Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha kislányom mindig (20 db)

Baj ha a 2 eves kislanyomnak csak minden 3. nap van szeklete?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ez volt a baj nemrégiben, csak nekünk kb. másfél éves kora óta minden másnap volt széklete és nemrég 1 hónapig csak minden 3. vagy 4. napon volt. Elvittem dokihoz, mert nagyon nehezen ment a székletürítés, kemény volt a széklete, kaptunk rá szirupot. Egyébként a dokinéni azt mondta, hogy nem baj, ha csak 3 - 4 naponta van széklet, csak normális legyen az állaga, tehát se nem túl kemény, se nem híg. Több folyadékot és több rostos élelmiszert kell fogyasztania (egyik sem könnyû, mert semmilyen tejet, tápszert nem iszik, csak vizet és azt is keveset, gyümölcsöket sem kedveli, zöldséget szereti, pékárut keveset, de fogyaszt). 20 hós baba anyukája

Szia! Nálunk is ez volt a baj nemrégiben, csak nekünk kb. másfél éves kora óta minden másnap volt széklete és nemrég 1 hónapig csak minden 3. vagy 4. napon volt. Elvittem dokihoz, mert nagyon nehezen ment a székletürítés, kemény volt a széklete, kaptunk rá szirupot. Egyébként a dokinéni azt mondta, hogy nem baj, ha csak 3 - 4 naponta van széklet, csak normális legyen az állaga, tehát se nem túl kemény, se nem híg. Több folyadékot és több rostos élelmiszert kell fogyasztania (egyik sem könnyû, mert semmilyen tejet, tápszert nem iszik, csak vizet és azt is keveset, gyümölcsöket sem kedveli, zöldséget szereti, pékárut keveset, de fogyaszt). 20 hós baba anyukája
Több rostot tartalmazó ételt, és több folyadékot (vizet) adj neki, mert igy bekeményedik a széklete és lehet már vissza is akarja tartani, mert tudja fáj ha kakilni kell. Bár gyerekeknél van hogy szándékosan tartják vissza, lelki okok miatt. A szomszédunk kislánya ezt csinálta és mindig bilit kért, mert az anyukája csak akkor figyelt rá. A végén kórházban kötöttek ki, és beöntést kapott a kicsi. Lehet kapni patikában székletlazítót, v. adhatsz neki aszalt szilvás joghurtot, vagy müzliset, az van az activiában, aszalt sárgabarack is megkönnyíti a kakilást. Több fõzelék, és gyümölcs. Ha nehezen kakil, és banánt is adsz neki, utánna itasd vizzel, mert akkor fog tudni kakilni. Ha nem javul vidd dokihoz, nehogy bélcsavarodást kapjon. Remélem megoldódnak a gondok.
Szia, ugyan azt tudom írni, mint az elsõ, 21 hós a kislányom, nálunk 3 hétig tartott, hogy nagyon kemény volt a széklete, kb 3-4 naponta sikerült produkálnia valamit, elkezdtem neki adni normaflore-t, meg napi 1-2 doboz activia joghurtot, helyre állt 1, 5 hét alatt szerencsére.Nekünk is mondta az orvos, h 3-4 naponta normális , de a kislányomon látszott h nagyon erõlködik már a 2. naptól kezdve, és nem sikerül....Szal ha nálatok ilyen nincs, nem kemény a széklete, nem erõlködik, tehát nem azért nem jön mert nem kell neki, akkor nem gond ha 3-4 naponta van csak széklete.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, megnyugtattatok. amikor kakil, akkor annak normalis az allaga, szoval nagy gond nem lehet.

8honapja csaszaroztak s faj a varasom mikor idovaltozas van faj de valamikor nem erzek semit s van ojan h nincs idovaltozas es megis faj! Mi lehet az oka? ha valami baj lenne kelene mindig fajon? A kislanyom 10kg es sokat van olbe emiat is fajhat?

Legjobb válasz: Az orvosom azt mondta, hogy még egy évig is érezhetek ott fájdalmat és még pár évig is lehet érzékeny. Engem 5 és fél hónapja császároztak, de még mindig fáj nekem is, ha hozzáérek. Ne aggódj, lassan javul. Beszéltem valamelyik nap az egyik ismerõsömmel, aki természetes úton szült és lenézett, amiért engem császároztak, mondván, hogy az sokkal egyszerûbb. nahát ne tudd, meg, amikor elmeséltem a mûtét utáni 3 napot,a mikor alig tudtam felvenni a kislányomat...utána 3 hétig alig tudtam felkelni hozzá az ágyról, amikor éjszaka sírt és még lehet, hogy egy év múlva is fájni fog a vágás.

