Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha a magzatvíz (24 db)

Ha a magzatvízzel valami baj akkor azt észre lehet venni? Arra gondolok hogy pl. bezöldült vagy hogy megfertőzi a picurt.

Legjobb válasz: Szia! Te nem érzel semmit.A doki látja NST-n vagy amnioszkópián.Nekem 32 hetesen volt ilyen baj.

Szia! Te nem érzel semmit.A doki látja NST-n vagy amnioszkópián.Nekem 32 hetesen volt ilyen baj.
én 38 hetesen voltam nst-n reggel 9-kor, magasabb volt a pici szívhangja (stresszes volt) és megvizsgált a dokim és látta hogy zöld a magzatvíz és azonnal megindították a szülést és 5 óra hossza alatt lement minden :) nem volt semmi baj, hála a gyors intézkedésnek :)

Miért baj, ha a baba magzatvizet nyel szülés közben, holott szinte egész terhesség alatt kortyolgatja?

Legjobb válasz: Mert mikor megszületik és elvágják a köldökzsinórt a tüdejét kéne hogy használja,de ha félrenyel ez nehezen jön össze.

Mert mikor megszületik és elvágják a köldökzsinórt a tüdejét kéne hogy használja, de ha félrenyel ez nehezen jön össze.
Mert a méhben még nem használja a tüdejét, megszületés után megnyílnak a hörgõk...ha magzatvíz kerül a tüdõbe tüdõgyulladást kap.

Mi van ha sok a magzatvizem? Mit lehet tenni ellene? Van összefüggés a folyadékbevitel és a magzatvíz mennyisége között? Baj ha sok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:)A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama

Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:) A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Elõfordulhat olyan, hogy csak egyszer-egyszer több, az lehet attól, hogy a baba elõtte ürítette vizeletét.Ha rendszeresen sok, és kórosan sok, az orvos úgyis szól, és továbbküld vizsgálatokra, de a legtöbb esetben nincs baj, csak van akinek egy kicsit több, van akinek kevesebb.UH-on kiderül, és hidd el odafigyelnek, és szólnak ha baj van.
Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam. Csak azért is aggódtam, mert ugye nem csinálnak mindig ultrahangot, most már eltelt 9 hét az utóbbi óta. És kicsit több odafigyelést igenyelnék ovosi részrõl.. de sajna megfizetni nem tudom ezért be kell érnem ennyivel. Ezért is segít sokat nekem ez a honlap, illetve TI! :) köszönöm
A kérdező hozzászólása: nahát az elõbbi komment helyett válaszként ment el.. hogy lehet?? :) ) Noh mind1. Azért Köszönöm!!!
szia, nekem is több a magzatvizem, nem tudják miért, minden leletem rendben van, de nem lehet ellene tenni semmit, nekem a dokim azt mondta inkább több legyen mint kevesebb, annyi kellemetlensége van nálam hogy többet kemény a hasam, és söröznöm kell egy-egy pohárkával olyankor, de azt mondta a doki hogy bármilyen alkohol megteszi, csak igyak egy picit.30 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: és akkor te sem érzel emiatt mninden mozgást?? Mert nekem sokat hullámzik, tehát látom, hogy mozog, de nem érzem..Nagyon kíváncsi volnék rád. Veled hogy van?
Szia, nekem is sok volt a magzatvizem az elsõ babámmal, ráadásul még a méhem is nagyobb volt kb 2 héttel a baba korához képest. Teljesen normálisnak mondta a doki, azt mondta, hogy csak elõny, mert így több helye van mozogni, és én is kevesebbet érzek belõle. Hullámzott a hasam rendesen és a utolsó harmadban már normális mennyiség volt már csak. Szépen kitöltötte a hasamat a lurkó, és mindennek ellenére akkorákat tudott rugni, hogy majd bepisiltem tõle, mindegy mennyi volt a víz :)

Ha a 30 -ik héten átlagos volt a magzatvizem a 38-ik héten pedig az átlagosnál több, az jelenthet bajt? Cukor még a 30 hetes vérvételen is rendben volt. Szerintem azzal nem lehet gondom. Aggódok nagyon

Legjobb válasz: Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt,és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!

