Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha 7 hónapos (46 db)

Baj, ha 7 hónaposom cumifüggő lett?

Eddig nem cumizott, 2 hete szokott rá, mert kijött az alsó 2 foga és csak a h?tött cumit fogadta el. Akkor megnyugodott. De már egész nap a szájában lóg, nem csak elalváshoz kell neki. A fogak terén most nyugi van, de a cumi már megszokás lett.

Legjobb válasz: Már miért lenne baj? Kérdezd meg anyukásat, hogy te pl cumiztál e? Már leszoktál, nem? Ne törõdj azzal mások mit mondanak. Mert itt fogsz kapni hideget, meleget. Most cumifüggõ, lehet 1 évesen már újra az alváshoz kell. hidd el semmi hátránya nem lesz attól, hogy 7 hónaposan a szájában lóg a cumi. Csak most felkapott dolog másokat leszólni ezért és azért.... Ha jó neki, hát cumizzon!

Már miért lenne baj? Kérdezd meg anyukásat, hogy te pl cumiztál e? Már leszoktál, nem? Ne törõdj azzal mások mit mondanak. Mert itt fogsz kapni hideget, meleget. Most cumifüggõ, lehet 1 évesen már újra az alváshoz kell. hidd el semmi hátránya nem lesz attól, hogy 7 hónaposan a szájában lóg a cumi. Csak most felkapott dolog másokat leszólni ezért és azért.... Ha jó neki, hát cumizzon!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) ) Bár úgy látszik elkerülnek a hideg-meleg zuhanyosok :) ) Lehet nekem azért furi, mert nem gondoltam volna, hogy már fog egyáltalán cumizni. Én is nagy cumis voltam anya szerint de csak elalváshoz. Ahhoz értem is... De egész nap eltakarja az édes pofiját azzal a fránya cumival :) )

Baj, ha 7 hónapos babám nem áll és nem hallgat a nevére?

Rengeteg helyen olvasom, h 6 hónapos babák állnak. Az én babám csak forog, nagyon kicsit kúszik. Még ülni sem tud egyedül csak pár másodperig.

Legjobb válasz: Minden baba más. Nem baj, majd szépen alakul. Lehet õ késõbb érik. De ettõl még ugyanolyan egészséges mint az a baba aki 6 hónaposan áll.

Minden baba más. Nem baj, majd szépen alakul. Lehet õ késõbb érik. De ettõl még ugyanolyan egészséges mint az a baba aki 6 hónaposan áll.
Az én babám is 7 hónapos, ül 20-30 percet is, de nem önállóan ül fel, én teszem le úgy az ágyra v. a szõnyegére. Állni úgy áll, hogy például ülésbõl felhúzza magát / kapaszkodik a kezembe / és pár másodpercig megtartja magát. Vagy, ha leteszem a földre, mintha sétáltatnám, akkor csak a biztonság kedvéért van a hónalja alatt a kezem, mert magát tartja egy rövid ideig. De ez nem azt jelenti, hogy áll ill. nem azt, hogy önállóan ül. Szerintem állásról akkor beszélünk, ha kiságyba, járókába, szekrénybe kapaszkodva magától feláll, önálló ülésrõl pedig akkor, ha saját maga képes feltolni magát, hogy egyedül üljön. Bár lehet, hogy én vagyok fogalomzavarban. Nem vagytok lemaradva semmirõl, 8-9 hónapos kor körül "elvárás" az önálló ülés, késõbb az állás, járás. Viszont arra, hogy nem hallgat a nevére érdemes rákérdezni a védõnõnél.
Az én kisfiam hétfõn lesz 7 hónapos.Nem áll, nem ül még egyedül, csak kúszik, forog:) )Szerintem ez tök normális így!Nyugodj meg a te babád teljesen normálisan fejlõdik!
Az én fiam biztonsággal ülni csak 8 hónaposan tudott. Állni is kb. egy-két héttel utána kezdett. Addig csak kúszott, aztán mászott. A nevére is olyan 9 hónaposan kezdett mindig reagálni. Elõtte nem nagyon, mert olyan elmélyülten figyelt, hogy sokszor meg se hallotta. De 9 hónaposan a nevén kívül már értette, hogy anya, mami, nemszabad :) ) Ne ilyedj meg, hogy még nem csinál annyi mindent. 6 hónaposan csak nagyon kevés baba tud állni, nem az az átlag. Mint ahogy sokat lehet hallani 4 kiló körüli babákról, mégsem az az átlag, pedig normális dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Szerintem az is számít, h 9 és fél kiló a babám.

