Találatok a következő kifejezésre: Baj, ha ülni (28 db)

Az baj, ha 6 és fél hónapos kislányom nem tud kezén támaszkodva ülni? Ölben ülni akar, de egyedül nem tud.

Legjobb válasz: Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.

Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.
Ennyi idõsen még nem is célszerû ültetni. Akkor szabad csak, ha már önállóan tud felülni, ez pedig leggyakrabban 8-9 hónapos korban jön össze.
Ahogy a 3. válaszló írja. Az én fiam is 8, 5 hósan ült ki (mászásból) egyedül.
az én fiam is 6, 5 hónapos és õ sem tud, most próbálkozott vele de simán "felborult" :)
Fiam is 9 hónaposan ült támaszték nélkül elõször, pedig 7, 5 hónapos korától mászik.
Pontosan, ahogy a 3. írja. Ez egy tévhit, hogy a babák fél éves korukban ülnek. Persze, vannak, akik igen, de a többség csak a 8.-9. hónap körül.
Kislányom is épp ennyi idõs, de még nem is próbálgatja az ülést egyedül. Persze ölben szívesen ül, de szerencsére nem sokszor igényli, most kapott rá az oda-vissza forgás élményére, most az köti le :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtattatok. A nagyobbik lányom is úgy emlékszem, 8 hónapos volt, de most amiket olvasok a mozgásokról sok helyen azt írják, hogy a 6-7. hónapban már megtámaszkodik...

Baj, ha egy baba meg nem tud ulni 9 honaposan?

Kisfiam meg nem tud ulni. Ha leultetem par masodperc utan eldol vagy oldalasan ul, ugy jatszik tovabb. Maszik, felall, butorokba kapaszkodva lepeget de nem ul.

Legjobb válasz: valóban 9 hónaposan már szoktak ülni, de ha akkora baj lenne, akkor csak mondott volna valamit a védõnõ. milyen jófej lehet.. paráztat, de nem nyugtat meg. :S

valóban 9 hónaposan már szoktak ülni, de ha akkora baj lenne, akkor csak mondott volna valamit a védõnõ. milyen jófej lehet.. paráztat, de nem nyugtat meg. :S
én voltam egy konduktornál, aki a Petõ intézetben dolgozik.õ azt mondta, hogy 9 hónaposan magától, elengedett kézzel kell ülnie.a helyedben elvinném orvoshoz, inkább feleslegesen menj.
Az azért más, ha a gyerkõc még nem változtat helyet (nem mászik, nem kúszik, nem lépeget) és úgy nem ül még, és az is más, ha mindezeket csinálja, de nem képes megtartani magát ülésben, szerintem.
Egyáltalán nem baj! Kisfiam sem ült még ennyi idõsen, sõt, 1O hónaposan sem, mert nem mászott még, ezért nem ült fel magától. Addig pedig nem szabad ültetni, majd csak ha egyedül felül. Ne izgulj, minden baba máskor kezdi el a dolgokat, attól még tökéletesen "mûködik" a kicsikéd. :)
Az én fiam 9-én lesz 9 hónapos, de még õ sem ül. Most kezdett kutyázni. A védõnõ szerint nincs vele semmi baj. Azt mondta hogy nincs még lemaradva egyáltalán! És attól mert nem ül még magától én pl. nem mózeskosárban tologatom, hanem egy fokozattal felemeltem a háttámlát. Így még inkább fekszik, mint ül, de szeret így sétálni!
Sok paraztatas... az enyem 7 honaposan fordult at, gondolhatod mit össze aggodtam. Aztanmeg abban a honapban megtanult felülni es az eg egy adta vilagon semmi mast nem csinalt csak ült onnantol fogva. tiz honapos lesz es 2 hete tud maszni, nemnagyon szaggatta a gyeplöt, hogy barmit is hamar megtanuljon. persze vittem orvoshoz (külföldön elünk) de nem foglalkoztak vele, mondtak, hogy majd csinalja. Azt gondolom a te kisfiadnak vagy nem kenyelmes vagy nemakarja vagy lusta ra. Otthon az en gyerekemnel sokkal gyorsabban es ügyesebben fejlödö gyerekeket küldtek ilyen-olyan szakemberhez. Biztosan vannak kirivo esetek amikor kell de nemhinnem, hogy neked ne szoltak volna, ha kene vinned vhova. En megtanultam türelmesnek lenni, mar huzkodja magat a lanyaom allasba, segitseggel percekig alldogal, foga meg pl egy szal sem. szerintem varj es majdcsak megtanulja.
Én aggódnék már egy kicsit, és vinném megmutatni valakinek. Akkor még mózesben tologatod?
ez fura.nekunk is ulttetni kellet a merlegre, mondjuk az en lanyom egy jo ideje ul mar.9hos. ha felall akkor nem billeg?esetleg eggyensulyzavarra tudnek gondolni, lehet azert dol el. probalkozik ulni vagy egyaltalan nem is akar?
enyém még csak 5 hónapos, így kicsit utánaolvastam: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes "Megtámasztás nélkül ülni nagyjából 10 hónaposan tud, de ez nem kõbe vésett szabály, mert ez nagyban összefügg azzal, mennyi ideig kúszott és mászott elõtte. Azok a babák, akik késõbb kezdenek csak kúszni-mászni, általában késõbb tudnak támaszték nélkül ülni." http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/tud-e-mar-ulni-a-baba remélem segítettem. :)
Háááá Ha nagy baj lenne akkor a doki elküldte volna szakrendelésre
Hát csak azért érdekes, mert írod hogy mászik, kapaszkodva feláll, lépeget...szóval akkor erõs lehet a kis izomzata már elégg, szóval akkor nem értem miért nem ül.
Sehova ne vidd, nem kell ide orvos. Az én kicsi lányom 7, 5 hónaposan állt fel, onnantól semmi nem érdekelte, csak az állás, mindenhol. Felültettem, de õ is dõlt és egyik napról a másikra, 10 hónaposan, mászásból rájött, hogy kell felülnie, onnantól magabiztosan ült. Ne hallgass senkire, a babák nem fejlõdnek egyformán. Nincs a babáddal semmi baj!

