Találatok a következő kifejezésre: Baba lehetséges hogy a (231 db)

Mi lehet a baja? Lehetseges, hogy a depresszioja miatt nem kapja meg a jogsit?

Van egy srac, aki nagyon szimpatikus nekem, jo baratok vagyunk, bar meg nem regen ismertem meg. Egy közeli hozzatartozoja mondta, hogy egy par eve komoly depresszioval küzdött. Finoman probaltam vele beszelgetni erröl a dologrol, es ugyan par szoban elmondta mi volt, de lathatoan nem akart beszelgetni velem erröl. Azota ujra szoba került a problemaja a hozzatartozoja es köztem, es kiderült, hogy azert nem csinalhat jogositvanyt, mert nem megy at az alkalmassagin a problemaja miatt. Neha egybkent velem is furcsa a srac, hirtelen hangulatvaltozasok, figyelemzavar, es neha agresszio jellemzi. Mi lehet a problemaja? Lehetseges, hogy a depresszioja miatt nem kapja meg a jogsit?

Legjobb válasz: Lehet,hogy simán szintévesztõ

Lehet, hogy simán szintévesztõ
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem szintevesztö:-)
Az alkalmasságin semmi olyan nics, ami összefüggne a derpesszióval.
A kérdező hozzászólása: Igen, en is ugy tudom, ezert nem rtem, hogy van öszefüggesben a problemaja a jogositvan megszerzesevel. Igazabol azt szeretnem tduni, hogy a leirtakbol kvetkeztetve mi lehet a baja?
Inkább a figyelemzavarra tippelnék. Az agresszió sem segíti a biztonságos vezetést.
Skizofrénia?
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni, hogy ajánlott csomagról van szó.
Ajánlott csomag nincs. Van ajánlott levél és van postacsomag. Tudni kéne miként adtad fel, de július 1-tõl valóban módosultak a csomagdíjak, és pár levél ára is. (pl: utánvételes)
A kérdező hozzászólása: Ajánlott és utánvételes levél volt, kb A/4-es nagyságú.
Hát akkor simán lehetett. http://posta.hu/static/internet/download/2013_tarifatabla_HU.. 20.000 utánvételi összegig Ft-ig 50 g súlyig: 1785 ft 500 g súlyig: 1895 Ft
** "20.000 Ft utánvételi összegig "
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:) ) Igen, pont 1895 Ft volt. Nem az enyém volt a levél, és 10-et kellett feladnom, szóval egy kicsit féltem, hogy én rontottam el valamit.
Azért drágult meg ennyire, mert ÁFA-s lett. Július 1-ig nem volt az...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mégegyszer. Amúgy, a postán nem tudták megmondani, hogy mitõl lett drágább:)

Lehetséges hogy a baba gurulgat ide-ida?

17 hetes terhes vagyok, kb 1 hete éreztem már pár "buborékot", ezt tudom hogy a baba. De pár napja, pl. ha felállok ülés után akkor érzek vmit a szeméremcsontom tájékán. Olyan mintha lenne ott vmi, és a járás közben mégjobban érzem. Egy id? múlva meg már megint nem érzem. A baba lehet vagy esetleg a méhem? Lehet hogy hülye kérdés, de már napok óta ezen filózom... :)

Legjobb válasz: SImán lehet a baba. Még rengeteg helye van, és úszkál. Ide oda löki magát, ezt érezheted:) Boldog babavárást!

SImán lehet a baba. Még rengeteg helye van, és úszkál. Ide oda löki magát, ezt érezheted:) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
En is néha ugy érzem, hogy teljesen átfordul a méhemben. Nagyon fura érzés. 20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: 3 napja nagyon aktív! Nem egész nap, de elég sokszor mocorog napközben. :)

Mennyire lehetséges hogy a 12. heti genetikai uh-n megtudják állapitani a baba nemét?

a 10 héten elég jól feküdt..:)

Legjobb válasz: Elég ritka és pontatlan,de azért lehetséges.Inkább a 18. heti a biztos!

