Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha 5 (451 db)

Nincs semmi baj, nyugodj meg!
Elsõ vagyok.Minden ilyen esetben(megette, szabad-e stb.)fel lehet hívni a toxikológia ingyenes vonalát, ahol válaszolnak a kérdésedre szakemberek: 0680201199.
Semmi baj! A gasztros doki azt mondta, hogy ugyan a kisfiam nincs 10 kg, csak 7 kg, pont, mint a Tiéd, hogy napi 7 cseppet már most adjak neki (annyi cseppet ahány kg).
3-as vok: tehát nem történt baj, hogy egyszer adtál neki.

Baj ha 5 éves lányom még cumizik és este a kakaot cumisüvegböl issza?

Legjobb válasz: Szerintem semmi baj a kisgyerekkel. Pláne ha kistestvére van. Ha nagy a korkülönbség, a nagyobban sokszor akarják úgy csinálni a dolgokat mint a kicsik. Mert akkor anya úgy foglalkozik velünk mint a kicsikkel. Próbáld meg szerintem a nagy tesó érzetet erõsiteni benne, hogy õ már nagylány és nincs szüksége ilyesmire. Találjatok mondjuk egy olyan böbrét amit a kislány is szeret és amiért hajlandó letenni a cumisüveget. Amiért lelkesdik.

Szerintem semmi baj a kisgyerekkel. Pláne ha kistestvére van. Ha nagy a korkülönbség, a nagyobban sokszor akarják úgy csinálni a dolgokat mint a kicsik. Mert akkor anya úgy foglalkozik velünk mint a kicsikkel. Próbáld meg szerintem a nagy tesó érzetet erõsiteni benne, hogy õ már nagylány és nincs szüksége ilyesmire. Találjatok mondjuk egy olyan böbrét amit a kislány is szeret és amiért hajlandó letenni a cumisüveget. Amiért lelkesdik.
Eléggé!De azt hiszem Te is érzed. Mi lesz vele az iskolában???
5évesen még énis cumiztam és cumisüvegbõl ittam, nem lett semmi bajom, agyilag se maradtam vissza(szerintem:D). De azért próbáld majd leszoktatni, fõleg hogy nemsoká már iskolába kell majd mennie:)
Akkor is.5 évesen cumizni..... A lányom 6 hósan eldobta. :) Meg a kakaót sem cumisüvegböl kelene innia. Szerintem nincsen már sem cumira sem üvegre szügsége.Ne add neki oda.Bizti lessz egy kis cirkusz, de váltsd ki valamivel.
Hat en nem tartanam jo otletnek a drasztikus, hirtelen megvonast inkabb csak szepen sorban egyszer azzal kezdve amit kevesebbet hasznal, s nagyon ovatosan elmagyarazva(esetleg kapjon valami ajandekot amit kivalaszt o es csereljetek el vagy jon a mikulas tegye ki az ablakba hogy helyette is hagyjon a mikulas ajandekot vagy ha megy hozzatok akkor kerje el cserebe valamiert vagy ilyesmi), mert ha drasztikusan elveszed feltekenyseg is kialakulhat, mert nem tudja feldolgozni hogy a tesonak megengeded es neki nem.
én a mai napig iszok kakaót :) nah jó 18 leszek és nem cumiból amugy igen eléggé bj :S de ez van :)
A kérdező hozzászólása: utolsonak irom.rendesen eszik, iszik a lányom, fürdik egyedül.oviba ügyes mindenbe(ovonõ szerint okos, ügyes) és csak este lefekvés elött kéri a cumisüveget talán mert kishugátol látja.cumit is elalváshoz kéri de amint elalszik már nincs is a szájába.2 évesen már beszélt és 10hosan elindult szoval nincs semmi baj vele.
Igen! Baj! 5 éves gyerek már régen pohárból iszik!!!! Miért hagyod?!
A kérdező hozzászólása: nappal nem kell neki a cumi csak éjszaka alváshoz.reggel magátol leteszi a polcra és nem is hiányolja.
Igen én is igy gondoltam. :) Mindent fokozatosan.