Baj ha 7 hónaposom még mindig egyes cumival eszi a tápszert? Avent cumisüveg

Legjobb válasz: Bajnak nem baj, ha van türelme(d) hozzá. Ez olyan, mintha te kiskanállal szednéd a levest a fazékból.

Bajnak nem baj, ha van türelme(d) hozzá. Ez olyan, mintha te kiskanállal szednéd a levest a fazékból.
És nem is igényli a nagyobb lyukat? Nem fárad el?? A kislányomnál 6 hetesen kellett 2-es lyukúra váltani, mert elfáradt evés közben, és a felénél bealudt...
Nekem is 7 hónapos múlt a kisfiam, kb. 1 hete eszi a tápszert 3-as cumival, eddig 2-sel ette, de a vizet 1-sel. Szerintem ebben semmi nincs.
Miért lenne baj? Ha jó ez így neki... Én egyébként mindig onnan vettem észre, hogy kicsi a cumi mérete, hogy többet kellett szívnia, mire egyet nyelt. 2 szívás 1 nyelés a normál kisfiamnál, ha ennél többet, 3-4-et kellett már beleszívnia a cumira, mindig cseréltem nagyobb cumifejre.


Az baj, ha 7 hónapos babám még mindig a 6 hónapos korig használható cseresznye cumit szereti?

Most jöttem rá, hogy lehet másik kellene neki, de a vastagabb cseresznye cumit és a többi félét nem szereti, már kipróbáltuk. Gond lesz belőle, ha a 6 hónapos korig használhatót használjuk?

Legjobb válasz: Milyen gond lenne? Semmi.

Milyen gond lenne? Semmi.
Nekem 2 éves koráig ugyanaz a fajtát és méretet használta. Nem lett semmi baja a fogai tökéletesek.szerintem ha neki az jo hagyd használni azt.
Miért lenne baja töle?
Nekem a 9 hónaposom a 6 hónapos korig használható cumit használja még.

Baj ha 7 hónapos kislányom este meg reggel még tápot kap, meg ha fáradt és nem akar rendesen enni a főziből v tejpépből akkor kipótolom tápszerrel?

Mert sokzsor már annyira fáradt h nincs türelme enni,de a tápszert megissza-ez nem olyan s?r?n fordul el?:)

Legjobb válasz: egyáltalán nem baj! nekem a doki azt tanácsolta, hogy napi kétszer maradjon meg a tápszer 8 hós koráig. akkor ha nagyon nem kéri már, akkor elhagyhatjuk neki, illetve, ha jól fejlõdik. mi hamarosan 8 hósak leszünk. reggel szigorúan tápszer, este általában tejpépet adok neki. mostanában nem eszik fényesen, mert bújik a foga, így éjszakais kel enni, ilyenkor tápszert kap. délelõtt egy kis gyümi, délben fõzi, délután megint gyümi, este tejpép.

