Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha 5 hónapos babám nem (17 db)

Baj ha 5 hónapos babám még nem forog? Hanyatt fekve emelgeti a csipöjét, de még az oldalára sem sikerül fordulnia. Meddig normális hogy nem forog?

Legjobb válasz: Még mi sem forgunk, igaz mi még csak jövõ héten leszünk 5 hósak. Én nem aggódok, majd eljön az ideje.

Még mi sem forgunk, igaz mi még csak jövõ héten leszünk 5 hósak. Én nem aggódok, majd eljön az ideje.
Szia! Csak érdeklõdnék, hogy mi van veletek? Forog már a pici?
12.39-es vagyok. Nálunk vannak olyan napok, amikor aktívabb. Ilyenkor gyakrabban fordul oldalra. Ha hason fekszik, akkor a fejét már leteszi oldalra, de mikor fordulna, akkor hirtelen "összeesik". Most a legújabb játék, hogy a kezecskéivel fogja a lábait, ilyenkor is "kileng" oldalra. Hanyatfekve ha fogom a kis kezecskéit ügyesen felhúzza magát, ilyenkor alig tudom vissza fektetni.
13.11-es vagyok: A pihiszéket utálja, szopi után maximum 10 percet van el benne. Csak példának írtam, hogy felül benne. Rájött, hogyha hátranyomja a könyökét, akkor fel tudja magát lökni függõlegesbe. íamúgy akkor van még ott, ha gyümit kap, ott etetem. Amúgy már sportkocsit használunk, mert a mózest is utálja, ordított benne, mert az is vízszintes és nem látott ki. Õ is repülõzik, meg sikít, dumál, de nem akar forogni.
utolsó vagyok....ja igen...a pihiszék....fordulás elött tettem el....ez az átka annak hogy sok olyan dolgot ajánlgatnak már a kereskedõk amirõl nem is gondolnák akkor hogy korlátoz, mi szülõk, meg persze hogy jót akarunk a pindurkánknak....csak hogy abban korlátozva van...szóval ccsak evésre használjuk már...
Én kicsi bogaram február 26.án fordult át elõször. akkor volt 6 hós és 1 hetes, azóta is csak egy irányba fordul, nem pánikolok azon hogy más babája ilyen idõsen kuszik, meg egyedül ül. Pedig sokat idegeskedtem miatta, de most hogy már megfordult, megnyugodtam mert csak lassabb, vagy lustibb de nem rendellenesség (kötött izomzat) miatt. Ne aggódj, rá ér még egész életében forgolódni! :)
Elözõ vagyok! A 13:11-esnek a pihiszék nagyon sokat nem fog segíteni mert ellustítja a babát nagyon. Nekünk a doki mondta hogy tegyük el. Az én babám is imádta mert csak lustízott benne, szóval azt sem szabad túlzásba vinni. Igaz nem tudom a tied mennyit van benne, az enyém már szinte csak abban volt el.
Sziasztok! Az én babám sem forog és 5 hós õ is. Én is aggódtam de a dokink azt mondta ha 6 hósan sem fog forogni majd akkor ad beutalót ortopédiára. De amúgy meg nagyon erõs mert hason már repülõzik, ha fogom a kezét hanyatt fekve akkor felhúzza magát ülésbe meg persze szépen kinyomja magát hason. A tietek akinek nem forog mit csinál még?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor nem aggódom! Csak olyan rossz, hogy a környezetemben csupa olyan baba van, akik már ekkor rég csináltak egy csomó mindent, és akaratlanul is hasonlítgatok. Utolsónak: ugyanez van nálunk is a hasonfekvéssel és az ölben levéssel:(
Én is emiatt aggódom, jövõhéten lesz 5 hónapos és nekem is még "csak" a láb és fejemelgetés csinálja háton, hason semmi, nem is nagyon szeret úgy lenni. Oldalra sem fordul és amúgy is utál vízszintesben lenni, ölben lenne egész nap, úgy jobban tud nézelõdni. Én is feltettem egy hasonló kérdést múlthéten, mert hason a kezével nem nyúl semmiért még, de megnyugtattak. Szóval várok, de majd jövõhéten, amikor jön a doki rákérdezek. Amúgy nagyon mozgékony erõs a kislányom, jár keze lába egy folytában, a pihiszékben szinte felül, de forogni nem akar.
Nem, . nem baj!!!! Miért lenne?! Én aggódtam, de nekem már majdnem 7 hónapos volt a babám, amikor ezeket produkálta és végül megfordult. Ti még teljesen idõben vagytok!
Az én lányom 5 hónaposan fordult meg, 5 és fél hónaposan pedig már ült. Utána mindent gyorsabban megtanult, csak a forgásra várt õ is ilyen sokáig. Ne aggódj, biztos hamarosan megfordul a te picurkád is.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Csak most vettem észre a kérdésedet, köszi az érdeklõdést :) Igen, 2 hete már hasra tud fordulni. Vissza még nem, de ezen már nem aggódok :) Szia!

