Találatok a következő kifejezésre: Baba vagy nehéz a (143 db)

A párommal babát szeretnénk 1hete késik a mensesem, általában 25-26napra szokott jönni ma vagyok a 32. -en és ma reggel arra keltem, hogy barna folyás jött most kicsit görcsölgetek, nem tudom mi ez. Ettől még ott lehet a baba vagy ne is reménykedjek?

Legjobb válasz: Szia. Ha egy hete késik, akkor már kimutatná egy teszt. A barnázás bármitõl lehet. Pl. progeszteronhiány, mensi kezdete, vagy éppen baba van, csak a szervezeted emlékezik a mensire és így reagál. Kívánom, hogy baba legyen! Mindenképpen írd meg, ha teszteltél. :)

Szia. Ha egy hete késik, akkor már kimutatná egy teszt. A barnázás bármitõl lehet. Pl. progeszteronhiány, mensi kezdete, vagy éppen baba van, csak a szervezeted emlékezik a mensire és így reagál. Kívánom, hogy baba legyen! Mindenképpen írd meg, ha teszteltél. :)
én mindig így végzem és persze késéssel menzi:(már nagyon kivagyok:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) Tüneteim voltak a hasam alja nagyobb lett az együttlét után kb 10 napra, a derekam is fájt.És mikor meg kellett volna jönnie azon a napon eléggé rosszul voltam.nagyon reméljük hogy ennek ellenére ott van a babó!
Tesztelj minél hamarabb és ha pozitív, akkor kérj utrot a barnázásra!
A kérdező hozzászólása: megjött :( de nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Vállaljam a babát vagy ne? A kapcsolatom tönkre mehet vagy a baba élete rossz lenne?

Nem rég ovszer használata mellet teherbe estem 28 éves vagyok párommal 1 éve vagyunk együtt anyagi háttér nagyon nincsen de nagyon szeretnék egyszer egy kis babát de meg fordult az abortusz gondolata a fejemben .....

Legjobb válasz: Nálunk nagyon hamar jött a baba, nem terveztük viszont úgy voltunk vele, hogy ha jön akkor örülünk neki. 2 hónapja ismertük egymást akkor amikor megfogant a kislányunk, aki most 15 hónapos. Egyáltalán nem ment tönkre a kapcsolatunk de azt te érzed, hogy ez milyen komolyságú viszony. Én azt éreztem annak idején, hogy teljesen biztos vagyok a páromban és tudtam, hogy együtt fogunk maradni még nagyon sokáig (vagy örökké). Az anyagi oldalához nem tudok hozzászólni, te dolgozol illetve párod dolgozik? Jogosult leszel gyed-re, tgyás-ra vagy csak gyesre? Hol laktok? Lesz segítségetek, támogatna a család? Van ismerõs/rokon aki tudna 1-2 babacuccot adni kölcsön? Ezeket mind végig kell gondolni és arra is gondolj, hogy az abortuszt se ingyen végzik el, ráadásul a lelkiismereteddel is meg kell küzdened, ha érzékenyebb vagy akkor akár évekig is fájhat.

