Találatok a következő kifejezésre: Baba vagy nehéz a döntés (1 db)

Baba vagy munka? nehéz a döntés.

Egy hónapja abba hagytam a gyógyszert, elsöre nem jött össze (nem is figyeltem még akkor mikor lenne jó).

Legjobb válasz: Hûûû, elég nehéz. Én a helyedben biztos a babára szavaznék. Egyrészt azért, mert mint írod, az anyagi helyzetetek megengedné a kicsit. Másrészt pedid elvileg szombatig "jeleztek vissza" - ma ugye hívtad õket és csak holnap tudnak választ adni.... engem ez kicsit sértene. Nem is az, hogy sértene, csak ha egyébként is ilyenek a határidõkkel... nem tudom. Na meg, az sem biztos, hogy ha ma együtt vagytok, akkor is baba lesz belõle. Ha mást nem, legalább lesz egy kellemes estétek. :) (Zárójelben kérdezném - bár én sosem szedtem gyógyszert - de az abbahagyása után nem minimum fél évet kéne várni, hogy minden rendben legyen?)

Hûûû, elég nehéz. Én a helyedben biztos a babára szavaznék. Egyrészt azért, mert mint írod, az anyagi helyzetetek megengedné a kicsit. Másrészt pedid elvileg szombatig "jeleztek vissza" - ma ugye hívtad õket és csak holnap tudnak választ adni.... engem ez kicsit sértene. Nem is az, hogy sértene, csak ha egyébként is ilyenek a határidõkkel... nem tudom. Na meg, az sem biztos, hogy ha ma együtt vagytok, akkor is baba lesz belõle. Ha mást nem, legalább lesz egy kellemes estétek. :) (Zárójelben kérdezném - bár én sosem szedtem gyógyszert - de az abbahagyása után nem minimum fél évet kéne várni, hogy minden rendben legyen?)
Ez aztán a remek meglátás, amit az utolsó hsz. írt. Ha bunkó és alpári tahó lennék én meg azt írnám, kapja be az összes kismama. De nem teszem , mert nem vagyok az, ezért csak tényleg jóindulatból szólok a kérdezõnek, hogy ha így tesz, és visszamegy a Gyedrõl, ami alatt persze nem rúghatják ki, ne lepõdjön meg, ha fõnöke az elsõ munkanap után kiteszi. Persze kitudja, lehet hogy teljesen normális, és jóindulatú családbarát a leendõ munkahely és fõnök...Én a te helyedben a munkát választanám, bár nem tudom mennyi idõs vagy, gondolom elég fiatal. Viszont ha már nagyon beleélted magad a babázásba....hát nem tudom nem egyszerû a helyzeted..
Peteérés után pár nappal is összejön a baba, mert a pete pár napig életképes. Szóval ha holnap megtudod, hogy felvettek-e, akkor ne próbálkozz a babával, inkább teremtsd meg az anyagiakat számára. Ha meg nem vesznek fel, akkor még holnap és holnap után is próbálkozhattok a babával.
A kérdező hozzászólása: kösszi ezzel nincs gond a párom német. így semmi gond nem lenne gyerekvárással. plussz költségek nem nagyon lennének, mert itt a gyerek után nem csak családi pótlék jár hanem adó kedvezmény ami akár havi 100-200 euró. na jó azért lenne.
Szerintem igaza van az elõttem válaszolónak, de a döntés igy is a te kezedben van. Sajnos nagyon sok rossz tapasztalat van a munka terén itthon, ez köszönhetõ az államnak és köszönhetõ a munkáltatónak, de sajnos van, hogy pont a munkavállalónak. Azt, hogy mikkor ki a hibás, majd eldöntik az okosok, akik azért kapják a fizetésüket, hogy az ilyen munkahelyi vitákat megoldják ki ki javára.Az biztos, hogy én is elgondolkodnék, hogy külföldön merjek-e gyermeket vállalni, hisz gondolom utána néztél, hogy ott milyen jutatásokat kapsz, és természetesen mit kell kint tenned? Hisz elõfordulhat, hogy jól éltek, és remek az egész, de még is milyen kiadásokra kell számítani, ha esetleg babás lennél. Nehéz az biztos, de bárhogy is döntesz, nagyon sok siker kivánok hozzá.
tudod amit a munkáltatókra értettem az én munkáltatóimat alapul véve..kidolgoztam a lelkemet, mindent megtettem éhbérért és ha egy nap szabi kellett fel voltak háborodva, soha nem volt köszönet abban, hogy kíhúztam a boltját a csõdbõl..és most ennyi idõ után is 27éves fejemmel megsértõdött hogy terhes vagyok és nem engedtek dolgozni, mert veszélyeztetett vagyok...mert neki szüksége van a munkámra, de semmi tolerancia nem volt benne amiért nekem már családra van szükségem és különben is már megy az a bolt..és még így is segítek néha ingyen, mert ülhetnék itt is táppénzemen, szóval ezért mondtam amit, de sajnálom hogy durván hangzott, de én csak a saját tapasztalatból tudok kiindulni. Szóval bármit teszel, bárhogy döntesz TE ÉS A PÁROD sok sikert hozzá!
A kérdező hozzászólása: abban igazad van hogy lehet évekig nem jön össze és közben dolgozhatok. a stílus nem tetszett amit egy munkáltatóval szemben írtál, hogy szarjam le és adjam be neki hogy felvett számít rám de most átverem az elsö 3 hónapban. na ez nem tetszett de szerintem nem csak én pontoztam le. amivel egyetértek ez a második hozzászólásod ezt nem is huzom le mert érdemlegesnek tartom.
A kérdező hozzászólása: igy az elözö az utolsó elöttinek szolt. és igazad van utolsó hozzászoló.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó hozzászólonak. én nem ez a típus vagyok, ha munka akkor az munka. mivel külföldön élek és ez lenne itt az elsö munkám és ezt szerettem volna már régóta így azért is inkább dolgoznék egy évet mert utánna ha máshol is de már könyebb lenne egy másik állást gyerek után találni. de azt utálom mikor valaki tudja hogy terhes akar lenni és elválal terhesen vagy hamar teherbe eséssel egy munkát ahol számítanak rá. az olyan megérdemelné hogy kirugják vagy ne vegyék vissza mert felelötlen a munkájára. de többieknek kösszi. nehéh helyzet. a páromnak nem is mondom mert utálja ha számolgatok.
Mit gondolkodsz vallald el a munkát, és ha teherbeesel kapja be az összes munkáltató..szépen kikéred a kismamakönyvet és elmész megmondani a fõnöknek.Felvételkor nem vagy köteles ezt közölni. még nyugodtan tudsz terhesen is dolgozni, de ha ot a baba elég 6 hónap is aztán táppénz, utána már nem fogod akarni a munkát (ez munkafüggõ is) .szóval ha 6 hónap munkaviszonyod van az utóbbi két évben akkor még azt is megkaphatod ami államilag jár pl több gyedet...attól függetlenül, ha anyagilag jól álltok. És azon is gondolkodj el, hogy 2005 decemberében hagytam abba a gyógyszert , amúgy egészséges vagyok -most lettem terhes márciusban-közel nem biztos hogy idén összejön neked, de ha igen akkor mivan? Menjen egyszerre mind a kettõ 3 hónapon belül kell szólni a fõnöknek, mert utána meg lesznek látható jelek, de addigra bõven kész a védõnõnél a kiskönyv és nem rúghat ki és addig dolgozol amíg jól esik.
Hát, nem vagy egyszerû helyzetben. Mi 5 hónapja próbálkozunk a babával és már nem tudnék kihagyni egyetlen lehetõséget sem, mert lehet, hogy megbánnám. Ha úgy érzed, hogy tudsz várni 1 évet a babaprojekttel, akkor hagyd ki már ezt az ovulációt is.Persze csak akkor, ha ilyen munka mellett nem lehet tovább próbálkozni. Nehéz kérdés, nem egyszerû jó választ adni. Egy jó tanácsom azért mégis csak akad:hallgass a szívedre!!!!
A kérdező hozzászólása: Aki esetleg vissza nézi, megkaptam a munkát, így a baba eltolódik.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen cipője volt először gyermekednek, ? Márka? puha vagy rendes talpu? Akkor már stabilan járt vagy csak kezdett?

