Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha 2 hónapos (64 db)

Az nagy baj ha 2 hónapos babámnak nem ugyanolyan márkájú cumit használok mint cumisüveget?

A cumisüvegje Nuk, de a cumija Mam.

Legjobb válasz: Már miért lenne baj? Ez kb olyan, hogy nem baj ha a bodyja Next, a rugija meg H&M? Persze hogy nem baj.

Már miért lenne baj? Ez kb olyan, hogy nem baj ha a bodyja Next, a rugija meg H&M? Persze hogy nem baj.
szerintem baj. ha véletlenül elolvassa, biztos kitör otthon a balhé!

Baj ha 2 honapos babam sokat alszik?

Kb igy nez ki egy napi alvasunk: 6-kor ebred eszik 7 fele visszalaszik kb 10-ig utanna ebren van kb 11-1:30 ig es megint alszik olyan 14-ig aztan kb 16-19-ig akkor megyunk ki es a babakocsiba meg szunyokal egy egy 10 percet kb 21:30kor bejovunk furdunk eszunk es kb 23-23:30-tol reggel6-6:30ig alszik! ugyhogy kb 8 orat van ebren egy nap!Nem alszik tul sokat!persze vannak napok hogy alig alszik napkozben de altalab ilyen sokat alszik!

Legjobb válasz: Örüljünk neki, hogy ilyen sokat alszik! Az én babám is ilyen , igaz õ 3,5 hónapos. Gondolom nyugodt a te babád is.?

Örüljünk neki, hogy ilyen sokat alszik! Az én babám is ilyen , igaz õ 3, 5 hónapos. Gondolom nyugodt a te babád is.?
Nem! Örülj neki! :) Az én fiam is ilyen, már 10 hónapos, teljesen normális baba, megy, próbál beszélni. Tehát szépen fejlõdik.
az én lányom ennyi idosen 20 órát aludt egy nap, aztán egyik napról a másikra áttért a 14 órára, ha ezt elore tudom, jobban kipihentem volna magam, most 8hós és van hogy csak 12 órát alszik egy nap. Élvezd ki, ki tudja késobb mennyit lesz ébren

Ha igényli a baba nem baj ha 2 hónaposan 4 óránként eszik és az éjszakát átalussza?

2 hónapos babám kb. 2 hete 11-6-7ig alszik éjjel.Néhány napja pedig napközben is csak 4 óránként szopizik.Napközben egy mellből, este kettőből. Nem baj ha ilyen ritkán eszik?

Legjobb válasz: Ha õ így kéri, akkor rendben van

Ha õ így kéri, akkor rendben van
Egyetértek! De ha végre bejön a jóidõ, amit már úúgy várunk, lehet, hogy szomjasabb lesz õ is, úgyhogy megeshet, hogy gyakrabban kéri majd. :)
Nem baj, örülj neki! Az elsõ babám egy 1 hónaposan este 8- reggel 6-ig aludt, a kislányom 4.5 hónapos és még szopizik éjszaka! Szóval ez áldás az anyukának!


Nem baj ha 2 hónapos babámnak játszócumit adok?

Azért kérdem, mert szoptatok és még szeretnék is amíg lehet. Az igény szerinti szoptatás híve vagyok és csak akkor használnám, ha nagyon ny?gös ( mint ma is egész nap zuborgott a hasa) és egész nap csak szopizna.

Legjobb válasz: Én adtam a babámnak, szopizott attól még rendesen. De vannak ezzel egyet nem értõ nézetek is.

Én adtam a babámnak, szopizott attól még rendesen. De vannak ezzel egyet nem értõ nézetek is.
Nekem is 2 hónapos a babám. Ö már a korházban kapott az ápolóktól éjszaka, és nagyrészt tápos, de nagyon szivesen szopizik is. de minden baba más. igaz az én babám utálja a cumit, de azért néha elfogadja. de neked kell eldönteni, ahol kezdettöl nem kapott cumit ott sokszor hallom hogy pár hónaposan már össze zavarodik töle. a szopirol nem fog leszokni mert onnan jön a kaja.
szia.nekem csak ezt a cumit fogadta el 1 hetes korátol.és ugyanugy szopizik.6 hos
Adhatsz neki nyugodtan, a kisfiam hasfájós volt, és amikor nyûgös volt, cumizott. Ettõl még szopizott rendesen:)

Nagy baj, ha 27 hónaposom este lefekvés előtt és reggel ébredés után is megissza a 2, 5 dl tejet?