Az baj ha még az 5 hónapos babám nem tud hanyatfekvésből a hasára fordulni? Oldalra már tud 3, 5 honapos korátol de át még nem fordult.

Legjobb válasz: Mi is így voltunk aztán gyakoroltunk egy kicsit aztán 5.5 hósan egyik napról a másikra átfordul magától. Ha kell ha nem fordul, persze akkor a legjobb ha jól bekajál aztán jön is egy kicsi kaja vissza. Most meg vissza nem sikerül és azzal próbálkozunk.:)

Mi is így voltunk aztán gyakoroltunk egy kicsit aztán 5.5 hósan egyik napról a másikra átfordul magától. Ha kell ha nem fordul, persze akkor a legjobb ha jól bekajál aztán jön is egy kicsi kaja vissza. Most meg vissza nem sikerül és azzal próbálkozunk.:)
Az én lányom 6 hónapos, de még õ sem fordul. Állítólag engem orvoshoz akartak vinni, mert még 8 hónaposan is csak feküdtem. :)
Szerintem nem baj. Az én babám 3 hósan hasról hátra gurult, de fordítva még nem sikerült neki sem (4, 5 hós). Azt olvastam, hogy hátról hasra késõbb tanulnak meg forogni, de az ismeretségi körömben volt baba, aki ezt elõbb mûvelte.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnyugodtam, nagyon boldog babázást!!!!
6-6, 5 hónapos korig van ideje :) azt figyejétek, hogy ne csináljon mást helyette, pl, ne másszon vagy üljön, mert akkor fontos a gyógytorna, megelõzni a lehetséges késõbbi iskolai problémákat. Az nem baj, ha kicsit lassúbb és késõbb kezdi el, de szép sorjában halad a mozgásfejlõdéssel. Ne aggódj szerintem!
egyáltalán nem baj. a kisfiam is elmúlt már egy 5 hónapos, amikor sikerült neki, de aztán folyamatosan pörgött-forgott oda-vissza. a barátnõm kisfiának csak 7 hónaposan sikerült, mert vékonyka, gyengébb baba volt, de azóta már mászik és áll. szóval a kisbabád még ráér, ne aggódj:)

Baj, ha az 5 hónapos babám nem akarom kivinni a strandra ilyen nagy kánikulába?

Közelünkbe nincs strand, 1 órát kéne utazni. Inkább akkor vinném, mikor 30fok körül van csak, s inkább 2-3 napra lemennék a Balcsira, s akkor ha kint túl melege van, be is mehetünk a házba. Sétálni is csak reggel viszem ilyenkor, mikor nincs az a nagy h?ség.

Legjobb válasz: 5 hónaposan ugyan minek vinnéd a strandra? Én felnõttként is gyûlölöm, soha nem megyek. Persze, ha a picink majd nõ, és szeretne, meg már élvezné, akkor biztos kinézünk (bár akkor is inkább kerti babamedencében hiszek).

