Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha a vizeletben (18 db)

Az baj, ha a vizeletben találtak fehérjét? Utalhat valamire? A vérben is van ennek jele? Ha igen, hogy találom a leleten?

26 hetes kismama

Legjobb válasz: Az nem jó,de persze az attól függ,hogy mennyi van benne. Utalhat egy kis felfázástól. Azért ne ijedj meg ha baj lenne már a védõnõ vagy az orvos mondta volna. Valószinü kapsz kupot amitõl elmulik. Nekem is volt már hasonló,pár nap alatt rendezõdött.

Az nem jó, de persze az attól függ, hogy mennyi van benne. Utalhat egy kis felfázástól. Azért ne ijedj meg ha baj lenne már a védõnõ vagy az orvos mondta volna. Valószinü kapsz kupot amitõl elmulik. Nekem is volt már hasonló, pár nap alatt rendezõdött.
Akkor ne aggodj nem lesz baj:) Boldog babavárást!!!
az nem jó ha fehérje van a pisidben, toxémiára vagy fertõzésreutalhat.valószínû kivizsgálják az okát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én is abban bízom, nem nagy a baj. Voltam a védõnõnél, azt mondta, ha megyek legközelebb nõdokihoz, szóljak neki, de nem mondta, hogy sürgõsen keressem fel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, bízom benne! ;)

Miert baj ha a vizeletemben cukrot talältak?

tegnap voltam orvosnäl.jövö heten megint le kell adnom a dokinäl vizeletet.mi baj lehet abbol ha cukrot talälnak benne?26hetesen voltam terhelesesen,es akkor minden ok volt... 30hetes

Legjobb válasz: Elõjött a terhességi cukorbetegséged. Valószínüleg diétát írnak elõ.

Elõjött a terhességi cukorbetegséged. Valószínüleg diétát írnak elõ.
Szia! Ha a vizeletben cukor van, azt jelenti, hogy a szervezeted nem tudja beépíteni a cukrot és felhasználás nélkül távozik a szervezetedbõl. Ez még nem egyenlõ a cukorbetegséggel, de a következõ lépcsõ már az.

Ha a vizeletembe nem talált a háziorvosom semmi eltérőt lehet még bajom?

Hétfőn kaptam antibiotikumot mert felfáztam és fájt mikor pisiltem , de nem tudtam vizeletet adni neki és így nem tudta megnézni mi a baj. Azóta javult de mondta hogy szerdán ha még mindig nem stimmel valami , akkor menjek vissza vizelettel. Voltam ma és barnás folyásom van de azóta nem fáj annyira semmim és azt mondta nincs semmi eltérő a vizeletembe, de aggódok a barna folyás miatt nőgyógyászhoz érdemes elmenni ha elvileg semmi baj nincs a vizeletemmel ?:/

Legjobb válasz: az az érdekes, hogy ilyenkor tök fölösleges vizeletet nézni, mert az antibiotikum elfedi a bacik jelenlétét 10 nappal az AB kúra befejezése után kell vizeletet adni és annak a vizsgálatnak lesz valós eredménye ezt a dokinak is kellene tudnia

az az érdekes, hogy ilyenkor tök fölösleges vizeletet nézni, mert az antibiotikum elfedi a bacik jelenlétét 10 nappal az AB kúra befejezése után kell vizeletet adni és annak a vizsgálatnak lesz valós eredménye ezt a dokinak is kellene tudnia
A kérdező hozzászólása: De nem merek visszamenni, mert most is lehurrogott mert miért jöttem vizelet vizsgálatra ha nincs bajom meg biztos lógni akarok azért... Nõgyógyász megtudná állapítani mi bajom ?:/ egyébként Monoural 3g-t írt fel 2 adagot azt úgy tudom antibiotikum .
Nem kell a barna folyás miatt. Mikor lesz mensid? Korod?
A kérdező hozzászólása: 27.én volt szóval most vagyok 13.napba :S és 18 éves vagyok
Menj el a patikába, vegyél vizeltteszt csíkot (kb. 700 Ft), azzal otthon is ellenõrizheted a vizeletedet. Barnás folyás ha nem múlik, vagy visszatérõ, és nem mensi elõtt-után közvetlenül vagy félidõben van (közti vérzés), akkor menj nõgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Baj ha a terhességi teszt max jelölésnél kicsit jobban belemártottam a vizeletbe?

Befolyásolhatja?

Legjobb válasz: Nem. Gondolom, nem fektetted le benne :) ha 1-2 mm-vel többet belemártottál, nem lesz baja.

