Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha hónapos baba még (13 db)

Baj, ha egy baba meg nem tud ulni 9 honaposan?

Kisfiam meg nem tud ulni. Ha leultetem par masodperc utan eldol vagy oldalasan ul, ugy jatszik tovabb. Maszik, felall, butorokba kapaszkodva lepeget de nem ul.

Legjobb válasz: valóban 9 hónaposan már szoktak ülni, de ha akkora baj lenne, akkor csak mondott volna valamit a védõnõ. milyen jófej lehet.. paráztat, de nem nyugtat meg. :S

valóban 9 hónaposan már szoktak ülni, de ha akkora baj lenne, akkor csak mondott volna valamit a védõnõ. milyen jófej lehet.. paráztat, de nem nyugtat meg. :S
én voltam egy konduktornál, aki a Petõ intézetben dolgozik.õ azt mondta, hogy 9 hónaposan magától, elengedett kézzel kell ülnie.a helyedben elvinném orvoshoz, inkább feleslegesen menj.
Az azért más, ha a gyerkõc még nem változtat helyet (nem mászik, nem kúszik, nem lépeget) és úgy nem ül még, és az is más, ha mindezeket csinálja, de nem képes megtartani magát ülésben, szerintem.
Egyáltalán nem baj! Kisfiam sem ült még ennyi idõsen, sõt, 1O hónaposan sem, mert nem mászott még, ezért nem ült fel magától. Addig pedig nem szabad ültetni, majd csak ha egyedül felül. Ne izgulj, minden baba máskor kezdi el a dolgokat, attól még tökéletesen "mûködik" a kicsikéd. :)
Az én fiam 9-én lesz 9 hónapos, de még õ sem ül. Most kezdett kutyázni. A védõnõ szerint nincs vele semmi baj. Azt mondta hogy nincs még lemaradva egyáltalán! És attól mert nem ül még magától én pl. nem mózeskosárban tologatom, hanem egy fokozattal felemeltem a háttámlát. Így még inkább fekszik, mint ül, de szeret így sétálni!
Sok paraztatas... az enyem 7 honaposan fordult at, gondolhatod mit össze aggodtam. Aztanmeg abban a honapban megtanult felülni es az eg egy adta vilagon semmi mast nem csinalt csak ült onnantol fogva. tiz honapos lesz es 2 hete tud maszni, nemnagyon szaggatta a gyeplöt, hogy barmit is hamar megtanuljon. persze vittem orvoshoz (külföldön elünk) de nem foglalkoztak vele, mondtak, hogy majd csinalja. Azt gondolom a te kisfiadnak vagy nem kenyelmes vagy nemakarja vagy lusta ra. Otthon az en gyerekemnel sokkal gyorsabban es ügyesebben fejlödö gyerekeket küldtek ilyen-olyan szakemberhez. Biztosan vannak kirivo esetek amikor kell de nemhinnem, hogy neked ne szoltak volna, ha kene vinned vhova. En megtanultam türelmesnek lenni, mar huzkodja magat a lanyaom allasba, segitseggel percekig alldogal, foga meg pl egy szal sem. szerintem varj es majdcsak megtanulja.
Én aggódnék már egy kicsit, és vinném megmutatni valakinek. Akkor még mózesben tologatod?
ez fura.nekunk is ulttetni kellet a merlegre, mondjuk az en lanyom egy jo ideje ul mar.9hos. ha felall akkor nem billeg?esetleg eggyensulyzavarra tudnek gondolni, lehet azert dol el. probalkozik ulni vagy egyaltalan nem is akar?
enyém még csak 5 hónapos, így kicsit utánaolvastam: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes "Megtámasztás nélkül ülni nagyjából 10 hónaposan tud, de ez nem kõbe vésett szabály, mert ez nagyban összefügg azzal, mennyi ideig kúszott és mászott elõtte. Azok a babák, akik késõbb kezdenek csak kúszni-mászni, általában késõbb tudnak támaszték nélkül ülni." http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/tud-e-mar-ulni-a-baba remélem segítettem. :)
Háááá Ha nagy baj lenne akkor a doki elküldte volna szakrendelésre
Hát csak azért érdekes, mert írod hogy mászik, kapaszkodva feláll, lépeget...szóval akkor erõs lehet a kis izomzata már elégg, szóval akkor nem értem miért nem ül.
Sehova ne vidd, nem kell ide orvos. Az én kicsi lányom 7, 5 hónaposan állt fel, onnantól semmi nem érdekelte, csak az állás, mindenhol. Felültettem, de õ is dõlt és egyik napról a másikra, 10 hónaposan, mászásból rájött, hogy kell felülnie, onnantól magabiztosan ült. Ne hallgass senkire, a babák nem fejlõdnek egyformán. Nincs a babáddal semmi baj!

