Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha hónapos baba (46 db)

Baj, ha egy baba meg nem tud ulni 9 honaposan?

Kisfiam meg nem tud ulni. Ha leultetem par masodperc utan eldol vagy oldalasan ul, ugy jatszik tovabb. Maszik, felall, butorokba kapaszkodva lepeget de nem ul.

Legjobb válasz: valóban 9 hónaposan már szoktak ülni, de ha akkora baj lenne, akkor csak mondott volna valamit a védõnõ. milyen jófej lehet.. paráztat, de nem nyugtat meg. :S

valóban 9 hónaposan már szoktak ülni, de ha akkora baj lenne, akkor csak mondott volna valamit a védõnõ. milyen jófej lehet.. paráztat, de nem nyugtat meg. :S
én voltam egy konduktornál, aki a Petõ intézetben dolgozik.õ azt mondta, hogy 9 hónaposan magától, elengedett kézzel kell ülnie.a helyedben elvinném orvoshoz, inkább feleslegesen menj.
Az azért más, ha a gyerkõc még nem változtat helyet (nem mászik, nem kúszik, nem lépeget) és úgy nem ül még, és az is más, ha mindezeket csinálja, de nem képes megtartani magát ülésben, szerintem.
Egyáltalán nem baj! Kisfiam sem ült még ennyi idõsen, sõt, 1O hónaposan sem, mert nem mászott még, ezért nem ült fel magától. Addig pedig nem szabad ültetni, majd csak ha egyedül felül. Ne izgulj, minden baba máskor kezdi el a dolgokat, attól még tökéletesen "mûködik" a kicsikéd. :)
Az én fiam 9-én lesz 9 hónapos, de még õ sem ül. Most kezdett kutyázni. A védõnõ szerint nincs vele semmi baj. Azt mondta hogy nincs még lemaradva egyáltalán! És attól mert nem ül még magától én pl. nem mózeskosárban tologatom, hanem egy fokozattal felemeltem a háttámlát. Így még inkább fekszik, mint ül, de szeret így sétálni!
Sok paraztatas... az enyem 7 honaposan fordult at, gondolhatod mit össze aggodtam. Aztanmeg abban a honapban megtanult felülni es az eg egy adta vilagon semmi mast nem csinalt csak ült onnantol fogva. tiz honapos lesz es 2 hete tud maszni, nemnagyon szaggatta a gyeplöt, hogy barmit is hamar megtanuljon. persze vittem orvoshoz (külföldön elünk) de nem foglalkoztak vele, mondtak, hogy majd csinalja. Azt gondolom a te kisfiadnak vagy nem kenyelmes vagy nemakarja vagy lusta ra. Otthon az en gyerekemnel sokkal gyorsabban es ügyesebben fejlödö gyerekeket küldtek ilyen-olyan szakemberhez. Biztosan vannak kirivo esetek amikor kell de nemhinnem, hogy neked ne szoltak volna, ha kene vinned vhova. En megtanultam türelmesnek lenni, mar huzkodja magat a lanyaom allasba, segitseggel percekig alldogal, foga meg pl egy szal sem. szerintem varj es majdcsak megtanulja.
Én aggódnék már egy kicsit, és vinném megmutatni valakinek. Akkor még mózesben tologatod?
ez fura.nekunk is ulttetni kellet a merlegre, mondjuk az en lanyom egy jo ideje ul mar.9hos. ha felall akkor nem billeg?esetleg eggyensulyzavarra tudnek gondolni, lehet azert dol el. probalkozik ulni vagy egyaltalan nem is akar?
enyém még csak 5 hónapos, így kicsit utánaolvastam: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes "Megtámasztás nélkül ülni nagyjából 10 hónaposan tud, de ez nem kõbe vésett szabály, mert ez nagyban összefügg azzal, mennyi ideig kúszott és mászott elõtte. Azok a babák, akik késõbb kezdenek csak kúszni-mászni, általában késõbb tudnak támaszték nélkül ülni." http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/tud-e-mar-ulni-a-baba remélem segítettem. :)
Háááá Ha nagy baj lenne akkor a doki elküldte volna szakrendelésre
Hát csak azért érdekes, mert írod hogy mászik, kapaszkodva feláll, lépeget...szóval akkor erõs lehet a kis izomzata már elégg, szóval akkor nem értem miért nem ül.
Sehova ne vidd, nem kell ide orvos. Az én kicsi lányom 7, 5 hónaposan állt fel, onnantól semmi nem érdekelte, csak az állás, mindenhol. Felültettem, de õ is dõlt és egyik napról a másikra, 10 hónaposan, mászásból rájött, hogy kell felülnie, onnantól magabiztosan ült. Ne hallgass senkire, a babák nem fejlõdnek egyformán. Nincs a babáddal semmi baj!

