Találatok a következő kifejezésre: Baba, vagy baj (240 db)

Lehet baba? Vagy baj van?

Menstruáció után egy nappal voltunk együtt a párommal védekezés nélkül. Pár nappal később furcsa szurkálást éreztem hol a jobb oldalt az alhasamban. Az aktus után 3 nappal csináltam tesztet, de negatív lett, viszont azóta is érzek fájdalmat, néha csiklandós érzést az alhasamban hol jobb, hol pedig bal oldalt. Néha csak középen érzek olyan görcsöket mint menstruáció alatt. Két hét múlva kéne megjönnie. Emellett még a fejem fáj néha, (bár ez lehet a szemproblémám miatt is), és gyakran kell pisilnem. Más egyéb jele nincs a dolognak, nem vagyok rosszul, nem sóvárgok bizonyos ételek után. Lehet még baba, vagy esetleg valami más bajom van?

Legjobb válasz: Nekem peteérésnek tûnik....2 héttel a havi elött...

Nekem peteérésnek tûnik....2 héttel a havi elött...
A kérdező hozzászólása: lehetséges, hogy az, de még sose éreztem ilyet peteérésnél, ezért gondoltam a babára
Egyik teszt sem mutatja ki 3 nappal az aktus után , ha van baba. Várd meg a havid napját, ha nem jön meg tesztelj újra, de szerintem nem vagy terhes.
KIZÁRT, hogy baba, ez max. peteérés. aktus után 3 nappal tesztelni...hány éves vagy te?:)
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy korai volt, de annyira kíváncsi voltam mi lehet ez, és mivel még sosem használtam tesztet nem tudtam, hogy mûködik a dolog. 23.
23 évesen már tudni kellene, hogy kb. 14 nap, mire szex után az embrió beágyazódik. a lényeg, hogy ez nem terhesség. ha gyereket szeretnél, ma legyetek együtt, ha nem, akkor meg védekezz!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi a válaszokat. :)

Szülés közben honnan lehet azt tudni hogy baj van? Gondolok arra, hogy megreked a szülőcsatornában a baba vagy rátekeredik a köldökzsinór? Ezt én tudni fogom vagy csak az orvos és a szülésznő és ők honnan? Ezt megmondják nekem vagy elhallgatják?

Legjobb válasz: A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját,és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang,az valami bajt jelent,rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az,hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt,csak berontottak hozzám,és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is,akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig,hogy hol tart a szülés. Minden jót,könnyû szülést.

