Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha babám mindig csak (20 db)

Nem baj ha nem kakil minden nap.Ha nem fáj a poci akkor ok minden:)

Baj, ha a babám mindig csak háton fekszik?

Amikor hasra rakom sír,nem tetszik neki.2 hónapos.

Legjobb válasz: A legtöbb babának nem tetszik ilyenkor még. Az enyém is ilyen volt, mostámr öt hónapos, ha ébren van, imád hason lenni,de csak mostanában szerette meg.

A legtöbb babának nem tetszik ilyenkor még. Az enyém is ilyen volt, mostámr öt hónapos, ha ébren van, imád hason lenni, de csak mostanában szerette meg.
Igen baj, mert nem erõsödik a nyakizma. Az én babám is sírt, így soha nem tettem hasra, meg féltem a bölcsõhaláltól is. Ennek az lett a következménye, hogy ferdén tartotta a fejecskéjét, azóta is tornáztatnom kell, mondjuk mostmár rendbe jött. Naponta legalább 10 percet legyen hason, csörgõzz neki, hogy jobban emelgesse a buksiját, talán úgy nem is fog sírni. De inkább egy pici sírás, mint hogy rossz fejtartása legyen.
Én pontosan ugyanezzel a problémával küszködtem néhány nappal ezelõtt. Ellenõrizni akartam, hogy fel tudja-e emelni a fejét úgy, ahogy az elõ van írva 9 hetesen. Elõször úgy tûnt, hogy nem megy neki, és csak sírt-sírt keservesen. Rengetegszer próbáltuk napokig, és semmi eredménye nem volt. Azt hittem, hogy nem tudja felemelni a fejét. Aztán az egyik este fürdetéskor kipróbáltuk meztelenül a hasonfekvést. Gyönyörûen felemelte a fejét, és még élvezte is. Úgy gurgulázott, mint akkor, amikor jól érzi magát. Persze ezt csak akkor próbáljátok ki, ha nincs más gond, ami miatt nyûgös, pl. éhség, stb. Egy picit erõltetni kell a dolgot, illetve hasonfekvés közben rakosgassátok a kezét (persze nem erõltetve) ide-oda, mert nem minden pozícióban tudja felemelné a fejét még ilyenkor a kisbaba. Alváshoz viszont ne tegyétek hasra, mert állítólag kockázati tényezõ a bölcsõhalálnál.
Nem baj, ha sír miatta egy picit, mivel minden mozgásforma a hason fekvésbõl indul ki, muszáj erõltetni. Lehet napi többször 5-10 percre, tegyél elé valami érdekeset, vagy feküdj hanyatt, húzd fel a lábad, fektesd a lábszáradra, így még lát is téged, tudod hintáztatni (neked erõsíti a hasizmodat is...)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor próbálkozunk mindennap egy picit.
Az én kislányom sem szeret hason aludni, de már 4 naposan emelgette gyönyörûen a fejét. Néha hasra rakom, de nyöszörög.

1 éves lesz a babám. Baj ha nem minden alkalommal kenem be tisztábatételkor popsikrémmel? Jobbára csak éjszakára szoktam, de így is szép neki

Legjobb válasz: Hát ha nem csattog ki akkor nem hinném hogy baj lenne. Az én kicsikémnek kicsattog sajnos. Te milyen krémet használsz, ami ilyen jó?

Hát ha nem csattog ki akkor nem hinném hogy baj lenne. Az én kicsikémnek kicsattog sajnos. Te milyen krémet használsz, ami ilyen jó?
Nekem is 1 éves lesz de még soha nem kentem semmivel max hintõpor, és gyönyörû a feneke. Minek?
Egyáltalán nem baj. Sõt, nekem a doki azt mondta, hogy ha nem lesz nagyon érzékeny a babám bõre, akkor ne is használjam minden pelenkázáskor, csak kaka után, valamint fürdés után éjszakára, tehát ha tudom, hogy sokáig lesz a baba ugyanabban a pelusban. És ha úgy látom, hogy ez kevés, ha kiütéses, vagy nagyon érzékeny bõrû a babám, akkor használjam minden pelenkázáskor. A fiam két hónapos múlt és én így napjában kb négy alkalommal krémezem. Szintén sudocrem-et használunk, nem is merek váltani. Elsõ hetekben Johnson'-t használtunk, azzal sem volt baj, majd amikor az elfogyott, akkor kipróbáltam egy számomra no-name krémet (külföldön élek és nem igazán ismerem ezeket a márkákat). Konkrétan másfél nappal késõbb már megjelentek a pelenkakiütések, úgyhogy elõvettem az addig raktározott sudocrem-et és az két nap alatt rendbe rakta a popsiját. Tény, hogy abban a két napban kentem vele minden pelusozáskor és gyakrabban is pelusoztam, nem vártam meg az etetéseket. Szerintem amíg nincs gond, addig nem kell többször használnod!
Az én kisfiam 6 hetes, de én már most sem kenem be neki minden pelusoznál, csak ha kakilt és éjjelre. Így is szép a bõre. Szerintem nem kell, hogy egész nap krémezzük, felesleges.
A kérdező hozzászólása: én sudocremet használok..nekünk az vált be