Baj ha egy baba 10 hónaposan csak forgolódni tud?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül baj, de talán érdemes lenne konzultálni orvossal. Elõfordul, hogy a kicsinek laza az izomzata, vagy le van tapadva. Van egy speciális torna, ha errõl van szó, néhány alkalom megoldja a problémát. De lehet hogy nincs is gond, csak a baba fejlõdési üteme más. Kérdezz meg egy orvost, legalább te is megnyugszol.

Nem feltétlenül baj, de talán érdemes lenne konzultálni orvossal. Elõfordul, hogy a kicsinek laza az izomzata, vagy le van tapadva. Van egy speciális torna, ha errõl van szó, néhány alkalom megoldja a problémát. De lehet hogy nincs is gond, csak a baba fejlõdési üteme más. Kérdezz meg egy orvost, legalább te is megnyugszol.

Azt olvasom hogy nyolc honapos baba ha van mibe kapaszkodjon akar fel is all, az en babam jovo heten lesz nyolc honapos es meg nem ul csak segitseggel. Baj van vele?

Legjobb válasz: Dehogy van baj vele, minden babának meg van a saját ideje, hogy mit tesz, fontos hogy ne erõltessetek semmit, mert azzal lehet kárt okozni. Van amelyik baba kicsit lassabban érik, de utána utolérik a korosztályukat. Ha a gyerekorvos nem lát semmi rendellenességet amikor viszitek (vagy a védõnõ), akkor nincs baj, csak kicsit lassabban halad. Az enyém pld. elõbb állt fel, és csak utána ült rendesen... ez is furcsa. Elõbb járt és csak utána kezdett el mászni rendesen. Ettõl egészséges lurkó, egész nap a lakásban rohangál most már.

