Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha 5 hónapos (96 db)

Baj ha 5 hónaposan egyáltalán nem gügyög?

Kisfiam 5 hónapos. 3,5 hónapos koráig rengeteget magyarázott, dumált mindennek és mindenkinek de azóta semmi. Néha a mamájának gügyög egy kicsit de ez elenyésző. Egyébként minden rendben vele, hall rendesen.

Legjobb válasz: Ha megnézettétek a hallását, akkor nincs gond. 5 hónapos kora körül pont lehet ilyen idõszak a babáknál, amikor elhallgatnak, az enyém is "elnémult" úgy egy hónapra, de utána bepótolta. Mi megnézettük azért a fülészeti klinikán is biztos-ami biztos, így volt 100%, hogy a hallása rendben van! Most már 14 hónapos és nagyon sokat magyaráz, de nem csak babanyelven, hanem sok szót ismer és alkalmaz már. Az elsõ szavait 8 hónaposan mondta ki-szóval nem maradt le semmiben, sõt!

Ha megnézettétek a hallását, akkor nincs gond. 5 hónapos kora körül pont lehet ilyen idõszak a babáknál, amikor elhallgatnak, az enyém is "elnémult" úgy egy hónapra, de utána bepótolta. Mi megnézettük azért a fülészeti klinikán is biztos-ami biztos, így volt 100%, hogy a hallása rendben van! Most már 14 hónapos és nagyon sokat magyaráz, de nem csak babanyelven, hanem sok szót ismer és alkalmaz már. Az elsõ szavait 8 hónaposan mondta ki-szóval nem maradt le semmiben, sõt!
Lehet, hogy most más érdekli, pl. a mozgás. Nincs semmi baja.
Nálunk is ugyanez volt. Most karácsonykor viszont visszajött a hangja kisebb sikoltásokkal fûszerezve, ami fenemód tetszik neki. Nekem is tetszik, fõleg ha nem éjfél és 2 óra között nyomja a kis pacsirta :) )) 6 hós múlt a babám.
Nem tudom, hogy olvassátok-e még, de szeretnék egy dolgot hozzáfûzni. A csecsemõkori kötelezõ hallásvizsgálat a sípoló hang meghallását célozza meg. Az emberi beszéd meghallásához sokkal több idegrostra van szükség, mint a sípolás hallásához (pl. a frekvencia miatt). A nagyothalló babák 5-6-7 hónapos kortól kezdenek elnémulni, vagyis õk is elkezdenek gõgicsélni, de mivel nincs visszajelzés, abbahagyják. (Mindezek ellenére, gondolom, nem lett probléma a kicsivel.) Szakember

Baj, ha 5 hónapos kislányom sokat "néz TV-t"?

Sokat vagyok egyedül, f?leg délután már sokszor csak a "társaság kedvéért" bekapcsolom a TV-t. Kislányom imádja, beszélget neki, sikogat. Természetesen nem egész nap, és nem csak ez a szórakozása, sokat foglalkozom vele, sétálunk. Apának volt mániája, mostanában már annyira nem (illetve állítólag gyerekkorában is), hogy bármi mehetett, ? azt nézte. Teljesen rá tudott kattanni, se látott, se hallott. Lehet ezt örökölni? Mit gondoltok a TV-r?l? Ja, és teljesen mindegy mi megy, híradó, reklám, film, minden érdekli a babámat! :-) vagy :-(?

Legjobb válasz: En soha nem kapcsoltam be a gyerekeim elott a tevet, orultem, hogy veluk lehetek, nem jutott volna eszembe kozben tevezni (bar teny, hogy magam sem nezek sokat). Szuletesuktol fogva kulon szobaban alszanak, igy most, 3 evesen sem erdekli oket a teve. Helyette van sok szines konyvunk, amiket egyutt nezegetunk, es imadjak. Szerintem boven raer addig tolni a temat, mig nem a gyerek all elo azzal a kerdessel, hogy nezni akarja (pl. az oviban minden gyerek micimackot nez, akkor nyilvan, en is megengedem nekik, hogy nezzek, de nem sokat, azt is csak felugyelettel). Summa summarum, szerintem 5 honaposan kar elotte tv-zni, mert az egy dolog, hogy ugysem erti, de annal hamarabb fogja "kovetelni" a dolgot. Az a jo, ha "leszarja", mert nem tudja, hogy mi az. De ez csak az en velemenyem persze.