beszéltél a pároddal? mire döntöttetek?
Szuper hír! Nagyon örülök nektek, legyetek boldogok és egészségesek! :D
Nálunk nagyon hamar jött a baba, nem terveztük viszont úgy voltunk vele, hogy ha jön akkor örülünk neki. 2 hónapja ismertük egymást akkor amikor megfogant a kislányunk, aki most 15 hónapos. Egyáltalán nem ment tönkre a kapcsolatunk de azt te érzed, hogy ez milyen komolyságú viszony. Én azt éreztem annak idején, hogy teljesen biztos vagyok a páromban és tudtam, hogy együtt fogunk maradni még nagyon sokáig (vagy örökké). Az anyagi oldalához nem tudok hozzászólni, te dolgozol illetve párod dolgozik? Jogosult leszel gyed-re, tgyás-ra vagy csak gyesre? Hol laktok? Lesz segítségetek, támogatna a család? Van ismerõs/rokon aki tudna 1-2 babacuccot adni kölcsön? Ezeket mind végig kell gondolni és arra is gondolj, hogy az abortuszt se ingyen végzik el, ráadásul a lelkiismereteddel is meg kell küzdened, ha érzékenyebb vagy akkor akár évekig is fájhat.
A párod mit szól hozzá? Van anyagi segítségetek? Dolgoztok? A szüleitek tudnak támogatni titeket? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válasz, és a párod is szeretné, akkor vállaljátok nyugodtan. De nektek kell leülni, és végiggondolni, hogy el tudjátok-e tartani, szeretetben felnevelni, stb. "A kapcsolatom tönkre mehet vagy a baba élete rossz lenne?" Ezt hogy érted? A baba miatt menne tönkre a kapcsolat? Miért lenne rossz élete?
Amennyiben nincs nyomós érv az abortusz mellett, én ellene vagyok. Nyomos érv számomra a súlyos fogyatékosság/betegség vagy az erõszak. Biztos van család vagy barátok akik segítenek majd, melletted állnak, támogatnak, ha a párod nem is.
Elsõ vagyok! Hááát.. így már kicsit nehezebb a dolog, hogy te 18 vagy, megértelek. De csak végsõ esetben vedd el a babád életét, és csak nagyon jó indokkal. Ha eddig jó volt a kapcsolatotok, akkor ettõl nem fog elromlani, de ez csak kettõtökön múlik. Ha el is romlik, nem a baba lesz az ok. Ha a párod el tud menni dolgozni és a szülei segíteni, akkor már vállalhatod :) Hidd el, attól, hogy nem lesz a gyerekednek 5évesen mobilja és nem a Bahamákon nyaraltatjátok, hanem mondjuk a mamánál, attól nem lesz rossz neki. Ha így van, ahogy írod, meglehet mindene. Kaja, ruha, iskola, szeretet. Tudom, hogy fiatal vagy, de ne légy felelõtlen.
Örülök nektek! Kívánok boldog babavárást, felelõsségteljes szülõséget!
Elõzõ vagyok. Örülök a döntéseteknek! :) Vigyázzatok magatokra! Sok erõt, kitartást, boldogságot! :)
Hát, elég fiatalok vagytok még, de a lényeg, hogy szeretitek egymást, mindketten szeretnétek kisbabát, lenne nagyszülõi segítség is, apa tudna dolgozni. Bár nem tudom, hogy esetleg sulit abba kellene-e hagynia, vagy suli, baba mellett kellene dolgoznia. Én úgy gondolom, ha egy kapcsolat jó, nem fog a baba miatt elromlani. Lehet, hogy lesznek nehéz idõszakok, de egy baba még nagyobb kapcsolatot, szövetséget jelent. Ha nem mûködik egy kapcsolat, akkor nem egy baba miatt nem fog mûködni. De valószínû, hogy mivel elég fiatalok vagytok, sok mindenrõl le kell mondanotok, amit a korosztályotok csinál. De okosan meg lehet úgy szervezni a dolgokat, hogy egy babával is sok sok babán kívüli élményben lehessen részetek. Az is valószínû, hogy most majd kicsit tudatosabban kell majd egymásra is figyelnetek, tudatosan számba vennetek a lehetséges akadályokat, hogy könnyebben vegyétek majd azokat. Más amikor már mindkét fél megállapodott, fix munkája van és a legnagyobb vágyuk a családalapítás. De hiszem, hogy ilyen fiatalon, nem tökéletes egzisztenciával is lehettek nagyon boldogok! Kicsit talán nehezebb lesz az elején, sok odafigyelést igényel, de meg lehet csinálni. És ha már itt van, titeket választott az a baba, akkor kár lenne õt nem vállalni. Nem tudom, te milyen típus vagy, de az érzékenyebbeknek, lelkisebbeknek egy abortusz egy életen át tartó lelkifájdalom... Soha nem felejthetõ, nehezen feldolgozható. (Sajna olyan embert is ismerek, aki egy pillanatig nem érezte rosszul magát az abortusza miatt, van olyan is...)
A kérdező hozzászólása: elirtam a koromat 18 vagyok!!!!!
A kérdező hozzászólása: valószinüleg meg tartsuk a babát köszönöm a sok értékes kommentet egy lelket mentettetek meg :)
A kérdező hozzászólása: az õ szülei tudnak támogatni meg õ el is tudna menni dolgozni de nagyon sok házzaságrol hallottam ami tönkre ment mer hamar volt baba és igy nem vagyok biztos benne az meg hogy nincs anyagi hátterünk igy attol félek h a babának lesz rossz
Szia szerintem erösitheti és gyengitheti is a kapcsolatot a baba, ugyanugy nem tudhato elöre mint az anyagi helyzetetek alakulasa.. en ettol nem tennem fuggove a baba eletet orsi
Egy gyermek kiteljesíti a kapcsolatot, szebbé teszi, meglásd! Leljétek örömötöket Benne!