5 hónaposan ugyan minek vinnéd a strandra? Én felnõttként is gyûlölöm, soha nem megyek. Persze, ha a picink majd nõ, és szeretne, meg már élvezné, akkor biztos kinézünk (bár akkor is inkább kerti babamedencében hiszek).
Azt csinálsz, amit akarsz.
Mi ebben a hõségben játszóra se megyünk. Max a lakásban pancsolunk.. Pedig õ már 2 éves. Egyébként van leszarom tblettám:D Ebben az esetben be is venném.Ráadásul a kicsim még beteg is..
Én azt mondom, hogy nagyon jól teszed. Mi a kislányunk nélkül voltunk most hétvégén a Balcsin, amíg õ mamázott 2 napra. Hát megmondom õszintén, addig volt jó, míg a vízben voltunk. Ahogy kijöttünk, majdnem szétsültünk. Agyonégtünk mindketten az 50faktoros naptej ellenére, éjjel nem tudtunk aludni, annyira meleg volt a szállás az útról nem is beszélve. Ha még a felnõtteket is megviseli a meleg, akkor annak az 5hós kisbabának sem tenne jót, szerintem. Fürdesd meg otthon naponta többször, stb. De ki ne menj vele a strandra, míg nem megy 30fok alá. Ez csak egy jótanács, de ahogy gondolod..
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, hogy nem megyünk ki. Csak jól esett a megerõsítés, hogy mások is gondolják így.


Baj, ha az 5 hónapos babám nem áll stabilan, ha tartom?

Azt olvastam, hogy ezt kell tudnia már. Összerogy a lába, ha felállítom.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj. Még gyenge a has illetve a hátizma ahhoz,hogy tudjon állni. Minden babának megvan a saját fejlõdési üteme. Valamiben ügyesebbek és van,hogy lemaradnak pár dologban. Ne aggódj!

Egyáltalán nem baj. Még gyenge a has illetve a hátizma ahhoz, hogy tudjon állni. Minden babának megvan a saját fejlõdési üteme. Valamiben ügyesebbek és van, hogy lemaradnak pár dologban. Ne aggódj!
Kezdjük ot hogy miért állítod fel?
A kérdező hozzászólása: Én kérdeztem.
Jah persze hogy te kérdeztél, de kicsit baromságot!!!!

Baj, ha 3, 5 hónapos babám nem bír hason feküdni és emiatt nem is erősödik még a karja? Oldalt sem tud feküdni, mert rögtön elborul.

ha a karomban van gyönyör?en tartja a kis fejét, hason is néhány percig, de utána sírni kezd és fekszik, nem nyomja ki magát. Hogy fog így kúszni,mászni? Próbáltam a figyelmét lekötni mindenféle színes, zörg? játékokkal, vagy saját magamat használni csalinak, de kb. max 5 perc után b?gni kezd. Elég nagy súlyú baba, lehet hogy a pociját nyomja ?

Legjobb válasz: Nem is kell kínoznod... Az én kislányom is gyûlölt hason nem is kezdett el mászni csak 8 hónaposan...és akkor mi van vannak késõbb érõ gyerekek is.... Már elmúlt 9 hónapos és most hogy már mászik egyik pillanatról a másikra fel is állt!!! (a kúszás kimaradt) Nem vagytok semmirõl sem lekésve!!!

Nem is kell kínoznod... Az én kislányom is gyûlölt hason nem is kezdett el mászni csak 8 hónaposan...és akkor mi van vannak késõbb érõ gyerekek is.... Már elmúlt 9 hónapos és most hogy már mászik egyik pillanatról a másikra fel is állt!!! (a kúszás kimaradt) Nem vagytok semmirõl sem lekésve!!!
Szia, nem kell aggódnod, az én 10 hónapos kislányom egyszer aludt életében hason, tíz percet. Sose bírta, kb. 4-5 hónapos lehetett, mikor már hosszú távon is lehetett hasra rakni. Én is meg voltam ijedve, hogy miért sír hason állandóan, de kinõtte. Mostmár kapaszkodva jár :) Szóval nem hinném, hogy gond!
Az én babám ugyanígy volt, nem erõltettem neki. Már 4 hónaposan megfordult de még akkor sem szeretett hason lenni. Mára szinte kizárólag hason akar lenni, a pelenkázás egy kínszenvedés. Kúszni még nem tud de erõsen próbálkozik, a lényeg, hogy ne aggódj a többség még nem szeret hason lenni ebben a korban majd ráérez, szerintem ne erõltesd! Épp ma 7 hós anyuka :)

Baj ha az 5, 5 hónapos babám nem szeret egyedül játszani?

