Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha hetes terhesen hason (13 db)

11 hetes terhes vagyok, nem baj ha bekeményedik a hasam ilyen korai terhességnél?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is keményedett a hasam,azt hittem,hogy ez a normális.Az orvosom közölte,hogy jó lenne abbahagyni a munkát(fizikai munkát végeztem),mert nem fogja bírni a szervezetem.Valószínünek tartom hogy te sem pihensz eleget.Figyeld a szervezeted ,ha gyakran keményedik a pocakod jobb kíméletesebb életmódra váltani.Tudom sokan dolgoznak a terhességük alatt,de nem vagyunk egyformák.Én a 10.hét után már nem dolgoztam és nem bántam meg ,mert a pici a legfontosabb. Pihenjél és minden rendben lesz!

Szia!Nekem is keményedett a hasam, azt hittem, hogy ez a normális.Az orvosom közölte, hogy jó lenne abbahagyni a munkát(fizikai munkát végeztem), mert nem fogja bírni a szervezetem.Valószínünek tartom hogy te sem pihensz eleget.Figyeld a szervezeted , ha gyakran keményedik a pocakod jobb kíméletesebb életmódra váltani.Tudom sokan dolgoznak a terhességük alatt, de nem vagyunk egyformák.Én a 10.hét után már nem dolgoztam és nem bántam meg , mert a pici a legfontosabb. Pihenjél és minden rendben lesz!
Szia! Az elõttem szólónak igaza van. Sokat pihenj és ne stresszelj! Kéne szedni magnéziunot. Az orvosod nem irt fel??? Beszélj vele mert azt szoktak ilyenkor felírni izomösszehúzódásra. Üdv: 20 hetes kismami
Szia, Nekem is mindig keményedetta hasam, aztán a 12. héten kiírt a háziorvos, és és elkezdtem szedni a magne b6-ot az elevit mellett.A magne b6 ellazítja az izmokat, és megszünteti a görcsöket.De tényleg az is számíthat, hogy ki mit dolgozik, mennyire erõlteti meg magát. Üdv 16 hetes kismami
Így van, sok pihi, és magnézium, és ne aggódj nem lesz baj.

Baj, ha 8 hetes terhesen hason fekve alszom?

nekem nagyon kényelmes, de a babának nem árt?

Legjobb válasz: Amíg kényelmes,és nem zavar a pocakod nyugodtan aludj hason.Már úgy sem sokáig tudsz.A baba jól védve van odabennt. 39hetes kismama.

Amíg kényelmes, és nem zavar a pocakod nyugodtan aludj hason.Már úgy sem sokáig tudsz.A baba jól védve van odabennt. 39hetes kismama.
Szia! Én 15 hetes vagyok, de még míndíg hason alszom, Bár az egyik lábam fel van húzva.Nem tudom , hogy fogom megoldani nagy pocakkal, de biztos jön majd valami ötlet.Tehát ilyenkor még a baba a szemérem csont alatt helyezkedik el, , így õt nem éri semmi baj.ha nõ a poci akkor ki kell találni vmit. plussz takaró a has köré, vagy ilyesmi.Nagyon-nagy hassal is hallotam már olyat, hogy hason aludt.Szerintem egyenlõre 4-5 hétig nyugodtan aludhatsz hason utána pedig megoldódik, nem rögtön lesz nagy hasa az embernek, fokozatosan kialakul. Jó babavárást, és nyugodt alvást.
Szeja! 8 hetesen még én is boldogan aludtam hason, ma meg visszasírom azokat az idõket.Addig pihenj kényelmesen amíg tudsz!Kezdj el barátkozni a gondolattal, hogy hamarosan nem fogsz tudni hason aludni, ezért néha próbálj meg más pózban is aludni.Könnyebb fokozatosan átszokni, mint egyik napról a másikra!
Én lassan 20 hetes leszek, és még mindig alszok hason. Nem mindig, mert néha már el kell fordulnom oldalra, de néha még megy:) A baba úgyis jelzi, ha gond van, amíg tudsz, nyugodtan aludj hason

38 hetes terhes vagyok, baj az ha még nem szált le a hasam, vagy nem feltétlenül kell leszállnia? Ha leszáll kb mikkor fog?

