Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha a hasam a (220 db)

Szerintetek baj, ha 6 hónapos kisfiam még ülésben nem tudja magát megtartani, és még nem mászik? Hátról hasra és vissza fordul már, de azt is jobbra. Nem mintha nem tudna balra, de azt nagyon kevésszer csinálja. Hason a saját tengelye körül forog.

Legjobb válasz: Szia, az én kislányom kb.8 hónaposan ült meg egyedül, mászni 11 hónaposan kezdett, 15 hónaposan indult el, nem törvényszerû hogy ilyen korán megüljön vagy másszon!

Szia, az én kislányom kb.8 hónaposan ült meg egyedül, mászni 11 hónaposan kezdett, 15 hónaposan indult el, nem törvényszerû hogy ilyen korán megüljön vagy másszon!
6 hónaposan az én kislányom sem ült, most 7 hónapos , 1 hete felült magától és napról napra biztosabban ül, most kezdte a mászást is. Hirtelen kezdett mindent csinálni, elõzmény nélkül .Én azt hittem kb 10 hónaposan fog ülni.
ne aggodj ez normális , nincs egyáltalán lemaradva a fejlödésbe, minden gyereknek más a fejlödési ritmusa.Naprol napra erösödik és hamarosan ülni is fog:0)Ö majd jelezni fogja ha már ott az idö.
Az én 6 hónapos kisfiam ugyanezeket csinálja, és nekünk javasolták, hogy nézessem meg Dévényessel, biztos ami biztos, nehogy késõn vegyék észre a bajt(bár nem értem miért lenne ez baj, de mindegy, elviszem).Sztem nézesd meg te is, hogy megnyugodj.
Ugyanezt csinálta a fiam is ennyi idõsen, csak nem jobbra forgott, hanem balra (a jobb kezével húzta át magát) 1, 5 hónapig. Aztán 6 hónapos kora után valamivel egyszer csak rájött, hogy a másik oldalra is lehet, onnantól nem volt megállás. Kúszni 7-8 hónaposan kezdett (nem mellesleg azt is csak az egyik kezével és a másik lábával) mászni meg 9, 5 hónapos kora után. Ekkor állt fel is. Ezt kb. 2 hét alatt tökélyre fejlesztette. Onnantól kezdve is azért még kúszva közlekedett, de már mindkét kezét lábát használta. Most 10, 5 hónapos, mostmár inkább mászik, feláll mindenhol. Egyáltalán nem vagytok elkésve, és én nem nyúznám még a dévény tornával sem. Majd rájön, hogy lehet a másik oldalra is forogni...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a számomra megnyugtató válaszokat. Csak a környezetünkben mindenki olyan "ügyes" baba, hogy félévesen már "mindent" tud.

Miért baj ha a hasamat simogatom?

Sokan mondták hogy nem nagyon szabad simogatni még egyszer a dokim is megemlítette de nem indokolta meg miért ne

Legjobb válasz: a dokim szerint a körkörös simogatás a terhesség vége felé méhösszehúzódásokat és így a szülés beindulását okozhatja, ezért kell kerülni, de egy kis föl-le simizés, vagy ha a kezed a pocidon van, az nem lehet baj én is szoktam azért simizni a pocimat, mert szerintem érzi a picurka, hogy õt szeretgetem :))

