Találatok a következő kifejezésre: Baba, vagy baj van (99 db)

Lehet baba? Vagy baj van?

Menstruáció után egy nappal voltunk együtt a párommal védekezés nélkül. Pár nappal később furcsa szurkálást éreztem hol a jobb oldalt az alhasamban. Az aktus után 3 nappal csináltam tesztet, de negatív lett, viszont azóta is érzek fájdalmat, néha csiklandós érzést az alhasamban hol jobb, hol pedig bal oldalt. Néha csak középen érzek olyan görcsöket mint menstruáció alatt. Két hét múlva kéne megjönnie. Emellett még a fejem fáj néha, (bár ez lehet a szemproblémám miatt is), és gyakran kell pisilnem. Más egyéb jele nincs a dolognak, nem vagyok rosszul, nem sóvárgok bizonyos ételek után. Lehet még baba, vagy esetleg valami más bajom van?

Legjobb válasz: Nekem peteérésnek tûnik....2 héttel a havi elött...

Nekem peteérésnek tûnik....2 héttel a havi elött...
A kérdező hozzászólása: lehetséges, hogy az, de még sose éreztem ilyet peteérésnél, ezért gondoltam a babára
Egyik teszt sem mutatja ki 3 nappal az aktus után , ha van baba. Várd meg a havid napját, ha nem jön meg tesztelj újra, de szerintem nem vagy terhes.
KIZÁRT, hogy baba, ez max. peteérés. aktus után 3 nappal tesztelni...hány éves vagy te?:)
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy korai volt, de annyira kíváncsi voltam mi lehet ez, és mivel még sosem használtam tesztet nem tudtam, hogy mûködik a dolog. 23.
23 évesen már tudni kellene, hogy kb. 14 nap, mire szex után az embrió beágyazódik. a lényeg, hogy ez nem terhesség. ha gyereket szeretnél, ma legyetek együtt, ha nem, akkor meg védekezz!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi a válaszokat. :)

10 hetes terhes vagyok és van ilyen sárgás fehéres folyásom ez normális vagy baj van ugye nem megy el a baba? És egy kicsit most olyan égetö érzésem is van.

Legjobb válasz: Lehet hogy hüvely gyulladás,szóljál a nõgyógyásznak,bár még várni fog vele de ugy a 18.hét körül fel fog írni kúpot.Ne idegeskedj az árt a babának!Elvileg hüvely folyástól nem fog elmenni a baba!

Lehet hogy hüvely gyulladás, szóljál a nõgyógyásznak, bár még várni fog vele de ugy a 18.hét körül fel fog írni kúpot.Ne idegeskedj az árt a babának!Elvileg hüvely folyástól nem fog elmenni a baba!
Önmagában a sárgás hüvelyváladék nem gond, mert ilyenkor megváltozik a hüvely flórája a hormonális hatások következtében, de ha csípõ, égetõ érzés is társul hozzá, netán kellemetlen szaga is van, akkor fertõzés is lehet.Szólj a dokidnak, õ majd eldönti, hogy kell-e kezelni vagy sem.
Valószínû, hogy hüvelygyulladásod van amit kezelni kell, nekem is van és a doki írt rá kúpot, Boldog babavárást, 22 hetes kismama:)

Kiesések vannak a baba szívhangjában. Baj van vagy kinőheti?

Ma voltam a 18 hetes ulrahangon, ahol els?re az orvos ritka, bradicardiás szívhangot mért a babánál, néhány perc után újra megpróbálta, akkor már normális volt a ritmus. Azt mondta ez el?fordulhat a 32. hétig, amíg ki nem fejl?dik az agyi szabályozása, de azért figyelni kell rá. Természetesen aggódni kezdtem. Tapasztaltatok hasonlót a babánál?

Legjobb válasz: En nyilt szivvel születtem, de ezt a pociban meg nem tudtak megallapitani, mire mütet elötti kontrollra vittek volna mar benött a sövenyem. A kisfiamnak pedig 1 evesen allapitottak meg valami ficergesre zenei szinezetü zörejt, 2 eves korara elmult. Szerintem ne idegeskedj, ha az orvos azt mondta figyelni kell akkor figyelni is fogjak es nem lesz semmi baj. De ha megnyugtat akkor javaslom, hogy menj el többször a vedönödhöz, mert szivhangot ö is tud nezni. Nyugi, kellemes babavarast.