Ha sokat alszik a 8 hetes babám az valami bajt jelezhet beteg? Minden evés közben elalszik és utánna a következö evésig és csak 100-140et eszik eddig 180volt az adag (anyatejes), és csak 4-5 ször eszik. Mitöl lehet?

Legjobb válasz: Mi 7hetesek vagyunk és kb. 4-5 napja álltunk be arra, hogy a napi 8 evés helyett most 6X eszik és nagyobb adagokban, a 100-140 szerintem teljesen jó, persze ha ez csak 4X van, az valószínûleg kevés, de ez a baba súlyától is függ, mi most vagyunk 4 kilósak, nekünk a napi adag elviekben 600 ml, persze ezt valamikor túllépjük valamikor picit kevesbbet eszik. Szerintem nem gond, ha szépen gyarapodik és van elég nedves pelusa, de ha nagyon aggaszt a dolog, kérdezd meg a védõnõdet vagy a gyerekorvost. De nyugi, biztos nem baj, minden baba beállítja ilyentájt a saját ritmusát!

Mi 7hetesek vagyunk és kb. 4-5 napja álltunk be arra, hogy a napi 8 evés helyett most 6X eszik és nagyobb adagokban, a 100-140 szerintem teljesen jó, persze ha ez csak 4X van, az valószínûleg kevés, de ez a baba súlyától is függ, mi most vagyunk 4 kilósak, nekünk a napi adag elviekben 600 ml, persze ezt valamikor túllépjük valamikor picit kevesbbet eszik. Szerintem nem gond, ha szépen gyarapodik és van elég nedves pelusa, de ha nagyon aggaszt a dolog, kérdezd meg a védõnõdet vagy a gyerekorvost. De nyugi, biztos nem baj, minden baba beállítja ilyentájt a saját ritmusát!
Az én babám 8 hetesen szinte csak evett, aludt, azóta is jó alvókája van, most 6 hónapos és még mindig alszik napi 15-16 órát, és makk egészséges. Ja és soha nem ette meg azt a mennyiséget amit a könyvek elõírtak. Õ is pont ennyivel született és most 8 kg 20 dkg, tehát nem duplázta meg a szülétési súlyát. Szépen egyenletesen gyarapszik. Kiegyensúlyozott nyugodt baba. Szerintem ne aggódj, de ha aggaszt, egy telefont megér a gyerekorvosnak, aki lehet, hogy javasol egy vér vagy vizelettesztet. Csak hogy te is megnyugodj. Jó babázást
A kérdező hozzászólása: Azért aggodom mert 6kg a babám 4020kgal született szoval nagy baba nem kövérmert a hossza is megvan 59cm.Neki ez a mennyiség a sulya szerint kevés, más is volt igy?Mi baj lehet?
esetleg nem sárga a szemfehérje? Lehet a bilirubin szintje magasabb ezért aluszékony. Szerintem vidd dokihoz. Egy 8hets babának ilyenkor azért már többet kellene fent lennie :(
szija! egy barátnõm egy: babája 3 hónapos koráig csak evett és aludt és ezt másoktól is hallottam. Nekem is voltak más jellegû evés gondjaim, pl nálunk a 140 nem nagyon van meg. A lényeg szerintem: ha ébren van, akkor boldog és kiegyensúlyozott legyen, gyarapodjon min 100-120 gr-ot hetente és kakiljon rendesen. hogy megnyugodj, javaslom hogy egy szoptatási tanácsadót hívj fel, nekem sokat segítettek: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=ibclc_szak Ne aggódj, az nagyon jó ha egy baba jól tud aludni, mert kipiheni magát!

Az nem baj ha a szoptatások után a következőig nem keményednek be a melleim? 13 napos a babám és 2 óránként eszik. Csak éjjel kel egyszer, akkor reggelre olyanok a melleim mint a kő. Ugye ettől még van elég tejem? Ha eszik a szája mellett folyik ki.