en egy hete jottem ki a korhazbol. osszehuzodasok miatt kerultem be. amig bent voltam a doki mindig ramszolt ha azt latta hogy simizem a pocakomat...azt mondta hogy racsap a kezemre ha meg 1szer simizem mivel osszehuzodasokat okoz. nem nepi babaona de ha neked eddig nem voltak osszehuzodasaid akkor nem a simitol fog beindulni a szules az tuti, viszont ha erzekeny a mehed akkor ez is sokat arthat. udv 32 hetes kismama
a dokim szerint a körkörös simogatás a terhesség vége felé méhösszehúzódásokat és így a szülés beindulását okozhatja, ezért kell kerülni, de egy kis föl-le simizés, vagy ha a kezed a pocidon van, az nem lehet baj én is szoktam azért simizni a pocimat, mert szerintem érzi a picurka, hogy õt szeretgetem :) )
Mikor fáj a kezed a nyakad a fejed stb sokszor maszírozod, simogatod: vérbõséget okoz attól jobb lesz, mert beindítod a vérkeringést. A pocakodnál a méh összehúzódást és ebbõl a szülés beindulását okozza. Engem nagyon megijesztettek ezzel a szülészeten, de a fel-le, jobbra-balra, vagy csak ha ráteszed a kezed az jó neked és a babócának is.
hat en se hallottam meg ijet en allandoan minden masodbercben simogattam a hasam elso perctol ahogy megtudtam hogy terhes vagyok, sott meg utolso napokban is szaladtam a busz utan es semmi bajunk nem volt egyszer sem a terhesseg alatt.es megis szuletett egy gyonyoru egeszseges kislanyom. mar 3 honapos. minden jot es szep baba varast mindenkinek. KUEK.
Nekem is mesélte egyik barátnõm de túlzásnak tartottam a dolgot, úgylátszik mégis igaz, én is figyelni fogok rá! 27 hetes pocakos kismama
nekem annak idején azt mondta a doki, h azért nem lehet, mert leválik a méhlepny...de én simiztem sokszor, és nem vált le, pedig rengetegszer simiztem
32. hetes vagyok, hàt én is mindennap simizem a pocimat. Eddig semmi jele a szülésnek, a baba viszont rug-kapàl:)
Szerintem ez csak népi babona. Én szoktam simogatni és semmi baj nem volt soha ezzel. 34 hetes
Én ilyenrõl még nem is hallottam. Simogasd csak nyugodtan, ha jól esik!
De durva. Sosem hallottam még errõl! Csajok, köszi az infót, majd figyelek rá én is!! 13hetes
Szia! Én voltam kórházba és azt mondták ha lehet 32 hétig ne nagyon simogassam.Persze nem nagyon tudtam megállni!

Baj ha a 2 honapos babám csak hason fekve alszik el?

ha hanyatt rakom akkor fél ora mulva felkel, de igy hason fekve alszik több orán keresztül is! Már probáltam az oldalára is fektetni de ugyis felkel. Csak sok rosszat hallottam a hason fekvésröl. Ti mit gondoltok erröl?

Legjobb válasz: én ahogy hazajöttünk, hason altattam õket, én is csak így tudok, gondoltam, nekik is kényelmesebb. arra figyelj, hogy evés után közvetlen ne tedd le hasra, mert nyomja a gyomrát, és visszajöhet minden.

Nyugodtan fektesd hason! Kicsilányom is hason tud a legjobbakat aludni. Õ is 2 hónapos.
én ahogy hazajöttünk, hason altattam õket, én is csak így tudok, gondoltam, nekik is kényelmesebb. arra figyelj, hogy evés után közvetlen ne tedd le hasra, mert nyomja a gyomrát, és visszajöhet minden.
az én babám borzasztóan bukós, akkor lennék nyugtalan ha hátán aludna és félrenyelne....
nem szabad hasonfektetni a babát, csak nappal, amikor rá tudsz nézni. gondolj bele: éjszaka, ha egy kicsit is arrébb forditja a fejét, már meg is fullad... a böcsõhalál elsõ oka ez!! én külföldrõl irok, nálunk a korházban minden kishágyhoz ez az üzenet van kapcsolva:ANYA, NE FEKTESS HASON!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, igy legalább megnyugodtam, hogy más baba is alszik hason.
Szia!Az én kisfiam is 2hónapos és elsõ perctõl hason alszik.Nem is tudom máshogy altatni mert sír ha hanyatt teszem le a kiságyba.
A mi kisfiúnk lassan 3hónapos, és õ is hason alszik hatalmasakat., igaz háton is jól alszik. Eleinte én is paráztam h éjjel hason van, de nagyon szépen emeli a fejét, és átforditja.
dehogy baj, nekem is csak hason aludt, míg nem tudott fordulni...így esett jól neki hagyd...de jó ha van légzésfigyelõ, állítólag akik hason alaszanak, nagyon esély van a bölcsõhalálra.....de nekem ezt kórházban meg dokinõnk is az mondta hülyeség!!!!
A kérdező hozzászólása: az utolso válaszolotol kérdezném, hogy akkor mit csináljak, mert másképp sajnos nem alszik el. hanyatt rakva kb 3 percet alszik utána felkel.
Nálunk is csak hason alszik mélyen. Volt, hogy a lányaim a babakocsiban is hason feküdtek, néztek is rám páran furcsán, de úgy aludtak a legtovább és legjobban. Most a 8 hetes fiam is úgy alszik jól.
13:28-as vagyok. nem akartam álmatlan éjszakát okozni, de biztos megnyugodtdál, én pedig ledöbbenve olvasom a sok "hasonfekvõs"választ. az én kisbabám hátonfekve alszik, a fejét elforditva.