En nyilt szivvel születtem, de ezt a pociban meg nem tudtak megallapitani, mire mütet elötti kontrollra vittek volna mar benött a sövenyem. A kisfiamnak pedig 1 evesen allapitottak meg valami ficergesre zenei szinezetü zörejt, 2 eves korara elmult. Szerintem ne idegeskedj, ha az orvos azt mondta figyelni kell akkor figyelni is fogjak es nem lesz semmi baj. De ha megnyugtat akkor javaslom, hogy menj el többször a vedönödhöz, mert szivhangot ö is tud nezni. Nyugi, kellemes babavarast.

Szülés közben honnan lehet azt tudni hogy baj van? Gondolok arra, hogy megreked a szülőcsatornában a baba vagy rátekeredik a köldökzsinór? Ezt én tudni fogom vagy csak az orvos és a szülésznő és ők honnan? Ezt megmondják nekem vagy elhallgatják?

Legjobb válasz: A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját,és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang,az valami bajt jelent,rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az,hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt,csak berontottak hozzám,és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is,akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig,hogy hol tart a szülés. Minden jót,könnyû szülést.

A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját, és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang, az valami bajt jelent, rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az, hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt, csak berontottak hozzám, és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is, akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig, hogy hol tart a szülés. Minden jót, könnyû szülést.
Szia! Én nyolc óráig voltam a szülõszobában, mire elvisttek császározni. Egy ideig semmi baj nem volt, de aztán megakadt a baba és nem tágultam tovább. Szerintem ezt megérzi az ember. Csak a szülésznõ volt bent, az orvos fél óránként rámnézett. Egyszer éreztem, hogy baj van, szóltam a nõvérnek, hogy hívja a dokit (persze nem hívta, de ez másik történet). Végül is csak megérkezett, megvizsgált és mondta, hogy császár. Addigra már a köldökzsinór is rátekeredett, de szerencsére a babának nem lett baja. Szóval szerintem lehet érezni. Most egy gyönyörû makk egészséges 7 hónapos kislány anyukája vagyok.
Szia! Õk tudni fogják, a szívhangból, meg mikor már érzik kézzel is a babát, stb. Hát szomorú, de nekem elhallgatták. Az újraélesztést is csak 1 hónap múlva tudtam meg. :(
Sziasztok! Ez nekem új, hogy hallgatják a szívhangot szülés közben, mert nekem se nst-t semmit nem csináltak, csak mondták, hogy mikor nyomjak!
Elõzõ vagyok, amúgy nekem elakadt a szülõcsatornában.
3. válaszoló vagyok. Lehet, hogy valaki megérzi, valaki nem. Tök "nyugodtan" vajúdtam. Egyszer csak kattant az agyam, és azonnal azt akartam, hogy valaki vizsgáljon meg (a szívhang normális volt)és mint kiderült, nem is alaptalanul. Elakadt a babám feje, rátekeredett a köldökzsinór, és mikor megcsászároztak, azonnal adták neki az oxigént. Ha nem erõlködök, hogy valaki nézze meg, lehet, hogy nagyobb baja is lett volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtató szavakat, elsõ baba lesz és mostanában kezdtem el nagyon foglalkozni magával a szüléssel, most töltöm pár nap múlva a 28. hetet.Köszönöm mégegyszer!
11, 02-es válaszolóval vitatkoznék, hogy lehet-e érezni a bajt.Szerintem nem lehet, vagy nem mindig.Azt a szülõ nõ nem érzi ahogy a méhszáj tágul, csak az orvos tudja megállapítani. Az én lányom elfordult a szülõágyon, mégsem éreztem, csak a szívhangokból tudtam, hogy baj van.Percek alatt a mûtõbe voltunk.
Nyugodj meg, az orvos és a szülésznõ tudja a dolgát, biztosan nem ez lesz az elsõ szülés, amit levezetnek. Ha a baba nyakára rátekeredik a köldökzsinór (nekem két gyereknél is így volt), azonnal szólnak, hogy ne nyomj tovább. Ez ui. akkor okozna gondot, ha rövid a köldökzsinór és a kicsúszó baba nyakán maradna. Éppen ezért, amikor a feje kibújt, azonnal leveszik róla. Az én gyerekeim is egészségesek, szépek és már tizenévesek. Azt meg, ha nem is mondanák meg, hogy vmi baj van észrevennéd, mert hirtelen nagy lenne körülötted a nyüzsi. Nyugodj meg, a legtöbb szülés kombináció mentesen zajlik, de még a többedszer szülõk is izgulnak kicsit elõtte. Ez szerintem természetes. 4 gyerekes anyuka
Én onnan tudtam, hogy lelassult a babám szívverése, az orvos kikapcsolta a gépet, és szólt a szülésznõnek, hogy hívjon segítséget, szülünk. Ketten könyököltek a hasamon, három nyomásra kipréseltük. A köldökzsínór volt rátekeredve a nyakára. Szerencsére nem lett semmi baj, rögtön felsírt.