Nálam annak idején a 32. héten még normál volt a magzatvíz, a 36. héten pedig az átlagosnál több. Én is megijedtem, de az orvosom megnyugtatott, mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert EDDIG a baba rendben volt (se a vérvétel, se UH, ill. 4D nem mutatott semmilyen problémát) akkor most sincs semmi baj vele, és ilyen nagyon sok kismamánál elõfordul. Azt is mondta, hogy a picivel több magzatvíz az esetek többségében nem utal semmiféle betegségre vagy rendellenességre. Ha lenne vmi gond, már rég kiderült volna. Ha nálad is a 30. hétig átlagos volt, és mindent rendben találtak, nem hiszem, hogy a végére olyan probléma lenne, amit már ne vettek volna észre! Ha mégis nyugtalankodsz, keresd fel az orvosod és beszélj vele! A kisfiam egészségesen született!
Szerintem ne aggódj, ha az orvosod nem mondott semmit, hogy baj lenne, akkor biztosan nem baj!

Ha sok a magzatvíz az miért gond? Tegnap voltam uh-n, azt mondták pihenjek többet, és szedjek B6-ot. Egyébként minden rendben van velünk. Miért baj a sok víz? 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz

A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz
mert könyebben a nyakára tekerösik a köldökzsinór ha nagyon sok vizben van sok pihenés és magnézium
A polyhydramnion lehetséges okai közé sorolható az anyai cukorbetegség, Rh-szenzibilizáció, szifilisz és vesegyulladás. De méhen belüli fertõzés, ikerterhesség és különbözõ fejlõdési rendellenességek - Down-kór, hydrocephalus, duodenumatresia, hydrops fetalis, anusatresia - is állhatnak a háttérben. A polyhydramnion leggyakoribb szövõdménye a koraszülés, ugyanis feszül a méh, és emiatt könnyen megreped a magzatburok. Súlyos következmény lehet továbbá szülés során a lepény korai leválása, fájásgyengeség, illetve a magzat beilleszkedési és fekvési rendellenességei. Szülés után a túlnyújtott méh nehezebben tud összehúzódni, ezért elhúzódó vérzésre is lehet számítani.
Szia! Nekem nagyon sok magzatvízem volt az amniocentézis után végig. Kórházba is fektettek miatta. Okát nem találták szerencsére egészséges 10 hónapos fiam van. Nekem azt mondták a dokik, hogy a feszülés miatt megrepedhet a burok és a víz a köldökzsínort ki sodorhatja és ha a baba feje odaszorìtja a szülõcsatornához az végzetes lehet. Ha vèletlen repedne a burok, le kell feküdni és nem szabad mozdulni. amíg orvos oda nem ér. Én ezt az utasítást kaptam. Nekem 2-3-szor annyi vízem volt, mint a normàlis végig. Ugyan is ez napról napra változhat. Sûrûn ellenörzik. Lehet, hogy legközelebb normális lesz. Végül is a 35. h3ten császároztak, mert már fulladtam a sok víztõl és nem mertek rizikózni. Minden rendben volt. Az esetek 10%-ban nemtudják az okát. Ne ilyedj meg a sok riogatástól, csak pihenj és ne hajolgass, és ne tégy hirtelen mozdulatokat. Jó baba várást!

Ha a baba belekakil a magzatvízbe attól ugye az zöld lesz, és csak akkor csinálja ezt, ha valami baj van? ! Én azt észrevenném? Vagy ez nagyon ritkán előforduló veszély?