Nem merek visszamenni az orvoshoz a hasam miatt. Levettem a tapaszt, még váladékozik egy helyen, ott ahol a műtét után a cső lógott ki. az is baj ha ott jön még nagyon kevés? és ha sebhintőporral behintem? (azzal amit a baba köldökére kaptam)?

Legjobb válasz: Voltam a dokinál, azt mondta, hogy nincs baj. csak mivel tél van a réteges öltözék miatt nem tud levegõzni rendesen a seb. meg egy picit a hasam rálóg a sebre. kamillázzam és rendbe fog jönni.

Szia!Jaj!Milyen a közérzeted?Hõemelkedés, láz?Érzel szurkálást a cicidben?Mert ez lehet mellgyulladás.Sajnos nekem is volt(szerencsére csak a 2. babánál), olyan fájdalmam volt, hogy sírtam, és nem tudtam abbahagyni a remegést.Kaptam Algopyrin szurit, de semmit! nem ért.Bementünk a kórházba(ez este 11-kor volt), ahol szültem(a baba 6 hetes-az újszülött kor végéig- koráig maximálisan ellátnak, ha ilyen, vagy a szüléssel összefüggõ problémád van), nekem is lefejték, ahogy csak tudták(azt hittem besz*rok úgy fájt), és kaptam antibiotikumot(nyugodtan lehetett mellette szoptatni).Ami durva, hogy kb. 3-4 óra alatt kerültem ilyen állapotba.Szóval ha rosszabbodik, fájdalmasabb lesz, menj dokihoz8ha lehet a kórházba), mert ez nagyon-nagyon durv is lehet.Amit nem szabad:hideg vizes borogatást tenni rá, mert az elapassza a tejet, ráadásul nem tesz jót a cicidnek.Álott vizes borogatást használhatsz.Remélem mihamarabb rendbe jössz!Ja, és szoptatni, fejni, hogy mihamarabb meggyógyuljon.
Akkor ne foglalkozz a cumisüveg kérdéssel!A barátnõm kislányának se volt.Õ is szopott, aztán egybõl csõrös poharat használt neki-8 hónapos volt kb.-most meg már(2.5 éves)simán pohárból iszik.Persze, ha mennek valahova a csõrös üveget viszik, vagy szívószálas kis dobozos innivalót, illetve sportkupakos üveget.
A kérdező hozzászólása: Voltam a dokinál, azt mondta, hogy nincs baj. csak mivel tél van a réteges öltözék miatt nem tud levegõzni rendesen a seb. meg egy picit a hasam rálóg a sebre. kamillázzam és rendbe fog jönni.
Örülök, hogy tudok segíteni!Annak meg pláne, hogy a sebed rendbe jött.Csak szoptatod a picit?Mert ha igen, akkor egyáltalán nem baj, hogy nem kell neki cumisüveg, itatni pohárból is lehet.Ha már tápszeres is, akkor kicsit nehezebb a helyzet, mert elég sok idõt elvenne, ha naponta 4-5 alkalommal úgy kellene megitatni vele.Próbáld meg esetleg olyan cumi fejjel, ami nagyon hasonlít a cicihez(a Tommee Tippee olyan).
A kérdező hozzászólása: Ismét szükségem volna a tanácsodra. A jobb cicimben lett egy nagy csomó, és kegyetlenül fáj. Maszíroztam, kifejtem de semmi változás. Mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: Csak szoptatom. nincs szükség tápszerre szerencsére.
A kérdező hozzászólása: igen köszi rendbe jött a seb. akkor jo mert megijedtem, de így megnyugodhatok. Te igazán nagy segítség vagy számomra, köszönöm. még egy kérdés: az baj ha nem nagyon fogadja el a cumisüveget? vagy hogy vegyem rá a cumisüvegre?
Na, megint(még mindig)én.Remélem a sebed már rendbe jött!Igen, lehetséges.Nekem, az elsõ fiamnál szintén 6 hétre jött meg az elsõ mensim, és egybõl rendszeres volt.Sajnos onnantól nem is akart szopni, mert megváltozott a tej íze(ami a vérzés vele járója), és a fiam elutasította.Szerencsére a 2. babánál a 7. hónapban jött csak meg.
A kérdező hozzászólása: szülés után vagyok hathéttel, szoptatok. elképzelhetõ hogy ilyen hamar megjön az elsõ menstruáció?
Nagyon nagyon örülök a jó hírnek!Inkább feleslegesen menj, mint sem úgy járj, mint a barátnõm!Remélem meg is nyugodtál!Nekem 2 gyerekem van, de hüvelyi úton szültem, így csak feltételeztem, hogy nem teljesen jó dolog.BUÉK Neked, és a családnak is!
Szívesen!Minden rendben lesz, ne félj!
A kérdező hozzászólása: nagyon jókat írsz. ma elmegyek a dokihoz. este vagy délután megírom, hogy mit mondott. köszönöm, hogy reagáltál.
Szerintem meg mihamarabb menj vissza!Az gyulladás lesz.Ha elfertõzõdik, nagyon rosszul is járhatsz.Egy császáros barátnõm járt így...majd fél év kellett, mire rendbe jött.