Elég ritka és pontatlan, de azért lehetséges.Inkább a 18. heti a biztos!
Ha fiú, akkor azt már lehet hogy meg tudják mondani, ha nem takarja el. :-)
Nekem 12 hetesen azt mondták, hogy fiú, és tényleg az lett. Ha fiú, akkor valószínûbb, hogy már látszik. A lánynál még szerintem bizonytalan a dolog.
Én tegnap voltam a 12 hetes UH-án, ahol az orvos azt mondta, hogy 70%-ban fiút jósol, de biztosat a 18. heti UH-án mond majd.
Nekem is a 12. héten fiút "látott" a doki és a 18. héten megerõsítést is kaptunk, h bizony, luluja van :-) 21+1 km
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Ha 33 hetesen sokszor nehezen kapok levegőt (tudom, hogy a baba felnyomta a tüdőm, gyomrom), lehetséges, hogy a baba kevesebb oxigénhez jut?

Legjobb válasz: Én is 33 hetes vagyok! Nekem ugyanilyen problémám van és ezt meg is kérdeztem a dokimtól! Azt mondta hogy természetes ilyenkor a nehézkes levegövétel és a babát ne féltsem õ ettöl még ugyanugy megkap mindent! Ha rád tör a légszomj akkor mozogj egy kicsit próbálj meg helyzetet változtatni! Ez kb. még 3-4 hétig lesz igy utána lejjebb megy a baba!/amúgy én Pécs környéki vagyok/ És te? Minden jót nektek!!!

Én is 33 hetes vagyok! Nekem ugyanilyen problémám van és ezt meg is kérdeztem a dokimtól! Azt mondta hogy természetes ilyenkor a nehézkes levegövétel és a babát ne féltsem õ ettöl még ugyanugy megkap mindent! Ha rád tör a légszomj akkor mozogj egy kicsit próbálj meg helyzetet változtatni! Ez kb. még 3-4 hétig lesz igy utána lejjebb megy a baba!/amúgy én Pécs környéki vagyok/ És te? Minden jót nektek!!!
Nekem segiteni szokott ha lehajtom a fejem..olyankor kapok jol levegot..de a baba nem jut attol kevesebb levegohoz, ezt egy doki is megerositi.32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, én elfelejtettem megkérdezni ezt a dokimtól szerdán! Én gyõri vagyok! Jó egészséget nektek!

Utolsó menses szerint 35 hetes lehetek. A baba méretei az orvos szerint picit kisebb. lehetséges, hogy a szülési idő kitolódik? Vagy pici baba fog születni?

Legjobb válasz: Nem feltétlen tolódik ki.Azért meg ne bánkódj, hogyha kisebb lesza babuka, hiszen ráér kint megnõni.Nekem nagyobb és már császárral fenyegetnek, mert valszeg nem fog kiférni.....nagyon sajnálnám, hogyha nem tudnék természetesen szülni már már azon gondolkozok, hogy megbeszélem ha lehet indítsa meg...

Nem feltétlen tolódik ki.Azért meg ne bánkódj, hogyha kisebb lesza babuka, hiszen ráér kint megnõni.Nekem nagyobb és már császárral fenyegetnek, mert valszeg nem fog kiférni.....nagyon sajnálnám, hogyha nem tudnék természetesen szülni már már azon gondolkozok, hogy megbeszélem ha lehet indítsa meg...
Nekm a méretek alapján kitolták közel 2 héttel a szülés várható idõpontját. nekem is mondták, hogy kisebb a baba. Erre pont betöltöttem a 38. hetet és megszületett a kisfiam, 3100g és 49 cm volt. Ennyit a uh méretekrõl és a kiírásról. Nyugodj meg lehet, hogy nem pontos a mérés, ha meg kisebb lesz idekint megnõl. Boldog babavárást.
szia! Nekem betöltött 39 hetesen azt mondta doki, hogy az uh szerint 34 hetes a baba a súlya kb 2 kg. 1 héttel késõbb a kiírt idõpontra indult be a szülés és 2600 gr és 50 cm lett. Én nem hiszek az uh-szerinti méréseknek.

Ha végigdohányzom a terhességem, lehetséges, hogy a babámnak semmi baja sem lesz?

Legjobb válasz: Hát lehetséges, hogy egészségesen születik, de késõbb kialakulhatnak betegségei, amit a cigire vezethetnek vissza. Pl. a barátnõm végig füstölte a terhességét, a kislány egészségesen született, de fél éves korára teljesen felpörgött, annyira hiperaktív lett, hogy még mesét se nézhet, mert a gyors képugrások még inkább felspanolják. Nem érdemes kockáztatni.