A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját, és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang, az valami bajt jelent, rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az, hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt, csak berontottak hozzám, és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is, akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig, hogy hol tart a szülés. Minden jót, könnyû szülést.
Szia! Én nyolc óráig voltam a szülõszobában, mire elvisttek császározni. Egy ideig semmi baj nem volt, de aztán megakadt a baba és nem tágultam tovább. Szerintem ezt megérzi az ember. Csak a szülésznõ volt bent, az orvos fél óránként rámnézett. Egyszer éreztem, hogy baj van, szóltam a nõvérnek, hogy hívja a dokit (persze nem hívta, de ez másik történet). Végül is csak megérkezett, megvizsgált és mondta, hogy császár. Addigra már a köldökzsinór is rátekeredett, de szerencsére a babának nem lett baja. Szóval szerintem lehet érezni. Most egy gyönyörû makk egészséges 7 hónapos kislány anyukája vagyok.
Szia! Õk tudni fogják, a szívhangból, meg mikor már érzik kézzel is a babát, stb. Hát szomorú, de nekem elhallgatták. Az újraélesztést is csak 1 hónap múlva tudtam meg. :(
Sziasztok! Ez nekem új, hogy hallgatják a szívhangot szülés közben, mert nekem se nst-t semmit nem csináltak, csak mondták, hogy mikor nyomjak!
Elõzõ vagyok, amúgy nekem elakadt a szülõcsatornában.
3. válaszoló vagyok. Lehet, hogy valaki megérzi, valaki nem. Tök "nyugodtan" vajúdtam. Egyszer csak kattant az agyam, és azonnal azt akartam, hogy valaki vizsgáljon meg (a szívhang normális volt)és mint kiderült, nem is alaptalanul. Elakadt a babám feje, rátekeredett a köldökzsinór, és mikor megcsászároztak, azonnal adták neki az oxigént. Ha nem erõlködök, hogy valaki nézze meg, lehet, hogy nagyobb baja is lett volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtató szavakat, elsõ baba lesz és mostanában kezdtem el nagyon foglalkozni magával a szüléssel, most töltöm pár nap múlva a 28. hetet.Köszönöm mégegyszer!
11, 02-es válaszolóval vitatkoznék, hogy lehet-e érezni a bajt.Szerintem nem lehet, vagy nem mindig.Azt a szülõ nõ nem érzi ahogy a méhszáj tágul, csak az orvos tudja megállapítani. Az én lányom elfordult a szülõágyon, mégsem éreztem, csak a szívhangokból tudtam, hogy baj van.Percek alatt a mûtõbe voltunk.
Nyugodj meg, az orvos és a szülésznõ tudja a dolgát, biztosan nem ez lesz az elsõ szülés, amit levezetnek. Ha a baba nyakára rátekeredik a köldökzsinór (nekem két gyereknél is így volt), azonnal szólnak, hogy ne nyomj tovább. Ez ui. akkor okozna gondot, ha rövid a köldökzsinór és a kicsúszó baba nyakán maradna. Éppen ezért, amikor a feje kibújt, azonnal leveszik róla. Az én gyerekeim is egészségesek, szépek és már tizenévesek. Azt meg, ha nem is mondanák meg, hogy vmi baj van észrevennéd, mert hirtelen nagy lenne körülötted a nyüzsi. Nyugodj meg, a legtöbb szülés kombináció mentesen zajlik, de még a többedszer szülõk is izgulnak kicsit elõtte. Ez szerintem természetes. 4 gyerekes anyuka
Én onnan tudtam, hogy lelassult a babám szívverése, az orvos kikapcsolta a gépet, és szólt a szülésznõnek, hogy hívjon segítséget, szülünk. Ketten könyököltek a hasamon, három nyomásra kipréseltük. A köldökzsínór volt rátekeredve a nyakára. Szerencsére nem lett semmi baj, rögtön felsírt.

Az orvos szerint csak 18 hetes vagyok a baba adataiból itélve: BPD: 42mm THQ: 39mm FL: 27mm. Viszont már holanp leszek 20 hetes. Azt mondta egy kicsit kisebb a baba. Ez baj?

Meg azt írta a papírra,hogy a placenta a hátsó falon van és a méhszájat megközelíti. Nemtudom,hogy ez mit jelent.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))

Szia! Nekem 19 hetesen a BPD:41mm a többit nem tudom fejbõl, az uh leletre az volt írva, hogy a menzesz szerint 19 hetes és 2 napos vagyok, de a biometriai adatok szerint 18 hetes és 4 napos vagyok.A dokim szerint akkor és 18 és 4 napos vagyok, késõbb fogant a baba, ennyi az egész.Szerintem ez nem baj, állítólag a végére behozzák magukat a kisebb babák. Szerintem nem kell izgulni. A placenta nekem is a hátsó falon van, de, hogy közel van a méhszájhoz azt nem tudom mit jelent. Talán óvatosan lehet csak szexszelni???(Ez csak feltevés). 21 hetes (menszesz szerint) kismama :-))))
Szia Én sajnálom hogy a dokid ennyire nem magyarázta el a dolgokat a terhességel kapcsolatba. A terhességi idõt az utolsó menszitõl számolják, vagyis akkor amikor be ágyazodik. Tehát ha a terhességi hét a 20. a magzat még csak 18 hetes. De attól te még a 20.héthez képest szülsz 9 hónapra. A palcenta még a múlt héten nekem is így volt, de már a héten nem volt a méhszájhoz közel, és a sexhez semmi köze.Annyit és úgy sexeltek amennyit akartok. Az én méreteim a 20.hét és 3 nap:BPD:44.70 HC:173.80 FL:30.10 AC:148.40 nem vagy sokkal kisebb ne aggódj.sok sikert
Nézz utána a méreteknek: http://www.anyaleszek.hu/ Ezek becsült adatok, eltérés lehet és még sokat alakul. Nekem is kicsit jósoltak sokáig, majdnem 4 kilós lett a végére. A hátsó falon a lepény a legjobb hely. Az, hogy a méhszájhoz közel van, azt jelenti, hogy alul tapadt és figyelemmel követik majd a helyzetét, ahogy nõ a méh, feljebb fog húzódni. (Ezt azért kell nézni, mert ha a lepény rátapad a méhszájra, nem lehet természetes úton szülni - ettõl neked nem kell félni, mert a "megközelíti" az tényleg csak közelség.) Jó babavárást, minden rendben van!