Az baj ha 5 hónapja kimarad a menzeszem?

15 éves vagyok és tavaj decemberben jött meg a menzeszem. Januárban pontos volt de azóta viszont nem jött meg. Terhes valószínûleg nem lehetek ugyanis még nem voltam fiúval, de nagyon félek, hogy valami probléma van velem. Kérlek válaszoljatok mihamarabb pls értelmes válaszokat szeretnék :)

Legjobb válasz: Már el kellene menned vele orvoshoz, mert ha 5 hónapja kimarad annak oka van

Már el kellene menned vele orvoshoz, mert ha 5 hónapja kimarad annak oka van
Szia Kérdezõ! Ne aggódj, nem hinném hogy bármi probléma lenne, nekem 11 évesen jött meg, és 18-19 éves koromra állt be. 15 évesen nekem olyan is volt, hogy 7-8 hónapra kimaradt egyszer, az okát sose találták meg, minden rendben volt. Türelem:) "terhes valószinüleg nem lehetek, ugyanis még enm voltam fiúval" VALÓSZINÜLEG?? hát érdekesen fogalmazol, ugyanis ha nem voltál fiuval LEHETETLEN h terhes legyél, azért remélem ezzel ennyi idõsen tisztában vagy:)
A kérdező hozzászólása: Húúú köszönöm szépen ezzel sikerült nagyon megnyugtatnod :)
Nincs semmi bajod, majd 17 éves korodra be fog állni ne izgulj! Orvos is csak azt mondaná, hogy türelem , várj. Nekem majdnem 8 hónap maradt ki annak idején.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedves 5-ös sikerült megnyugtatnod egy kicsit és én is remélem, hogy rendezõdni fognak a dolgok és mindenképpen elmegyek orvoshoz :)
5-ös vagyok, akkor terhesség teljesen kizárva, ne aggódj. Ilyenkor még elõfordulhat rendszertelen ciklus, az intenzív hormonváltozások miatt, de hogy ez van e a háttérben, és ennyi kimaradás belefér e, azt doki tudná megmondani. Ha aggaszt a dolog, nyugodtan menj el orvoshoz. Remélem semmi komoly, és rendezõdni fognak a dolgok.:)
A kérdező hozzászólása: Teljes mértékben õszinte vagyok ha nem lennék az akkor nem írtam volna oda, hogy még nem voltam fiúval. És köszönöm szépen a válaszokat :)
Ha nem voltál még fiúval, akkor nem, ha nem vagy õszinte ebben a kérdésben, akkor igen. Szeplõtelen fogantatás csak a Bibliában létezik, a valóságban nem.
A kérdező hozzászólása: De benne lehet a terhesség veszélye is?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Nagy valószínûséggel nincs baj, mivel még nem állt be a ciklusod, ettõl függetlenül nem árt ha felkeresel egy nõdokit, könnyen lehet, hogy meg sem vizsgál, csak azt mondja, hogy ez így oké, de ha megvizsgál attól sem kell félni, nem fáj és késõbb úgyis minden évben menned kell a szûrésre.
A kérdező hozzászólása: Igen köszönöm szépen sikerült megnyugtatnotok!


Baj ha 5 hónaposan egyáltalán nem gügyög?

Kisfiam 5 hónapos. 3,5 hónapos koráig rengeteget magyarázott, dumált mindennek és mindenkinek de azóta semmi. Néha a mamájának gügyög egy kicsit de ez elenyésző. Egyébként minden rendben vele, hall rendesen.

Legjobb válasz: Ha megnézettétek a hallását, akkor nincs gond. 5 hónapos kora körül pont lehet ilyen idõszak a babáknál, amikor elhallgatnak, az enyém is "elnémult" úgy egy hónapra, de utána bepótolta. Mi megnézettük azért a fülészeti klinikán is biztos-ami biztos, így volt 100%, hogy a hallása rendben van! Most már 14 hónapos és nagyon sokat magyaráz, de nem csak babanyelven, hanem sok szót ismer és alkalmaz már. Az elsõ szavait 8 hónaposan mondta ki-szóval nem maradt le semmiben, sõt!