Legjobb válasz: Szia! Én is 38 hetes vagyok, és nekem sem ment lentebb a hasam, igaz nekem a 2. terhességem, és lehet, nem is fog, legfeljebb szülés elõtt 1-2 nappal, de elsõ terhességnél 1-2 héttel a szülés elõtt is lentebb mehet. De nem mindenkinél száll le a has.

Szia! Én is 38 hetes vagyok, és nekem sem ment lentebb a hasam, igaz nekem a 2. terhességem, és lehet, nem is fog, legfeljebb szülés elõtt 1-2 nappal, de elsõ terhességnél 1-2 héttel a szülés elõtt is lentebb mehet. De nem mindenkinél száll le a has.
Nekem még a szülés napján is a gyomromat rugdosta a picikém, eszébe sem jutott lejjebb ereszkedni.
Nekem sem ment lejjebb:-)

12 hetes terhesen az orvos hematómát állapított meg és szigorú pihenést javasolt. Ezt be is tartom. Ha nem véreztem és most sem vérzek akkor is lehet baj? Elég sokat fájdogál, nyilalgat a hasam, de az az elejétől, és mindig máshol.13 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.

Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Pihenek amennyit csak tudok és igazából a legtöbb írás, amit a hematómáról találtam pozitív. De tavaly elvesztettem egy 7 hetes magzatot, ezért extrán aggódom. Illetve ezt a terhességet is úgy kezdtem, hogy gardnerella (elmúlt), cysta (felszívodott), és most ez...... de úgy látom élni akar az én pici marslakóm. Te mit szedtél a hematómára?
A kérdező hozzászólása: Ja és nekem több apró van, nem egy nagy.
Sajnálom, amik Veled történtek. Tavaly õsszel én is elveszítettem egy 7 hetes magzatot, ezért is ijedtem meg, amikor véreztem. Elõtte barnázásom volt, kb. a 6. héten. Úgyhogy nekem sem indult zökkenõmentesen... :( Duphastont és Rutascorbint kaptam. Kitartást, és jobbulást kívánok!!!!
Ja, 17+3 hetes vagyok. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a biztatást! :D Nektek is sok egészséget és boldog babavárást kívánok!!!!!!
semmi gond nincs, ez így normális.
Ne aggódj, ezt teljesen normális, én 20+1 hetes vagyok, és csak pár napja érzem határozottan, hogy ez már tényleg a baba, de még bõven nem "rúgást" érzek, csak kis pöcköléseket. Én sem vagyok vékony, ráadásul a méhlepény is mellsõ falon tapad. Ez mind befolyásolja, úgyhogy ne aggódj, minden rendben van.
Ne aggódj, biztos minden rendben van. Én 21+3 hetesen éreztem az elsõ olyan rúgást, amirõl már egyértelmûen tudtam, hogy a baba mocorog, aztán pár napig szinte semmi. Most 23+6 hetes vagyok, kb 1hete érzem minden nap, és egyre erõsebben. Hamarosan nálad is eljön ez az idõ!
Én is csak 20 hetesen éreztem egy rugást, addig semmit. Az átlag a 17-22 hét a google szerint, úgyhogy nyugi :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mindenkinek!!!lehet h én reagálom túl!! :)
3-as vagyok. Nem reagálod túl, egyszerûen várod, hogy érezd a babád. Én is rengeteget olvasgattam, ide is írtam én is, mert sokaknál láttam, hogy már 15-16 hetesen érzik a babát, én is megijedtem, hogy minden rendben van-e. Az UH-on láttam hogy mocorog, tudtam, hogy jól van, csak még nem éreztem. Úgy tûnik mi azok közé tartozunk, akik kicsit késõbb kezdik érezni. Nyugi, már nem kell sokat várnod! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: igen igazad van meg nekem a sok okos szokta tömni a fejem h miért nem látszik még meg miért nem érzed bizots baj van stb....!de nagyon várom a csütörtököt hogy lásam h minden okés!!! :) szoktam esténként fogni a pocim és akkor szoktam valamit érezni de általába olyan mintha a szívem dobogna ott vagy nem is tudom meg néza kis dudoron kemény! de tuti igazad van és semmi baj!! :) köszi még egyszer!!!!
A kérdező hozzászólása: és persze nektek is sok egészséget!!!!