Baj ha meg nem maszik es nem tud felulni es magaban ulni a kislanyom?

7 es fel hosak leszunk lassan es meg csak forgolodni tud hasrol hatra es hatrol hasra.mar kezdek aggodni.

Legjobb válasz: felülni magában ülni nem baj hogy nem tud. az én lányom is 7 hónaposan kezdett kúszni szerintem nem vagy elkésve semmirõl ne siettesd! tök rendben van a kislányod.

felülni magában ülni nem baj hogy nem tud. az én lányom is 7 hónaposan kezdett kúszni szerintem nem vagy elkésve semmirõl ne siettesd! tök rendben van a kislányod.
Ne aggódj, teljesen rendben van még. A felülés a mászás után jön majd. Mire észbekapsz, csak leshetsz majd, hogy hol a gyerek! :) Kisfiam hason utált lenni, 6 hósan kezdett el egyik napról a másikra forogni mindkét irányba (addig csak hátról hasra tudott, de kiabált, hogy fordítsuk vissza), aztán kb. 1 hét alatt hason elkezdett kúszni, négykézláb hintázni, 7 hós kora óta kúszik mint a gyík és állandóan hason van! Pillanatok alatt átmegy a szoba másik felébe. Most 8, 5 hós, már néha megtesz egy lépést mászásban, szerintünk nagyon rövid idõn belül rájön, hogy hogyan másszon. A tied is rá fog jönni hamarosan a kúszás "ízére", csak gyõzd majd követni! Rakd sokat a földre hason és tegyél izgalmas dolgokat, játékokat olyan messze tõle, hogy ne érje el, csak mozgással. Ezzel ösztönözheted, hogy érte menjen! Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom es mindenkinek boldog babazast es jo egesszseget !!! :) )


Nagy baj, ha már ülni akar? Nem korai még?

3,5 hós a fiam.

Legjobb válasz: Szia.lökött egy orvos ez...nem is értem.Szegény kicsike.Nagyon korai ültetni még.Majdnem négy hónapos,tehát ha a hasára teszed kinyomja magát,ezt produkálja fektetve,csak a kezedbe kapaszkodva.Ez nem ülni akarás.Remélem nem lesz baja ha már 2 hónapja ülteted.