Baj az ha egy 7 hónapos baba még nem hajlandó enni?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz azzal, hogy mit írtak elõttem! Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és csak jó 1,5-2 hónap múlva kezdett a kislányom elfogadható (fél üvegnyi) bébiételt megenni). Addig pár kanál után elfordította a fejét, összeszorította a száját. A cicit elfogadta és rendesen szopizott is.Aztán egyre nõtt a mennyiség, amit megevett. Megjegyzem: soha semmit se erõltettem! 1 éves korára már naponta 5x evett szilárd ételt + máig szopizik. Ha a babád súlya nõ, kiegyensúlyozott, akkor nincs semmi baj. Majd õ is belejön a kanalazásba. A tejbõl ugyanúgy megkap mindent, mint 5-6 hónapos korára, kivéve a vasat, de a vasraktárak azért nem 1-2 hét alatt ürülnek ki :))4 gyerekes anyuka

Ne foglalkozz azzal, hogy mit írtak elõttem! Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és csak jó 1, 5-2 hónap múlva kezdett a kislányom elfogadható (fél üvegnyi) bébiételt megenni). Addig pár kanál után elfordította a fejét, összeszorította a száját. A cicit elfogadta és rendesen szopizott is.Aztán egyre nõtt a mennyiség, amit megevett. Megjegyzem: soha semmit se erõltettem! 1 éves korára már naponta 5x evett szilárd ételt + máig szopizik. Ha a babád súlya nõ, kiegyensúlyozott, akkor nincs semmi baj. Majd õ is belejön a kanalazásba. A tejbõl ugyanúgy megkap mindent, mint 5-6 hónapos korára, kivéve a vasat, de a vasraktárak azért nem 1-2 hét alatt ürülnek ki :) )4 gyerekes anyuka
második vagyok, én 4 hónaposan kezdtem, nem tudok nyilatkozni. :( és akkor így szinte csak anyatejet vagy tápszert kap, semmi mást? almát próbáltad már sütni neki? meg a sütõtök is mindig szokott tetszeni nekik...
egyetértek.
Ezt hogy érted? Ha a hozzátáplálásra gondolsz, akkor már elkellett volna kezdened elõbb.Ha most kezded, akkor elég nehéz lesz rendes kajához szoktatni.Viszont a szervezeténsek szüksége lenne rá.Minél késõbb kezded, annál nehezebben fog majd enni.
Nincs megduzzadva az ínye? Esetleg egy kis pirosság rajta valahol?
A kérdező hozzászólása: Duzzadt már hetek óta, piros is fehér is, de még mindig semmi.
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy az a ludas, dörzsölgeti is a szemét, orrát ezerrel...
Figyi! Amikor az enyémnek jöttek a fogai, bizony volt 1-2 nap, mikor semmit se lehetett a szájába tenni, csak cicizett. Aztán kibújt a fog és megint rendesen evett. Ez nem csak anyatejes babáknál fordul elõ, hanem tápszereseknél is. Fáj az így, zavarja a kanál, a cici vagy a cumi kicsit masszírozza.
A kérdező hozzászólása: Mindegy csajok, lehet itt vitázni, de a gyerekem ma egész nap nem evett semmit, mostanra már szerintem teljesen elment tõle a kedve is, az étvágya is, szóval nem tudom mi lesz.
12:45-ös vagyok. remélem, hogy igazad lesz.
Ja! És azt írta, hogy pár kanálnyit megeszik, aztán már nem fogadja el..ennyi. Nem kell minden babának már 2 nap után 150 grammot megennie. Ezt védõnõ és orvos is megerõsítette nekem.
Ne haragudj, de az említett Dániában max. fél évet maradhat otthon az anya a gyerekkel..mert ott annyira jó. Na, persze okosakat írni én is tudnék és okoskodni is, ha épp nem 4 gyereket nevelnék. Velük már tapasztaltam ezt-azt, nem csupán abból indulok ki, hogy az egy, tökéletes gyerekemet hogyan gondoztam. Azt se írtam, hogy ne foglalkozzon a "problémával"... de hidd el, azzal, hogy egy gyerekbe erõltetik az ételt, nem megoldás. Õ is bele fog jönni, ha hagyják. Persze, mindenki trükközhet, de a gyerek se hülye...
én csak azt mondtam, hogy az a tanács 3 forintot nem ér, amikor azt írták, hogy ne foglalkozz vele, jó ez így, majd kialakul. de ha te ezt akartad hallani, akkor hallass rá. én mondjuk azt tenném, hogyha nem fogadja el az almát, megpróbálnám neki megsütni fóliában. kipróbálnék többféle bébiételt, esetleg tejpépet. a répát lehet hogy nem eszi meg magában, de húslevesbõl kiszedett répát már lehet, hogy megenné. nem tudom, az enyém sose szorította össze a száját. szoptatás elõtt vagy után eteted? mert ha utána, akkor lehet, azért szorítja össze a száját, mert már nem is éhes. egyebet sajnos nem tudok mondani. én csak az eredeti kérdésedre válaszoltam, miszerint baj-e, ha egy 7 hónapos baba az anyatejen kívül nem kap mást. Szerintem baj, továbbra is fenntartom.
A kérdező hozzászólása: "ne foglalkozzon azzal, amit mi írtunk elõtted" "de az nem megoldás, hogy ne foglalkozzon a problémával" ..... igenis foglalkozok a problémával és aggódom, azért vagyok itt.. kiváncsi lennék a tudományos eszmefuttatásodra abban a témában is, hogy hogyan etessünk egy babát aki összeszorítja a száját, vagy pedig öklendezik a kis kanálhegynyi gyümölcstól amit valahogy a szájába dugok...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ, pont ez a bajom, hogy nem tudom, erõltessem-e mert gondolom akkor még rosszabb lesz... de kicsit megnyugodtam, és próbálkozunk tovább.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak az anyatej kell neki.
A kérdező hozzászólása: 5, 5 hónapos korában kezdtük, végigkóstoltunk már mindent de csak fintorog és pár kanálnál többet nem fogad el.
A kérdező hozzászólása: Lányok, gondoltam megosztom Veletek, hogy a lányom 2 napja igazi zabagép! Egyik napról a másikra teljesen elfogadja a kajákat, a banán, szilva, répa, alma mind megy :) nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek a segítséget!

