Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha reggel (179 db)

Baj ha reggel nem olyan aktívan mocorog a babám?

35 hetes + 4napos kismama vagyok és reggel nem mindig aktív a babám,de mikor eljön az este akkor meg alig tudok elaludni t?le úgy mocorog.Vannak napok mikor hajnali 3 kor tudok elaludni.

Legjobb válasz: Miért lenne baj? Nem baj...

Miért lenne baj? Nem baj...
A kérdező hozzászólása: Valaki azt mondta hogy ha nem mocorog sokat vagy nem aktívan mocorog akkor gond lehet.De azért köszi a választ
szia mi 31hetesek vagyunk és vele kelek vele alszomel !!szerintem az lenne a gáz ha ne lenne aktiv!!sok boldogságot!!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ.Tegnap voltam az utolsó ultrahangon és a doki mondta, hogy nagyon szép és egészséges kisfiú. Boldog babavárást.

Ha az van ráírva a tabira, hogy jó lenne estefelé bevenni akkor az baj, ha reggel veszem be?

Azért lenne jobb reggel mert hétvégente így tudnék inni discoba.Nem akarok úgy inni hogy elötte vettem be a tabit!Meg elvileg jobb lenne ha nem is cigiznék.Sokat változtat ha cigizek?

Legjobb válasz: én ugy tudom nincs hatással rá az alkohol.és amire felkelsz vasárnap,az se reggel lesz.:-)nem? ha az van ráírva este vedd be!

én ugy tudom nincs hatással rá az alkohol.és amire felkelsz vasárnap, az se reggel lesz.:-)nem? ha az van ráírva este vedd be!
Növeled a trombózis kockázatát a dohányzással. Azért jobb estefelé bevenni, mert egyrészt állítólag (bár én nem tapasztaltam) elálmosító hatása van, másrészt talán kevesebb az esélye, hogy hányás vagy hasmenés jöjjön közbe, a reggeli gyomor kicsit más. Valamint egy esti idõpontot szerintem könnyebb betartani, mint egy reggelit. Másrészt meg azért vedd komolyabban a dolgot, az életed..
Teljesen mind1, mikor veszed be, reggel vagy este. A lényeg csak az, hogy minden nap ugyanakkor. És azért javasolják az esti idõpontot, mert lehet, hogy reggel pl. egyik nap 7kor kelsz suli miatt és akkor veszed be, másnap buli után meg felkelsz délután 2kor, és akkor veszed be. (Bár elvileg ha 12 órán belül pótolod akkor nincs gond, de akkor is jobb minden nap ugyanakkor)
Én mindig reggel veszem be, teljesen mindegy melyik napszakban, véd mindig, ha benne vagy a 12 órában!

Baj ha reggel kap d-vitamint a fiam?

Este a nagy fürdés-forgásban mindig elfelejtem, így rááltunk a reggelire. Azért kérdezem hogy ez nem álmosít vagy ilyesmi, ugye?

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz tõle, akkor adod, amikor akarod. Szerintem egyébként reggel jobb, mert benne lesz a napi rutinban.

Semmi baja nem lesz tõle, akkor adod, amikor akarod. Szerintem egyébként reggel jobb, mert benne lesz a napi rutinban.
Szia.Én reggel adom neki születése óta.Ahogy elõttem is írták nálunk a napi rutin része ez is.szerintem teljesen mindegy mikor adod, nincs "mellékhatása".
Nem, dehogy baj. Szerintem többnyire azért az esti fürdéskor (pl. mi is :D) adják a vitamint a szülõk, mert a napi rutin kialakítában az a biztos pont. Mi már ott tartunk, hogy mint Pavlov kutyája a csengõvel, ha fürdetünk, akkor D vitamin... :D Ha esetleg mi mégis elfelejtenénk, a kislányunk (18 hónapos), "ránk szól": Áááááá! (közben tátja a száját, nagyon aranyos )
Én is este adom, és nálunk is ugyanez a helyzet, ha elfelejtem a gyerek már tátja a száját:-D 8 hónapos
A kérdező hozzászólása: akkor megnyugodtam:) de édesek, fiam még csak 6 hós, esze ágában sincs szólni ha kimarad:)
Én is reggel adom és már vigyorog, ha meglátja a kanalat a kezemben.