Ha megnézettétek a hallását, akkor nincs gond. 5 hónapos kora körül pont lehet ilyen idõszak a babáknál, amikor elhallgatnak, az enyém is "elnémult" úgy egy hónapra, de utána bepótolta. Mi megnézettük azért a fülészeti klinikán is biztos-ami biztos, így volt 100%, hogy a hallása rendben van! Most már 14 hónapos és nagyon sokat magyaráz, de nem csak babanyelven, hanem sok szót ismer és alkalmaz már. Az elsõ szavait 8 hónaposan mondta ki-szóval nem maradt le semmiben, sõt!
Lehet, hogy most más érdekli, pl. a mozgás. Nincs semmi baja.
Nálunk is ugyanez volt. Most karácsonykor viszont visszajött a hangja kisebb sikoltásokkal fûszerezve, ami fenemód tetszik neki. Nekem is tetszik, fõleg ha nem éjfél és 2 óra között nyomja a kis pacsirta :) )) 6 hós múlt a babám.
Nem tudom, hogy olvassátok-e még, de szeretnék egy dolgot hozzáfûzni. A csecsemõkori kötelezõ hallásvizsgálat a sípoló hang meghallását célozza meg. Az emberi beszéd meghallásához sokkal több idegrostra van szükség, mint a sípolás hallásához (pl. a frekvencia miatt). A nagyothalló babák 5-6-7 hónapos kortól kezdenek elnémulni, vagyis õk is elkezdenek gõgicsélni, de mivel nincs visszajelzés, abbahagyják. (Mindezek ellenére, gondolom, nem lett probléma a kicsivel.) Szakember

Baj, ha 5 hónapos kislányom sokat "néz TV-t"?

Sokat vagyok egyedül, f?leg délután már sokszor csak a "társaság kedvéért" bekapcsolom a TV-t. Kislányom imádja, beszélget neki, sikogat. Természetesen nem egész nap, és nem csak ez a szórakozása, sokat foglalkozom vele, sétálunk. Apának volt mániája, mostanában már annyira nem (illetve állítólag gyerekkorában is), hogy bármi mehetett, ? azt nézte. Teljesen rá tudott kattanni, se látott, se hallott. Lehet ezt örökölni? Mit gondoltok a TV-r?l? Ja, és teljesen mindegy mi megy, híradó, reklám, film, minden érdekli a babámat! :-) vagy :-(?

Legjobb válasz: En soha nem kapcsoltam be a gyerekeim elott a tevet, orultem, hogy veluk lehetek, nem jutott volna eszembe kozben tevezni (bar teny, hogy magam sem nezek sokat). Szuletesuktol fogva kulon szobaban alszanak, igy most, 3 evesen sem erdekli oket a teve. Helyette van sok szines konyvunk, amiket egyutt nezegetunk, es imadjak. Szerintem boven raer addig tolni a temat, mig nem a gyerek all elo azzal a kerdessel, hogy nezni akarja (pl. az oviban minden gyerek micimackot nez, akkor nyilvan, en is megengedem nekik, hogy nezzek, de nem sokat, azt is csak felugyelettel). Summa summarum, szerintem 5 honaposan kar elotte tv-zni, mert az egy dolog, hogy ugysem erti, de annal hamarabb fogja "kovetelni" a dolgot. Az a jo, ha "leszarja", mert nem tudja, hogy mi az. De ez csak az en velemenyem persze.