Nem. Gondolom, nem fektetted le benne :) ha 1-2 mm-vel többet belemártottál, nem lesz baja.
A kérdező hozzászólása: ez úgy volt hogy rápisiltem és több ment rá :/ baj lehet?
ááá, nem érdekes. Csak ne áztasd cafattá. Amúgy ha pozi, így is ki fogja mutatni!
A kérdező hozzászólása: Negítív lett mind a kettõ :/

Baj, ha a vizeletsugaras tesztet belemártom a vizeletbe?

Tehát belepisilek egy kis üvegbe és abba belemártom. Van ebből a márkából vizeletsugaras és belemártós is, ezért kérdezem...

Legjobb válasz: Szerintem teljesen mindegy.

Szerintem teljesen mindegy.
Teljesen mindegy. Én sose tudtam célozni (szerintem ezt a fajtát férfiaknak gyártják :D ) úgyhogy ha épp ilyet kaptam én is belemártottam.
Én is minden vizeletsugaras tesztet úgy csináltam, hogy belemártottam a vizeletes pohárkába. Amúgy pedig nem baj, ha véletlenül beleértél a kezeddel.
Én leírásnak megfelelõen használtam mindig, de nem hinném, hogy nagy különbség lenne, talán csak annyi, hogy van, amelyiket nem szabad "eláztatni" túlságosan...
A kérdező hozzászólása: Es az miert lenne baj, ha elazna? Koszi a valaszokat!
Gondolom mert téves eredményt mutathat. Emlékem szerint ezek az egészen vékonyka papírcsíkok. Van egy jel rajtuk, hogy meddig érhet bele a papír a vizeletbe, és nem tovább. Ha elázik, szerintem téves pozitívat mutathat.
Persze, én mindig úgy csináltam. Kb. 10-15 másodpercre kell belemártani. Én sosem tudtam rápisilni. :D
A kérdező hozzászólása: Erre 3 mp volt ráírva, hogy addig kell a vizeletsugár alá tartani. Szerencsére negatív lett :)

Ha a vizeletem nem mutat semmit de fáj, égő érzés a szeretkezés közben megvan akkor tuti h van valami bajom?

orvoshoz majd csak jöv? héten mehetek....34 hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen, gomba. :( sorstárs, 26 hetes

Igen, gomba. :( sorstárs, 26 hetes
Szia! Én ugyan igy vagyok.Végre eljutottunk odáig, hogy merünk a párommal közeledni egymáshoz (18 hetes vagyok)erre most pedig ez a gond.A vizeletem rendben, nincs gombás fertõzésem sem, és mégis gyakran ég a hüvelyem, és kicsit fáj szeretkezés közben.Nem tudom mi lehet ez, és én is csak jövõhéten megyek orvoshoz.Próbáld ki a Pevaryl G hüvelykúpot, hátha az segit.Ezt nyugodtan használhatjuk mi kismamák is.
Már megint keveritek a szezont a fazonnal. A hugycsõ és a hüvely két különbözõ dolog külön funkcióval, külön problémákkal. Ha a vizeleted rendben, akkor hugyuti fertõzésed nincs, de ez nem jelenti azt, hogy hüvelyi fertõzésed nem lehet. Amúgy is fáj, vagy csak szeretkezés közben? Mert ha csak szex közben, nem biztos, hogy baj van, használjatok sikosítót. Azért egy nõgyógyász nézzen meg és jó lenne nem jövõ héten, hanem holnap!!
A kérdező hozzászólása: KÖSZI a válaszokat.szerintem nem keverem a szezont a fazonnal mert a fehérje a vizeletben egyértelmû gyulladásra utal és ez lehet torok, mandula vagy hüvely gyulladás is például.na én erre gondoltam ezzel a vizelettel.ja meg gondolhatod h meg tudom különböztetni a hüvelyemet meg a húgyutat ha már terhes vagyok.na mindegy értem amit írtál azért boldog babavárást és könnyû szülést kívánok mindenkinek.
12:53-as vagyok.Ezt jól megkaptuk...de ne idegeskedj.Nekem azt mondta a védõnõm, hogy mivel minden rendben, semmi gyulladás, gomba, lehet, hogy csak egy kis tejsavas támogatásra van szüksége a hüvelyemnek, erre vannak azok a kúpok amiket mi is használhatunk.Amint azt már irtam.A Génia 92-õt ajánlotta, nemrég beszéltem vele. Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszike

Bajt jelent ha a vizeletben a fehérvérsejt pozítiv+?

Ez volt a leletemen, de nem tudom mit jelent. Félek, hogy bajt... Volt valakinek hasonló?

Legjobb válasz: Szerintem az valami hugyuti fertõzés vagy gyulladás.Én ilyen esetekben felhívom a védõnõmet és megkérdezem.