En soha nem kapcsoltam be a gyerekeim elott a tevet, orultem, hogy veluk lehetek, nem jutott volna eszembe kozben tevezni (bar teny, hogy magam sem nezek sokat). Szuletesuktol fogva kulon szobaban alszanak, igy most, 3 evesen sem erdekli oket a teve. Helyette van sok szines konyvunk, amiket egyutt nezegetunk, es imadjak. Szerintem boven raer addig tolni a temat, mig nem a gyerek all elo azzal a kerdessel, hogy nezni akarja (pl. az oviban minden gyerek micimackot nez, akkor nyilvan, en is megengedem nekik, hogy nezzek, de nem sokat, azt is csak felugyelettel). Summa summarum, szerintem 5 honaposan kar elotte tv-zni, mert az egy dolog, hogy ugysem erti, de annal hamarabb fogja "kovetelni" a dolgot. Az a jo, ha "leszarja", mert nem tudja, hogy mi az. De ez csak az en velemenyem persze.
Hát...Én megfogadtam a védõnõnk tanácsát, õ azt mondta ne tegyem a tv elé, mert olyan képeket kap, amit nem tud feldolgozni és csak néz ki a kis buksijából, de a fantáziája meg nem fog fejlõdni.Én olykor egész nap egyedül vagyok vele és mindent nem tudok akkor megcsinálni, amikor alszik, a játékok meg csak rövid ideig kötik le a figyelmét, azt meg nem szeretem amikor nagyon sír, így hát néha megtörök...:) Nem szívesen, de amikor már semmi nem jó neki, egy picit engedem tv-zni.
Én akkor néztem TV-t, amikor aludt eleinte, most már olyan keveset alszik, hogy csak este nézünk valamit, miután õt lefektettük aludni. Mondjuk én sosem voltam TV-s, viszont egész nap netezem, ha tehetem, csak azt a baba nem látja, nem elõtte... Szóval ki mitõl függ ugye. Visszatérve, szerintem a babára káros, látszik, hogy elkezd feszülten figyelni, ha véletlenül meglátja (eddig 2x kb), rögtön ki is kapcsoltam! A képek gyors váltakozása vezethet akár epilepsziás rohamhoz is egyébként, és valóban feldolgozhatatlanok a kicsi számára, és valóban válhat függõvé (mint ti, akik ugye be kell, hogy kapcsoljátok.. ;) ). Az tuti, hogy egy állatos dokumentum film kevésbé káros, mint egy-egy furcsa rajzfilm. Én egyébként mindig fekve szoptatok az ágyunkon, igy olyan bensõséges, és nem unalmas, ülve én nem szerettem, és kényelmetlen is volt. Egy 3.5 hós baba anyukája.
3 és fél hónapos a kislányom. Én is sokat sétálok vele, foglalkozom, de szoptatás közben mindig bekapcsolom a TV-t (ha nincs itthon senki, mert ha valaki itt van, akkor nem TV-zek), máskülönben uncsi lenne. Persze közben is figyelem a picit, mert tündérien eszik, de muszáj valami hangot hallanom. Pár napja én is felfigyeltem rá, hogy a picilány "nézi a TV-t". 1x engedtem, de inkább kikapcsolom olyankor.
7 hónapos a babám, és kb 2 hónapos kora óta szeret tévézni. Csak akkor kapcsolom be neki, ha megyek vécére, vagy fõzni, vagy hajat mosni, vagy ilyesmi. Akkor biztosan tudom, hogy azt bámulja, és nem "rosszalkodik". Egy programnak jó szerintem, csak ne állandóan. Nekem nincs ezzel semmi bajom. A tévézésen kívül sokat játszunk, sétálunk, stb.
Mondja valaki azt ha otthon van egy csecsemõvel aki mondjuk még csak 5 hónapos, tél van, -1000 fok kint akkor nem kapcsolja be a TV-t! az hazudik! Én tuti hülyét kapnék ha nem lenne valami háttérzaj! Nálunk a BEBE TV megy, abban tökre aranyoz zenék mennek és bugyuta, lassú képek, ne mondja azt senki, hogy az ártalmas a gyereknek! 9 körül fekszik le, akkor ne nézzem meg a híradót sem???? szóval ez az egész TV dolog ilyen idõs korban túl van lihegve, nyugodtan nézheti, nem lesz baja tõle, te pedig nem kapsz hülyét! :)
Az utolsónak teljesen igaza van, örökké nem lehet az ember kussban, még akkor sem ha van egy kisbabája:o)
en meg sajat reszre is ritkan kapcsolom be a tv-t (havonta 2-szer, akkor is csak a hiradot nezem meg, inkabb dvd-nezeshez hasznalom), ugyhogy elhihetitek, nem hazudok. nekem nem megoldas a tv, mint hatterzaj, nem szeretem. inkabb beszelgettem a fiaimmal, meseltem, enekeltem nekik. azt is ertekeltek. 1. valaszolo
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek! Én nem kétlem, hogy van olyan ember, akinek nincs szüksége háttérzajra, én is szívesebben hallgatom a Kossuth rádiót, és természetesen nem úgy kell elképzelni, hogy a babának kapcsolom be a TV-t, hogy ellegyen. De van úgy, hogy megnézem a híradót, maj ezt csinálom, azt csinálom, és nem is nézem, de úgy marad a TV, õ meg kukucskálja. Azt még megkérdezném, ismer-e valaki olyat, aki a TV-tõl kapott rohamot!!???
Nincs semmi baj, nyugodj meg!
Elsõ vagyok.Minden ilyen esetben(megette, szabad-e stb.)fel lehet hívni a toxikológia ingyenes vonalát, ahol válaszolnak a kérdésedre szakemberek: 0680201199.
Semmi baj! A gasztros doki azt mondta, hogy ugyan a kisfiam nincs 10 kg, csak 7 kg, pont, mint a Tiéd, hogy napi 7 cseppet már most adjak neki (annyi cseppet ahány kg).
3-as vok: tehát nem történt baj, hogy egyszer adtál neki.