Sokan írják, hogy inkább vacsorázzon, de napközben nem nagy étk?, neki tejjel kezd?dik a nap és azzal is ér véget. Miért olyan nagy baj ez?

Legjobb válasz: Nem tudom miért nagy baj:)nekem is 27 hónapos a lányom reggel-este 2,5dc kakaó(tejet nem issza)utána fogmosás.Amugy is kell neki ennyi tej szerintem.

Nem tudom miért nagy baj:) nekem is 27 hónapos a lányom reggel-este 2, 5dc kakaó(tejet nem issza)utána fogmosás.Amugy is kell neki ennyi tej szerintem.
dehogy baj, sõt! modjuk az én babám tápszert iszik kakóporral, reggel-este 2, 5 dl-t. 2 éves lesz.
A kérdező hozzászólása: Az enyém már nem fogadta el a tápszert. Reggel este tejet iszik cukor, minden nélkül, viszont a reggelihez még bemegy 1, 5 dl tea vagy kakaó.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló. Neked mibõl issza a reggeli és esti adagot?
1 vagyok.Cumisüvegböl issza.Napközben már pohárbol iszik, de a reggeli és esti kakaó még cumisüvegböl megy.Nem is akarom leszoktatni, majd ha ugy gondolja ugyis leteszi.:)
23 hós és reggel/este issza a babatejet, cumisüvegbõl. Had igya:) mivel szó szerint semmit nem iszik napközben, szépen megebédel és a délutáni alvás elött kap még 1, 5 dl tehéntejet. Ha ezt nem adom, aznap kb 3-4 korty vizet vagy teát inna. Ennyivel több lötyi megy igy bele. Ha a tejet sem inná meg, bajban lennénk:( ameddig elfogadja, addig itatni fogom.
A lányom 2 éves kora óta lefekvés elõtt még megiszik egy nagy bögre kakaót. Reggel pedig addig fel sem ül az ágyba, amig oda nem adom neki a kakaót. Bögrébõl issza, van hogy szivószállal. Cumisüvegünk 1 éves kora óta nincs.

Baj, ha 8 hónapos babám még mindig csak a 2-6 hós cumit hajlandó elfogadni?

MAM cumit használunk, a 6 hónapos kortól valót kiköpi, szerintem zavarja, hogy nagyobb a cumizós része. Viszont a "szárnyai" ennek már nem elég nagyok, félig be tudja kapni. :( Nem merek kísérletezgetni egyéb márkával, mert korábban már pórul jártam vele, és elég drágák ahhoz. Valaki járt hasonló cipőben? Van olyan cumi, aminek kicsi a feje, de nagy a védő része? A cumiról leszoktatni még nem szeretném.

Legjobb válasz: Mi is azért tértünk át nagyobbra, mert többször jártunk úgy, hogy betömte a szájába az egészet, és se ki-se be! nagyon megijedtem ilyenkor, de nem lehet mindig figyelni, hogy mit csinál a cumijával. Nekem ezek után nem volt kérdés, hogy jön a lehetõ legnagyobb külsõ kerületû cumi! Szerencsére gond nélkül elfogadta, de ha nem is így lett volna, akkor sem adtam volna neki a picit a fent említett esetek miatt :( Végül találtunk egy nagyon jót, amit könnyen tud fogni és rakosgatni és ezt soha nem tuszkolta rosszul a szájába: http://www.ebay.com/itm/MAM-AIR-Silicone-Pacifiers-6-m-2-pk-.. 9 hónapos fiúcska anyukája