2 hete késik, és a 20-21.napon barnás pecsételésem volt.A 10 napig 2 tesztet csináltam, de negatív. Ez lehet még baba? Vagy ne reménykedjek?

A h?m még mindig 37,2 és a bal petefészkembe néha úgy belenyilalik, hogy alig bírok lépni.Más tünetem nincs, csak annyi, hogy nincs étvágyam.(ha ez tünetnek mondható?)Holnap megyek dokihoz...

Legjobb válasz: szia. igen,szerintem lehet baba,a hasadban a szurkálás az elég gyanus.nekem nagyobb volt az étvágyam,de hallottam márolyanrol is,hogy egyeseknél csökken az étvágy.remélem teljesül a vágyad,jo esélyed van rá:)ha tudsz maj holnap ird meg mivolt a dokinál.szoritok. 15hetes kismama

szia. igen, szerintem lehet baba, a hasadban a szurkálás az elég gyanus.nekem nagyobb volt az étvágyam, de hallottam márolyanrol is, hogy egyeseknél csökken az étvágy.remélem teljesül a vágyad, jo esélyed van rá:) ha tudsz maj holnap ird meg mivolt a dokinál.szoritok. 15hetes kismama
szerintem menj dokihoz mert azi s lehet hogy petefészek gyulladásod van de szorítok hogy baba legyen
Ha nem írtad volna, hogy negatívat teszteltél, azt írtam volna, szerintem nagyon esélyes a baba. Így viszont elbizonytalanodtam. A magas hõ is terhességre utal. Ha két hete késik, akkor hat hetes, ugye? Lehet, hogy alacsony a HCG szinted és ezért nem mutatta ki a teszt. Az viszont ennyi idõsen már nem túl jó. De hallottam olyat, hogy valakinek orvos megállapította a terhességet, rendben is volt minden, a tesztje pedig még mindig negatív volt! Sajnos, csak ennyit tudtam összeokoskodni! Nagyon szorítok! Írj majd, hogy mi volt!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, h.ilyen gyorsan válaszoltatok!!!Mindenképpen megírom, mi volt tegnap! Szorítsatok, hogy most legyen pocaklakóm...
A kérdező hozzászólása: Bocs, hogy mi volt a dokinál azt írom meg...:)

Volt már egy pozitív (halvány) tesztem, 2 napja késik, és olyan erős hányingerem van hogy úgy vagyok rohanjak-e vagy ne a wc-re. Baba ugye?

most olyan er?s a hányinger hogy még remegek is t?le. Ez normális?

Legjobb válasz: GRATULÁLOK

GRATULÁLOK
Szia!Az elsõ 3 hónap sajna errõl szól.A legtöbbünknél elmúlik ha betölti a 12 hetet. Rágcsálj egy kis pattogatott kukoricát, kekszet, babapiskótát. Nekem az is segített, hogy meg mostam ha nagyon rosszul volt az arcomat hideg vízzel. Igen babás vagy ha pozitív a teszted!!Nagyon gratulálok hozzá!Üdv:Zsuzsa 30 hetes pocakos
Nagyon valószínû, hogy babásodsz, gratulálok! Ha még mindíg bizonytalan vagy, csinálj még egy tesztet, ahogy telnek a napok, egyre erõsödni fognak a csíkok. Én anno 1 hét alatt 3-t is csináltam:) )

Hömérözzek vagy számoljam a peteérést? Mit csináljak hogy összejöjjön a baba? Vagy ne figyeljek oda semmire?

Legjobb válasz: Én nem figyeltem semmire, csak szeretkeztünk a párommal jó sokat, amikor csak kívántuk egymást. Sokaknál sajnos ez nem elég, de tapasztalatot kértél, ezért leírtam. Hálás vagyok hogy ekkora ajándékot kaptunk!!!

