Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha hónapos (483 db)

Baj ha a 4 hónapos, csak anyatejes babámnál 6 hónapos koráig (remélem lesz addig tejci) nem akarom elkezdeni a hozzátáplálást?

Mindenki avval nyösztet, hogy csak egy kis répát adjak, vagy egy kis almát, krumplikát....

Legjobb válasz: Dehogy baj. Ez lenne az optimális. Szerintem... Én is 6 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást meg a folyadékpótlást, addig csak szopizott. Most 20 hónapos és nagyon jó étvágyú, nem válogatós baba.

Dehogy baj. Ez lenne az optimális. Szerintem... Én is 6 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást meg a folyadékpótlást, addig csak szopizott. Most 20 hónapos és nagyon jó étvágyú, nem válogatós baba.
Szerintem teát és vizet ne adj neki egyáltalán, mert ha iszik rendesen, az eltelítheti, kevesebbet szopizhat, és ez csökkentheti a tejedet. Engem is piszkáltak sokan, hogy adjak valamit, mert mi van, ha hirtelen nem lesz tejem, és nem fog elfogadni semmit a babám. Mondtam mindig, hogy van lefejve elég, ha baj lenne, akkor is tud anyatejet kapni. Volt aki ezután sem hagyott békén, de próbáltam leállítani. Egyrészt a te gyereked, te döntöd el, mikor mit egyen, másrészt meg semmi baj nincs azzal, ahogy csinálod.
Ne foglalkozz velük! Azért mondják, mert "irigyek", hogy csak te tudod etetni a picit. Anyukám mindig mondta, hogy õ is úgy szeretné már etetni, itatni, de amíg szopizik, addig hozzám van kötve, rám van utalva. Ja, utána meg majd jön a mindennel meg akarják tömni korszak, pl. 8 hónaposan csoki, töltött káposzta, pacal stb...
Nem baj, mindenki igyekszik beleszólni más babák étkezsésébe és lefitymálni ha nem az általa ideologizált kort követi hozzátáplálásban. Minden korszaknak megvannak a maga tankönyvi szabályai, egy idõben a 4 hótól való hozzátáplálást írta minden szakkönyv, azelõtt a 2 hónapot, most a 6 hónap van porondon. Talán 1 év múlva meg 3 hónap lesz vagy 7. A fontos hogy mindig úgy csináld ahogy TE jónal látod, nem szabad sem tankönyv-anyukának lenni, sem pedig engedni mindenki kibeszélésének, nyaggatásának! Minden baba szervezete más, van amelyiknek a gyomra már 4 hósan kész rá de van amelyik 7 hósan is minden szirszarra allergiás meg pocakfájós, csak sajnos ezt egyik tankönyv sem említi. Csináld úgy ahogyan jónak érzed, az a fontos!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Eddig nem hagytam, hogy befolyásoljon a környezetem, hogy hogyan is neveljem a gyerekem, és hála Nektek, újból magabiztos vagyok :-)

Kisfiam nem mászik! 10, 5 hónapos, 5 hónapos korától kúszott és mostmár egyedül önállóan megy pár lépést, de a mászás kimaradt! Nagy baj ez? A barátnőm rokona védönö és ő azt mondta hogy baj ha nem mászik! Ez tényleg igy van?

Vigyem el tornára vagy hogyan tudnám megtanitani neki a mászást? Fejér megyében lakom!

