Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha minden nap megiszok (9 db)

Baj ha minden nap megiszok egy kávét és egy bögre kakaót?

Reggel iszom egy erős kávét mézzel..és este nem lefekvés elött hanem 6-körül ha megiszok egy kakaót az nagyon sok?:( reggel a kávé mellé pár darab diót vagy natúr műzlit rágcsálok(reggel nem vagyok éhes), iskolában egy kis szendics+alma,otthon kis adag ebéd és néha utánna is valamilyen gyümi és a kakaó( nem nesquik hanem házi kakaópor+édesítő)...ez így soknak számítana? :S ja és amúgy csak vizet iszom egész nap.

Legjobb válasz: Gondolom, a koffein (teobromin) tartalom miatt kérdezed. Ez egyáltalán nem sok, feltéve ha nem 14 év alatti vagy. Napi 3 kávéig O.K., feltéve ha nem magas a vérnyomásod, vagy nem okoz alvászavarokat.

Gondolom, a koffein (teobromin) tartalom miatt kérdezed. Ez egyáltalán nem sok, feltéve ha nem 14 év alatti vagy. Napi 3 kávéig O.K., feltéve ha nem magas a vérnyomásod, vagy nem okoz alvászavarokat.

Ha minden nap megiszom egy nagy bögre cickafark teát attól lehet bajom? Ezen kívül milyen természetes módszerek vannak a ciklus beállítására?

kb 3 hónapja minden nap ittam cickafark teát és akkor egész normálisan jött meg a menzeszem,csak másfél hetet késett

Legjobb válasz: Én is iszom, este egy bögrével, 2 hete kb. Nincs semmi bajom, de ha jól tudom kúraszerûen kell alkalmazni, kell szünetet tartani a dobozra rá van írva. Itt nézelõdj a tabletta miatt: http://www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=cicka..

Én is iszom, este egy bögrével, 2 hete kb. Nincs semmi bajom, de ha jól tudom kúraszerûen kell alkalmazni, kell szünetet tartani a dobozra rá van írva. Itt nézelõdj a tabletta miatt: http://www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=cicka..
Nem lesz bajod. Viszont 10 nap késés a mensiben elég sok. Orvoshoz kellene fordulni, mert ugyan menstruálni elég kényelmetlen, és tök jó, ha 3 havonta megúszol egyet, de lehet, hogy ennek hormonális oka van.
hát én még tavaly tavasszal ittam illetve most megint elkezdtem. nekem sajnos nem nagyon használt. akkor tavasszal meg most is doki lett belõle. és végül azt javasolta h szedjek tablettát. remélem használni is fog:D és sztem nem kell egybõl halálra ijedni hogyha másfél hetet késik.. nekem 2 hónapja volt meg utoljára és az orvos azt mondta h az is normális lenne h ha fél évig nem jönne meg. és több mint valószínû h ez mind a stressz miatt van.. nah. szóval arra akarok kilyukadni h sok minden befolyásolhatja:)
A rendszeres sport is segít beállítani. Rendszeres alatt a napi 1 edzést értem.

Ha minden nap megiszok fél liter kólát, lehet valami bajom?

Legjobb válasz: nem túl egészséges de úgy látható, érezhetõ bajod nem lesz szerintem.

nem túl egészséges de úgy látható, érezhetõ bajod nem lesz szerintem.
Ha az én lassan 8 éves tapasztalatomat mondom(én 8 éve csak colát iszom. Napi 1 literrel. Ritkán iszok vizet is) Akkor látszólag semmi bajom. Viszont a fogaim az elmúlt 8 évben rohamosan romlottak. Már hiányzik 5 fogam (amit kikellett húzatni mert rossz lett. Szóval van benne némi igazság hogy a fogakat egy idõ után tönkre vágja. (hozzáteszem, hogy mindig szép, egészséges fogaim voltak)
Az a sok cukor sem igazán jó. Cukorbetegségnek és elhízásnak is növeli a kockázatát.
attól a 225 extra kalóriától nem fog elhîzni, ha mellette normálisan eszik.
Szövegértés egyes? "növeli a kockázatát", nem csak attól fog elhízni.

Ha minden nap megiszok fél liter energiaitalt lehet valami bajom?

Mostanában mát annyira kívánom h azt nem lehet leírni....és általában iszom egy kávét a nap másik felében!

Legjobb válasz: Lehet,egy idõ után csupán koffeinmérgezést kapsz,mint egyik barátom.