Én nem figyeltem semmire, csak szeretkeztünk a párommal jó sokat, amikor csak kívántuk egymást. Sokaknál sajnos ez nem elég, de tapasztalatot kértél, ezért leírtam. Hálás vagyok hogy ekkora ajándékot kaptunk!!!
Szia! Én hõmérõztem, és nekem be is vált. Csak nem szabad tõle csodát várni. 2-3 hónap, mire tényleg látod, hogy mire hogyan reagál a szervezeted. Következtetni csak ezután lehet. És persze bújjatok össze, ahányszor jól esik, fõleg félidõ környékén! Sok szerencsét a bébihez! 23 hetes kismama
Nekem az elsõ éles ciklus során sikerült. Hõmérõztem, közben néztem a ciklus.hu-n, hogy mikorra jelöli az ovut, és pont aznap esett le a hõm is. Akkor akcióba léptünk, és most van egy csíkos tesztem. :)
Mi sem figyeltünk semmire, csak szertkeztünk(eddig védekeztünk).Utolsó mensim nov.9-14 volt és nov.24-én szertkeztünk elöször védekezés nélkül és egyböl összejött a baby:) Utananéztem és valoszinû akkor volt peteérésem.Tehát ha figyelni akarsz akkor szertkezzetek mensi után 10nappal, de nem muszáj.Sok sikert!28 hetes kismama
Szia! Mi nem homeroztunk, tul ido igenyesnek tartottam...tudtommal azt mar elotte 2-3 honappal el kell kezd h tudd h van a sajat ritmusod.... Mi is valahogy ugy indultunk neki masodjara is , h mikor jol esett(azert masodjara mert tavaly elvesztettunk 1 babat)...csak sztm tulsagosan akartuk... aztan 1 hypermarket polcan megpillantottam az ovu tesztet es gondoltam, proba szerencse...rosszat ugy sem csinal.....s h ennek koszonheto vagy sem, most penteken toltom a 11 hetet! Tanacsot csak annyit tudok addni, h ne akard gorcsosen, mi tavaly annyir szerettuk volna h 6 honapba tellett...most eleg volt 3.... ...meg persze ennek a projrktnek a gorcsosen akaras es a stressz a legnagyobb elensege! Ugyhogy csak nyugi, es csak szeressetk egymast! Sok sikert!
Én a peteérést figyeltem, a nyálkát és a petefészekszurkát, aznap voltunk együtt, és most 8 hetesek vagyunk! :-)
én hõmérözök és figyelek mindent. mert a legjobb mindent megtenni a cél érdekében. és szerintem a legbisztosabb ha a folyást figyeled meg a nyálkát.
Hát lényok, nemtudom ki hogy van vele.. én eddig odafigyeltem mindenre, elszámoltam magam, nem szexeltünk, hogy a nyálkát tudjam figyelni, görcsösen akartam, szóval káosz volt. Elsõ hónapban produkáltam tüneteket is, megjött, utána kiszámoltuk, hogy nem volt se peteérés semmi pont akkor, második hónapban a nyálkát figyeltem, ezért középidõben keveset voltunk együtt, hát most úgy vagyok vele, hogy nemérdekel semmi. Nem mérek, nem nyálkázom, így szerintem hamarabb is fog jönni a baba amit már nagyon régóta szeretnénk. :-)

15L-es akvárium van benne 2növény ha éjszakára kikapcsolom a levegőztetőt akkor lesz bajuk vagy az a 2növény állít elő annyi oxigént hogy ne haljanak meg?

most 1hal van a másik sajnos meghalt mert buliba kaptam és mire vettem neki cuccost meghalt az 1ik. ha veszek még halat nemfogják megölni egymást? Levegőztetőt mennyi időnként kell takaritani?

Legjobb válasz: Telesen mindegy, nincs jelentõsége. Úgy is meghal a másik is. Két dolgot tehetsz, amivel mindenkinek jót teszel. Nem szerzel mellé másik halat, mert a döglött hal gyártás nem jó hobbi, és elfelejted a haltartást úgy ahogy van.