Dehogy van baj vele, minden babának meg van a saját ideje, hogy mit tesz, fontos hogy ne erõltessetek semmit, mert azzal lehet kárt okozni. Van amelyik baba kicsit lassabban érik, de utána utolérik a korosztályukat. Ha a gyerekorvos nem lát semmi rendellenességet amikor viszitek (vagy a védõnõ), akkor nincs baj, csak kicsit lassabban halad. Az enyém pld. elõbb állt fel, és csak utána ült rendesen... ez is furcsa. Elõbb járt és csak utána kezdett el mászni rendesen. Ettõl egészséges lurkó, egész nap a lakásban rohangál most már.
nyugi, a babád ettõl lehet még simán nobel díjas:) Akinek a gyereke meg szalad 5 hónaposan, simán lehet csavargó:) ))
Szerintem nincs. Az enyém 8, 5 hós, és tényleg feláll ha van miben kapaszkodnia, viszont az ülése nem stabil, megül ugyan, de ott a kezem, mert eldõl néha :) (ezenkívül kúszik hónapok óta, de mászni még nem tud)
Az enyém 9 hónapos elmúlt mikor egyedül felült és 10 hónapos volt amikor felállt. Ja, és 11 hónaposan kezdett mászni.
Nyugi a barátnõm gyereke 8hónaposan csak feküdt mint egy fa, talán kuszni tudott.Az én babám már 7hónaposan butorokba kapaszkodva szaladt.Most 1évesek a barátnõm gyereke önállóan jár, mi meg mindig csak kapaszkodva.Nincs semmi baj.
Szia! Semmi baj, majd csinálja még eleget ezeket is :) Az enyém gyors fejlõdésû ugyan ( 7 hónapos kora óta mászik, ül, áll) de a barátnõm kislánya pont az 1 éves szülinapján kezdett mászni, addig csak kúszott, na õ is be volt ijedve, dehát csak eljött ez is.
SZia, egy percig se aggódj, minden babának más a fejlõdési üteme. Nekem meggyõzõdésem, hogy az én fiam azért csinál mindent olyan gyorsan, mert rengeteget járunk össze a barátnõmmel, akink 2 hónappal idõsebb a kicsije. Minden találkozás után napokon belül elkezdte próbálni megcsinálni, amit látott a kis barátnõjétõl. Lehet õ sem fejlõdött volna ilyen ütemben, ha nincs akit utánozhat. És a gyerekek úgyis utolérik egymást egy idõ után, ki ekkor, ki akkor:) Jó babázást! ҝ
Az enyém még csak 7hónapos /mindjárt 8/ de nekem sem mászik nem ül fel és nem is jár!Csak kúszik meg odagurul inkább a játékért :) Felültetve szegényke meg eldõl még :) de a hintázás már nekünk is megvan :) Örülök ennek a kérdésnek mert erre én is kiváncsi voltam további szép estét :)
Szia! A lányom nyolc hós, kúszik és támasztva ül, de meg sem próbálkozott még a felüléssel, mászással, állással. A barátnõm fia egy nappal fiatalabb, már hetek óta mászik, két hete felállt, most egész nap ácsorogna. Különbözõek, pedig csak egy nap van köztük. Szerintem ne aggódj, én se teszem!
szia! az enyém 8, 5 hós de csak mászik és félih kúszig illetve néygkézláb állva hintáztatja magát, se nem ül, se nem áll. Az ülés nem is "érdekli" leültetem és meg csak mászik tovább:) :) Kérdezetem a dokit és a védõnõt is, azt mondták nem gond. Úgyhogy te sem aggódj!
Dehogy is!nem egyformák a babák ne aggódj.Mi most vagyunk 15 hónaposak, de az én fiam 7 hónapos korában 1 hét alatt lerendezett mindent:ülni ült, csak magától nem tudott felülni.Ezzel kezdte.Szóval felült, majd pár nap múlva már mászott és 1 héttel azután h felült magától megkapaszkodott a kiságybn és felállt.10 hónaposan pedig egyedül közlekedett.
Szia! Nincsen semmi baja ne aggódj! Az én kisfiam 5 hósan kezdett el kúszni és 7, 5 hósan felállt egyedül! Most 10 hónapos és kb. 1 hónapja, hogy felül egyedül, szépen lépeget kapaszkodva de egyedül még nem megy! Nálunk a mászás ami kimaradt de remélem, hogy majd egyszer elkezdi azt is :) !


Baj az ha egy 7 hónapos baba még nem hajlandó enni?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz azzal, hogy mit írtak elõttem! Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és csak jó 1,5-2 hónap múlva kezdett a kislányom elfogadható (fél üvegnyi) bébiételt megenni). Addig pár kanál után elfordította a fejét, összeszorította a száját. A cicit elfogadta és rendesen szopizott is.Aztán egyre nõtt a mennyiség, amit megevett. Megjegyzem: soha semmit se erõltettem! 1 éves korára már naponta 5x evett szilárd ételt + máig szopizik. Ha a babád súlya nõ, kiegyensúlyozott, akkor nincs semmi baj. Majd õ is belejön a kanalazásba. A tejbõl ugyanúgy megkap mindent, mint 5-6 hónapos korára, kivéve a vasat, de a vasraktárak azért nem 1-2 hét alatt ürülnek ki :))4 gyerekes anyuka