Nem baj, ha 5 hónapos kisfiam (tápszeres) csak a gyümölcsöket hajlandó megenni? A zöldségektől, főziktől öklendezik.

Legjobb válasz: Szia! Az én lányom is ezt csinálja, 17-én lesz 5 hónapos. Gyümit megeszi (alma-banán-barack)ill. még az alma-krumplit. De mást nem hajlandó, se tejpépet se fõzeléket. Tegnap gyümi után próbáltam egy kis fõzeléket-de ahogy Te is írtad, öklendezett, rázkódott (majdhogynem hányt-elnézést!). Nálunk csak egy nap 1x van gyümi-talán ezt megemelem napi kettõre. De a fõzelékekkel nem bajlódok egy darabig-nem akarom, hogy megutálja. A védõnõnk már húzta a száját, hogy nem eszi meg se a répát, se a sütõtököt...Õszinte leszek, nem csodálom-én sem enném meg:) Kitartás, szerintem a lényeg, hogy nem erõltesd.Majd késõbb próbáld újra.

Szia! Az én lányom is ezt csinálja, 17-én lesz 5 hónapos. Gyümit megeszi (alma-banán-barack)ill. még az alma-krumplit. De mást nem hajlandó, se tejpépet se fõzeléket. Tegnap gyümi után próbáltam egy kis fõzeléket-de ahogy Te is írtad, öklendezett, rázkódott (majdhogynem hányt-elnézést!). Nálunk csak egy nap 1x van gyümi-talán ezt megemelem napi kettõre. De a fõzelékekkel nem bajlódok egy darabig-nem akarom, hogy megutálja. A védõnõnk már húzta a száját, hogy nem eszi meg se a répát, se a sütõtököt...Õszinte leszek, nem csodálom-én sem enném meg:) Kitartás, szerintem a lényeg, hogy nem erõltesd.Majd késõbb próbáld újra.
Egyáltalán nem baj. Õ még nagyon kicsi, próbál újra egy hónap múlva. Nem marad le semmirõl. A tápszer és a gyümölcs teljesen kielégítõ még egy 6-7 hónapos babának is.
Ne aggódj az én kisfiam se ette meg a zöldségeket eleinte.most hogy 5, 5 hónapos már nagyon szereti õket.

Baj ha 5 hónapos babám még nem forog? Hanyatt fekve emelgeti a csipöjét, de még az oldalára sem sikerül fordulnia. Meddig normális hogy nem forog?

Legjobb válasz: Még mi sem forgunk, igaz mi még csak jövõ héten leszünk 5 hósak. Én nem aggódok, majd eljön az ideje.

Még mi sem forgunk, igaz mi még csak jövõ héten leszünk 5 hósak. Én nem aggódok, majd eljön az ideje.
Szia! Csak érdeklõdnék, hogy mi van veletek? Forog már a pici?
12.39-es vagyok. Nálunk vannak olyan napok, amikor aktívabb. Ilyenkor gyakrabban fordul oldalra. Ha hason fekszik, akkor a fejét már leteszi oldalra, de mikor fordulna, akkor hirtelen "összeesik". Most a legújabb játék, hogy a kezecskéivel fogja a lábait, ilyenkor is "kileng" oldalra. Hanyatfekve ha fogom a kis kezecskéit ügyesen felhúzza magát, ilyenkor alig tudom vissza fektetni.
13.11-es vagyok: A pihiszéket utálja, szopi után maximum 10 percet van el benne. Csak példának írtam, hogy felül benne. Rájött, hogyha hátranyomja a könyökét, akkor fel tudja magát lökni függõlegesbe. íamúgy akkor van még ott, ha gyümit kap, ott etetem. Amúgy már sportkocsit használunk, mert a mózest is utálja, ordított benne, mert az is vízszintes és nem látott ki. Õ is repülõzik, meg sikít, dumál, de nem akar forogni.
