Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha jobb (112 db)

Mi lehet a bajom ha jobb oldalon fenéktájon szúró érzést érzek?

De már olyan szinten hogy fekvésböl és ülésböl alig birok fel kelni mert annyira fáj...menés közben enyhébb a fájdalom de sántikálnom kell akkor is.Nem tudom hogy lehet e hozzá köze de 15hetes kismama vagyok.

Az baj ha a bal here golyóm keményebb mint a jobb?

Legjobb válasz: Szerintem baj. Nem akarlak rémisztgetni, de nekem így kezdõdöt a hererák. Szerintem menj el urológushoz, ne szégyenlõsködj. 5 perc kellemetlenség szerintem megéri, hogy megnyugodj vagy, ha baj van, akkor idõben észrevegye orvos. Hónapokig csak ez volt a tünetem, hogy a bal herém keményebb volt, mint a jobb. Reggel, este nem számított sosem lett olyan "puha", mint a jobb. Utána kezdett el kissé megnagyobbodni. Orvosom azt mondta, hogy hetek vagy napok is dönthetnek ilyen esetben életrõl vagy halálról. És ne hagyd, hogy megnyugtassanak és nem mész el vizsgálatra, mert nagy baj is lehet. Elõfordulhat, hogy csak szimpls gyulladás vagy bármi ilyen banális dolog, de ezek sem fognak maguktól elmúlni. Orvos, orvos!!!!

Szerintem baj. Nem akarlak rémisztgetni, de nekem így kezdõdöt a hererák. Szerintem menj el urológushoz, ne szégyenlõsködj. 5 perc kellemetlenség szerintem megéri, hogy megnyugodj vagy, ha baj van, akkor idõben észrevegye orvos. Hónapokig csak ez volt a tünetem, hogy a bal herém keményebb volt, mint a jobb. Reggel, este nem számított sosem lett olyan "puha", mint a jobb. Utána kezdett el kissé megnagyobbodni. Orvosom azt mondta, hogy hetek vagy napok is dönthetnek ilyen esetben életrõl vagy halálról. És ne hagyd, hogy megnyugtassanak és nem mész el vizsgálatra, mert nagy baj is lehet. Elõfordulhat, hogy csak szimpls gyulladás vagy bármi ilyen banális dolog, de ezek sem fognak maguktól elmúlni. Orvos, orvos!!!!
Felfekszel az asztalra hanyatt és az orvos megnyomkodja óvatosan a golyóidat, esetleg ultrahanggal is megnézi és annyi. A végbélen keresztüli vizsgálat amire gondolsz az a prosztata vizsgálata. Elképzelhetõ, hogy azt is megnézi, de ne félj a doki ezerszer csinált már ilyen dolgokat és õ nem lesz zavarban. Ne félj, el kell menni, mert egészség csak egy van!! 5 perc lesz az egész vizsgálat.
ha megakarod enni..:DDD
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Ha az urológushoz elmegyek, akkor a here golyót hogy nézik meg? Kívûlrõl valahogy, vagy végbélen keresztül valahogy?
1-et értek! Gyorsan urológushoz kell fordulnod, mert a hereráknak pont ez az egyik ismérve, hogy keményebb az egyik oldal. Ha késlekedsz, áttétek is lehetnek, mivel a hererák rosszindulatú daganat. Fõleg a nyirokcsomókra tevõdik át, és akkor RLA kell, de azt végképp nem szeretném neked kívánni, így marad a gyors diagnózis.
Szerintem nem. Sok embernél van diferencia. vanakinek pl a bal heréje kisebb, mint a jobb. Errõl szól a következõ nóta is :) ajánlom figyelmedbe :D http://www.youtube.com/watch?v=OrrtIm4UP7c
A fürgerókalábak-at én is hallgatom, de a keménységre nem vonatkozik az asszimmetria. Csak a méretre!!
A kérdező hozzászólása: Srácok, kiderült semmi gond! :)

Az baj, ha a babám folyamatosan a jobb oldalon helyezkedik el? Fog tudni rendesen növekedni?

Ahogy hanyatt fekszem, a pocim bal oldalát szinte be lehet nyomni, köldökömt?l jobbra viszont ott dudorodik a baba. Nem baj, hogy ennyire jobbra húz? Vajon a méhem helyezkedett ilyen furcsén.

