Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha dokinak azt (51 db)

Nagy baj, ha azt mondja a dokim, hogy a magzat 2 héttel nagyobb, mint amekkorának kell lennie? Nagyon félek! Tapasztalatok?

26+4 napos kismama vok.Els? babánkat várjuk.

Legjobb válasz: Szia! "Nagy baj" , komolyan azt hittem ennél azért nagyobb lesz.... 1. babámat két héttel nagyobbnak mutatta mindig az uh, mint ahogy a doki számolgatta. Mondogatta, h azóta vannak a gondok mióta az uh "divatba jött", de szerintem simán elszámolta a heteket, de nem fog már égni elõttem ugye.... Küldjön el persze, minden vizsgálatra, de ha az elsõ cukrod is jó lett,a genetikai uh is oké...Akkor túl nagy baj nem lehet....

Szia! "Nagy baj" , komolyan azt hittem ennél azért nagyobb lesz.... 1. babámat két héttel nagyobbnak mutatta mindig az uh, mint ahogy a doki számolgatta. Mondogatta, h azóta vannak a gondok mióta az uh "divatba jött", de szerintem simán elszámolta a heteket, de nem fog már égni elõttem ugye.... Küldjön el persze, minden vizsgálatra, de ha az elsõ cukrod is jó lett, a genetikai uh is oké...Akkor túl nagy baj nem lehet....
Semmiképpen ne aggódj. Az én lányom MINDEN uh-on nagyobb volt, mint "kellene", aztán a 38.heti-n meg 2 héttel kisebb... Végül 3100 grammal, 56 cm-el született... A babádnak semmi baja az égvilágon.
Nyugodj meg ez nem baj. Nálunk is mindig 2 héttel nagyobbnak mérték. Nem volt belõle semmi gond. Két hete született meg a kisfiam végül 4400 grammal és 56 centivel. Bár azt hozzátenném, hogy a 36 heti Uh-on azt mondták nem lesz nagy súlyú és nagy baba. Végül nem jött be. :)
Jaj ne aggódj Te kis "butus":) Ennél nagyobb bajotok ne legyen:) Elsõ babám lombikbaba, na ha valakinél, akkor nála pontosan lehetett tudni a fogantatást, mégis 3 különbözõ dátum volt megadva a szülés idõpontjának, össze-vissza variáltak, egyszer nagyobb, egyszer kisebb. Betöltött 41. héten még bent volt a lányom a pocakban, mondom ez már túlhordás a javából, állították, hogy á dehogy, biztos csak el vagyok számolva. Elszámolva? Lombiknál? Ahol még a fogantatás pontos órája is ismeretes?:) Kész vicc volt. Most spontán várom a kisöcsit, 32. heti uh-n két héttel nagyobbra mérték mint a mensi alapján kellene lennie, de tuti nem fogant korábban, a ciklus 18. napján fogant. Az én dokim annyit mondott, szép nagy baba lesz:) A Tied is szép nagy baba lesz, de az is lehet, hogy ha holnap elmennél újra uh-ra akkor már korának megfelelõnek, netalántán kisebbnek mérnék, szóval erre ne adj semmit! Lényeg, hogy egészséges! Boldog babavárást!
Szia! én pontosan tudom mikor csináltuk a kicsilányom, ahhoz képest végig 3 héttel nagyobbnak mutatta, emiatt az afp is alacsony, gen. uh, hercehurca, hiába mondtam, hogy még nincs is akkora az a baba (mármint idõben), le se tojták. De semmi baja, az elsõvel meg összevissza dobálták a heteket az uh alpján, 4(!) idõpontom volt szülésre... mindig kérdezgették egymást, hogy akkor most mi alapján? és most melyik a jó?? (Soxor fingjuk sincs és nem is érdekli õket, meg az sem, hogy a kismama meg belezakkan az aggodalomba...) Szóval nyugodj meg, semmi baj sincs, sajnos ez már csak így megy... 2lányosAnyuka
Nem baj! nyugodj meg! Valakinek meg két héttel kisebb. Örülj neki, mert így hamarabb fog megszületni, mint ahogy arra számítottatok. :) 27+3 hkm
Szia! Ne aggódj, nincs semmi baj!Nyugodj meg!Azért nagyobb mert a baba kb 2 héttel elöbb fogant!Én most 31 hetes vagyok és a babám kb 33 hetes!Szóval nekem is 2 héttel nagyobb!De ez nem baj!Nyugi!OK???
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a kedves, megnyugtató válaszokat! Kicsit megnyugodtam, ahogy olvasom itt az üzeneteket. Szép napot mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon félek, mert ugye elsõ baba és nagyon megijesztett a doki... Aki tud minél több kismami írjon, hogy ne idegeskedjek... Kösziii
Kedves négyes hozzászóló, nálunk a 40 hétre született a kisfiam, azért nem születnek elõbb, mert nagynak mérik Õket. Ennek semmi köze a szüléshez. Utolsó voltam. :)
Nekem is azt mondták az ultrahangon hogy óriási a babám, azonnal hagyjam abba a terhesvitamin szedését. 40+1 napra szültem, 2750 gr.és 48 cm lett. Hûûû, de óriás lett:)