utolsó vagyok....ja igen...a pihiszék....fordulás elött tettem el....ez az átka annak hogy sok olyan dolgot ajánlgatnak már a kereskedõk amirõl nem is gondolnák akkor hogy korlátoz, mi szülõk, meg persze hogy jót akarunk a pindurkánknak....csak hogy abban korlátozva van...szóval ccsak evésre használjuk már...
Én kicsi bogaram február 26.án fordult át elõször. akkor volt 6 hós és 1 hetes, azóta is csak egy irányba fordul, nem pánikolok azon hogy más babája ilyen idõsen kuszik, meg egyedül ül. Pedig sokat idegeskedtem miatta, de most hogy már megfordult, megnyugodtam mert csak lassabb, vagy lustibb de nem rendellenesség (kötött izomzat) miatt. Ne aggódj, rá ér még egész életében forgolódni! :)
Elözõ vagyok! A 13:11-esnek a pihiszék nagyon sokat nem fog segíteni mert ellustítja a babát nagyon. Nekünk a doki mondta hogy tegyük el. Az én babám is imádta mert csak lustízott benne, szóval azt sem szabad túlzásba vinni. Igaz nem tudom a tied mennyit van benne, az enyém már szinte csak abban volt el.
Sziasztok! Az én babám sem forog és 5 hós õ is. Én is aggódtam de a dokink azt mondta ha 6 hósan sem fog forogni majd akkor ad beutalót ortopédiára. De amúgy meg nagyon erõs mert hason már repülõzik, ha fogom a kezét hanyatt fekve akkor felhúzza magát ülésbe meg persze szépen kinyomja magát hason. A tietek akinek nem forog mit csinál még?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor nem aggódom! Csak olyan rossz, hogy a környezetemben csupa olyan baba van, akik már ekkor rég csináltak egy csomó mindent, és akaratlanul is hasonlítgatok. Utolsónak: ugyanez van nálunk is a hasonfekvéssel és az ölben levéssel:(
Én is emiatt aggódom, jövõhéten lesz 5 hónapos és nekem is még "csak" a láb és fejemelgetés csinálja háton, hason semmi, nem is nagyon szeret úgy lenni. Oldalra sem fordul és amúgy is utál vízszintesben lenni, ölben lenne egész nap, úgy jobban tud nézelõdni. Én is feltettem egy hasonló kérdést múlthéten, mert hason a kezével nem nyúl semmiért még, de megnyugtattak. Szóval várok, de majd jövõhéten, amikor jön a doki rákérdezek. Amúgy nagyon mozgékony erõs a kislányom, jár keze lába egy folytában, a pihiszékben szinte felül, de forogni nem akar.
Nem, . nem baj!!!! Miért lenne?! Én aggódtam, de nekem már majdnem 7 hónapos volt a babám, amikor ezeket produkálta és végül megfordult. Ti még teljesen idõben vagytok!
Az én lányom 5 hónaposan fordult meg, 5 és fél hónaposan pedig már ült. Utána mindent gyorsabban megtanult, csak a forgásra várt õ is ilyen sokáig. Ne aggódj, biztos hamarosan megfordul a te picurkád is.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Csak most vettem észre a kérdésedet, köszi az érdeklõdést :) Igen, 2 hete már hasra tud fordulni. Vissza még nem, de ezen már nem aggódok :) Szia!