En soha nem kapcsoltam be a gyerekeim elott a tevet, orultem, hogy veluk lehetek, nem jutott volna eszembe kozben tevezni (bar teny, hogy magam sem nezek sokat). Szuletesuktol fogva kulon szobaban alszanak, igy most, 3 evesen sem erdekli oket a teve. Helyette van sok szines konyvunk, amiket egyutt nezegetunk, es imadjak. Szerintem boven raer addig tolni a temat, mig nem a gyerek all elo azzal a kerdessel, hogy nezni akarja (pl. az oviban minden gyerek micimackot nez, akkor nyilvan, en is megengedem nekik, hogy nezzek, de nem sokat, azt is csak felugyelettel). Summa summarum, szerintem 5 honaposan kar elotte tv-zni, mert az egy dolog, hogy ugysem erti, de annal hamarabb fogja "kovetelni" a dolgot. Az a jo, ha "leszarja", mert nem tudja, hogy mi az. De ez csak az en velemenyem persze.
Hát...Én megfogadtam a védõnõnk tanácsát, õ azt mondta ne tegyem a tv elé, mert olyan képeket kap, amit nem tud feldolgozni és csak néz ki a kis buksijából, de a fantáziája meg nem fog fejlõdni.Én olykor egész nap egyedül vagyok vele és mindent nem tudok akkor megcsinálni, amikor alszik, a játékok meg csak rövid ideig kötik le a figyelmét, azt meg nem szeretem amikor nagyon sír, így hát néha megtörök...:) Nem szívesen, de amikor már semmi nem jó neki, egy picit engedem tv-zni.
Én akkor néztem TV-t, amikor aludt eleinte, most már olyan keveset alszik, hogy csak este nézünk valamit, miután õt lefektettük aludni. Mondjuk én sosem voltam TV-s, viszont egész nap netezem, ha tehetem, csak azt a baba nem látja, nem elõtte... Szóval ki mitõl függ ugye. Visszatérve, szerintem a babára káros, látszik, hogy elkezd feszülten figyelni, ha véletlenül meglátja (eddig 2x kb), rögtön ki is kapcsoltam! A képek gyors váltakozása vezethet akár epilepsziás rohamhoz is egyébként, és valóban feldolgozhatatlanok a kicsi számára, és valóban válhat függõvé (mint ti, akik ugye be kell, hogy kapcsoljátok.. ;) ). Az tuti, hogy egy állatos dokumentum film kevésbé káros, mint egy-egy furcsa rajzfilm. Én egyébként mindig fekve szoptatok az ágyunkon, igy olyan bensõséges, és nem unalmas, ülve én nem szerettem, és kényelmetlen is volt. Egy 3.5 hós baba anyukája.
3 és fél hónapos a kislányom. Én is sokat sétálok vele, foglalkozom, de szoptatás közben mindig bekapcsolom a TV-t (ha nincs itthon senki, mert ha valaki itt van, akkor nem TV-zek), máskülönben uncsi lenne. Persze közben is figyelem a picit, mert tündérien eszik, de muszáj valami hangot hallanom. Pár napja én is felfigyeltem rá, hogy a picilány "nézi a TV-t". 1x engedtem, de inkább kikapcsolom olyankor.
7 hónapos a babám, és kb 2 hónapos kora óta szeret tévézni. Csak akkor kapcsolom be neki, ha megyek vécére, vagy fõzni, vagy hajat mosni, vagy ilyesmi. Akkor biztosan tudom, hogy azt bámulja, és nem "rosszalkodik". Egy programnak jó szerintem, csak ne állandóan. Nekem nincs ezzel semmi bajom. A tévézésen kívül sokat játszunk, sétálunk, stb.
Mondja valaki azt ha otthon van egy csecsemõvel aki mondjuk még csak 5 hónapos, tél van, -1000 fok kint akkor nem kapcsolja be a TV-t! az hazudik! Én tuti hülyét kapnék ha nem lenne valami háttérzaj! Nálunk a BEBE TV megy, abban tökre aranyoz zenék mennek és bugyuta, lassú képek, ne mondja azt senki, hogy az ártalmas a gyereknek! 9 körül fekszik le, akkor ne nézzem meg a híradót sem???? szóval ez az egész TV dolog ilyen idõs korban túl van lihegve, nyugodtan nézheti, nem lesz baja tõle, te pedig nem kapsz hülyét! :)
Az utolsónak teljesen igaza van, örökké nem lehet az ember kussban, még akkor sem ha van egy kisbabája:o)
en meg sajat reszre is ritkan kapcsolom be a tv-t (havonta 2-szer, akkor is csak a hiradot nezem meg, inkabb dvd-nezeshez hasznalom), ugyhogy elhihetitek, nem hazudok. nekem nem megoldas a tv, mint hatterzaj, nem szeretem. inkabb beszelgettem a fiaimmal, meseltem, enekeltem nekik. azt is ertekeltek. 1. valaszolo
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek! Én nem kétlem, hogy van olyan ember, akinek nincs szüksége háttérzajra, én is szívesebben hallgatom a Kossuth rádiót, és természetesen nem úgy kell elképzelni, hogy a babának kapcsolom be a TV-t, hogy ellegyen. De van úgy, hogy megnézem a híradót, maj ezt csinálom, azt csinálom, és nem is nézem, de úgy marad a TV, õ meg kukucskálja. Azt még megkérdezném, ismer-e valaki olyat, aki a TV-tõl kapott rohamot!!???

