Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha menstruációm a (89 db)

Szerintetek nagy baj ha késik a menstruáciom már 9 napja? Mert ez lene a második?

megvan

Legjobb válasz: Ha csak a második menstruációd lenne, akkor akár hónapok is kimaradhatnak, de azért fél évnél tovább ne várj. Addig viszont nem kell aggódnod. :)

Ha csak a második menstruációd lenne, akkor akár hónapok is kimaradhatnak, de azért fél évnél tovább ne várj. Addig viszont nem kell aggódnod. :)
en is igy vagyok :(

Nagy baj, ha csak a menstruáció második napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót?

Sziasztok! Szombaton kellett volna megjönni a menstruációmnak, de persze ma hajnalban sikerült neki megérkeznie a tablettát, pedig a párom vette meg, így nála van, de csak holnap jön haza. Nagy baj, ha csak a menstruáció 2. napján kezdem el szedni? Illetve egy olyan kérdésem lenne még, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a Lindynette 20 nevű tabival kapcsolatban? Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem baj. Ha éjjel 3kor jött volna meg,akkor egybõl rohansz tabit bekapni? :D Ne csináldd! Gyûlöltem az a fog.gátlót,híztam tõle, libidó 0 volt,de terhes nem lettem. Ma már nem azt szedem.

Nem baj. Ha éjjel 3kor jött volna meg, akkor egybõl rohansz tabit bekapni? :D Ne csináldd! Gyûlöltem az a fog.gátlót, híztam tõle, libidó 0 volt, de terhes nem lettem. Ma már nem azt szedem.
Én sohasem szednék fogamzásgátlót.

Baj ha ilyen a menstruációm? 14L

Majdnem két éve van meg és az utóbbi idõkben mindig 22 napra jön meg..az elsõ nap erõs, a második nem annyira, a harmadik meg egyáltalán nem. A hasam sem szokott fájni. Ez változhat? Vagy baj?

Legjobb válasz: Szerintem normális :)

Szerintem normális :)

Ugye nem lehet semi baj? Ha menstruacio utan szeretkezel, csak vagy 5 percig (vagy meg addiig se), a kivancsisag kedveert? Ugye nem lehetek terhes?

Nem is akartuk sokaig csinalni,csak vagy par percig csinaltuk,de a baratombol meg nedvesseg sem jot ezalatt az ido alatt,szoval ugye jol gondolom,hogy nem lehet baj?Tudom,hogy jobb az elovigyazatossag meg a vedekezes,de bennunk volt a kivancsisag..ovszerrel nem sokaig birom,nagyon keveset,mert valoszinuleg allergias vagyok ra,el is fogok menni a nogyogyaszhoz a napokban emiatt.

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy terhes lettél ennyitõl. De azért legközelebb védekezzetek és akkor nem kell idegeskedni!

Nem hiszem hogy terhes lettél ennyitõl. De azért legközelebb védekezzetek és akkor nem kell idegeskedni!
Gratulálok.
télleg naon okos nõvérem van :O csak szerintem kicsit óvatlan, énis mindig mondom hogy védekezzenek állandóan, meg azt is mondja, hogy úgy szokták csinálni, hogy eleinte gumi nélkül, aztán gumival... nah ezen totál kiakadtam, mondom és az elõváladék? Aztmondja, hogy akármit csinál a fiúval, soha nincs elõváladéka... De énmég ígyis féltem :/ Most vettem nekik 12db-os DUREX et ajándékba, majd oda is adom nekik, hogy ink használják...
Ha ennyire biztos vagy benne, mit izgulsz? Mellesleg honnan tudod, hogy még elõváladék sem jött?
A kérdező hozzászólása: de hogyha meg elovaladek se jott a parombol, es csak 2-3 percig csinaltuk.. igy keptelenseg hogy teherbe essek, nem?
"Nõvérem nagyon okos, biológiából emeltezett érettségin, " ...."ilyenkor minek költsenek óvszerre, mikor ilyenkor úgysem eshet teherbe." Tényleg nagyon okos lehet..
Minek csináltátok, amikor nem vagytok tisztában a dolgokkal? Amúgy: de, lehetsz terhes, csak marha kicsi a valószínûsége. Oké, megértem, hogy csak fél % vagy annyi sem, de mondd, megéri, hogy utána izgulj, rettegj? Vagy ha neadjisten mégis az a fél% jön be, akkor mit szólsz? Megérte 5 perc kíváncsiságért? Tudod, én mindig kíváncsi voltam rá, hogy milyen, ha megvág az áram. De egyszer sem jutott eszembe, hogy ráfogjak a 220-ra, csak mert kíváncsi vagyok.
Nõvérem nagyon okos, biológiából emeltezett érettségin, és tudja a nemi betegségek veszélyét, és a terhesség veszélyeit is, de õkis szokták ezt csinálni, azt mondja, hogy ilyenkor minek költsenek óvszerre, mikor ilyenkor úgysem eshet teherbe. Én nagyon féltem továbbra is, de teherbe nem eshetsz.
Akkor most kíváncsian várjátok, hogy terhes lettél-e vagy nem.
A védõnõm szerint még ha menstruálás közben szeretkezek akkor is lehetek terhes. De ha utána még menstruálsz akkor nem vagy az. Hány éves vagy?
Attól, mert valaki okos, még lehet felelõtlen. ;)

