Találatok a következő kifejezésre: Baba vagy nehéz a döntés (1 db)

Baba vagy munka? nehéz a döntés.

Egy hónapja abba hagytam a gyógyszert, elsöre nem jött össze (nem is figyeltem még akkor mikor lenne jó).

Legjobb válasz: Hûûû, elég nehéz. Én a helyedben biztos a babára szavaznék. Egyrészt azért, mert mint írod, az anyagi helyzetetek megengedné a kicsit. Másrészt pedid elvileg szombatig "jeleztek vissza" - ma ugye hívtad õket és csak holnap tudnak választ adni.... engem ez kicsit sértene. Nem is az, hogy sértene, csak ha egyébként is ilyenek a határidõkkel... nem tudom. Na meg, az sem biztos, hogy ha ma együtt vagytok, akkor is baba lesz belõle. Ha mást nem, legalább lesz egy kellemes estétek. :) (Zárójelben kérdezném - bár én sosem szedtem gyógyszert - de az abbahagyása után nem minimum fél évet kéne várni, hogy minden rendben legyen?)

Hûûû, elég nehéz. Én a helyedben biztos a babára szavaznék. Egyrészt azért, mert mint írod, az anyagi helyzetetek megengedné a kicsit. Másrészt pedid elvileg szombatig "jeleztek vissza" - ma ugye hívtad õket és csak holnap tudnak választ adni.... engem ez kicsit sértene. Nem is az, hogy sértene, csak ha egyébként is ilyenek a határidõkkel... nem tudom. Na meg, az sem biztos, hogy ha ma együtt vagytok, akkor is baba lesz belõle. Ha mást nem, legalább lesz egy kellemes estétek. :) (Zárójelben kérdezném - bár én sosem szedtem gyógyszert - de az abbahagyása után nem minimum fél évet kéne várni, hogy minden rendben legyen?)
Ez aztán a remek meglátás, amit az utolsó hsz. írt. Ha bunkó és alpári tahó lennék én meg azt írnám, kapja be az összes kismama. De nem teszem , mert nem vagyok az, ezért csak tényleg jóindulatból szólok a kérdezõnek, hogy ha így tesz, és visszamegy a Gyedrõl, ami alatt persze nem rúghatják ki, ne lepõdjön meg, ha fõnöke az elsõ munkanap után kiteszi. Persze kitudja, lehet hogy teljesen normális, és jóindulatú családbarát a leendõ munkahely és fõnök...Én a te helyedben a munkát választanám, bár nem tudom mennyi idõs vagy, gondolom elég fiatal. Viszont ha már nagyon beleélted magad a babázásba....hát nem tudom nem egyszerû a helyzeted..
Peteérés után pár nappal is összejön a baba, mert a pete pár napig életképes. Szóval ha holnap megtudod, hogy felvettek-e, akkor ne próbálkozz a babával, inkább teremtsd meg az anyagiakat számára. Ha meg nem vesznek fel, akkor még holnap és holnap után is próbálkozhattok a babával.
A kérdező hozzászólása: kösszi ezzel nincs gond a párom német. így semmi gond nem lenne gyerekvárással. plussz költségek nem nagyon lennének, mert itt a gyerek után nem csak családi pótlék jár hanem adó kedvezmény ami akár havi 100-200 euró. na jó azért lenne.
Szerintem igaza van az elõttem válaszolónak, de a döntés igy is a te kezedben van. Sajnos nagyon sok rossz tapasztalat van a munka terén itthon, ez köszönhetõ az államnak és köszönhetõ a munkáltatónak, de sajnos van, hogy pont a munkavállalónak. Azt, hogy mikkor ki a hibás, majd eldöntik az okosok, akik azért kapják a fizetésüket, hogy az ilyen munkahelyi vitákat megoldják ki ki javára.Az biztos, hogy én is elgondolkodnék, hogy külföldön merjek-e gyermeket vállalni, hisz gondolom utána néztél, hogy ott milyen jutatásokat kapsz, és természetesen mit kell kint tenned? Hisz elõfordulhat, hogy jól éltek, és remek az egész, de még is milyen kiadásokra kell számítani, ha esetleg babás lennél. Nehéz az biztos, de bárhogy is döntesz, nagyon sok siker kivánok hozzá.
tudod amit a munkáltatókra értettem az én munkáltatóimat alapul véve..kidolgoztam a lelkemet, mindent megtettem éhbérért és ha egy nap szabi kellett fel voltak háborodva, soha nem volt köszönet abban, hogy kíhúztam a boltját a csõdbõl..és most ennyi idõ után is 27éves fejemmel megsértõdött hogy terhes vagyok és nem engedtek dolgozni, mert veszélyeztetett vagyok...mert neki szüksége van a munkámra, de semmi tolerancia nem volt benne amiért nekem már családra van szükségem és különben is már megy az a bolt..és még így is segítek néha ingyen, mert ülhetnék itt is táppénzemen, szóval ezért mondtam amit, de sajnálom hogy durván hangzott, de én csak a saját tapasztalatból tudok kiindulni. Szóval bármit teszel, bárhogy döntesz TE ÉS A PÁROD sok sikert hozzá!
