Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha ülni akar (8 db)

Az baj, ha 6 és fél hónapos kislányom nem tud kezén támaszkodva ülni? Ölben ülni akar, de egyedül nem tud.

Legjobb válasz: Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.

Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.
Ennyi idõsen még nem is célszerû ültetni. Akkor szabad csak, ha már önállóan tud felülni, ez pedig leggyakrabban 8-9 hónapos korban jön össze.
Ahogy a 3. válaszló írja. Az én fiam is 8, 5 hósan ült ki (mászásból) egyedül.
az én fiam is 6, 5 hónapos és õ sem tud, most próbálkozott vele de simán "felborult" :)
Fiam is 9 hónaposan ült támaszték nélkül elõször, pedig 7, 5 hónapos korától mászik.
Pontosan, ahogy a 3. írja. Ez egy tévhit, hogy a babák fél éves korukban ülnek. Persze, vannak, akik igen, de a többség csak a 8.-9. hónap körül.
Kislányom is épp ennyi idõs, de még nem is próbálgatja az ülést egyedül. Persze ölben szívesen ül, de szerencsére nem sokszor igényli, most kapott rá az oda-vissza forgás élményére, most az köti le :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtattatok. A nagyobbik lányom is úgy emlékszem, 8 hónapos volt, de most amiket olvasok a mozgásokról sok helyen azt írják, hogy a 6-7. hónapban már megtámaszkodik...

Nagy baj, ha már ülni akar? Nem korai még?

3,5 hós a fiam.

Legjobb válasz: Szia.lökött egy orvos ez...nem is értem.Szegény kicsike.Nagyon korai ültetni még.Majdnem négy hónapos,tehát ha a hasára teszed kinyomja magát,ezt produkálja fektetve,csak a kezedbe kapaszkodva.Ez nem ülni akarás.Remélem nem lesz baja ha már 2 hónapja ülteted.

Szia.lökött egy orvos ez...nem is értem.Szegény kicsike.Nagyon korai ültetni még.Majdnem négy hónapos, tehát ha a hasára teszed kinyomja magát, ezt produkálja fektetve, csak a kezedbe kapaszkodva.Ez nem ülni akarás.Remélem nem lesz baja ha már 2 hónapja ülteted.
Szia! De korai.Majd ha magától felül, az nem lesz korai.Ha nem akarsz neki gerincferdülést, ne ültesd.Az ülésbe húzást mi is csináljuk, és sokszor alig tudom visszaengedni, annyira ülni akar, de nem szabad.
Sokféle módszer van, legalább három (konduktorok Petõ intézet féle, Dévény Anna, meg a Fekete- ez az ültetés) Mindegyik azt állítja magáról, hogy csak és kizárólag az övé jó és hatásos, a többi meg kegyetlenség és rosszul mûködik. Mi is húztuk, nekünk csecsemõorvos barátnõm javasolta ezt, mert nyaki hipotóniával jött a világra. Nekünk bejött. Semmi baja azóta sem. A kérdésre válaszolva, sok mindent akarnak, amit nem lehet nekik. Gondold végig adsz majd neki kólát, chipszet mert õ azt akar vacsora helyett. Ugye, hogy nem? Itt is nemet kell mondani.
Igazad van, ne haragudj.Nem is hittem hogy folyton ültetnéd, csak hát nekünk ferde nyak problémával kellett küzdenünk, az egyik orvos ezt(gipszel rögzítik majd a helyes tartásba), a másik azt(fogyatékosan jött a világra ezen nem segíthetnek) mondta.Azóta feldühítenek a gyerekorvosok különbözõ nézetei, és hogy ennyire irányíthatnak másokat akik mellesleg bíznak bennük.Egyébként gyógytornász 2hónap alatt helyre hozta...szóval, ne haragudj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is. Mint írtam, inkább nem csináljuk minden nap a felhúzást, mert ha vissza akarom engedni, akkor sír (sõt néha ordít, visít), amint fekszik. Nem akarom, hogy emiatt legyen késõbb valami problémája, maradunk hason. Tornázni szoktunk, azt nagyon élvezi, folyamatosan vigyorog, gagyog közben, egyszer már kacagott is. :D
Szia!Csatlakozom, szerintem is korai.Nem ülni akar, inkább csak nagyobb látóteret szeretne, mert fekvõ helyzetben már nem olyan izgalmas számára. Ne hagyd, hogy ülõ pózban legyen, hidd el, ezzel ebben a korban ártasz neki. Tornáztatni persze szabad, de az teljesen más, mint amikor felülteted a babát.Felhúzod, majd 1-2 mp múlva visszaengeded a hátára, ez éppen annyi, amit még elbír a kis gerince.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nem akarok neki problémát, épp ezért kérdeztem. Nem is engedem neki, hogy üljön, már inkább nem is csináljuk minden nap a felhúzásokat, inkább van hason, hogy emelje a buksiját, úgy is erõsödik a nyaka. :) Csak néha annyira akaratos már most, mi lesz vele késõbb. :D
De, ennyi idõsen még nagyon korai. Egyáltalán nem szabad még ültetni, nem érett még meg a gerincoszlopa az üléshez. Persze, hogy tetszik neki ez a pozíció, mivel 3, 5 hónapig csak fekve láthatja a világot!
elfelejtettem, négy hónapos a kisfiam
Szerintem teljesen jól csináltad az ülésbe húzást. Nekünk is orvos javasolta, hogy kezdjük el 6 hetesen. Az én fiam is szeptemberi. Mostanra már õ is úgy csinál, mint a te fiad. Sõt, ha a combjaimra fektetem és a lábujjamra emelem a lábam (így kb. 170fokos szögben van, nem teljesen vízszintesen) már akkor emeli a fejét és könyökkel támaszt alá és nyomja ülésbe magát. Természetesen én sem hagyom, de meg lehet õket is érteni. Szóval, a lényeg, hogy hátha segíthetek: én azt csinálom, hogy ülésbe húzom és rögtön felveszem. Így nem kell csalódnia és sírnia, hogy vissza kell feküdnia. Utána leteszem a játszószõnyegre. Nincs semmi sírás. Mindig pelenkázás után "kelünk fel" így.