Telesen mindegy, nincs jelentõsége. Úgy is meghal a másik is. Két dolgot tehetsz, amivel mindenkinek jót teszel. Nem szerzel mellé másik halat, mert a döglött hal gyártás nem jó hobbi, és elfelejted a haltartást úgy ahogy van.
A kérdező hozzászólása: ...
#19 most ezt miért linkelted be ? nem írta a kérdezõ hogy aranyhal van az akváriumba
milyen hal van benne?
A kérdező hozzászólása: aranyhal a negativ embereknek mondom hogy még él a hal
Még él? Látom óriási célt tûztél ki magad elé.
szerintem az aranyhalnak a 15 literes akvárium tökéletes persze ha van benne szûrõ levegõztetõ fûtés nem nagyon kell neki mert hideg vízi hal 10 fokos víz elég
nekem egyszer 20literes akváriumba volt 6db és jól érezték magukat abba sem volt fûtõ csak levegõztetõ és szûrõ most 80literesben van 4 aranyhal plusz még 10 másfajta hal
és az elõbb olvastam a kérdésed hogy az egyik aranyhalad háton úszik gondolom milyen jól érzik magukat a halak !!
elõzõ vok ez toma781 -nek szólt
A kérdező hozzászólása: 15l-es levegõztetõ, szûrõ van (nekemis meghalt 1 halam de ha visszaolvasod a komikat akkor leirtam h mért...)
15 literben nem lehet halat tartani....szóval elõször nézz után a dolgoknak aztán vegyél halat!
A kérdező hozzászólása: 1halnak bõven elég a 15l
Mûhalból még tíznek is.
Egy aranyhal ideális körülmények között akár 30-40cm-re is megnõhet, és akár 7-10 évig is élhet. Ha szted ezt 15 literben tudja kivitelezni akkor gratulálok. Nem véletlenül kellene egy aranyhalnak 100-120 liter. De biztos mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
nem halgass rájuk jó neki a 15lier
*ne*
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a rendes válaszokat, utánanézek.
30liter alatt nem tarthatsz gerinces állatot! Mindegy hány halat veszel bele, mert mind el fog pusztulni.
Csak halkan megjegyezném, hogy a növények nappal(!) oxigént állítanak elõ, viszont éjszaka, meg oxigént vonnak ki a vízbõl, így megnövelik a vízben a Co2 szintet, és megfulladhatnak a halak.
Megjegyezheted halkan is, hangosan is akkor sincs jelentõsége. Éppen mérgezésben agonizál a hal, szóval jobban járna ha elzárná a levegõt, nem szenvedne annyit.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a szûrõt nem levegõztetõnek hívják... Kár is a szóért.
Én csak azt a hibát javítottam ki amit a kérdezõ kiírt, nem válaszoltam konkrétan rá, de amúgy igazad van, ne kínozd szegény halakat!
Halat*
Ja, igen, láttam közben, hogy éjszaka fotoszintetizáló növényei vannak.. :)
A kérdező hozzászólása: Mért szenvedne?
Gondolom szûrõ nincs is. Hát persze. A halnak nincs jelentõsége, csak így buliban lehet ajándékozni, mintha nem is egy élõlény lenne. Tehát ajándékozd el azt a halat, ne vegyél többet, mert 30 liter alatt nem lehet halat tartani. A növények éjjel oxigénfogyasztók, de a te esetedben úgyis mindegy. Garnélákat tehetsz bele, de ekkorába inkább csak amano-t raknék. http://diszhal.info/Caridina_multidentata.php De szûrõ mindenképpen kelleni fog, elég lesz egy aquael fan-1.
Miért szenvedne? Azért, mert k*rva kicsi helyen vagy. Most gondolj bele: te sem éreznéd jól magad egy pár négyzetméteres szobában.
Ne vegyél halat ekkora kis üvegbe. Ez túl kis vízmennyiség, túl instabil az egész "rendszer", a hirtelen vízértékváltozások folyamatosan stresszelni fogják a halat, ami nem fog tudni megfelelõen fejlõdeni. Valószínûleg a másik is azért pusztult el, mert ekkora hely alkalmatlan haltartásra.
A kérdező hozzászólása: van szûrõm. a másik azért pusztult el mert szülinapomra kaptam barátomtól és mivel nemvoltam felkészülve egy hal gondozására csak másnap tudtam venni felszerelést és addig üvegbe volt
Egyébként ha hal van egy akváriumban, a levegõztetõ felesleges, a szûrõ viszont kötelezõ, és tilos kikapcsolni. Folyamatos mûködésre van szükség. Ha érdekel a haltartás, olvass az alapokról, olvass a biológiai szûrésrõl, és arról, hogy mi hogyan mûködik az akváriumban. Ez egy élõ rendszer, nem csak annyi az egész, hogy víz meg hal és kész.
Mert 15 literben nem lehet halat tartani, ennyi:)
Szóval ha komolyan gondolod, akkor annyit meg kell tenni, hogy szánsz erre idõt: http://akvarista.hu/?oldal=1&cikk=1498 http://akvarista.hu/?oldal=1&cikk=1500
Hát a barátod is egy hülye... Na de ez van, 15 literbe nem lehet halakat tartani.
A kérdező hozzászólása: lehet hogy helikopter vagyok de le még nem zuhantam hülye gyerek

Menjek dokihoz vagy ne? Mert lelkileg ugy érzem, hogy már nem birom, majd jön, ha jönni akar a baba..

