Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha 2 (730 db)

Edzés után megettem 2 fehérjés csokit (64gramm fehérjét vittem be). Az baj, ha 2* annyi ettem mint kellet volna?

fehérje

Legjobb válasz: bajnak nem baj, fõleg ha még fiatal vagy és megfelelõ folyadékfogyasztásod van, csak feleslegesen terhelted a vesédet, és drága lesz a pisid:)

bajnak nem baj, fõleg ha még fiatal vagy és megfelelõ folyadékfogyasztásod van, csak feleslegesen terhelted a vesédet, és drága lesz a pisid:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
de baj mert jó egyén függõ de egyszere csak kb 30gramm fehérjét tud a szervezet feldolgozni. A szénhidrátot meg hanyagoltad tehát az energiát az izmaidból veszi el a szervezet.
Ezekben a csokikban pont, hogy van általában szénhidrát. Viszont nagyon nem éri meg, csak ha valami miatt csak ez a megoldás jöhet szóba. Hasonlítsd össze a fehérje ár-érték arányát a turmixéval. És vedd hozzá ehhez azt, hogy ezekben általában van zsír és szójafehérje is.
Nem gond, csak annyiban, hogy gazdaságtalanul vitted be a fehérjét, sok zsírral. A zsírok lassítják a felszívódást, edzés után pedig minél gyorsabb fehérje utánpótlás kell. Ezért sem jó a proteines csoki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Nagy baj ha 2 gyerek 1 szobában van (ha esetleg különbözö nemüek akkor és ha 2 fiu)? Most akarnánk lakást venni de a 2.5szobásnak sok a rezsije (? ), ezért 2est vennénk, de akkor 1 szobában lennének az baj?

Ti hogy oldottátok ezt meg?Most még csak 1 gyerek van de 2-3éven bellül szeretnénk még 1 et,akkor együtt kéne lenniük elég sokáig erz megoldhato szerintetek mit csináljunk?

Legjobb válasz: Szia! Én 20 éves koromig laktam a bátyámmal 1 szobában és soha nem merült fel bennem, hogy ez nekem nem jó. Néha voltak viták, de ha külön szobában lettünk volna, ez akkor sem lett volna másképp. Esténként olyan jókat tudtunk beszélgetni. A férjemék 4 szobás lakásban laktak, mégis 1 szobában volt a tesóval (igaz, ö is fiú). Szerintem, ezen ne idegeskedj, semmi bajuk nem lesz a közös szobától. Meg egyébként is, ha csak ezt engedhetitek meg magatoknak, akkor nem is kérdés, hogy mi legyen.