4

Milyen ajándékot vegyek egy olyan 3 éves kisfiúnak, akinek a szuleinek elég jo az anyagi helyzete?

3

Aki különleges nevet adott a gyermekének, miért döntött így?

5

Hogy oldanátok meg?

Férjemmel albérletben élünk .ideiglenesen be vagyunk jelentkezve. Jön a baba hogy tudnánk ideiglenesen őt is majd ide bejelenteni hiszen nem lesz rendes lakcime ami feltétele az ideiglenes lakcímnek.ti hogy oldanátok meg?

3

Csecsemős nővérekről tapasztalat? Történet? Jó vagy rossz. Mindegy

Annyi sztorit hallani innen onnan ,úgyhogy érdekelne kivel mi történt míg kórházban volt
37 hetes vagyok..ahogy sok kismamával talizok,mind előad rosszabbnál rosszabb véleményt a csecsemősökről
Nálatok volt valami ?

10

Ti mit csináltok (csinálnátok), mikor kullancs ment a gyereketekbe?

Lányomból kiszedtem este egy kullancsot. 1-2 mm-es volt, vajon mikor mehetett bele? A haja alatt volt, most vettem észre.
Ahogy kiszedtem belőle, "szétesett" a kullancs, így is el lehet küldeni bevizsgáltatni?
Ti mit csináltok, mikor kullancs ment a gyereketekbe?

9

Mit szóltok a Flóra és Glória nevekhez?

17

Ha van rá kereted megvennéd mind a hatot? My little pony 2013-as meséjének "emberfigurái". (link)

http://ingyeneshirdetes.net/j%C3%A1t%C3%A9k/egy%C3%A9b/hirde..
Most néztem a Tescóban, a lányomat alig bírtam elrángatni onnan. Szívem szerint mindet megvenném neki karácsonyra, de nem kis összegről van szó.

4

Szabó vezetéknévhez milyen szép lány név illik?

Nekünk eddig a Dorka,Lili,Dorina,Hanna,Elena tetszik. Válaszokat előre is köszönöm!

7

Létezik olyan, hogy lelki okok miatt rendszertelen a mensesem és többször 10 napig is tart?

Tavaly év végén volt egy vetélésem középidősen. Voltam orvosnál ezzel a problémával ,megvizsgált nem talált semmit , de pl.ultrahangot és hormonvizsgálatot nem csinált. Õ mondta , hogy szerinte még nem dolgoztam fel a baba elvesztését. Én viszont nem annyira hiszek ebben , hogy ez állna a háttérben.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!