17 hetes terhes vagyok, az normális dolog, hogy nem tudok ülni hosszú ideig nagyon nyom és ha fel akarok állni fáj a farok csontom. Ügye ez nem jelenti azt, hogy baj lenne?

Legjobb válasz: Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!

Szia! 20hetes terhes vagyok. Ez a probléma már szinte az elejétõl kezdve elkísér. Fõleg ha sokat mozgok vagy guggolok. A nõgyógyász azt mondta, kérdezzem meg a háziorvost. A háziorvos azt mondta, kérdezzek meg egy ortopédust. Az ortopédus aztán csinált egy ultrahangot, mert hogy terhesen ez az egyetlen vizsgálat, amit meg tud csinálni. Ebbõl azt látta, hogy nagy baj nincs (nincs folyadék, vagy mi), fájdalomcsillapítót a terhességem miatt nem tud adni, azaz semmit sem, csak annyit tud ajánlani, hogy feküdjek a bal oldalamon (mert nekem ez csak a jobb oldalon fáj) és tegyek párnát a térdeim közé. Ezt csinálom is. Meg megkérdeztem, hogy ezzel járhatok-e terhes jógára. (Mivel nincs folyadék:igen.) Járok terhes jógára és fõként a bal oldalamom alszok kispárnával. Sokat pihenek és így sokkal jobb. Kevesebbszer fáj. RÖVIDEN: menj el egy ortopédushoz (háziorvosi beutaló kell hozzá, vagy priváthoz kell menni) és majd õ segít. Vagy próbáld ki, ami nekem segített. Minden jót!
Szia! Én jelenleg a második babámat várom, és mind a 2 terhességemnél elkísér ez a probléma... Ha leülök, alig tudok felállni, egyszerûen mintha beragadna derekam, a farokcsontom, a csípõm, mindenem! Kínszenvedés kiegyenesedni! A szülés után teljesen elmúlt. Most a 2. terhességgel ugyanígy elõjött!


3 és fél hónapos kisfiam mindenáron ülni akar. Nem baj, ha hagyon próbálkozni?

Nem ültetem fel, csak leülök, az ölembe veszem, kicsit hátra d?lök és hagyom, hogy próbálkozzon. Még a kezemmel sem segítek, de nem is kell, mert sokszor magától szinte függ?leges helyzetbe emelkedik. Akkorákat nyög er?lködés közben :) Ugye ezzel nem terhelem meg a gerincét?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj.A fiam is ilyen korban kezdett el ücsörögni,és a sok gyakorlásból ügyes ülés lett,és a gerincének sincs semmi baja.

Szerintem nem baj.A fiam is ilyen korban kezdett el ücsörögni, és a sok gyakorlásból ügyes ülés lett, és a gerincének sincs semmi baja.
Ezzel még nem. Az a gázosabb ha "belekényszerítik" pl babakocsiba ülõ hejzetbe, vagy kipányvázzák párnákkal, mondjuk így se tudja megtartani magát.és ez kényelmetlen nekik.

Babám 9 hónapos, nem ült fel egyedül, de ha fogjuk állandóan ülni akar! Baj, ha ültetem? Beletehetem az IKEA-s etetőszékbe?

Legjobb válasz: Ha stabilan ül (nem borul fel pld. a szõnyegen ülés közben) akkor már nyugodtan beleteheted.