Az baj ha a kisbabám aki 2 hónapos utál hason lenni? Erőltessem vagy hagyjam?

Legjobb válasz: Enyém is utált,nem erõltettem.3 hónaposan mikor átfordult,állandóan kiabált,mert nem tudott visszafordulni:))) Most 8 hónapos ,és azóta amióta vissza is tudott fordulni,rájött hogy ne is olyan rossz hason lenni:))) Hagyd nyugodtan,majd kialakul magától.

Enyém is utált, nem erõltettem.3 hónaposan mikor átfordult, állandóan kiabált, mert nem tudott visszafordulni:) )) Most 8 hónapos , és azóta amióta vissza is tudott fordulni, rájött hogy ne is olyan rossz hason lenni:) )) Hagyd nyugodtan, majd kialakul magától.
Én a napi 3x 5 perc hasalást kiharcoltam a babámnál. Közben tapsoltam, énekeltem neki, a csörgõt ráztam elõtte. Kibírta. Most sem a kedvence 4 hónaposan, de szépen emeli a felsõtestét. Majd csak megszereti, ha elkezd gurulni.
Erõltetni nem kell, valamint nem is kell sok idõre hasra fektetni. Elég napi 2-3-szor 5 perc. Úgy is fekhet hason hogy a te mellkasodon van, nem kell egyedül betenni a kiságyba.
Szia! az en babam 9 hetes es O sem szereti biza hasom, de azert szoktam hasra tenni, hogy erosodjenek az izmai.
koszonom a kerdest, feltem, csak nalunk ez a szitu.. Talan 1 alkalommal erezte jol magat hason, a kis fejet oldalra forditotta s az oklet majszolta kozben:) mi is 2 honaposak vagyunk
Nálunk sem szerette, mindig üvöltött. Aztán magától rájött, hogy hasra is tud fordulni. Akkor elõször megint ordítás volt mert vissza még nem ment. Szóval, szerintem ne erõltesd, csak ha már nagyon kicsúszik a határidõbõl.
Ennyi idõsen a lányom is utált hason lenni. Én hagytam. Megtanult hasra fordulni, és üvöltött míg vissza nem fordítottuk. Mióta megtanult hasról hátra forogni, semmi baj nincs a hason fekvéssel. :)

Baj, ha a kisfiam 5és fél hósan nem tud fordulni hátról hasra és forditva?

Amíg fájt neki a hasa egyáltalán nem lehetett lerakni hasra csak ha elaludt,de azt se birta sokáig.Mostmár szeret hason lenni és alszik is úgy.De csak segítséggel tud fordulni.Ez az miatt lehet,hogy keveset volt hason?

Legjobb válasz: A hasfájós babáknak kifejezetten jó a hason alvás. A megfordulással ráér még, bár a legtöbb baba ilyenkor már tudja legalább az egyiket (vagy hasról-hátra, vagy vissza). Azért nem vagytok lemaradva semmirõl ne aggódj, tedd gyakran hasra, tagy tornázzon. Gyógytornász anyuka

A hasfájós babáknak kifejezetten jó a hason alvás. A megfordulással ráér még, bár a legtöbb baba ilyenkor már tudja legalább az egyiket (vagy hasról-hátra, vagy vissza). Azért nem vagytok lemaradva semmirõl ne aggódj, tedd gyakran hasra, tagy tornázzon. Gyógytornász anyuka
Szia. Semmi gond.Nem fejlödnek egyforma´n a babák.lehet, hogy a tiéd elöbb fog mászni, mint forogni.:) Ha gondolod kérdezd meg a gyerekorvost.A lányom sosem szeretett hason lenni, még most sem, mégis fordul, ül, és felhúzza magát.Ezért is írom, hogy nincsen összefüggésbe azzal, hogy mennyit fekszik hason.A barátnöm lánya ugyan ez:) ( a lányom 7 hónapos)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Próbálom minnél többször hasra tenni.