Hát lehetséges, hogy egészségesen születik, de késõbb kialakulhatnak betegségei, amit a cigire vezethetnek vissza. Pl. a barátnõm végig füstölte a terhességét, a kislány egészségesen született, de fél éves korára teljesen felpörgött, annyira hiperaktív lett, hogy még mesét se nézhet, mert a gyors képugrások még inkább felspanolják. Nem érdemes kockáztatni.
Ez a legnagyobb baromság amit eddig hallottam! Még a passzív dohányzás is nagyon veszélyes a magzatra nézve! A fejlõdési rendellenességeket ne is említsük! Egy élõ torzót akarsz szülni? Azonnal tedd le a cigit! Ha nem megy ajánlom Allen Carr: Rövid úton leszokni a dohányzásról c. könyvét! Kb 1600.-Ft és mûködik!!!! Röhögve le lehet tenni vele a cigit!
Gyógypedagógus vagyok és sokat tanultam errõl a dologról. Szóval. Nem lesz torz a baba ha végigdohányzod a terhességet, de a fejlõdését befolyásolod. A co2 10x jobban kötõdik a hemoglobinhoz mint az oxigén, ezáltal jóval kevesebb tiszta levegõ jut a picinek. A vérkeringése felborul, a placenta nem mûködik megfelelõen, esetleg idõ elõtt leválik, bekövetkezhet a koraszülés, ami a jobbik eset, merthogy az is elõfordul, hogy nem veszik ezt észre és meghal a baba vagy olyan mértékû oxigénhiány lép fel nála, ami súlyos fogyatékosságot idéz elõ. Én inkább nem dohányoznék, mert ez kemikáliának minõsül a baba számára.
Ha azt szeretnéd hogy a picid egészséges legyen akkor NE DOHÁNYOZZ!!! probáld meg letenni!!!
En egy valakit ismerek aki dohanyzott a terhessege alatt, most 14 eves a fia es asztmas.. szerintem eleg eros indok hogy letedd, ha esetleg nem akarsz egy beteg gyereket felnevelni..
Mindenféleképpen tedd le a cigit! Általában a terhesség alatt sokkal könnyebb leszokni róla, mert a szervezet is jobban fogja taszítani a baba miatt. Ilyenkor hihetetlenül müködik egy anya szervezete. Azt ajánlom, hogy szülés után pedig légy erõs, és ne szívj el egy cigit sem, így akár véglegesen le tudsz róla szokni! Fontos a baba miatt! Hisz ha szoptatod, akkor is átmegy hozzá mindenféle káros anyag! Sõt lehet, hogy amiatt tápláló sem lesz a tejed, így a baba nem kapja meg a kellõ immunerõsítõt, és amiatt lehetnek késöbb problémái! Az anyatejben lévõ erõsítõ anyagokat semmi sem pótolja!!!!! Kívánok sok erõt és kitartást és jó babázást!
Szia azok akik dohányoznak terhesség alatt, nagyon sokat hallani a kisebb súlyal született babákról, és koraszülésrõl, meg a magzathalálról.Én mikkor a párommal eldöntöttük hogy babát szeretnék elõtte 3 hónappal letettük a cigit.Mivel a nikotin nagyon lassan megy ki a szervezetbõl, fõleg a tüdõbõl 2 év kell hozzá.Ha most abbahagynád a dohányzást nagyon sokat segítennél a babádnak és magadnak a további egészséges fejlõdésért.Én 5 év után egyik napról a másikra leraktam, nem volt könnyû, fõleg ha olyan társaság volt körülöttem akik dohányoztak.Azóta pár év eltelt és nem szoktam vissza, még a párom is 8 év után teljessen tiszta.A babád lehet egészségessen születne meg, de elég kicsi az esélye hogy a továbbiakban ne legyen valami betegsége.(léguti, tüdõ szív)problémák.Próbáld meg letenni!!!!Sok sikert kívánok, és boldog babaváráést!!!!Üdv 40 hetes kismama
Igen, egészséges babbát szülni egy dolog, meg van rá az eély.De késõbb jelentkezõ tartós betegségekkel leélni az életeteket, az nem csak 9 hónapot jelent az életedbõL!Próbáld letenni, mindkettõtök érdekében, mert késõbb furdalni fog a lelkiismeret, ha miattad kell elszenvednie pl. egy asztmát vagy bármit az életében, Neki is joga van egészségesen élni, így is annyi más szennyezõ anyag van amit nem tudunk befolyásolni.
Nem lehetsz ennyire önzõ, és felelõtlen....Ideje lenne eldöntened, hogy a babád egészsége a fontos, vagy az hogy te "jól" érezd magad!Ha most azt írná mindenki, hogy semmi baja nem lesz a picinek szívd csak, akkor te nyugodt szívvel mérgeznéd???Csak azért mert más azt tanácsolta??Ilyen buta kérdést.... Én éveken keresztül szívtam napi egy dobozzal(volt hogy nem is vol elég), de mikor szóba került hogy babát szeretnénk, leraktam.NEM volt könnyü, de nem magam miatt teszem, hanem azért mert egészséget manót akarok világra hozni.Undorítóbb dolog nincs mint amikor kismama, nagy pocakkal, cigivel a kezében vár az orvosi vizsgálatra...felháborító és gusztustalan!