Legjobb válasz: Dehogy baj,és persze,hogy rendesen fog nõni.Nekem mindkét gyermekem jobb oldalon feküdt,nem tudom,hogy miért.De az biztos,hogy asszimetrikus lett tõle a hasam,mert a jobb oldalamon jobban nyúlott a bõr.:))) Látom fentrõl ha lenézek.:))

Dehogy baj, és persze, hogy rendesen fog nõni.Nekem mindkét gyermekem jobb oldalon feküdt, nem tudom, hogy miért.De az biztos, hogy asszimetrikus lett tõle a hasam, mert a jobb oldalamon jobban nyúlott a bõr.:) )) Látom fentrõl ha lenézek.:) )
Nyugi, ahogy növekszik a baba, úgy fogja kitölteni a rendelkezésre álló helyet. Volt egy idõszak, amikor az enyémek is elõszeretettel csak az egyik oldalon voltak. Késõbb ez megváltozott.
Azt olvastam 1*.hogy a babák azon az oldalon vannak sokat, amelyik oldali petefészekbõl való a megtermékenyített petesejt.Nekem a terh. elõtt mindig a bal oldali petef.-ben volt érett tüszõ, a fiam végig a bal oldalt részesítette elõnyben:)
A kérdező hozzászólása: Meg nem mondom hol fogant, igazából azt se tudjuk, hogy mikor, csodababa. :) De az tény, hogy a jobb oldalon van, a buksija pedig most lent. Köszi a válaszokat
Az én kislányom is pontosan így volt elhelyezkedve már az elejétõl.Semmi baja nem lesz!
Szia! Nekem is "deformálja a pocim, csak nekem bal oldalt fekszik a Picúr többnyire mikor hanyatt vagyok :) Ilyenkor vagy én vagy a páromaddig simizzük mig kicsit középre nem húzódik :)
Nekem is csak a jobboldalamon volt, kb a 28.héttõl érzem már mindenhol:) Ezzel semmi gond!
Én is a jobb oldalon látom, de mindenhol érzem. Tegnap éjjel meg is ilyedtem, a jobb oldalamon feküdtem és amikor visszafordultam, akkora pukli maradt a jobb oldalon, hogy csak na. Nem is mertem visszafordulni, így baromi kényelmetlenül csak a másik oldalamon aludtam. Nagyon fura nekem is, és folyton ott van. 29 hetes KM
A kérdező hozzászólása: :) Köszi! Érdekes, mert én a jobb oldalamon tudok aludni. Olyankor még nem érzem, hogy ficánkolna. Viszont a délutáni szundi után átmászott a bal oldalra, illetve közben. Amint felkeltem vissza a jobb oldalra.

Reggel teszteltem pozitívat. Már 2-3 napja érzem hogy éles fájdalom nyilal le a petefészkemből a combom felé. Normális ez? Fáj a derekem ha jobb oldalt fekszem jobb oldalt fáj ha baloldalt akkor ott. Ez a terheségtől van vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Semmi baj, ez természetes! Én tegnap reggel teszteltem pozitivat! :) Még fel sem fogtam! Nekem is görcsöl eléggé a hasam, éjszaka felkeltem mert annyira görcsölt, hogy azt hittem nem bírom ki, de reggelre elmúlt :) A görcsök rajtam vannak mindig néha alig érzem, néha erõsebben! Gratulálok nekünk! Boldog babavárást mindkettõnknek!!! :)

Semmi baj, ez természetes! Én tegnap reggel teszteltem pozitivat! :) Még fel sem fogtam! Nekem is görcsöl eléggé a hasam, éjszaka felkeltem mert annyira görcsölt, hogy azt hittem nem bírom ki, de reggelre elmúlt :) A görcsök rajtam vannak mindig néha alig érzem, néha erõsebben! Gratulálok nekünk! Boldog babavárást mindkettõnknek!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ:) Boldog Baba várást és Boldog Karácsonyt!(szerintem mindkettönknek felejthettetlen lesz) :)
Ugyanezt ereztem en is, kiszakad a petefeszkem, mintha fel lettem volna fazva. A pozitiv teszt utan kb. meg ket hetig ereztem ilyet, aztan magatol elmult. Teljesen rendben voltunk mindketten, egeszsegesek:) Gratulálok:)
Szia! Én is éreztem menstruáció szerû görcsöt, kb. 2-3 hétig, aztán elmúlt. Olyat is éreztem, mintha peteérésem lenne, de az is elmúlt. Nagyon gratulálok mindkettõtöknek a babához :) A karácsony nekünk is örök emlék lesz a kicsi pocaklakó miatt :) 15 hetes "fél"anyuka :D