Baj, ha reggel ébredés után aerobikozom, csak utána reggelizem?

Legjobb válasz: igen, nagyon nagy baj! hagyd abba, mert apokalipszis lesz :(

igen, nagyon nagy baj! hagyd abba, mert apokalipszis lesz :(
A kérdező hozzászólása: ne legyél tréfarépa, a szervezetemre értem :D
Egyszer azt olvastam, hogy az éhgyomorra végzett edzés hatásosabb, de veszélyesebb is, mert mozgás közben megszédülhetsz, erre vigyázz!
Bátyám személyi edzõ. Õ azt mondta, hogy a legjobb reggeli elõtt edzeni. Bár kivitelezni nem tudom a gyerekek miatt, én étkezés után 1, 5 órával késõbb tornázom.

Tudnátok nekem valami jó vígjátékot/akciófilmet mondani? (Az sem baj ha régi. )

A mai filmek,hát nem nagy durranás egyik se. Azét mondom hogy az se baj ha rég,az se ha új csak tényleg jó legyen.

Legjobb válasz: Vígjáték-akciófilm, amit szeretek az a Wasabi és a Pofa be!, mindkettõ Jean Renoval. Ha szereted a sci-fit is, akkor nézd meg Az ötödik elemet, az ennek a három mûfajnak az összetétele.

Vígjáték-akciófilm, amit szeretek az a Wasabi és a Pofa be!, mindkettõ Jean Renoval. Ha szereted a sci-fit is, akkor nézd meg Az ötödik elemet, az ennek a három mûfajnak az összetétele.
A kérdező hozzászólása: Jó a vígjáték is , meg az akció is meg az akció-vígjáték is :D

Baj, ha reggel már nem szoptatom a 13 hónapos lányom?

Igazából lelkiismeret furdalásom van. 1 évesen a véd?n?m tanácsára le akartam szoptatni a reggeli szopiról a lányom, nagyon nem is eröltettem, mert szívesen szoptatok, csak annyira mondta, hogy kés?bb nehezebb lesz leszoktatni, így megpróbáltam elhagyni, de nem ment, sírt érte. És most 3. napja van az hogy nem kéri a cécit, szívesen reggelizik mást. Ha megkínálnám cicivel, lehet kérne, de úgy vagyok vele, hogy így legalább nem én eröltettem, és neki sem okoztam ezzel "fájdalmat". Szerintetek rossz anya vagyok ha ezek után elhagyom a reggeli szopit? Este még szopizik. Tápszert nem akarok adni neki, ha eddig nem kapott. A tejcsit pedig semmilyen formában nem issza-eszi. De joghurtot, tejfölt, sajtot imádja. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az egyetlen kérdés, hogy ela akarod-e választani a gyerekedet, tehát hogy Téged zavar-e, hogy szopik. Ha nem, akkor hagyd a maga ütemében elválni, és adj neki, amikor kéri. Az másik kérdés, hogy nagy hülyeség volt ebbe beleavatkozni, pláne egy védõnõ miatt, de ezen már túl vagytok, szóval engedd szabadon a dolgot, és hagyatkozz a kicsidre.