Lehetséges hogy a 10. héten megmondják a baba nemét? Vagy inkább majd a következő vizsgálatnál?

4D ultrahangra megyek.

Legjobb válasz: Szia:) Nem korai még a 4D?:) De megértelek,kíváncsi vagy ez természetes. Szerintem még nem lesz egyértelmû,nekem 14+3-hetesen a 2D-en már látszott. Szóval lehetséges:) Minden jót kívánok:)

Szia:) Nem korai még a 4D?:) De megértelek, kíváncsi vagy ez természetes. Szerintem még nem lesz egyértelmû, nekem 14+3-hetesen a 2D-en már látszott. Szóval lehetséges:) Minden jót kívánok:)
Szerintem is korai, még nem fog látszani semmi. Én a 15. héten mentem, már éreztem h mozog, akkor is még nagyon soványka volt, kicsit emlékeztetett egy emberkére... De ott már megmondták h fiú. Én a helyedben késõbb mennék.
Szia! Elsõéves orvosis vagyok, és pont most tanuljuk a fejlõdéstant. A 11.-12. héten alakulnak ki a külsõ nemi szervek annyira, hogy az ultrahang kimutassa (akkor sem látszódik teljesen, ha úgy fekszik a magzat), szóval valószínûleg még nem lehet majd felismerni.
14:03 Helyesbítem magam, bevallom rosszul emlékeztem egy héttel, de most utána néztem... A 10. héten a belsõ nemi szervek alakulnak ki, a külsõk csak a 11-en válnak láthatóvá...
NEM TUDJÁK MEGMONDANI A 12. hétig egyforma , csak a 12. héten kezd kifejlõdni a nemi szerv. . .
A kérdező hozzászólása: Nekem az orvosom csak 4D ultrahanggal vizsgál.15.-én megyek vizsgálatra, bár a párom még nem jön velem majd késõbb ha már nagyobb lesz a baba.Már nagyon várom és izgulok.alig várom hogy halljam a pici szívdobogását.
Kb. ilyenkor válik láthatóvá, elõtte még ugyanolyan kis "gömböcske izé" van nekik, szóval ez határeset, nem is biztos, hogy napra pontos a terhességed... No de hajrá! :o)
Inkább a 12. hetin fog kiderülni, ha látszik. Nekünk is akkor mondták meg a 4D-n.

Tényleg lehetséges, hogy a baba akár 5 hónapos koráig is rejtőzködik, és nem veszed észre, hogy terhes vagy?

Olvastam err?l egy cikket, és igazából kicsit megijesztett a dolog. 3 hónapja szakítottam a barátommal, tehát kb. akkor feküdtem le vele utoljára. Igaz védekeztem, azóta menstruáltam is, viszont most egy hónapja késik, teljesen kimaradt egy mensim. Eddig nem nagyon zavart, mert rendszertelenül menstruálok, de a cikkben benne volt az is, hogy egy lány a baba mellett is menstruált, mégis terhes volt. Mit tegyek? Vegyek egy tesztet? Az kimutatja így? Vagy inkább n?gyógyász? Vagy egyáltalán ne is foglalkozzak vele?