Baj ha kessik a menstruaciom? :\

13 eves vagyok minden honap elejen szokot jonni , de mar a 2 hónap vegen vagyok es meg nem jott meg..baj h enyit kessik? vagy ez nem baj?

Legjobb válasz: Elõfordul az ilyesmi, még nem állt be a ciklusod. Ha lefeküdtél valakivel, akkor viszont kezdhetsz aggódni.

Elõfordul az ilyesmi, még nem állt be a ciklusod. Ha lefeküdtél valakivel, akkor viszont kezdhetsz aggódni.
Miért írod a "késik" szót két s betûvel????
A kérdező hozzászólása: dehogy , meg raerek csak kesztem megijedni de mar akk megnyugodtam ;)) ja es nem tudom csak ugy jot ki .
Ilyen fiatalon maximum fél év is lehet 2 menstruáció között, úgyhogy még nem kell aggódnod!
A kérdező hozzászólása: szoval akkor nincs semmi bajom?
Nincs. :) A 05:52-es voltam.
17 éves korodig elõfordulhat hogy kimarad hónapokra is. Van akinek 8 hónap után jött meg csak.

Lessz valami bajom ha megjött a menstruációm és úgy szexeltünk a barátommal?

Legjobb válasz: Semmi, csak ilyenkor fontosabb a higiénia. Sõt, állítólag jót is tesz, csökkenti a menstruációs fájdalmat.

Semmi, csak ilyenkor fontosabb a higiénia. Sõt, állítólag jót is tesz, csökkenti a menstruációs fájdalmat.
semmi baj nem lesz, ilyenkor általában a nõk jobban is kívánják, de ténleg jobb ha fiygeltek a higéniára, az afontos
Nagyon figyelnetek kell a higéniára!

Baj, ha darabos a menstruációm? Ez az első! Tapasztalatokat írjatok! 16/L

légyszí írjatok minnél több olyan dolgot ami már el?fordult veletek .mennyi vér folyhat stb..mikor a legtöbb, meddig tartott eddig a leghosszabb, éltek e nemi életet, valami betegség vagy fürdéssel starndolással kapcsolatosat.Bármi egyéb ami igaz.

Legjobb válasz: Teljesen normális, hogy nem tiszta vér, ami távozik a menstruációnál. Ilyenkor ugyanis a megvastagodott méhnyálkahártya is távozik, ami arra készült fel, hogy védje és táplálja a megtermékenyült petesejtet. De mivel nem történt megtermékenyülés és beágyazódás, így az is kijön, a nyálkahártya darabjait látod. Ne aggódj, nem fogsz elvérezni, bár nagyon soknak tûnik a vérmennyiség, valójában pár milliliternyi összesen. A leghosszabb nekem 6 napig tartott, és a végére már nagyon untam! :) Strandra én el szoktam menni ilyenkor is, csak tamponnal, és sûrûbben ellenõrzöm, nehogy átázzak. Ilyenkor egyébként én csak összebújásra vágyom a páromtól, közösülni nem szoktunk, mi így alakítottuk ki az életünket.