egyáltalán nem baj! nekem a doki azt tanácsolta, hogy napi kétszer maradjon meg a tápszer 8 hós koráig. akkor ha nagyon nem kéri már, akkor elhagyhatjuk neki, illetve, ha jól fejlõdik. mi hamarosan 8 hósak leszünk. reggel szigorúan tápszer, este általában tejpépet adok neki. mostanában nem eszik fényesen, mert bújik a foga, így éjszakais kel enni, ilyenkor tápszert kap. délelõtt egy kis gyümi, délben fõzi, délután megint gyümi, este tejpép.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!akkor ok.....és az sem baj h néha ki kel pótolnom a fõzijét tápszerrel? Reggel este tápszer, tjzórai gyümi, ebéd fõzi, uszira meg sinlac v tejpépet kap!Este is adnék tejpépet csak addigra anniyra fáradt h fürcsi és már evés közben alukál!Meg attól is tartok h mi van ha nem lesz elég neki a tejpép, tehát nem lakik jól és akkor éjjel is megébred!
Szerintem nem baj, mert több helyen is azt olvastam, hogy 1 éves koráig 500 ml körüli tápszert kell kapnia a babának, mert sok vitamint abból tud "beszerezni".
nem próbáltad este a tejpépet üvegbõl adni neki? én úgy szoktam, mert ha este tápszert kap, éjjel ébred. a tejpépet kicsit több vizzel csinálom, így az aventes cumisüvegen átfolyik simán, abból szoktam megitatni, mert sokszor mi is úgy járunk, hogy szinte elalszik már közben, így viszont megissza félálomban is a teljes adagot. Fõzit én néha be is szoktam sûríteni tápszerrel, fõleg mikor rosszabb evõ volt. így próbáltam kicselezni. keveset evett, de azért táplálóbb volt neki, mint mondjuk egy sima krumplifõzelék.
A kérdező hozzászólása: Ezer köszönet a válaszokért, és lehet h meg fogom próbálni cumiból adni neki a tejpépet, meglátjuk:)

Az nagy baj, ha 7 hónapos kisbabám még nem csinálja meg, amit "kéne"?

Most múlt kisfiam pár napja 7 hónapos és 10 kg. A napokban volt itt a véd?n? és azt mondta, hogy hiányolja, hogy nem emeli ki a mellkasát, tehát nem támasztja meg magát nem könyökölve a tenyerén és hogy nem kúszik túlzottan, csak forogva közlekedik. Azt mondta, hogy 1 hónapot még tud várni, de aztán csinálni kell vmit. Addig meg "talicskáztassam"-javasolta. És még nem használ mgh-kat sem, így pl. én még nem hallottam a pá, lá, di, ba, stb. hangokat, amiket megintcsak ilyenkor "kéne" gyakorolni. Pedig figyeli a számat, ha beszélek hozzá és rám koncentrál. Totál beparáztattam magam, mert nem egy beteg gyerek, akivel gyógytornára kéne járnom emiatt, teszem azt. :(

Legjobb válasz: Ja és még nem tud felõlni sem, csak féloldalasan könyököl és úgy tûnik, mintha majd ebbõl fejlesztené tovább a dolgot. Viszont ha leültetem, amit imád, akkor akár 20-30 perceket is eljátszik így magában.

