Találatok a következő kifejezésre: Babona vagy alapja, (4 db)

Ez csak babona vagy van alapja is?

Miért mondják, hogy nem szabad kihúzni az ?sz hajszálakat? Hallottam már, hogy "na húzd ki, mert még több lesz", ez csak babona, vagy tényleg így van?

Legjobb válasz: babona, semmi alapja nincs nem attól lesz több, hogy egyet kihúzol

babona, semmi alapja nincs nem attól lesz több, hogy egyet kihúzol
Babona, alapja van, csak nem "ezoterikus" :) Ha egyszer kihúzol a hajadból egy õsz hajszálat onnantól kezdve állandóan azokat fogod keresni, ezért lesz "egyre több"

Biztos hallottátok már hogy teherbe esés előtt nem szabad venni kisbabaholmikat! Mert akkor nem jön össze a baba! Szerintetek ez csak babona vagy van alapja? Vélemények?

Legjobb válasz: Igazából babona. De még senkit nem hallottam,hogy bevásárolt volna mielõtt poz. tesztje lett volna. Biztos,hogy nem befolyásolja a ruha vásárlás a babát, de nem is érdemes kis holmikból felpakolni, mondjuk az esküvõ után. hiszen azok ráérnek a terhesség harmadik trimeszteréig. Addig vannak fontosabb dolgok is.

Igazából babona. De még senkit nem hallottam, hogy bevásárolt volna mielõtt poz. tesztje lett volna. Biztos, hogy nem befolyásolja a ruha vásárlás a babát, de nem is érdemes kis holmikból felpakolni, mondjuk az esküvõ után. hiszen azok ráérnek a terhesség harmadik trimeszteréig. Addig vannak fontosabb dolgok is.
Én nemrég még ha nem is hittem benne, de adtam rá... 7 hetes voltam, mire olyan igazán felfogtam, hogy õ a pocakban van... Elkezdtünk jobban tervezgetni, utánanéztünk dolgoknak, a listaösszeállítás elindult, és mire megtalálja az ember, hogy mibõl mik az igényei, és mit engedhet meg magának, akár több hónap lehet, bár én itthon voltam, ráértem egész nap ezzel foglalkozni. Meg nem vettük õket, de kezdett tisztulni a kép... 10 hetesen elveszítettem õt. A következõnél, megbeszéltük a férjemmel, apránként vásárolunk, az elejétõl. Elõbb-utóbb úgyis lesz baba, aki felhasználja. Képtelenek vagyunk egyszerre megvenni, muszáj elosztani 7-8 hónapra. Semmit nem jelent, nem ezen múlik. Esetleg akkor tolnám el a vásárlást, ha fizikailag nem lenne helye, de nálunk elég sok tároló helyiség van, ahol simán meglesznek fél évet is akár... De babonából semmiképp.
Bocsi, most nézem, hogy teherbeesés elõtt... A vetélés óta ez sem áll tõlem távol, és ha valami visszautasíthatatlanul jó, és van annyi a számlánkon, meg fogom venni, minden lelkifurdalás nélkül.
Ez érdekes, mert én is mindig elsétálok a babaosztályra "szétnézni" de megvenni még soha nem mertem semmit.
Szia. Mindenre van példa és annak az ellenkezõjére is. Venni mi nem vettünk semmit amíg csak próbálkoztunk most 24 hetesen álltunk neki a vásárlásnak, szépen lassan, apránként. A baráti körömben viszont volt olyan apuka aki vett valami babás apróságot a nejének a próbálkozás ideje alatt és két hónapra rá kopogtatott náluk a gólya. Az egyik barátnõmék majd egy éve próbálkoztak már amikor a sógornõje átvitte hozzájuk az õ gyerekérõl lemaradt babás dolgokat (nekik úgyis jó lesz majd és náluk el fér címszóval) és három hét múlva kiderült, hogy jön a baba, azóta már öt hónapos a kicsi fiú. Nos ez a két példa éppen az ellenkezõje annak amit kérdeztél. :) ) A barátnõm a mai napig azt mondja, hogy azért jött össze mert ott voltak a kis ruhák.
az én barátnõm is sokat vásárolt a próbálkozás idején, négy hónap alatt meglett a baba, de addig minden hónapban, amikor megjött zokogva rakta a padlásra, és amikor próbálkoztak a peteérés környékén és utána, akkor apránként szedegette elõ õket, de aztán négy hónap múlva lent maradtak, jó volt így? nem? én nem tudom, én nem vettem, de nem hiszem, hogy emiatt késne a gyerekáldás.....
Én már mikor csak beszéltünk a babáról megvettem pl. a babakocsit. Az elsõ hónapban összejött a baba :o) Szerintem babona. 30 hetes kismami

Babona vagy van alapja, hogy ha megütöm a hasam folt lehet a babán ha megszületik?