11 hetes terhes vagyok, nem baj ha még nem nött a hasam, meg a melleim sem nagyobodtak még?

Legjobb válasz: egyáltalán nem baj,mindenkinek máskor kezd el nõni.rajtam 16hetesen sem látszott még semmi,most 25hetes vagyok és most is alig van még hasam.

egyáltalán nem baj, mindenkinek máskor kezd el nõni.rajtam 16hetesen sem látszott még semmi, most 25hetes vagyok és most is alig van még hasam.
Nem baj, 11 hetesen még rajtam sem látszott. (19 hetes kismami)
Persze, hogy nem baj, nem vagyunk egyformák. Van akinek egyáltalán nem is nõl meg a melle, és a hasa is alig látszik, de lehet, hogy majd hirtelen kezd el nõni:-) Ne félj, élvezd a terhességet.-) 24 hetes kismami

Baj ha már 23 hetes terhesen keményedik a hasam? Mit jelent?

Egyáltalán milyen érzés mikor keményedik a has, mert nem vagyok benne biztos, hogy azt érzem, csak ráfogom. Feszül a hasam azt érzem és kemény, de nem fáj. Ez miért van? Baj van? Menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: Nekem is ekkortájt kezdett el keményedni a hasam és végigkísérte terhességet.. A 36 . héten egy kültözést /ágycipelést is kibírtunk..akkor mondjuk jobban keményedett és gyakrabban..de ez normális dolog ne aggódj! Ha nagyon erõs a görcs esetles vérzéssel párosul akkor azonnal menj orvoshoz, de ha csak néha bekeménykedik akkor én nem tenném. Take it easy! :) Nálunk most jön a hetedik.. :)))))) meg van Hófehérke brigádja!

Nekem is ekkortájt kezdett el keményedni a hasam és végigkísérte terhességet.. A 36 . héten egy kültözést /ágycipelést is kibírtunk..akkor mondjuk jobban keményedett és gyakrabban..de ez normális dolog ne aggódj! Ha nagyon erõs a görcs esetles vérzéssel párosul akkor azonnal menj orvoshoz, de ha csak néha bekeménykedik akkor én nem tenném. Take it easy! :) Nálunk most jön a hetedik.. :) ))))) meg van Hófehérke brigádja!
Bajnak nem baj, nekem 21 hetesen kezdõdött, de én utána veszélyeztetett terhes lettem és feküdnöm kellett a végéig:-( Nem lett semmi baja a bébimnek:-) nagyon sok magnéziumot kellett szednem, és sokat pihennem:-) Jó babavárást!!
Sok pihenés és rengeteg Mg citriit szedtem, nekem is pont ennyi idõsen kezdõdtek a keményedések.Mondjuk én nem sokat feküdtem, de nagyon vigyáztam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként kedden voltam ultrahangon, ha valami baj lenne, akkor azt látták volna ultrahangon is, vagy nem?
Nem jó, ha keményedik. jelzés a szervezetedtõl, h több pihenésre van szükséged. Szedhetsz magnéziumot, de a legtöbbet az segít, ha többet pihensz.
Az ultrahangon max azt látják hogy a baba jól van(ami nagyon fontos persze) de azt hogy miért keményedik a hasad azt nem:-( Tényleg nincs rá más: Pihenés-pihenés-pihenés + Magnesi citrici! Pár évvel ezelõtt még tudtak adni rá gyógyszert(terbutalint) de mára már bevonták:-( maradt a magnézium:-)
A kérdező hozzászólása: A hetedik!? Gratulálok! :) Nekem ez még csak az elsõ terhességem.

15 hetes kismama vagyok. Nem baj, ha nem érzem magam terhesnek? A hasam alig nő, elmúlt a rosszullét.

Volt már valaki így? Ez meddig tart?