Mi is azért tértünk át nagyobbra, mert többször jártunk úgy, hogy betömte a szájába az egészet, és se ki-se be! nagyon megijedtem ilyenkor, de nem lehet mindig figyelni, hogy mit csinál a cumijával. Nekem ezek után nem volt kérdés, hogy jön a lehetõ legnagyobb külsõ kerületû cumi! Szerencsére gond nélkül elfogadta, de ha nem is így lett volna, akkor sem adtam volna neki a picit a fent említett esetek miatt :( Végül találtunk egy nagyon jót, amit könnyen tud fogni és rakosgatni és ezt soha nem tuszkolta rosszul a szájába: http://www.ebay.com/itm/MAM-AIR-Silicone-Pacifiers-6-m-2-pk-.. 9 hónapos fiúcska anyukája
Szia! Mi is pont így jártunk, az én lányom sem fogadja el a 6 hós mam cumit, csak forgatja a szájában és kiköpi. Én gond nélkül adom tovább a kisebbet 2-6 hós babának valót, pedig már 13 hós a lányom. A "szárnyait" az enyém soha nem akarta bekapni, szépen befordítja magának a cumizós részét. (csak alváshoz kell már neki)
A kérdező hozzászólása: hátha valakinek hasznos lesz: a mam 6+ perfectet elfogadja :)

Baj, ha nem a korának megfelelő cumit kap a baba? Pl. Ha 2 hónaposan olyan van neki, ami 5-6 hónapos kortól javasolt, ez mit okozhat?

Legjobb válasz: Azok a cumik amik nagyobb babáknak vannak kifejlesztve azok nagyobbak is!!A cumi része is meg a mûanyag része is!! Baja max annyi hogy lehet hogy nem fér bele a szájába meg az orrát takarja a mûanyag rész

Azok a cumik amik nagyobb babáknak vannak kifejlesztve azok nagyobbak is!!A cumi része is meg a mûanyag része is!! Baja max annyi hogy lehet hogy nem fér bele a szájába meg az orrát takarja a mûanyag rész
Az enyém is a nagyobbat szerette az elején. Aztán rájött, hogy a kisebb jobb neki. Most 3, 5 hós, most vettem elõ megint a 6 hósnak való cumit, de már nem ez kell neki. Szerintem nem lesz baja tõle, ha kénylemes neki (nem nyomja az orrát, kap levegõt). Ja, egyébként az enyém azért szerette, mert jó nagy a gumija és nehezebben csúszott ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Baj, ha 2, 5 hónapos kislányom (tápszeres) 4 óránként eszik már egy hónapja mióta nincs tejem? Hányszor kellene ennie egy nap és mennyit?

Reggel 6 kor,utána 10-kor,14-kor,18-kor és este 21-kor aztán alszik reggelig.Azért kérdezem mert mindenki azt mondja hogy 3 óránként etessem de ha nem éhes akkor tömjem meg szegényt 150ml-ket eszik.Például ma hajnal 4kor kelt akkor evett és utána csak 10 kor ébredtünk mind ketten.Fejlődik rendesen 5kg volt a hét elején.

Legjobb válasz: Dehogy tömd!:) Az én fiam most lett két hónapos, és totál igény szerint eszik. Van,hogy 3 órára,van hogy 5-re! Igaz, õ még éjszakai feléred enni, de még csak most kezdett el 120-kat enni!

Dehogy tömd!:) Az én fiam most lett két hónapos, és totál igény szerint eszik. Van, hogy 3 órára, van hogy 5-re! Igaz, õ még éjszakai feléred enni, de még csak most kezdett el 120-kat enni!
Ha éhes az õ úgyis jelzi, ha neki elég a 4 óránkénti evés akkor ne adjál neki 3 óránként.
Tudja õ, hogy mikor éhes. Nincs olyan, hogy mennyit "kellene" enniük. A tiéd ilyen fajta, 4 óránként eszik. De pl. vannak olyan babák is, akik még ilyenkor is 2 óránként esznek (az enyém is ilyen volt). Szóval a lényeg, hogy minden baba más és más, ne aggódj. :)
Nem szabad erõltetni! Nekem az ikreim ennyiszer igényelte a tápszert. Mellette nem szoptattam mivel nem volt tejem.
Egészen addig amíg rendesen fejlõdik a babád, nincs gond.

Baj, ha 3 honapos babam 2 es fel orankent eszik? 160ml egy evesre.