Baj ha 5 és fél hónapos fiam nem fordul hátról hasra? Ugyan a 35. hétre született, de nem látom sehol, hogy ez megmutatkozna.

Néha úgy látom, hogy ? egyáltalán nem motivált abban, hogy hasra forduljon. Nem szeret hason lenni, mivel elég bukós,és ha hason fekszik gyakran még több tejcit bukik vissza. Oldalra tud fordulni, és ha onnan nem engedem neki, hogy visszaforduljon, akkor meg tud fordulni hasra. Hason fekve viszont csak rövid ideig emeli fel a fejét, pedig ha vmi olyan látnivaló van, akkor képes tovább megtartani. Hasról már többször sikerült neki visszafordulnia egyedül is. Sztetek kéne aggódnom?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell aggódnod, idõben van még, elvileg 6 hónapos korig "elvárás" de vannak lustább babák. Enyém mindjárt 5 hónapos, és õ sem tud még a hátáról hasra, sõt hasról hátra is csak 1-2x sikerült neki. Próbáld többször hasratenni, enyém is bukós, mindig úgy csinálom, hogy evés elõtt, mikor még nem annyira nyûgös, akkor teszem hasra és a fejénél beszélek neki, meg odateszek játékokat, hogy azt nézze. Az enyém már megszerette a hasalást.

Szerintem nem kell aggódnod, idõben van még, elvileg 6 hónapos korig "elvárás" de vannak lustább babák. Enyém mindjárt 5 hónapos, és õ sem tud még a hátáról hasra, sõt hasról hátra is csak 1-2x sikerült neki. Próbáld többször hasratenni, enyém is bukós, mindig úgy csinálom, hogy evés elõtt, mikor még nem annyira nyûgös, akkor teszem hasra és a fejénél beszélek neki, meg odateszek játékokat, hogy azt nézze. Az enyém már megszerette a hasalást.
Sztem se aggódj. Az én kislányom 5 hónapos és 1 hetes és csak hasról fordul hátra, visszafelé még nem megy neki.
Ne aggodj, raer meg.Az en babam ugyan hatrol-hasra mar 5 honapos kora ota fordul, de hasrol-hatra, most 8 honaposan kezdett csak, kuszni is csak hatrafele kuszik, ulni meg nincs szandekaban, ugy latom..

Baj ha 5, 5 hónapos kisfiam nem fordul át a hasáról a hátára?

Igaz 8 hetesen már megcsinálta többször is, meg mostanában ha túl nagy lendületet vesz amikor a hátáról fordul hasra olyankor is sikerül neki véletlenül, de én nem nagyon látnám hogy próbálkozna vele. És az mekkora gond ha hátról hasra is csak inkább az egyik irányba fordul?

Legjobb válasz: Az én fiam 7hós elmúlt és még nem fordul hasról hátra.Majd rájön a kicsid hogyan kell vissza fordulnia,csak idõ kérdése.