Az orvosom azt mondta, hogy még egy évig is érezhetek ott fájdalmat és még pár évig is lehet érzékeny. Engem 5 és fél hónapja császároztak, de még mindig fáj nekem is, ha hozzáérek. Ne aggódj, lassan javul. Beszéltem valamelyik nap az egyik ismerõsömmel, aki természetes úton szült és lenézett, amiért engem császároztak, mondván, hogy az sokkal egyszerûbb. nahát ne tudd, meg, amikor elmeséltem a mûtét utáni 3 napot, a mikor alig tudtam felvenni a kislányomat...utána 3 hétig alig tudtam felkelni hozzá az ágyról, amikor éjszaka sírt és még lehet, hogy egy év múlva is fájni fog a vágás.
Ugyan engem még csak 5 hónapja mûtöttek, de az én sebem is fájdogál estére, ha túl sokat van kézben a fiam. Az idõváltozást még nem figyeltem meg, hogy milyen hatással van rám, de azt már kifigyeltem, hogyha a nap folyamán sokat van kézben a fiam, akkor az esti elringatásnál már nagyon tud fájni a sebem... Ne aggódj, szerintem ez sajnos természetes, mégiscsak átvágták a hasunkat, és természetes, hogy érzékeny a környéke. Én is úgy gondolom, hogyha tényleg baj lenne, akkor folyamatosan fájna!

Baj ha 4 hetes kislányom szinte mindig csak hason alszik?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj az én fiam 15 hetes és mindig így alszik :Sõt jobb mint háton én azt halottam .Ne aggódj mert az nagyon jó ,ha fáj a poci akkor is .

Szerintem nem baj az én fiam 15 hetes és mindig így alszik :Sõt jobb mint háton én azt halottam .Ne aggódj mert az nagyon jó , ha fáj a poci akkor is .
Én fiam nagyon hasfájós volt, csak úgy aludt el és ez sokáig meg is maradt. Azért is jó, mert általában ezek a babák hamarabb fordulnak meg már csak azért is mert háton ugye mindent látnak nincsenek "rákényszerítve" a forgásra. Szóval legalább nem fogsz azon aggódni mikor már 5 hós, hogy húú miért nem fordul már meg... És nem is kopik ki annyira a hajuk hátul :)
Ne aggódj, az én lányom is folyton úgy aludt két és fél hónapos koráig. Mostanra annyi változott, (4 hónapos) hogy nem alszik el hason, mert mindig a fejét emelgeti és nézelõdik, hanem háton és késõbb megfordítom. Ha nem fordítom meg, akkor sokkal rövidebb idõ után felébred. Szóval az alvás még mindig hason az igazi neki, csak az elalvás nem megy úgy. És ahogy az elõttem szóló is írta, pocakfájás ellen nagyon jó.
Sokkal szebben fog fejlõdni a háta és a tartása. Nem baj, sõt! Az egyetlen dolog ellene, az a háton altatási divat, amit most fújnak. Az én fiam hét hónapos múlt és csak hason aludt mindig. A gyerekorvos mindig mondta, hogy milyen szépen látszik a tartásán, hogy a hasán alszik. Most már gyönyörûen mászik.


Baj, ha 17 hónapos kislányom értelmes szavakat (csak hangutánzásokat pl. háp, bú stb. ) nem mond még? Mindet megért, de beszélni nem akar.

Legjobb válasz: Ráér még beszélni. Az én kislányom elég sok mindent mond, de hangutánzásban a vau-vau megy csak. 18 hónapos.

Ráér még beszélni. Az én kislányom elég sok mindent mond, de hangutánzásban a vau-vau megy csak. 18 hónapos.
Kisfiam is ennyi idõs. Õ csak vaut utánoz, apa, anya, mama, tata. Ennyi, ráérnek még nyugi.

1 éves lesz a kislányom, nem baj ha nagyon picire vágom mindig a kis haját? Nem baj ha nincs hosszabb haja?

Fodrász a szakmám,és ugy vagyok vele ebben a nagy melegben ne izzadjon mégjobban.

Legjobb válasz: Szerintem nem. attól jobb lesz a haja. meg tényleg szegényke így nem izzad meg.

Szerintem nem. attól jobb lesz a haja. meg tényleg szegényke így nem izzad meg.

Baj ha 1 éves kislányom még mindig 2 szer alszik egy nap?