Legjobb válasz: szia.nekem egy 16,egy 13,egy 7 és egy 1 éves gyerekem van,egyikük sem mászott.hamar kúsztak,majd már mentek.ja és én védõnõ vagyok.egyáltalán nem baj,ha nem szeretnének nem másznak,ebbõl se most se késõbb nem lesz semmi baj.nyugalom:)

szia.nekem egy 16, egy 13, egy 7 és egy 1 éves gyerekem van, egyikük sem mászott.hamar kúsztak, majd már mentek.ja és én védõnõ vagyok.egyáltalán nem baj, ha nem szeretnének nem másznak, ebbõl se most se késõbb nem lesz semmi baj.nyugalom:)
Ugyan. Sok babának maradt már ki ez a fázis. Õ nem szeretne mászni, és kész. Ha már megy, akkor pláne. Inkább igencsak ügyes, hogy ennyi idõsen önállóan is lépdel.
Állítólag jó, ha mászik, és megvan minden fejlõdési szint, de én is ismerek ilyet, aki nem mászott és semmi baja! Tényleg örülj neki, hogy más lépeget! Ja! és van olyan baba, aki a normál mászást (négykézláb) helyettesíti a kúszással, ergo neki az a mászás. :)
Fontos a mászás, de nem jelent azonnal bajt, ha kimarad! Azt javaslom, amikor kúszik, nyúlj a mellkasa alá, és így emeld fel térdkézláb helyzetbe. HA nagyon oda akar érni egy játékhoz, nem fog ellenkezni. Persze ha nagyon sír miatta, engedd vissza a hasát a talajra. Én is így szoktattam pár nap alatt mászásra a villám tempóban kúszó, akkor 10 hós fiamat. Most már 1 éves múlt, lépeget, de a fõ közlekedési módja még a mászás! konduktor-anyuka
Egyáltalán nem baj, mivel, ahogy írtad, a kúszás viszont megvolt. Gyógytornász barátnõm mondta nekem, hogy ha vagy az egyik, vagy a másik megvan a kúszás/mászás közül, akkor biztosan minden rendben van a babával, mert képes a jobb kéz/bal láb (és fordítva) koordinációra, és ez a lényeg. Az egyik bõven elég. És ha ráadásul már egyedül lépeget, akkor fizikailag is tuti minden rendben vele, elég erõsek az izmai is. Nyugi, minden OK a babáddal a leírtak alapján. Úgy bírom a védõnõket, ahelyett, hogy értelmes segítséget adnának, csak beparáztatják az anyukákat, ráadásul tudatlanul....

Baj ha még a 7, 5 hónapos lányomnak nem adok husit?

Már 2 hónapja kezdtünk f?zelékezni, de sajnos a gyümölcsökre érzékeny, így csak zöldségféléket kaphat. Ráadásul egy-két esetben csalánkiütéseket is kapott. Ezért nagyon óvatos vagyok és nem mertem még elkezdeni a husit.

Legjobb válasz: Ha anyatejes, akkor szerintem semmiképpen nem baj.Próbáld meg egy hónap múlva, az enyém is csak 8,5 hónapos korában kapott elõször. Most 9 kg, 9 hónapos és kicsattan az egészségtõl. Elõször viszontláttam a csirkehusi morzsákat a kakiban ( nem emésztette meg) de már megemészti. Két adag kajához egy jégkocka nagyságú csirkemellet adok. Ha kiütései is vannak akkor szerintem minél késõbb kezdd el a húst. A gyümölcsök közül az almára is érzékeny?

Ha anyatejes, akkor szerintem semmiképpen nem baj.Próbáld meg egy hónap múlva, az enyém is csak 8, 5 hónapos korában kapott elõször. Most 9 kg, 9 hónapos és kicsattan az egészségtõl. Elõször viszontláttam a csirkehusi morzsákat a kakiban ( nem emésztette meg) de már megemészti. Két adag kajához egy jégkocka nagyságú csirkemellet adok. Ha kiütései is vannak akkor szerintem minél késõbb kezdd el a húst. A gyümölcsök közül az almára is érzékeny?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen, anyatejes. SZERENCSÉRE, mivel ilyen rzékeny. Igen, az almára is érzékeny....:( De ezek szerint nem késtünk el a husi dologgal...

Baj, ha nem 4 hónaposan kezdem a hozzátáplálást?