Lehet, egy idõ után csupán koffeinmérgezést kapsz, mint egyik barátom.
Nincs tõle erõs szívdobogásod? Tudsz aludni? Milyen a vérnyomásod? A kérdésed jogos, nem veszélytelen nagy mennyiségben fogyasztani.
Na hát ezt mondom, ha tüneteid vannak, akkor állj le! Ez a belinkelt cikk meg oké, de hülyeség. Magyarországon 32mg koffein a legmagasabb 100ml-ben amit lehet kapni. Ahogy a cikk is írja, egy rövid kávé 80-150mg koffein fél liter energiaital 160mg, tehát egy jó erõs kávé! A kolában 12mg van 100ml-ben, aki kér egy literest a moziban, az 120 mg-ot tol be. Szóval egészséges ember fél liter energiaitaltól nem lehet rosszul. Ellenben ezekben a [email protected] van pl. taurin is, ami pörget...
Megmergezed a vesedet, mas baj nem lehet belole. Talan csak ha a majadat is kicsinalod. Dr.Zacher Gábor pont errõl tartott egy beszélgetést, cca egy hónapja a TV2 n.
Fél liter? Az két kis red bull. Emberek azért az még nem a világ vége :) Egy sima kávéban 80mg koffein van. 100ML ReD bullban 32. fél literben tehát 160mg Az két kávé Meg még iszik egyet délután, akkor ivott egy nap 3 kávét. Ettõl még nem lesz koffein mérgezése, ahhoz kb. 10-szer ennyi kéne, ráadásul egyszerre... Nem mondom, hogy van értelme, de ha nincs tüneted, nem ver gyorsan a szived, nem izzadsz, zihálsz, remegsz, akkor semmi gond nem lesz. Fél liter redbull az egy dupla kávé. Vannak emberek akik 50 éven kersztül így indítják a napot.
A kérdező hozzászólása: Adrenalint szoktam inni, ez azt írja hogy a koffein tartalma: 32mg/100ml. Maga a doboz 500ml. Hát azt hiszem, hogy jobb lesz ha lecsökkentem ezt az adagot...Az az igazság, hogy mostanában sokszor azon kapom magamat, hogy levegõ után kapkodom, ezt annak tudtam be: Hogy biztosan 'elfelejtek' levegõt venni...bár a szívem is gyorsabban dobog olyankor. Basszus!!! Nem hittem volna, hogy ennyi gondot okozhat...:S
A kérdező hozzászólása: Ja! Mondjuk kb. június óta iszok majdnem minden nap egyet, és most december elején vettem észre a légszomjat... lecsökkentem az adagot szerintem.
Tönkremegy a májad...
Lehetni minden lehet, de ennyinek nem igazolható az egészségkárosító hatása egy egészséges embernél; ennyit még az orvosok szerint is gond nélkül feldolgoz a máj, feltéve, hogy szakszerûen készült pálinka. Mentálhigiénés szempontból viszont szerintem nem egészen tesz jót a mindennapi alkohol, tarts idõnként többnapos szüneteket.
Ennyitõl semmi bajod nem lesz.
"Mentálhigiénés szempontból viszont szerintem nem egészen tesz jót a mindennapi alkohol, tarts idõnként többnapos szüneteket." Ezzel is teljesen egyetértek.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor csak inkább minden 3. nap igyak egy kupicával :D
Elhizol elsosorban
Elhízol, tönkremennek a fogaid, a vérnyomásod rossz lesz, és Qrva nagy csontritkulásod lesz pár év múlva! Komolyan. És férfinak is lehet nem csak nõknek.
A kóla vízhajtó is, tehát hiába iszod, hogy ne legyél szomjas, egyre inkább kiszáradsz.
Ráadásul ha cukrosat iszol ott kacsintgat a cukorbetegség is.

Ha minden nap egy energiaitalt megiszok másfél hétig, lesz vmi bajom?

Vizsgaid?szak van és nagyon sokat kell tanulni...Utána nem iszok a következ? vizsgaid?szakig, több vizsgám nem lesz most.

Legjobb válasz: Nem lesz semmi bajod.Én sokkal durvábban nyomtam, sokkal hosszabb ideig...és nem lett bajom:)Nyugodtan igyál meg minden nap egyet, ez olyan mintha naponta egy erõs kávét innál.De másfél hét után hagyd abba, mert tény, hogy nem egészséges...Sok sikert a vizsgákhoz!