Lehet baj abból, ha egy rosszabb alaplaphoz egy jobb videókártyát rakok? Csak meg szeretném nézni, hogy mûködik-e a videókártyája egy haveromnak vagy más a baj, de nem tudom, nem lesz-e baj, ha az én gépem kicsit gyengébb, nem tesz tönkre semmit?

Legjobb válasz: Ha a "rosszabb" alatt a kisebb teljesítményût érted, akkor természetesen nem lesz baja. Ellenben ha a "rosszabb" alatt a "lehet hibás" alaplapot érted, akkor ne kísérletezz! Akkor se pakold be a kártyát, ha valami gagyi noname tápod van!

Ha a "rosszabb" alatt a kisebb teljesítményût érted, akkor természetesen nem lesz baja. Ellenben ha a "rosszabb" alatt a "lehet hibás" alaplapot érted, akkor ne kísérletezz! Akkor se pakold be a kártyát, ha valami gagyi noname tápod van!
A világon semmit nem árthat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Nem hibás, jó gépem van (Szerintem), csak neki egy kicsit jobb, valamint az alaplapom a gépem gyenge pontja.
ha nem zárlatos akkor nem tesz tönkre semmit
Nem lesz tõle semmi bajod :)
A bio sem egészségesebb, és nem is biztos, hogy valóban bió! Ha nem permetezik az almafát, akkor azon csak kukacos alma terem. Az pedig nagyon nem gazdaságos a termelõnek.

Az baj ha a lányomnak a jobb felső foga bújt ki először? És mennyi idő mig a fog teljesen megnő?

Legjobb válasz: bajnak nem baj,csak állt.az alsó 2 szokott elözször kibújni.Lényeg,hogy kinnt van.Már hallottam,és éppen itt is olvastam,hogy babának "összevissza"jöttek a fogai.

bajnak nem baj, csak állt.az alsó 2 szokott elözször kibújni.Lényeg, hogy kinnt van.Már hallottam, és éppen itt is olvastam, hogy babának "összevissza"jöttek a fogai.
hát az én kistesómnak is most hullanak a fogai és neki kb 1-2 hónap volt amíg telljesen kinõõtt

Inflációról lenne kérdésem. Tanultam földrajzot középsuliban, de ahogy látom, az a tudás édes kevés. Mi okozza? Miért baj, ha van? Miért baj, ha nincs? Melyik a jobb?

Bocsi a butaságomért, de most jövök rá, hogy amirõl azt hittem, tudom, arról kiderül, hogy nem.

Legjobb válasz: Az infláció akkor jelent problémát, ha nagyon megszalad és úgy kerül forgalomba rengeteg pénz, hogy nincs rá fedezet a gazdaságban. Például megkapod a kis 100 ezer forintos fizetésedet 250 forintos kenyérár mellett, hirtelen beüt valami hiperinfláció és onnantól kezdve már csak 2000 forintért kapod a kenyeret, vagyis 8-ad annyit vehetsz belõle. Ez érthetõ okokból összeomláshoz vezet, mert a társadalom tagjai nem tudnak fogyasztani a náluk lévõ kis értékû pénzmennyiség miatt. Ha meg nincs infláció, akkor meg olyan helyzet alakul ki, hogy nincs elég pénz a társadalomban, ami szükséges lenne a megtermelt javak megvásárlására, vagyis ott van a polcon, de nem tudják megvenni az emberek, mert nincs elég pénz a rendszerben és dobhatják ki a cuccokat, mert nem tudják az emberek mibõl megvenni.