Köszönöm

Legjobb válasz: Ez a terhesség végén fordul elõ, szerintem nem olyan gyakori,de nem nézek statisztikákat:) Te nem veszed észre, max ha elfolyik a magzatvíz, de ezért van a betöltött 40. héttõl kétnaponta ASK (ez egy vizsgálat, amikor ellenõrzik a méhszáj állapotát, ha kicsit nyitott, be tudnak nézni a magzatvízre)

Ez a terhesség végén fordul elõ, szerintem nem olyan gyakori, de nem nézek statisztikákat:) Te nem veszed észre, max ha elfolyik a magzatvíz, de ezért van a betöltött 40. héttõl kétnaponta ASK (ez egy vizsgálat, amikor ellenõrzik a méhszáj állapotát, ha kicsit nyitott, be tudnak nézni a magzatvízre)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Elég gyakori, de nem mindig okoz bajt. Nem veszed észre, csak ha elfolyik a víz.
Nekem mindkettõ belekakált. Az elsõnél csak akkor láttam mikor már fájasaim voltak és folyt a magzatvizem. A 2.-nál voltam magzatvíz vizsgálaton és adtak egy papírt, hogy menjek át a szülõszobára, mert a baba bele kakált a vízbe és megindítják a szülést. Iszonyúan féltem, mert az elsõ magától indult és természets volt, de aztán nem volt olyan vészes mint ahogy én paráztam tõle. Az elsõ lányom 40+6 született, a második 40+4. Nyugi ez már csak a végén fordulhat elõ, de akkor már úgyis nézik a magzatvizet és nem hagyják hogy bent maradjon.
Tényleg csak a végén fordul elõ amikor már figyelik. A kislányom 41. héten sem rondított a vízbe, csak mikor a kevés víz miatt megindították.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Nekem 38+2-n született a babám, és belekakilt. Elkezdett szivárogni a vizem, nemsokára rá el is szinezõdött a magzatvíz! Úgyhogy nemcsak a 40.hét után fordul ez elõ!

Ha szivárog a magzatvíz azt észre lehet venni? és ha nem veszem észre lehet valami baj belőle csak azért kérdezem mert sok a folyásom is és ha netán nem veszem észre h. az magzatvíz?

Legjobb válasz: Szia! A magzatvíz eléggé különbözik a folyástól. Átlátszó és olyan mint a víz. Én úgy vettem észre hogy különbözõ mozdulatoknál (pl mikor leültem vagy felálltam) lett egy pici folt a bugyimon. Olyan volt mintha egy picit bepisiltem volna. :) A lényeg hogy ha elkezd szivárogni, akkor be kell menni a kórházba, mivel ilyenkor elég nagy az esély a fertõzésre. Én úgy tudom hogy 12 órán belül meg kell indulni a szülésnek, ha nem megy magától akkor pedig megindítják. Könnyû szülést kívánok neked!