Szia! Én 20 éves koromig laktam a bátyámmal 1 szobában és soha nem merült fel bennem, hogy ez nekem nem jó. Néha voltak viták, de ha külön szobában lettünk volna, ez akkor sem lett volna másképp. Esténként olyan jókat tudtunk beszélgetni. A férjemék 4 szobás lakásban laktak, mégis 1 szobában volt a tesóval (igaz, ö is fiú). Szerintem, ezen ne idegeskedj, semmi bajuk nem lesz a közös szobától. Meg egyébként is, ha csak ezt engedhetitek meg magatoknak, akkor nem is kérdés, hogy mi legyen.
Nekünk 1+2 fél szobás lakásunk volt. Az öcsém és köztem 10év a korkülönbség. Mindig egy szobában laktunk. Anyáméknak eszükbe sem jutott lemondani a hálószobájukról, mondván én úgyis kolégista vagyok minek a külön szoba nem vagyok otthon csak hétvégén. Mégis felnõttünk. Ha nem teheted meg anyagilag akkor az lesz ami van és kész. Nem tudsz mit tenni, akárki akár mit ír. Ez pénzkérdése és ha nem megy akkor ne idegeskedj.
Szia! Kicsinek hülyeség õket külön szobába rakni. Úgyis mindig a nappaliban fognak játszani együtt. Egyénként nekem két fiam van 4 éves és 6 hónapos és 2 szobás lakásunk. Egy szobában laknak és élvezik. Pontosabban a nagy élvezi meg mi:) ))
Szia! Én 13 éves koromig egy szobában laktam a bátyámmal, csak utána lett külön szobánk. Mondjuk nekünk eleve 2 és fél szobás lakásunk volt, csak addig anyuéknak volt egy hálójuk, és utána költöztek a nagy szobába. Ha majd esetleg a második más nemû lesz akkor szerintem 5-6 évig, vagy esetleg 10 éves korig belefér, de utána minden képpen kell egy külön szoba, mert akkor kezdenek el már "magán életet" élni.Ha az csak a napló vezetésben, meg a más zenei irányzatok hallgatásában is merül ki még egy darabig. Meg jön a pubertáns.Ha egy nemûek akkor szerintem még tovább elvannak együtt. Az ismerõsömék 3an vannak testvérek.A srác hugai 25 körül vannak és ameddig mind ketten otthon laktak egy szobájuk volt.És csak nem rég költözött el otthonról a nagyobbik. Remélem segítettem!
Szia.Szerintem 1 ideig egyik sem baj, esetleg késõbb amikor már felsõsök lesznek.Ha tudtok, lehet inkább 1+2felest kéne venni, ami mondjuk elképzelhetõ, hogy négyzetméterre ugyanannyi, mint a 2 szobás és akkor a rezsiben sincs nagy különbség.Szerintem járjatok utánna, jobb mint 6-7 év múlva újra költözni.
Én az öcsémmel 12 éves koromig laktam együtt, öcsém meg 9 volt akkor. Mi szerettünk egy szobában élni, jókat játszottunk, hülyéskedtünk. Szerintem akkor célszerû õket külön tenni, ha 1. a lány az idõsebb, és már menstruál (ilyenkor már biztos szégyenlõsebb, szüksége van rá) 2. fiú az idõsebb és már kezd inkább férfiasan mint fiúsan viselkedni.
Szia.Mi 3-an laktunk egy szobában a tesóimmal.Igaz nem volt pici szoba, de egy légtérben voltunk, és semmi hátrányunk nem lett belõle.Mikor aljött az a 14-15 éves kor akkor mentünk külön szobába.Pedig elõtte is lett volna rá lehetõségünk, de nem láttuk értelmét.Nagyon jól megvoltunk, és imádtuk, imádjuk egymást.Már külön városban lakunk, de mikor hazamegyünk a szüleinkhez akkor most is egy szobában szoktunk aludni.

Baj ha 2 óránként eszik a baba?

A 2 hónapos babám napközben 2 óránként eszik 60-at mert nincs tönbb tejem, csak este amikor alszik akkor eszik 3 óránként. Tápszert nem fogadja el.

Legjobb válasz: Dehogy baj!!Ha 2 óránkénti tejcsi elég csak neki akkor csak nyugodtan szoptasd úgy.A 3 óránkénti ciciztetést csak a könyvek írják, a valóság mindig más!Az élet írja a legjobb forgatókönyveket, a gyereknevelésben is!A a picid 2 óránként igényli akkor ciciztesd úgy és ne hallgass senkire a ki rögtön a tápszert ajánlja!Az anyatej mindennél többet ér!