Baj, ha 5 hónapos tápszeres babámat éjjel nem büfiztetem?

Azért nem büfiztetem éjjel (2 ora körül) és hajnalban (5-6 között), mert tobbnyire arra nagyon felkel és kb. 2 orát kell vele sétálgatni, mert nem akar visszaaludni. Ezt ma éjjel probáltam ki előszor tudatosan és aludt szépen tovább. Eddig csak olyan fordult elő, hogy elaludt, én hiába tartottam nem büfizett. Egyelőre csak tápszeres, jövő héten lesz 5 honapos és akkortol kezdünk majd kostolgatni a doktornő javaslatára. ... Más: Nektek hány honapos babátok aludt legalább reggel 5-ig? Most fogjuk kezdeni a hozzátáplálást. Ne várjak tőle csodát, hogy majd jobban telítődik a kis pocakja és tovább alszik? Persze nem mostanra gondolok, mert az az 1-2 kanál kostolas termeszetesen nem változtat semmin :)

Legjobb válasz: Nekem mindengyik lányom nagyreszt tápszeres volt. Mindegyik 2 hós korától 8-8-ig aludt. Büfit felesleges ha nem büfizik, én addig csináltam amíg büfizett. Enyi idösen tuti nem. Ha nem bukik vissza, nem ébred fel késöbb hasfájástól akkor felesleges kínozni.