Szia! A magzatvíz eléggé különbözik a folyástól. Átlátszó és olyan mint a víz. Én úgy vettem észre hogy különbözõ mozdulatoknál (pl mikor leültem vagy felálltam) lett egy pici folt a bugyimon. Olyan volt mintha egy picit bepisiltem volna. :) A lényeg hogy ha elkezd szivárogni, akkor be kell menni a kórházba, mivel ilyenkor elég nagy az esély a fertõzésre. Én úgy tudom hogy 12 órán belül meg kell indulni a szülésnek, ha nem megy magától akkor pedig megindítják. Könnyû szülést kívánok neked!
:) A magzatvíz nem szivárog, az elfolyik. Az egyértelmûen elfolyik, érezni lehet a combon, hogy folyik le. Akkor lehet gyanús, ha a bugyin van rózsaszínes kocsonyás valami (nyákdugó), de még az sem egyértelmû, mert onnantól még egy-két hét is lehet szülésig. Egyértelmû jel lesz a magzatvíz FOLYÁS, vagy a néhányperces fájások! Ne izgulj, semmi mással nem összetéveszthetõ a dolog.
Nekem több napig szivárgott mire gyanús lett a dolog, na nem nagyon, csak épp 1-2 csepp. És kedves elsõ válaszoló nekem azt mondták ez idõ elõtti burokrepdés, és az ultrahangon látszott, hogy kevesebb a magzatvíz az átlagosnál és mivel nekem már egy héttel elõtte elment a nyákdugó is szülés lett aznap, és el is húzódott... Szóval nem mindenkinél zubog el hirtelen.
Igen észre lehet venni. Nekem szakaszosan ment el a víz. Hasonló érzés, mint mikor a folyásod van, csak ez teljesen vízszerû foloyadék. Ha ilyet tapasztalsz, akár egyszerre megy el, akár szivárog, mielöbb menj be. Ha szivárog és 18 órán belül nem szülsz meg, antibiotikumot kell kapnod a fertõzés veszély miatt, ha egyszerre megy el ott rövid idõn belül baba lesz. Könnyü szülést.
Hát nem biztos, hogy hamar szülés lesz, ha egyszerre megy el, belõlem gyakorlatilag egy adagban kiloccsant reggel 6-kor, és este 7-kor lett meg a kislányom.
szia! Azt mondják a hozzáértõk (nekem is ezt mondták), hogy a szülés szempontjából rosszabb a magzatvíz-elfolyás, illetve szivárgás; elõbb fájásoknak kell(ene) érkezniük. Nekem egy adagban elindult, után folyamatosan szivárgott, de akkor már a szülõszobán voltunk.Általában azt mondják, hogy "elfolyik" a magzatvíz; de szivároghat is. A szivárgó magzatvíz szerintem olyan lehet , mintha folyásod lenne, csak melegebb érzés és lehet egy picit rózsaszínes.

Ha szivárog vagy csöpög a magzatvíz az folyamatosan jön és mennyi vízzel jár? Ha valaki nem veszi észre baj lehet belőle, vagy előbb utóbb jönnek a fájások?

Legjobb válasz: Hidd el, észre fogod venni, ha elmegy (bár van. hogy a bébi teljesen feléli, de ez a túlhordott terhességeknél fordul elõ általában, vagy ha nagyon nagy a bébi)! Édeskés szagú, átlátszó folyadék a magzatvíz (ideális esetben). Elmehet mindenféle elõjel nélkül. Ha azt gyanítod, hogy szivárog a magzatvized, inkább menj be a kórházba!

Hidd el, észre fogod venni, ha elmegy (bár van. hogy a bébi teljesen feléli, de ez a túlhordott terhességeknél fordul elõ általában, vagy ha nagyon nagy a bébi)! Édeskés szagú, átlátszó folyadék a magzatvíz (ideális esetben). Elmehet mindenféle elõjel nélkül. Ha azt gyanítod, hogy szivárog a magzatvized, inkább menj be a kórházba!
10 hete, délután fél kettõkor kimentem pisilni, végeztem, és úgy éreztem mintha bepisiltem volna, visszamentem a Wc-re, és láttam egy nagy vizes foltot!azt hittem bepisiltem!1-2perc után viszont elkezdet ömleni a víz belõllem, akkor már tudtam, hogy ez mi!este fél7 után kezdõdtek a fájások!érdekes édeskés szaga(illata)van!eleinte csak úgy ömlött, jó félóra múlva mikor a többség kifolyt akkor tudtunk elindulni a kórházba, de mire odaértünk(kb.10 perc)megint tiszta víz volt mindenem!egész vajúdás alatt folyt a víz, merthogy újratermelõdik valamennyi!
A kérdező hozzászólása: Nekem is kb. egy tenyérnyi víz volt a bugyimon, de azóta semmi, fáj a derekam, de szerintem ettõl többet kellene éreznem!UGYE?

Az baj, ha több a magzatvizem?

Doki szerint minden ok, de kicsit több a magzatvíz.