4 hónapos a kisfiam..tegnap evett egy kis almát...és délutánra nagyon fájt t?le a pocija!A tejpéppel ugyan így jártunk.Tegnap el?tt azt evett délben,és délután nagyon sírt,húzogatta a lábát...valószín?,hogy akkor is a hasa fájt.Ezért úgy döntöttem,hogy még várunk,és kés?bb kezdjük a hozzátápit!A kisfiam tápszeres,és Beba Ha-t,és Beba Ha/Ar tápszert eszik!

Legjobb válasz: Egyaltalan nem baj. Negy honapos korban nem KELL kezdeni, hanem LEHET. A mai gyakorlat szerint ez a legkorabbi kezdesi lehetoseg. De ajanljak a tovabbi varakozast. Hat honapos kor az, amikor mar nem nagyon szabad tovabb varni, mert peldaul a vastartalek akkor csappan le a babaknal es azt mar nem tudja potolni az anyatej, szukseg van egyeb etelek bevezetesere. Ha nem birta ezt a ket dolgot a babad pocakja, akkor en a helyedben meg varnek nehany hetet es akkor probalkoznek ujra.

Egyaltalan nem baj. Negy honapos korban nem KELL kezdeni, hanem LEHET. A mai gyakorlat szerint ez a legkorabbi kezdesi lehetoseg. De ajanljak a tovabbi varakozast. Hat honapos kor az, amikor mar nem nagyon szabad tovabb varni, mert peldaul a vastartalek akkor csappan le a babaknal es azt mar nem tudja potolni az anyatej, szukseg van egyeb etelek bevezetesere. Ha nem birta ezt a ket dolgot a babad pocakja, akkor en a helyedben meg varnek nehany hetet es akkor probalkoznek ujra.
Szerintem várj még egy kicsit, végül is még csak 4 hónapos, lehet, hogy még nem elég "érett" a hozzátápihoz.
szia! jaj sima tejpépet semmiképp ne adj neki! Ha-sal megpróbálkozhatsz, de azzal is várhatsz még, illetve ezt is csak kanalanként vezesd be. sok babának megfogja a pociját. egyébként a hozzátáplálás szerencsére nem verseny, vagy kötelezõ dolog, a tápis babáknak is jobb késõbb elkezdeni. egyébként hasonlóan jártam az almával, mint Te, így a babám majdnem 6 hónapos volt, amikor ismét próbálkoztunk a hozzátáplálással. és akkor már semmi gond nem volt! szívesebben is evett. ehhez is meg kell érni a babáknak és nem mindegyiknek olyan a gyomra, hogy a vasszögtõl sem lenne baja :) persze szerencsés akinek mindent tud enni a babája és nem is válogat.
nyugodtan varj meg kb 2 hetet amig ujra probalkoznal, mert egyertelmuen nem eleg erett a babad emesztorendszere a hozzataplalashoz. a hasfajas jelzi ezt. nem marad le semmirol, ha meg tapszert eszik par hetig. ha akkor is faj majd a hasi, akkor meg jobban tolni kell a hozzataplalas idopotjat
Én is kivártam a 6 hónapot, és egyáltalán nem befolyásolt, h' más mikor kezdi. Nálunk nagyon bevált, mindent megeszik, ami a korának megfelelõ, és nem volt sem hasfájás, sem más probléma. A tápszerben minden szükséges tápanyag benne van, ami fél éves koráig kell neki, ráérsz akkor elkezdeni. A tejpépet valamivel korábban kezdtem (kb. öt és fél hónapos korában), és mire a valódi hozzátápláláshoz elérkeztünk, már megszokta a kanalat. Szerintem jól döntöttél, h' még vársz vele.
Ha adsz neki, HA-st adj.És csak akkor add, ha azt látod rajta, hogy enné már, érdeklõdik, vagy nem hízik megfelelõen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!!:) )Akkor jól döntöttem, hogy várok még vele..egyébként nagyon szépen fejlõdik a tápitól...2600 grammal született, és most 6000 gramm.Nem kövér, hanem erõs, masszív kisgyerkõc!!:) )

Szerintetek baj ha az 5 hónapos fiam még mindig sokszor szopik keveset?

