Találatok a következő kifejezésre: Baba vagy jön 3 napja (6 db)

Baba vagy menszesz jön? 3 napja iszonyatosan szúrkál a bal petefészkem. Nagyon gyengének és fáradtnak érzem magam. Lehet baba?

Már 2 éve próbálkozunk.Ebben a hónapban kaptam clostilbegyt, duphastont és tüszörepeszt? injekciót.

Legjobb válasz: erre senki nem tud mit mondani, mert ez még ha fogamzásgátlót is szedsz szurkál. szóvak egy kicsit sem jele a terheségnek. a gyengeség egyebek meg semmit nem jelent mert még kb most ágyazodhat be ha megfogant.

erre senki nem tud mit mondani, mert ez még ha fogamzásgátlót is szedsz szurkál. szóvak egy kicsit sem jele a terheségnek. a gyengeség egyebek meg semmit nem jelent mert még kb most ágyazodhat be ha megfogant.
Szerintem kitarthat, legalábbis nekem ezt mondták. Nekem is hasonló tüneteim vannak a 34 héten.

Ha a korhazban csak 2-3. napon jon meg a tejem, akkor mit eszik addig a baba? Tapszert vegyem meg a nagy dobozosat, vagy csak a mar elkeszitett 2dl-bol parat? Azt hallottam, addig is jollakik az elotejjel a baba ez igaz?

Legjobb válasz: Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!

Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!
Ne így állj hozzá, mert így nem fogsz szoptatni, ha már a tápszerrel készülsz. Felejtsd el a tápszert, inkább arról kérdezõsködj, hogyan kell, lehet szoptatni. Hidd el, az a legfontosabb, hogy agyban hogyan készülsz fel a szoptatásra.
Ha lesz tejed, mármint csak elõtej, az is elég neki, 3 nap után megindul annyira, hogy rendes tejed legyen:) Amúgy sok kórházban annyira szoptatásfüggõek, hogy csak nagyon nehezen adnak a kicsinek tápot. A szoptatás mindenekfelett. Ez nem mindenkinek jó, fõleg akinek nincs teje, de ha konkrét kórházra kérdeznél lehet jobban tudnának segíteni:)
Elõtej, víz, cukros víz, de éhezni nem hagyják a babádat. A legtöbb helyen van tápszer, nálunk si volt, aki akrt adott, ugyanúgy, mint a cukros vizet. Feelleges bevinni tápszert
Szia Én a Margitban szültem, és ott volt tápszer.De amikor már órák óta üvöltött a gyerek, és a tea sem kellett neki, és nem indult be a tejem, a lányom cicizni sem nagyon akart, na akkor adtak egy nagyon picit!! Egyébként nekem azt mondták, hogy a baba tartalékokkal születik, és az elsõ 3napban, elég neki az elõtej, vagy tea. A kórházból tápszer recepttel engedtek ki!
Két különbözõ kórházhoz volt már szerencsém. Mind a két helyen a 2.életnapon adnak tápot a csecsemõsök, ha az anyukának nincs teje még-már. Te csak úgy magad nem viheted be a tápit, a gyerekorvos dönt, hogy kell e pótolni.
Így igaz ahogy az elõttem szóók írták. Még annyi, hogy én pl úgy jártam, hogy a lányomnak éjszaka cukros-vizet adtak, és eleve nem is szopizott rendesen, 3. napon jött meg a tejem, de a cumiból könnyebben jött a víz így alig tudott cicizni. Sosem ment igazán jól az elején ki szívta de amint erõsebben kellett volna nem volt hajlandó hanem üvöltött. Nem is lett így elég a tejem, pedig fejtem mint egy õrült, hogy ne kelljen tápszerrel pótolni, de a fejés nem ugyan az mint a szopizás. Szóval nekem már itt elrontották. Mást vároma másodikat és csak ezen agyalok, hoyg hogyan kerüljem el hoyg adjanak neki cumiból bármit is!!
Vedd meg nyugodtan a tápszert (de csak azt, amit gyerekorvossal íratsz ki), otthonra jó lesz biztosítéknak. A kórházba ne vidd be, mert ott fel vannak készülve mindenre. Én 3 éve a SOTE I. számún szültem, semmi tejem nem volt, így a második naptól teát kapott a fiam. De úgy gondolom, hogy kórháza válogatja, és szerintem van olyan kórház, ahol tápszert is adnak, ha nem akar cicizni a kicsi. De ha nincs tápszer, akkor ott a tea, a víz, cukros víz, ne aggódj, nem lesz gond.