Legjobb válasz: Szia!Háát elég valószínûtlennek tartom,hogy terhes lennél,sõt azt is,hogy 5 hónapig valaki ne vagye észre,hogy terhes!Jobb esetben már 5 hónaposan mozog a baba(azt nem lehet nem észrevenni)és a has is megnõ.2-szer voltam eddig terhes,de mind a kettõt már 8 hetesen észrevettem.:)

Szia!Háát elég valószínûtlennek tartom, hogy terhes lennél, sõt azt is, hogy 5 hónapig valaki ne vagye észre, hogy terhes!Jobb esetben már 5 hónaposan mozog a baba(azt nem lehet nem észrevenni)és a has is megnõ.2-szer voltam eddig terhes, de mind a kettõt már 8 hetesen észrevettem.:)
szerintem csinálj 1 tesztet azzal nem veszítesz semmit sem!mert már hallottam itt olyanról hogy valaki 3 hónapos koráig észre se vette hogy terhes, mert megjött ugyan úgy neki!De lehet hogy csak hormonzavar !valóban ha már 5 hónapos lennél akkor már éreznéd a picikét (mivel akkor már elég kis virgoncka :) )és ha nem is sokat mert nem mindenkinek látszik meg annyira , de valamennyire látszania kell..!csinálj 1 tesztet ha az negatív akkor menj el orvoshoz !Ö többet tud mondani ..
Amit olvastál megeshet, de ritka! Nekem barátnõm anyukája 5 hónapon keresztül menstruált mikor terhes volt, párom huga 25évesen nem vette észre hogy terhes, mert nem volt rendszeres a menstruációja, és 5.5 hónapig észre se vetet hogy terhes!!Egy felnõtt nõ észreveszi magán, de egy fiatal 15éves elsiklik ezen, mert "Velem ez úgysem történik meg " alapon.

Lehetséges, hogy a pépesre reszelt almától változott krémessé 6 hónapos fiam széklete? Lehet valami baja tőle?

Tegnap előtt kapott első alkalommal, és aznap volt először ilyen a széklete is. Ma már nem mertem neki almát adni. Ja, és banánnal kevertem, nagyon ízlett neki.

Legjobb válasz: mitõl lenne baja? ha ment volna a hasa vagy valami megérteném de így? egészségére,gondolom most megy a hozzátáplálás, meg fogod látni hogy ezután kevesebb,vagy több,másabb szagú és állagú lesz a kakija. és a banántól lehet hogy fekete cérnaszerû valami lesz a kakijában,nehogy bélféregnek hidd! az almát ne hagyd el,ezzel keverj minden gyümölcsöt eleinte,tehetsz bele reszelt háztartási kekszet,és babapiskótát is,csak bátran.

mitõl lenne baja? ha ment volna a hasa vagy valami megérteném de így? egészségére, gondolom most megy a hozzátáplálás, meg fogod látni hogy ezután kevesebb, vagy több, másabb szagú és állagú lesz a kakija. és a banántól lehet hogy fekete cérnaszerû valami lesz a kakijában, nehogy bélféregnek hidd! az almát ne hagyd el, ezzel keverj minden gyümölcsöt eleinte, tehetsz bele reszelt háztartási kekszet, és babapiskótát is, csak bátran.
A kérdező hozzászólása: A "Lehet valami baja tõle?" azért van ott, mert olvastam valahol a neten (még régebben), hogy ha kicsit is darabos a baba széklete akkor megsérülhet a végbélhártyája (vagy mije). Amúgy 5, 5 hónapos még nem volt teljesen mikor elkezdtük megkóstolni az elsõ ízeket, és mindeddig nem változtatta meg a székletét. Amúgy meg ahonnan letöltöttem recepteket 6 hónapos kortól ott úgy írta, hogy az almához ne keverjek babapiskótát és akkor gondolom darált kekszet sem.
te tudod végül is bár én nem paráznék ennyire elsõ voltam, ha egészséges a babád bátran próbálkozz. nem a levegõbe dumálok én végigmentem és megyek ezen. 3 éves a lányom 7 hónapos a fiam

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!