A kutyánk örömében felkapta a fejét és alulról megütötte a hasam. Nem fájt,de megéreztem. Utána nem volt semmi(fájdalom,görcs) de aggódom,hogy meglátszik majd a babánkon. 34 hetes vagyok,ugyhogy már nem kicsi a baba.

Legjobb válasz: Babona :) De mindig lesznek, akiknek van ismerosuk, akinek a sogornoje bnoje megegette a kezet vasalas kozben, es a baban folt lett... :)

Babona :) De mindig lesznek, akiknek van ismerosuk, akinek a sogornoje bnoje megegette a kezet vasalas kozben, es a baban folt lett... :)
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a gyors választ, megnyugodtam.
Nekem a barátnõm anyukája az utolsó hónapban volt a kislánnyal, és felrobbant a kotyogós kávéfözõ, nekicsapódott a hasának (nem kis erõvel), az meglátszott a picin, mikor megszületett, kis kékes-pirosas folt, de elmult. Amugy babona minden, amit ilyen dolgokról mondanak.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nálam akkora ereje nem volt az ütésnek. És elsõ sorban olyan csúnya barna maradandó foltra gondoltam. Ami nem mulik el.
Szerintem ettõl az ütõdéstõl még nem lesz folt babán!
ez hülyeség! nemlesz semmi baja. nemkell hinni a babonában. ha folt lett valakinek a gyerekén az nem ütéstõl lehettett
Sok minden hülyeség, de azért nem árt vigyázni. Szerintem nem lesz semmi baja a Babádnak, ez túl pici dolog ahhoz. De azért vigyázz magatokra. Nekem a nõvéremet égették meg a lapockájánál. A kislányának pont ugyanazon a helyen egy barna anyajegy lett, ami vele együtt nõtt. Most 12 éves és már egy 20 forintosnyi nagyságu lett az anyajegy. Késõbb az orvos is alátámasztotta, hogy attól lehet, persze nincs semmi probléma, de nem esztétikus.


Hasonló tünetekkel és "kívánósággal" kinek milyen nemű babája született? Tudom, hogy nincs tudományos alapja és sokan babonának tartják, de mégis kiváncsi vagyok

Az els? trimeszterben émelygés, 1-1- nap nagyon er?s (de hányás nélkül) , undor az addig nagyon szeretett csokoládétól, tul. képp minden édességt?l, viszont sós ételek preferálása, savanyúságok, gyümölcsök kívánása

Legjobb válasz: Nálam ugyanez totál s kisfiú!!!!!!