Nem nagyon bír ki 2 óránál többet, viszont keveset szopik, de hiába kínálom, nem kell neki. Tudok még szopi után fejni, tehát van tej, de sem ugyanazt a cicimet, se a másikat nem fogadja el, ha már szívott valamennyit. Megmértem 100g-ot eszik egy evésre. Miért nem szívja tele magát és bírja legalább 3 óráig? Tudom, hogy furán hangzik, csak nem értem, mert próbáltunk már gyümölcsöt kóstolni és azt úgy gyűri be szopi után, mint a kisangyal. De nem szívesen adok neki még, mert félek még ennyit sem fog akkor szopizni. Szerintetek? Nincs valakinek valami ötlete?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj. Viszont kezd el a hozzátáplálást,mert már kevés neki a cici,több energiára van szüksége.Én is 5 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni, mellette igény szerint szoptatok kb napi 5-6 alkalommal.(+északa is felkel 2szer).Most 16 hónapos :)

Szerintem nem baj. Viszont kezd el a hozzátáplálást, mert már kevés neki a cici, több energiára van szüksége.Én is 5 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni, mellette igény szerint szoptatok kb napi 5-6 alkalommal.(+északa is felkel 2szer).Most 16 hónapos :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én is erre gondoltam, csak annyira bizonytalan vagyok, hogy várjak-e még egy hónapot "becsületbõl"! Végül is kóstolgatott már párszor, ügyesen eszik kanállal, meg is tudja emészteni. Ezek szerint érdemes lenne kiváltani lassan egy étkezést?
:) szerintem egészen nyugodtan.A szervezetének is kell, egyre többet mozog, kell neki az energia.Attól még szoptathatod tovább :) én is így tettem, még most is szopizik ahogy írtam és mindent eszik mellette.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor lassan belevágunk komolyabban:)
A kérdező hozzászólása: Szerinted lehet az az oka, hogy kevés neki már a tej, hogy 7, 8 kiló? 4 kilóval született az "apróság":)
Nem hiszem hogy kevés lenne neki a tej, hiszen te magad írod, hogy van még a ciciben, csak õ nem kéri. Vannak olyan kisbabák (az én fiam is ilyen volt), akik akár fél éves korukig, vagy tovább is 2-óránként ciciznek. Sokszor kevesebbet. Más gyerekek meg pár hetesen átállnak a 3-4 órára. Egyéni dolog. A gyümölcs ízlik neki, gondolom azért eszi olyan nagy kedvvel. Mindenképpen cici után adj neki, ha ragaszkodsz a hozzátápláláshoz, hogy ne apadjon a tejed, ne a gyümölcsbõl lakjon jól, hanem az anyatejtõl. De én még nem erõltetném.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál! Igazából ezért nem nagyon akartam még neki adni, csak megpróbáltam mit szól hozzá. Szopi után kínáltam és ez volt fura, mert pl egy fél almát simán benyomott, mint aki éhes. Csak nem értem, akkor miért nem szívja tele magát? Vagy tényleg csak ízlik neki és azért eszik ilyen lelkesen? Elõször arra gondoltam kevés neki a tej és miután nem fogad el cumisüveget, tápszert és ilyesmit, ezért próbáltam ki, hogy kanállal eszik-e. De a múltkor szopi után lefejtem azt a cicimet amibõl evett és lazán 50 milit ki tudtam még fejni pillanatok alatt. Mégsem kell neki:( Pedig egyszer-egyszer mértem ezelõtt is és 180-200g-ot evett:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is! Valóban 10 perc alatt végez:) Megpróbálok kitartani még egy darabig, amúgy is nagyon cicifüggõ, ha kapott is gyümit, "rendes idõben" követelte a cici adagját, ugyanúgy szopizott 10-szer akkor is, mint mikor nem kapott. De az tény, hogy rettenetesen tetszett neki a kanalazás:)

Nem baj, ha a 4 hónapos oltást csak 5 hónaposan kapja meg?