Szerintetek az baj, ha csak napi egy szem folsavat szedek, de semmilyen más vitamint nem? A doki azt mondta, majd később érdemes szedni, de ugyaez a doki másnak ajánlja az elevitet.13h km

Legjobb válasz: A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.

A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.
13 hetesen már nem érdemes magzatvédõ vitamint szedned ebben igaza van a dokinak. Esetleg akkor vegyél be egy - egy szemet ha aznap nem ettél gyümölcsöt v. hánytál. Vasat még érdemes szedni.
32 hétes vagyok és a mai napig szedem a terhes vitamint. Azért is a neve TERHES VITAMIN. Tehát szerintem érdemes szedned, a baba nagyon sok vitamint és tápanyagot von el az anya szervezetébõl amit pótolni kell. És a ma kapható gyümölcsök, zöldségek már nem tudják csak magukban ezt pótolni. Nekem az háziorvosom, nõgyógyászom, és védõnõm is azt ajánlotta szedjem végig, sõt a szopi alatt is.
En pedig azt mondom, hogy ha rendesen etkezel, akkor teljesen felesleges a terhes vitamin. Nekem annak idejen azt mondta az orvosom, hogy annak ajanlja, aki veszesen sovany, nem etkezik rendszeresen es egeszsegesen, illetve betegseg idejen is jol johet. Amugy tok felesleges. A masodik babamat varom, eddig nagyjbol 5 szem vitamint vettem be. Vasat azert erdemes szedni, illetve ha nem eszel joghurtot, sajtot, vagy iszol tejet, akkor a kalcium is jol johet. Etkezz valtozatosan, egyel sok gyumit, zoldseget, feher husit, halat.
Én a 12. hétig szedtem az Elevitet, utána már nem kellett - azt mondta a doki. Most csak folsavat kell szednem, napi 2 szemet (doki mondta, hogy végig szedjem) és Magne B6-ot is szedek még. Ezen kívül vegyesen táplálkozom, sok gyümölcs és zöldség. Szerintem igaza van a dokinak, felesleges már szedni a terhesvitamint, inkább egyél sok gyümit és zöldséget. Vasat csak akkor javasolta az én dokim, ha a vérképem nem lett volna megfelelõ, de mivel a vasam rendben volt eddig, nem kellett szednem. 28 hkm
Nekem sem ajánlotta a dokim a terhesvitamint, sem egyéb vitamin. 1. Folsavat kellett szednem a 16. hétig. 2. Picit kevesebb volt a vörösvérsejtem (min. vashiány), de vasat NEM ajánlott. 2. 20. héttõl kb. mondta, ha lesznek majd keményedéseim (addig nem voltak), szedjek magnéziumot. Ezt a 23. héttõl már napi 2X1 szemben javasolja, akár van keményedésem, akár nincs. 3. Ca-t szedek a 22. héttõl (Tovita), ahhoz írt fel D3 vitamint. Ekkor kezdõdik a csontosodási folyamat, ilyenkor van dupla annyi mennyiségû Ca igény a kismama szervezetének a baba megnövekedett szükséglete miatt. De van pl Tovita D3, így nincs szükség külön D3 bevitelre. 4. 23. héttõl Vas-folsavat napi 2x1 szemet. Egyelõre ennyi. Sztem mást nem fog már felírni. A terhesvitaminról megoszlanak a vélemények. Van ellenzõ és van ajánló tábora. Ált. azok ajánlják, akik épp szedik, és a dokijuk és védõnõjük rábeszélte õket. Akik nem ajánlják, azok maguk sem szedték, és természetesen gond nélkül kihordták a babát és a pici is egészségesen született. De vannak oylanok is, akik úgy nem ajánlják a terhesvitamint, hogy szedték. Szerintük (és sok doki szerint) a csecsemõ gyors fejlõdéséhez vezet a méhben, ami miatt nagy lesz a baba, és nagyobb esély, hogy császározni kell. Sokaknak nagy babájuk lesz tõle, de vannak, akiknek nem. Hát embere válogatja... Ezeknek tudatában dönts!
Szia!Én is csak a vasat szedtem, semmi mást(bocsánat meg a magnéziumot a keményedésekre), sok-sok gyümölcsöt ettem!4 kg-os babám született és panaszmentes volt a terhességem! Üdv.1 éves nagyfiú anyukája
Én szedem az elevitet, és közben kiderült a vérvételbõl, hogy kell plusz vasat is szednem. Aztán elkezdõdött nagyon durva izomlázam és izomgörcsöm lenni mindenhol, így most még plusz magnéziumot és kalciumot is szedek. 32 hetes vagyok.