36 hetes kismami vagyok, átlagos pocakkal de, most ugy megállt a növekedése a pocimnak. Ez azt jelenti hogy a baba sem nö? Vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Szia! nincs semmi baj,nembaj ha nem nõ a pocid,a baba persze ettõl még fejlõdik.Ne ijedj meg,majd lesz,hogy újra elkezd nõni,és akkor még nehezebb lesz a baba is,meg a pocid is a nagy melegbe.

Szia! nincs semmi baj, nembaj ha nem nõ a pocid, a baba persze ettõl még fejlõdik.Ne ijedj meg, majd lesz, hogy újra elkezd nõni, és akkor még nehezebb lesz a baba is, meg a pocid is a nagy melegbe.
Nem, ilyenkor már inkább a magzatviz helyére nõnek :) Én az utólsó hónapban már semmit nem nõttem, kilóra sem, a baba meg igen.

Számítások szerint 20 hetes vagyok, de a mai ultrahangon azt mondta az orvos, hogy a baba méretei alapján csak a 19. hétben vagyok. Valami baj van, vagy nem kell kétségbe esnem?

Legjobb válasz: abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!

abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!
Szia! Ne aggódj!Nálam is ez a helyzet. A genetikai uh-n azt mondták, hogy a menses szerint 19+2 napos vagyok, míg a méretek alapján 18+4 napos vagyok... a doki azt mondta semmi gond akkor 18+4 napos vagyok, hiszen egy hét eltérés a fogamzás "eltérése miatt" miatt van, egy héttel késõbb estem teherbe.Most voltam 4D-n, ott is azt mondták, hogy 24+2 napos voltam a mensi szerint, de az adatok 23+4, 6 naposak voltak. De ott is azt mondta a hölgy, hogy 1 hét nem számít. Csak nagy durva eltéréseknek nem szabad lenni. Jó babavárást! 25 hetes kismama
szia mi is le vagyunk maradva egy hétel igaz még az elején vagyunk 11hetesek de azt mondták nem baj a lényeg hogy nõl aztán majd behozza ha nem akkor nem akkor fogant mikor számolva van hanem amikor õ akart na de a lényeg hogy meg van nem ?:) ne aggódj ha van valami bj azt ugyis mondják a dokik jó baba várást

Jártatok már ugy hogy leesett a bab valahonnan, hanyat vagy hasra? Lett valami baja, mennyi idös volt akkor? Orvoshoz mindenképpen elvittétek, vagy mire kell figyelni, mi a jele ha baj van?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a baba? Mekkorát esett? Fejét verte be? Ha eléggé beverte, akkor én elvinném orvoshoz, biztos, ami biztos. Nem akarlak ijesztgetni, de jobb félni...nem? Remélem nincs semmi komoly. Az én kisfiam is verte be a fejét, mikor elesett, de szerencsére nekünk sem volt bajunk. Nem vittem dokihoz, mert nem esett akkorát.