Már két id?pontunkat is lemondták, mert a doktorn? a kéthetes szabiját meghosszabbította még két héttel.

Legjobb válasz: Nem baj. Barátnöm kisfia 4 hónapos és majd csak most kapja a 3 hós oltást, mert beteg volt és olyankor nem lehet beadni. 1 hónappal mindig csúsznak. Nem lesz töle semmi baja.

Nem baj. Barátnöm kisfia 4 hónapos és majd csak most kapja a 3 hós oltást, mert beteg volt és olyankor nem lehet beadni. 1 hónappal mindig csúsznak. Nem lesz töle semmi baja.
Elvileg idõhöz van kötve.. A védõnõtõl nem kérdeztél rá?
A kérdező hozzászólása: Õ hívott ma fel, hogy ma sem lesz tanácsadás. Annyit mondott, hogy TALÁN lesz másik doktor, aki helyettesíti, de nem biztos. Majd hívnak.
Ez számomra felháborító! Mi az, hogy nincs doktor??? És ha vmi baj lenne? Meg amúgy is! Ki van ez rendesen találva, nem véletlen, hogy az 1 hónapos oltást 1 hónaposan, 2 hónapost 2 hónaposan kapják... Az egy-két nap, max. 1 hét szerintem még beleférne, de 1 hónappal késõbb? Szerintem kérdezz rá más orvosoktól-akár itt a neten-, hogy mi a véleményük. Szerintem az 1 hónap azért sok.
A kérdező hozzászólása: Egyébként van helyettesítõ doktor, aki ha beteg ellátja, de az oltást nem intézi senki.

Nagy baj, ha egy kiskutya 3 hónapos korban kapja meg az első oltásait?

Legjobb válasz: Szia! Akkor nem baj ha eddig nem volt inger gazdag környezetben (utcán, többi kutyával, buszon stb) Mielõtt az orvos beoltaná úgyis megvizsgálja és kikérdez téged az állapotáról. Volt e hasmenés, hányás, köhögés, tüsszögés stb. Megméri a testhõjét és ha minden rendben akkor elkezdheti az oltási programot. Mindenképpen kérj az orvostól egy igazoló papírt, hogy most kezdte az oltási programját, mert ha mennek ellenõrizni (hozzánk járnak), hogy meg van e a veszettség ellenni kötelezõ oltása és nincs semmilyen papírod akkor megbüntethetnek. Elvileg minden 12. hetet betöltött kutyának meg kell lennie a veszettségi oltásnak, ezt rendelet szabályozza, de elõfordul, hogy csúszik az oltási program és ha ezt tudod igazolni akkor eltekintenek a büntetéstõl. Nekem 2 oltás között megfázott a kutyám, beteg kutyát meg nem szabad vakcinázni ezért csúszott az oltási programja. Pechemre pont akkor jöttek ellenõrizni, de rendes volt a pasi, mondta hogy kérjek igazolást a dokitól és nem lesz gond. Aztán mikor megkapta a veszettség ellenit is az önkormányzatba kellett bevinni az oltási könyvét megmutatni. Nem tudom mennyire vagy tájékozott az oltásokkal kapcsolatban. Lehet, hogy tudod, de azért leírom, hogy miket kell kapnia. 4 alap oltás van. 2 parvo elleni és 2 kombinált (parvo, kennel köhögés, leptospirosis, szopornyica) Ideális esetben az elsõ parvo oltást 6 hetesen kapja aztán 2 hét múlva kombinált, 2 hét múlva parvo 2, aztán 2 hét múlva kombinált 2. Ezután jöhet szintén 2 hét múlva a veszettség elleni, amit 6 hónap után ismételni kell. Közben 6 hónapos korig érdemes 4x féreg hajtani, fõleg ha van benne féreg, 1 hetes különbséggel, ebben a korban még pasztával, késõbb lehet tablettával is. 1 éve kor után kötelezõ évente 2x féreg hajtani, de ajánlott 4x ha lakásban van és fõleg ha gyerek is van a családban. Röviden ennyi. :) Bocsi ha hosszúra sikerült. :) Jó kutyázást, minden jót!