38 hetes kismama vagyok, eléggé lent van a pocakom.3 napja úgy vettem észre, hogy vizes folyásom van. Ez normális? Számíthatok rá hogy előbb jön a baba?

Legjobb válasz: Vizes folyás lehet magzatvíz. Nálam az volt, szerintem vizsgáltasd meg. Mióta van? A folyás kezdete után kb 2 napra megszültem. Erõsebb jóslóid nincsenek? "Házilag" a lakmuszpapírt ajánlják a magzatvíz kimutatására, de ha görcsök is vannak mellette, akkor menj be, mert ma vagy holnap meglesz a baba!!!:-DD

Vizes folyás lehet magzatvíz. Nálam az volt, szerintem vizsgáltasd meg. Mióta van? A folyás kezdete után kb 2 napra megszültem. Erõsebb jóslóid nincsenek? "Házilag" a lakmuszpapírt ajánlják a magzatvíz kimutatására, de ha görcsök is vannak mellette, akkor menj be, mert ma vagy holnap meglesz a baba!!!:-DD
Bocsi, most olvastam, hogy 3 napja. Mindenképpen megnézetném akkor.
Szia!Mindenképp menj be a kórházba én is ugyan így jártam.Képzeld el nem mertem fel hívni a szülésznõmet, hogy valami nincs rendben mert nem volt vészes a szivárgás, mondta azért menjek be az a tuti ha meg néz.Be mentem este megvizsgált és mondta, hogy szól egy ügyeletes dokinak is az a biztos!!!Ahogy vettem le a nadrágomat a másik vizsgálónál úgy el is kezdet jobban folyni a magzatvíz, úgy hogy bent is maradtunk!39 hetes voltam.Elég egy erõsebb vizsgálat és jobban megreped a burok!Minél elõbb menjetek be mert nekem reggel lekezdõdött és este mentünk be de már a babámnak is rossz volt! 6 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Én is úgy látom nem vészes csak egy egy csepp. Ezt onnan tudom mert este hálóingbe voltam és egyszer csak mintha cseppent volna meg is lepõdtem azt hittem pisi.

Ha 3. napja nem jön meg és csak ici-pici barnám van, a hőm minden reggel 37-37, 1 akkor lehet hogy baba, vagy csak késik?

Még nem mertem tesztelni, mert az idén egyszer már késett de akkor barnám se volt, de most semmi más tünet csak ez. Nem akarok csalódni és így beleélni sem magam.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ez a harmadik napja, hogy nem jött meg és reggel teszteltem Lilyvel és egyértelmûen pozitív lett. Tünetem nekem sincs igazán, a hõm nekem is 37,1 volt. Szerintem holnap reggel tesztelj, szurkolok!

Szia! Nekem is ez a harmadik napja, hogy nem jött meg és reggel teszteltem Lilyvel és egyértelmûen pozitív lett. Tünetem nekem sincs igazán, a hõm nekem is 37, 1 volt. Szerintem holnap reggel tesztelj, szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked!!! Jó neked, remélem nekem is pozitív lesz, de én még várok egy pár napot, mert attól tartok, hogy csak késik.

Túl vagyok a 40. héten. Hétfőn indítják, ha nem jön addig magától a kicsim. Mik a tapasztalataitok az indított szüléssel? Valószínübb, hogy a vége császár? Egyébként 2. baba és fiú, a kisasszony 3 nappal hamarabb jött.