A kérdező hozzászólása: abban igazad van hogy lehet évekig nem jön össze és közben dolgozhatok. a stílus nem tetszett amit egy munkáltatóval szemben írtál, hogy szarjam le és adjam be neki hogy felvett számít rám de most átverem az elsö 3 hónapban. na ez nem tetszett de szerintem nem csak én pontoztam le. amivel egyetértek ez a második hozzászólásod ezt nem is huzom le mert érdemlegesnek tartom.
A kérdező hozzászólása: igy az elözö az utolsó elöttinek szolt. és igazad van utolsó hozzászoló.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzászólonak. én nem ez a típus vagyok, ha munka akkor az munka. mivel külföldön élek és ez lenne itt az elsö munkám és ezt szerettem volna már régóta így azért is inkább dolgoznék egy évet mert utánna ha máshol is de már könyebb lenne egy másik állást gyerek után találni. de azt utálom mikor valaki tudja hogy terhes akar lenni és elválal terhesen vagy hamar teherbe eséssel egy munkát ahol számítanak rá. az olyan megérdemelné hogy kirugják vagy ne vegyék vissza mert felelötlen a munkájára. de többieknek kösszi. nehéh helyzet. a páromnak nem is mondom mert utálja ha számolgatok.
Mit gondolkodsz vallald el a munkát, és ha teherbeesel kapja be az összes munkáltató..szépen kikéred a kismamakönyvet és elmész megmondani a fõnöknek.Felvételkor nem vagy köteles ezt közölni. még nyugodtan tudsz terhesen is dolgozni, de ha ot a baba elég 6 hónap is aztán táppénz, utána már nem fogod akarni a munkát (ez munkafüggõ is) .szóval ha 6 hónap munkaviszonyod van az utóbbi két évben akkor még azt is megkaphatod ami államilag jár pl több gyedet...attól függetlenül, ha anyagilag jól álltok. És azon is gondolkodj el, hogy 2005 decemberében hagytam abba a gyógyszert , amúgy egészséges vagyok -most lettem terhes márciusban-közel nem biztos hogy idén összejön neked, de ha igen akkor mivan? Menjen egyszerre mind a kettõ 3 hónapon belül kell szólni a fõnöknek, mert utána meg lesznek látható jelek, de addigra bõven kész a védõnõnél a kiskönyv és nem rúghat ki és addig dolgozol amíg jól esik.
Hát, nem vagy egyszerû helyzetben. Mi 5 hónapja próbálkozunk a babával és már nem tudnék kihagyni egyetlen lehetõséget sem, mert lehet, hogy megbánnám. Ha úgy érzed, hogy tudsz várni 1 évet a babaprojekttel, akkor hagyd ki már ezt az ovulációt is.Persze csak akkor, ha ilyen munka mellett nem lehet tovább próbálkozni. Nehéz kérdés, nem egyszerû jó választ adni. Egy jó tanácsom azért mégis csak akad:hallgass a szívedre!!!!
A kérdező hozzászólása: Aki esetleg vissza nézi, megkaptam a munkát, így a baba eltolódik.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért vállaltatok ilyen körülmények közé gyereket - erre mi a jó válasz?

12

Igaz az, hogy 2014. januártól érvénybe lép az, hogy az eddig első szülött gyerek után kapott 60xezer Ft-ot felemelik 288. 000 Ft-ra?

8

Lesz e valaha normális gyerek a kislányomból?

Kislányom corpus callosum hiánnyal született.Most 3 és fél éves.Hordtam már sok helyre.Fejlödés neurolgusnál Dr Beke Annánál.Voltam már vele szakértöi bizottságnál is akik kihelyztek a lányom mellé egy fejlesztö tanárt korai fejlesztésre.De sajnos eddig nem sok minndennel haladtunk söt hiába akarom beszélni tanitani egyszerüen csak kopogtat valamilyen tárgyal az ágy szélén.Most már az is gnd hogy aki eddig foglalkozott a lányommal azt jelezte hogy mivel felfordulás van náluk a fejlesztések miatt egenlöre nem tudja fejleszteni mert a korai fejlesztéseket átadták máshova de nem tudjuk hova.30-án megint viszem a lányomat pestre a baross utcáb pszihologiai vizsgálatra lehet hogy ott többet tudnak majd mondani?