Mennyi idõs a baba? Mekkorát esett? Fejét verte be? Ha eléggé beverte, akkor én elvinném orvoshoz, biztos, ami biztos. Nem akarlak ijesztgetni, de jobb félni...nem? Remélem nincs semmi komoly. Az én kisfiam is verte be a fejét, mikor elesett, de szerencsére nekünk sem volt bajunk. Nem vittem dokihoz, mert nem esett akkorát.
Azt mondják, ha felsír, akkor jó, de ha utána csak elvan, akkor nagyobb a baj. Nekem mindkét lányom leesett a franciaágyról pár hónaposan. Nincs az ismeretségi körömben olyan, akivel hasonló eset ne történt volna. Ha alacsonyról esett, valószínûleg nem lett baja. De ha pl. pelenkázóról, én biztos, hogy megnézetném orvossal!
Nekem 9 hónaposan esett le a franciaágyról, rögtön hívtam az orvost, mert elkezdett vérezni az orra és õ beküldött minket a kórházba a balesetire. Az ottani doki mondta, hogy akkor van baj, ha leesés után nem sír fel, eszméletét veszti, feltünõen csendes, sokat alszik vagy hány. Szerencsére nekünk nem lett komoly bajunk.
Hát nem akarlak megijeszteni de nekem azt mondta a gyerekorvos 30cm errõl garantált koponyatörés.Igaz nem padlószõnyegre és nem le hanem elesett az egy éves lányom hanyatt a betonon.Koponyatörés 4 nap kórházi megfigyelés.Semmi baja nem lett hál istennek.Nagy dudor volt a fején hátúl sírt õ is nagyon szerintem tovább mint 2-3 perc bár már 3 éve volt nem emlékszem erre pontosan és õ is aludt eggyett utánna.
A kérdező hozzászólása: Bocsi Babát akartam irni.
A kérdező hozzászólása: 4 honapos és kb.30-40 cmmagasrol a szõnyegpadlora esett hanyat 2-3percig sirt de utánna megnyugodott evett és aludt.
A kérdező hozzászólása: Nincs dudor a fején, igazábol tegnap történt csak este volt kicsit nyügös, hisztis nehezen akart aludni de ma reggel mosolyog és még mindig semmi nincs a fején.

Van baba elsõsegély tanfolyam Szegeden, vagy környékén? Olyan, ahol légzés-, vagy szívleállás esetén és hasonló szorult helyzetekben tudnék segíteni a babámnak, ha baj van.

Legjobb válasz: Ráczné Gyémánt Andrea 30/510-8214 õ klinika látogatást, meg szülés felkészítést tart, dehavi 1x asszem van ilyen baba elsõsegély is

Ráczné Gyémánt Andrea 30/510-8214 õ klinika látogatást, meg szülés felkészítést tart, dehavi 1x asszem van ilyen baba elsõsegély is
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat segítettél, igazán nagyon köszönöm.
mi tavaly voltunk ezen, nem rossz, de gyakorlati nincs benne. Egy mentõsorvos is jött, elõadást tartott, jó volt, de mondom, nem volt gyakorlat. Mórahalmon indult egy nemrég, és állítólag lesz még, a helyi gyerekorvos és mentõsök tartják, ez tanfolyam, olyan 4-5e forint és több héten keresztül szerdai napokon.
3-as vagyok: nekünk elég volt a fenti, Andi-féle elõadás is, meg az õ "órái", amiket több témakörben tartott
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, mindkét félének utána járok. Nem sok idõm van már szülésig, ezért amelyik hamarabb lesz és még belefér idõben azt fogom választani.

Van köze a genetikának a baba méreteihez? Vagy tényleg baj van és ezért kicsi?

Riogatott már két orvos is hogy mivel kicsit kisebb a combcsontja és a mérete a megfelelõ héthez képest retardált lehet.

Legjobb válasz: Persze, alacsony, sovány szülõknek általában kicsi gyerekük születik, magas, erõsebb testalkatúaknak, pedig nagy. Persze vannak kivételek, de az általános ez. Én 172 cm vagyok, a férjem 186 és egyikünk sem vékony. A fiunk 3900 grammal és 55 cm-el született, most is nagy gyerek. Az orvosom mindig mondta, hogy nagy baba lesz, de azt is mindig hozzátette, hogy ezen nem is csodálkozik, ha megnézi a szüleit.

