Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha D vitamin néha (2 db)

Baj, ha a D vitamin néha elmarad?

El szoktuk felejteni... Eddig 3-4szer nem kapta meg a kicsilány a 3 hónap alatt..

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem ti vagytok az egyetlenek, akik elfelejtik. Van, hogy nálunk is kimarad véletlenül. Volt, hogy kettõ csepp ment a kanálba. Azt mondta a védõnõ, hogy ha ritkán fordul elõ, nem probléma annyira.

Szia! Szerintem nem ti vagytok az egyetlenek, akik elfelejtik. Van, hogy nálunk is kimarad véletlenül. Volt, hogy kettõ csepp ment a kanálba. Azt mondta a védõnõ, hogy ha ritkán fordul elõ, nem probléma annyira.
Szia! Én is elszoktam felejteni! Volt ugy hogy 1 hétig sem adtam .Ha kimarad 2 cseppet adok neki.
Szia! Mi 4 hónaposak vagyunk és 2 hete már egyáltalán nem is adok neki. Sokat vagyunk a levegõn és a nap sugaraiból, természetes úton szivja magába a D vitamint.
mi minden nap adjuk neki. egyszer kétszer nem kapta meg. de én úgy tudom, hogy akkor sem lehet neki egybõl 2 cseppet adni 1 helyett.... nekünk azt mondta a doki, hogy a D vitamin csonterõsítõ is , úgyhogy fontos a rendszeres adása.
Így nyáron egyáltalán nem baj ha elfelejted. Én is néha elfelejtem, sõt volt úgy hogy eltelt egy hét mire eszembe jutott hogy valami hiányzik a napi rutinunkból :( ) Féltem hogy ettõl nem fognak kijönni a fogacskái. 8hós most és 2kis foga van :)

Baj ha neha elmarad a D vitamin?

Ugy adtak mikor jottunk ki a korhazbol, hogy minen nap egy cseppet cseppentsek a kicsi nyelvere egy evig. Sajna vannak napok, hogy elfelejtem. Ebbol lehet baj?

Legjobb válasz: A csontképzõdés szempontjából nagyon fontos dolog! Próbáld meg az esti rituáléba beiktatni, hogy ne maradjon ki. Persze nálunk is elõfordul, hogy 1-1 nap kimarad véletlenül, de azért hosszú távon nem jó dolog, ha elfelejted.

A csontképzõdés szempontjából nagyon fontos dolog! Próbáld meg az esti rituáléba beiktatni, hogy ne maradjon ki. Persze nálunk is elõfordul, hogy 1-1 nap kimarad véletlenül, de azért hosszú távon nem jó dolog, ha elfelejted.
szia.ha egy-egy nap kimarad az nem gond.nekem a nagy kutacsa miatt 2 cseppet ajánlott a doki, igy másnap 2 csepet kapott.semmi baj nem lesz ha elfelejted, de egész picinek azért hetek ne maradjanak ki.
Nyáron a fény hatására is képzõdik D vitamin, persze ha nem vagytok egész nap a lakásban. Van, ahol csak õsszel és télen adják, a fényhiány miatt, de egy éves kor alatt biztonságból naponta kapják. Amúgy valószínûleg akkor se lenne baja, ha nem kapná, régebben mindenféle cseppek nélkül is egészségesen felnõttek a gyerekek.
Baj bizony, nem is kicsi, nem szabad elfelejteni ejnye bejnye:) (ezt nehogy szemrehányásnak vedd) Csináld azt, hogy estére beállítod a telefonodon a jelzõt, vagy írd ki egy cetlire a pelenkázó felé, legyen ott a csepp és ad neki.
Egy megjegyzés. A D-vitamin, ugyanúgy mint szopis babáknál a K, mindkettõ zsírban oldódó vitamin. Ezért nem túl jó, ha belecseppentjük a szájukba, a javaslat az, hogy tejjel add be neki. Én úgy szoktam, hogy egy kiskanálba pár csepp tejet kinyomok , belecseppentem a vitamint, és nagyon ügyin megissza. A K-vitaminnál meg a lefejt tejcsibe beleöntöm az ampullát, és havonta 1x c.üvegbõl iszik egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam hetekig elfelejteni, csak 1-1 nap szokott neha kimaradni. Koszonom az eddigi valaszokat es tippeket, nagyon hasznosak nekem :) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!