Legjobb válasz: SZIA,nekem is több a magzatviz,pedig mindent rendben találtak,nekem azt mondta a dokim,hogy inkább több legyen mint kevesebb.Nem baj,megnyugodhatsz.27 hetes kismama.

SZIA, nekem is több a magzatviz, pedig mindent rendben találtak, nekem azt mondta a dokim, hogy inkább több legyen mint kevesebb.Nem baj, megnyugodhatsz.27 hetes kismama.
Nekem is kicsit több a magzatvizem. Alapvetõen az esetek legtöbbjében nincs semmi amire ez visszavezethetõ lenne, de azért nem árt megvizsgálni kicsit jobban. Nekem csináltak egy quartett tesztet, ami vérvételbõl állt, ebbõl különféle rendellenességeket lehet kiszûrni, illetve TORCH vizsgálatot is csináltak - szintén vérvétel -(toxoplasma, rubeola, citomegalovírus és herpesvírus). Ha minden negatív (és már miért ne lenne az), akkor csak annyit tanácsolok, hogy azért óvatosan mindennel, mert ugye a több víztõl jobban is feszül a pocakod. Nekem pl. dokim azt mondta, hogy ha lényegesen több lenne a magzatvíz mennyisége, akkor nem is írná alá a kismamatornára a papírt, hogy engedélyezi. De szerencsére nem vészes, így tornázni is lehet óvatosan.
Szia! Nekem is azt mondta a dokim, hogy valamivel több a víz 22és 28hetesen.Míg végre 28hetesen genetikai központba küldött.Itt nem valamivel több vizez láttak, hanem kórosan sokat!!!Nem írtad, hogy hány hetes vagy!Sajna NÁLAM a baba betegsége okozta.Mindenképp járj utánna, mert a helyi kórházba az UH-on nekem semmilyen elváltozást nem láttak.Számos esetben spontán alakul úgy, hogy több a víz.Sokat pihenj, mert feszül a burok, nehogy repedjen.Ja nekem annyi volt a víz, hogy kétszer tehermentesítõ magzatvízvételen voltam. Ne aggódj, de kérd ki más orvos véleményét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megyek jövõhéten(20 hetesen) genetikai központba Afp miatt, mert kicsit alacsonyabb lett, akkor ott kiderül, ha gond lenne, ugye? Mármint a magzatvíz mennyisére .
Szia. A második válaszoló vagyok. A genetikai uh-n úgynevezett gyanújeleket keresnek, amik esetlegesen rendellenességre utalhatnak. Amennyiben vannak ilyenek, akkor biztosan javasolni fogják a magzatvíz mintavételt. Nekem a víz kissé több mennyisége miatt javasolták, egyéb gyanújelet nem láttak. Én a mintavételt (mivel vetélési kockázata is van) váltottam ki a quartett teszttel (ami egy vérvétel és pár nap alatt megvan az eredmény). Quartett tesztet több magánklinikán is csinálnak én a Magzati Diagnosztikai Központban voltam (www.downszures.hu). De mégegyszer hangsúlyozom, nagyon-nagyon sokszor a kissé több magzatvíz mögött nincs semmi!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, állítólag az orvosom szerint lesz valamilyen teszt, akkor biztosan az mit írtál, mégegyszer köszi a megnyugtató szavakat!

Miért baj az, ha zárt méhszájnál a magzatvíz megy el és nem a fájásokkal indul? Ilyen esetben császár van?

