Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha hetes és mindig (23 db)

Baj, ha 15 hetes és mindig egy oldalra tolja magát a baba?

Legjobb válasz: Nem baj. Biztos ott érzi jól magát :)

Nem baj. Biztos ott érzi jól magát :)
Sztem sem baj, lehet a mamának kicsit kellemetlen ha valamit nyom, de az a lényeg, hogy neki jó helye van:-)
A kérdező hozzászólása: és amikor annyira hogy csak egy nagy pukli vanott ?de érdkes csak az apjának

12 hetes terhesen az orvos hematómát állapított meg és szigorú pihenést javasolt. Ezt be is tartom. Ha nem véreztem és most sem vérzek akkor is lehet baj? Elég sokat fájdogál, nyilalgat a hasam, de az az elejétől, és mindig máshol.13 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.

Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Pihenek amennyit csak tudok és igazából a legtöbb írás, amit a hematómáról találtam pozitív. De tavaly elvesztettem egy 7 hetes magzatot, ezért extrán aggódom. Illetve ezt a terhességet is úgy kezdtem, hogy gardnerella (elmúlt), cysta (felszívodott), és most ez...... de úgy látom élni akar az én pici marslakóm. Te mit szedtél a hematómára?
A kérdező hozzászólása: Ja és nekem több apró van, nem egy nagy.
Sajnálom, amik Veled történtek. Tavaly õsszel én is elveszítettem egy 7 hetes magzatot, ezért is ijedtem meg, amikor véreztem. Elõtte barnázásom volt, kb. a 6. héten. Úgyhogy nekem sem indult zökkenõmentesen... :( Duphastont és Rutascorbint kaptam. Kitartást, és jobbulást kívánok!!!!
Ja, 17+3 hetes vagyok. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a biztatást! :D Nektek is sok egészséget és boldog babavárást kívánok!!!!!!

Ha a 12 hetes genetikán minden rendben volt, és megcsináltattam a kombinált down szűrést is, ami negatív volt, akkor attól még lehet baj a 18 hetes genetikán?

Legjobb válasz: Szia! Elvileg nem! Én is végigcsináltam ezeket a korom miatt, és a 2. genetikán minden rendben volt. De a dokik minden esetben kihangsúlyozzák, 100 %-ot õk nem garantálnak. Ez van! Szerintem nyugi, bár én is akkor leszek nyugodt, ha kibújik és rendben lesz! 22 hetes

Szia! Elvileg nem! Én is végigcsináltam ezeket a korom miatt, és a 2. genetikán minden rendben volt. De a dokik minden esetben kihangsúlyozzák, 100 %-ot õk nem garantálnak. Ez van! Szerintem nyugi, bár én is akkor leszek nyugodt, ha kibújik és rendben lesz! 22 hetes
A terhesség 18-19. hetében, a hasfalon keresztüli érzékelõvel végzik. Ekkorra már elkészültek az AFP eredmények, ennek a birtokában jól kiszûrhetõk a fejlõdési rendellenességek, kromoszóma-elváltozások, a koponya, arc, gerinc, szív, a rekeszizom, hasfalzáródási problémák, vesék, húgyhólyag végtagok fejlõdési rendellenességei, elváltozásai. Kimutathatók a lepény tapadási rendellenességei és a pontos terhességi hetet is jól össze lehet hasonlítani a korábbiakkal
Kicsi rá az esély, de lehet. Egy ismrõsömék sajnos így jártak. 23 hetes kismama

38 hetes vagyok, és az baj ha babám szinte egész nap mozog? Talán még többet van ébren mint eddig? Nem fordítva kellene h legyen? Most illeszkedett be pár napja, mennyi időm lehet még?

