Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha bal kezemmel (7 db)

Nekünk a jobb kéz volt az elsõ, aztán fokozatosan a bal, most meg amelyik nincs mással elfoglalva. Most vagyunk 14 hetesek.
Szia! Nekem 3 hós múlt a kislányom, és még mindig a bal kezét használja jobban. Azzal nyúl a tárgyakért és azt tömi a szájába. Ha a jobb kezébe adok valamit, átteszi a balba. A barátnõm fia ugyanígy volt, õ most és másfél éves és balkezes. Lehet, a mi babáink is balosak lesznek. Szerintem bajnak nem baj.
nálunk a másik kéz volt elsönek most 3 hós és müködik a balkéz is :) ) olyan érdekes. lehet hogy ti bal kezesek lesztek , majd ki deröl késöbb.

Baj, ha a bal kezemmel próbálom "utolérni" a jobb kezem?

Szeretném fejleszteni a bal kezem...ezzel eszek, fogatmosok, és egyre több mindent szeretnék megtanulni vele. ha lehet még irni is...(táblán suliba krétával már egész jól megy)

Legjobb válasz: nem baj. csináld nyugodtan.

nem baj. csináld nyugodtan.
Erre nem hallottam példát. De azt igen, hogy a született balkezeseket, ha erõszakkal kényszerítik a jobbkezességre, az komoly gondokat okoz. Épp az agy fejlõdésében lévõ különbségek miatt. Mert egészen másmilyen az agy felépítése a jobbkezeseknél mint a balkezeseknél.
A kérdező hozzászólása: akkor ne próbáljam? 14 multam ilyenkor már lehet nem lenne akkora baj mint a kicsiknél (akiknek még akkor alakul ki az irás-készség meg ilyenek)
Szerintem próbálgasd nyugodtan, néha én is szoktam, csak ne akard átvenni a bal kezeddel a jobb kezed munkáját. De az nem baj, ha bal kézzel is meg tudsz csinálni mindenfélét, hogy ha a jobb foglalt, akkor a ballal segíthetsz magadon. Szóval próbálgasd csak, de ne vidd túlzásba.
Én is próbálgattam annak idején (a táblán nekem is jól ment, a többi már nem annyira). Sosem fogod úgy megtanulni, mint a másikkal. Nagybátyám agyvérzés miatt jobb oldalára lebénult, és bár sokat gyakorolt, nem sikerült neki egy normális írást kifejlesztenie a bal kezével. Az, hogy milyen oldalad a domináns, már magzati korban, méghozzá az elsõ pár hétben kialakul. Egyébként én egy idõ után meguntam és felhagytam vele. Szerintem bajod nem lesz belõle, ha élvezed, csináld.
A kérdező hozzászólása: Oké, akkor csinálgatom...! tegnap 2 órát gyakoroltam (áramszünet volt, nemkellett tanulni :D )és ma már körübelül ugy irok mint egy elsõs a jobb kezével amikor tanul irni :D kicsit négyzetesen meg gyerekesen de jól :D a haverok teljesen ájultak :D De ha vki még tud vmit a témával kapcs., véleményt irjon nyugodtan!
Csináld nyugodtan. Egyforma sose lesz - de az csak jó, ha "kétkezes" leszel. Nekem is volt egy idõszak, amikor nem tudtam pl. írni a jobb kezemmel - akkor kényszerbõl a ballal írtam. Szépen fejlõdtem én is.
az írásodból le veszem, hogy rocker vagy.
A kérdező hozzászólása: hát fött :D utálom a rock zenét :D

Mióta terhes vagyok picit zsibbad a bal kezem, ha nem figyelek rá akkor nem is érzem szinte. Igazából csak a tenyeremen érzem jobban. Miől lehet ez? 14 hetes vagyok és csak elevitet szedek. Lehet ez is a baj? Kellene még valamit?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem szólj a dokidnak mivel a bal oldal zsibbadása általában nem játék. A szived rendben van? Általában a szív miatt veszélyesebb ez az oldal. 30 heteske