A védőnő rákérdezett, hogy "még alszik e délelőtt"...miért, ez gond? Igényli az alvást, néha 20 percre, néha fél óra néha 1 órára (majd délután van egy hosszabb alvás). Én nem gondoltam, hogy ez esetleg gond. Ha strandra megyünk vagy bevásárolunk, akkor elnézelődik, nem alszik, de sokszor már laposan néz, de nem mehetünk mindig valahová, hogy ne aludjon és nem is akarom igazából ráerőltetni. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj, mi baja lehetne, ha 2szer alszik? Szerintem semmi! Nyilván a védõnõ egyszerûen csak rákérdezett!:) Kisfiam 15 hónapos koráig aludt 2szer, lányom szombaton volt 1 éves es 2szer alszik még!

Szerintem nem baj, mi baja lehetne, ha 2szer alszik? Szerintem semmi! Nyilván a védõnõ egyszerûen csak rákérdezett!:) Kisfiam 15 hónapos koráig aludt 2szer, lányom szombaton volt 1 éves es 2szer alszik még!
Szerintem ez gyerek függõ. Nekem mondjuk egyet alszik a fiam, már 1 éves kora óta, de ha nyûgös lenne vagy igényelné, akkor nem bánnám, ha kettõt aludna.
Kisfiam 14 hós korától aludt már csak 1x nappal.
13 hónaposom is kétszer alszik egy nap, kivéve ha reggel késõn kel fel. A reggeli kelés nálunk 6 órakor van és így nem is bírná ki az ebéd utáni alvásig. Ilyenkor általában fél 10 után már nem hagyom aludni.
15 hónapos a kislányom, 2x alszik, nem bírja ki egy alvással
A kérdező hozzászólása: Óóóó, akkor nem problémázok én ezen! Köszönöm anyukák!

Baj ha minden este víz alá megy a babám füle amikor fürdetem? 11 hetes a kislány

Legjobb válasz: A magzatvízben is vízben volt, nem? Nem baj.

A magzatvízben is vízben volt, nem? Nem baj.
Pont 7 hónapja minden este víz megy a fülébe a fiamnak, semmi baja nincs tõle. A lényeg, hogy ne érje huzat, akkor nem gyullad be a füle.
Minket riogattak ismerõsök, hogy egyszer víz ment a babájuk fülébe fürdetéskor és egész éjjel sírt. Szerintem nem attól sírt. A mi picikénk minden este addig tekergeti a fejét, hogy mindkét füle "elázik". Még soha nem volt ebbõl gond.
A kérdező hozzászólása: akkor jó.Nekem is szereti a pici ha csak a kis arca látszik ki a vízbõl, csak valaki azt mondta középfül gyulladást kaphat és megijedtem, de így már nyugodtan viszem ma pancsizni a manóm

Baj ha a 4 hónapos kislányom 1-2 óra vagy hamarabb megunja a játékot és hamar elfárad? Utána 1-2 órát alszik. Miért van ez? Minden nap más időpontban fárad el és így nem tudok napi ritmust csinálni neki. Hagyjam had aludjon amikor akar?

Legjobb válasz: Te sem éled minden napodat ugyan úgy.Nem mindig ugyanakkor kelsz és fekszel...Miért kellene egy gyereknek állandóan ugyanolyan napjának lenni?Majd õ kialakítja magának...

Te sem éled minden napodat ugyan úgy.Nem mindig ugyanakkor kelsz és fekszel...Miért kellene egy gyereknek állandóan ugyanolyan napjának lenni?Majd õ kialakítja magának...
Nem baj ha elfárad, egy 4 hónapos baba, még nem játszik órák hosszat. Szerintem hagyd aludni, majd késõbb kialakul a napi ritmus. Ha meg nem hagyod õt aludni mikor álmos, szerintem utána csak rosszabb ha túlságosan fáradt.
Tökéletesen egyetértek az 1.válaszolóval! Nálunk is meinden nap más. Én figyelgettem a napokat, és azt szûrtem le, hogy délelõtt alszik inkább a kisfiam, délután játszik, sétálunk a friss levegõn, este pedig fix a fürdés és alvás ideje. Hagyd a babócádat, hadd aludjon, amikor jólesik neki.

Ha 14 hónapos kislányom minden reggel joghurtot eszik reggelire az baj?

Semmi mást nem eszik meg. Nem kell neki a kifli, zsemle, kenyér felvágottal csak ha joghurtba teszem. Virslit, májkrémet meg nem szívesen adok. Activiát vagy könny? és finomat szoktam neki adni. Abból bármilyen íz jöhet neki, megeszi. Már 8 hónapos kora óta eszik joghurtot de nem minden nap kapott. Csak most egy hete van ez hogy csak az kell neki. Lesz valami baja t?le hosszú távon?