Az én fiam 7hós elmúlt és még nem fordul hasról hátra.Majd rájön a kicsid hogyan kell vissza fordulnia, csak idõ kérdése.
Az én kislányom 1 nappal a 6. hónap betöltése elõtt fordult meg. Elõtte nem nagyon próbálkozott. Azt mondják, a fiú lustábbak... Nincs okod aggódni, de ha úgy érzed, kérdezd meg a védõnõtöket.
Szia! Ne aggódj.Az én fiam három hónaposan hasról hátra, majd négy hónaposan hátról hasra fordult.Most már elmúlt hat hónapos, de egy hete érdekli újra a forgás, hónapokig nem csinálta.Én is aggódtam, meg aggódok is, de ha már megcsinálta, akkor nincs baj, ha egy ideig nem csinálta.Az én környezetemben is vannak szupergyerekek, akik 6, 5 hónaposan egyedül ülnek(nem felülnek, ültetve vannak), sõt fel is állnak, négykézlábra állnak, kutyáznak.Az én fiam egyiket sem csinálja, nem aggódok, mert nincs lemaradva, de nem jó ez az összehasonlítás.Fejlõdik mindegyik a maga ütemében. /Z/
A lányom 7 hónaposan fordult mindenfelé. Most 9 hónapos, a forgás profin megy, kúszni nem hajlandó csak hátrafelé, a mászást gyakorolgatja (tolja fel a fenekét), viszont ha a kezembe belekapaszkodik, akkor nagyon profin felhúzza magát állásba. Eltérõek a gyerekek, szerintem még ráér.
A kérdező hozzászólása: Okés, köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! Amúgy milyen a sors, pont az imént fordult át hasról a hátára, csak megijedt a kis Drága, majdnem elkezdett sírni! :-)

Baj ha 5 hónapos babám még nem forog? Hanyatt fekve emelgeti a csipöjét, de még az oldalára sem sikerül fordulnia. Meddig normális hogy nem forog?

Legjobb válasz: Még mi sem forgunk, igaz mi még csak jövõ héten leszünk 5 hósak. Én nem aggódok, majd eljön az ideje.