Szia! Szerintem szólj a dokidnak mivel a bal oldal zsibbadása általában nem játék. A szived rendben van? Általában a szív miatt veszélyesebb ez az oldal. 30 heteske
A kérdező hozzászólása: Nem vizsgálák még a szivemet, gondolom az az EKG-nál derülne ki hogy van e valami bajom. Arra meg azt mondta a házidokim hogy a 20. hét után menjek
Szerintem lehet a terhességtõl vagy hogy valami baj van a szíveddel.Nekem a 18.héten volt a belgyógyászati vizsgálatom amin minden renbe volt.Általában a várnyomássoddal alacsony a pulzusod is vagy az jó szokott lenni? Jobbulást! Boldog Baba várást! 28 hetes pocis
A terhességem elején nekem is állandóan zsibbadtak a karjaim. Azt mondta a doki is, szülésznõ is, hogy terhességi mellékhatás, nem tudnak mit kezdeni vele, de ne izguljak emiatt. Aztán egyszer csak elmúlt, most már pár hónapja nem érzek ilyesmit. Üdv, 37 és fél heteske.
Pedig ezt kéne vizsgálni, mert valóban a terhesség alatt elõforduló dologról van szó, de több minden miatt lehetséges! Többnyire ok nélküli, de pl ha magas vérnyomás is van, az már veszélyesebb! De nem akarlak megijeszteni...ha nem múlik, menj vissza a dokihoz, és csapj az asztalra!
2.vagyok. Valószínû az én zsibbadásommal azért nem foglalkozott a doki, mert az EKG is rendben volt, illetve a vérnyomásom is. Tényleg kérdezd meg inkább, ha mész hozzá. Egyébként én tornáztam, az jót tett!
A kérdező hozzászólása: tornázni most fogok elkezdeni, a vérnyomásom meg kicsit alacsony. mostanában a fejem is sûrûbben fáj, de az biztos a vérnyomásom miatt. Ezt a zsibbadás már 2-3 hete érzem.

Ha megpróbálok megtanulni bal kézzel írni lesz valami bajom?

Szeretnék megtanulni bal kézzel írni mivel ez jól jönne a suliban is és ha történne valami a jobb kezemmel akkor is .De azt is olvastam hogy ez nem tesz jót az agynak.ez igaz?és ha nem akkor szerintetek hogyan tudnék szépen írni bal kézzel is?El?re is köszi :)

Legjobb válasz: Én megtanultam kéztörésemkor balkézzel írni tudtommal nem lettem értelmi fogyatékos:) habár amint levették a gipszet egybõl jobban írtam jobb kézzel mert attól még az az agyfél a dominánsabb

Én megtanultam kéztörésemkor balkézzel írni tudtommal nem lettem értelmi fogyatékos:) habár amint levették a gipszet egybõl jobban írtam jobb kézzel mert attól még az az agyfél a dominánsabb
A kérdező hozzászólása: jah.köszi a választ.Hogyan kezdted a tanulást?szépen irtál bal kézzel is vagy csak olvashatolag?
Hát tudok szépen írni csak 2-3szor annyi idõ hogy kezdtem ?elkezdtem:)

Mi lehet a bajom ha remeg a bal kezem?

Legjobb válasz: Lehet, hogy megerõltetted. Csináltál valami az átlagostól eltérõt?

Lehet, hogy megerõltetted. Csináltál valami az átlagostól eltérõt?

Normális ha nincs semmi tünetem azon kívül, hogy a bal mellem kezd érzékeny lenni? A jobb még nem annyira. Ez nem baj? 6hkm

Legjobb válasz: igen, késõbb még lehet, nekem a 7. héttõl jöttek a tünetek :S

igen, késõbb még lehet, nekem a 7. héttõl jöttek a tünetek :S
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak picit ideges vagyok, mert már volt egy vetélésem. Talán még annyi, hogy NÉHA ha valami édessel kívánnak a hideg is kiráz. De semmi hányingerem nincs.
Nyugodj meg, minden terhesség más. Van, akinél erös hányással kezdösik, van aki ikreket vár, mégsem volt hányingere sem. Változóak vagyunk. Amugy még esélyes vagy ezekre a tünetekre, mert még mindig folyamatosan nö a hormonok koncntrációja a szervezetedben. Én 8 hetes múltam és ma volt erös hányingerem, eddig nem. Az elözö terhességemnél sem hánytam és nem igazán voltam rosszul. Boldog babavárást!
elsõ vagyok, egyszer sem hánytam! soha, csak fintorgásom volt. székrekedéses panaszaim voltak 8. hét körül, illetve cicifájdalmaim 7. hét után.
A kérdező hozzászólása: Remélem minden rendben lesz. Jövõhéten megyek dokihoz. De hogy UH-ra mikor megyek azt nem tudom, mert az sztk-ban nincs, csak a kórházban.
Nekem is így volt, én ezt annak tudtam be, hogy a bal felem erõsebb (bal kezes vagyok) és az érzékenyebb. Nem hánytam. Nekem az volt a terhes tünetem, hogy nagyon hullott a hajam, reggelre jobban ki voltam száradva, szerettem a párom vállon öklözni xd (szerintem õ is szerette...) az elsõ trimeszterben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!