A kérdező hozzászólása: Ja és még nem tud felõlni sem, csak féloldalasan könyököl és úgy tûnik, mintha majd ebbõl fejlesztené tovább a dolgot. Viszont ha leültetem, amit imád, akkor akár 20-30 perceket is eljátszik így magában.
Szia! Fiam is csak gurulva közlekedett nyolc hónapos koráig.Akkor kezdett kúszni.Én elvittem neurológushoz, aki sajna megnyugtatott minden kontrollon, hogy rendben van minden.Sajnos hallgattam rá, nem kerestem egy magán gyógytornászt.Aztán amikor 10 hónapos elmúlt, és még nem állt négykézlábra, nem ült fel, nem mászott, akkor küldött el gyógytornára.Így mindent 2-3 hónappal késõbb csinált, mint kellett volna.Kiderült, hogy hypotón.11 hónapos volt, amikor elkezdtük a tornát, mert csak akkor lett idõpont, de én kerestem magán gyógytornászt közben, aki heti kétszer jött, egyszer én vittem.Így két hét alatt négykézlábra állt, felült, mászott, kapaszkodva lépegetett.A felállás már megvolt hamarabb.Én azt javaslom, hogy vidd el orvoshoz, nehogy úgy járj, mint mi.Ja, és 15 hónapos volt, amikor kapaszkodás nélkül fel tudott állni, és elindult.Most már 16, 5 hónapos, már csak ritkán mászik, most már olyan kis önálló lett, hogy az utcán a hóban, jeges úton is közli, hogy nem, ha meg akarom fogni a kezét.Bocs, hogy hosszú lett.
Én a kérdésedtõl paráztam be! 6, 5 hónapos a fiam, nem kúszik, nem mászik, nem forog, csak hátról hasra. Ezeket a hangokat sem gyakorolja még.... Eddig még senki nem paráztatott be, pedig járunk neurológiára is.
én azért aggódnék, vagy legalábbis gondolkodnék a dolgon. minél hamarabb viszed orvoshoz, annál jobb. enyém 7 hónaposan már régen mászott, felállt. mondjuk a babád súlya elég nagy, ez mitõl lehet? lehet, hogy ez a gond.
Az én babám is lustább az átlagnál, és én sose hagytam magam beparáztatni. Sokszor túlzásba esnek szerintem a védõnõk. Pl. fiam 11, 5 hónapos, és most hétfõn állt fel elõször. A mi védõnõnk szerint nincs lemaradva egyáltalán. 9, 5 hónaposan kezdett mászni, kúszni elõtte se nagyon kúszott. Ülni meg csak támaszkodva tudott. Barátnõm kisfiát 5, 5 hónaposan neurológushoz irányította a védõnõjük, mert nem mászik!!! még a gyerek. Normális szerinted? 5, 5 hónaposan nem mászik, és már neurológushoz kell vinni??? Ha õ lenne a mi védõnõnk, az én fiamat már régen minimum Dr. House-al vizsgáltatta volna, amiért ilyen késõn indult meg. Mostmár szépen ül, egyre stabilabban és bátrabban áll. Mászásban pedig utolérhetetlen! :)
az én kislányom 8 hósan még semmit nem csinált.szó szerint semmit, nem is forgott, néha a hasáról a hátára fordult de csak ennyi vissza már nem.én is meg voltam nagyonilyedve de 8 hósan és 1 hetesen elkezdett forogni rendesen és már kúszni tanul.erre a doki is meg a védõdnõ is azt mondta h valószinû az a fajta baba aki egyszerre fog mindent.hát igazuk is van.
Minél elõbb léptek és fordultok szakemberhez, annál kevesebb kezelésbe kerül. Mindig van oka, ha a gyerek "lusta".
Még írtam egy kicsit megnyugtatásul, majd nézd meg! Puszi: Gy.
A kérdező hozzászólása: off: Szia Gy.! Én vagyok! :D Épp most kajált be brokkoliból és leültem elolvasni a dolgaimat! Köszi a levelet, megkaptam, igyekszem írni! :D