Lemaradtunk? Tényleg baj, ha egy majdnem 15 hónapos baba még nem iszik sem önállóan sem segítséggel pohárból? Csak csőrősből?

köszönöm:)

Legjobb válasz: Az én 19 hónaposom cumisüvegbõl iszik, mert még nem érett meg a pohárra, pedig fél éve gyakoroljuk, igaz, naponta egyszer. Olyan mohó, hogy egyelõre képtelen lenne kortyonként inni, még mindig legurítaná a torkán az összes folyadékot. Csõrösbõl pedig egyáltalán nem iszik. Én nem izgatom magam emiatt, sõt nem is hibázatom magam. Nem hajt a tatár. Viszont lassan csökkentem a cumisüvegezések számát a reggeli-esti tejre.

Az én 19 hónaposom cumisüvegbõl iszik, mert még nem érett meg a pohárra, pedig fél éve gyakoroljuk, igaz, naponta egyszer. Olyan mohó, hogy egyelõre képtelen lenne kortyonként inni, még mindig legurítaná a torkán az összes folyadékot. Csõrösbõl pedig egyáltalán nem iszik. Én nem izgatom magam emiatt, sõt nem is hibázatom magam. Nem hajt a tatár. Viszont lassan csökkentem a cumisüvegezések számát a reggeli-esti tejre.
Nem baj, minden baba más ütemben fejlõdik! Az én babám 18 hónapos, most kezd el inni segítség nélkül inni pohárból, de rendszerint még leönti magát, csõrös pohárból kb egy hónapja iszik, de sokszor még a cumisüveget részesítette elõnyben! Pár napja kezdtük teljesen elhagyni a cumisüveget! Barátnõm kisfia aki csak anyatejes baba volt, így nem is volt cumisüvege már hónapok óta egyedül iszik pohárból.Kisfiammal egyidõsek!
Csõrösbõl iszik nekem is. 15 hós. Õ már korábban ivott segítséggel pohárból elég sokáig, de kb. 2 hónapja mióta rájött, hogy buborékot is fújhat bele csak szórakozik vele.
10 hónapos mûlt a lányom, a múltkor próbáltam pohárból itatni, de csak a nyelvét dugdosta a pohárba. Csõröst most készülök neki venni, de nem tudom eldönteni, milyet vegyek. (ha valakinek van ötlete, szívesen veszem!) A cumisüveget már tudná magától fogni, (mert néha fogja), de lusta. Kényelmesebb neki, ha én itatom. :)
Nálunk már az 1 éves státusz vizsgálaton is kérdezte a védõnõ, hogy iszik-e már pohárból. Iszik, és csõrösbõl is meg szívószálasból is. Próbáld meg olyan csõrös poharat venni, aminek van füle, esetleg mintás stb, hogy felkeltse az érdeklõdését és egy idõ után elhagyjátok majd róla a csõrös részt és marad a sima pohár. Naponta többször gyakoroljatok, illetve elõször próbáld mindig ebbõl itatni szerintem és utána maradjon az üveg.
A kérdező hozzászólása: köszi lányok:) megnyugodtam:)
Az én fiam pénteken lesz 14 hónapos. Még mindíg cumisüvegezünk, a csõrös poharat élbõl elutasította pedíg sokszor bepróbálkoztam vele. Mostanában próbálom pohárból itatni eddíg arra sem volt vevõ.De még csak gyakoroljuk messze van, hogy csak abból igyon pláne egyedül.Még a cumisüveget sem hajlandó megfogni, én itatom még mindíg.Egyszerüen nem akarja fogni.Ez van.
Fél éves korától pohárból itatom a fiamat. Pont 13 hónapos korától iszik önállóan. Viszont õ meg nem hajlandó rágni, pedig holnap már 16hónapos. Minden gyerek másban ügyesebb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, mert valahol olvastam, ha ennyi idõsen nem iszik pohárból az baj igaz az én hibám mert még csak most kezdtem el vele:(
Ez szerintem csak rajtad múlik. Ha pohátrból kínálod mindig akkor egy idö után azt szokja meg. De ha téged nem zavar akkor úgy csinálod ahogy akarod. Nem árt ha otthon csak a sima pohárhoz szoktatod, majd ha útra eltek akkor meg csörös.
17 hónapos kislányom még mindig a cumisüveget szereti. A csõrös pohártól csak fintorog. Ha itatom pohárból akkor szépen iszik, de ha megfogja kiönti magára az egészet. Aztán öltöztethetem át naponta többször. Úgy érzem ráérünk még. Enni sem eszik egyedül kanállal csak pár falatot aztán elkezd játszani a kanállal és elfelejt tovább enni. Egy etetés így van, hogy fél óráig is tart. Nem sürgetem míg játéknak tartja az evés-ivást.