Baj ha nem keményedik a hasam 33 hetesen?

Szerdán betöltjük a 34. hetet, és nem tudom, mi az a keményedés.Szedem még a Magne B6-ot, és a 36. hétig szedni is akarom.Olyan el?fordult már, hogy szeretkezés után 2-3 percig keményebb volt, de utána elmúlt magától.A méhszájam a legutóbb még 2000-es volt.Ugye az, hogy nem keményedek, nem jelent semmi rosszat?

Legjobb válasz: Nem baj,hogy nem keményedsz, örülj neki. Én 29 hetes vagyok, még eddig egy keményedésem nem volt, és egyébként magnéziumot sem szedek (csak ami az elevitben van). Az elsõ terhességemnél is alig voltak keményedéseim, azok is inkább az utolsó 1-2 hétben. Jóslófájásom egyáltalán nem volt. Jó babavárást!

Nem baj, hogy nem keményedsz, örülj neki. Én 29 hetes vagyok, még eddig egy keményedésem nem volt, és egyébként magnéziumot sem szedek (csak ami az elevitben van). Az elsõ terhességemnél is alig voltak keményedéseim, azok is inkább az utolsó 1-2 hétben. Jóslófájásom egyáltalán nem volt. Jó babavárást!
Az én hasam sem keményedik, nem tudom milyen lehet.. 30 hetes
Nagyon orulj neki, hogy nem kemenyedik, mert az veteleshez is vezethet. Nekem a 4. honaptol volt ilyen gondom, ketszer voltam beutalva infuzio miatt. Masfel honapot meg lehuztam valahogy a munkahelyen. Utanna mar csak a legfontosabb dolgokert kelhettem fel az agybol. SZinte vegig fekudnom kellett.
Én sem tudom mi az a keményedés. Pedig van egy 38 hétre született lányom és 35 hetes vagyok az ikrekkel. Nagyon jó, hogy nem keményedik a hasad! :-) Boldog babavárást!
Nem baj. elso terhessegem alatt csak az utolso ket hetben kemenyedtem, amikor elfolyt a viz meg 3000es volt a mehszajam, de megis 3 ora alatt kivajudtam magam. A 2. terhessegnek az elejetol kemenyedtem, loadagnyi magneziumot szedtem, igy is nyilt a mehszaj. Szules megindulasa elott mar 1333as volt, emiatt inditotta meg a doki a 40. heten, mert idozitett bomba voltam. Meg igy is volt ket ora vajudas, tehat nalam nem volt kulonbseg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugtattatok!!
semmi gond nincs, ez így normális.
Ne aggódj, ezt teljesen normális, én 20+1 hetes vagyok, és csak pár napja érzem határozottan, hogy ez már tényleg a baba, de még bõven nem "rúgást" érzek, csak kis pöcköléseket. Én sem vagyok vékony, ráadásul a méhlepény is mellsõ falon tapad. Ez mind befolyásolja, úgyhogy ne aggódj, minden rendben van.
Ne aggódj, biztos minden rendben van. Én 21+3 hetesen éreztem az elsõ olyan rúgást, amirõl már egyértelmûen tudtam, hogy a baba mocorog, aztán pár napig szinte semmi. Most 23+6 hetes vagyok, kb 1hete érzem minden nap, és egyre erõsebben. Hamarosan nálad is eljön ez az idõ!
Én is csak 20 hetesen éreztem egy rugást, addig semmit. Az átlag a 17-22 hét a google szerint, úgyhogy nyugi :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mindenkinek!!!lehet h én reagálom túl!! :)
3-as vagyok. Nem reagálod túl, egyszerûen várod, hogy érezd a babád. Én is rengeteget olvasgattam, ide is írtam én is, mert sokaknál láttam, hogy már 15-16 hetesen érzik a babát, én is megijedtem, hogy minden rendben van-e. Az UH-on láttam hogy mocorog, tudtam, hogy jól van, csak még nem éreztem. Úgy tûnik mi azok közé tartozunk, akik kicsit késõbb kezdik érezni. Nyugi, már nem kell sokat várnod! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: igen igazad van meg nekem a sok okos szokta tömni a fejem h miért nem látszik még meg miért nem érzed bizots baj van stb....!de nagyon várom a csütörtököt hogy lásam h minden okés!!! :) szoktam esténként fogni a pocim és akkor szoktam valamit érezni de általába olyan mintha a szívem dobogna ott vagy nem is tudom meg néza kis dudoron kemény! de tuti igazad van és semmi baj!! :) köszi még egyszer!!!!
A kérdező hozzászólása: és persze nektek is sok egészséget!!!!