Szia.lökött egy orvos ez...nem is értem.Szegény kicsike.Nagyon korai ültetni még.Majdnem négy hónapos, tehát ha a hasára teszed kinyomja magát, ezt produkálja fektetve, csak a kezedbe kapaszkodva.Ez nem ülni akarás.Remélem nem lesz baja ha már 2 hónapja ülteted.
Szia! De korai.Majd ha magától felül, az nem lesz korai.Ha nem akarsz neki gerincferdülést, ne ültesd.Az ülésbe húzást mi is csináljuk, és sokszor alig tudom visszaengedni, annyira ülni akar, de nem szabad.
Sokféle módszer van, legalább három (konduktorok Petõ intézet féle, Dévény Anna, meg a Fekete- ez az ültetés) Mindegyik azt állítja magáról, hogy csak és kizárólag az övé jó és hatásos, a többi meg kegyetlenség és rosszul mûködik. Mi is húztuk, nekünk csecsemõorvos barátnõm javasolta ezt, mert nyaki hipotóniával jött a világra. Nekünk bejött. Semmi baja azóta sem. A kérdésre válaszolva, sok mindent akarnak, amit nem lehet nekik. Gondold végig adsz majd neki kólát, chipszet mert õ azt akar vacsora helyett. Ugye, hogy nem? Itt is nemet kell mondani.
Igazad van, ne haragudj.Nem is hittem hogy folyton ültetnéd, csak hát nekünk ferde nyak problémával kellett küzdenünk, az egyik orvos ezt(gipszel rögzítik majd a helyes tartásba), a másik azt(fogyatékosan jött a világra ezen nem segíthetnek) mondta.Azóta feldühítenek a gyerekorvosok különbözõ nézetei, és hogy ennyire irányíthatnak másokat akik mellesleg bíznak bennük.Egyébként gyógytornász 2hónap alatt helyre hozta...szóval, ne haragudj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is. Mint írtam, inkább nem csináljuk minden nap a felhúzást, mert ha vissza akarom engedni, akkor sír (sõt néha ordít, visít), amint fekszik. Nem akarom, hogy emiatt legyen késõbb valami problémája, maradunk hason. Tornázni szoktunk, azt nagyon élvezi, folyamatosan vigyorog, gagyog közben, egyszer már kacagott is. :D
Szia!Csatlakozom, szerintem is korai.Nem ülni akar, inkább csak nagyobb látóteret szeretne, mert fekvõ helyzetben már nem olyan izgalmas számára. Ne hagyd, hogy ülõ pózban legyen, hidd el, ezzel ebben a korban ártasz neki. Tornáztatni persze szabad, de az teljesen más, mint amikor felülteted a babát.Felhúzod, majd 1-2 mp múlva visszaengeded a hátára, ez éppen annyi, amit még elbír a kis gerince.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nem akarok neki problémát, épp ezért kérdeztem. Nem is engedem neki, hogy üljön, már inkább nem is csináljuk minden nap a felhúzásokat, inkább van hason, hogy emelje a buksiját, úgy is erõsödik a nyaka. :) Csak néha annyira akaratos már most, mi lesz vele késõbb. :D
De, ennyi idõsen még nagyon korai. Egyáltalán nem szabad még ültetni, nem érett még meg a gerincoszlopa az üléshez. Persze, hogy tetszik neki ez a pozíció, mivel 3, 5 hónapig csak fekve láthatja a világot!
elfelejtettem, négy hónapos a kisfiam
Szerintem teljesen jól csináltad az ülésbe húzást. Nekünk is orvos javasolta, hogy kezdjük el 6 hetesen. Az én fiam is szeptemberi. Mostanra már õ is úgy csinál, mint a te fiad. Sõt, ha a combjaimra fektetem és a lábujjamra emelem a lábam (így kb. 170fokos szögben van, nem teljesen vízszintesen) már akkor emeli a fejét és könyökkel támaszt alá és nyomja ülésbe magát. Természetesen én sem hagyom, de meg lehet õket is érteni. Szóval, a lényeg, hogy hátha segíthetek: én azt csinálom, hogy ülésbe húzom és rögtön felveszem. Így nem kell csalódnia és sírnia, hogy vissza kell feküdnia. Utána leteszem a játszószõnyegre. Nincs semmi sírás. Mindig pelenkázás után "kelünk fel" így.

Baj ha 7és fél hós babám nem tud még egyedül ülni? Hogy segíthetek neki hogy megtanulja?

Csak úgy ül ha meg van támasztva a háta.Szoktuk gyakorolni,de elborul egy id? után.Az etet?székben szépen ül,de néha az oldalát megtámasztja,de szeret ülni.

Legjobb válasz: Persze, hogy szeret ülni, ha ülteted! Az ülés a mászás után jön, négykézlábról ül majd le. Azzal segíthetsz neki, hogy nem ülteted, mert csak ártasz vele neki!