5

Miért nem tudják/akarják egyes szülők megnevelni a gyerekeiket?

Egy drága, előkelő bútorüzletben vagyok tanácsadó, ahol egy-egy bútor 500-800.000 Ft is lehet.
Nagyrészt párok jönnek be, de egyszer-egyszer a szülők behozzák a gyerekeket is. Ez az üzlet nem gyerekbarát, egy kisgyereknek nagyon unalmas szekrényeket nézegetni ez tény, de legtöbbször a gyerekek leülnek az asztalhoz, és rajzolnak.
Más esetben azonban nem ez a helyzet. A gyerekek szaladgálnak, csapkodják a tolóajtókat, zsíros kézzel végigtapogatják az 50.000 Ft-os tükröket, és egyszer még az egyik gyerek bement a hátsó szobánkba (konyha egy mosdóval), és kinyitotta a csapot, és azt nézte ahogy folyik le a víz a lefolyóba.
Ennél a vizes esetnél odamentem és szóltam, hogy ezért a vízért mi fizetünk, úgyhogy zárják el, és ne pocsékolják, arról nem beszélve, hogy az ajtón rajta van, hogy magánterület.
Nem értem, hogy amikor ezeket látják a szülők, akkor miért nem szólnak rá a gyerekeikre. Már nekem az is furcsa, hogy behozzák egy ilyen helyre a gyerekeket, de ha már behozzák, akkor miért nem figyelnek arra, hogy azok ne bújjanak be a 490.000 Ft-os szekrénybe?
Miért nem szólnak rájuk, hogy ne tapogassák a tükröt, vagy ne ugráljanak a széken?
Ha én szólok, akkor az bunkóság, és nem vásárolnak, de ha tönkreteszik a dolgokat, akkor azt ki fizeti majd meg?

Ez egyébként jellemző nem csak az én üzletemben, de máshol is. Nemrég voltunk egy esküvőn, ahol a gyerekek addig futkároztak a desszertespult körül, amíg leborították a csokiszökőkutat, és minden tiszta csoki lett. Az egy dolog, hogy kicsi gyerekek, de attól még nem lehet mindent megengedni.

Nem azt mondom, hogy szigorúnak kell lenni, hanem azt, hogy egy alap normát be kellene tartatni.

Miért van az, hogy egyes szülők ezt nem tudják megtanítani?

16

Erős baloldali alhasi fájdalom mi lehet? Olyan mintha a petefeszkem csavarodna! Valaki tapasztalt hasonlót? Mi derült ki?

Nem tervezünk babát, fogamzásgátlót szedek! Az utolsó menstruáció 1napig tartott! Orvoshoz időpontot okt végére kaptam!

5

Lehet-e az illóolaj párologtatásától baja a másfél éves kisfiamnak?

2

Megvette már valaki a Lidl-ben a bélelt gumicsizmát? Mennyire bélelt? Télre vastag zoknival, harisnyával jó lenne egy izzadósabb gyereknek?

3 éves a fiam,tavaly is folyton az volt a baj,hogy beázott az amúgy jó csizmája a latyakos időben,legtöbbször ezért kellett bejönnünk.Egyébként meg szinte mindig forró volt a lába,soha nem tudtam eldönteni,hogy akkor túl meleg-e adjak e rá vékonyabbat...
szóval ez jó lenne szerintetek amit most reklámoznak?attól kérdem aki már vett vagy látta:)

6

Anyukák, ti hol vesztek overált a gyerkőcnek? Folyt.

Nekem 5 éves a kiscsajszim és arra lennék kíváncsi szerintetek az egyrészes vagy a két részes overáll lenne e a megfelelő?Vagy egyáltalán érdemes lenne e venni?Arra gondolok hogy bélelt nadrág és téli kabát?Vagy overáll naci kell?Vagy aki újat vesz tudna web oldalt írni/ajánlani?Nem ragaszkodok az újhoz,csak azt tudom hogy kínai nem kell!!!!Ha vmi fontos infót tudtok írjátok le!Köszi!!!

4

Amikor visszamész dolgozni és a szabadságokat veszed ki, ott egy hétre csak 5 nap szabit írhatnak ugye?

Tehát a 7 napra csak 5 nap szabit írhatnak mert kettő az pihenőnap,nem?
Mikor dolgoztam,akkor minden héten 2 nap szabadom volt.
Tehát akkor ez a szabi kivételnél is így van?

2

Tapolcán a Deák Jenő Kórházban végeznek még abortuszt?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!