Ne foglalkozz azzal, hogy mit írtak elõttem! Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és csak jó 1, 5-2 hónap múlva kezdett a kislányom elfogadható (fél üvegnyi) bébiételt megenni). Addig pár kanál után elfordította a fejét, összeszorította a száját. A cicit elfogadta és rendesen szopizott is.Aztán egyre nõtt a mennyiség, amit megevett. Megjegyzem: soha semmit se erõltettem! 1 éves korára már naponta 5x evett szilárd ételt + máig szopizik. Ha a babád súlya nõ, kiegyensúlyozott, akkor nincs semmi baj. Majd õ is belejön a kanalazásba. A tejbõl ugyanúgy megkap mindent, mint 5-6 hónapos korára, kivéve a vasat, de a vasraktárak azért nem 1-2 hét alatt ürülnek ki :) )4 gyerekes anyuka
második vagyok, én 4 hónaposan kezdtem, nem tudok nyilatkozni. :( és akkor így szinte csak anyatejet vagy tápszert kap, semmi mást? almát próbáltad már sütni neki? meg a sütõtök is mindig szokott tetszeni nekik...
egyetértek.
Ezt hogy érted? Ha a hozzátáplálásra gondolsz, akkor már elkellett volna kezdened elõbb.Ha most kezded, akkor elég nehéz lesz rendes kajához szoktatni.Viszont a szervezeténsek szüksége lenne rá.Minél késõbb kezded, annál nehezebben fog majd enni.
Nincs megduzzadva az ínye? Esetleg egy kis pirosság rajta valahol?
A kérdező hozzászólása: Duzzadt már hetek óta, piros is fehér is, de még mindig semmi.
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy az a ludas, dörzsölgeti is a szemét, orrát ezerrel...
Figyi! Amikor az enyémnek jöttek a fogai, bizony volt 1-2 nap, mikor semmit se lehetett a szájába tenni, csak cicizett. Aztán kibújt a fog és megint rendesen evett. Ez nem csak anyatejes babáknál fordul elõ, hanem tápszereseknél is. Fáj az így, zavarja a kanál, a cici vagy a cumi kicsit masszírozza.
A kérdező hozzászólása: Mindegy csajok, lehet itt vitázni, de a gyerekem ma egész nap nem evett semmit, mostanra már szerintem teljesen elment tõle a kedve is, az étvágya is, szóval nem tudom mi lesz.
12:45-ös vagyok. remélem, hogy igazad lesz.
Ja! És azt írta, hogy pár kanálnyit megeszik, aztán már nem fogadja el..ennyi. Nem kell minden babának már 2 nap után 150 grammot megennie. Ezt védõnõ és orvos is megerõsítette nekem.
Ne haragudj, de az említett Dániában max. fél évet maradhat otthon az anya a gyerekkel..mert ott annyira jó. Na, persze okosakat írni én is tudnék és okoskodni is, ha épp nem 4 gyereket nevelnék. Velük már tapasztaltam ezt-azt, nem csupán abból indulok ki, hogy az egy, tökéletes gyerekemet hogyan gondoztam. Azt se írtam, hogy ne foglalkozzon a "problémával"... de hidd el, azzal, hogy egy gyerekbe erõltetik az ételt, nem megoldás. Õ is bele fog jönni, ha hagyják. Persze, mindenki trükközhet, de a gyerek se hülye...
én csak azt mondtam, hogy az a tanács 3 forintot nem ér, amikor azt írták, hogy ne foglalkozz vele, jó ez így, majd kialakul. de ha te ezt akartad hallani, akkor hallass rá. én mondjuk azt tenném, hogyha nem fogadja el az almát, megpróbálnám neki megsütni fóliában. kipróbálnék többféle bébiételt, esetleg tejpépet. a répát lehet hogy nem eszi meg magában, de húslevesbõl kiszedett répát már lehet, hogy megenné. nem tudom, az enyém sose szorította össze a száját. szoptatás elõtt vagy után eteted? mert ha utána, akkor lehet, azért szorítja össze a száját, mert már nem is éhes. egyebet sajnos nem tudok mondani. én csak az eredeti kérdésedre válaszoltam, miszerint baj-e, ha egy 7 hónapos baba az anyatejen kívül nem kap mást. Szerintem baj, továbbra is fenntartom.
A kérdező hozzászólása: "ne foglalkozzon azzal, amit mi írtunk elõtted" "de az nem megoldás, hogy ne foglalkozzon a problémával" ..... igenis foglalkozok a problémával és aggódom, azért vagyok itt.. kiváncsi lennék a tudományos eszmefuttatásodra abban a témában is, hogy hogyan etessünk egy babát aki összeszorítja a száját, vagy pedig öklendezik a kis kanálhegynyi gyümölcstól amit valahogy a szájába dugok...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ, pont ez a bajom, hogy nem tudom, erõltessem-e mert gondolom akkor még rosszabb lesz... de kicsit megnyugodtam, és próbálkozunk tovább.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak az anyatej kell neki.
A kérdező hozzászólása: 5, 5 hónapos korában kezdtük, végigkóstoltunk már mindent de csak fintorog és pár kanálnál többet nem fogad el.
A kérdező hozzászólása: Lányok, gondoltam megosztom Veletek, hogy a lányom 2 napja igazi zabagép! Egyik napról a másikra teljesen elfogadja a kajákat, a banán, szilva, répa, alma mind megy :) nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek a segítséget!