Persze, hogy szeret ülni, ha ülteted! Az ülés a mászás után jön, négykézlábról ül majd le. Azzal segíthetsz neki, hogy nem ülteted, mert csak ártasz vele neki!
Bõven ráér még! Majd négykézláb után ül le, ha hagyod, hogy a normál természetes fejlõdése bontakozzon ki és nem ülteted. Sok baba csak 11 hósan jut el az ülésig :)
Az én kisfiam sem ül még stabilan, pedig már kúszik, mászik és felhúzza magát állásba. (7 hós)

Baj ha a 8, 5 hós babám nem áll még fel nem mászik? Nem csak magától nem állfel hanem egyáltalán nem is tudnám állítani mert összerogyik. Ülni egy hete tud egyedül de magától még nem ült fel.

Legjobb válasz: Jó húsban van a babád..... A lányom 23 hónapos,és 10,5 kg.A barátnöm ugyanennyi idös fia 11,5kg. Hát másznia már kellene.Az,hogy a lábai összerogynak nem jó.Kérdezd meg a gyerekorvosotokat.Lehet a súlya miatt nem bír.....8,5 hósan fel is kellene ülnie. Szakemberrel én mindenfe´leképpen beszélnék.

Jó húsban van a babád..... A lányom 23 hónapos, és 10, 5 kg.A barátnöm ugyanennyi idös fia 11, 5kg. Hát másznia már kellene.Az, hogy a lábai összerogynak nem jó.Kérdezd meg a gyerekorvosotokat.Lehet a súlya miatt nem bír.....8, 5 hósan fel is kellene ülnie. Szakemberrel én mindenfe´leképpen beszélnék.
Az, hogy nem mászik, az lehet baj, meg hogy még önállóan nem ül. Az én fiam kb. 10 hónaposan állt fel, de õ elég jó súlyban lévõ baba, ezért is volt nehéz az állás. Viszont Õ 7 hós korától egészen 11 hós koráig mászott és még utána is, de felállt magától. Beszélned kéne más anyukákkal is, illetve a védõnõvel, vagy gyerekorvossal, mit javasol.
A kérdező hozzászólása: Ül egyedül! Csak fekvésbõl nem ül fel. 9 kg. Oldalra gurulva közlekedik.
ez hülyeség, hogy a súlya miatt. meg nem tudod, milyen magasság társul hozzá. az enyém is 9, 5 kiló és 73 centi volt 8 hónaposan, mégis felállt, és akkor már másfél hónapja felült magától. most meg 9, 5 hónapos, és alig 10 kiló, nem hízott valami sokat, ilyen volt a fejlõdési üteme. attól még hogy a babája 8, 5 hónaposan 9 kiló, simán lehet 1 éves korára 10... na csak ennyi. szerintem amúgy valamit kéne már csinálnia, úgyhogy beszélj a dokival, de nem a súlya lesz a gond szerintem. hanem lehet, hogy egy kis torna fog segíteni.
Szerintem még egyátalán nincs lekésve semmirõl! Az én kisfiam 9 hónapos volt, amikor felült magától, 2 hét múlva elkezdett kúszni, aztán 10 és fél hónaposan kezdett mászni, 11 hónaposan felállt, most 12 és fél hónapos, a bútorok mellett kapaszkodva lépeget. A doktornõnk és a védõnõ is azt mondta, minden rendben van vele. Nem kell minden babának 1 évesen szaladnia. Szóval szerintem semmi okod az aggodalomra.
az a baj, hogy nem mászik. hogy egyedül nem ül fel, az még nem. kérdezz rá a védõnõnél, orvosnál.
A kérdező hozzászólása: köszi.:) Elõzõ válaszolóknak: 72 cm a babám és formás nem elhízott.
szia!azen fiam is 8, 5 hos es 10, 5 kg es nem maszik csak neha, de mar all egyedul, csak meg nem tud jarni...szoval a suly nem gond!!!!!!
Az, hogy összerogyik jelentheti azt is, hogy laza izomzatú.Kérdezz rá a dokinál mindenképp, mert ezt gyógytornával gyorsan tudják korrigálni!

Az 5 hónapos kisifunk már próbál ülni. Sikerül is neki többször, tartja is magát míg elfárad, aztán újra próbálkozik. Baj ha már több időre a hordozóba teszem?

Sikerül is neki többször felhúzni magát az ölünkb?l egyedül, tartja is magát míg elfárad, aztán újra próbálkozik.Nem er?ltetjük. Gondolom ezért nem szeret már hosszabb ideig a játszósz?nyegen feküdni, vagy akár a kiságyban maradni.

Legjobb válasz: Miért lenne baj? Ha akar, próbálkozzon csak:-) Tudja õ, mit bír...