Szerintetek nem baj ha az asszisztens előtt kérdezem meg a dokimat hogy mennyit kér a szülésért?

Eddig nem kérdeztem meg, mert gondoltam ráérek még vele, csak azt hogy szülhetek-e nála. De akkor még nem volt asszisztense. Viszont nemrég lett neki, és hét ugye mindig ott van.

Legjobb válasz: Én nem foglalkoztam az asszisztenssel, elõtte kérdeztem meg. AZt a választ kaptam, hogy rámbízza. Nagyon szeretem a dokimat, de igazából az a véleményem, hogy ha a bérén felül elkér x összeget, csak azért, hogy bent legyen a szülésnél, akkor ezt ne titokban tegye, hanem vállalja fel, hogy õ így dolgozik. Nem szeretem a susmust:D

Én nem foglalkoztam az asszisztenssel, elõtte kérdeztem meg. AZt a választ kaptam, hogy rámbízza. Nagyon szeretem a dokimat, de igazából az a véleményem, hogy ha a bérén felül elkér x összeget, csak azért, hogy bent legyen a szülésnél, akkor ezt ne titokban tegye, hanem vállalja fel, hogy õ így dolgozik. Nem szeretem a susmust:D
én felkértem, de az összegre nem kérdeztem rá......

12 hetes vagyok, és ez idáig Utrogestant szedtem. A dokim azt mondta, hogy ha elérem a 12 hetes kort, akkor abbahagyhatom. A doki azt mondta, hogy teljesen mindegy hogy hirtelen hagyom abba, vagy fokozatosan. Nem lesz baj, ha hirtelen abbahagyom?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama

Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama
Én a 16. hétig szedtem, biztos ami biztos alapon (orvosi javaslatra), a 12. héttõl fokozatosan csökkentve az adagot. Ártani nem ártasz vele ha tovább szeded, de ha véletlenül elõbb hagyod abba az a baj, szóval az orvosom nálam így döntött. Minden jót! 30 hetes
Én is Utrogestant szedek. Napi 2X1 szemet. Nekem a doki azt mondta, hogy 13 hetes koromig szedjem. Szerdán töltöm a 12 hetet. Nekem azt javasolta, hogy fokozatosan hagyjam abba. A védõnõ is ezt javasolta. Úgyhogy 3-4 napig majd napi 1 szemet veszek be, aztán pedig elhagyom. Boldog babavárást!
Én nekem is fokozatosan kellett abbahagynom, egy hétig napi egy hüvelygolyót, elõtte napi kettõt használtam. A 14. hétig.

Ha nem indul be aszülés a doki megvárja még magátol beindul? Miért kell befeküdni ha lejár az idö és semmi bajom? Akkor is beinditja ha semmi bajom?

Legjobb válasz: Ha nincs semmi gond max a 42.hétig várnak.A kiírt idõpont után azért kell befekündi,mert ilyen kor már naponta kell NST és így nem kell beutazni a kórházba+csinálnak UH-t,kézzel is vizsgálják,hogy nyílik-e a méhszáj+csinálnak amnioszkópiát(a méhszájon át megvilágítják a mburkot és ha zavaros,zöld,akkor a baba belekakált).Ilyen esetben vagy indítják a szülést vagy ha több probléma is adódik császároznak.

Ha nincs semmi gond max a 42.hétig várnak.A kiírt idõpont után azért kell befekündi, mert ilyen kor már naponta kell NST és így nem kell beutazni a kórházba+csinálnak UH-t, kézzel is vizsgálják, hogy nyílik-e a méhszáj+csinálnak amnioszkópiát(a méhszájon át megvilágítják a mburkot és ha zavaros, zöld, akkor a baba belekakált).Ilyen esetben vagy indítják a szülést vagy ha több probléma is adódik császároznak.
Azt kihagytam, hogy a magzatvíz zavaros.
Engem a fentiek miatt, illetve azért akart befektetni a dokim, mert szeretett volna terhelt CTG-t csinálni (oxitocin infúzióval fájásokat kelt, és nézi, hogyan reagál a baba). Persze ebbõl lehetett volna az is, hogy kapásból megindul a szülés. Végül szerencsére a kisfiam a kiírt napon megszületett.
Szia! nekem bekelett feküdnöm aznap mikor betöltöttem 40-et.Minden másnap csináltak oxitocin tesztet, hátha beindítja a fájásokat 5-öt kaptam semmi reakció.40+9 napon meg kellet császározni mert belázasodtam ez du.3 kor volt.(reggel még azt mondták minden oké)Fertõzött volt már minden.Persze én nem is tágultam semmit szûk egy újnyit csak. 20 hetes kisfiú anyukája

Az nem baj ha nem a szülés után adjuk oda a pénzt a dokinak, hanem a 6hetes kontrollon adom oda?

Elvileg úgy spóroltunk, hogy a szülés után oda tudjuk adni a dokinak a pénzt amit neki szántunk, és emellett alapítványi szobába tudjak menni.De sajna bejött egy nem várt kiadás, és valószínüleg most nem lesz annyi pénzünk.Nagyon nagy gáz, ha csak a 6hetes kontrollon adom oda neki?

Legjobb válasz: Szia az én dokimnak nem volt gáz, sõt. Egy barátnõm is nála szült, és mikor a folyosón loholt utána a táskájával, akkor finoman célzott rá, hogy minden ráér a hathetesen :)