Baj, ha egy 8, 5 hónapos baba még nem mászik és nem is fordul semmilyen irányba?

Egyébként sokat mozog, próbál felülni, de még nem mászik. Mikor kezdik el a babák a mászást, felállást?

Legjobb válasz: Szia! A gyerekorvost nyugodtan kihagyhatod ebbõl, mert ha mi arra vártunk volna, amit õ mond, rég rossza lenne.Az én babám 36.hétre született lepényleválás miatt császárral, 3kg-mal, tehát ha azt vesszük teljesen jó kondíciókkal.Állítólag nem volt oxigénhiánya sem. Ha a nõvérem nem lenne gyógytornász, és nem figyelte volna már a kezdetektõl,sosem tudtuk volna meg, h fejlesztésre szorul. A gyerekorvosnak csak az számít, h szépen gyarapszik,vidám, jókedélyû baba.Létezik egy gyógytorna módszer-Dévény Anna nevéhez fûzõdik-amellyel nagyon jól lehet kezelni az esetleges hiányosságokat, amelyeket csak szakavatott szem vesz észre.Hangsúlyozom, hogy a gyerekorvos ilyen téren nem számít annak, mert a gyógytorna külön szakma, csak az orvosok szeretik azt hinni magukról, hogy õk mindent tudnak. Én a helyedben mindenképp elvinném egy korafejlesztõ központba, hogy vizsgálják meg a kicsit-Ha így keresel rá a neten-korafejlesztés-találsz róla. Van egy alapítvány is, amely térségek szerint tud kiadni gyógytornász telefonszámokat, akik Dévényesek.

Szia! A gyerekorvost nyugodtan kihagyhatod ebbõl, mert ha mi arra vártunk volna, amit õ mond, rég rossza lenne.Az én babám 36.hétre született lepényleválás miatt császárral, 3kg-mal, tehát ha azt vesszük teljesen jó kondíciókkal.Állítólag nem volt oxigénhiánya sem. Ha a nõvérem nem lenne gyógytornász, és nem figyelte volna már a kezdetektõl, sosem tudtuk volna meg, h fejlesztésre szorul. A gyerekorvosnak csak az számít, h szépen gyarapszik, vidám, jókedélyû baba.Létezik egy gyógytorna módszer-Dévény Anna nevéhez fûzõdik-amellyel nagyon jól lehet kezelni az esetleges hiányosságokat, amelyeket csak szakavatott szem vesz észre.Hangsúlyozom, hogy a gyerekorvos ilyen téren nem számít annak, mert a gyógytorna külön szakma, csak az orvosok szeretik azt hinni magukról, hogy õk mindent tudnak. Én a helyedben mindenképp elvinném egy korafejlesztõ központba, hogy vizsgálják meg a kicsit-Ha így keresel rá a neten-korafejlesztés-találsz róla. Van egy alapítvány is, amely térségek szerint tud kiadni gyógytornász telefonszámokat, akik Dévényesek.
szia! az én férjem kicsinek 18 hónaposan állt fel 3 évesen kezdett beszélni:-9 azóta minden oké és még okos is:-) szoval ne izgulj de azért beszélj egy dokival.
Az én kislányom is 8 hónapos és még nem tud a hasáról visszafordulni a hátára. Ülni is csak úgy ül fel, ha segitünk neki. Mászni meg nem is próbált még. Nem túlsúlyos, nem dagi, nem is lusta, mert hasonfeküdve 360 fokos kört tuti 1 perc alatt tesz meg olyan gyorsan forog. Nyugi! Nincs a Te picid sem semmirõl lekésve. Unokaöcsém pedig 2 éves koráig csak nézte, hogy más játszon a játékaival. Most 4 éves és érthetõen beszél 3 nyelven. Üdv. 8 hónaps lány anyuja
Szerintem, h még nem mászik az nem baj, hisz vannak olyan babaák, akik nem is másznak szinte semmit.De h még nem fordul meg, azt nem tudom, h baj-e, a pici lányom már 3 hós korában megfordult.Esetleg duci a babád, kicsit lusta?
Hát nem tudom, hogy ez késõn érés vagy gond-e, de nálunk ekkora a baba és már kézfogva sétálgat. Nem tudom min múlik, már 4 hósan forgott , ölben ült, utána, meg fokozatosan egyedül. Érdeklõdj a védõnõnél.
Nem akarlak megijeszteni, de szerintem baj. Úgy tudom, hogy 6 hónapos korig meg kell tudjanak fordulni a babák. Az, hogy még nem mászik, az nem baj, ugyanis az minden gyereknél máskor kezdõdik, de fordulni már kéne tudjon. Az én kisfiam 4 hónaposan már hasról hátra és hátról hasra is tudott fordulni. 8 hónaposan pedig már néhány lépést meg tudott tenni a bútorokba kapaszkodva. Szerintem beszélj a védõnõvel vagy a gyerekorvossal.
Az elõzõ vagyok. 5, 5 hónaposan kezdett el mászni, és 7 hónaposan állt fel.
A gyerekorvos nem mond rá semmit??Hát 8, 5 hónaposan kellen ülnie, fordulnia is. A lányom 4 hónaposan felült, 6 hósan fele´llt egyedül a kiságyban. Lehet elkellene vinni tana´csadásra. Hány kiló a gyermeked??nem lehet, hogy duci és azért??
Szerintem is mutasd meg az orvosnak. Fordulni és ülnie már mindenképp kellene. Lehet hogy kicsit gyengébbek az izmai. Mi is 8.5 hósak vagyunk és 1 kézzel sétálunk és a fal vagy bármi mellett órákik tud járkálni a kisfiam. Még nem volt 4 hós amikor megfordult hátáról hasra.