Nem lesz semmi bajod.Én sokkal durvábban nyomtam, sokkal hosszabb ideig...és nem lett bajom:) Nyugodtan igyál meg minden nap egyet, ez olyan mintha naponta egy erõs kávét innál.De másfél hét után hagyd abba, mert tény, hogy nem egészséges...Sok sikert a vizsgákhoz!
Ja, és amúgy nem hiszem hogy bajod lehet tõle. De én nem iszok. Kávét sem. Csak szimplán tanulok hajnali 3ig, 5-6 felé felkelek, olyan vagyok mint a hulla, bekapcsolom jó hangosan a zenét, vagy elkezdek beszélni, mert attól jobban magamhoz térek:) Aztán mehet megint a tanulás:)
14:21 de legalább válaszoltam, nem úgy mint te :P és tudom, hogy mindenki elgépelheti ezért a mosolygós fej, hogy ne legyen éle!bocs az off-ért kérdezõ sok sikert.\bár ha a másfél literes csodákat iszod akkor sok a 250 ml es nem annyi mintha teáznál vagy kávéznál.\
Nekem már csak egy vizsgám van, és véééééége:) :) :) :) Sok sikert Nekünk:)
huha denagyhiba :S istenem ezért beszólni
Én évek óta megiszom 1-et 2-t naponta. :)
esetleg megtanulsz egy kérdést megfogalmazni, egyéb gondod nem lesz belõle.:)
A kérdező hozzászólása: oppá, lemaradt egy t betû! bocs, de azért remélem érted, amit kérdeztem. amúgy meg semmi baj a kérdésemmel!még az idõhatározókkal sem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes választ! Mindenkinek egy nagy kalappal! :)

Az baj ha tömegnövelőt iszok és ami után megiszom hangulatváltozásom lesz? Minden nap megiszok minimum egy fél litert (egy adag) belőle.

Pár napja iszom,és mindig utána mindegy milyen hangulatom volt egyből egy kicsit mogorva erőszakos hangulatom lesz.Könnyebben tudnak fel idegesíteni és kis dolgokon is feltudom magam húzni.Ennek van valami jelentősége vagy ez csak habi dolog?

Legjobb válasz: Csak akkor idd, ha edzel, amúgy csak feltolja a vércukrodat.

Csak akkor idd, ha edzel, amúgy csak feltolja a vércukrodat.
Boccs az offert.nem akarlak lebeszelni, nem azert irok, magad döntsd el, de epp ma volt a Nemet RTL-en, akik hasznaltak, most milyenek, egy pasi beszelt, teljesen megnött a melle, ö is ideges volt, nem tudott aludni, vese kolikai voltak, a mai napig erzi ennek hatasat, egy masikat is mutatott, akinek a melleit lemütöttek, tehat ez a dolog nem gyerekjatek.Nem oktatni akarlak, te ezt mar biztos tudod, de amiröl irtal, nem fog elmulni, hanem fokozodni fog.
A tömegnövelõ az cukor csúnyán fogalmazva. Dextóz van benne és gyors fehérje. A cukor idegrendszeri hatásait rég óta kutatják, hirtelen viszel be igen sok cukrot, lehet nálad ezt váltja ki, edzel mellé rendesen? Ezt edzéshez kell inni, nem csak magában, úgy csak jön a zsír. Idd szétbontva edzés elõtt és utánra, a mozgás lenyugtat, levezeted az ideget.
Az elsõ válaszoló a tesztoszteronról beszél, a második a dextrózról. Elõször meg kellene mondanod, hogy milyen tömegnövelõt iszol, és akkor tudunk rá megfelelõ választ adni (ettõl függetlenül mindkét elõttem szólónak igaza van). Ha van benne tesztoszteron, akkor az baj, olyat soha ne szedj! A tesztoszteron sok más hatás mellett az agresszióért is felelõs, így érdemes megnézni, hogy mit is szedsz valójában. Hónapok múlva a tesztoszteron szabályozásért felelõs szerv(here) el fog sorvadni az izomzattal együtt, emiatt az ösztrogén fog dominálni. Így lehet, hogy egy év múlva berúzsozva, ridiküllel a kezedben fogsz betipegni az edzõterembe. Amennyiben túl sok dextróz található benne, az elsõsorban cukorbetegeknél és rossz étrendûeknél hátrány. Különben is: a tömegnövelõ CSAK akkor használ, ha mellé megfelelõen táplálkozol. Ha nem eszel eleget olajos magvakból, megfelelõ fehérjébõl (pl tojás, csirkemell) vagy hiányos az étrended, akkor az kárba megy, illetve okozhat agressziót a kiegyensúlyozatlanság. Ha nem tudod megoldani, akkor elõször multivitaminra kellene áldozni a büdzsét a tömegnövelõ helyett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A Biotech usa-tól a Hyper Mass 5000 típusú tömegnövelõt iszom."Dextróz, maltodextrin, fruktóz, tejsavó, fehérje koncentrátum." Ezek szerint nagy baj ha ezt iszom? Minden második napon megyek kondiba, alkalmanként 2 órát.