Mikor fog egyedül játszani?odaadok neki egy játékot és elguritja de nem hajlandó utánna fordulni hanem inkább sír.Mit tehetnék hogy utánna forduljon?

Legjobb válasz: szerintem még pici, de hagyd nyugodtan kicsit egyedül a járókában. de ne tedd/add neki oda a játékot, már eleve úgy tedd le, hogy motiválja, hogy forduljon, nyújtózzon egy picit érte. szerintem nem fog keservesen sírni, ha 10 percig csak "elbújva" lesed õt.

szerintem még pici, de hagyd nyugodtan kicsit egyedül a járókában. de ne tedd/add neki oda a játékot, már eleve úgy tedd le, hogy motiválja, hogy forduljon, nyújtózzon egy picit érte. szerintem nem fog keservesen sírni, ha 10 percig csak "elbújva" lesed õt.

Baj lenne, ha 5 hónapos babámnak pótlásként, nem Ha-s hanem sima tápszert adnék? Mert azt nem eszi meg, már 2 félét is kipróbáltunk.

Nincs tejérzékeny a családban.

Legjobb válasz: HA nem eszi meg, akkor ki lehet próbálni, de elõtte megbeszélném a gyerekorvossal.

HA nem eszi meg, akkor ki lehet próbálni, de elõtte megbeszélném a gyerekorvossal.
a HA-nak kicsit rosszabb az íze. én mindig megkóstolom, mit adok a babámnak. nyugodtan adj neki nem HA-t.

Baj, ha 5 hónapos tápszeres babámat éjjel nem büfiztetem?

Azért nem büfiztetem éjjel (2 ora körül) és hajnalban (5-6 között), mert tobbnyire arra nagyon felkel és kb. 2 orát kell vele sétálgatni, mert nem akar visszaaludni. Ezt ma éjjel probáltam ki előszor tudatosan és aludt szépen tovább. Eddig csak olyan fordult elő, hogy elaludt, én hiába tartottam nem büfizett. Egyelőre csak tápszeres, jövő héten lesz 5 honapos és akkortol kezdünk majd kostolgatni a doktornő javaslatára. ... Más: Nektek hány honapos babátok aludt legalább reggel 5-ig? Most fogjuk kezdeni a hozzátáplálást. Ne várjak tőle csodát, hogy majd jobban telítődik a kis pocakja és tovább alszik? Persze nem mostanra gondolok, mert az az 1-2 kanál kostolas termeszetesen nem változtat semmin :)

Legjobb válasz: Nekem mindengyik lányom nagyreszt tápszeres volt. Mindegyik 2 hós korától 8-8-ig aludt. Büfit felesleges ha nem büfizik, én addig csináltam amíg büfizett. Enyi idösen tuti nem. Ha nem bukik vissza, nem ébred fel késöbb hasfájástól akkor felesleges kínozni.