Baj ha egy 10. hónapos baba még eszik éjjel?

kb este8-9 körül megeszik elég sok 210ml ből készített jó éjszakátos tápszert, majd hajnal 1-2 körül ismét kel hogy éhes, és ha 150ml csinálok akkor annyit eszik meg, aztán hajnal 5-6 körül megint, már próbáltam este 7-8 körül virslit kenyérkével, vagy bébiételből a gyümis rizses kaját adni de akkor is. mit csináljak?

Legjobb válasz: Hát nekem lányom 8hós korától csak 3naponta evett 150mili tápszert,többi napon meg 60milit.Állandóan 6kor ébren volt már.10,5hós korában meguntam a szenvedést,azóta tejpépet vagy sinemilt kap tápszerporral vacsorára és alszik reggel 8-ig is akár.Próbáld meg te is a pépet,hátha elfogadja és abba tedd a tápszer port is,a vitaminok stb miatt.Mondjuk nekem nem kelt fel éjjel enni így sem,mert magát a cumisüveget utálta meg.Most szépen negyed 9 kor elkezdem neki a kajálást,kanállal és kb fél9-kor már alszik is.Ma pl reggel 9ig aludt,de átlagban alszik 7-fél8ig így az új vacsorával.

Hát nekem lányom 8hós korától csak 3naponta evett 150mili tápszert, többi napon meg 60milit.Állandóan 6kor ébren volt már.10, 5hós korában meguntam a szenvedést, azóta tejpépet vagy sinemilt kap tápszerporral vacsorára és alszik reggel 8-ig is akár.Próbáld meg te is a pépet, hátha elfogadja és abba tedd a tápszer port is, a vitaminok stb miatt.Mondjuk nekem nem kelt fel éjjel enni így sem, mert magát a cumisüveget utálta meg.Most szépen negyed 9 kor elkezdem neki a kajálást, kanállal és kb fél9-kor már alszik is.Ma pl reggel 9ig aludt, de átlagban alszik 7-fél8ig így az új vacsorával.
1. vagyok De a kérdésedre válaszolva, nem baj ha eszik éjjel, de nem kéne neki már rég amúgy.Elvileg 5kiló felett nincs szükségük éjjeli táplálkozásra.De persze nyilván sneki nem hagyja ordítani a kicsit ha éhes.Mekkora baba egyébként?Napközben mit és mennyit eszik, hányszor?
Bajnak éppen nem baj, de szüksége sincsen már rá. Eszik eleget napközben?
Ha nem lenne rá szüksége , akkor nem enne. Bajnak nem baj, csak gondolom neked fárasztó. Azért ne akarjuk már megint tudni a baba helyett, hogy õ mikor éhes.
Ezért kérdeztem, hogy eleget eszik-e napközben. Ha egy 10 hónapos gyerek nappal jóllakik, akkor éjjel nem éhes (már nem 10 hetes, hogy 3 óránként egyen). Felesleges volt támadni Utolsó, én nem akartam rosszat, de persze itt ez a szokás.
Nekem mindjárt 11 hónapos. Három napja nem kel éjjel, csodás dolog - egy kezemen meg tudom számolni ezzel együtt hogy hány éjszakát aludtunk át. Én már 2 hónapja azt csinálom, hogy fürdés elõtt megetetem húsos fõzelékkel - fürdés - tápszer, kb.120-150 ml. Ha kelt éjjel (kb.éjfél-1 órakor) a maradékot vizeztem fel (higítás), melegítettem és ebbõl ivott, igazán nem sokat. Fél 4 tájban újra kelni szokott, ilyenkor már csak tápszerrel ízesített vizet kapott (mondanom sem kell- harmadnap már nem kellett neki a melegvíz, cumi és visszaaludt). Ez odáig fajult, hogy most átalussza az éjszakát, pedig fogzik. Anyáink korabeli nagyik mondják, hogy hagyjam sírni 3 éjszakán, mert ekkora gyereknek már nincs szüksége az evésre éjjel, hát nekem nincs szívem sírni hagyni.
A kérdező hozzászólása: ja és annyi hogy ha késõbb rakom le aludni akkor is legkésõbb 7 kor fent van,

Baj lehet, ha egy 5 hónapos baba még csak nem is próbálkozik semmivel?

