megérteti magát úgyhogy nincs gond, majd fog beszélni!3 éves koráig ráér utána ha szükséges majd logopédus foglalkozik vele!
A kisfiam egy hónappal múlt 2 éves, nem beszél. NEm hiszem, hogy én csinálnék valamit rosszul, egész nap beszélek hozzá, kérdezgetem, a maga kis nyelvén õ is folyamatosan karattyol. Ki tudja fejezni magát nonverbális gesztusokkal (mutogat, fejét rázza stb) A szomszédnénink már persze kongatja a vészharangot, azt mondja tanítsam meg beszélni, beszéljek hozzá napközben, vigyem orvoshoz. Aha, persze. Én egyenlõre nem izgatom magam, a dokinénink és a védpnéni szerint is minden rendben van a kisfiammal, okos, nagyon mozgékony, majd beszél ha eljön az ideje, erõltetni nem tudom.
Az én kisfiam 27-én lesz 2 mondatokban õ sem beszél, viszont mindent megért.Sok szót ismer, de hogy mondókát mondjon meg verset.Van pár gyerek, aki mondja, de az átlag két éves nem tudja. Pl ma a gyerekorvosnál voltunk és apró kinder játékok voltak kitéve egy magas polcra, de rengeteg. A kisfiam kiszúrta a Thomas-os vonatot és a buszt.Mondta, hogy thomas, busz, jepülõ, kamon (kamion).Az asszisztens, meg az orvos el voltak ájulva:) Elkezdik, hogy milyen jó megfigyelõképessége van.Tud köszönni, de direkt nem köszönt bent.Elõre félek a 2 éves státusztól, de most hogy azért felismeri szépen a dolgokat nem aggódok.Mondatokban nem beszél, de okos és az én kisfiam.Ez számít.Én is késõn kezdtem el beszélni, és azóta is elég beszédes vagyok:) :)
Nem. :) 3 évesen kell tudnia beszélni. Ha megérti, amit mondotok neki, akkor nincs baj. Beszél hozzá sokat, mondókázzatok, olvass mesét, kommentelj mindent, amit csinálsz. És ne nézzen sokat TV-t.
Miért kell folyton összehasonlítgatni a gyerekeket? Felnõttek közt sincs két egyforma. Ki ebben jó, ki abban.
A kérdező hozzászólása: Én nem aggódom, csak a sok szomszéd, és "jóakaró" hozzászólásai és megjegyzései néha telerakják a hócipõmet, és egy-két pillanatra elbizonytalanodom. Egy ilyen pillanatban írtam ki ezt a kérdést is... :-) De már nyugodt vagyok! :-)
Biztos jól csinálod a dolgokat. Van egy könyv, amit beszédindításhoz szoktak használni: "Én is tudok beszélni", és hozzá kapható oktatási segédanyag: "A megkésett beszédfejlõdés terápiája". Nekünk a logopédus ajánlotta. A fiam 2, 5 éves múlt, mond sok szót, de nem fejlõdik túl gyorsan, és ezzel próbálok rásegíteni egy kicsit. Ismerõseim között is van, akinek soká kezdett beszélni a gyerek, és ezt használták.
A fiú gyerekek általában késõbb kezdenek el beszélni. Amúgy sok olyan gyerek van, aki sokáig nem beszél, és utána egyszer csak elkezd folyamatosan beszélni. 3 éves korig amúgy sem probléma! Szóval ne aggódj, és kerüld el a sok mindent tudó vénasszonyt.

Szerintetek mi baj? 17 éves lány vagyok, már lassan 4 éve, hogy elõször menstruáltam, de a 4 év alatt jó ha összesen vagy 10x ha megjött.

Szerintetek miért van ez? Az biztos hogy nem vagyok terhes, mivel még szûz vagyok. De azért aggódom mi bajom lehet. Anyumnak minden hónapban azt mondom hogy megjött, csakhogy ne aggódjon. Szerintetek mit csináljak? El kéne mennem orvoshoz?

Legjobb válasz: Olyan buta vagy! Mi a francért nem mentél már el rég orvoshoz??

Olyan buta vagy! Mi a francért nem mentél már el rég orvoshoz??
Mindenképp mondd el anyukádnak az igazat, akármennyire is kínos, hidd el, hogy meg fogja érteni. A nõgyógyász pedig aligha fog hozzád érni, mivel szûz vagy, elvileg addig nem nyúlhat hozzád :)
Ezen mi a kínos? Az, hogy valami probléma van a szervezetével, és 48 hónapból 10x jött meg a menstruációja, ami egy természetes dolog? Igenis hülye a kérdezõ, hogy 4 év alatt nem volt annyi esze, hogy ellátogasson a nõgyógyászhoz, és még az anyjának is hazudott. Igen, aggódott volna, mert az anyád, és félt, fontos neki az egészséged, de szerinted jobb az, ha nem tud róla, és lehet, hogy ezután gyereked sem lehet (neki unokái) meg bármi?
Tudod van a tévében a Ha ciki ha nem beteg vagy címû mûsor. Tökmindegy, hogy mennyire kínos, súlyos szövõdménye is lehet, és sosem értem, miért nem fogják ezt fel az emberek. Ott olyanokat mutatnak, hogy megáll az ész... Rögtön kellett volna orvoshoz menni, és akkor hamarabb tudod mi van. Az esestleges következmények is lecsökkennének. Az orvos feladata, hogy meggyógyítson, mit kell szégyenlõsködni? Én is féltem elõször a nõgyógyásztól, de elmentem, és túléltem. Mert el kellett menni.
Nyugi! Kicsit késve kaptál észbe, de jol látod, hogy orvoshoz kell menned. Még itt vagy, nem az orvosi vároban? Siess!
Muszáj elmenned nõgyógyászhoz, 4 év alatt már be kellett volna állnia bõven.
de siess!
amúgy nem tudom miért kell bántani lehet kínos volt neki vagy nem tudom de tényleg menj el szerintem orvoshoz
Ez tényleg butaság volt hazudni anyukádnak. Most azt csináld, hogy szépen elmondod neki az igazságot, azzal együtt, amiért elhallgattad, és megkéred, hogy segítsen eljutnod egy rendes nõgyógyászhoz, aki majd megvizsgál.
Még annyi, hogyha valami komoly problémád van, lehet, hogy mivel késõn fordulsz orvoshoz, már gyereked sem lehet! Gratulálok!
az orvos a legtutibb szerintem
Nem fogyózol, nem akarsz (vagy már vagy )hasonlítani az anorexiás modellekre?? Mennyit eszel? Hány kg, cm vagy??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!