27 hetes kismama vagyok és néhány napja érzek egy pontot a hasamon ahol fáj amikor odaér a baba. Valami baj lehet? Vagy ez normális? Szerintetek?

Legjobb válasz: Ez nem hiszem, hogy baj lenne. Nekem most a 3.- ik baba csinál néha egy olyan mozdulatot, hogy mintha megrántana egy idegszálat, egy ponton fáj egész nap a hasam olyankor, még be is pirosodik.

Ez nem hiszem, hogy baj lenne. Nekem most a 3.- ik baba csinál néha egy olyan mozdulatot, hogy mintha megrántana egy idegszálat, egy ponton fáj egész nap a hasam olyankor, még be is pirosodik.
Ilyenem van nekem is, méghozzá jobb oldalon a köldököm alatt picivel. Azon a részen érzékeny és fáj, amikor épp oda rúg. Én nem hiszem, hogy ez probléma lenne. De ilyenkor nyugodtan kérdezz rá a dokinál, ha legközelebb mész, hisz azért van, hogy segítsen neked! :)
Nekem is van ilyen pontom. Én arra gondoltam, hogy egyszer erõsebben megrúghatta vagy belekaphatott a méhembe ott, és esetleg valami kis sérülés van ott. 33+3 hkm

15 hetes kismama vagyok. Baj-e ha minden nap sexelek a ferjemmel? Nem lesz baja a babanak?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj, semmi baj nem lesz:-) Én is megtenném, ha férjem nem napi 14 órát dolgozna és még lenne élet benne, mikor hazaér... :-) Ami neked jó, az a babának is jó:-) EGészségetekre!! amíg a doki nem tilt, akár szülésig lehet szexelni:-)

Egyáltalán nem baj, semmi baj nem lesz:-) Én is megtenném, ha férjem nem napi 14 órát dolgozna és még lenne élet benne, mikor hazaér... :-) Ami neked jó, az a babának is jó:-) EGészségetekre!! amíg a doki nem tilt, akár szülésig lehet szexelni:-)
Szia! Én mi is gyakran szeretkezünk, bár talán nem minden nap....Az én férjem is rengeteget dolgozik, így nem mindig van szívem még jobban kifárasztani:D...de olyan kívánós vagyok én is, hogy ha rajtam múlna akkor naponta szeretkeznénk. A babócának baja nem lesz tõle! Ha a doki nem tilt el, akkor lehet!:) 24 hetes kismama
problémamantes terhességnél az utolsó 6 hétben már nem nagyon ajánlnák a szexet, addig nyugodtan lehet. De van aki még ezt a 6 hetet sem tartja be, és semmi bajuk :D Amíg jólesik nektek és a doki valami zûr miatt nem tiltja, nyugodtan szexeljetek.
Egyáltalán nem baj. Én 22 hetes vagyok es még jobban kivánjuk egymást mint valaha. A nögyogyász már az elején közli veled ha nem lehet. A barátnömnek 2 honapig nem lehetett. Baja nem lesz , csak ovatossan. Nekem azt javasolták, hogy a kanal es a kutya poz a legjobb ilyenkor. A párod ha lehet ne legyen felül. Sok sikert a babahoz

26 hetes terhes vagyok. Egy-két napja gyengén érzem a baba mozgágát baj lehet vagy képzelodom?