Bocsi ha buta kérdés, de els? babás kezd? anyuka vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nem baj, mindenet jól csinálsz, erre utal az is, hogy ilyen szépen alszik éjjel. Én a Suttogó "beosztása", napirendje alapján kezdtem el, és minden rendben van a mai napig is (ha érdekel, olvasd el te is). Már négy hónapos a pici, szépen szopik, úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak így tovább, egyél-igyál rendesen, ne hagyd, hogy begyulladjon a melled, ezért epdig annyit tehetsz, hogy sokat szoptatsz és ha kell, fejsz. Utóbbival szaporíthatod is a tejed, de arra még millió más módszer is van :)

Szia! Nem baj, mindenet jól csinálsz, erre utal az is, hogy ilyen szépen alszik éjjel. Én a Suttogó "beosztása", napirendje alapján kezdtem el, és minden rendben van a mai napig is (ha érdekel, olvasd el te is). Már négy hónapos a pici, szépen szopik, úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak így tovább, egyél-igyál rendesen, ne hagyd, hogy begyulladjon a melled, ezért epdig annyit tehetsz, hogy sokat szoptatsz és ha kell, fejsz. Utóbbival szaporíthatod is a tejed, de arra még millió más módszer is van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, megnyugodtam hogy nincs gond. :)

Nagy baj ha egy hetes babámat nem fürdetem mindennap ill. ha igen azt se mindig egy időpontba csak nagyjából 7-8 között?

Legjobb válasz: Talán ilyen pici korban nem baj,de ez ne maradjon sokáig így.Amint majd mocorog õ is izzad,neki is jól fog esni,ha lemosod és tiszta ruhát adsz rá.Az úgy teljesen jó,h mindig 7-8 között fürdeted,késõbb majd látjátok,h inkább 7 felé,vagy 8 körül fárad el,nyûgösködik,nem bírtok vele,megéhezik stb.6 hós baba anyukája

Talán ilyen pici korban nem baj, de ez ne maradjon sokáig így.Amint majd mocorog õ is izzad, neki is jól fog esni, ha lemosod és tiszta ruhát adsz rá.Az úgy teljesen jó, h mindig 7-8 között fürdeted, késõbb majd látjátok, h inkább 7 felé, vagy 8 körül fárad el, nyûgösködik, nem bírtok vele, megéhezik stb.6 hós baba anyukája
Szia nekem azt mondták, hogy attól, hogy pici attól még fürdessem minden nap mert az neki jó.Gondolj bele ha egész nap fekszel akkor is megizzadhatsz és ráadásul kakil is és az jól esik neki ha megmosod a popsiját.Viszont ha ragaszkodsz ehhez akkor is törölgesd át ezt a neten olvastam.
ha nem oldható meg mindennap a fürdetés, akkor naponta tiisztitsd le a hajlatait nedves törlõkendõvel.
Szia! Szerintem, ha véletlenül hetente egy-két fürdetés kimarad még nem dõl össze a világ! A kislányom 8 hónapos és van úgy, hogy este 6 kor kajcsizik, utánna még húzom az idõt a játszássál, de 7-kor már annyira fáradt, hogy bealszik. Reggelig huzza a "lóbõrt". Ilyenkor nem fürdetem.
A fiamat 3 hetes koráig 2 naponta fürdettük, minden másnap csak nedves vattával, tetrapelussal törölgettem le. Egy ilyen pici baba még nem izzad. Utána viszont rászoktunk a naponta pancsira, mert egy idõ után már tudta, hogy ezután az alvás következik, és megnyugtatta az állandóság. Arról nem is beszélve, hogy most, 11 hónaposan néha olyan koszos a kis drágám, mintha egész nap homokban hemperegne:-) Nem nagy baj, majd érezni fogod amikor már szükség lesz a napi kádban fürdésre.
Szia! én nem tudnám megtenni, hogy nem fürdetem.Az neki is egy felüdülés, megtisztulás.Ráadásul az én babám elég izzadós.A kis lába is sokat izzad, szval sztem kell.Gondolom te is fürdessz minden nap, neki is jó, nem beszélve arról, hogy egy rituálévá válik.Különben mért nem akarod fürdetni???Ami fontos, hogy egy idõpontra tegyétek a fürdést-mint az óramû, úgy meg fofga szokni.Nekünk sajna túl korán lett ez az idõpont-fél 7 és most 4 hónaposan próbáljuk húzni neki egy kicsit.