Legjobb válasz: 42.héten inditották.7órát vajúdtam,5 órát nyomtam.Nem voltak tolófájásaim,szóval oxi.Az utolsó órában elkezdett ijeszgetni a szülésznõ,nálam csak õ volt,h ebbõl császár lesz ha nem tudom kitolni.De csak sikerült:) 4kg lett a kisfiam. Szurkolok neked,h magától induljon és minden rendben legyen.

42.héten inditották.7órát vajúdtam, 5 órát nyomtam.Nem voltak tolófájásaim, szóval oxi.Az utolsó órában elkezdett ijeszgetni a szülésznõ, nálam csak õ volt, h ebbõl császár lesz ha nem tudom kitolni.De csak sikerült:) 4kg lett a kisfiam. Szurkolok neked, h magától induljon és minden rendben legyen.
Az én orvosom azt mondta, ha teljesen zárt méhszájról indítják a szülést, akkor valószínûbb, hogy császár lesz a vége. Én is túlhordtam, megvártuk, amíg kinyíltam 1 ujjnyira, utána indította volna (de végül magától beindult). Ha az elsõ babád természetesen született, valószínû, hogy ez a baba is sima ügy lesz, csak õ késik egy picit. Hétfõ még messze van, addig simán beindulhat magától. Drukk.
Szia, engem is indítottak, magzatvíz szivárgás miatt, viszont nulla fájásom volt, még csak jósló fájásaim sem voltak. Szóval az elsõ babámat így 12 óra alatt, természetesen szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Próbáltam én szugerálni a kiírt dátumot, de a kisfiam már most "tojik" rám! :D Mi lesz késöbb?! Türelmetlen vagyok már... Ma az NST-n csak egy kis fájást produkált. ASK ma nem volt, szombaton folyt. köv. ASK-val. Már mindenki felhívott, aki tudja, hogy babát várok...
Szia! Nekem oxitocinnal indította a doki reggel negyed 7kor. Fél 11-kor kezdõdtek a fájások, egybõl 2 percesek. Nagyon erõs fájások voltak, kaptam epidurált délben, kicsit könnyebb lett. Aztán fél 3kor kezdtem tolni, haladtunk is, de elakadt a babám, akárhogy nyomtam, nem jött tovább. Az ügyeletes doki jött be segíteni az én orvosomnak úgy, hogy õ könyékkel nyomta a hasamból lefelé a picit. Durva volt, mintha kibeleztek volna. :( De szerencsére megúsztam a végét mûtét nélkül, 3ra meglett a kisfiam. Nagy baba volt, 3750 gramm, és 55 cm. Ennek már 2, 5 éve, de minden pillanatára tisztán emlékszem! :) Kitartás, és remélem minden rendben lesz nálad is.
Nem csak oxival lehet indítani zárt méhszáj esetén. Az enyém is zárt egy hüvely tablettát kaptam és csak azután az oxit, hogy picit beindult! Az voltam aki tanácsolta, hogy szugeráld a picúrt :)
NA mi újság van veled? Nálam még mindig semmi, 40+3 ma Szentendrén sétálgatunk és ebédeltünk, most értem haza de semmi jel.. Te hogy vagy? 11 körül voltam ctg-én nem nagyon akart felkelni csak a végére mozgott egy picit..
A kérdező hozzászólása: 14-én bementünk 5 percesekkel a kórházba, de abbamaradt. Befektettek. Kedden reggel 6-ra kaptam idõpontot indításra, de nem volt rá szükség. Éjfélkor 2 percesekkel indult és 8:15-re született a kisfiam 41 hétre 59 centivel és 4020 grammal. :) Köszönöm mindenkinek! :)
Gratulálok, sok boldogságot!
Szuper:) Gratulálok a babádhoz:) Ugye hogy kifért?:)
Gratulálok!
GRATULÁLOK!Jó egészséget Nektek!
A kérdező hozzászólása: kifért :D Köszönöm! :)