Legjobb válasz: Én is ugyanezt tapasztalom bár én még 34 hetes vagyok de egyre többet mozog napközben,mint eddig.Szerintem nem baj,a lényeg,hogy mozog és ez enge nagyon megnyugtat.Könnyû szûlést

Én is ugyanezt tapasztalom bár én még 34 hetes vagyok de egyre többet mozog napközben, mint eddig.Szerintem nem baj, a lényeg, hogy mozog és ez enge nagyon megnyugtat.Könnyû szûlést
Szia!Én is 38 hetes vagyok, nállam is pont igy van.A szülésznõ ctg-n azt mondta még jól érzi bent magát a baba.Nekem 2hete mondta az orvosom, hogy teljesen lent van, bármikor kibujhat, hát a méhszájam még mindig zárt már én is várom mikor akar kibujni.Kitartás, könnyû szülést!
Nem baj ha nem kakil minden nap.Ha nem fáj a poci akkor ok minden:)

Mivel nyugtathatnám magam? 32 hetes vagyok, közeleg a nagy nap és minden nap egyre jobban félek, most már szinte rettegek. Eddig nem volt semmi bajom, de ma már ha lehetne altatást kérnék :-) másra sem tudok gondolni

Legjobb válasz: Szia! Szerintem gondolj arra, hogy hamarosan láthatod a Babádat. Én 30 hetes vagyok, és már nagyon várom a szülést. Nagyon szeretném már a kezemben tartani a kisfiamat. Csak ez jár a fejemben. Az elsõ kisfiamnál is ugyan így éreztem, pedig akkor 20 éves voltam, szinte kis taknyos :) És most, 27 évesen megint itt tartok. Nagyon várom. Persze fáj,fáj, de hát ez ezzel jár :) Könnyû mondani, de ne félj. Ne arra koncentrálj. Kitartás! És nyugi :)

Szia! Szerintem gondolj arra, hogy hamarosan láthatod a Babádat. Én 30 hetes vagyok, és már nagyon várom a szülést. Nagyon szeretném már a kezemben tartani a kisfiamat. Csak ez jár a fejemben. Az elsõ kisfiamnál is ugyan így éreztem, pedig akkor 20 éves voltam, szinte kis taknyos :) És most, 27 évesen megint itt tartok. Nagyon várom. Persze fáj, fáj, de hát ez ezzel jár :) Könnyû mondani, de ne félj. Ne arra koncentrálj. Kitartás! És nyugi :)
ezt mindenképpen olvasd el, segít hidd el: http://www.anyaleszek.hu/az-igazsag-a-szulesrol--cikk amit a cikk leír az mind igaz, és lelkiekben is felkészít, mert nagyjából tudni fogod mire számíthatsz. én nem bírom a fizikai fájdalmat, egy tû látványától is rettegek és már két gyereket szültem, természetes úton, fájdalomcsillapító nélkül és mindkettõ gyönyörû emlékként maradt meg bennem :) . Gyors szülést kívánok Neked!
Szia Én is nagyon féltem, de az utolsó napokba már csak az járt a fejembe, hogy bárcsak ott lennék már.Mikor jöttek a fájások eszembe se jutott félni csak az járt a fejembe, hogy végre már nincs sok hátra.Bent a szülõszobába már nem azon jár az eszed, hogy félsz stb Fájdalom csillapítás nélkül szültem, de erre az elsõ perctõl rá voltam készülve mert tudtam, hogy nálunk a kórházba sima szülésnél csak varrásnál lesz helyi érzéstelenítés. Túl éltem, már 9 hónap eltelt lassan majd rákészülünk a kistesóra
Én egyáltalán nem gondoltam a szülésre, csak az utána lévõ dolgokra. Szerintem ne agyalj! Jobban jársz! Tereld el mással a figyelmedet. Babaruhák, gyerekszoba dekorálás, stb.
Nálam jobban biztos nem félsz a szüléstõl! :-))) Én olyanokon aggódtam, hogy majd nem lesz erõm kinyomni, meg kitör rajtam a pánikroham, és meg merem-e mondani a dokinak, hogy rosszul vagyok, és ez csak pánikos rosszullét lesz-e, vagy igazi, meg beszorul a baba, meg belehalok a szülésbe....és egyebek. :-) Aztán, mikor odeérkezett az idõ, teljesen kicseréltek!!! Ha más mondja, nem hiszem el! Tökéletes nyugalom áradt szét bennem, fõleg az elsõ szülésnél, sétálgattunk, beszélgettünk, viccelõdtünk a férjemmel a fájások között. Vártam mindig a dokit, szülésznõt, hogy mondja, mit érez, hol tart a baba. Mikor már fel kellett feküdni az ágyra, izgatott voltam, de nem pánikos, hanem olyan várakozással teli izgalom. Eszembe sem jutott, hogy most félnem kellene (pedig egyébként is nagyon szorongó típus vagyok, de szerintem akkor a hormonok tették a dolgukat), csináltam, amit kellett, ahogy kellett, és egyfolytában az járt a fejemben, hogy mindjárt meglátom a kisbabámat!!! :-)) A második szülés annyival volt nehezebb, hogy rögtön 2 perces fájásokkal indult, és hát tényleg fájt, de valahogy akkor sem az járt a fejemben, hogy jaj, csak meg ne haljunk, meg be ne szoruljon, meg rosszul ne legyek, hanem az, hogy már mindjárt itt van, mindjárt láthatom! Ja, meg hogy csak érjen már ide végre a férjem!!!! :-))) Ha harmadikat szülnék, biztos, hogy elõtte ugyanúgy rettegnék, de már tudnám, hogy a vélegyenesben elõjönnek az õsi ösztönök, és csak befelé, a babára és a szülésre koncentrálok, nem hülyeségekre! :-) Boldog babavárást, és szép, könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, remélem nálam is csak a szülõszobáig tartanak ezek a félelmek. Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat

Nagy baj ha 7 hetes terhesen kisebb a petezsák mint kellene lennie? Viszont a baba teljesen normális méretű és szívműködés is van már. Mi van ha nem nő a petezsák? Terhes vitamint szedhetek vagy ki kell kérni az orvos véleményét?

Legjobb válasz: Orvosod mondta, hogy kisebb, mint kellene? Szerintem nincs gond, ha minden rendben van. Terhesvitamint pedig természetesen szedhetsz, hiszen azért terhesvitamin... :) Nem kell kikérned az orvos véleményét emiatt. Ha érdekel, az elevit jó, csak hányingert okoz, ha éhgyomorra veszed be.

Orvosod mondta, hogy kisebb, mint kellene? Szerintem nincs gond, ha minden rendben van. Terhesvitamint pedig természetesen szedhetsz, hiszen azért terhesvitamin... :) Nem kell kikérned az orvos véleményét emiatt. Ha érdekel, az elevit jó, csak hányingert okoz, ha éhgyomorra veszed be.
A kérdező hozzászólása: Elment a babám mert a petezsák kisebb volt és nem is nõtt tovább :(

30 hetes vagyok, és az orvos szerint nagy a baba. Szerintetek? A szülésen kívül okozhat bármi bajt ha nagyobb a kislány mint amúgy "kellene"? át is írtak idősebb hetesnek.

Másik dokinál voltam ma, mert az enyém nyaral még 1-2hétig.

Legjobb válasz: a cukromat 3x mérték, egyáltalán nem lett magas, viszont az édesapja a lányomnak közel 4,5kg-al és 60cm-el született akkoriban.. mellékesen megjegyzem, hogy az õ édesanyja sem volt cukros, pedig nála külön nézték az elõzõ nagysúlyú babája miatt. gondoltam ez is számít. mondtam is a dokinak, hogy kicsit védjem magam, de erre az volt a válasz, hogy ez nem ok a zabálásra.. pff