Az egyetlen kérdés, hogy ela akarod-e választani a gyerekedet, tehát hogy Téged zavar-e, hogy szopik. Ha nem, akkor hagyd a maga ütemében elválni, és adj neki, amikor kéri. Az másik kérdés, hogy nagy hülyeség volt ebbe beleavatkozni, pláne egy védõnõ miatt, de ezen már túl vagytok, szóval engedd szabadon a dolgot, és hagyatkozz a kicsidre.
Nézd, ez is Rajtad múlik, hogy hogy állsz hozzá, mit érzel. Ha szívesen elhúznád ezt az idõszakot, akkor kínáld meg. Ha igazán el akarja hagyni, akkor nem fogja elfogadni. Ha meg úgy vagy vele, hogy jó lesz lassan abba hagyni, akkor maradjon így. Nincs ebben semmi követelmény. Még olyan is lehet, hogy most nem kéri, aztán egy hét múlva újra, vagy jön egy betegség, és akkor igényli. Csak szabadon! :o)
Ha természetesen megy, akkor nem lesz nehezebb! :o) Jó szoptatást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Írtam, hogy szívesen szoptatok, eddig is így tettem. Mindig a lányom érdekeit néztem, de nem csak ebben a dologban. 1 évesen próbáltam leszoktatni, nem ment, most 13 hónapos múlt és Õ nem követeli. Tehát most is ÕT nézem. Most máshogy fogalmazok: akkor adjam a szájába reggel ha nem kéri magától??? Valószínû kicsit enne, de ha nem követeli, akkor mit csináljak??? Hozzáteszem, nagyon szeret cicizni. Örülök, hogy az elválasztódás nem lett sírós idõszak.
A kérdező hozzászólása: Csak attól félek, hogy késõbb nehezebb lesz, de ha kér akkor tuti, hogy adok neki. Egyáltalán nem vagyok ellene a sokáig tartó szoptatásnak:-) Köszönöm!!!
Teljesen egyetértek a másik válaszolóval:) , csak plusz egy megerõsítésként írtam ezt meg:) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kedvesek vagytok!

Nem lessz bajom ha reggel még nem jött meg és mentünk az osztályal uszni de most délutánra megjött? 11/L

csak mert reggel még nem, és usztam mert tudom ugy nem lehet de akkor még nem volt meg de most délutánra igen igy nem lesz bajom?

Legjobb válasz: hidd el, hogy nem .. :) Nyugi Peace

hidd el, hogy nem .. :) Nyugi Peace
A kérdező hozzászólása: oh köszi a választ :)

Melyik autó típust keresem? Hátsókerekes, könnyű (max 900kg), gyárilag minimum 100 lóerős, nem kabrió, nem drága, és nem baj ha régi (max 30 év. ).

Utcán használnám, felújítva, átalakítva, erős diesel motorral (ne egyen sokat, haladjon és hátul kaparjon)