Baj, ha nem a korának megfelelő cumit kap a baba? Pl. Ha 2 hónaposan olyan van neki, ami 5-6 hónapos kortól javasolt, ez mit okozhat?

Legjobb válasz: Azok a cumik amik nagyobb babáknak vannak kifejlesztve azok nagyobbak is!!A cumi része is meg a mûanyag része is!! Baja max annyi hogy lehet hogy nem fér bele a szájába meg az orrát takarja a mûanyag rész

Azok a cumik amik nagyobb babáknak vannak kifejlesztve azok nagyobbak is!!A cumi része is meg a mûanyag része is!! Baja max annyi hogy lehet hogy nem fér bele a szájába meg az orrát takarja a mûanyag rész
Az enyém is a nagyobbat szerette az elején. Aztán rájött, hogy a kisebb jobb neki. Most 3, 5 hós, most vettem elõ megint a 6 hósnak való cumit, de már nem ez kell neki. Szerintem nem lesz baja tõle, ha kénylemes neki (nem nyomja az orrát, kap levegõt). Ja, egyébként az enyém azért szerette, mert jó nagy a gumija és nehezebben csúszott ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Kb mikor ismeri fel a tárgyakat a baba a nevük alapján úgy hogy odamegy érte és meg is fogja? Nagy baj ha ezt 10 hónaposan még nem tudja?

Legjobb válasz: Egy cseppet korai ez még 10 hónaposan. Szerintem 15 hónapos kor körül kezdõdik ez a tudatos dolog. Kisfiam 18,5 hónapos, amit ismer, és kérek tõle azt idehozza nekem.