A kérdező hozzászólása: a cukromat 3x mérték, egyáltalán nem lett magas, viszont az édesapja a lányomnak közel 4, 5kg-al és 60cm-el született akkoriban.. mellékesen megjegyzem, hogy az õ édesanyja sem volt cukros, pedig nála külön nézték az elõzõ nagysúlyú babája miatt. gondoltam ez is számít. mondtam is a dokinak, hogy kicsit védjem magam, de erre az volt a válasz, hogy ez nem ok a zabálásra.. pff
Az orvosod egy kicsit gonosznak tûnik. Unokahúgom 5 kilóval született, anyukája kb. 10 kilót hízott, és õ sem zabált, nem volt cukros. Egyszerûen csak nagy lett a baba és kész, amúgy tök egészséges és aranyos. Nekem 31 hetesen voltak ilyen méretei a kislánykámnak, de nem is értem, hogy 1 hetes eltérésen miért akad ki ennyire az orvos, az még nem olyan nagy eltérés! Szerintem nincs semmi baj, ne aggódj. Ha nagy is lesz a baba, nem az számít. S eleve ez csak saccolás, lehet, hogy nem is lesz olyan nagy. 35 hetes kismama
Szia, nekem 30+4 napos adataim vannak, BPD:83, 6mm, HC:301.5mm, AC:285, 9mm, FL:61, 6mm, becsült súly:2006 gramm. Szerintem semmi gond nem lessz, hogy nagyobb a lánykád.Nekem is végig mondták, hogy nagy lessz.Pedig én 164 cm és 55 kg vagyok most, 67kg-mal mentem szülni.Párom sem nagy termetû, 173 cm és 80 kg, kisfiam 4100 grammal és 58 cm-rel született, 37cm-es fejkörfogattal.
Nem tudom, miért írta át idõsebbre a babádat. Ilyenkor már sokat számít a genetika, hogy te vagy a férjed mekkorának születtetek. Kb félidõig fejlõdnek egyformán a babák, utána már össze-vissza. Nem véletlen vannak idõre született 2 kilós kisbabák, és akár 5 kilós babák is. Az én babám is 2 kiló körül volt 30 hetesen, 3, 5 kilóval született idõre, ami teljesen normális.
Elõttem szólónak igaza van, csupán öröklés kérdése már, ne aggodj rajta..De hogy nem lesz kicsi az fix:-) Én ma voltam 31+4vagyok Bpd:75mm Fl:63mm nekem meg "hosszu" combú csajom lesz:-DDDDD
A kérdező hozzászólása: örülök, hogy nem baj a dolog. én sem szeretném ha mindig avval szekíroznának hogy nem nõ, vagy túl pici.. az sokkal nagyobb baj lenne. én csak arra vagyok kíváncsi hogy lehet-e probléma a nagy súly. jobban örülök neki mint bárminek, hisz tudom, hogy egészséges, szép nagy, és abszolút nem félek hogy gond lesz a szülésnél emiatt. ez a doki egy paraszt, nem is akartam hozzá menni mikor olvastam a fórumokon a véleményeket-tapasztalatokat- Székesfehérváron kevés a jó doki, persze tisztelet a kivételnek, és a sajátomat is tisztelem, becsülöm. azért nem lett fogadott dokim mert az enyém már nem vállal szülést, lassan nyugdíjba is vonul talán. de nem akartam máshoz járni, és benne bízom csak:) soha nem beszélt velem így, mindig nyugtatgat, nem csak a negatív lehetõségeket mondja el, soha nem bocsátkozik találgatásokba.majd mondom is neki, hogy mi volt amíg nem volt :) vigyázzatok magatokra, és várom a további tapasztalatokat :) kíváncsi vagyok a big babákra :D
Jajj dehogyis.. a dokid nem értem miért riogat! Egyébként az, hogy mennyit eszel, nem befolyásolja a baba súlyát. Az anyu pl. 25kg.-t hízott mikor velem volt terhes, és 2, 8kg-al születtem. Nade nézd meg az én babám adatait, ráadásul itt csak 29 hét 4 napos voltam!! : BDP: 83, 4 OFD: 99, 2 HC: 291, 4 AC: 263, 7 FL: 62, 4 Erre mondott akkor a doki 1806grammot (ami ugye lehet +-500gramm). Egy szóval sem mondta, hogy ajjaj most mi lesz, hogy másfél héttel nagyobb a mérete szerint, mint a gépbe progamozott átlag. Szerintem teljesen normál méretû a babád. Akkor lenne okod aggódni, ha jóval kisebb lenne, mint kellene.. amíg nagyobb, addig nincs baj! :-))
30+1 súly: 1672 gramm bpd:77 ac: 271 fl: 62 hc:296 ofd:106 Õ 3950 grammos és 56 centis lett, a kiírt napon született kislány. 4, 4 kilóval született fiamhoz képest a lányom nem is volt nagy:-))) Pedig fiam a 29 héten csak 1358 gramm volt, bpd: 77, végül jó nagyra nõtt 40+6-ra Ezeke a 30. hét körüli adtaok szerintem nem annyira mérvadóak, mint a késõbbiek.