Baj ha a hüvelkúp még nem folyt ki belőlem? Lehet, hogy ettől görcsöl a hasam?

tegnap este felhelyeztem a hüvelykúpot, ami még mindig nem távozott bel?lem (régebben mikor használtam akkor kifolyt másnap). a hasam pedig görcsöl. mint miel?ttmeg szokott jönni, de nem kell most megjönnie. ez mellékhatás? mit tegyek?használjam még? (canesten combi)

Legjobb válasz: nem kell kijönnie, pont az a lényege, hogy felszívódjon. Ha kijön, akkor nem tetted elég mélyre vagy az a felesleg, de az hat, ami benned marad. Nekem is szokott néha görcsölni a hasam, de a dokim szerint semmi összefüggés a kettõ között.

nem kell kijönnie, pont az a lényege, hogy felszívódjon. Ha kijön, akkor nem tetted elég mélyre vagy az a felesleg, de az hat, ami benned marad. Nekem is szokott néha görcsölni a hasam, de a dokim szerint semmi összefüggés a kettõ között.
Lehet, hogy túl sokat ülsz vagy esetlen egy pisilés alkalmával már kijött. Nekem is volt, hogy estig nem jött ki. Ülj rá a wc-re és próbáld meg kinyomni. Ha nem jön, akkor már kijött.
ha esetéleg nem evszed észre akkor is ki fog belõled jönni, egyszerüen nem tehet mást, nem tud mosmerre menni, nameg a jóöreg gravitáció rá is hat, .

A babáknak tényleg forgatni kell a fejüketmhogy ne nyomódjon el? Én nem merem hanyatt fektetni, mert félek, hogy a büfibe megfullad! Az baj, ha mindig hason van?

Legjobb válasz: Ha hason van, akkor nem nyomódik el. :) Ez a feje hátuljára vonatkozik, arra, akinek háton alszik a babája. Az enyém (sajna) csak háton aludt, és ha forgattam a fejét, akkor mindig felébredt, ezért egy idõ után feladtam. Picit belapult a feje hátul (a koponyájuk ilyenkor még formálódik, nem elég szilárd), de egye fene, a haja ugyis eltakarja.

Ha hason van, akkor nem nyomódik el. :) Ez a feje hátuljára vonatkozik, arra, akinek háton alszik a babája. Az enyém (sajna) csak háton aludt, és ha forgattam a fejét, akkor mindig felébredt, ezért egy idõ után feladtam. Picit belapult a feje hátul (a koponyájuk ilyenkor még formálódik, nem elég szilárd), de egye fene, a haja ugyis eltakarja.
Az én babám, az elsõ pár hétben hanyatt, aztán hason aludt (mert a megnagyobbodott orrmandulái miatt így jobban kapott levegõt). Nem deformálódott el a feje, pedig nem forgattam. Aztán egyszercsak már megfordította a fejét, és nekem már nem is lett volna beleszólásom abba, h melyik oldalán feküdjön. Ne aggódj, nem marad úgy, akkor sem ha mégis kicsit balapulna.
Nekem, ha háton fekszik, mindig oldalra fordítja a fejét (két oldalt lapított a feje). Ha oldalt fekteted, és kitámasztod a hátát, akkor nem baj, ha büfizik. Én ezt csinálom, ha este szopizik, elalszik, és nem akarom felkelteni büfivel. Meg fekve szopizni ugye oldalt fekve szokott. Ha kibukik valamit, kicsorog a száján. Ha meg azt akarom, hogy hátára forduljon, óvatosan kiveszem a támasztékot a háta mögül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!