Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha hetes terhesen (87 db)

Jártál-e így? Ha igen, lett-e belőle baj? 16 hetes terhes vagyok és éjjel erős hidegrázásra ébredtem. Aztán reggel pedig csuron vizesesen. Nem mértem a lázam. Szerintetek lett baja a babámnak?

Legjobb válasz: Igen, nekem középidõs terhesen egyszer 39 fok felé ment a lázam két napig, de nem lett semmi baj. Lázcsillapítót is vettem be, de nem tudom melyiket, régen volt.

Igen, nekem középidõs terhesen egyszer 39 fok felé ment a lázam két napig, de nem lett semmi baj. Lázcsillapítót is vettem be, de nem tudom melyiket, régen volt.
Én 38 hetesen jártam így , éjszaka 2 órán át rázott a hideg , de lázam nem volt. Azóta megszületett a baba teljesen egészségesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, nyugodtabb lettem. De azért várom a következõ ultrahangot hogy minden rendben van-e.
Engem sûrûn ráz a hideg, viszont sosincs lázam.18 hetesek vagyunk, és a múlt heti vizsgálatok szerint szépen fejlõdõ a kisbabám.Azt hittem csak az elsõ három hónapban lesz így, viszont legközelebb én is megkérdezem az orvosom.Nekem az segít, ha mozgok egy kicsit. Szerintem ne aggódj, mert a sok stresszelés sem tesz jót.

Ha barna nyákos folyásom van az baj? 10 hetes terhes vagyok

Veszélyeztetett terhes vagyok. Baj, ha egy kicsit barnás (szerintem nem vér), de fáj a pocakom egy picit.

Legjobb válasz: Szerintem még most azonnal orvos. Nem biztos hogy baj van, de én nem tudnék nyugodt lenni!Ne várj holnapig sem!

Szerintem még most azonnal orvos. Nem biztos hogy baj van, de én nem tudnék nyugodt lenni!Ne várj holnapig sem!
én inkább megnézettem volna magam orvossal, remélem minden rendben van veletek :)
A kérdező hozzászólása: Remélem, bár nekem az ilyen ér elpattanásból már ment el gyermek. Sajnos. Köszönöm mindenkinek! Szép estét!
Akkor nem lesz gond, csak pihenj. lehet, hogy csak egy ér pattant el.
A kérdező hozzászólása: Már nincs ilyen barna folyásom. Köszönöm a tanácsokat.
Lehet hematóma miattai barnázás, vagy hormonhiány. Nem megijesztenbi akarlak, de nálam így kezdõdött, hogy "csak" barnás nyák, és missed ab lett :( Azután kiderült, hogy nálam hormonhiány volt a ludas, amit meg lehetett volna oldani gyógyszerrel, de így egy teljesen egészséges babát veszítettem el. Szóval menj orvoshoz, ha hormonhiány, akkor kapsz utrogestant és az segít megtartani a babát.
Menj orvoshoz, nézzenek meg, k az a biztos!
A kérdező hozzászólása: Igen? Nem tudtam! Köszönöm a tanácsot!
Gondolom ez ilyen barnás folyás szerû lehet. Minden folyás, ami barna, véres nem normális a terhesség alatt...jó indulatból írtam, menj ügyeletre!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat a buta kérdésért, de a barna nyák az mi? honnét jön? Mit jelent? Mitõl van? Baj az?
Szerintem el kellett volna menned orvoshoz...tényleg nem bántás, de ezzel nem szabad viccelni, hogy már nibcs...valamitõl volt, mert alapból barna folyás nem kéne hogy legyen!

17 hetes terhes vagyok, az normális dolog, hogy nem tudok ülni hosszú ideig nagyon nyom és ha fel akarok állni fáj a farok csontom. Ügye ez nem jelenti azt, hogy baj lenne?

Legjobb válasz: Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!

Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!
Szia! Én jelenleg a második babámat várom, és mind a 2 terhességemnél elkísér ez a probléma... Ha leülök, alig tudok felállni, egyszerûen mintha beragadna derekam, a farokcsontom, a csípõm, mindenem! Kínszenvedés kiegyenesedni! A szülés után teljesen elmúlt. Most a 2. terhességgel ugyanígy elõjött!

27 hetes terhesen mennyire baj ha egy ujjnyira nyitott a külső méhszájam?