Nekem mindengyik lányom nagyreszt tápszeres volt. Mindegyik 2 hós korától 8-8-ig aludt. Büfit felesleges ha nem büfizik, én addig csináltam amíg büfizett. Enyi idösen tuti nem. Ha nem bukik vissza, nem ébred fel késöbb hasfájástól akkor felesleges kínozni.
Éjjel én sem szoktam és semmi bajuk nem lett.
Hát az alvásról anyit hogy nekem a kislányom 5 hetes kora óta reggel 7-8 körül kell ( Magyarul 1 hós ) :) Semmi kõze hozzá.. :) Hát nekem a gyümölcstõl hamarabb éhes a lányom 2 órát bír ki - a fõzeléktõl 4 órát - uzsonnától pedig 3 órát - Reggel a tápszertõl 3 órát - Este 9 kor van vacsi és reggelig alszik a mai napig õ 7 hónapos! :)
Egyet ertek, ha nem faj a hasa, nem bukik akkor hagyd. Atlz enyem harom honapos es en is hagyom. Van hogy bofizolik az agyban msgatol. Es nem bukik vissza hanemszepen alszik. Este 9tol reggel 5-6 ig.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy nektek mennyi tápszert eszik meg a kicsi egy nap és hányszor?
Nekem mikkor 5 hós volt akkor a reggeli-ebéd-vacsi volt tápszer 160ml most ûgye 7 hós és csak reggel-este eszik tápszert 200ml-t :)
Nekünk már 5 hónaposan a tizorai meg az uzsi megvolt azért! :)

Baj, ha 5 hónapos lányom naponta csak 4szer eszik?

Olvasom itt,hogy a babáitok napi 5ször esznek.Az én lányom tápszeres 180-210 ml között eszik egy étkezésre 3 és fél ill.4 óránként eszik csak.Almát pár napja kezdtem el adni neki,de pár kanálnál többet nem kér.Nagy baj,ha nincs meg rendesen a reggeli,tízórai,ebéd,uzsonna,vacsi?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen normális.Az nyém 3 óránként eszik 100at (csak szopik).Néha mérem,hogy még mindig annyit eszik-e,de igen:).Egy idõ után úgy tudom egyébként is 4zer esznek.De majd a tapasztalt anyukák megmondják,ez csak a mi történetünk:)

Szerintem teljesen normális.Az nyém 3 óránként eszik 100at (csak szopik).Néha mérem, hogy még mindig annyit eszik-e, de igen:) .Egy idõ után úgy tudom egyébként is 4zer esznek.De majd a tapasztalt anyukák megmondják, ez csak a mi történetünk:)
Szia! Azén lányom is 5 hónapos.1 hónapja csak 5-6 óránként eszik(tápszeres).Napi 4x160-200mlt.Én is aggódom kicsit emiatt, de erõltetni nem akarom.2 hete kóstolgatunk, nem nagy sikerrel:(.De egyébként jókedvû, mozgékony és biztos hízott is.
nekem nagy átlagba 6 -szor eszik, de csak 130-150 ml-t, de pl, egy hete ugy kell szinte megtömnöm :) és lehet áttérünk holnaptól a 4 óránkénti evésre.

Baj ha 5 hónapos bébim, csak az egyik (bal) oldalra fordul?

Mindkét kezével ügyesen,pontosan nyúl mindenért,csak a fordulás az egyoldalas!Valamint nem baj,hogy még csak az oldalára fordul hasra még nem?

Legjobb válasz: Még bõven ráér...

Még bõven ráér...
semmi baj nincsen, velünk is volt ilyen :) ) de elöbb utóbb megtanul mindent. lehet hogy a jobb kezét elõnyben részesíti és elösször azzal tanulgat. Viszont ha nagyon aggódsz érdeklõdj legközelebb a védõnõnél!
A lámnyom 4 hónapos, 1 hónapja fordul hasra, de csak az egyik irányba szeret. Fejét is jobban szereti arra fordítani, kicsit laposabb is az egyik oldalon. Mút hétemn voltunk oltásaon és doki adott beutalót a neuroloógiára. Amúgy õ is nyúl a tárgyakért, már sikerült neki hátról hasra is fordulni. Jóvõ hétem megyünk, meglátom mint mind a neurológus , de addig is próbálom masszírozni azon az oldalon a nyakát, amerre fordul, bár utálja, de gyerekorvos mondta, hofgy azt kell.

Bajt okozok a 2 hónapos babámnak, aki 6, 5 kg, ha 5 hónaposoknak való cumit adok neki?