A., Te vagy az? Ha igen, akkor nehogy már aggódj! Nincs semmi baj a babócával, csak egy kicsit lusti. :) És ne hagyd, hogy a védõnõ beparáztasson! :) Gy.
nyugalom!a vedönö könyvböl nevel gyereket!van olysn vedönö akinek gyereke sincs!az sztem sok, hogy 7honaposan 10kg de ha aranyos nem köver akkor azzal sincs baj!minden baba a maga tempojaban fejlödik!de ha aggodsz akkor kerdezd meg a gyerek orvost estleg vidd el baba uszasra baba tornara!remelem egeszseges es valoban semmi baja!ne stresszelj, mert azt a baba is atveszi!1eves kislay anyukaja!
18.39-es vagyok.én pedig a saját példámból kiindulva azt mondom, hogy nézesd meg, mert jobb hamarabb, mint késõbb.Én már azt hitem, hogy soha nem fog tudni járni.Ráadásul aki azt írta, hogy ne hallgass itt senkire, nincs saját tapasztalata ebben, mert egy hét hónapos gyereket nevel.Az a biztos, ha megnézeted, legalább megnyugszol.
szerintem nincs lusta baba.... mondjuk a tied még nincs lemaradva semmirõl, hét hósan még nem kell kúsznia, tökéletesítse csak a forgást, az jót tesz neki. a könyöklésbõl hamarosan felül, de fontos, hogy te ne ültesd, mindig hasra tedd le, ezzel erõsödik meg
Láthatod a válaszokból, ilyen baba is van meg olyan is. Az én lányomra is azt mondták, hogy csak lusta, aztán kiderült - elég késõn -, hogy nem, oka van annak, hogy nem úgy fejlõdik, ahogy kell. Neked is benne van a pakliban, hogy csak lusti, de én elvinném a helyedben vizsgálatra, inkább zárják ki azt, hogy baj van.
Jézusom???!!!Minek megy védõnõnek az ilyen?Semmi baja a babádnak és ne hallgass itt senkire aki mást sugall.Az enyém is 7 hónapos.Kúszik, beszélget, gurul, mindent megfog szájába vesz, de például ha felültetném akkor sem ülne egyedül 1 percet sem nemhogy 20-at.De egy pillanatot sem aggódom.Hiszen minden gyerek más és a saját üteme szerint fejlõdik.A nagyobb fiam aki kicsi volt, vékony , ügyes, fürge, Õ is csak 8 hónapos korában ült egyedül na és akkor mi van?Lemaradt valamirõl?Ma okos ügyes elsõs nagyfiú!Nyugi aztán majd egyik napról a másikra rácsodálkozol hogy már mi mindent tud.Szerintem nem kell vizsgálat, persze ha nagyon izgulsz legfeljebb megnyugtat hogy minden rendben vele.de én fölöslegesen nem tenném ki macerának.
A kérdező hozzászólása: Nem beteg, semmi baja. Nagyon aranyos, eloszlik rajta a súly, mert hosszú, csak szerintem nagyon lusta. Mondjuk igaza van, mert minek kellene kúsznia, ha gördülve is eljut bárhava? :D Na, jó, csak vicc volt, de azért tényleg produkálhatna újat is, hogy megnyugodjak...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. A kisfiam 7 hónapos, 10 kg, és 71-72 cm hosszú. A felüléshez már nem sok hiányzik, mert egyszer kipróbáltam, hogy amikor épp könyökölt és próbált felülni, mennyi hiányzik neki hozzá. Hát, a mutatóujjammal támasztva alig nyomva simán felült. Szóval nem tudom. Lehet, a hasától nem fér el :) Minden esetre szerdán elviszem az orvoshoz, aztán rákérdezek a dolgokra, hogy mit gondol. Majd meglátjuk, természetesen én örülnék a legjobban, ha Õ megnyugtatna, mert a védõnõ rendesen megijesztett, meg is csappant a tejem, ami eddig is kevés volt már.:(