Szerintem az valami hugyuti fertõzés vagy gyulladás.Én ilyen esetekben felhívom a védõnõmet és megkérdezem.

Az nagy baj, ha a Scitec Multi Pro-tól világos zöldes a vizeletem?

Legjobb válasz: a vesédnek betett a helyedben nem itt irkálnék go urologia..zöldes vizelet szerint rendben van?

a vesédnek betett a helyedben nem itt irkálnék go urologia..zöldes vizelet szerint rendben van?
normális, megfesti a B vitamin. ugyanezt szedem.
Semmi baj. Normális dolog.
teljesen normális ahogy már írták a riboflavin(b2 vitamin) tól van
Jajj kedves elsõ válaszoló, azért ne rohangáljunk egybõl orvoshoz:) Igen amúgy teljesen rendben van ez így, ahogy írták ez is a vitamintól van. Ugyanaz, mint amikor a C vitamintól rikitó sárga lesz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!!

32 hetes terhes vagyok. Baj ha van aceton a vizeletemben?

Magas volt a cukrom amikor terhelésre mentem,de az már javult.

Legjobb válasz: Biztos diétán vagy és most kevés szénhidrátot eszel, amiatt is lehet. Kérdezd meg az orvosodat errõl. Vagy lehet szimplán, hogy a vizeletvizsgálat elõtt kevés folyadékot ittál és nagyon sokáig nem ettél, nekem attól is volt már aceton. Egyszer nem baj, hogy van, de oda kell figyelni, fõleg, hogy a cukorral probléma van. Lehet kapni a gyógyszertárban aceton mérésre csíkokat, javaslom, hogy vegyél és figyeld a vizeleted, ha gyakran elõfordul, mindenképpen be kell menned az orvoshoz, mert nem jó.

Biztos diétán vagy és most kevés szénhidrátot eszel, amiatt is lehet. Kérdezd meg az orvosodat errõl. Vagy lehet szimplán, hogy a vizeletvizsgálat elõtt kevés folyadékot ittál és nagyon sokáig nem ettél, nekem attól is volt már aceton. Egyszer nem baj, hogy van, de oda kell figyelni, fõleg, hogy a cukorral probléma van. Lehet kapni a gyógyszertárban aceton mérésre csíkokat, javaslom, hogy vegyél és figyeld a vizeleted, ha gyakran elõfordul, mindenképpen be kell menned az orvoshoz, mert nem jó.
Ha betartod a diétát nem kell aggódnod a baba miatt! Nekem 3! terhességem zajlott le elejétõl terhességi cukorral , acetonnal. Diéta fontos!!! :)
Én 13 hetes vagyok, és az éhgyomori vérvétel eredményén nekem is az van, hogy aceton van a vizeletemben. Kérdeztem a dokit, és azt mondta, hogy ez nem jelent semmit, valószínûleg éhgyomorra neki is lenne, mert nem evett éjjel.

Ha kerult huvelyi folyas a vizeletembe amit leadtam vervetelre az baj?

Legjobb válasz: Igen, valoszinuleg meg kell majd ismetelni. Legalabbis anno nekem volt olyan, hogy feherjet talaltak a vizeletemben, illetve nem volt tiszta es a dokino mondta, hogy szerinte nincs gond, csak az tortenhetett, hogy nem otthonrol vittem a vizeletmintat, hanem gyorsban a labornal fogtam fel es mas is kerult bele. Kerte, hogy vigyek azutan mindig otthonrol, megpedig ugy, hogy elotte teljesen szarazra torlom magam es kozepsugaras vizeletet kell gyujteni, mert az a legjobb ilyesmire. Azutan mindig ugy csinaltam es soha sem volt gond.

Igen, valoszinuleg meg kell majd ismetelni. Legalabbis anno nekem volt olyan, hogy feherjet talaltak a vizeletemben, illetve nem volt tiszta es a dokino mondta, hogy szerinte nincs gond, csak az tortenhetett, hogy nem otthonrol vittem a vizeletmintat, hanem gyorsban a labornal fogtam fel es mas is kerult bele. Kerte, hogy vigyek azutan mindig otthonrol, megpedig ugy, hogy elotte teljesen szarazra torlom magam es kozepsugaras vizeletet kell gyujteni, mert az a legjobb ilyesmire. Azutan mindig ugy csinaltam es soha sem volt gond.
A 10. héten volt a vizsgálatom, fehérje került a vizeletembe, ami pozitív eredményt produkált. Egy keresztes volt így az orvos legyintett rá. A ph és egyéb értékekeket is nézte. Nem volt ismétlés.
15:45 vagyok Fehérje = váladék került a vizeletembe pontosabban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!