Szia az én dokimnak nem volt gáz, sõt. Egy barátnõm is nála szült, és mikor a folyosón loholt utána a táskájával, akkor finoman célzott rá, hogy minden ráér a hathetesen :)
3 héttel ez elõtt én is nála szültem, hihetetlenül rendes és türelmes volt velem , csak jó dolgokat tudok mondani róla, grat a babához, és sok egészséget:)
Szia! Szerintem kérdezz rá az orvosodnál! Én is megkérdeztem, hogy mikor adjuk oda a pénzt, mert olvastam, hogy minden doki más, és õ azt mondta, a kórházban hazajövetel elõtt a vizsgálatnál. Kérdezz rá, vagy jelezd, hogy csak a 6 hetes kotrollnál adod oda a pénzt, így nem fogja azt hinni, hogy nem szándékoztok fizetni neki.
Szia! Mi is a 6 hetesen adtuk oda. Látogatási tilalom volt épp, ráadásul császároztak. Így nem is volt lehetõség elõbb. Az alapítványi szoba nálunk is szóba jött. Végül nem volt hely. De így utólag nem is bánom. Ha az elsõ babád lesz szerintem ne menj külön szobába. Hidd el jobb ha többen vagytok.
Miért kell pénzt adni neki..neki ez a kötelessége!Õ megkapja a fizetését..ugyanúgy, mint Te és a másik is.Mi sem kapunk hálapénzt az elvégzett munkánkért. Õk erre tették fel az életüket, hogy gyerekeket segítenek a világra.A gyermekszületésnek nem üzletnek kellene lennie. Olvaslak, hogy összespóroltátok a pénzt a dokinak..vagyis neketek is jól jönne az a pénz, amit most majd kiadtok a dokinak...én a dokik helyében ezt a pénzt visszaadnám, és mondanám, hogy költsétek a kisbabátokra.Ha pedig mégis adni szeretnék, akkor egy ajándékcsomaggal is ki lehtene fejezni hálánkat a segítségért! Könnyû szülést, és Sok boldogságot Nektek!:)
Minek a dokinak pénzt adni? Felesleges pénzkidobás. Ez a dolga. Én se kapok plusz pénzt ha megcsinálom valakinek a gépét. Ez a dolgom, neki meg az a dolga. Szülés elõtt esetleg lehet adni ha akar valaki de utána már minek?
Elõre azért adnék pénzt, hogy már eleve jobban álljon hozzá a dologhoz.
13:05-ös elõre miért adnál pénzt? Azt hogy hogy áll hozzád csak utólag fogod megtudni nem? És hogy miért adna pénzt? Mert gondolom fogadott orvosa van. Ha te nem akarsz ne fogadj, de ez a kérdezõ döntése. Amúgy kedves kérdezõ mi is megbeszéltük a dokival hogy a hathetes kontrollon fogjuk odaadni amit neki szánunk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Második baba lesz.Azért szeretnék alapítványi szobába menni, mert a Péterfy-ben fogok szülni, és ott csak az alapítványiban van a szobához fürdõ, meg wc, és én nagyon szégyenlõs vagyok, meg úgy nézki megint császár lesz, és akkor könnyebb az elsõ napokban oda kijárni, mint a folyósó végére! De köszi a tanácsot! :)
13:06-os vagyok Így megértelek a külön szobával. Én a SOTE 2-õn szûltem. Ott minden szobához volt saját fürdõ és elsõ babám volt.
A kérdező hozzászólása: Dr. Gyõry Attilánál Nagyon meg vagyok elégedve vele, nagyon kedves és figyelmes.Mondjuk a kórházban nagyon nehéz elkapni, de ha épp engem vizsgál vagy velem foglalkozik akkor 100%ig rám figyel.Én a magán rendelésére jártam hozzá, és ott is ha 20 percig ültem bent mert annyi kérdésem volt akkor sem rugott ki, és türelmesen végig hallgatott, és válaszolt! :)
Kinél szülsz a Péterfyben?Én is ott fogok, de még nem választottam...
Ez is hülyeség amit írtál hogy ezért adnál elõre, hiszen ha hozzá jársz végig akkor fizetsz neki minden vizsgálat alkalmával.