Legjobb válasz: Nem valószinü,hogy baj van.Nekem sem mozog minden nap ugyanolyan intenzitással.Van olyan nap,mikor épp csak 1-2X rugdos,másnap meg le sem áll.De ha meg akarsz nyugodni,hívd fel a Védönödet és nézess vele szívhangot.

Nem valószinü, hogy baj van.Nekem sem mozog minden nap ugyanolyan intenzitással.Van olyan nap, mikor épp csak 1-2X rugdos, másnap meg le sem áll.De ha meg akarsz nyugodni, hívd fel a Védönödet és nézess vele szívhangot.
Menj orvoshoz nem játék! A mozgás változását mindenképp meg kell nézetni!
Szia, én 25 hetes vagyok, szinte alig érzem, hogy mozog a kis manókám (inkább rezgéseket érzek). Ez attól is függ, hogy volt-e súlyfelesleged és a méhlepényed melyik falon van. Nekem melsõ falon van a lepény ami takarja manócskát, ezért érzem gyengébben õt. nem biztos hogy baj van. én szereztem be sztetoszkópot azzal szoktam hallgatózni. De ne gondolj rosszra ugyis jelez ha neki valami nem tetszik és ha baj van. további jó babavárást :)
Nem valószinû hogy baj lenne a babával. Én is két gyereket szültem de nagyon eltérõ volt a mozgásuk . Állitólag még a baba neme is befolyásolja a magzati mozgást.A fiúk ugy mondják lustábbak. Jó egészséget kivánok mindkettötöknek

10 hetes terhes vagyok és van ilyen sárgás fehéres folyásom ez normális vagy baj van ugye nem megy el a baba? És egy kicsit most olyan égetö érzésem is van.

Legjobb válasz: Lehet hogy hüvely gyulladás,szóljál a nõgyógyásznak,bár még várni fog vele de ugy a 18.hét körül fel fog írni kúpot.Ne idegeskedj az árt a babának!Elvileg hüvely folyástól nem fog elmenni a baba!

Lehet hogy hüvely gyulladás, szóljál a nõgyógyásznak, bár még várni fog vele de ugy a 18.hét körül fel fog írni kúpot.Ne idegeskedj az árt a babának!Elvileg hüvely folyástól nem fog elmenni a baba!
Önmagában a sárgás hüvelyváladék nem gond, mert ilyenkor megváltozik a hüvely flórája a hormonális hatások következtében, de ha csípõ, égetõ érzés is társul hozzá, netán kellemetlen szaga is van, akkor fertõzés is lehet.Szólj a dokidnak, õ majd eldönti, hogy kell-e kezelni vagy sem.
Valószínû, hogy hüvelygyulladásod van amit kezelni kell, nekem is van és a doki írt rá kúpot, Boldog babavárást, 22 hetes kismama:)

Lehet baj ha véletlenül megütöttem a hasam felső részét? Nem sérülhetett a baba vagy a méhem? 36hetes vagyok.

Kb.1 hete véletlenül rányitottam a szekrényajtót (épp a sarkával) a hasamra ma meg pont ugyanott megütöttem megint. Azóta fájogat azon a ponton (mármint 1 hete és ma meg még jobban) olyan húzódásszer?t érzek.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy baja lenne, de ha téged megnyugtatat, kérheted, hogy nézzék meg uh-on, mert megütötted magad. biztos, hogy megnézik...