Baj ha a babámnak nem csak mindig babazenét teszek hallgatni, hanem néha rádiót?

Ami épp szól valamelyik csatornán.

Legjobb válasz: Dehogy baj. Nekünk nincs is babazenénk itthon, hanem én szoktam énekelni neki népdalokat mert nagyon sokat ismerek, és imádja õket. Viszont ha éppen nincs kedvem énekelni, akkor a kisfiammal együtt hallgatjuk a punk klasszikusokat, imádja a Sex Pistolst pl. :) Mi ezeket szeretjük, nem is bánom, hogy ilyen pici korban ezeket is megszereti, legalább ha nagyobb lesz eljön majd velem fesztiválra:) Na persze csak ha akkor is tetszik neki majd. Amúgy, ha nem tetszene neki amit hall, azt úgyis jelezné.

Dehogy baj. Nekünk nincs is babazenénk itthon, hanem én szoktam énekelni neki népdalokat mert nagyon sokat ismerek, és imádja õket. Viszont ha éppen nincs kedvem énekelni, akkor a kisfiammal együtt hallgatjuk a punk klasszikusokat, imádja a Sex Pistolst pl. :) Mi ezeket szeretjük, nem is bánom, hogy ilyen pici korban ezeket is megszereti, legalább ha nagyobb lesz eljön majd velem fesztiválra:) Na persze csak ha akkor is tetszik neki majd. Amúgy, ha nem tetszene neki amit hall, azt úgyis jelezné.
Dehogy baj! 8-) En, mikor otthon laktam, a batyam kislanya mindig az En agyamban aludt el delutan, es mikozben oriztem az almat, (meg persze gepeztem kozben) 8-) mindig beraktam par Trance mixet, hadd okosodjon...8-) Akkorakat aludt ra, hogycsak na! 8-) Szep halkan a hatterben szolt Tiesto, Armin van Buuren, stb... 8-)
Teljesen egyetértek! Azt hallgassátok ami mindkettõtöknek tetszik és kellemes :) Mi tegnap a Music&Lyrics c. film cd-jét hallgattuk, én közben énekeltem is és táncoltunk rá jókat, nagyon szerette a most 4 hós kisfiam! Jó zene hallgatást :)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük:-) Nektek is jó babázást!

Baj, ha a 7 hetes babám szinte minden evésnél bukik? Van, hogy csak kicsit, de szokott sokat is.

Pénteken megyünk hasi uh-ra.Ha valami gond van a gyomrával,ez a vizsgálat kimutatja?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is elég bukós, pedig már 3,5 hónapos. Sokat is eszik az biztos, meg a tejleadó reflexem is jó. Én már nem engedem olyan sokáig enni, mert tudom, hogy bukás lesz a vége. Mi 10-13 percig szoktunk csak szopizni. Én nem vittem sehová, szerintem majd a szilárd kaják bevezetésével elmúlik, de ha téged megnyugtat az uh. vidd el a babádat. Remélem nem találnak semmit. Jó babázást!

Az én kisfiam is elég bukós, pedig már 3, 5 hónapos. Sokat is eszik az biztos, meg a tejleadó reflexem is jó. Én már nem engedem olyan sokáig enni, mert tudom, hogy bukás lesz a vége. Mi 10-13 percig szoktunk csak szopizni. Én nem vittem sehová, szerintem majd a szilárd kaják bevezetésével elmúlik, de ha téged megnyugtat az uh. vidd el a babádat. Remélem nem találnak semmit. Jó babázást!
Szia! Szerintem nem baj, inkább jöjjön ki a felesleg, mint fájjon a gyomrocskája. Büfizni tud?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nem ezért viszem uh-ra, hanem, mert itt vinni kell a babákat. Büfizni rendesen szokott. Mi is kb. 10-15 percet szopizunk, sõt meg is szoktam szakitani büfi miatt, de sajna még igy is állandó a bukás. Köszi a válaszokat, jó babázást nektek!

Baj, ha 8 hónapos babám még mindig csak a 2-6 hós cumit hajlandó elfogadni?

MAM cumit használunk, a 6 hónapos kortól valót kiköpi, szerintem zavarja, hogy nagyobb a cumizós része. Viszont a "szárnyai" ennek már nem elég nagyok, félig be tudja kapni. :( Nem merek kísérletezgetni egyéb márkával, mert korábban már pórul jártam vele, és elég drágák ahhoz. Valaki járt hasonló cipőben? Van olyan cumi, aminek kicsi a feje, de nagy a védő része? A cumiról leszoktatni még nem szeretném.