Dehogy baj!!Ha 2 óránkénti tejcsi elég csak neki akkor csak nyugodtan szoptasd úgy.A 3 óránkénti ciciztetést csak a könyvek írják, a valóság mindig más!Az élet írja a legjobb forgatókönyveket, a gyereknevelésben is!A a picid 2 óránként igényli akkor ciciztesd úgy és ne hallgass senkire a ki rögtön a tápszert ajánlja!Az anyatej mindennél többet ér!
Szerintem nem baj. Sõt, ha nincs elég tejed, akkor a legjobb, ha minél gyakrabban teszed mellre, így remélhetõleg nem is fog kelleni a tápszer. Bár nem javasolják az ennél gyakoribb szoptatást, de szerintem amíg nincs elég tej, akármilyen gyakran szoptathatsz. Ihatsz mellé szoptatós teát, meg szedhetsz homeopátiás bocsókat, ha akarsz, így talán lehet fokozni a tejtermelést. Ha lesz több, akkor már biztos jobban teleeszi magát, és kicsit kitolódik ez az idõ, így azért kényelmesebb :)
A tea nagyon jó ötlet!Minét több folydék, és rendszeres étkzés, annál több tejcsi lesz.És a gyakori ciciretétel is növeli a termelõdést.Én 100%os narancsot ittam sokat, abban rengeteg a vitamin, és szopis teát.2 évig szopiztattam!Szorítok!
A szoptatási szakértõk szerint igény szerinti szoptatás (ez a legjobb a babának) esetén akkor kapjon a baba cicit, amikor kéri, függetlenül attól, hogy 5 perce, vagy 5 órája evett utoljára. Õt kérdezd, biztosan tud segíteni: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3
Semmi baj sincs, engem is paráztatott anyum, hogy ennek a babának már 3 óránként kellene ennie, lám, az unokatesómé milyen szépen beállt, biztos valami nem stimmel, de nem hallgattam senkire, csak a babám jelzéseire. És volt, hogy esténként akár másfél-két órán át ciciztünk, mert kevésnek tûnt a tejcsim ahhoz, hogy jóllakjon, pár nap után heklyreállt a rend; utólag tudtam emg, hogy rengeteg baba csinálja ezt, és nem azért, mert éhesek...
Nem baj, ha csak anyatejet kap, és ilyen keveseket eszik, valószinüleg tényleg ki is ürül a gyomrocskája mire újra kér. Tápszert szerintem ne adjál neki! amikor nekem kezdett már elapadni a tejem, és muszáj volt bedobni egy jó kis tápot, napokig alig evett, mert nem izlett neki. szerintem ezzel még ráérsz! szoptassd, és szerinem minden szoptatás után fejjél, még akkor is, ha nem jön semmi, 5-5 percet szánj rá (jobb- ball) mert lehet, hogy megnövekedni a mennyiség, és késõbb ki tudnád tolni az etetéseket ha egyszeri szoptatásra többet tudna enni. sok sikert. (17 hónapos kisfiú anyukája)

Az nagy baj ha 2 hónapos babámnak nem ugyanolyan márkájú cumit használok mint cumisüveget?

A cumisüvegje Nuk, de a cumija Mam.

Legjobb válasz: Már miért lenne baj? Ez kb olyan, hogy nem baj ha a bodyja Next, a rugija meg H&M? Persze hogy nem baj.

Már miért lenne baj? Ez kb olyan, hogy nem baj ha a bodyja Next, a rugija meg H&M? Persze hogy nem baj.
szerintem baj. ha véletlenül elolvassa, biztos kitör otthon a balhé!

Az nem baj ha 2 héten belül 2 antibiotikumot ír ki az orvos? Nem lesz bajom tőle?

Legjobb válasz: joghurtal eggyüt vegyed be és úgy valamivel jobb.

joghurtal eggyüt vegyed be és úgy valamivel jobb.
A kérdező hozzászólása: Õõ.. Azzal nincs gond be tudom venni :D Csak hogy a szervezetemnek nem túl megterhelõ 2 héten belül 2 doboz antibiotikum? :O
pont azért irta az elsõ hogy joghurtal... mivel a joghurt tartalmazza egy részét azoknak a szükséges baktériumoknak amiket kiirt a bélrendszerbõl az antibiotikum.
nem lesz semmi bajod! Nekem 3hetig kellett szedni es 2fajtat egyszerre!!!mert bevolt gyulladva a gyomrom!es meg elek:Dpedig 2honapja volt, aztan meg 1 honapja meg a szamba lettek fekelyek es akkor meg 2het antibiotikum kura megint!!! 21/L
Nem, bõven kibírja, ennél még többet is! Az meg hogy kétfélét, hát.. kb a szervezetnek ugyanannyira megterhelõ, mintha egyfélét szednél, viszont így az esetleges, már immunissá vált baktériumok is elpusztulhatnak. Ha nagyon izgulsz, valami probiotikumot vegyél be napona, mondjuk normaflore-t! És rendesen szedd be az antibiotikumot, ameddig a doki írta, még akkor is, ha már hamarabb jól érzed magad!
Az orvos nyilván nem azért írta fel õket, hogy ezzel tönkretegye a szervezetedet! Erre nem gondoltál? Egyébként meg az ilyen természetû kérdéseket személyesen az orvosodnak kellett volna feltenni! Ha meg két különbözõ orvos írta fel, akkor ugye tájékoztattad egyiket a másikról?
Nyugodtan vedd csak be a gyógyszereket, csak arra kell figyelned hogy vannak Antibiotikumok, melyek kiölik a bélflórát, és hasmenésed lesz tõle, amit vki. ajánlott Normoflore szer erre való, hogy az ilyen panaszokat enyhítse...