Nem hiszem, hogy baja lenne, de ha téged megnyugtatat, kérheted, hogy nézzék meg uh-on, mert megütötted magad. biztos, hogy megnézik...
Ne izgulj! Biztos semmi baja, nagy ütésnek kell érnie hogy megsérüljön. Védi a bõröd, a húsod, a magzatvíz. Ki van ez jól találva hidd el! Ne aggódj, mindenkinek van ilyen története vagy sokkal durvább és semmi probléma.
Nem kell aggódnod. Én folyamatosan rányitogattam az ajtókat. A 35. héten jártam, amikor unokahugom a mûanyag babáját teljes erejébõl hozzámvágta, telibe a hasamat találta el. Akkor nagyon meg voltam ilyedve, de nem lett gond. Ahogy az elõttem szóló is írta, ki van ez jól találva, védett helyen van a babó. 5 hós kisfiú anyukája

Kiesések vannak a baba szívhangjában. Baj van vagy kinőheti?

Ma voltam a 18 hetes ulrahangon, ahol els?re az orvos ritka, bradicardiás szívhangot mért a babánál, néhány perc után újra megpróbálta, akkor már normális volt a ritmus. Azt mondta ez el?fordulhat a 32. hétig, amíg ki nem fejl?dik az agyi szabályozása, de azért figyelni kell rá. Természetesen aggódni kezdtem. Tapasztaltatok hasonlót a babánál?

Legjobb válasz: En nyilt szivvel születtem, de ezt a pociban meg nem tudtak megallapitani, mire mütet elötti kontrollra vittek volna mar benött a sövenyem. A kisfiamnak pedig 1 evesen allapitottak meg valami ficergesre zenei szinezetü zörejt, 2 eves korara elmult. Szerintem ne idegeskedj, ha az orvos azt mondta figyelni kell akkor figyelni is fogjak es nem lesz semmi baj. De ha megnyugtat akkor javaslom, hogy menj el többször a vedönödhöz, mert szivhangot ö is tud nezni. Nyugi, kellemes babavarast.

En nyilt szivvel születtem, de ezt a pociban meg nem tudtak megallapitani, mire mütet elötti kontrollra vittek volna mar benött a sövenyem. A kisfiamnak pedig 1 evesen allapitottak meg valami ficergesre zenei szinezetü zörejt, 2 eves korara elmult. Szerintem ne idegeskedj, ha az orvos azt mondta figyelni kell akkor figyelni is fogjak es nem lesz semmi baj. De ha megnyugtat akkor javaslom, hogy menj el többször a vedönödhöz, mert szivhangot ö is tud nezni. Nyugi, kellemes babavarast.

Ma kelett volna megjönni-e de még eddig semmi. Csak annyi bajom van hogy hányingerem van nem esik jol a kaja csak iszom állandoan meg olyan mintha meg akarna jönni de semmi. Mi bajom lehet? Baba vagy valami baci?

Most mire gondoljak? Ja és tabit szedek tri-regolt már 4 honapja. Várom válaszaitokat. El?re is köszi

Legjobb válasz: Tri-regol már sok gondot okozott! Tesztel , akkor kiderül..a tri -regol 21. tabi után 4 nappalkellene megjönni pont 28 naponként. Ha nem terhesség, akor irány a doki!, meg akkor is ha terhesség! Mi alapján írták fel?-bementél, hogy kell és ezt adta, mert abból lehet gond, ha nem állapítják meg , hogy melyik fajta alkalmas neked, n is így jártam..a tri-regol nem volt jó.

Tri-regol már sok gondot okozott! Tesztel , akkor kiderül..a tri -regol 21. tabi után 4 nappalkellene megjönni pont 28 naponként. Ha nem terhesség, akor irány a doki!, meg akkor is ha terhesség! Mi alapján írták fel?-bementél, hogy kell és ezt adta, mert abból lehet gond, ha nem állapítják meg , hogy melyik fajta alkalmas neked, n is így jártam..a tri-regol nem volt jó.
A kérdező hozzászólása: igen be mentem és ezt irta ki a doki semmi vizsgálat nem volt elõtte
A kérdező hozzászólása: és neked miért nem volt jo? babás lettél tõle vagy más probléma volt?
az a tabi egy hormonbomba...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!