GRATULÁLOK, sok boldogságot! Megkérdezhetem, hogy a mostani (második) szülésed gyorsabb és könnyebb volt, mint az elsõ?
A kérdező hozzászólása: :) Gyorsabb volt (20 óra volt az 1. szülésem, az 5 percesektõl számolva, most egybõl 2 percesekkel indult és 8 és fél óra volt az egész), de sokkal fájdalmasabbnak éreztem, vagy csak a tûrõképességem csökkent, nem t.om... Most 2 órát bírtam elviselni a 2 perces fájásokat és kértem EDA-t. Ezután egy álom volt, még pihenni is tudtam. Az elsõt végig szenvedtem otthon, nem volt fájdalomcsillapítás, most úgy érzem nem bírtam volna nélküle. Így jó volt. Jöhet a következõ! :)
A kérdező hozzászólása: Most olvastam vissza. Jól rászóltam! Kívánságom teljesül; 12.27-én érkezik a 3. babám, aki szintén kisfiú. :D Köszönöm mindenkinek mégegyszer a kedves szavakat, a bíztatást és a jókívánságokat! 3 hónap és találkozunk ugyanitt... :D
Szia. Az elsõ kommentedhez fûzve: az én kisfiam 4240grammal született 40+5 hétre természetes úton, kifért :) :) :) :) Csak hogy a kérdésre is válaszoljak a kislányommal indítottak, az is 12 órás vajúdás volt - mint a fiammal - az indításkor a belsõ méhszáj még nálam is teljesen zárva volt. A 12óra végén, mikor sikerült a szülésznõmnek "kitágítani" teljesen (bizony, kézzel, szörnyû volt, míg meg nem kaptam az EDA-t, utána nem éreztem) a leányzó nem volt hajlandó kijönni, nagyon fenn volt a feje, de aztán kicsalogatták :) Szerencsére nem lett császár belõle de tény, hogy az indított szüléseknél nagyobb az esély a sürgõsségi császárra. De nálad nem lesz!!!!!! Szugerálj :) :) :) :) :) Könnyû szülést kívánok neked!!!!!!
Attól függ, hogyan indítják. Nekem burokrepesztéssel indították a másodikat, oxi nem kellett. Háromnegyed 8-kor volt a burokrepesztés, fél 9-kor érkezett meg az elsõ fájás és háromnegyed tíz elõtt már a karomban tarthattam a kislányomat. :) Szóval nálam nagyon hamar lement.
Nekem 42. hét elsõ napján akarták indítani, de azt mondta a doki, hogy õ ennyi idõs terhességnél még nem látott ilyen merev, zárt méhszájat, a fõorvossal együtt, aki ráadásul azt mondta, hogy totál téraránytalanság áll fenn, azonnal megcsászároztak.
remelem szerencsesebb leszel, mint mi. Nekem ketszer inditottak, 11 nappal hordtam tul a lanyomat. A szules szornyu volt, reszleteket inkabb nem irok.
Én ugyanúgy voltam mint te. Szerdára voltam kiírva, hétfõn lett volna szülés indítás, szombaton spontán beindult a szülés. Még bármikor beindulhat!:)
Hát én annyit tudok mondani, indították és császár lett a vége.17 óra vajúdás után a kezelõorvos is felfogta amit a fõorvos mondott:súlyos téraránytalanság, nem valószínû hogy kifér a baba.Nem fért, slusszpoénnak meg a köldökzsinór 2x a nyakán.
Nos, nem ijesztgetésbõl, mert tudod, minden szülés más, de 4 friss babás ismerõsömnek indították a szülést.Abból 3 lett császár.1 természetes, ráadásul nagyon könnyen.
A kérdező hozzászólása: húha! szorítsatok értünk! azért bízom a legjobbakban. lassan 3 hete 3, 5 kilóra becsülték. A kicsi lányom ennyivel született. Remélem ki fog férni! Nagyon félek a mûtéttõl... Lehet ezért nem akar kibújni?