Legjobb válasz: Nekem 26 hetesen rövidült meg a külsõ méhszájam, bajnak ez még nem baj mert a belsõ zárva van, de nagyon sokat kell pihenni én el lettem tíltva mindentõl, házimunka, séta, együttlét a férjemmel, de megéri mert a kis drágám még mindíg a pocakban van és már nem kell rá sokat várnunk, pihenj nagyon sokat és nem lesz gond, Boldog babavárást, 35 hetes kismama:)

Nekem 26 hetesen rövidült meg a külsõ méhszájam, bajnak ez még nem baj mert a belsõ zárva van, de nagyon sokat kell pihenni én el lettem tíltva mindentõl, házimunka, séta, együttlét a férjemmel, de megéri mert a kis drágám még mindíg a pocakban van és már nem kell rá sokat várnunk, pihenj nagyon sokat és nem lesz gond, Boldog babavárást, 35 hetes kismama:)
Nyugi, nekem a 20. héttõl van nyitva, azóta szigorú pihenés, nem csak fekvés, de min. mozgás, no séta, és kevés házimunka, sok vízszintes helyzet.Én mondjuk nem keményedek, nem görcsölök, tehát nincs panaszom, de nagyon vigyázok, kelek, fekszek, megtehetem, mert még nincs baba, és sokat segítenek. Pihenés, erre ez a gyógyszer, de nem kell megiedni.
Ja és már 33 hetesek vagyunk azóta.Utolsó voltam.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem a pihenés elég nehéz, mivel most kezdünk a lakásfelújításba is! Menni kell a bútorokat rendelni, meg stb.
A kérdező hozzászólása: Ja és már több mint egy hete fel van puhulva is, olyan puha mint a hüvelyem fala!

12 hetes terhesen az orvos hematómát állapított meg és szigorú pihenést javasolt. Ezt be is tartom. Ha nem véreztem és most sem vérzek akkor is lehet baj? Elég sokat fájdogál, nyilalgat a hasam, de az az elejétől, és mindig máshol.13 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.

Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Pihenek amennyit csak tudok és igazából a legtöbb írás, amit a hematómáról találtam pozitív. De tavaly elvesztettem egy 7 hetes magzatot, ezért extrán aggódom. Illetve ezt a terhességet is úgy kezdtem, hogy gardnerella (elmúlt), cysta (felszívodott), és most ez...... de úgy látom élni akar az én pici marslakóm. Te mit szedtél a hematómára?
A kérdező hozzászólása: Ja és nekem több apró van, nem egy nagy.
Sajnálom, amik Veled történtek. Tavaly õsszel én is elveszítettem egy 7 hetes magzatot, ezért is ijedtem meg, amikor véreztem. Elõtte barnázásom volt, kb. a 6. héten. Úgyhogy nekem sem indult zökkenõmentesen... :( Duphastont és Rutascorbint kaptam. Kitartást, és jobbulást kívánok!!!!
Ja, 17+3 hetes vagyok. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a biztatást! :D Nektek is sok egészséget és boldog babavárást kívánok!!!!!!

Ha köhögök és kb 2-3 hetes terhes lehetek, ugye nem lesz semmi baj?

Ha köhögök és kb 2-3 hetes terhes lehetek, ugye nem lesz semmi baj???

Legjobb válasz: 2 hetes??mensi elsõ napjától kell számolni, tehát ha már 2 hete késik akkor 6 hetes vagy, nem kettõ!!!!amúgy nem lesz baj

2 hetes??mensi elsõ napjától kell számolni, tehát ha már 2 hete késik akkor 6 hetes vagy, nem kettõ!!!!amúgy nem lesz baj
Jaj, dehogy! Nyugi ! Lényeg hogy ne legyen magas 39 fokos lázad. Én is a 2. hónapot végig betegeskedtem gyonyoru, okos kisfiam szuletett.
érdekelne hogy a 2 hetes terhességet hogy tudtad kiszámolni?

Sógornőm ma 3 hetes terhes, ha akkor fogant meg a pici amikor gondolja. A doki aggódik, mert meg van vastagodva a fala a méhének 12 mm de azt írta a papírra, hogy embrio nem sejthető benne, menjen 2 hét múlva. Baj lehet?

4 hónapja volt egy spontán vetélése, akkor is ugyan így nem volt ott embrio. Els? kislányánál ilyenkor már minden jól látszott...

Legjobb válasz: 3 hetes terhesen max a petezsák látszik, még nincs szikhólyag amibõl késõbb az embrió lesz. ezért hívták vissza pár héttel késõbbre, 7-8 hetesen már van szívdobogás, utána irhatja le a doki az élõ terhességet. Bocsi, de nem volt korai 4 hóval vetélés után? én úgy hallottam egy félévet célszerû várni a következõ próbálkozással... Azért szorítok nektek, remélem minden rendben lesz vele is meg a babával is!