Nem azt mondom, hogy minden 5 hónaposnak már oda-vissza kell fordulnia, csak legalább már el kellene kezdenie próbálkozni, vagy az akarást látni rajta, hogy ne egyhelyben feküdjön? Érdemes lenne megnézetni? A nővérem babájáról van szó, aki 2 héttel fiatalabb csak a miénknél. A miénken láttam, hogy az akarástól, próbálkozásoktól, oldalra fordulásoktól még kb. 2 hónap volt, mire ment stabilan az oda vissza forgás, most már kúszik, nagyon akar elérni mindent. Az ő kisfia, ha leteszi, akkor úgy marad, nem csinál semmit (se háton, se hason), nem nyúl a dolgokért, csak a játszószőnyegében kalimpál néha. Már ő is kezd aggódni. Volt valakinek így? Ha igen, beindult utána? Vagy érdemes lenne megnézetni gyógytornásszal? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Hozzánk jár minden hónapban a védõnõ.De ha nem is jön ki nekünk kell elvinni,hogy megnézhesse hogyan fejlõdik,és ha valmi nem úgy megy mutat torna gyakorlatokat,hogy mivel lehet ösztönözni és segíteni neki.Náluk nincs ilyen? Nem tudom,hogy gond lehet-e,de a védõnõnél elsõ körben rákérdeznék.6 hós státuszra biztos vinniük kell.

Hozzánk jár minden hónapban a védõnõ.De ha nem is jön ki nekünk kell elvinni, hogy megnézhesse hogyan fejlõdik, és ha valmi nem úgy megy mutat torna gyakorlatokat, hogy mivel lehet ösztönözni és segíteni neki.Náluk nincs ilyen? Nem tudom, hogy gond lehet-e, de a védõnõnél elsõ körben rákérdeznék.6 hós státuszra biztos vinniük kell.
A kérdező hozzászólása: Külföldön élnek és ott nincs védõnõ. Ezért is kérdezem itt.
Az én babám 5.5 hónaposan fordult elõször hasra. Majd 7.5 hónaposan vissza, lusti baba. Próbálja meg tornáztatni. Én plédben forgattam, meg ahogy a videón van úgy tornáztattam. Csalogatni is lehet. De ha egyszer elmegy egy gyógytornászhoz az is csak a javára lehet, megmutatja milyen gyakorlatokat lehet csinálni. Szóval szerintem sokat tornáztassa. http://www.youtube.com/watch?v=zx1Lt69W4PU
3. vagyok. És minnél többet legyen hason, pár percekre is, ha nem bírja sokáig :) .
A kérdező hozzászólása: De bírja sokáig, épp ez az, hogyha hasra teszi, akkor hason fekszik, de nem is nyomja ki magát, csak fekszik és néz oldalra, ha hátra fekteti, akkor pedig a plafont nézi, de nem fordul semerre. Én is ezt mondtam, hogy még ha lusta baba is, valami motivációt 5 hónaposan már azért talán kellene látni. Sajnos a csalogatás sem jó azt mondta, mert mint írtam, nem nyúl a dolgokért ilyenkor, nem fordul semerre. A pokrócos verzió jó ötlet. A videot meg már ismertem és mutattam is neki, csinálja egy hete, de eddig nem sok eredménye. Köszönöm a választ
3. vagyok. Mi is sokáig csináltuk a tornát. Hason még most is inkább repülõzik és nem nyomja ki magát, esetleg a könyökén támaszkodik, de nem jellemzõ. Most már fordul hasról hátra is, de eddig Õ is ha hason volt letette a buksiját a földre és pihntette sokat, vagy nyûszizett hogy fordítsuk vissza. Már én is pont most akartam elvinni orvoshoz, hogy mutasson 1-2 "fogást" :) . Szerintem vigye el Õ is, biztos segít.
Ha hason van ennyi idosen mar tartania kellene a fejet, ha ezt nem csinalja akkor jobb lenne ha latna orvos. A forgassal meg raerne, de ennyi idossen mar kezuk labuk kalimpal
Én is aggódnék, ha ennyire nem mozgott volna a babám, én is megnézetném. 6 hós babs anyukája

Baj, ha 10 hónapos baba még nem mond szavakat?

Már ért sok mindent.Érti a nemet,hol van apa,anya,mama,baba,autó,labda.Mikor megyünk enni...stb

Legjobb válasz: Köszönöm mindenkinek a válaszát és azt hogy még vannak átlagosan fejlõdõ babák.Megnyugtattatok: )