Legjobb válasz: Hú, de hányan voltak már. A tünetek nem kísérik végig a terhességet, van, akinek egyáltalán semmi tünete nincs (pl. én), a has is sokaknak csak a félidõ után kezd nõni, másiknak meg már elég korán (egyéni adottság is). Az, hogy babát vársz, nem a tünetek erõsségén vagy meglétén múlik :))) Minden jót!

Hú, de hányan voltak már. A tünetek nem kísérik végig a terhességet, van, akinek egyáltalán semmi tünete nincs (pl. én), a has is sokaknak csak a félidõ után kezd nõni, másiknak meg már elég korán (egyéni adottság is). Az, hogy babát vársz, nem a tünetek erõsségén vagy meglétén múlik :) )) Minden jót!
Én is 15 hetes km. vagyok. nálam is a rosszullétek elmúltak, most kb. 1 hete szédülök még az étvágyam nem az igazi. Ezen kívül semmi extra. Nekem sincs még pocakom. :)
Én is 15 hetes vagyok. Én sem érzem magam terhesnek, de én az elejétõl fogva nem. Nekem már nagy a hasam, mert második terhesség. Az elsõnél sem voltak terhestüneteim. Most ha nem lenne pocakom, észre se venném, hogy terhes vagyok. 2-4 hét múlva már érezni fogod a kisbabád mozgását, addig is türelem! Jó babavárást!
16 hetes vagyok, és semmit nem érzek. Tök jól vagyok, és én örülök ennek. A pocakom is picike, így még könnyen mozgok, szóval ez most tényleg a legjobb idõszak. De azért tudom, hogy ott van, mert sokkal hamarabb elfáradok, akkor is ha csak sétálok, és néha már bugyorog a pocakom, amit szerintem a picur csinál.:)
13 hetes vagyok és nekem még csak kósza rossulléteim sincsenek. A múltkor morgott a férjem, mert vmi nem tetszett neki a melójában és hetykén odavetettem , h majd akkor visszamegyek én, õ marajon itthon. Aztán leesett, h mekkora hülye vagyok, hisz terhes vagyok, hová mennék dolgozni. sokszor el is felejtem *pirulós* semmi jelem nincs azon kívül, hogy nagy a cickóm és nem jön Piri. ja, elsõnél is ilyen volt a terhességem :DDD
A kérdező hozzászólása: Én is úgy érzem magam mint elõtte:-) Az emlékezet rá, hogy nem menstruálok:-)))))) Kíváncsi vagyok mi lesz ezután.
Szia Én elsõ bébis vagyok és 17 hetes korig nem nagyon éreztem én sem semmit.Meg is voltam ijedve, mert keresztfiam megszületett és anyukájával mindíg konzultálok, hogy nála, hogy volt ez az idõszak meg stb.És neki már 16hetesen érezhetõ volt például a mozgás 19.-en meg látható is meg olyanokat mondott amit én még nem éreztem, sõt nekem is az elsõ 17 hétben akkor tudatosult mikor megkérdezték hogy és hogy vagyok meg a babi hogy van :) Most már 25.ik hét...hát mit ne mondjak bepótolja ne izgulj :) Néha szemem keresztbe áll mikor beindul :) Úgyhogy nyugi lehet, hogy holnap lehet hogy még 1-2 hét, de be fog indulni mind a pocinövés mind a mozgolódás és akkor majd könnyes szemmel mosolyodsz el, hogy igen tényleg ott van :) Én addig amíg nem mozgott nem fogtam fel, mert jo poci nõtt picit, de mikor megmozdul és tudod hogy az õ akkor az hihetetlen lesz :) Sok sikert :) És boldog babavárást :) Puszi, Orsy
Nekem is csak annyi tünetem volt mindkettõnél, hogy mozgott a baba és nõtt a hasam:.-)Nekem ez kitartott 41 hétig:-)) Örülj neki! Késõbb meg meglátod, mi hogy alakul, nem lehet elõre tudni. Szomszédom 37 hetes, semmi baja, mint aki nem is terhes, nem látszik a járásán sem, emelgeti a 2, 5 éves fiát, azt mondja, csak éjjel zavarja a hasa, amikor fordulna...
Én is 15 hetes kismama vagyok, 5-dik terhességem, de csak a 4-dik baba, elsõ 3 gyermekemnél nagy hasam volt mindig azt hitték ikreket várok és már 8-10 hetesen hatalmas hasam volt.Most viszont 2 hónapi hányás ért el reggel-tõl estig le is fogytam nagyon, az elsõ 3nál csak reggel hánytam. Most hogy már túl vagyok a 13-dik heten elmult a rosszullétem, de összeesett a hasam, nincs pocim csak kicsi és nem zavar semmiben, tényleg olyan mintha nem is lenne, de mivel zavart hogy nem olyan mint a többi kértem az orvost hogy csináljon uh-t és hála Istennek minden rendben van. Boldog bbavárást és nagyon jó egészséget kivánok.