Tényleg nem baj, ha 2-3 naponta kakál az anyatejes babám?

Legjobb válasz: valóban nem baj állítólag egy hét is belefér még. Nekem 2 hónapos a fiam és most fordult elõ vele is, de aztán harmadik nap már megérkezett a "termés" :))

valóban nem baj állítólag egy hét is belefér még. Nekem 2 hónapos a fiam és most fordult elõ vele is, de aztán harmadik nap már megérkezett a "termés" :) )
Semmi baj. Az anyatejes babáknál nagyon eltérõ, hogy mikor van székletük. Van, aki naponta többször is kakil, és olyan is, aki akár 4-5 napig nem. Sõt, még az egy hét is normális, mert az anyatej jól emészthetõ, kevés salakanyag marad utána. Ha a széklete híg, és nem bogyószerû, akkor nincs szorulása. :)

Baj ha 2 étkezés között nasizik a babám?

Reggeli(kenyér és felvágott) után pl ma evett banánt.Tízóraizott 1 joghurtot, de ebédig meg evett egy negyed almát.Rendesen ebédelt (húsleves és barackf?zelék párolthussal volt az ebéd).Most sz?l?t eszik.Uzsonnára szendvicset eszik , de vacsiig még süt?tököt fog enni.Vacsira ugyanazt a f?zeléket eszi majd amit ebédre.

Legjobb válasz: Amíg gyümiket eszik és nem csokikat tol befelé addig nincs baj, pláne hogy utána a rendes kaját is mind bevágja....:D hol lenne ez már baj. Inkább örülj neki. Az én gyerekeimnek úgy kell imádkozni, hogy egyáltalán egyenek. :D

Amíg gyümiket eszik és nem csokikat tol befelé addig nincs baj, pláne hogy utána a rendes kaját is mind bevágja....:D hol lenne ez már baj. Inkább örülj neki. Az én gyerekeimnek úgy kell imádkozni, hogy egyáltalán egyenek. :D
szerintem ha kiirtad ide ezt a kérdést akkor nem tartod jónak. De nem rossz, ha te ezzel meg vagy elégedve. Nekem ez túl sok lenne, és félnék hogy olyan örökevö gyerek lesz, majd felnöttként túlsúlyproblémák lesznek. èn reggeli után nem adnék csak gyümölcöst, ha rosszul reggelizet adnék csak joghurtot vagy nehezebbet. aztán ebédre egy teljes fözeléket, nekem nem kap a lányom desszertet, mi sem eszünk. délután van édesség, pl keksz, joghurt, gyümölcs, süti. este pedig kenyér, sajt stb... vagy tejpép.
A kérdező hozzászólása: nem eszik sokat "nasira" sem... fél banán, negyen alma, 1 marék szõlõ stb egy-egy nasi de volt, hogy joghurtot evett, mert kivette a hûtõbõl, hogy azt enne :) nem eszik kekszeket sem csokit :) a csokit ha szeretnem sem enné :) puffasztott rizst szokott kapni, de azt is bioboltban veszem
A kérdező hozzászólása: én nem tartom rossznak, mert akkor nem adnék neki, viszont volt aki kérdezte, hogy miért eszik 2 étkezés között
Igazából egészséges dolgokat eszik, azzal nincs is baj, de jóformán egész nap. Szerintem inkább ez a probléma. Mert az oké, hogy egy-két étkezés között nasizik, de mindegyik között? az már soknak tûnik.
ahogy leírod szerintem nem jó. van olyan, hogy nem bírja ki a következõ étkezésig akkor tök jó, hogy gyümit eszik, de így állandóan nem jó mert nem tud a gyomra pihenni. próbálj ebédre 3 fogást adni, tehát a gyümit add oda a fõzi után hátha :)
Épp valamelyik nap beszéltem a gyümölcsökkel kapcsolatba a védõnénivel, és azt mondta, hogy napi 1x adjak neki gyümölcsöt, mert mondtam neki, hogy volt hogy 3x is adtam neki! szerintem nagyon sok az a gyümölcs amit adsz neki!! Hiába nem csokit, nyalókát stb adsz neki de ez így se jó ahogy csinálod! A gyümölccsel nem lehet kiváltani étkezést az csak a fejlõdõ szervezethez kell, és az immunrendszer erõsítésére, fenntartására! tudom hogy azt írtad hogy 2 étkezést között nasi de ez nem is nasi, hanem gyümölcs, amivel gyakorlatilag egésznap eteted 2 étkezés kivételével!!!!!

