Találatok a következő kifejezésre: Baba vagy nehéz a döntés (1 db)

Baba vagy munka? nehéz a döntés.

Egy hónapja abba hagytam a gyógyszert, elsöre nem jött össze (nem is figyeltem még akkor mikor lenne jó).

Legjobb válasz: Hûûû, elég nehéz. Én a helyedben biztos a babára szavaznék. Egyrészt azért, mert mint írod, az anyagi helyzetetek megengedné a kicsit. Másrészt pedid elvileg szombatig "jeleztek vissza" - ma ugye hívtad õket és csak holnap tudnak választ adni.... engem ez kicsit sértene. Nem is az, hogy sértene, csak ha egyébként is ilyenek a határidõkkel... nem tudom. Na meg, az sem biztos, hogy ha ma együtt vagytok, akkor is baba lesz belõle. Ha mást nem, legalább lesz egy kellemes estétek. :) (Zárójelben kérdezném - bár én sosem szedtem gyógyszert - de az abbahagyása után nem minimum fél évet kéne várni, hogy minden rendben legyen?)

Hûûû, elég nehéz. Én a helyedben biztos a babára szavaznék. Egyrészt azért, mert mint írod, az anyagi helyzetetek megengedné a kicsit. Másrészt pedid elvileg szombatig "jeleztek vissza" - ma ugye hívtad õket és csak holnap tudnak választ adni.... engem ez kicsit sértene. Nem is az, hogy sértene, csak ha egyébként is ilyenek a határidõkkel... nem tudom. Na meg, az sem biztos, hogy ha ma együtt vagytok, akkor is baba lesz belõle. Ha mást nem, legalább lesz egy kellemes estétek. :) (Zárójelben kérdezném - bár én sosem szedtem gyógyszert - de az abbahagyása után nem minimum fél évet kéne várni, hogy minden rendben legyen?)
Ez aztán a remek meglátás, amit az utolsó hsz. írt. Ha bunkó és alpári tahó lennék én meg azt írnám, kapja be az összes kismama. De nem teszem , mert nem vagyok az, ezért csak tényleg jóindulatból szólok a kérdezõnek, hogy ha így tesz, és visszamegy a Gyedrõl, ami alatt persze nem rúghatják ki, ne lepõdjön meg, ha fõnöke az elsõ munkanap után kiteszi. Persze kitudja, lehet hogy teljesen normális, és jóindulatú családbarát a leendõ munkahely és fõnök...Én a te helyedben a munkát választanám, bár nem tudom mennyi idõs vagy, gondolom elég fiatal. Viszont ha már nagyon beleélted magad a babázásba....hát nem tudom nem egyszerû a helyzeted..
Peteérés után pár nappal is összejön a baba, mert a pete pár napig életképes. Szóval ha holnap megtudod, hogy felvettek-e, akkor ne próbálkozz a babával, inkább teremtsd meg az anyagiakat számára. Ha meg nem vesznek fel, akkor még holnap és holnap után is próbálkozhattok a babával.
A kérdező hozzászólása: kösszi ezzel nincs gond a párom német. így semmi gond nem lenne gyerekvárással. plussz költségek nem nagyon lennének, mert itt a gyerek után nem csak családi pótlék jár hanem adó kedvezmény ami akár havi 100-200 euró. na jó azért lenne.
Szerintem igaza van az elõttem válaszolónak, de a döntés igy is a te kezedben van. Sajnos nagyon sok rossz tapasztalat van a munka terén itthon, ez köszönhetõ az államnak és köszönhetõ a munkáltatónak, de sajnos van, hogy pont a munkavállalónak. Azt, hogy mikkor ki a hibás, majd eldöntik az okosok, akik azért kapják a fizetésüket, hogy az ilyen munkahelyi vitákat megoldják ki ki javára.Az biztos, hogy én is elgondolkodnék, hogy külföldön merjek-e gyermeket vállalni, hisz gondolom utána néztél, hogy ott milyen jutatásokat kapsz, és természetesen mit kell kint tenned? Hisz elõfordulhat, hogy jól éltek, és remek az egész, de még is milyen kiadásokra kell számítani, ha esetleg babás lennél. Nehéz az biztos, de bárhogy is döntesz, nagyon sok siker kivánok hozzá.
tudod amit a munkáltatókra értettem az én munkáltatóimat alapul véve..kidolgoztam a lelkemet, mindent megtettem éhbérért és ha egy nap szabi kellett fel voltak háborodva, soha nem volt köszönet abban, hogy kíhúztam a boltját a csõdbõl..és most ennyi idõ után is 27éves fejemmel megsértõdött hogy terhes vagyok és nem engedtek dolgozni, mert veszélyeztetett vagyok...mert neki szüksége van a munkámra, de semmi tolerancia nem volt benne amiért nekem már családra van szükségem és különben is már megy az a bolt..és még így is segítek néha ingyen, mert ülhetnék itt is táppénzemen, szóval ezért mondtam amit, de sajnálom hogy durván hangzott, de én csak a saját tapasztalatból tudok kiindulni. Szóval bármit teszel, bárhogy döntesz TE ÉS A PÁROD sok sikert hozzá!
A kérdező hozzászólása: abban igazad van hogy lehet évekig nem jön össze és közben dolgozhatok. a stílus nem tetszett amit egy munkáltatóval szemben írtál, hogy szarjam le és adjam be neki hogy felvett számít rám de most átverem az elsö 3 hónapban. na ez nem tetszett de szerintem nem csak én pontoztam le. amivel egyetértek ez a második hozzászólásod ezt nem is huzom le mert érdemlegesnek tartom.
A kérdező hozzászólása: igy az elözö az utolsó elöttinek szolt. és igazad van utolsó hozzászoló.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzászólonak. én nem ez a típus vagyok, ha munka akkor az munka. mivel külföldön élek és ez lenne itt az elsö munkám és ezt szerettem volna már régóta így azért is inkább dolgoznék egy évet mert utánna ha máshol is de már könyebb lenne egy másik állást gyerek után találni. de azt utálom mikor valaki tudja hogy terhes akar lenni és elválal terhesen vagy hamar teherbe eséssel egy munkát ahol számítanak rá. az olyan megérdemelné hogy kirugják vagy ne vegyék vissza mert felelötlen a munkájára. de többieknek kösszi. nehéh helyzet. a páromnak nem is mondom mert utálja ha számolgatok.
Mit gondolkodsz vallald el a munkát, és ha teherbeesel kapja be az összes munkáltató..szépen kikéred a kismamakönyvet és elmész megmondani a fõnöknek.Felvételkor nem vagy köteles ezt közölni. még nyugodtan tudsz terhesen is dolgozni, de ha ot a baba elég 6 hónap is aztán táppénz, utána már nem fogod akarni a munkát (ez munkafüggõ is) .szóval ha 6 hónap munkaviszonyod van az utóbbi két évben akkor még azt is megkaphatod ami államilag jár pl több gyedet...attól függetlenül, ha anyagilag jól álltok. És azon is gondolkodj el, hogy 2005 decemberében hagytam abba a gyógyszert , amúgy egészséges vagyok -most lettem terhes márciusban-közel nem biztos hogy idén összejön neked, de ha igen akkor mivan? Menjen egyszerre mind a kettõ 3 hónapon belül kell szólni a fõnöknek, mert utána meg lesznek látható jelek, de addigra bõven kész a védõnõnél a kiskönyv és nem rúghat ki és addig dolgozol amíg jól esik.
Hát, nem vagy egyszerû helyzetben. Mi 5 hónapja próbálkozunk a babával és már nem tudnék kihagyni egyetlen lehetõséget sem, mert lehet, hogy megbánnám. Ha úgy érzed, hogy tudsz várni 1 évet a babaprojekttel, akkor hagyd ki már ezt az ovulációt is.Persze csak akkor, ha ilyen munka mellett nem lehet tovább próbálkozni. Nehéz kérdés, nem egyszerû jó választ adni. Egy jó tanácsom azért mégis csak akad:hallgass a szívedre!!!!
A kérdező hozzászólása: Aki esetleg vissza nézi, megkaptam a munkát, így a baba eltolódik.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kismamanadrágot lehet kapni a takkoban?

