Találatok a következő kifejezésre: Babanak minden mas fozeleket (3 db)

10 hónapos babának minden nap kell húst kapnia, vagy lehet néha helyette mást is tenni a főzelékbe?

Mi sem szoktunk minden nap enni húst, hanem sokszor csak f?zeléket, vagy ilyesmiket. Lehet azt, hogy a baba sem kap minden nap? Azt eszi általában, amit mi.

Legjobb válasz: Semmibõl nem kell túlzásba vinni a táplálását. De MINDENBÕL kapjon egy kicsit. Tehát a lényeg a VEGYES TÁPLÁLKOZÁSON VAN!!! Nem kell minden nap és minden fõzelékhez húst adni, elévgre nem kacsát vagy libát tömünk. Az elõzõ hozzászólónak is javaslom, hogy a táplálkozási szokásait majd bízza a gyermekére. Majd ha olyan korba lép, hogy el tudja dönteni, neki mi ízlik és mi nem akkor esetleg nem eszik húst vagy csak keveset. De a gyerekek egészséges fejlõdéséhez szükség van a vegyes táplálkozásra, illetve az ízek megismerésére. Ráér még az egyoldalú táplálkozásra késõbb is. Ez pedig nem maradiság hanem tény. Mindenbõl keveset.

Semmibõl nem kell túlzásba vinni a táplálását. De MINDENBÕL kapjon egy kicsit. Tehát a lényeg a VEGYES TÁPLÁLKOZÁSON VAN!!! Nem kell minden nap és minden fõzelékhez húst adni, elévgre nem kacsát vagy libát tömünk. Az elõzõ hozzászólónak is javaslom, hogy a táplálkozási szokásait majd bízza a gyermekére. Majd ha olyan korba lép, hogy el tudja dönteni, neki mi ízlik és mi nem akkor esetleg nem eszik húst vagy csak keveset. De a gyerekek egészséges fejlõdéséhez szükség van a vegyes táplálkozásra, illetve az ízek megismerésére. Ráér még az egyoldalú táplálkozásra késõbb is. Ez pedig nem maradiság hanem tény. Mindenbõl keveset.
A babád már kaphat párizsit és virslit is. Én például szoktam egy kis oliván megfuttatni kockázott párizsit v. karikázott virslit, hozzá töröm, turmixolom a fõzelékhez, remek feltét. De mehet a fõtt tojás sárgája és a máj is.
Ja, sokan le fognak hurrogni, hogy veszélyeztetem a gyerekemet stb., a védõnõ is ezzel jön, de õ maradi:) Nem sokan gondolkodó típusúak:-)
Mi nem nagyon eszünk húst, és a babánknak sem szeretnék adni, csak, ha majd kér. Túl van ez misztifikálva. Rengeteg zöldségben több a fehérje. Adhatsz tofut stb. A húsgyárak miatt van, ez olyan, mint a gyógyszeripar. Tüsszent vki egyet és tömik gyógyszerrel..
A kérdező hozzászólása: Akkor tehát az nem gond, hogyha egy héten 2-3 alkalommal nem hús van a fõzelékében, hanem pl. sajtot reszelek bele, vagy tojássárgáját kap, ugye? A sajtot meg a tojássárgáját a védõnõ mondta, hogy már kaphatja, csak nem tudom, hogy hússal együtt, vagy hús helyett.

Babanak minden nap mas fozeleket keszitsek vagy jo ha 2 nap ugyanaz aztan mas? 6 honapos most kezdtuk de nem tul sok felet ehet meg.

Legjobb válasz: Szia! Természetesen jó, hiszen ahogy írtad, nem túl sok mindent ehet még. Nekik még nem jelent ez problémát, mi is van, hogy 2 napig ugyanazt esszük ebédre:-)

Szia! Természetesen jó, hiszen ahogy írtad, nem túl sok mindent ehet még. Nekik még nem jelent ez problémát, mi is van, hogy 2 napig ugyanazt esszük ebédre:-)
Szia! Nálunk van , hogy 3 napig sárgarépa krumpli a menõ, most épp fõtt rízs gyümölccsel. Szóval nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Koszonom lanyok!:)
Nyugodtan.Hisz eddig minden nap minden étkezésre csak tejet kapott ha jól értem, mégsem únta.Aztán szépen bõvítheted a listát.
Szerintem nõ a foga, és azzal hogy rágcsálja a kezét jó neki.
Adjál mindkét kezébe kanalat meg egy kistálba külön neki kaját.Hadd próbálkozzon az evéssel.Lehet, hogy már önállóan akar enni. És amíg nincs a szájában a kanál, addig te is tudod becserkészni neki a falatot.
Szerintem is jó módszer, ha neki is adsz kiskanalat. Mondjuk nálunk nem mindig jött be, mert azt is csak bedugaszolta a szájába. :D Ha nagyon csápolt, és már több kaja volt máshol, mint a gyomrában, egyszerûen eléje kötöttem egy textilpelust, így nem tudott a szájába nyúlni.
Nem tudom megoldható e, az én babám csak 4.5 hós, de "külsõ" segítséggel az elején mindig lefogja a férjem a kezét, és akkor pár perc után nem csápol, csak szorongatja. El sem tudom képzelni, mi lesz, amikor nem napi egyszer kell sûrûvel etetnem, mert ugye általában egyedül vagyunk a bébivel. Az ok szerintem egyszerû (az én bébimbõl kiindulva): abban a korban van, amikor mindent a szájával "néz meg", mindent bele akar pakolni. (Az enyémnek már 2 foga van, és még nem jön a harmadik, szóval nem a fog miatt, hanem mert mindent a szájukba vesznek, orális korszak :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!