Az infláció akkor jelent problémát, ha nagyon megszalad és úgy kerül forgalomba rengeteg pénz, hogy nincs rá fedezet a gazdaságban. Például megkapod a kis 100 ezer forintos fizetésedet 250 forintos kenyérár mellett, hirtelen beüt valami hiperinfláció és onnantól kezdve már csak 2000 forintért kapod a kenyeret, vagyis 8-ad annyit vehetsz belõle. Ez érthetõ okokból összeomláshoz vezet, mert a társadalom tagjai nem tudnak fogyasztani a náluk lévõ kis értékû pénzmennyiség miatt. Ha meg nincs infláció, akkor meg olyan helyzet alakul ki, hogy nincs elég pénz a társadalomban, ami szükséges lenne a megtermelt javak megvásárlására, vagyis ott van a polcon, de nem tudják megvenni az emberek, mert nincs elég pénz a rendszerben és dobhatják ki a cuccokat, mert nem tudják az emberek mibõl megvenni.
Képzeld azt, hogy van 50 almád, ami 1000 krajcárt ér. Ilyenkor 1 alma 20 krajcárt ér. Ha a krajcárok mértékét megnöveljük 1500-ra, akkor onnantól kezdve 1 alma már 30 krajcárt ér, vagyis romlott a krajcár értéke, mert több lett belõle. Régen 20 krajcárért kaptál volna egy almát, de mivel megnõtt a mennyisége a krajcároknak, ezért most már 30-ért kapod. Nem nõtt a fedezet (az alma mennyisége), csak a forgalomban lévõ pénz lett több. Ez a nagyon alap magyarázat.
Ha alacsony az infláció az nem jelenti azt, hogy lassul a gazdaság sõt ... Ha elég élénk a gazdasági környezet és a jegybank is a valuta erõsödése mellett elkötelezett, akkor defláció is elképzelhetõ. Inflcáió csak a bankoknak jó, mert akkor az emberek oda viszik befektetni a pénzüket. Holott a pénzt másra is lehet költeni. Ha alacsony a kamat és alacsony az inflcáió, akkor bankok helyett a gazdaságba fektetik be a pénzt, hiszen ha nincs pénz romlás, akkor a gazdasági haszonra alapozott befektetés jobban jövedelmez.
Mi köze ennek a földrajzhoz ?
A kérdező hozzászólása: Ott került szóba/tanultunk róla.
>> Ott került szóba/tanultunk róla. Még jó, hogy nem a tornaórán, ahol a tornatanár így kiált fel: Né, amott szalad a kamatláb !!
9. tananyag ... gazdaságföldrajz!
Egyáltalán nem baj, hiszen még bõven fog fejlõdni a melled.
Elsõ vagyok. A pattanás meg majd elmúlik, csak ne kapargasd, mert ott marad a helye.
A kérdező hozzászólása: De az talán nem is pattanás mert ha kinyomom akkor valami fehér jön ki belöle lelapul de késõbb visszanõ vagyis inkább megtellik ujbol
Ne izgulj a mérete miatt, fog az még sokat változni. A pattanást meg fertõtlenítsd mindenképpen. Jobb lenne anyudnak is szólnod.

Ha interneten haverkodok valakivel szerintetek baj ha személyes dolgokat kérdezek tőle, ha nincs jobb téma?

Vagy ismerkedésnél. És nem kérek olyan válaszokat hogy mi értelme van interneten haverkodni, úgy kb. szerintem sincs sok értelme de én rászorulok, élőben nem nagyon akar senki.

Legjobb válasz: Nem baj. De ne zárkózz magadba mert neked lesz szar.

Nem baj. De ne zárkózz magadba mert neked lesz szar.
Max. tedd hozzá, hogy nem muszály válaszolnia, hogyha túl személyesnek érzi és, akkor már biztos, hogy nem baj.
Ha nem kerülnek elõ személyes kérdések, akkor soha sem ismeritek meg egymást. Szóval alapvetõen jó, ha ilyeneket kérdezel, csak ne vidd túlzásba és ne legyél túl indiszkrét. Ha nagyon tapintatlan vagy, az negatív hatást érhet el. És ahogy az elõzõ írja, nyugodtan tedd hozzá, hogy nem kötelezõ válaszolni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!