Ha stabilan ül (nem borul fel pld. a szõnyegen ülés közben) akkor már nyugodtan beleteheted.
Etetõszékben rég ehetne/ülhetne, eddig hol evett? Az nem olyan sok idõ, szerintem a hozzátáplált babák nagytöbbsége 6 hónapos korától abban eszik, holott a nagyrészük korántsem ül egyedül. Szerintem ezt az ültetésdolgot úgy kéne értelmezni, hogy egy 3-4 hóst azzal kíntatni , hogy két párna közt megtámasztva görnyedve üljön...na ez biztosan gerincterhelõ! De egy kilenchós, aki ugyan nem egyedül ül fel, de simán 10-20 percet ücsörögve szöszöl, játszik, nem hinném, hogy alkalmatlan lenne a teste az ülésre.:) a te kicsid is elvárja, mint az enyém, hogy felültetsd, szereti ha mondjuk apa egy órát is karban hurcolja és úgy dumálnak, játszanak, sétálnak? Az én fiam ilyen kis lusti, õt is beleültettem a pancsolójába 8, 5 hósan, mert ha szerintem nem teszem, még most sem ülne föl egyedül. Kellett a segitség, a forgásoknál is így volt...szóval nem kicsi már az üléshez.
A kérdező hozzászólása: Eddig pihenõszékben evett, azt állítottam ülõ helyzetbe. De, az sokkal kényelmesebb volt, ugyanis teljesen ki van párnázva, ezért kérdeztem, hogy beleültethetem-e, mert mûanyag az egész és jobban kell magát tartani benne.

Baj, ha a 4 hónaposom folyton fel akar ülni?

Legjobb válasz: Nem,csak ne ültesd!

Nem, csak ne ültesd!

Baj, ha mindig ülni akar?

4 hónapos kisbabám nem hajlandó ölben csak ülve megmaradni, ha nem így fogom sír, viszont félek, hogy ártok a gerincének. Folyton felhúzza magát, er?lködik, ha fektetve fogom. Ölben viszont nagyon szeret lenni, úgyhogy azt nem tehetem meg, hogy nem veszem fel, járkálni viszont nem tudok vele órákat, hogy "egyenesben" legyen. Általában 10-15 percet fogom így két evés között, beszélek hozzá v. csörg?zünk, aztán leteszem a játszósz?nyegre amíg el nem alszik. Ez nagyon rossz a gerincének?

Legjobb válasz: Úgy vedd ölbe, hogy neked dõl a hátával, akkor emgtámasztod annyira, hogy ne legyen gond, szerintem.

Úgy vedd ölbe, hogy neked dõl a hátával, akkor emgtámasztod annyira, hogy ne legyen gond, szerintem.
Az én hathónaposom sem tud még ülni, de már nem egészen négy hónapos kora óta nem szereti, ha úgy tartom, mint egy újszülöttet, õ is ültetve szeret az ölemben lenni. Én azt vettem észre, hogy a hátát is tudja már tartani, csak a törzsét nem. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy nem baj ez, így legalább nézelõdik.
Az én kisfiam 6 hetes kora óta húzza fel magát, állandóan ülni szeretne. Én is mindíg úgy fogom, hogy félig döntve, persze van hogy Õ az erõsebb. Szerintem nem lesz tõle baja, ha csak keveset van így.
A kérdező hozzászólása: Megtámasztani megtámasztom a karommal, csak azt hallottam, hogy addig amíg nem ül legyen mindig egyenesben a gerince, ezért tettem fel a kérdést.
Kislányom 3 hónapos, de nem egészen két hónapos kora óta a kezemben ül. Már felhúzza magát egy picikét. Teljesen egyenes a gerince. És nem ártott neki. Persze ez gyerekfüggõ.

9hónapos lányom nem próbálkozik a felüléssel, szerintem nemis szeret annyira ülni, inkább egész nap hason van. Ha felültetem, eldől kb 10mp múlva. Ez baj? Ültessem? Párnázzam ki? Nem nagyon akarok semmit erőltetni.

Legjobb válasz: Szerintem ne erõltesd,egyáltalán nem baj,hogy nem ül még,van olyan baba sok aki csak ezután kezdi.majd meglátod egyik napról a másikra produkál.Lányom is sokáig csak kúszott,már el voltam keseredve,aztán egyik nap mászni kezdett,a köv. nap meg felállt,harmadik nap meg állásból leült.Szval ne aggódj,biztos hogy nincs baj.

Szerintem ne erõltesd, egyáltalán nem baj, hogy nem ül még, van olyan baba sok aki csak ezután kezdi.majd meglátod egyik napról a másikra produkál.Lányom is sokáig csak kúszott, már el voltam keseredve, aztán egyik nap mászni kezdett, a köv. nap meg felállt, harmadik nap meg állásból leült.Szval ne aggódj, biztos hogy nincs baj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!