3

A Nivea baby soft&creme (világoskék) vagy a pure&fresh (sötétkék) törlőkendőnek jobb az illata? Nem tudom megszagolni a boltba mivel kettes csomagban kaphatóak ami plusz zacsiban van. Amúgy simán felbontanám és megszagolnám.

14

Mivel jár a spiral levétele? (Mirena) Olyanra gondolok, erős vérzés, görcs, stb. Gyorsan teherbe tudtál utána esni, minden gond nélkül?

5

Szereted a Nivea Baby termékeket? Jó az illatuk? Meg vagy vele elégedve?

6

Melyik tetszik?

Krisztina-Szilvia,Gabriella-Zsuzsanna-Anna,Tímea.

8

Tényleg lehetséges, hogy az ember 100%-ban helyt álljon az élet több területén egyszerre úgy, hogy ne legyenek lemondások?

Ennek a cikknek a kapcsán merült fel bennem ez a kérdés:

A ducibbak magukra vették a dolgot,e miatt kapta fel a média,de én inkább arra lennék kíváncsi,hogy hogyan állja meg a helyét anyaként,a 2 vállalkozásban és edzőként...Tényleg nem szenved egyik sem hiányt?De hogy?Valahogy nem hiszem....mert szép ez a kép meg minden,de egy csak 1 pillanat az életükből...
Én 2 gyerekkel vagyok itthon,egy tanfolyamot szeretnék elkezdeni,nem tudom még hogy fog beleférni a kevéske 24 órába,de megoldom majd.Ha tudnék itthonról dolgozni biztos megtenném a plusz jövedelemért.De biztos vagyok benne,hogy ezek mellett sokkal több lenne a feszült,gyerekekkel kiabálós nap is...és nem azért mert nem vagyok türelmes,hanem mert nem végtelen a teherbíró képességem.
Szerintetek hogy van ez?

12

2 gyerkőcös anyukák, milyen gyakran bújtok össze apával?

5

6 és fél hónapos kislányommal készülünk kb 3 órás útra, autóval. Érdemes megállni pihenőknél? Mit tanácsolnátok az utazásra?

5

Melyik név tetszik?

Barbara,Beáta,Beatrix,Zsuzsanna.

9

Melyik nevet választanátok?

Anasztázia,Angéla,Aurélia,Kornélia.

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!