Legjobb válasz: Mi is azért tértünk át nagyobbra, mert többször jártunk úgy, hogy betömte a szájába az egészet, és se ki-se be! nagyon megijedtem ilyenkor, de nem lehet mindig figyelni, hogy mit csinál a cumijával. Nekem ezek után nem volt kérdés, hogy jön a lehetõ legnagyobb külsõ kerületû cumi! Szerencsére gond nélkül elfogadta, de ha nem is így lett volna, akkor sem adtam volna neki a picit a fent említett esetek miatt :( Végül találtunk egy nagyon jót, amit könnyen tud fogni és rakosgatni és ezt soha nem tuszkolta rosszul a szájába: http://www.ebay.com/itm/MAM-AIR-Silicone-Pacifiers-6-m-2-pk-.. 9 hónapos fiúcska anyukája

Mi is azért tértünk át nagyobbra, mert többször jártunk úgy, hogy betömte a szájába az egészet, és se ki-se be! nagyon megijedtem ilyenkor, de nem lehet mindig figyelni, hogy mit csinál a cumijával. Nekem ezek után nem volt kérdés, hogy jön a lehetõ legnagyobb külsõ kerületû cumi! Szerencsére gond nélkül elfogadta, de ha nem is így lett volna, akkor sem adtam volna neki a picit a fent említett esetek miatt :( Végül találtunk egy nagyon jót, amit könnyen tud fogni és rakosgatni és ezt soha nem tuszkolta rosszul a szájába: http://www.ebay.com/itm/MAM-AIR-Silicone-Pacifiers-6-m-2-pk-.. 9 hónapos fiúcska anyukája
Szia! Mi is pont így jártunk, az én lányom sem fogadja el a 6 hós mam cumit, csak forgatja a szájában és kiköpi. Én gond nélkül adom tovább a kisebbet 2-6 hós babának valót, pedig már 13 hós a lányom. A "szárnyait" az enyém soha nem akarta bekapni, szépen befordítja magának a cumizós részét. (csak alváshoz kell már neki)
A kérdező hozzászólása: hátha valakinek hasznos lesz: a mam 6+ perfectet elfogadja :)

Nagy baj, ha 5-6 hetes babámat nem viszem le sétálni minden nap? Egy héten csak 1-2x megyünk le vagy el valahova, ha nagyon muszáj.

Az a baj, hogy magason lakunk, nincs lift, nagyon nehézkes, macerás levinni és ebben a kánikulában nem is szívesen viszem ki. Reggel meg este pedig nem olyan a napirend, hogy le tudnék menni vele. Persze napközben ha lehet kiteszem leveg?zni erkélyre ablakot is nyitok, szell?ztetek többször. De egyenl?re túl macerás és fárasztó lenne mindkett?nknek, ha minden nap elindulnék vele, bár kedvem lenne a sétához (persze nem a 35 C fokban).

Legjobb válasz: Ha nem is minden nap,de azért a heti 1-2 az elég kevés.

Ha nem is minden nap, de azért a heti 1-2 az elég kevés.
Amíg ilyen pici, megteszi az erkély is, pláne ilyen idõben. Az utcán lehet, hogy még rosszabb levegõt szív be a kipufogógázoktól, mint magasan az erkélyen.
Egy 6hetes babának teljesen mindegy, hogy tolod a kocsival valamerre, vagy az erkélyen van. A lényeg nem a sétában hanem a friss levegõben van. Ha az erkélyre kiteszed még jobb is, különösen ha árnyékban van. Ott fent tisztább a levegõ mint a kocsik között, és legalább nem szokik hozzá hogy csak az a jó ha megy alatta a babakocsi :)
Ekkora babának az erkély is levegõzés, de akkor azt szerintem minden nap! (halkan megjegyzem, hogy egy idõben én is rákaptam az "erkélyezésre" és plusz 5 kilót hozott nekem pár hét alatt )
A kérdező hozzászólása: Az erkélyre levegõzni természetesen minden nap kiteszem, reggel és este amikor elviselhetõ az idõ. Az a baj, hogy mivel igény szerint szoptatok, sokszor elég rövid idõ telik el a két etetés között, és így elég nehéz a séta, mert mire evés után összeszedelõzködünk, lemegyünk, nem sokkal késõbb már üvölt szegénykém, hogy éhes, és már jöhetünk is vissza. Persze tudom, hogy hosszútávon ez nem tartható fent így. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!