A babám 3hós múlt! Eddig cicizett, de most már két napja kevés, vagy nincs is tejem! Már megittuk az összes fagyasztotta! Mit adhatok neki enni, mert nem akarom tápszerezni? De ne hasfogósokat! Baj ha 2-3 naponta van csak kaka?

már almát kapott sokszor,de mit lehetne neki adni,ami kisegít ha végleg elfogy a tejcim??mikor lehet adni neki ezeket?de,du,este?és mennyit kell neki adni egyszerre?a másik probléma még,hogy soha nincs mindennap kaki,és persze neki is rosszabb!olyanokat írjatok,amik nem hasfogók!

Legjobb válasz: Ha jól tudom, kénytelen leszel tápszerezni, ha még csak 3 hónapos, ebben nincs tapasztalatom, szerencsére. viszont: Nem feltétlenül baj, ha nincs mindennap kaka, fõleg, ha anyatejes. A laktoherb teától (ha iszol) fájhat a hasa! (mellékesen az édesköményteától is, ami pukiztat, de ha nem ez a baja, akkor csak rosszabb lesz szegénynek) Az egyik ismerõsömnek az a "színes fényterápia" (bocsi, nem jut eszembe a hivatalos neve) bejött, több teje lett tõle. Ez pedig lehet, hogy hülyén hangzik, de igaz: most alakul a bélrendszere, mégpedig úgy, hogy már nem simán csak jön a kaki, hanem érzi az ingert, de nem tudja hogyan kell nyomni, és ezért szenved. (segíthetsz szélcsõvel, gyógyszertárban kapható, és természetesen a pocakmasszázs)Nálunk ez kb. 3 hét volt, mire megtanulta, hogyan kell nyomni. (utána tök mókás, ahogy trottyol:) )

Ha jól tudom, kénytelen leszel tápszerezni, ha még csak 3 hónapos, ebben nincs tapasztalatom, szerencsére. viszont: Nem feltétlenül baj, ha nincs mindennap kaka, fõleg, ha anyatejes. A laktoherb teától (ha iszol) fájhat a hasa! (mellékesen az édesköményteától is, ami pukiztat, de ha nem ez a baja, akkor csak rosszabb lesz szegénynek) Az egyik ismerõsömnek az a "színes fényterápia" (bocsi, nem jut eszembe a hivatalos neve) bejött, több teje lett tõle. Ez pedig lehet, hogy hülyén hangzik, de igaz: most alakul a bélrendszere, mégpedig úgy, hogy már nem simán csak jön a kaki, hanem érzi az ingert, de nem tudja hogyan kell nyomni, és ezért szenved. (segíthetsz szélcsõvel, gyógyszertárban kapható, és természetesen a pocakmasszázs)Nálunk ez kb. 3 hét volt, mire megtanulta, hogyan kell nyomni. (utána tök mókás, ahogy trottyol:) )
Szia! Én céklakapszulát eszek és elég jól van tejem.Szerintem próbáld ki, bár én ilyenkor már adtam neki leveseket, és abból zöldségeket:sárgarépát, krumpli, salátát fõzve kiegészítésként.

Baj ha 2 fiúval is randizok, találkozgatok?

Leszögezem, hogy nem járok még egyikkel sem, csak ismerkedünk. baj ez?

Legjobb válasz: Háát... nem etikus, de nem is akkora baj. Viszont ne ígérj egyiknek se semmit, és idejében közöld mindkettõvel,hogy mi a szitu (értsd, õt választod-e.). Ha ezeket elmulasztod,akkor tényleg ribi leszel.