Legjobb válasz: Ha nincs semmi probléma belõle, pl: hasfájás, szorulás...stb, akkor miért lenne baj. Nálunk is volt egy ilyen átmeneti idõszak, de utána beállt 3-4 óránkénti evésre.

Ha nincs semmi probléma belõle, pl: hasfájás, szorulás...stb, akkor miért lenne baj. Nálunk is volt egy ilyen átmeneti idõszak, de utána beállt 3-4 óránkénti evésre.
Dehogy baj, az enyém 1 éves, 3 hónapig kétóránkét cicizett még éjjel is. 150-eket. Szép lassan tolódott ki, be fog állni. Amúgy fél éves koráig 3 órára nõtt, a fõzelékezés után tolódott ki egy kicsit. A gyümölcs után már 1 órára kérte a cicit, pedig abból is megevett elsõre 150-160-at.
Szia! Az én babám 3 és fél hónapos és örülnék ha ennyit enne mert õ csak 60-100ml között eszik meg és 2 óránként nagy ritkán 3 óránként.

Baj, ha 6 hónapos kisbabám 2 óránként, így összesen 8-szor étkezik?

5-ször szopik, 3-szor pürét kap.Eddig csak szopizott, most már 2 hete eszik gyümölcspürét és f?zeléket is.

Legjobb válasz: Miért lenne baj? Etesd, ahogy kéri! :-)

Miért lenne baj? Etesd, ahogy kéri! :-)
A kérdező hozzászólása: A hozzátáplálást, a püréket nem õ kéri, azt én adom :) ), de elfogadja és jóízûen megeszi. Nem etetem így túl? Vagy inkább ébredéskor adjam neki a szilárdat és egybõl kínáljam meg szopival? Mert azt mondja mindenki, hogy 4-szeri étkezés a helyes...
ha igény szerint eteted - szoptatod akkor nem baj lassan azonban át lehetne szoktatni a három ill. négyóránkénti cicizésre és kaphatna vizet és néha gyümilevet- cukrozatlant- étkezések között ill utánna a szoptatás kiváltásaképp.. én viszont estére mindenképp tartalmasabbat adnék mint a gyümi inkább fõzeléket husival... talán ennyi de nem vagyunk egyformák.
ébredéskor kis cici vagy csak szimplán folyadék kinálása jól teszed hogy adsz fõzeléket ... négyszeri étkezés kevés még egy ilyen pici babának inkább a reggeli - tizórai- ebéd- uzsi - vacsi és közben gyümölcs ha még éhes. szóval inkább 5-6 étkezés mint négy fõétkezés..
A kérdező hozzászólása: Carmen 22-nek: 2 hónapos kora óta 4 óránként szopik, ezt õ alakította így, szóval a püréket iktattam most be két szoptatás közé. (bocs, ha nem volt egyértelmû a leírás) Vizet szoktam neki kínálni óránként, de csak pár kortyot iszik. Szóval akkor ne izguljak... :) ) A felnõtteknek is azt mondják, inkább több kisebb étkezés egészségesebb, mint a nagy falások...
igy van! ahogy jólesik
A kérdező hozzászólása: milyen az az "ébredéskor kis cici"? :) ) Szopik, amennyit szopik, és nem keveset... :) )
Én is 5* szoptatom a 6 hónapos babámat, de még csak 1* adok neki gyümölcsöt, majd most fogjuk elkezdeni a zöldségeket kóstolni. A mi védõnõnk azt javasolja, hogy 6 hónaposan még ne váltsunk ki egy szopit se más étellel, tehát akkor Te pont jól csinálod :)
Én babám már 11 hónapos, de ugyanott tartok, ahol te. :) Pont így van nálunk is a sorrendje a napnak. :) Csak most a meleg miatt olyan étvágytalan... És ha összeadnám mennyit szopizik így napközben, biztos elborzadnék... Itatom vízzel, issza is, de aztán mindig valahogy a cicihez kerül... A gyümit-fõzit meg eltolja 40 ml után. Jól csinálod, nem baj, hogy 2 óránként eszik. Én se bírnék ki 4 órát evés nélkül...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!