Szia! Akkor nem baj ha eddig nem volt inger gazdag környezetben (utcán, többi kutyával, buszon stb) Mielõtt az orvos beoltaná úgyis megvizsgálja és kikérdez téged az állapotáról. Volt e hasmenés, hányás, köhögés, tüsszögés stb. Megméri a testhõjét és ha minden rendben akkor elkezdheti az oltási programot. Mindenképpen kérj az orvostól egy igazoló papírt, hogy most kezdte az oltási programját, mert ha mennek ellenõrizni (hozzánk járnak), hogy meg van e a veszettség ellenni kötelezõ oltása és nincs semmilyen papírod akkor megbüntethetnek. Elvileg minden 12. hetet betöltött kutyának meg kell lennie a veszettségi oltásnak, ezt rendelet szabályozza, de elõfordul, hogy csúszik az oltási program és ha ezt tudod igazolni akkor eltekintenek a büntetéstõl. Nekem 2 oltás között megfázott a kutyám, beteg kutyát meg nem szabad vakcinázni ezért csúszott az oltási programja. Pechemre pont akkor jöttek ellenõrizni, de rendes volt a pasi, mondta hogy kérjek igazolást a dokitól és nem lesz gond. Aztán mikor megkapta a veszettség ellenit is az önkormányzatba kellett bevinni az oltási könyvét megmutatni. Nem tudom mennyire vagy tájékozott az oltásokkal kapcsolatban. Lehet, hogy tudod, de azért leírom, hogy miket kell kapnia. 4 alap oltás van. 2 parvo elleni és 2 kombinált (parvo, kennel köhögés, leptospirosis, szopornyica) Ideális esetben az elsõ parvo oltást 6 hetesen kapja aztán 2 hét múlva kombinált, 2 hét múlva parvo 2, aztán 2 hét múlva kombinált 2. Ezután jöhet szintén 2 hét múlva a veszettség elleni, amit 6 hónap után ismételni kell. Közben 6 hónapos korig érdemes 4x féreg hajtani, fõleg ha van benne féreg, 1 hetes különbséggel, ebben a korban még pasztával, késõbb lehet tablettával is. 1 éve kor után kötelezõ évente 2x féreg hajtani, de ajánlott 4x ha lakásban van és fõleg ha gyerek is van a családban. Röviden ennyi. :) Bocsi ha hosszúra sikerült. :) Jó kutyázást, minden jót!
A kérdező hozzászólása: Több kutyával van együtt kertes házban. Ingyen hoznám el, sajnos etetni is alig tudják a kutyát.
Jobb késõn, mint soha... Akkor van gáz, ha nincs szerencséje a kutyusnak és pont elkap valamit, amitõl az oltás megmentené. Ha most három hónapos, most viszed oltani és nem beteg, akkor szerintem már nem lesz baj.
Önkormányzattól járnka kutyát ellenõrizni? Nem is hallottam ilyenrõl, mondjuk nem rossz dolog...Nálunk nem járnak
de több kuytával van, és nincsenek meg a parvó elleni oltásai? simán elkaphatja! és abba egy kicsi kutya bele is pusztulhat, ez így nem oké...
utolsó, meg utolsó elõtti vagyok, egyébként nem baj, csak el ne kapja!

Ha egy pl 10 hónapos babának üveges bébiételt adok (10 hónaposnak valót) abban megfelelő tápértékű étel van? Nem baj ha felturbózom még egy kis husival?