Még mi sem forgunk, igaz mi még csak jövõ héten leszünk 5 hósak. Én nem aggódok, majd eljön az ideje.
Szia! Csak érdeklõdnék, hogy mi van veletek? Forog már a pici?
12.39-es vagyok. Nálunk vannak olyan napok, amikor aktívabb. Ilyenkor gyakrabban fordul oldalra. Ha hason fekszik, akkor a fejét már leteszi oldalra, de mikor fordulna, akkor hirtelen "összeesik". Most a legújabb játék, hogy a kezecskéivel fogja a lábait, ilyenkor is "kileng" oldalra. Hanyatfekve ha fogom a kis kezecskéit ügyesen felhúzza magát, ilyenkor alig tudom vissza fektetni.
13.11-es vagyok: A pihiszéket utálja, szopi után maximum 10 percet van el benne. Csak példának írtam, hogy felül benne. Rájött, hogyha hátranyomja a könyökét, akkor fel tudja magát lökni függõlegesbe. íamúgy akkor van még ott, ha gyümit kap, ott etetem. Amúgy már sportkocsit használunk, mert a mózest is utálja, ordított benne, mert az is vízszintes és nem látott ki. Õ is repülõzik, meg sikít, dumál, de nem akar forogni.
utolsó vagyok....ja igen...a pihiszék....fordulás elött tettem el....ez az átka annak hogy sok olyan dolgot ajánlgatnak már a kereskedõk amirõl nem is gondolnák akkor hogy korlátoz, mi szülõk, meg persze hogy jót akarunk a pindurkánknak....csak hogy abban korlátozva van...szóval ccsak evésre használjuk már...
Én kicsi bogaram február 26.án fordult át elõször. akkor volt 6 hós és 1 hetes, azóta is csak egy irányba fordul, nem pánikolok azon hogy más babája ilyen idõsen kuszik, meg egyedül ül. Pedig sokat idegeskedtem miatta, de most hogy már megfordult, megnyugodtam mert csak lassabb, vagy lustibb de nem rendellenesség (kötött izomzat) miatt. Ne aggódj, rá ér még egész életében forgolódni! :)
Elözõ vagyok! A 13:11-esnek a pihiszék nagyon sokat nem fog segíteni mert ellustítja a babát nagyon. Nekünk a doki mondta hogy tegyük el. Az én babám is imádta mert csak lustízott benne, szóval azt sem szabad túlzásba vinni. Igaz nem tudom a tied mennyit van benne, az enyém már szinte csak abban volt el.
Sziasztok! Az én babám sem forog és 5 hós õ is. Én is aggódtam de a dokink azt mondta ha 6 hósan sem fog forogni majd akkor ad beutalót ortopédiára. De amúgy meg nagyon erõs mert hason már repülõzik, ha fogom a kezét hanyatt fekve akkor felhúzza magát ülésbe meg persze szépen kinyomja magát hason. A tietek akinek nem forog mit csinál még?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor nem aggódom! Csak olyan rossz, hogy a környezetemben csupa olyan baba van, akik már ekkor rég csináltak egy csomó mindent, és akaratlanul is hasonlítgatok. Utolsónak: ugyanez van nálunk is a hasonfekvéssel és az ölben levéssel:(
Én is emiatt aggódom, jövõhéten lesz 5 hónapos és nekem is még "csak" a láb és fejemelgetés csinálja háton, hason semmi, nem is nagyon szeret úgy lenni. Oldalra sem fordul és amúgy is utál vízszintesben lenni, ölben lenne egész nap, úgy jobban tud nézelõdni. Én is feltettem egy hasonló kérdést múlthéten, mert hason a kezével nem nyúl semmiért még, de megnyugtattak. Szóval várok, de majd jövõhéten, amikor jön a doki rákérdezek. Amúgy nagyon mozgékony erõs a kislányom, jár keze lába egy folytában, a pihiszékben szinte felül, de forogni nem akar.
Nem, . nem baj!!!! Miért lenne?! Én aggódtam, de nekem már majdnem 7 hónapos volt a babám, amikor ezeket produkálta és végül megfordult. Ti még teljesen idõben vagytok!
Az én lányom 5 hónaposan fordult meg, 5 és fél hónaposan pedig már ült. Utána mindent gyorsabban megtanult, csak a forgásra várt õ is ilyen sokáig. Ne aggódj, biztos hamarosan megfordul a te picurkád is.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Csak most vettem észre a kérdésedet, köszi az érdeklõdést :) Igen, 2 hete már hasra tud fordulni. Vissza még nem, de ezen már nem aggódok :) Szia!

Nem baj, ha 5 hónapos kisfiam (tápszeres) csak a gyümölcsöket hajlandó megenni? A zöldségektől, főziktől öklendezik.

Legjobb válasz: Szia! Az én lányom is ezt csinálja, 17-én lesz 5 hónapos. Gyümit megeszi (alma-banán-barack)ill. még az alma-krumplit. De mást nem hajlandó, se tejpépet se fõzeléket. Tegnap gyümi után próbáltam egy kis fõzeléket-de ahogy Te is írtad, öklendezett, rázkódott (majdhogynem hányt-elnézést!). Nálunk csak egy nap 1x van gyümi-talán ezt megemelem napi kettõre. De a fõzelékekkel nem bajlódok egy darabig-nem akarom, hogy megutálja. A védõnõnk már húzta a száját, hogy nem eszi meg se a répát, se a sütõtököt...Õszinte leszek, nem csodálom-én sem enném meg:) Kitartás, szerintem a lényeg, hogy nem erõltesd.Majd késõbb próbáld újra.