Egy cseppet korai ez még 10 hónaposan. Szerintem 15 hónapos kor körül kezdõdik ez a tudatos dolog. Kisfiam 18, 5 hónapos, amit ismer, és kérek tõle azt idehozza nekem.
Az én kisfiam 10 hónapos, felismer pár állatot, játékot, ha kérdezem rámutat, vagy ha kérem ideadja. De szerintem nem mindenkinél egyforma.
Nem nagy baj, sõt! A mi picink 14-15 hónapos korára kezdte felismerni a játékokat. Ha megkértem oda is hozta nekem. :)
Nem gondolom, hogy baj ha nem ismeri fel a babád a tárgyakat..viszont csatlakozom az elõttem szólókhoz..Én lányom is elég sok játékát felismerte 10 hónaposan. Van videóm is ott 8 hónapos volt, és a labdát, lámpát, újságot már tudta hol van ha rákérdezem:)
Nem tudom, mennyire általános, de az én 8 hónaposom a labdát felismeri, érte megy, és ha kérem akkor oda gurìtja hozzám. Lámpát, nyuszit, apát stb. felismeri, a"hol van...?" kérdésre odanéz, esetleg mutatja. Kezében lévõ dolgokat odaadja, ha kérem. Elsõ baba, nem tudom, segítettem-e.
igen, odamegy ....én azt játszom vele, hogy "kérem szépen Molli a labdát"és õ nyújta a kis kezével...szeretünk így játszani mert sokat huncutkodik közben :nyújta de amikor elvenném elhúzza, és jókat kacarászik....
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, és oda is megy hozzájuk, illetve kiválasztja a többi játék közül?
szia 10hónapos a lányom és azoknak a tárgyaknak a nevét amivel sokat játszunk már felismeri, pl:labda, kocka....de szerintem egyátalán nincs elkésve ha nem...
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, de én arra gondoltam, hogyha mondjuk azt kérdezem tõle, hogy hol van az auto, akkor odamegy a kisautójához és megfogja, de nem kell hogy odahozza nekem, csak, hogy tudja, hogy az az autó.
10 hónaposan ez még nagyon korai. A fiam 1 hét múlva lesz 1, 5 éves, kb. 1 hónapja hozza oda a tárgyakat, ha kérem. Persze csak amiket ismer.
A kisfiam most lesz 11 hónapos, névrõl felismer pár dolgo, oda akkor hozza a dolgokat, ha rámutatok, és kérem. Nincs lemaradva a babád semmirõl. :)

10 hónapos baba, nem baj ha csak 4-szer eszik?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Az én babám holnap lesz 4 hónapos,és már 1 hónapja csak 4X eszik. Az orvos azt mondta,hogy a baba tudja mennyi kell neki.

Szerintem nem. Az én babám holnap lesz 4 hónapos, és már 1 hónapja csak 4X eszik. Az orvos azt mondta, hogy a baba tudja mennyi kell neki.
Nem hiszem, ha ennyiszer kér enni, ennyiszer. A felesleget visszabukja, ezért felesleges lenne többször etetni. Gondolom egy-egy étkezés alkalmával viszont többet eszik, mert ez lenne a normális.
A kérdező hozzászólása: Hát elég jó evõ. Tegnap 5 óránként adtam neki enni. Reggel 7-kor, délben, délután 4-kor meg este 8.kor.
Neem, nincs semmi baj.Olyan 3 hónapos kor körül minden babának van egy rikogatós idõszaka.
Ne aggódj az én lányom most 5 hós , de olyanokat sikit , kiabál , hogy zeng a ház.Majd átmegy rajtuk, próbálgatják a hangukat.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Jó babázást!

Baj, ha a 7 hónapos baba semmit nem tud csinálni?

az én lányom és a sógornőm fia 1 hét különbséggel születtek. a lányom most kezd mászni, már 3 hónaposan megfordult. a sógornőm meg mindig tőlem kérdezi, hogy az ő fiával mi lehet a baj, még csak 1-2szer fordult meg, és semmi mást nem is próbál csinálni. nem tudom a védőnőjük mit mond, azt nem kérdeztem. de szerintetek ez baj? én mindig azzal nyugtatom, hogy majd fogja csinálni szépen lassan, nincs vele gond.