Legjobb válasz: Császéár csak akkor van, ha a baba norális úton nem tud megszületni, vagy ez akár a babára, akár a mamára veyzélses lenne. Nem baj, ha elõbb a víz megy el. Nekem is így történt. De: ha elõbb folyik el a víz, mint ahogy a babád feje beilleszkedne, akkor a víz kisodorhatja a babád ELÉ a köldökzsinórt - ezt nekevezik elõreesõ köldökzsinórnak -, majd ha a fájások a babádat a csontos medencének szorítják, akkor a zsinórban elakad a vérellátás. És tudjuk, hogy ez mit jelent: "jobb" esetben oxigénhiányos, károsodott babát, rosszabb esetben halott babát. :-( Arról nem is beszélve, hogy amint elfolyik a magzatvíz, onnantól a babád nincs védve a felszálló fertõzések ellen. Ha elõbb folyik el a vized, mint ahogy a fájások beindulnak, akkor csakis FEKVÕ helyzetben mehetsz be a kórházba. Inkább hívj mentõt, ne kockáztasd a babád életét.

Császéár csak akkor van, ha a baba norális úton nem tud megszületni, vagy ez akár a babára, akár a mamára veyzélses lenne. Nem baj, ha elõbb a víz megy el. Nekem is így történt. De: ha elõbb folyik el a víz, mint ahogy a babád feje beilleszkedne, akkor a víz kisodorhatja a babád ELÉ a köldökzsinórt - ezt nekevezik elõreesõ köldökzsinórnak -, majd ha a fájások a babádat a csontos medencének szorítják, akkor a zsinórban elakad a vérellátás. És tudjuk, hogy ez mit jelent: "jobb" esetben oxigénhiányos, károsodott babát, rosszabb esetben halott babát. :-( Arról nem is beszélve, hogy amint elfolyik a magzatvíz, onnantól a babád nincs védve a felszálló fertõzések ellen. Ha elõbb folyik el a vized, mint ahogy a fájások beindulnak, akkor csakis FEKVÕ helyzetben mehetsz be a kórházba. Inkább hívj mentõt, ne kockáztasd a babád életét.
Miért lenne baj? Van, akinek elfolyik a vize, után indul be a fájástevékenység, aminek a hatására kitágul a méhszáj. Sok ilyen van! Ne aggódj!
Hát nem tudom nekem elfolyt a magzatvizem, úgy 5 perc alatt az egész csak úgy zubogott ki a lábam között, de aztán elaludtam újra:) Majd másfél óra múlva kezdõdtek a fájások, és saját lábamon, ülve kocsival mentünk a kórházba. Zárt volt a méhszájam fájások kezdték szépen nyitni, úgyhogy simán szültem bár sokat vajúdtam. Miért kellene császár?
Én teljesen zárt voltam a 35. héten, és elkezdett szivárogni a magzatvíz hajnalban. Reggel kocsival bementünk a kórházba, szülõszobába fektettek, burkot repesztettek (mert addig csak szivárgott. Valahol oldalt, vagy fentebb repedt meg a magzat burok) és oxitocin injekciót kaptam. Egész nap, merthogy nem akartak jönni a fájások sem, és tágulni sem tágultam. Úgyhogy engem este megcsászároztak. De alapjáraton attól mert elfolyik a magzatvíz, és nem fájásokkal indul, még nem lesz császár a vége.
Nem baj. Az elsõ gyerekemet simán szültem. Pedig 27 órával azután bújt ki, hogy elfolyt a magzatvíz. Bementeünk a kórházba. Fájásom nem volt egyáltalán, a mészáj is zárt. Csak az fontos, hogy a magzatvíz tiszta legyen és a babának jók legyenek a szívhangjai. Lefektettek pihenni...mondták, ha erõs fájások lennének szóljak... egyébként sétálhattam is, adott idõnként CTG-ztek, meg kézzzel megnézték a méhszájat. Mivel 24 óra alatt sem volt változás, egy beöntést követõen bekötötték az oxitocint. Utána lassan tágulni kezdtem és simán szinte fájdalom nélkül megszültem a kislányunkat. Ha zárt a méhszáj, a baba rendben és a víz is tiszta, akkor azt mondták, 12-24 órát lehet várni. Ha addig magától be nem indult, és ha az oxitocin sem indítja be ezek után a tágulást és a fájásokat , csak akkor császároznak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!