Háát... nem etikus, de nem is akkora baj. Viszont ne ígérj egyiknek se semmit, és idejében közöld mindkettõvel, hogy mi a szitu (értsd, õt választod-e.). Ha ezeket elmulasztod, akkor tényleg ribi leszel.
Mivel nem vagy lekötve, nem hiszem, hogy gond lenne, feltéve, hogy nem hitegeted õket. Ha õk is csak randizgatásnak, ismerkedésnek fogják fel a dolgot, akkor belefér. Ha valamelyik kiemelkedik, és azt érzed, hogy õt akarod, akkor értelemszerûen a másikkal le kell zárni a dolgot.
R.ibanc? Mert a pasik nem egyszerre fûznek egy rakás csajt... -.- Figy, én amondó vagyok, hogy kár egy srácra alapozni, ha van más esélyes is, mert õk is közölhetik, hogy kösz de nincs folytatás, és akkor legalább nem az van, hogy alig ismertél két tök jó srácot, és rosszul választottál közülük. Csak ha az egyikkel komolyra fordul, akkor a másikkal rögtön közöld a tényállást, hogy ennyi volt, mert az úgy fair.
Hát próbáld megismerni õket jobban. Bár én férfi létemre mindig agyfaszt kapok, ha egy nõ nem tudja eldönteni kit akar. :) Lehet, hogy azért van, mert én ilyen hirtelen módon tudok beleszeretni emberekbe.
Szerintem most is R*banc én nem kevernék 2 fiúval 1szere ha lány lennék
A kérdező hozzászólása: Még egyikkel sem volt semmi, se csók semmi. csak ismerkedünk. Nem rég ismertem meg mind a kettõt. És persze ha úgy gondolom hogy az egyikkel komolyra fordulna a dolog akkor mindenképpen abbahagyom a randizgatást a másikkal. Lehet, hogy az egyikkel sem lesz semmi :)
Istenem de buz.ik vagytok.Nem jár egyikkel se csak ismerkedik.Miért lenne rib*anc?? komolyan ha ennyire gyökerek vagytok vagy féltékenyek h nektek nem jut nõ ássatok egy sírt és ugorjatok bele egy fejest!!
Szerintem nem baj. De amint döntöttél, hogy ki az akivel folytatni akarod, mindenképp tudasd a másik sráccal hogy sajnos vele nem fog mûködni. Az õszinteség a lényeg, és hogy ne tûnj el csak úgy szó nélkül.

Ha már elkezdtük 1, 5 hónapja a hozzátáplálást, nem baj, ha 2 napig csak tápszert kap?

Ebédre szokott zöldséget, gyümit enni, uzsira tejpépet kap. Azonban 2 napra megyünk anyósékhoz és ott inkább tápszert adnák neki egész nap.

Legjobb válasz: Nem baj, de biztosan tudsz vinni bébiételt, ha ott nem szeretnél fõzõcskézni. A tápszer már nem biztos, hogy annyira fedezné a kalóriaigényét, mint a szilárd étel.

Nem baj, de biztosan tudsz vinni bébiételt, ha ott nem szeretnél fõzõcskézni. A tápszer már nem biztos, hogy annyira fedezné a kalóriaigényét, mint a szilárd étel.
Miért nem akarsz neki üvegeset vinni kajciba? Amúgy nem baj, nem lesz belõle semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Még ne tud szépen enni, néha repül a kaja a kanálról, és ezt anyós nem szereti. (6 hós) A felesleges vitákat szeretném elkerülni! Köszönöma válaszokat!
pff már bocsi, de anyós akkor örüljön inkább hogy egyáltalán elmentek. Miatta ne változtass a gyerek étrendjén! De egyébként nem lesz belõle semmi baj, de lehet hogy tényleg nem fedezné az igényét már.
Egyet értek az utolsó válaszolóval 100%-ig!
Engem a legkevésbé sem érdekelne ki mit mond. Egy 6 hós babától senki ne várja el h szépen egyen. Úgy eszik ahogy tud! Mit vár anyósod h majd késsel villával fog enni a gyerek?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!