Legjobb válasz: azér tnem árt elvinni egy dévényes szakemberhez, mert sok a kötött izomzatú baba. Ezt a sima gyerek orvos és védõnõ általában nem veszi észre. inkább legyn egy fölösleges ellenörzés minthogy baj legyne és minél késöbb kezdik a kezelést annál nehezebb a gyógyulás. Sajnos sok esetben a késöi diagnosztika miatt már nem is lehet maradandó károsodás nélkül regenerálódnia.

azér tnem árt elvinni egy dévényes szakemberhez, mert sok a kötött izomzatú baba. Ezt a sima gyerek orvos és védõnõ általában nem veszi észre. inkább legyn egy fölösleges ellenörzés minthogy baj legyne és minél késöbb kezdik a kezelést annál nehezebb a gyógyulás. Sajnos sok esetben a késöi diagnosztika miatt már nem is lehet maradandó károsodás nélkül regenerálódnia.
Lányom 3 hónaposan megfordúlt, fél évesen felült, 7 hónaposan felállt. Fiam most 4, 5 hónapos, még nem fordúlt meg. Kértem idõpontot konduktorhoz, de mondta ne aggódjak, a fiúk lassabban/ késõbb csinálnak mindent, 6 hónapos korra kellene mrgfordúlnia. Sógornõd fia tényleg le van maradva! Háziorvos hoz kellene elmennie a babával, hogy küldje valamerre
A kérdező hozzászólása: értem. reméltem volna, hogy azt írjátok, nincs lemaradva. nem örülök, hogy én leszek az, aki közli vele, hogy keressenek egy szakembert. 9 hetes kismama újra, és nem szívesen stresszelem. de majd finoman jelzem neki...
Azért én a helyedben nagyon óvatosan szólnék neki, leginkább csak annyit, hogy kérdezze meg a gyerekorvost, vagy a védõnõt, ha aggódik és ezt is csak akkor, ha a sógornõd kérdezi a véleményed. Egy 7 hónapos babának csak forogni kell tudni, sem kúszni, sem mászni, sem ülni nem kell még ilyen korban. A forgást meg végülis megcsinálta már. A babát szakemberek látják havonta, biztos továbbküldenék, ha baja lenne.
A kérdező hozzászólása: 4es, igazad van. ha aggodalma van, majd fordul a gyerekorvoshoz vele.
Az én kisfiamat 8 hónaposan vittem gyógytornaszhoz(nem Dévényeshez), mert kb. a hasraforduláson kívül semmit nem csinált. Nem talált nála rendellenesseget, ezért néhány gyakorlatot írt elõ, amit csináltunk , de aztán hirtelen beindult a mozgásfejlõdése. Valószínûleg lassabb volt alapbol, rendellenesség nélkül. Menni is 17 hónaposan kezdett önállóan. Most lesz 3 éves, és egy állapotfelmérés soran semmi lemaradást nem találtak nála. Ezzel csak azt akartam írni, hogy vigye el egy szakemberhez, de nem biztos, hogy baj van, lehet hogy csak más ütemben fejlõdik, mint a kortársai. Nekem a Dévényesekkel az a bajom hogy szinte minden gyereknél talalnak valamit, amit feltétlen kezelni, javítani kell. Ezt túlzásnak tartom, azzal együtt, hogy elismerem a sikereiket.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! sokban hasonlít a baba arra, amit leírtál. remélem nincs semmi gond, csak a lustasággal magyarázható a lassabb tempó. de ez majd kiderül.

Baj ha egy 3és fél hónapos baba napközben keveset, max 2 órát alszik?