A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát és azt hogy még vannak átlagosan fejlõdõ babák.Megnyugtattatok: )
A 14 hónaposa babám is alig mond egy -két szót, de a doki szerint nincs lemaradva!!!! Már miért kéne beszélnie egy 10 hónapos csecsemõnek?!
Egyáltalán nem gond.
Bátyám kisfia 3 éves lesz decemberben, és még csak annyit mond, hogy "sze".. ez a szeretlek, de mást még nem hallottam a szájából, inkább nyögdécsel:)
Az én kisfiam 25 hónapos, s még mindig csak pár szót tud. 10 hónapos korában eszébe se jutott, hogy beszélni kellene....
Dehogy vagytok lemaradva!Fiam 9.5 hónapos, nem mond szavakat.Ilyeneket "mond", hogy:má-má(kaja)va(kutya)ba-ba, de-de, ne-ne, te-te.Úgyhogy ne izgulj!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Különben szépen gagyog.Itt már minden baba szavakat mond....: )
Az én lányom 16, 5 hónapos, és 15 hónaposan kezdett el gagyogni pár szót. 10 hónaposan még nem kell neki semmit mondani.
Az én kisfiam is 10hónapos és ö sem mond még semmit, de nagyon sok mindent megért.és rámutat a dolgokra de beszélni sem akar még szerintem ráérnek még a beszéddel!
Persze, más babák ennyi idõsen már legalább 3 nyelven értenek, fordítanak és beszélnek... :) Semmirõl nem vagytok lemaradva, van nagyon-nagyon sok csodagyerek (ír, olvas, számol, 6 hónaposan már szobatiszta, stb.) én is olvastam már ITT róluk... :) Viccet félretéve, vannak korábban és késõbb beszélõ babák, de 10 hósan még semmirõl nem maradtatok le!

Baj, ha 4 hónapos baba még nem fedezte fel a lábát? Vagy ezt milyen idősen szokták?

Legjobb válasz: Változó.Majd nyáron ha nem lesz rajta ruha akkor inkább elkalimpálgat és nézegeti,aztán rájön hogy az az övé.Nekem másfél éves a lányom és most kezdi el a szájába venni a lábacskáját,pedig megy meg minden(pelus cserénél).Minden gyerek más!

Változó.Majd nyáron ha nem lesz rajta ruha akkor inkább elkalimpálgat és nézegeti, aztán rájön hogy az az övé.Nekem másfél éves a lányom és most kezdi el a szájába venni a lábacskáját, pedig megy meg minden(pelus cserénél).Minden gyerek más!
Ne idegeskedj!Nem egyformák a babák!az én lányom meg nem nyomta ki magát ennyi idõsen!Lustább volt mint a korában hozzá illõk! Majd felfedezi a lábikóját, és aztán az lesz asláger egy ideig!

Azt olvasom hogy nyolc honapos baba ha van mibe kapaszkodjon akar fel is all, az en babam jovo heten lesz nyolc honapos es meg nem ul csak segitseggel. Baj van vele?

Legjobb válasz: Dehogy van baj vele, minden babának meg van a saját ideje, hogy mit tesz, fontos hogy ne erõltessetek semmit, mert azzal lehet kárt okozni. Van amelyik baba kicsit lassabban érik, de utána utolérik a korosztályukat. Ha a gyerekorvos nem lát semmi rendellenességet amikor viszitek (vagy a védõnõ), akkor nincs baj, csak kicsit lassabban halad. Az enyém pld. elõbb állt fel, és csak utána ült rendesen... ez is furcsa. Elõbb járt és csak utána kezdett el mászni rendesen. Ettõl egészséges lurkó, egész nap a lakásban rohangál most már.