Baj, ha majdnem minden nap megiszok egy tejeskávét 14 hetes terhesen?

Legjobb válasz: Egészségedre szerintem semmi baj nincs vele napi 1 kávét lehet inni, arra vigyázz ha cukorral iszod ne édesítõt tegyél bele, hanem kristálycukrot v nádcukrot. 25 hetes kismama

Egészségedre szerintem semmi baj nincs vele napi 1 kávét lehet inni, arra vigyázz ha cukorral iszod ne édesítõt tegyél bele, hanem kristálycukrot v nádcukrot. 25 hetes kismama
én is minden reggel egy nagy bögre langyos tejeskávéval kezdek, , mellé vajas zsemle...szerintem nem baj..18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: nem szoktam semmivel édesíteni sem a kévét, sem a teát:)
A kérdező hozzászólása: csak nehogy koffeinfüggõ legyen a gyerek... vagy ez hülyeség?
Szia, én is végig ittam kávét az elsõ terhességem alatt, és semmi baj nem volt belõle. az édesítõt én sem ajánlom, inkább cukor v. méz. hét hetes kismama
a koffeinfüggõségtõl én is féltem, Valamelyik baba/kismama vagy ilyesmi magazinban megjelent egy cikk arról, hogy a szülõk nem is tudják, hogy mi mindenben van koffein amit egy gyerek megeszik és csodálkozunk, hogy nem alszanak. Tény, a kávé, a kakaó, a tea, a csoki, és minden amiben ezek jelen vannak, tartalmaznak koffeint (ezek közül mégis csak a kávétól intenek óva kismamáka és gyerekeket is). Azt írta a cikk, hogy ha a gyerek nem alszik, vagy túl mozgékony, akkor próbáljunk meg mi anyukák (szoptatós anyukák) visszavenni a kávé fogyasztást és figyeljuk meg a hatást: ok: amíg egy felnõtt szerveztbõl 3-5 óra alatt távozik a koffein élénkítõ hatása egy csecsemõnek 4 napon keresztül nem ürül ki a szervezetébõl.... Én akkor megijedtem! biztos, hogy kap a magzat is abból amit anyuka elfogyaszt. (Fiam azokat az ételeket elõszeretettel fogyasztja amiket én terhességem alatt sokat ettem - nem vicc). De nem lett kávé függõ, én még szoptatás alatt is ittam kávét, persze arra ügyeltem, hogy ne pont szoptatás után igyam (tehát a következõ adag tejbe semmiképpen ne kerülhessen). A mai napig minden éjszakát átalszik, és semmi baj nem volt még. 15 hónapos és csokit nem ehet, nem is evett még igazán. egyszer kétszer kapott próba képpen csokis perecet, és már egy kis falat nagyon felpörget egy ekkora gyereket! Szeritem tejeskávéról, ha korábban is ittál nem kell leállni. Majd a szoptatásnál kicsit jobban oda kell figyelni.
Nekem a doki mondta, hogy ihatom nyugodtan a rendes kávét, mert nekem elég alacsony a vérnyomásom, az legalább felpörget egy kicsit. És tényleg így van, mert ha nem iszom akkor megfájdul a fejem és rosszul érzem magam. Persze egy nap max. egyet iszom és nem is minden nap. Boldog babavárást! 18 hetes kismami
Nem lesz semmi baj, nyugodtan.
Szia! Én is reggel egy kávéval nyitom a napot, még mindig jobb, mintha 80/57 vérnyomással fel kellene mosni. Egyébként én is megkérdeztem 1-2 kávé engedélyezett. Úgyhogy nyugodtan ihatod a tejeskávéd! :) Boldog babavárást! Üdv. 30. hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!