Legjobb válasz: golf II gti 850kg 115le de a 3-as golf is csak 1040kg

golf II gti 850kg 115le de a 3-as golf is csak 1040kg
A kérdező hozzászólása: A 18 tds-rõl nem gyõztél meg, szerintem azért nem tuningolják, mert ott van a 25tds, ami jóval erõsebb, na azokat viszont tuningolják. Ez a kicsi is egy láncos motor, ugyanaz a konstrunkció mint a nagy, csak kevesebb van 2 hengerrel. A vw-ból a golfokban nincs nagyobb diesel motor, az egyébként is az több mint 300cm3-vel nagyobb is, az AFN 110le, nagyon jó alap a tuningra, nekem is volt ilyen golfom. Leírtam feljebb, hogy nem versenyre kell, hanem az alacsony fogyasztás is fontos, ha tartósan tud majd 120le körül, nekem az is elég. Egyébként a vw motor is tuti lenne bele, csak az elég gáz egy Bmw-be. (Pedig láttam már rá példát, ráadásul egy szép e30 m3 kasztniba)
A TDS motoroknak nincs túl jó hírük, a 18 tds meg elég híg fos. Szerintem nem véletlen, hogy míg a VW 1.9 TDI-k szét vannak tuningolva, addig ezekbõl nem látni tuningolt példányt, legalábbis én még soha nem láttam. Papírozva lehet, hogy nem megoldható az E30 20d, de találkozón láttam én még E46 M3 motoros E30-at is, valahogy gondolom azt is átküldik mûszakin. Powerfanatics.com-on érdemes olvasgatnod, vannak nyomon követett projektet, hátha tudsz belõlük meríteni ötletet.
A kérdező hozzászólása: Egyébként az E-30 is elég nehéz, a versenyautóm coupe négyhengeres volt, 1250kg. Azért olyan jók a BMW-k mert nem spórolták ki az anyagot belõlük. Eredetileg pont ez volt az Én ötletem is, E30-20D motorral. Ilyen élõ példát ismersz, aki megcsinálta? Kíváncsi lennék a tapasztalataira. Az igazi úgy lenne, ha a 20D mechanikus adagolós lenne, utálom az elektronikát.
A kérdező hozzászólása: A tds miért zsákutca? van esetleg tapasztalatod? Mi a gyengéje? Az E-30 volt az eredeti ötlet, de abból már kevés jó példány van, és egy ilyen 20D motorcserét elvileg nem lehetne hivatalosan. Az eredeti terv az volt, hogy hivatLlos legyen, lehessen könnyen mûszakiztatni.
TDS-t tuningolni úgy tudom zsákutca. Az E30 jóval könnyebb, az esetleg jó lehetne egy modernebb, tuningolt dízellel, mondjuk E46 20d-vel.
A kérdező hozzászólása: Igen a diesel motort Én rakatnám bele. Ez a mazda, így eredetiben érték, egy gyûjtõnek, típusszerelmesnek (nekem nem igazán jön be a bukólámpa), azért köszi a tippet. Egyébként az alacsony tömeg azért jött, mert most egy kombi BMW e36 318tds-et használok, 1400kg/gyári 90le, ugyanaz volt az alapötlet, de a fogyasztás elég magas, 8l feletti, ez a tömege miatt van és ráadásul gyenge is, (nekem ez is elég lenne, 185 végsebesség) még megpróbálok egy motorátalakítást, mechanikus adagolót tervezek rátetetni, mérünk kompressziót is, lehet kell bele új gyûrûsor is. Akkor meglátjuk mit fog mutatni, de addig is lehet ötletelni egy új terven.
A dízelmotort már te raknád bele, vagy avval szeretnéd venni? Mert szerintem ilyen autó nem létezik. 900 kg alatt nagyon kevés autó van, talán az angol sportkocsiknál kell körülnézni, de azok nem valami gyakoriak. Amit így hirtelen találtam: http://www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/rx-7/mazda_rx-7_eredet..
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem ismerem a celica-t, melyik generáció a hátsókerekes? Ahogy nézem a negyedik generáció (85-89) már elsõkerekes, a harmadik meg már nagyon régi, nem hiszem, hogy találok olcsó, még használható alapot.
Kérdezõ te pont leírtad a télen legéletveszélyesebb autót. Ráadásul még azt is odabiggyesztetted, hogy nem baj, hogy régi. Ezzel kizárva annak lehetõségét, hogy esetleg olyat ajánljunk, amiben esetleg van biztonsági elektronika, ami megmenthetné az életed. Egyébként mi neked az olcsó? Meg friss jogsis vagy? Végy egy Toyota Celica-t, vagy valami régi Mercit, BMW-t, igaz ezek nehezebbek, de kell is a súly, majd rá fogsz jönni! :O
ja bocsi hátsókerekes. toyota celica
Opel Manta?

Szerintetek baj ha régen sokat mosta hajat?

Szerintetek baj ha régebben (pontosan egy éve) naponta mostam hajat télen nyáron 1 évig és nem szárítottam hanem törölközővel dörzyöltem, már jól csinálom, de lessz belőle valami bajom( 15-éves srác vagyok)

Legjobb válasz: Én évtizedek óta minden nap mosom! Néha meg se törlöm! Amúgy kopasz vagyok!

Én évtizedek óta minden nap mosom! Néha meg se törlöm! Amúgy kopasz vagyok!
A kérdező hozzászólása: Amugy arefamot szedek.... Van itthon duphaston tabletta! Esetleg vegyek be 1- t
Szerintem gond nem lesz, de azért holnap délelõtt kérdezd meg telefonon a dokidtól.Biztos ami biztos:) )
A kérdező hozzászólása: Reggel veszek arefamot


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!