Nem baj ha a füszeres es neha csipös kajakat eszem, szeretem a borsos eteleket, sok füszerrel fözök mindig, ezzel nem artok valamit a babanak? 14 hetes km

Legjobb válasz: Ha bírod, nem baj. Én eleinte még bírtam, aztán égett mindenem, fájt a gyomrom.

Ha bírod, nem baj. Én eleinte még bírtam, aztán égett mindenem, fájt a gyomrom.
most még nem baj, de a vége felé a sok fûszereset azért kerülni kell, mert akkor elkezdhetsz vizesedni.
Nyami, én is rajta vagyok a fûszeres kajákon, fõleg a csípõs ízek jönnek be nagyon! Már engem is figyelmeztettek, hogy azért nem árt óvatosnak lenni, ahogy az elõttem válaszolók is írták, figyelni kell a gyomorsavra, a vizesedésre és a magas vérnyomásra. De ha ezekkel nincs (még) gondod, akkor hajrá!!!! 27h
Csak magad miadd kell majd kerülnöd a csípõset-fûszereset, a babának semmi baja se lesz! Gondolj a mexikói és indiai kisbabákra :) Chilli és curry lében úsznak... Nálam a sláger a CSÍPÕS, mindegy, hogy mi. Szerencsére nem ég a gyomrom, bár lassan le kell vele állnom, nehogy vizesedjek. Minden jót neked! 31 hetes

Az baj, ha a 12 hetes yorkim gyorsan eszik, és utána mindig remeg?

Hosszú távon lehet ett?l valamilyen baja, betegsége?

Legjobb válasz: szia! az én kutyám akkor csinált ilyet amikor hideg kaját kapott véletlen a barátomtól! de az én yorkim is gyorsan eszik volt is már belöle baj!pedig nem éheztetem nem azért nem eszik lassabban!sztem nem kell aggódni!

szia! az én kutyám akkor csinált ilyet amikor hideg kaját kapott véletlen a barátomtól! de az én yorkim is gyorsan eszik volt is már belöle baj!pedig nem éheztetem nem azért nem eszik lassabban!sztem nem kell aggódni!
Ilyenkor még nagyon kicsik, és a gyomruk is az! Valószínûleg túleszi magát! Semmiképpen ne hagyd! Ha másképpen nem megy, etesd kézzel! Hányszor kap enni? Lehet, hogy az a probléma, hogy nem kap 3-4 -szer naponta, és éhes már nagyon, mikor etetitek! Nem a legjobb tipp, de ha nem vagytok otthon, akkor rakd ki neki a napi tápját, majd eleszegeti! ( ennek az lehet a hátulütõje, hogy esetleg válogatós lesz, de ha jó minõségû tápot kap, akkor meg tök mindegy, az én yorkim is akkor eszik a tápjából, amikor akar, és jó kondiban van! ) Amikor szabadnapos vagy, figyeld meg a táplálkozási szokását, és akkor meg tudod ítélni, hogy melyik megoldás lesz neki a megfelelõ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!