Baj, ha 7 hónaposan még mindig felkel éjszaka 1-szer szopizni a kisfiam?

ár igaz, hogy nem várom meg, hogy "mondja" mi a baja, hanem ha mocorog, kiveszem, és megszoptatom. szivja is rendesen 10 percig.

Legjobb válasz: Jol vagy? Az enyém sirásbol is aludt vissza,söt föl sem ebredt.Én azért megvárom ,hogy mi történik ha...

Jol vagy? Az enyém sirásbol is aludt vissza, söt föl sem ebredt.Én azért megvárom , hogy mi történik ha...
A kérdező hozzászólása: fejezd be légyszi a mondatod, kiváncsi lennék rá. amúgy köszönöm, jól vagyok
Jol teszed. Biztos szomjas szegenykem! Majd kinovik idovel. Bar nekem meg mindig ott az ejjeli szekrenyemen egy pohar viz, arra az esetre, ha megszomjaznek.
Dehogy baj! A lányom is kel még 1x hajnal 3 körül (7 hós), mondjuk õ olyan éhes ilyenkor, hogy én elõbb felébredek a gyomra korgására, mint õ :-) Amúgy 8 kiló és 70 centi, arányos, izmos baba...
Én még 2-3-szor szoptatom éjszaka.Nekem is 7 hónapos a babám.Szerintem nincs ezzel baj, bár én már örülnék neki ha nem szopizna mert már 10 kiló:)
A kérdező hozzászólása: bocs, hogy csak most válaszolok. 3650g-mal született, 52cm. most72cm, és 8 kg. lehetne több is..
Az én fiam 11 hónapos és van hogy 3-4-szer is felkel egy éjszaka.Sõt ez a jellemzõ, az a ritka ha csak 2-szer ébred, olyan hogy egyszer vagy egyszer sem még nem volt! Igaz már jó lenne ha leszokna róla, mert kezdek kipurcanni!:) ))
Igen 10 kiló és 70 cm.Szép, arányos, nem kövér baba.4200 grammal született.A tied mennyivel született?
ha nem megyek oda, mert ha észrevesz jobban ki akar jönni.De gyorsan el kellet küldenem és nem volt idöm befejezni.
A kérdező hozzászólása: 10 kiló? júúúúj, az én kisfiam mégcsak 8 kiló
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. különösen örülök, mert a válaszadók között volt akinek a babája is többször felkel, és olyan is volt, akinek a babája is 8 kg. megnyugodtam.

Ha 7 hónapos baba nem forog, nem tartja a fejét akkor baj lehet?

Egy rokon baba már 7 hónapos de nem nagyon akar semmit sem csinálni.Kicsit lassabban fejl?dik vagy gond lehet?

Legjobb válasz: a fejét már tartania kellene.van eleget hason?

a fejét már tartania kellene.van eleget hason?
A kérdező hozzászólása: Azt mondják van, de olyankor nagyon sir.Mig kisebb volt akkor szépen tartotta és egy ideje nem.
Szerintem meg kellene nézetni, én biztos aggódnék ( pár hetesen szépen tartooták a fejüket, és kb. 3 hónaposan átfordultak az én gyerekeim) ( bár elméletileg havonta látja a gyerekorvos, nem szûrte ki, hogy baj lehet?) 3 gyerekes
A kérdező hozzászólása: Én is aggódom érte, éppen ezért kérem itt a véleményeteket.Szerintük nem olyan ügyes és azért.A gyermekorvosuk is figyelmetlen ha nem küldi õket vizsgálatra a biztonság kedvéért.
Szerintem is tartania kellene. Az én pindurkám se szerett hason lenni, de leraktam és mindig tovább volt hason. Most 14 hetesen magától hasra fordult és azóta jóformán úgy fekszik, nagyon tetszik neki. De tényleg meg kellene nézetni, bár na nektek is olyan a gyerekorvos/védõnõ mint nálunk, sokra nem mentek vele. Nem nézik meg, hogy mit tud a baba, csak megkérdezik. És ha anyuka nem mond igazat, akkor sem derül ki.Sokan ugyanis úgy vannak vele, ahogy én ezt észreveszem, hogy ha másé csinálja, akkor az enyémnek is kellene, és inkább azt mondja, hogy az övé is tudja:( Nehogy ciki legyen
A kérdező hozzászólása: A mi gyermekorvosunk nagyon alapos minden alkalommal megnézi mit tud a fiam aki már 15 hónapos.Nagyon szeretnék nekik segiteni.
tartania kéne, sõtt!!!! több mindent kéne már 7 hósan csinálnia. igaz én csak saját fiamból indulok ki , dõ már állt, mászott, forgott.... minden ilyet csinált 7 hósan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy leirtad a kicsinek gyors javulát kivánok.