Miért lenne baj? Ha akar, próbálkozzon csak:-) Tudja õ, mit bír...

Baj, ha a 7 hónapos fiam még nem tud ülni?

26-án lesz 7 hónapos, próbálam ülve letenni, de csak pár másodpercig tartja meg magát a kezére támaszkodva, aztán el?re bukik. Nem is akarom ezt er?ltetni, mert gondolom árt a gerincének. Viszont már két hete kúszik, nagyon gyorsan, valahogy nem f?ti a vágy, hogy egyhelyben legyen :)

Legjobb válasz: Ha kúszik, szerintem egyáltalán nem baj. Kitámasztani állítólag tényleg nem jó, amig magától nem ül. Ne aggódj!:)

Ha kúszik, szerintem egyáltalán nem baj. Kitámasztani állítólag tényleg nem jó, amig magától nem ül. Ne aggódj!:)
Nekem a lányom 7 hós, de õ sem tud még ülni rendesen.De elég picit támaszkodnia, vagy ha etetõszékbe rakom ott megtámasztja a tálca és ugy jó.A lányom még kuszni sem tud, de állítolag ez normális
Dehogy baj! Az lehet, hogy sok anyukától hallod, hogy "6 hónaposan ült" vagy korábban, de az általános az, hogy a babák 9 hónapos korukra tudnak egyedül felülni. De ez is változó lehet, van, aki hamarabb, van, aki kicsit késõbb. Szóval nyugi, nem baj!
A lányom 7 hónaposan ült fel a fiam most 8 és még semmi. Ne izgulj még van idejük :)

3 és fél hónapos kisfiam mindenáron ülni akar. Nem baj, ha hagyon próbálkozni?

Nem ültetem fel, csak leülök, az ölembe veszem, kicsit hátra d?lök és hagyom, hogy próbálkozzon. Még a kezemmel sem segítek, de nem is kell, mert sokszor magától szinte függ?leges helyzetbe emelkedik. Akkorákat nyög er?lködés közben :) Ugye ezzel nem terhelem meg a gerincét?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj.A fiam is ilyen korban kezdett el ücsörögni,és a sok gyakorlásból ügyes ülés lett,és a gerincének sincs semmi baja.

Szerintem nem baj.A fiam is ilyen korban kezdett el ücsörögni, és a sok gyakorlásból ügyes ülés lett, és a gerincének sincs semmi baja.
Ezzel még nem. Az a gázosabb ha "belekényszerítik" pl babakocsiba ülõ hejzetbe, vagy kipányvázzák párnákkal, mondjuk így se tudja megtartani magát.és ez kényelmetlen nekik.

Babám 9 hónapos, nem ült fel egyedül, de ha fogjuk állandóan ülni akar! Baj, ha ültetem? Beletehetem az IKEA-s etetőszékbe?

Legjobb válasz: Ha stabilan ül (nem borul fel pld. a szõnyegen ülés közben) akkor már nyugodtan beleteheted.

Ha stabilan ül (nem borul fel pld. a szõnyegen ülés közben) akkor már nyugodtan beleteheted.
Etetõszékben rég ehetne/ülhetne, eddig hol evett? Az nem olyan sok idõ, szerintem a hozzátáplált babák nagytöbbsége 6 hónapos korától abban eszik, holott a nagyrészük korántsem ül egyedül. Szerintem ezt az ültetésdolgot úgy kéne értelmezni, hogy egy 3-4 hóst azzal kíntatni , hogy két párna közt megtámasztva görnyedve üljön...na ez biztosan gerincterhelõ! De egy kilenchós, aki ugyan nem egyedül ül fel, de simán 10-20 percet ücsörögve szöszöl, játszik, nem hinném, hogy alkalmatlan lenne a teste az ülésre.:) a te kicsid is elvárja, mint az enyém, hogy felültetsd, szereti ha mondjuk apa egy órát is karban hurcolja és úgy dumálnak, játszanak, sétálnak? Az én fiam ilyen kis lusti, õt is beleültettem a pancsolójába 8, 5 hósan, mert ha szerintem nem teszem, még most sem ülne föl egyedül. Kellett a segitség, a forgásoknál is így volt...szóval nem kicsi már az üléshez.
A kérdező hozzászólása: Eddig pihenõszékben evett, azt állítottam ülõ helyzetbe. De, az sokkal kényelmesebb volt, ugyanis teljesen ki van párnázva, ezért kérdeztem, hogy beleültethetem-e, mert mûanyag az egész és jobban kell magát tartani benne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!