Legjobb válasz: Vélhetõen úgy is jó, ahogy készen van, de nem teszel rosszat, ha teszel hozzá még egy kevés húst. De, azért arra ügyelj, hogy ami a bébiételben van, az tényleg jó-e egy 10 hónapos babának! Sok olyan papit is lehet kapni, amikre ráírják, hogy x vagy y hónapos kortól, de ami benne van, azt egyébként jóval késõbb lenne javasolt adni.....

Vélhetõen úgy is jó, ahogy készen van, de nem teszel rosszat, ha teszel hozzá még egy kevés húst. De, azért arra ügyelj, hogy ami a bébiételben van, az tényleg jó-e egy 10 hónapos babának! Sok olyan papit is lehet kapni, amikre ráírják, hogy x vagy y hónapos kortól, de ami benne van, azt egyébként jóval késõbb lenne javasolt adni.....

Baj, ha a 6 hónaposom napközben már csak 3 alkalommal szopizik?

Szépen hízik, 3850-nel született,most közel 7800. Szopizik reggel 8 előtt, délben, fél3, fél6kor, és fél9kor. Tízórai kap gyümit, itt nem kellett szopit kiváltani,mert délelőtt 4 órát kibírt, a fél6os szopizást most váltottuk ki tejpépre. Éjszaka most 2-3 alkalommal eszik még, de ez inkább a fogzásnak köszönhető.

Legjobb válasz: az én kisbabám 9 hónapos reggel amikor felkell akkor tápszert kap aztán 10 körül kap gyümi pépet 2 fele kap fõzeléket és utána amikor éhes lesz még egyszer tápszer és ha 8 fele még ébren van akkor kap még egy kis tápszert és ennyi de 10kg folyamat hízik :) semmi gond... ha hizik rendesen akkor nem baj... õ úgyis tudja mennyi elég neki...

az én kisbabám 9 hónapos reggel amikor felkell akkor tápszert kap aztán 10 körül kap gyümi pépet 2 fele kap fõzeléket és utána amikor éhes lesz még egyszer tápszer és ha 8 fele még ébren van akkor kap még egy kis tápszert és ennyi de 10kg folyamat hízik :) semmi gond... ha hizik rendesen akkor nem baj... õ úgyis tudja mennyi elég neki...
Az enyem is pontossan ennyit szopizott ekkor, es ha jo a tejed nemis muszaj szoptatnod surubben inkabb kezd el etetni hogy idoben megszokja lassan.En 9 honapossan lecsokkentettem 2 alkalomra mert nemakart enni es ezen is maradtunk.Most egy eves es csak eves utan adok neki ha akar, es alvas elott delutan egyszer.Este furdes utan okvetlen az nelkul elsem aludna!
Elég ennyi neki. Ha éhes lenne, úgy is tudatná veled:)

Baj ha a 6 hónapos babámnak rendes rántással csinálom a spenótot?

A dokinénije mondta, hogy adhatnék már neki spenótot, de nem mondta hogyan készítsem el. Én meg úgy csináltam mint a miénket, csak fokhagyma és tej nélkül. Jó így? Azt olvastam, hogy a lisztet 6-7hónapos korban kell bevezetni.

Legjobb válasz: Ha mostanában kezdted a hozzátáplálást akkor inkább várni kéne egy kicsit a rántásos étellel, mert lehet hogy nehéz lesz neki. Inkább sûritsd krumplival. De ha nem most hanem 4 hónaposan akkor szerintem nem baj.

Ha mostanában kezdted a hozzátáplálást akkor inkább várni kéne egy kicsit a rántásos étellel, mert lehet hogy nehéz lesz neki. Inkább sûritsd krumplival. De ha nem most hanem 4 hónaposan akkor szerintem nem baj.
A kérdező hozzászólása: 4hónaposan, mert sajnos tápszeres. Köszi a választ!
Szia! Én így adtam neki, csak egy pici fokhagymát nyomtam bele. Szerintem adhatod neki már így.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!