Nagy baj, ha 7 és fél hónapos kislányomnak nem adtam még húst?

F?zelékeket csak pár napja eszi meg, eddig csak gyümit evett. Még odáig nem jutottunk el, de most ijesztgetnek. Nem lesz baja, ha csak most kezdem el??

Legjobb válasz: Ugyan mi baja lenne.Rá ér vele,semmirõl nincs lemaradva,hiszen egész életében azt fogja enni,amit most még csak ízlelget.

Ugyan mi baja lenne.Rá ér vele, semmirõl nincs lemaradva, hiszen egész életében azt fogja enni, amit most még csak ízlelget.
Az én fiam is hét és fél hónapos és pont most majdnem ugyanezt a kérdést akartam feltenni. Az én fiam mondjuk már evett vett babaételt, amelyben volt hús, de talan ha 5-ször eddig, pedig kb. öt hónapos korától már kap általam készített fõzelékeket. Szerintem semmi baja nem lesz, ha csak most kezdesz neki husit adni. Én mostantól megpróbálok többször adni neki husit, de nem azért mert aggódok, hanem azért, mert így legalább változatosabbá tudom tenni az étrendjét.

Baj az ha egy 7 hónapos baba még nem hajlandó enni?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz azzal, hogy mit írtak elõttem! Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és csak jó 1,5-2 hónap múlva kezdett a kislányom elfogadható (fél üvegnyi) bébiételt megenni). Addig pár kanál után elfordította a fejét, összeszorította a száját. A cicit elfogadta és rendesen szopizott is.Aztán egyre nõtt a mennyiség, amit megevett. Megjegyzem: soha semmit se erõltettem! 1 éves korára már naponta 5x evett szilárd ételt + máig szopizik. Ha a babád súlya nõ, kiegyensúlyozott, akkor nincs semmi baj. Majd õ is belejön a kanalazásba. A tejbõl ugyanúgy megkap mindent, mint 5-6 hónapos korára, kivéve a vasat, de a vasraktárak azért nem 1-2 hét alatt ürülnek ki :))4 gyerekes anyuka