Szóval lelkileg nem bírom ezt!Most úgy érzem könnyebb lenne ha nem mennék dokihoz aztán majd összejön ha akar az a baba!De azt sem akarom hogy azért mert pihenek pár hónapot el?r?l keljen kezdenem a vizsgálatokat!Nekem magas volt a hormonszintem amit jól helyretettek,de mégsem volt pém. csak clostival .Szóval most nem tudom inkább belevágjak és csináljam végig ezt ha már kezelnek 8 hónapja nem kellene feladni!De pihenni is jólenne lelkileg nem erre gondolni de így hogyan?Folyton kismamát látok mert a váró teli van vele!

Legjobb válasz: Biztosan nem lehet könnyû, ehhez kétség sem fér. De ne add fel!!! Nem véletlenül vágtál bele 8 hónapja, mégha nagyon nehéz is. Ha összejön, az mindennél csodálatosabb! És még valami: tudom, hogy könnyû mondani, de próbálj meg nem stresszelni miatta! Nagyon szorítok Nektek!

Biztosan nem lehet könnyû, ehhez kétség sem fér. De ne add fel!!! Nem véletlenül vágtál bele 8 hónapja, mégha nagyon nehéz is. Ha összejön, az mindennél csodálatosabb! És még valami: tudom, hogy könnyû mondani, de próbálj meg nem stresszelni miatta! Nagyon szorítok Nektek!
Ne stresszelj tényleg, mert nincs kizárva, ez a fõ oka annak, hogy nem esel teherbe... Mi nem 8 hónapot, hanem közel két és fél évet vártunk arra, hogy terhes legyek vérgre. Állandóan negatívok lettek a teszteim, aztán már nem is vettem többet. Féltem az újabb csalódástól. Egyszer összeszedtem magam, és elmentem dokihoz, hogy vizsgáljon meg, miért nem esek teherbe évek óta? Beteg vagyok-e, vagy nem is lehet gyerekem? Miközben tologatta a hasamon az ultrahang készüléket, felém fordította a monitort: - Kisasszony, nincs itt semmi baj, Ön kb. 9 hetes terhes, nézze csak, itt van a babája. Úgy bõgtem, hogy alig bírtam leszállni az ágyról. Kisfiunk azóta lassan 9 hónapos már... most épp mesét néz. Nem kell feladni, mikor az ember nem számít rá, tutira összejön.
Szia. Nekünk 11 hónap kellett, mire sikerült a baba.Barátnömnek 2 év.Növéremnek egyböl :) Nem vagyunk egformák. Èn is sokat agyaltam rajta, vettem a teszteket.Szinte minden nap szeretkeztünk, fennt tartottam a lábam de ne használt. aztán elmentem dokihoz.Ö mondta minden ok.Na úgy döntöttem, majd jön ha akar.Es elsö hónapban sikerült. 10 hónapos kislány anyuka´ja.
Szia tudom mit érzel, mert én is épp így vagyok. Vannak napok amikor nem is gondolok rá, de van amikor rámtör. Nem tudom, hogy tudnék nem gondolni rá, hogy ha minden rendben van miért nem jön a baba? Másnak miért sikerül és nekem miért nem. úgy érzem nem vagyok görcsös, de sokszor eszembe jut és elkeseredem. Mindenhol boldog kismamákat látok és nem tudom én miért nem lehek
tavaly szeptmberben hagytam abba a gyógyszert, december elején már pozitív is volt a tesztem, úgy, hogy nem is gondoltam arra, hogy terhes vagyok-e vagy sem. sajnos elvetéltem és onnantól kezdve viszont minden gondolatom errõl szólt. 3 hónapig védekeztünk, majd minden hónapban csalódtam, hogy nem jött össze. közben a 4 legjobb barátnõmbõl 3 babás lett, egyik májusban, másik júniusban, harmadik augusztusban... én meg mértem a hõmet minden reggel, ovuteszt, terhességi tesztek, képzelt terhességi tünetek, stb. teljes kétségbeesés... aztán pár hónapja tudatosan eltettem a hõmérõt meg mindenféle mikroszkópot stb, eltelt 3 hónap mire a gondolataimból is számûztem azt, hogy állandóan a babára gondolok. múlt héten voltam fogdokinál, aki kérdzte, hogy menstruálok-e, mert amint hozzáér az ínymhez az vérezni kezd, és ez akkor fordul elõ ha magas a progeszteronszintje az ember lányának. annyira sikerült elterelni a gondolataimat az egész babatémáról, hogy ott a fogorvosi székben kezdtem számolni, hogy nekem késik a mensim. hazafelé vettem tesztet, és pozitív lett.
Segény...mi fél éve próbálkozunk tesóval s elsõ elsõre összejött.....megértelek, de kitartás:)
A kérdező hozzászólása: mi 2 éve probálkozunk és 8 honapja járok dokihoz
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a választ!volt hogy mérgemben az jutott eszembe hogy nekem már nem is kell gyeek!Pedig tudom hoggy nélküle én nem is leszek igazán boldog.Szomoru hogy ez a baba projekt ennyire megkeseriti az eletet.Bpobálok én is arra gondolni ugyfogni fel az egészet hogy legalább többet lehetünk a párommal kettesben.de még igy is nehéz. ma már az is eszembe jut hogy lehet várnom kell vagy 10 évet mire sikerül vagy milesz ha nekem nemlesz sosem.