Még ott figyel a polcon a cumi, de nem találtam ilyet picibe.Ilyenkor deformál, vagy adhatom neki.Más forma mint a többi ezért nem tudom összehasonlítani./MAM/

Legjobb válasz: Korának megfelelö cumit vegyél,mert puha szájpadlása,még formálódik.Majd 5-6 hónaposan neki.

Korának megfelelö cumit vegyél, mert puha szájpadlása, még formálódik.Majd 5-6 hónaposan neki.
A Dm-ben vagy más drogériában kapsz neki való cumit. Attól, hogy nagy a súlya még kicsi babának számít. Amennyiben nem tudsz beszerezni korához való cumit inkább ne adj neki!!!
Szia! Bababoltokban, DM, Rossman, Tesco vagy az interneten is tudsz neki való cumit venni.Az "1"-es cumik 0-6hónapos korig jó, olyat vegyél. Nekünk a NUK cumi vált be :) a cici formája miatt nagyon szereti a kislányom. Boldog babázást! 4 hónapos kislány anyukája
Nekünk csak a mam mini ulti action vált be, ez egy kicsit barázdázott felületû..nem kevés fajtát kipróbáltunk mire ráleltem erre, ezt elfogadja.sok cuminál én semmi különbséget nem láttam a nagyságában , formájában..ez amit mi vettünk ez is 0-7hósig jó , mért ne lenne jó neki az 5hónapos?..Elvégre nem kell minden hónapban más korosztályút venni...ismertem olyat akinek egy fajtát a szájába tettek és csak azt fogadta el végig, te is olyan ra szokasd rá amit tuti be tudsz szerezni majd.

Baj ha 5 és fél hónapos fiam nem fordul hátról hasra? Ugyan a 35. hétre született, de nem látom sehol, hogy ez megmutatkozna.

Néha úgy látom, hogy ? egyáltalán nem motivált abban, hogy hasra forduljon. Nem szeret hason lenni, mivel elég bukós,és ha hason fekszik gyakran még több tejcit bukik vissza. Oldalra tud fordulni, és ha onnan nem engedem neki, hogy visszaforduljon, akkor meg tud fordulni hasra. Hason fekve viszont csak rövid ideig emeli fel a fejét, pedig ha vmi olyan látnivaló van, akkor képes tovább megtartani. Hasról már többször sikerült neki visszafordulnia egyedül is. Sztetek kéne aggódnom?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggódnod, idõben van még, elvileg 6 hónapos korig "elvárás" de vannak lustább babák. Enyém mindjárt 5 hónapos, és õ sem tud még a hátáról hasra, sõt hasról hátra is csak 1-2x sikerült neki. Próbáld többször hasratenni, enyém is bukós, mindig úgy csinálom, hogy evés elõtt, mikor még nem annyira nyûgös, akkor teszem hasra és a fejénél beszélek neki, meg odateszek játékokat, hogy azt nézze. Az enyém már megszerette a hasalást.

Szerintem nem kell aggódnod, idõben van még, elvileg 6 hónapos korig "elvárás" de vannak lustább babák. Enyém mindjárt 5 hónapos, és õ sem tud még a hátáról hasra, sõt hasról hátra is csak 1-2x sikerült neki. Próbáld többször hasratenni, enyém is bukós, mindig úgy csinálom, hogy evés elõtt, mikor még nem annyira nyûgös, akkor teszem hasra és a fejénél beszélek neki, meg odateszek játékokat, hogy azt nézze. Az enyém már megszerette a hasalást.
Sztem se aggódj. Az én kislányom 5 hónapos és 1 hetes és csak hasról fordul hátra, visszafelé még nem megy neki.
Ne aggodj, raer meg.Az en babam ugyan hatrol-hasra mar 5 honapos kora ota fordul, de hasrol-hatra, most 8 honaposan kezdett csak, kuszni is csak hatrafele kuszik, ulni meg nincs szandekaban, ugy latom..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!