3 hónapos babámnak ortopédia beutalóra azt írta a doki, hogy ráncasszimmetria. Terpeszpelust javasolt, két hét múlva megyünk az ortopédiára. Mi ez a ráncasszimmetria? Mivel a babám oldalt alszik a terpeszpelusban nem tud, baj ha csak nappal hordja?

Legjobb válasz: nem szimmetrikusak a két combján a ráncok. nekünk is ez volt. én nem adtam rá éjjelre, mert õ is oldalt aludt. nappal is csak 2x, mert ordított megállás nélkül. sokat tornáztattam és kenguruban meg kendõben hordoztam babakocsi helyett és a lakásban is. 4 hónaposan már minden rendben volt a csípõjével! ne aggódj, ha nagy baj lenne vele, a 6 hetes szûrésen észrevették volna!

nem szimmetrikusak a két combján a ráncok. nekünk is ez volt. én nem adtam rá éjjelre, mert õ is oldalt aludt. nappal is csak 2x, mert ordított megállás nélkül. sokat tornáztattam és kenguruban meg kendõben hordoztam babakocsi helyett és a lakásban is. 4 hónaposan már minden rendben volt a csípõjével! ne aggódj, ha nagy baj lenne vele, a 6 hetes szûrésen észrevették volna!
A kérdező hozzászólása: a 6 hetes szûrést ki csinálja, mert minket most küldtek elõször ortopédiára,
szia, a 6hetes csípõszûrés egy UHos vizsgálat, ott nézik a csípõjét, és a veséjét is. nekünk itt állapították meg, hogy kicsit éretlen a csípõje.terpesz pelus 6hétig éjjel nappal.
A kérdező hozzászólása: mi ilyenen nem voltunk
Nem baj.
Nem.
Ha nincs problémád, akkor nem :-) Nyugaton rá sem néznek a kismamákra a 12. hétig :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kicsit féltem hogy majd rossz néven veszik.
Nekem 8 hetesen derült ki a baba, nem késel le semmirõl..:)
Pont ideális, már 100% hogy lesz szívhang. Sokan 5 hetesen elrohannak és aggódhatnak még 2 hetet, hogy van-e szívhang! Már látványos is lesz, egészen babaformájú, nem csak valami embriócsomó :D
Dehogy baj!
Nem baj, a lényeg, hogy nézzék meg minden rendben van-e! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Messze van a kórház, és nincs ki vigyázzon a babára. Így hát magammal kéne vinnem. Az sztk pedig közel van.
nem kell ahhoz visszamenni, én is az sztkba mentem
Igen általában a 2. szakaszra elmúlik az ilyen panasz. Nem minden esetben, de az esetek 80 % -ban igen.
Miért lenne bajod? A rosszullétek nagyrészt az elsõ trimeszterre jellemzõek. Te már túl vagy rajta, örülj neki és ne idegeskedj ilyeneken. Nekem kb 11 hetesen elmúlt minden rosszullétem, azóta olyan mintha terhes sem lennék. 17hkm
Miért ne lenne normális? A 8-9. hét a csúcsa a hormonok termelõdésének, a 10. héttõl minden szûnõ tünet abszolút normális. (Egyébként addig sincsen diagnosztikus értéke a terhességi tüneteknek.)
Persze, hogy normális, ezek a rosszullétek inkább csak az elsõ trimeszterre jellemzõek. Az elején én is rosszul voltam, de nekem már a 10. hét felé elmúltak a tünetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Lányok. Csak olyan hihetetlen, hogy ilyen hirtelen elmúltak és megijedtem, hogy talán valami baj van a babával. Talán a hasam is kisebb lett, gondolom nem vagyok felpuffadva. De tényleg jól érzem magam, remélem most jön a jó rész :) Köszönöm
én nem vennék rá mérget, h elmúltak, mert 13 hét körül nekem is volt néhány tünetmentes napom:) oh örültem, h na végre itt a kínzás vége.aztán már 18.hét és még mindig nem múltak el.örülj neki ha nálad vége:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!