Nálam ugyanez totál s kisfiú!!!!!!
ui elsõ vagyok, én is 7 kg t híztam mert csoki-édességundi votl::) akkor neked is jó eséllyel kispas, mint látom::) grtula
én nem tudtam megenni egy falat édeset sem és lányom született, de az elõzõ lányomnál meg csak az édes kellett...Tehát ennyit arról, hogy mennyire lehet erre adni:) ))
Hehe, csak benéztem, gondoltam majd jót nevetek, de kikerekedett a szemem. Velem anyum rengeteg kolbász evett és lány lettem Kerianyum fiával tonnaszámra ette a gyümölcsöket.Ezek szerint csak van vmi alapja:D
Megérzés vagy annyira akartam, nem tudom, de lehet csak a sors.Az elsõ fiu és mindenki lányt akart még a párom is.A másodiknál csak lány jöhetett szóban.Igy is történt.De valoszinü ez a sors, de ami érdekes nekem mindig minden bejött amire vágytam.Na persze ha 2 lányom lenne is imádnám öket.6 éves és 13 hónapos angyalkák anyukája.Ja! mielött szültem arrol beszélgettünk, vajon mejikünkre fog hasonlitani? Közös megegyezésként a fiunkat választottuk.Ez mi nem tudom, de tisztára a fiunk.(a fiunknak lányos arca van).
Én azt hittem egyedül vagyok, hogy a terhességem alatt a kolbászt és hagymát kívántam. Nem voltam rosszul, nem hánytam, csak egy kicsit érzékenyebb voltam a szagokra. 17 kg híztam, ami rám is fért, mert nagyon vékony voltam. De azt senki nem gondolta, hogy annyi feljött rám, mert csak egy nagy pocakot lehetett látni. És fiút szültem.:)
Nekem is így volt és megszületett a negyedik kislányom:)
szia.a lányommal 30kg hiztam , mert édességet imádtam+szalonna-kolbi-hagyma:-)))) FIAMMAL:savanyuuborkát faltam kiloszámra, 8 kg hiztam:-))))
Se hányingerem, sem pedig hányás nem volt és nem is voltam kívános-undorodós sem.Viszont kevesebb édességet ettem, valamiért.Lányom lett.
En a lányommal amikor várandos voltam, édesre sosat, sosra édeset kivántam és 24kg-t hiztam is.Most bár még az elején 7 hétben járok és szintén ahogyan te itt ott érzem az émelygést.Undorodom a kávétol, bár nagy kávés voltam.Imádtam a csokit minden mennyiségben és most valahogy azt sem kivánom.Szintén inkább a gyümölcsöket és a zöldségleveseket szeretem.Bizom benne, hogy most nem fogok annyit hizni, bár mindegy fõ, hogy minden rendben legyen a babaval.Boldog babavárést kivanok neked.
szerintem sz is minden terhessegnel vältozo...en is hänyingeres voltam hänyäs nelkül, es az addig szeretett kajäkra rä sem birtam nezni...aztän edeseket kiväntam (kivänok).semmi savanyu...kisfiam lesz. üdv!32hetes km
Szia! Én sem hánytam, de egész napos émelygéseim voltak, és elég késõn múlt el. A csokit, édességet én sem kívántam, pedig nagyon szeretem! A sós ropit és a sós kekszeket tudtam csak legyûrni - bár akkor sem javult a hányingerem. Aztán az 1. trimeszeter vége felé jöttek a gyümölcsök, savanyúságok. Én most 33 hetes vagyok és fiam lesz!
Csak delelott szokott lenni hanyingerem, de csak az elso honapokban. Aztan elmult, hanyas nem volt. Fantat Fantaval tudtam volna inni mindig annyira kivantam. A jegkremet is rettentoen kivantam, mindennap ettem foleg az elejen! Kisfiu szuletett:)
Nkem az elején volt sokszor erõs émelygésem de hányás egyszersem. Elég nehéz kajákat eszem, de állandóan enném a retket paradicsomot is, és minden féle gyümit. Édesség nagyon ritkán az is lehet akkor fagyi. Fiút várok 21 hetes vagyok és 3 kg-ot hiztam. A lányommal húst egyáltalán nem birtam enni, pedig akkor sem hánytam semmitõl. Csak gyümölcs meg rengeteg szalonna. Szinte ezeken éltem:-) 15 kg-ot szedtem fel szülésig de egy hónap alatt le is ment. A védõnöm szerint a nehezebb és sósabb ételek utalnak fiúra és ez nálunk be is jött.
Az elsõ babánál a cokikra voltam rákattanra és a somlóira. Lányom született. A másodiknál undorodtam az édességektõl, a sós ételek estek jól, pedig ki nem álhatom amúgy a sósat. Kisfiam született. Most a harmadik babámat várom, ugyancsak a sósért bolondulok, édesre még véletlenül sem tudok ránézni, még a szagától is hányingerem lesz. A nemét még nem tudjuk, de nagyon kíváncsi leszek!
Szia! Nekem detto ezek voltak a tüneteim. Mindenki fiút mondott. De Kislányunk lesz :) ))!
A nagyobbik fiammal hagyma, savanyúság, zsíros kenyér. A kicsivel csoki-csoki-csoki. A naggyal 10 a kicsivel 6 kg híztam.
Szia! Nekem detto igy kezdodott mint neked. Elso trimeszter emelyges, nem volt hanyas, de undor az volt rendesen. Terhesseg elott csoki fuggo voltam. Hat a csoki gondolatatol is rosszul voltam, a sosat kivantam es a savanyu uborkat, ja es a kivit kg szamra. Mikor vege lett az emelygos idoszaknak jottek a gyuolcsok kg szamra, a szalonna, kolbasz, kocsonya.A zoldsegek foleg a retek es az uborka. Kesobb mar a csoki is ment naponta egy Mars szelet. Most 30 hetes vagyok, egesznap csak limonadet innek sok-sok citrommal.Fozelekek, salatak, levesek johetnek. Csoki megint nem kell.Viszont a jegkrem az johet.Ja es az aszalt datolya.A kolbaszos, szalonnas idoszak se ert meg veget. Kislanyunk lesz!!!Es eddig 6kg a plusz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!