Legjobb válasz: Az én fiam se eszik meg semmi mást, de kb. sose evett. Mivel ez a napi tejtermékbevitel 90%-a, nem csinálok belõle ügyet. Õ 18 hós, és 250 gramm joghurtot megeszik minden reggel. Egy hónapja müzlit is szoktam beletenni. Én jogobellát, danone-t, creamfield-et veszek, általában azt, amibõl van fél kilós kiszerelés, így azt két nap alatt megeszi. Nem hiszem, hogy aggódni kéne, amikor elkezdte (fél éve?), kérdeztem a gyerekorvost, nem mondta hogy gond lesz belõle.

Az én fiam se eszik meg semmi mást, de kb. sose evett. Mivel ez a napi tejtermékbevitel 90%-a, nem csinálok belõle ügyet. Õ 18 hós, és 250 gramm joghurtot megeszik minden reggel. Egy hónapja müzlit is szoktam beletenni. Én jogobellát, danone-t, creamfield-et veszek, általában azt, amibõl van fél kilós kiszerelés, így azt két nap alatt megeszi. Nem hiszem, hogy aggódni kéne, amikor elkezdte (fél éve?), kérdeztem a gyerekorvost, nem mondta hogy gond lesz belõle.
Nem lesz baja, ehet nyugodtan joghurtot minden reggel, de egy jó tanácsot ha adhatok, ne Danonet adj neki, és fõleg ne Activiát mert az nem neki való. Ezeknál jobb a Jogobella, Müller, Mizo, Milli, ezekben nncs annyi adalék mint a Danoneban. Az Activia pedig 2 éve skor alatt nem ajánlott.
A joghurttal nincs gond, de én ügyelnék arra hogyha ez a teljes reggeli akkor az ne "szemét" legyen. Ne haragudj, hogy durva voltam, de a könnyû és finom egy hulladék. Kárminbogarak(pajzstetvek) szétnyomott testétõl piros a málnás joghurtjuk és gondoldd át 59 ft-ból mi lehet benne még. A helyedben nem sajnálnám az idõt és kicsit jobban átnézném a kínálatot, vannak kevésbé ismert kisebb bio farmokról származó joghurtok is Auchanban, tescoban és azokban nincs ennyi vacak. Amúgy a csak joghurt reggelizéstõl semmi baja nem lesz!

Még nem váltunk el. Bajom lehet a gyermekelhelyezésnél, ha nem mindig adom oda az apának a 2, 5 éves kislányt?

Legjobb válasz: Van rá jó okod, hogy nem viheti el a gyereket? Ha igen, mert pl. alkoholista agresszív állat, akkor ezt majd add elõ a bírónak.

Van rá jó okod, hogy nem viheti el a gyereket? Ha igen, mert pl. alkoholista agresszív állat, akkor ezt majd add elõ a bírónak.
Igen jogilag nincs egyik félnél sem elhelyezve így amit az egyik megcsinálhat az a másik is. Így ha nem adód oda amikor akarja akkor legközelebb lehet õ nem adja vissza teljesen törvényesen. Amikor meg lesz a gyerekelhelyezés akkor sem korlátozhatód a megítélt láthatást.
Elmondod, hogy miért nem? Nem értem miért csinálnak ilyet az emberek. Az õ gyereke is. Gondolom nem focizni akar a fejével...
Ilyen indokkal igen bajod lehet, belõle. Ne haragudj de ez nem indok.
Pedig szerintem indok. A láthatás az apát illeti meg, azért van, hogy az apa tudjon a gyerekkel foglalkozni, közös idõt tölteni. Nem azért, hogy a rokonság tömje a fejét hülyeséggel. Igenis jogod van kikötni, hogy az apánál töltse az idõt, ne pedig a rokonságnál. Azt is elõadhatod, hogy rossz hatással vannak a gyermekre, mert ellened hangolják, vagy nem életkorának megfelelõen bánnak vele. Próbálj férjedre hatni, hogy inkább akkor adnád oda, amikor õ ráér és tud vele lenni, nem amikor jön hozzá a rokonság.
Bocsánat nem kritikának szántam, csak kíváncsi voltam tényleg mi az indok az ilyenekre. NEm tudom, ez nehéz ügy, mert te ezt mondod, a másik fél meg mást. Jogilag biztosan nem állja meg a helyét az érvelésed, úh. elvileg lehet bajod láthatás akadályozásában, hiszen nincs kikötve, hogy csak az apa lehet jelen, a nagyi nem :/ Sajnálom, mert ez egy kaki szitu, és csak idõvel fognak lecsitulni a kedélyek. Azért csak óvatosan az akadályozással.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!