20 hetes terhes vagyok. Tegnapelött este éreztem, ha ráraktam a hasamra a kezemet, hogy a babám megmozdult, nem baj ha tegnap meg ma nem éreztem?

Legjobb válasz: eleinte még nem lehet folyamatosan érezni a lurkót, ne ijedj meg. próbálgasd tovább, hanyatt fekve figyelj rá. késõbb enélkül is érezni fogod. azért ha még pár napig nem érzed, szólj a dokidnak szerintem. de biztos minden rendben lesz, drukkolok és sok boldogságot a kicsihez! 38 hetes kismami

eleinte még nem lehet folyamatosan érezni a lurkót, ne ijedj meg. próbálgasd tovább, hanyatt fekve figyelj rá. késõbb enélkül is érezni fogod. azért ha még pár napig nem érzed, szólj a dokidnak szerintem. de biztos minden rendben lesz, drukkolok és sok boldogságot a kicsihez! 38 hetes kismami
Ne aggódj ilyenkor még az sem gond, ha esetleg 4 napig sem érzed! Nálam is így volt. Késõbb úgyis érzed majd egyre jobban!

Baj, ha 38+3 hetes terhesen sokat keményedik a hasam?

Ez azt jelenti, hogy a tágul a méhszáj? Köszi!

Legjobb válasz: Én is már vagy a 20. héttõl keményedek, nagyon sok magnéziumot (Béres napi 3-4) kellett szednem és még most is nagyon keményedek, de a méhszáj végig zárt volt. Ettõl függetlenül kinyilhatsz, hiszen közel a szülés. Minden jót és könnyû szülést kívánok hamarosan. 35 hetes kismami

Én is már vagy a 20. héttõl keményedek, nagyon sok magnéziumot (Béres napi 3-4) kellett szednem és még most is nagyon keményedek, de a méhszáj végig zárt volt. Ettõl függetlenül kinyilhatsz, hiszen közel a szülés. Minden jót és könnyû szülést kívánok hamarosan. 35 hetes kismami
Nyugi semmi baj, nekem már a 20. héten jelentkezett ez, magne b6-ot kellett szednem, de a Te idõdben ez már teljesen normális.Igen, tágul a méhszáj és ezekbõl a keményedésekbõl lesznek szép lassan a fájások.Könnyû szülést Neked!:)
Nem, ez teljesen normális...én is ennyi vagyok pont most....és szurkál is lennt és nyom, és zsibbad a lábam...stb....ezzel tágulunk.... :-)
A keményedés nem a méhszáj tágulásának a jele, a méhed edzi magát. (Nekem az 5 hónaptól folyamatosan keményedett, de a méhszáj csak szülés elõtt nyílt ki) Már sokkal korábban is jelentkezhetett volna, nálad úgy látszik csak most, de ez jól van így, hiszen lassan akár szülhetsz is... :o) Jó várakozást!
Nem baj, biztonságos idõben vagy, még akkor is, ha megindulna most a szülés. Szóval ne aggódj, felesleges. :o) Csak edzõdik a méhed, méhszájat, készül a szülésre.
Elsõ vagyok, a 20:41-esnek van igaza, bocs a rossz fogalmazásért.Valóban a méhed edzi magát, hisz mint mondtam nekem is voltak már keményedéseim igen korán, de csak szülés elõtt nyílt ki a méhszáj.De a Te esetedben ez már biztos a tágulás jele...szerintem legalábbis

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!