Persze, alacsony, sovány szülõknek általában kicsi gyerekük születik, magas, erõsebb testalkatúaknak, pedig nagy. Persze vannak kivételek, de az általános ez. Én 172 cm vagyok, a férjem 186 és egyikünk sem vékony. A fiunk 3900 grammal és 55 cm-el született, most is nagy gyerek. Az orvosom mindig mondta, hogy nagy baba lesz, de azt is mindig hozzátette, hogy ezen nem is csodálkozik, ha megnézi a szüleit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aza az igazság hogy mensihez képest kijön a két hét mert alapból nem rendszeres a ciklusom de átlagban így is 36 napos...csak mindig azt mondja az orvos hogy õt ez nem érdekli az utolsó elsõ napjához kell számolni és kész, de már 6 hetesen mikor mentem megerõsíteni a hírt már akkor 5 hetesnek mondták és ezt tartotta is, csak most maradt le egy kicsit.
Tõlem meg azt kérdezték, hogy "magas az apuka?", mert a combcsontja egy héttel nagyobb volt mint a többi része.
Ja csak ilyen kicsi az eltérés? Ez semmi:) ne aggódj, lesz ez még több is, vagy kevesebb, éppen attól függõen, hogy mennyit nõtt a baba. Teljesen jók ezek a méretek szerintem. Az meg, hogy 3 kg alatt marad, hát remélem az enyém is:)
Engem is visszasoroltak UH alapján egy héttel. Még jó, mert így is 41 hétre született a fiam, 3850 g - mal :) Tegyük hozzá, én alacsony vagyok (157 cm), apuka 185 cm. Átlagos testalkattal. Eygébként meg én születtem nagyobb súllyal (3650 g), apukája meg 3 kg alatt volt annak idején.
A kérdező hozzászólása: Kicsit el is mosolyodtam mikor közölte hogy nagyon rossz híre van ha ez így marad akkor kis súllyal vagyis 3kg alatt fog születni, rögtön eszembe jutott a család... Erre leszólt rendesen hogy ne mosolyogjak ezen ez hatalmas probléma..... Pedig eszek rendesen..és tényleg megpróbálok mindent megtenni, de hát nem nõ olyan rohamosan.
Engem is állandóan riogattak, hogy túl kicsi a baba, általában 1-2 héttel kisebb volt. Én is 2, 7 kilóval születtem és a családban mindenki 3 kiló alatt volt. Mondjuk én jól megnõttem késõbb, 178 centis vagyok. A babám 2990 grammal született jóval terminus után, teljesen egészséges. Ne aggódj, mostanában mindenkit riogatnak, akinek nem 4 kilós legalább a babája.
Ha jól látom, eszerint: [link] normálisak a méretei. Itt: [link] meg azt írják, 2 hetes lemaradásnál "kell" csak megijedni. Hozzáteszem, én csak 155 cm vagyok, apa viszont 190 - az elõzõ gyerekemnek is mindig rövidebb volt a combcsontja és keskeny a feje, és még szülés elõtt is kisebbnek saccolták (ahogy mostani pocaklakót is), mégis 3500 grammal és 55 centivel született, pedig egy hónappal korábban jött.
A kérdező hozzászólása: A vizsgálatkor elméletileg 22+7 naposnak kellett volna lenni és 22+2 fele mg. BPD:55mm AC:178mm HC: 202mm FL: 37mm Becsült súlya 529gr
Abszolút köze van a genetikához. Kicsi család, ahogy írtad, miért pont most születne egy óriás bébi. Szerintem ne aggódj. Hány hetes terhes vagy?
[link]
A kérdező hozzászólása: Ma megyek pont uh-ra de csak este megyek és félek hogy valami baj van! 11 hetes vagyok!
Lehet hogy csak a baba nyújtózkodik, vagy olyan helyzetben van ami neked ilyen érzést okoz. Ha nem vagy benne biztos, akkor legjobb ha elmész ultrahangra, illetve mondod az orvosodnak! De szerintem nincs semmi bajod!
IRD MEG, H MIT MONDOTT A DOKI, PUSSSSSZI
A kérdező hozzászólása: Voltam nögyógyásznál és azt mondta hogy semmi baj a baba szépen fejlödik! Az volt a baj hogy tejbe darát vacsiztam tegnap és nem lett volna szabad ennem:(! De legalább megnyugodtam!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!