5 hetes kimama vagyok! Ma a kiskutyám beleugrott a hasamba. Egy kicsit szurkál azóta a hasamalja. Lehet ebből baja a kicsimnek? Vagy ő már elég védett helyen ahhoz, hogy ez ne ártson neki?

Legjobb válasz: A picinek semmi baja nem lett, még csak egy pötty amúgy is, kb 2 mm. Õ még nem érez semmit, és annyi minden veszi körbe, hogy maximálisan védve van!! A kutyussal meg vigyázz, mert bacikat is terjeszthet, és akaratlanul is árthat. Mindig moss kezet utána, és ne engedd az öledbe, mert késõbb még nagyobb fájdalmakat okozhat.) Nekem is szeret a manyek átugrani a pocakomon.-)

A picinek semmi baja nem lett, még csak egy pötty amúgy is, kb 2 mm. Õ még nem érez semmit, és annyi minden veszi körbe, hogy maximálisan védve van!! A kutyussal meg vigyázz, mert bacikat is terjeszthet, és akaratlanul is árthat. Mindig moss kezet utána, és ne engedd az öledbe, mert késõbb még nagyobb fájdalmakat okozhat.) Nekem is szeret a manyek átugrani a pocakomon.-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod! Egy kicsit megnyugodtam, már mindenfélét bebeszéltem magamnak! Próbáljuk kizárni a szobából, de elég nehéz, mivel nagyon hozzánk van szokva. Lassan, de biztosan sikerülni fog majd! De jó, hogy pozitív választ írtál, most ez nagyon megnyugtató számomra!
Nyugodj meg!A 12.hétig a versenyszerû sportolász is lehet folytatni, ha olyan a sport.Én olyan 5 hónaposam pereceltem egy hatalmasat a jégen és minden redben van.Idõvel ki fog alakulni egy reflex, és bmi a hasad felé közelít egybõl odarakod a kezed:) A baciktól meg ne félj, ha már egy jó ideje együtt éltek a kuttyal.Mondjuk most télleg ne hagyd hogy arcon nyaljon, meg moss gyakrabban kezet.

Nem nedves a kutyám orra és remeg és folyton fekszik meg visszahúzza a farkát. Mi baja lehet? Tudom, hogy állatorvoshoz kell vinnem, hétfőn el is viszem csak adjak neki valamilyen gyógyszert, vagy ne?

Bocsi, hogy ideírtam csak ide írtok a legtöbben és gyors választ akartam, mert aggódom érte.

Legjobb válasz: Az orra nedvessége meg hõmérséklete semmit nem jelent, azt hiába nézed. Én nem feltétlenül várnék vele hétfõig, feltalálták a telefont, használd, keress egy ügyeletet bárhol az országban, és kérdezd meg, hogy szerintük mi a baj és mit tehetsz. Magadtól ne gyógyszerezd, fõleg ha fogalmad sincs, mi a baja, mert esetleg meg találod mérgezni.

Az orra nedvessége meg hõmérséklete semmit nem jelent, azt hiába nézed. Én nem feltétlenül várnék vele hétfõig, feltalálták a telefont, használd, keress egy ügyeletet bárhol az országban, és kérdezd meg, hogy szerintük mi a baj és mit tehetsz. Magadtól ne gyógyszerezd, fõleg ha fogalmad sincs, mi a baja, mert esetleg meg találod mérgezni.
Most mondhatnám, h mérj egy hõt nála, de ha nem viszed utána dokihoz, felesleges. Ez rengetegminden lehet, menj dokihoz - vagy ne tarts állatot, ha nem tudsz róla megfelelõen gondoskodni. (nem bántó szándékkal, de tényleg) Jah, és ne adj semmilyen gyógyszert, legtöbbjük nem állatgyógyászatra van kitalálva! Jobbulást a blökinek!
beteg a kutya orra akkor száraz ha lázas én megnézetném egy állatorvossal
-_-
legyen meleg helyen az éjszaka, mert kihûlhet mit evett? milyen idõs? szuka/kan? milyen a szeme/ínye színe? stb. az állattartás valóban felelõsség!
hát szerintem ne várj holnapig!Akármi lehet, ha pl. babézia, akkor lehet, hogy meg sem éri a holnapot.Nem paráztatni akarlak, de simán lehet ez is.