Ne foglalkozz azzal, hogy mit írtak elõttem! Én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és csak jó 1, 5-2 hónap múlva kezdett a kislányom elfogadható (fél üvegnyi) bébiételt megenni). Addig pár kanál után elfordította a fejét, összeszorította a száját. A cicit elfogadta és rendesen szopizott is.Aztán egyre nõtt a mennyiség, amit megevett. Megjegyzem: soha semmit se erõltettem! 1 éves korára már naponta 5x evett szilárd ételt + máig szopizik. Ha a babád súlya nõ, kiegyensúlyozott, akkor nincs semmi baj. Majd õ is belejön a kanalazásba. A tejbõl ugyanúgy megkap mindent, mint 5-6 hónapos korára, kivéve a vasat, de a vasraktárak azért nem 1-2 hét alatt ürülnek ki :) )4 gyerekes anyuka
második vagyok, én 4 hónaposan kezdtem, nem tudok nyilatkozni. :( és akkor így szinte csak anyatejet vagy tápszert kap, semmi mást? almát próbáltad már sütni neki? meg a sütõtök is mindig szokott tetszeni nekik...
egyetértek.
Ezt hogy érted? Ha a hozzátáplálásra gondolsz, akkor már elkellett volna kezdened elõbb.Ha most kezded, akkor elég nehéz lesz rendes kajához szoktatni.Viszont a szervezeténsek szüksége lenne rá.Minél késõbb kezded, annál nehezebben fog majd enni.
Nincs megduzzadva az ínye? Esetleg egy kis pirosság rajta valahol?
A kérdező hozzászólása: Duzzadt már hetek óta, piros is fehér is, de még mindig semmi.
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy az a ludas, dörzsölgeti is a szemét, orrát ezerrel...
Figyi! Amikor az enyémnek jöttek a fogai, bizony volt 1-2 nap, mikor semmit se lehetett a szájába tenni, csak cicizett. Aztán kibújt a fog és megint rendesen evett. Ez nem csak anyatejes babáknál fordul elõ, hanem tápszereseknél is. Fáj az így, zavarja a kanál, a cici vagy a cumi kicsit masszírozza.
A kérdező hozzászólása: Mindegy csajok, lehet itt vitázni, de a gyerekem ma egész nap nem evett semmit, mostanra már szerintem teljesen elment tõle a kedve is, az étvágya is, szóval nem tudom mi lesz.
12:45-ös vagyok. remélem, hogy igazad lesz.
Ja! És azt írta, hogy pár kanálnyit megeszik, aztán már nem fogadja el..ennyi. Nem kell minden babának már 2 nap után 150 grammot megennie. Ezt védõnõ és orvos is megerõsítette nekem.
Ne haragudj, de az említett Dániában max. fél évet maradhat otthon az anya a gyerekkel..mert ott annyira jó. Na, persze okosakat írni én is tudnék és okoskodni is, ha épp nem 4 gyereket nevelnék. Velük már tapasztaltam ezt-azt, nem csupán abból indulok ki, hogy az egy, tökéletes gyerekemet hogyan gondoztam. Azt se írtam, hogy ne foglalkozzon a "problémával"... de hidd el, azzal, hogy egy gyerekbe erõltetik az ételt, nem megoldás. Õ is bele fog jönni, ha hagyják. Persze, mindenki trükközhet, de a gyerek se hülye...
én csak azt mondtam, hogy az a tanács 3 forintot nem ér, amikor azt írták, hogy ne foglalkozz vele, jó ez így, majd kialakul. de ha te ezt akartad hallani, akkor hallass rá. én mondjuk azt tenném, hogyha nem fogadja el az almát, megpróbálnám neki megsütni fóliában. kipróbálnék többféle bébiételt, esetleg tejpépet. a répát lehet hogy nem eszi meg magában, de húslevesbõl kiszedett répát már lehet, hogy megenné. nem tudom, az enyém sose szorította össze a száját. szoptatás elõtt vagy után eteted? mert ha utána, akkor lehet, azért szorítja össze a száját, mert már nem is éhes. egyebet sajnos nem tudok mondani. én csak az eredeti kérdésedre válaszoltam, miszerint baj-e, ha egy 7 hónapos baba az anyatejen kívül nem kap mást. Szerintem baj, továbbra is fenntartom.
A kérdező hozzászólása: "ne foglalkozzon azzal, amit mi írtunk elõtted" "de az nem megoldás, hogy ne foglalkozzon a problémával" ..... igenis foglalkozok a problémával és aggódom, azért vagyok itt.. kiváncsi lennék a tudományos eszmefuttatásodra abban a témában is, hogy hogyan etessünk egy babát aki összeszorítja a száját, vagy pedig öklendezik a kis kanálhegynyi gyümölcstól amit valahogy a szájába dugok...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ, pont ez a bajom, hogy nem tudom, erõltessem-e mert gondolom akkor még rosszabb lesz... de kicsit megnyugodtam, és próbálkozunk tovább.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak az anyatej kell neki.
A kérdező hozzászólása: 5, 5 hónapos korában kezdtük, végigkóstoltunk már mindent de csak fintorog és pár kanálnál többet nem fogad el.
A kérdező hozzászólása: Lányok, gondoltam megosztom Veletek, hogy a lányom 2 napja igazi zabagép! Egyik napról a másikra teljesen elfogadja a kajákat, a banán, szilva, répa, alma mind megy :) nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!