Szia! Tényleg ne add még fel, hogy magától beindul! Amikor betöltöttem a 40. hetet pénteken, következõ hét szerdán be kellett volna feküdnöm a kórházba. Már teljesen feladtam, hogy magától fog beindulni a szülés. Erre 40+3-ra magától megszületett a kislányom 5 hete :) ! Könnyû szülést
Akkor egy kis biztatás:az elsõ fiam 40+5 hétre született, indítani kellett, 4 óra alatt lett meg, teljesen természetes módon.A 2. fiam 37+3 hétre született, ott is burkot repesztettek(már eléggé kinyíltam, a baba feje beékelõdött, de nem volt fájásom), õ 3 óra alatt lett meg, szintén mindenféle fajta beavatkozás mentsen.Ma kezdtem a 38. hetet, már megint nyitva vagyok, keményedéseim is vannak, lehet, hogy ezt is indítani kell majd.Szóval nálam semmi hátránya nem volt.Könnyû szülést.
Engem is indítottak az ikreimmel, akkor szûk 2 ujjnyira voltam kitágulva. 9 óra volt kitolással együtt, természetes úton születtek. Oxi végig be volt kötve.
Nekem a 42.héten indítottak 3 napon keresztül, de csak annyi történt hogy a 3.napon elkezdett szivárogni a magzatvíz, 4.napra elfolyt teljesen de fájásaim nem voltak.Akkor csináltak uh.-ot és ott vették észre hogy nagyon magasan van a kislányom3 rosszul tartja a fejét, ja és nem tágultam teljesen merev volt a méhszáj.Ezért császár mellett döntöttek.Valahol még örültem is neki mert az én kislányomnak is a nyakán volt a köldökzsinór.
Nekem a 3. babámnál repesztették meg a burkot, bõ két ujjnyira nyitva volt már a méhszáj. Kb 2 óra múlva a kezemben volt a kis 4 kilósom :) Szerintem nem lesz gond, fõleg, hogy nem elsõ baba, és talán nyílik is a méhszáj addig, hogy lehessen burkot repeszteni. De addig még simán meg is szülhetsz, szorítok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok! Holnap 11-re megyek NST-re és ASK-ra a kórházba. Tegnap is volt magzatvízvizsgálat is, ami nem kicsit fájt, mert a belsõ méhszájam még zárva volt. Remélem holnap már jobb lesz és hétfõig már nem húzzuk... Próbálok optimista lenni! :) Legalább a méhszájam lenne már nyitva!
Barátnõmnek indították, mert az orvosa épp ügyeletes volt 1, 5 óra alatt mindennel készen voltak. Nekem elfolyt a magzatvizem és 18 óra után toltak a mûtõbe. Nincs két egyforma szülés.
Szia! Mindkét babám indított volt, mindkettõ spontán 4 óra alatt megszületett, a második szülés álom volt, 3.nyomásra megszületett a kislányom. Könnyû szülést!
Nekem 40 hetesen és 3 naposan indítottak totálisan zárt méhszáj mellett, nulla fájással. Burokrepesztéssel kezdett a doki, utána bekötötték az oxitocint. Burokrepesztéstõl számítva 5 óra múlva már babáztam, tehát nem gondolom, hogy hosszú szülés volt ... Az igazsághoz tartozik, hogy EDA-t kaptam, az pedig gyorsítja a tágulást és az egész folyamatot.
A 9. válaszoló vagyok.Húúúúúú, jól belehúztál, GRATULÁLOK!Nekem a válasz megírása után pár nappal(2012.szept. 28.-án) megszületett a pici lányom(3. baba, 2 fiú után)2 óra alatt, beavatkozás mentesen(se oxy, se gátmetszés, bár ez ezelõtt sem volt).Az EDA-val sem éltem-ilyen rövid idõ alatt értelme se lett volna-bár nem lett volna akadálya.Könnyû, gyors szülést, írj majd!2 fiú+(1 hét híján)1 éves csajszi anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!