Ne nevess ki, első babás vagyok, és fogalmam sincs, de érzed azt ha szopik a baba, hogy jön-e, vagy nem a tej?

Úgy értem, a cumisüvegben legalább látod, hogy mennyit evett (tápszeres baba), de én szoptatni akarok, milyen érzés, ha "jön", van róla tudomásod, vagy milyen? Légyszi ne nevessetek ki, tényleg nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet szoptatni.

Legjobb válasz: Szülés után az elsõ 2-3 napban csak elõtej van, azt szívja ki a baba. Aztán belövell és szinte folyik a mellbõl(szerencsés estben). Ha elkezd szopni a baba hallani fogod ahogy nagy kortyokban nyeli! És ha kicsit kihúzod a bimbód a szájából, látod ahogy spriccel a tej. Aztán meg érezni fogod,ahogy lazább,könnyebb lesz a melled,mert kiürül. Én imádtam szoptatni(van két fiam), remélem neked is sikerülni fog! 28 hkm.

Szülés után az elsõ 2-3 napban csak elõtej van, azt szívja ki a baba. Aztán belövell és szinte folyik a mellbõl(szerencsés estben). Ha elkezd szopni a baba hallani fogod ahogy nagy kortyokban nyeli! És ha kicsit kihúzod a bimbód a szájából, látod ahogy spriccel a tej. Aztán meg érezni fogod, ahogy lazább, könnyebb lesz a melled, mert kiürül. Én imádtam szoptatni(van két fiam), remélem neked is sikerülni fog! 28 hkm.
Már 2 gyereket szoptattam 20-20 hónapig, és magam sem tudtam igazán eldönteni, hogy mikor váltottak át aktív szopiból komfort szopiba (azaz cumizgatásba) Én addig szoptattam, amíg vagy bealudtak, vagy kiköpték a cicit, vagy (fõleg a másodikkal) meg kellett szakítani valami miatt a szoptatást. Ez így teljesen ok volt mindvégig. Szóval ne izgulj ezen! :o)
Igen, érzed. A szopi legelején, amikor az ún. tejleadás történik, idõnként még fájhat, bizsereghet is a melled, bimbód, ahogy hirtelen a nagyobb mennyiségû tej megtermelõdik és leadódik. De ha ez mégsincs, a babád ritmikus szívásából-nyelésébõl akkor is láthatod, hogy aktívan szivattyúz. Nekem maga a szopizás kicsit olyan volt, mintha cérnát húznának ki a mellembõl, de persze nem fájdalmas értelemben. Vagyis éreztem, hogy jön belõle valami. Ha pedig nem szívja, csak cumizik rajta, akkor nyilván nincs ilyen. Az én lányom nagy cumista volt, sokszor még pödörgette is a nyelvével, de nagyon gyorsan. Na az néha kicsit csikizett is. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, erre voltam kiváncsi, klasszul leírtad, jár a felpont.!
Az elején fõleg éreztem, mert enyhült egy kicsit a feszítõ érzés. Aztán meg ha már nem görcsöl annyit az ember, olyan fárasztó, hogy teljesen bealudtam a szoptatás végére. Sokszor azt éreztem, hogy ellazít mint egy relaxáció. Ha arra gondolsz, hogy a szopi alatt érzed-e, hogy folyik a tej, akkor a válaszon: nem. Amikor elindul a tej, akkor megkönnyebbülést lehet érezni. Amikor meg belövell a rendes tej (3-5 nap) olyan mint egy orgazmus. Ilyenkor beterít mindent a tej.
Na akkor pontosítok: lehet, hogy érezni fogod magát a tejfolyást is, lehet, hogy nem. :) Mondjuk én elég érzékeny voltam erre, több, mint 2 évig éreztem magát a reflexet is. A tanácsadó is csodálkozott ezen, valószínûleg ennyire erõsen mûködtek a hormonjaim. De ez sem általános.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!