3 hetes terhesen max a petezsák látszik, még nincs szikhólyag amibõl késõbb az embrió lesz. ezért hívták vissza pár héttel késõbbre, 7-8 hetesen már van szívdobogás, utána irhatja le a doki az élõ terhességet. Bocsi, de nem volt korai 4 hóval vetélés után? én úgy hallottam egy félévet célszerû várni a következõ próbálkozással... Azért szorítok nektek, remélem minden rendben lesz vele is meg a babával is!
3 hetes terhesen nem látszik még semmi.Vastagabb a méh nyálkahártya.Nekem 5hetesen látszott elöször, akkor is csak a petezsák.Szivhang 6hetesen volt.Ilyen korán az orvos nem tudja kimondani a terhességet.
Ilyenkor még nem látnak semmit! Ezért kell visszamennie. Akkor már valószínû fognak látni valamit!

20 hetes terhesen, baj ha a cervix 2000-es lett?

Legjobb válasz: nekem 30 hetesen volt az elsõvel 2000 pont tegnap néztem. A doki ha nem mondott semmit akkor nem baj, a méhszáj zárt ez a lényeg

nekem 30 hetesen volt az elsõvel 2000 pont tegnap néztem. A doki ha nem mondott semmit akkor nem baj, a méhszáj zárt ez a lényeg
Nekem 12. hét óta 2000-es, máig sem változott, 30. hétben járok és ugyanúgy csinálok mindent, mint terhesség elõtt! Amúgy még teljesen zárt vagy, csak a méhnyak rövidült meg. Inkább annak lesz jelentõsége, ha a méhszáj nyílik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és mindenkinek boldog babavárást!
hányadik babád?nekem is 20 hetesen 2000 lett, tegnap nézték.meg is kérdezte a doki h hányadik terhességem.mivel a második, így nem gond.mert a második vagy többedik terhességnél már rövidebb.
A kérdező hozzászólása: 3. terhességem. akkor valószínüleg ezért rövidebb.Köszönöm a válaszokat!

8 hetes terhes vagyok. Nagyon aggódom, hogy minden rendben legyen. Ha valami baj lenne azt megérezném uh nélküln is?

Legjobb válasz: Ha baj lenne, akkor görcsölnél, pecsételnél, véreznél. Nyugi! A 8 hetes kicsi már nem olyan picike!

Ha baj lenne, akkor görcsölnél, pecsételnél, véreznél. Nyugi! A 8 hetes kicsi már nem olyan picike!
Sajnos nem mindig érzed meg.Én ennyi idõs terhes voltam mikor mentem uh-ra és elvolt halva a magzaton.Nem éreztem semmit és nem volt semmi tünetem.Ne általánosits, és ne aggodj.

5 hetes terhes vagyok. Nagyon aggódom, hogy nincs semmi tünetem, csak egy kicsit szédülök és általában éhes vagyok. Nem baj ha nincs hányingerem? Nem feszül a mellem? 2 tesztet csináltam, mindkettő pozitiv. Lehet, hogy téved a teszt?

Legjobb válasz: Nekem sem volt hányingerem. Én csak álmos voltam, de az nagyon durván. Ne aggódj!! Gondolom lassacskán mész dokihoz, és õ úgyis megerõsít, hogy tényleg terhes vagy. Két teszt nem téved. Gratula!!! 29 hetes kismami

Nekem sem volt hányingerem. Én csak álmos voltam, de az nagyon durván. Ne aggódj!! Gondolom lassacskán mész dokihoz, és õ úgyis megerõsít, hogy tényleg terhes vagy. Két teszt nem téved. Gratula!!! 29 hetes kismami
Ne aggodj!Nekem sem fàjt a cicim egyàltalàn.Semmi tunetem nem volt kb.a 8.hètig.Csak èhhsèg:)
szia. nyugodj meg, szerencsére nem kell mindeninek végig küszködnie az elsõ harmadot. nekem néhány hétig feszült a mellem, de azonkívül csak annyi bajom volt, hogy állandóan fáradt voltam. 38 hetes pocakos
szerencsés harmadhoz tartozol, orulj neki. :D nyugi. nodokinal voltal, o csinal majd neked uh kepet is az embriorol (meg csak a petezsak latszik valoszinuleg)
22 hetes vagyok - nem volt soha hányingerem - nem feszült soha a mellem, pedig már elõtejem is van és mégis itt van a babó a pocakban. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!