Teljesen normális, hogy nem tiszta vér, ami távozik a menstruációnál. Ilyenkor ugyanis a megvastagodott méhnyálkahártya is távozik, ami arra készült fel, hogy védje és táplálja a megtermékenyült petesejtet. De mivel nem történt megtermékenyülés és beágyazódás, így az is kijön, a nyálkahártya darabjait látod. Ne aggódj, nem fogsz elvérezni, bár nagyon soknak tûnik a vérmennyiség, valójában pár milliliternyi összesen. A leghosszabb nekem 6 napig tartott, és a végére már nagyon untam! :) Strandra én el szoktam menni ilyenkor is, csak tamponnal, és sûrûbben ellenõrzöm, nehogy átázzak. Ilyenkor egyébként én csak összebújásra vágyom a páromtól, közösülni nem szoktunk, mi így alakítottuk ki az életünket.
Igen, mivel nemcsak színtiszta vér, hanem tele van nyálkahártya darabokkal, ami ilyenkor távozik.
A kérdező hozzászólása: :) anya amikor beteg volt akkor nagyon sokáig megvolt neki vagy 15 napig az miért volt?
Sok minden befolyásolhatja, a betegsége is. Nekem ameddig nem szedtem a gyógyszert, volt, hogy 14 napig tartott, de a 12 nap volt a normális. Ja és volt, hogy egy hónapban 2szer jött meg. Akkor untam meg, és kezdtem el gyógyszert szedni. :) Az meg hogy darabos, teljesen normális, alvadtvér+ méhnyálkahártya is van benne. Nemi életet kb. fél éve élek csak, de ha megvan sosem csináljuk. Strandra nem megyek, még tamponnal sem, nem bízok annyira benne, meg nagyobb a fertõzésveszély ha megvan a mensi. 21/L
Teljesen normális hogy darabos. Nekem az elsõ az 7 napoig tartott de nekem most is annyi.Én sok vért az elsõ, második, harmadik napon vesztek.rendzeresen majd 1-2 év múlva áll be.Nekem 1. megjött legközelebb csak 1 év múlva jött meg, Stardolással csak annyi van hogy tamponnal kell.A legerõsebb vérzésed közben nem tanácsos a tampon sem.Én az elsõ napon szoktam görcsoldót és fájdalomcsillapítót szedni fõleg ha doga vagy tesi van. sok sikert, üdvözöllek a fiatal nõk körében!

Az baj ha a menstruációm 8 napig tart? 7-8. napon már csak barna.

Legjobb válasz: Nem baj.Akkor van baj,ha 10 napnál tovább tart.

Nem baj.Akkor van baj, ha 10 napnál tovább tart.
Nem.
Nem, ez egyáltalán nem baj. Teljesen normális.
10 napig normális.

Baj ha a menstruációm barnás színű?

Legjobb válasz: Az nem menstruáció, hanem barnafolyás.

Az nem menstruáció, hanem barnafolyás.

Baj ha fáj menstruációkor a derekam?

14 éves vagyok . lassan 1 éve menstruálok,és mostanában mikor megvan elviselhetetlenül fáj a derekam.baj?

Legjobb válasz: Normális esetben menstruáció a méh nyálkahártyájának gyulladása és leválása. Tehát simán fájhat a derakad mensi alatt. De ha máskor is fáj akkor menj orvoshoz mert méhgyulladás is lehet nekem attól akart "leszakadni" a derekam.

Normális esetben menstruáció a méh nyálkahártyájának gyulladása és leválása. Tehát simán fájhat a derakad mensi alatt. De ha máskor is fáj akkor menj orvoshoz mert méhgyulladás is lehet nekem attól akart "leszakadni" a derekam.
Ha eddig nem fájt akkor hormonális zavar is okozhatja. Valamiért most nem (vagy nagyon nehezen) leválni a nyálkahártya ennek a jele a fájdalom. Nekem addig szokott fájni amíg meg nem indul a vérzés, utána könnyebb. Ha máskor is fáj akkor beszéld meg anyukáddal és mindenképpen menj(etek) el nõgyógyászhoz, akár gyermeknõgyógyászatra ha oda tartozol.
Nekem is együtt járt a menzesz az iszonyatos görcsöléssel és derékfájással, szóval ha ilyenkor fáj csak, akkor lehet attól.
Ez sajnos velejár.
Igen lehet sajnos...
A méhet egy függesztõ rendszer tartja a helyén. Ezek a szalagok részben hátra a keresztcsont két oldalán felül tapadnak, részben lefelé haladnak kis medence aljához. Menzesz kapcsán leválik a méhnyálkahártya, ilyenkor a méh izomzata összehúzódik és ez által megfeszülnek ezek a tartó szalagok is. Van aki a méh görcsös összehúzódását érzi, hisz ez a szerv csupa izom erõsen tud fájni. Vannak akik a derék felé haladó szalagok feszülését érzik meg, másoknak pedig a combjuk fáj, miután a kismedencébe lefelé haladó szalagok összefüggésben vannak a combizmokat borító vastag izomhártyával és ilyenkor ez is húzódik. Vannak akik sajnos erõsen megérzik ezt, vannak akiknél pedig semmilyen kísérõ fájdalom nem jelentkezik. Az a tapasztalat, hogy a rendszeresen sportoló, erõs vázizomzattal rendelkezõ lányoknál nincs erõs fájdalom menstruáció alatt / persze kivételek mindig vannak/
Nekem is mindig a derekam fáj ilyenkor, (sõt szülésnél is, inkább a derékfájdalmat éreztem)! Ha csak mindig menstruációnál fáj akkor , valószínû ez az oka és "velejárója".

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!