Dehogy van baj vele, minden babának meg van a saját ideje, hogy mit tesz, fontos hogy ne erõltessetek semmit, mert azzal lehet kárt okozni. Van amelyik baba kicsit lassabban érik, de utána utolérik a korosztályukat. Ha a gyerekorvos nem lát semmi rendellenességet amikor viszitek (vagy a védõnõ), akkor nincs baj, csak kicsit lassabban halad. Az enyém pld. elõbb állt fel, és csak utána ült rendesen... ez is furcsa. Elõbb járt és csak utána kezdett el mászni rendesen. Ettõl egészséges lurkó, egész nap a lakásban rohangál most már.
nyugi, a babád ettõl lehet még simán nobel díjas:) Akinek a gyereke meg szalad 5 hónaposan, simán lehet csavargó:) ))
Szerintem nincs. Az enyém 8, 5 hós, és tényleg feláll ha van miben kapaszkodnia, viszont az ülése nem stabil, megül ugyan, de ott a kezem, mert eldõl néha :) (ezenkívül kúszik hónapok óta, de mászni még nem tud)
Az enyém 9 hónapos elmúlt mikor egyedül felült és 10 hónapos volt amikor felállt. Ja, és 11 hónaposan kezdett mászni.
Nyugi a barátnõm gyereke 8hónaposan csak feküdt mint egy fa, talán kuszni tudott.Az én babám már 7hónaposan butorokba kapaszkodva szaladt.Most 1évesek a barátnõm gyereke önállóan jár, mi meg mindig csak kapaszkodva.Nincs semmi baj.
Szia! Semmi baj, majd csinálja még eleget ezeket is :) Az enyém gyors fejlõdésû ugyan ( 7 hónapos kora óta mászik, ül, áll) de a barátnõm kislánya pont az 1 éves szülinapján kezdett mászni, addig csak kúszott, na õ is be volt ijedve, dehát csak eljött ez is.
SZia, egy percig se aggódj, minden babának más a fejlõdési üteme. Nekem meggyõzõdésem, hogy az én fiam azért csinál mindent olyan gyorsan, mert rengeteget járunk össze a barátnõmmel, akink 2 hónappal idõsebb a kicsije. Minden találkozás után napokon belül elkezdte próbálni megcsinálni, amit látott a kis barátnõjétõl. Lehet õ sem fejlõdött volna ilyen ütemben, ha nincs akit utánozhat. És a gyerekek úgyis utolérik egymást egy idõ után, ki ekkor, ki akkor:) Jó babázást! ҝ
Az enyém még csak 7hónapos /mindjárt 8/ de nekem sem mászik nem ül fel és nem is jár!Csak kúszik meg odagurul inkább a játékért :) Felültetve szegényke meg eldõl még :) de a hintázás már nekünk is megvan :) Örülök ennek a kérdésnek mert erre én is kiváncsi voltam további szép estét :)
Szia! A lányom nyolc hós, kúszik és támasztva ül, de meg sem próbálkozott még a felüléssel, mászással, állással. A barátnõm fia egy nappal fiatalabb, már hetek óta mászik, két hete felállt, most egész nap ácsorogna. Különbözõek, pedig csak egy nap van köztük. Szerintem ne aggódj, én se teszem!
szia! az enyém 8, 5 hós de csak mászik és félih kúszig illetve néygkézláb állva hintáztatja magát, se nem ül, se nem áll. Az ülés nem is "érdekli" leültetem és meg csak mászik tovább:) :) Kérdezetem a dokit és a védõnõt is, azt mondták nem gond. Úgyhogy te sem aggódj!
Dehogy is!nem egyformák a babák ne aggódj.Mi most vagyunk 15 hónaposak, de az én fiam 7 hónapos korában 1 hét alatt lerendezett mindent:ülni ült, csak magától nem tudott felülni.Ezzel kezdte.Szóval felült, majd pár nap múlva már mászott és 1 héttel azután h felült magától megkapaszkodott a kiságybn és felállt.10 hónaposan pedig egyedül közlekedett.
Szia! Nincsen semmi baja ne aggódj! Az én kisfiam 5 hósan kezdett el kúszni és 7, 5 hósan felállt egyedül! Most 10 hónapos és kb. 1 hónapja, hogy felül egyedül, szépen lépeget kapaszkodva de egyedül még nem megy! Nálunk a mászás ami kimaradt de remélem, hogy majd egyszer elkezdi azt is :) !

Kb mikor ismeri fel a tárgyakat a baba a nevük alapján úgy hogy odamegy érte és meg is fogja? Nagy baj ha ezt 10 hónaposan még nem tudja?

Legjobb válasz: Egy cseppet korai ez még 10 hónaposan. Szerintem 15 hónapos kor körül kezdõdik ez a tudatos dolog. Kisfiam 18,5 hónapos, amit ismer, és kérek tõle azt idehozza nekem.

Egy cseppet korai ez még 10 hónaposan. Szerintem 15 hónapos kor körül kezdõdik ez a tudatos dolog. Kisfiam 18, 5 hónapos, amit ismer, és kérek tõle azt idehozza nekem.
Az én kisfiam 10 hónapos, felismer pár állatot, játékot, ha kérdezem rámutat, vagy ha kérem ideadja. De szerintem nem mindenkinél egyforma.
Nem nagy baj, sõt! A mi picink 14-15 hónapos korára kezdte felismerni a játékokat. Ha megkértem oda is hozta nekem. :)
Nem gondolom, hogy baj ha nem ismeri fel a babád a tárgyakat..viszont csatlakozom az elõttem szólókhoz..Én lányom is elég sok játékát felismerte 10 hónaposan. Van videóm is ott 8 hónapos volt, és a labdát, lámpát, újságot már tudta hol van ha rákérdezem:)
Nem tudom, mennyire általános, de az én 8 hónaposom a labdát felismeri, érte megy, és ha kérem akkor oda gurìtja hozzám. Lámpát, nyuszit, apát stb. felismeri, a"hol van...?" kérdésre odanéz, esetleg mutatja. Kezében lévõ dolgokat odaadja, ha kérem. Elsõ baba, nem tudom, segítettem-e.
igen, odamegy ....én azt játszom vele, hogy "kérem szépen Molli a labdát"és õ nyújta a kis kezével...szeretünk így játszani mert sokat huncutkodik közben :nyújta de amikor elvenném elhúzza, és jókat kacarászik....
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, és oda is megy hozzájuk, illetve kiválasztja a többi játék közül?
szia 10hónapos a lányom és azoknak a tárgyaknak a nevét amivel sokat játszunk már felismeri, pl:labda, kocka....de szerintem egyátalán nincs elkésve ha nem...
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, de én arra gondoltam, hogyha mondjuk azt kérdezem tõle, hogy hol van az auto, akkor odamegy a kisautójához és megfogja, de nem kell hogy odahozza nekem, csak, hogy tudja, hogy az az autó.
10 hónaposan ez még nagyon korai. A fiam 1 hét múlva lesz 1, 5 éves, kb. 1 hónapja hozza oda a tárgyakat, ha kérem. Persze csak amiket ismer.
A kisfiam most lesz 11 hónapos, névrõl felismer pár dolgo, oda akkor hozza a dolgokat, ha rámutatok, és kérem. Nincs lemaradva a babád semmirõl. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!