Nekem mindengyik lányom nagyreszt tápszeres volt. Mindegyik 2 hós korától 8-8-ig aludt. Büfit felesleges ha nem büfizik, én addig csináltam amíg büfizett. Enyi idösen tuti nem. Ha nem bukik vissza, nem ébred fel késöbb hasfájástól akkor felesleges kínozni.
Éjjel én sem szoktam és semmi bajuk nem lett.
Hát az alvásról anyit hogy nekem a kislányom 5 hetes kora óta reggel 7-8 körül kell ( Magyarul 1 hós ) :) Semmi kõze hozzá.. :) Hát nekem a gyümölcstõl hamarabb éhes a lányom 2 órát bír ki - a fõzeléktõl 4 órát - uzsonnától pedig 3 órát - Reggel a tápszertõl 3 órát - Este 9 kor van vacsi és reggelig alszik a mai napig õ 7 hónapos! :)
Egyet ertek, ha nem faj a hasa, nem bukik akkor hagyd. Atlz enyem harom honapos es en is hagyom. Van hogy bofizolik az agyban msgatol. Es nem bukik vissza hanemszepen alszik. Este 9tol reggel 5-6 ig.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy nektek mennyi tápszert eszik meg a kicsi egy nap és hányszor?
Nekem mikkor 5 hós volt akkor a reggeli-ebéd-vacsi volt tápszer 160ml most ûgye 7 hós és csak reggel-este eszik tápszert 200ml-t :)
Nekünk már 5 hónaposan a tizorai meg az uzsi megvolt azért! :)

Baj ha az 5 hónapos babám nem szeret hason meg nem fordul oldalra csak a hátán fekszik? Mikor fogja csinálni?

Legjobb válasz: majd ha megérik rá. viszont azért ennyi idõsen már nem ártana többször, napi 2-3x hasra tenni.

majd ha megérik rá. viszont azért ennyi idõsen már nem ártana többször, napi 2-3x hasra tenni.
Nincs semmi baj:) Az én kislányom 4-én lesz 6 hós, nálla jobban senki nem utál hason lenni, viszont 1 hete minden nap átfordul magátol hátról hasra. Majd meglátod 1-ik pillanatról a másikra csinálni fogja.

Nagy baj, ha 3, 5 hónapos babám még nem tud könyökölni? Csak a fejét emeli.

Ha ébren van nem szeret hason lenni, mindig sír, viszont aludni, csak hason alszik.

Legjobb válasz: A kisfiammal 2 hónapos kora óta járunk a fejlõdésneurológiára. Három hónaposan is vinni kellett és az akkori vizsgálaton még nem tudta kinyomni magát, csak a fejét forgatta. A doktornõ azt monda, hogy már csinálnia kéne, tegyem többett hasra. Erre másnap megcsinálta.:)Hozzáteszem õ is utált hason lenni, sokat sírt. De mindig egy picit tovább bírta. Most 5 hós és már nincs gond a hasalással. Én azt csináltam, hogy amikor hasra tettem körberaktam játékokkal, beszéltem hozzá, énekeltem, az valamennyire lefoglalta. Ja, és õ is hason alszik.

A kisfiammal 2 hónapos kora óta járunk a fejlõdésneurológiára. Három hónaposan is vinni kellett és az akkori vizsgálaton még nem tudta kinyomni magát, csak a fejét forgatta. A doktornõ azt monda, hogy már csinálnia kéne, tegyem többett hasra. Erre másnap megcsinálta.:) Hozzáteszem õ is utált hason lenni, sokat sírt. De mindig egy picit tovább bírta. Most 5 hós és már nincs gond a hasalással. Én azt csináltam, hogy amikor hasra tettem körberaktam játékokkal, beszéltem hozzá, énekeltem, az valamennyire lefoglalta. Ja, és õ is hason alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Én is próbálom hasra tenni, mivel az elõírás, hogy szígorúan hason kell lennie, ha ébren van, de szegénykém pár perc után úgy sír, hogy felveszem, így nem sok van a hasalásból egy nap. Én hiába rakom körbe játékkal nem igazán foglalkozik vele. Viszont már reggel õ is feltámaszkodik pár percre és akkor nem is sír, de napközben továbbra sem tudom hasra tenni. De bízom benne, hogy hamarosan behozza a lemaradását.
Reggel biztosan azért nyomja már ki magát, mert kipihent. Olyankor minden jobban megy. Nem tudom mennyit és hogyan alszik napközben a babád, de próbáld meg minden nagyobb alvás után rögtön hasra tenni. Hátha kipihenten megbarátkozik a hasonléttel és utána könnyebben elfogadja a nap többi szakában. Elsõ voltam


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!