Szia! Az én lányom is ezt csinálja, 17-én lesz 5 hónapos. Gyümit megeszi (alma-banán-barack)ill. még az alma-krumplit. De mást nem hajlandó, se tejpépet se fõzeléket. Tegnap gyümi után próbáltam egy kis fõzeléket-de ahogy Te is írtad, öklendezett, rázkódott (majdhogynem hányt-elnézést!). Nálunk csak egy nap 1x van gyümi-talán ezt megemelem napi kettõre. De a fõzelékekkel nem bajlódok egy darabig-nem akarom, hogy megutálja. A védõnõnk már húzta a száját, hogy nem eszi meg se a répát, se a sütõtököt...Õszinte leszek, nem csodálom-én sem enném meg:) Kitartás, szerintem a lényeg, hogy nem erõltesd.Majd késõbb próbáld újra.
Egyáltalán nem baj. Õ még nagyon kicsi, próbál újra egy hónap múlva. Nem marad le semmirõl. A tápszer és a gyümölcs teljesen kielégítõ még egy 6-7 hónapos babának is.
Ne aggódj az én kisfiam se ette meg a zöldségeket eleinte.most hogy 5, 5 hónapos már nagyon szereti õket.

Baj, ha 5 hónapos tápszeres babámat éjjel nem büfiztetem?

Azért nem büfiztetem éjjel (2 ora körül) és hajnalban (5-6 között), mert tobbnyire arra nagyon felkel és kb. 2 orát kell vele sétálgatni, mert nem akar visszaaludni. Ezt ma éjjel probáltam ki előszor tudatosan és aludt szépen tovább. Eddig csak olyan fordult elő, hogy elaludt, én hiába tartottam nem büfizett. Egyelőre csak tápszeres, jövő héten lesz 5 honapos és akkortol kezdünk majd kostolgatni a doktornő javaslatára. ... Más: Nektek hány honapos babátok aludt legalább reggel 5-ig? Most fogjuk kezdeni a hozzátáplálást. Ne várjak tőle csodát, hogy majd jobban telítődik a kis pocakja és tovább alszik? Persze nem mostanra gondolok, mert az az 1-2 kanál kostolas termeszetesen nem változtat semmin :)

Legjobb válasz: Nekem mindengyik lányom nagyreszt tápszeres volt. Mindegyik 2 hós korától 8-8-ig aludt. Büfit felesleges ha nem büfizik, én addig csináltam amíg büfizett. Enyi idösen tuti nem. Ha nem bukik vissza, nem ébred fel késöbb hasfájástól akkor felesleges kínozni.

Nekem mindengyik lányom nagyreszt tápszeres volt. Mindegyik 2 hós korától 8-8-ig aludt. Büfit felesleges ha nem büfizik, én addig csináltam amíg büfizett. Enyi idösen tuti nem. Ha nem bukik vissza, nem ébred fel késöbb hasfájástól akkor felesleges kínozni.
Éjjel én sem szoktam és semmi bajuk nem lett.
Hát az alvásról anyit hogy nekem a kislányom 5 hetes kora óta reggel 7-8 körül kell ( Magyarul 1 hós ) :) Semmi kõze hozzá.. :) Hát nekem a gyümölcstõl hamarabb éhes a lányom 2 órát bír ki - a fõzeléktõl 4 órát - uzsonnától pedig 3 órát - Reggel a tápszertõl 3 órát - Este 9 kor van vacsi és reggelig alszik a mai napig õ 7 hónapos! :)
Egyet ertek, ha nem faj a hasa, nem bukik akkor hagyd. Atlz enyem harom honapos es en is hagyom. Van hogy bofizolik az agyban msgatol. Es nem bukik vissza hanemszepen alszik. Este 9tol reggel 5-6 ig.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy nektek mennyi tápszert eszik meg a kicsi egy nap és hányszor?
Nekem mikkor 5 hós volt akkor a reggeli-ebéd-vacsi volt tápszer 160ml most ûgye 7 hós és csak reggel-este eszik tápszert 200ml-t :)
Nekünk már 5 hónaposan a tizorai meg az uzsi megvolt azért! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!