Kb. 1 hónapja napközben szinte semmit nem alszik, max. csak a szopizások közben picit elszundít. Csak anyatejet eszik, éjjel viszont végig alszik, este kb. 10-6-ig. De mostanában hamarabb, olyan 5 körül ébred. Átlagban napközben 3 óránként eszik, amúgy látszólag minden rendben vele, de csak akkor alszik, ha babakocsiban van a leveg?n, ott is változó 1, max. 3 óra volt eddig amit egyhuzamban aludt. Kb. 1,5-2 hónapos koráig rendszeresen többször is aludt f?leg délel?tt etetések között, de most ez elmúlt. Igaz én elkezdtem a kocsiba kirakni, lehet, hogy "leszoktattam" a rendes, ágyban alvásról??

Legjobb válasz: SZia! Nekem 4.5 hónapos a babám, de én is észrevettem ezt. Kb 3 hónapos korában kezdõdött, hogy már nem voltak hosszú nappali alvásai-elég könnyû észrevenni, mert addig sok mindent meg tudsz csinálni, megfõzöl, kimosol-teregetsz, sõt még le is rogysz kicsit, utána viszont ez megszûnt, és sokkal fárasztóbb lett egy nap. Szerintem ez azért van, mert már érdekli õket a világ, elkezdenek felfedezni, megfogni dolgokat, mozogni stb...most pár hete viszont már kezd kialakulni két nappali rendszeres alvás is, az elsõ kb 10tõl 11 ig (ekkor gyorsan megfõzök), a másik du 3-4 közt. Kocsiban tényleh bealszanak, én hagyom is kinnt ha jó idõ van. Szóval szerintem ki fog alakulni náluk a nappali 2-3 alvás is, csak idõbe telik! Türelem és kitartás Nektek is, játssz vele sokat, azért izgalmas ahogy napról-napra mindig valami új dolgot tanulnak!

SZia! Nekem 4.5 hónapos a babám, de én is észrevettem ezt. Kb 3 hónapos korában kezdõdött, hogy már nem voltak hosszú nappali alvásai-elég könnyû észrevenni, mert addig sok mindent meg tudsz csinálni, megfõzöl, kimosol-teregetsz, sõt még le is rogysz kicsit, utána viszont ez megszûnt, és sokkal fárasztóbb lett egy nap. Szerintem ez azért van, mert már érdekli õket a világ, elkezdenek felfedezni, megfogni dolgokat, mozogni stb...most pár hete viszont már kezd kialakulni két nappali rendszeres alvás is, az elsõ kb 10tõl 11 ig (ekkor gyorsan megfõzök), a másik du 3-4 közt. Kocsiban tényleh bealszanak, én hagyom is kinnt ha jó idõ van. Szóval szerintem ki fog alakulni náluk a nappali 2-3 alvás is, csak idõbe telik! Türelem és kitartás Nektek is, játssz vele sokat, azért izgalmas ahogy napról-napra mindig valami új dolgot tanulnak!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a hozzászólást! Én is erre gondolok, hogy a világ felfedezése kezd most fontosabb lenni az alvásnál és annyira ki van éhezve az újabb és újabb infora, ingerekre, hogy 5 percenként rohangálok hozzá, mert szórakoztatni kell. Egyébként jut eszembe, reggel az elsõ etetés után általában visszaalszik még olyan kb. 2 órát, szóval még ez is hozzáadódik az össz alvásmennyiséghez... Csak sajnos napközben már a kis ágyikóba nem alszik el, nyöszörög egy darabig, amíg teljesen fel nem hergeli magát... pedig szeretném valahogy visszaszoktatni legalább az ebéd utáni alvásra. Csak, ahogy nálad is, a kint a babakocsiban alszik, de ott percek alatt leszundít.
A kérdező hozzászólása: Jaa, egyébként mielõtt arra gondolna valaki, hogy nincs mivel játszania....szóval tele van játékkal, a járókában, amibe még csak fekszik, hidas játszó szõnyegérõl lógnak a különbözõ figurák...stb, de van hogy már ezek sem elégítik ki a szórakoztatását, hamar megunja és akkor fel kell húzni valamelyik zenélõ dobozát, forgó játékot...stb na aztán jövök én, és bohóckodok neki... :-)))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!