Találatok a következő kifejezésre: Baba, vagy baba (7732 db)

Elvetetni vagy sem? Egy hónapja terhes vagy. Besikerült a baba, nem terveztétek hisz Te nagyon egészégtelenül élsz napi fél doboz cigi, heti alkoholfogyasztás, sok gyógyszer. Lehet még ezek után még egészséges a baba vagy jobb megoldás az abortusz?

Nem saját példa, remélhetőleg.. csak a véleményekre lennék kíváncsi. Ki mit tenne ebben a helyzetben??

Legjobb válasz: Hát én nem vagyok ilyen helyzetben, mert nincs káros szenvedélyem, sem gyógyszert nem fogyasztok tartósan, de ha "besikerülne" egy baba, azt megtartanám. Másik kérdéshez: nem hinném hogy baja lenne a babának, sokan vannak, akik csak akkor hagynak fel a káros szenvedéllyel, amikor megtudják hogy terhesek, és egészséges a baba. Az viszont fontos, hogy azonnal le kell állni a szerekkel.

Megtartanám, mert nem lenne semmi baja. És ha ilyen eszetlenül éltem eddig, akkor most végre okom lenne megrázni magam és változtatni a dolgaimon, hogy egy normális életem legyen.
6 hétig semmi nem megy át a babaába. Épp azért találta ezt ki a szervezet hogy addig azért a legtöbb nõ réjön hogy babaát vár és igy nem ártott addig neki bármit is csinált amig meg nem tudta hogy babát vár.
Hát én nem vagyok ilyen helyzetben, mert nincs káros szenvedélyem, sem gyógyszert nem fogyasztok tartósan, de ha "besikerülne" egy baba, azt megtartanám. Másik kérdéshez: nem hinném hogy baja lenne a babának, sokan vannak, akik csak akkor hagynak fel a káros szenvedéllyel, amikor megtudják hogy terhesek, és egészséges a baba. Az viszont fontos, hogy azonnal le kell állni a szerekkel.
Lehet egészséges.De semmi sem garantált.Mert aki készül és mindent betart, ott is lehetnek rendellenességek.
Eltévesztetted a helyet, a terhességbe kellett volna, nem a babásba. Egyébként pedig a barátnõdnek a szüleivel kellene ezt megbeszélni, gondolom kiskorú. De szerintem meg fogja tartani, ha már volt olyan okos, hogy megcsinálta, akkor gondom úgy hiszi fel is tudja nevelni.
Rólad van szó, vagy egy ismerõsrõl? Én is cigiztem az elsõnél, igaz akkor már csak alkalomszerûen, de a pozi tesz után AZONNAL letettem, az aki terhesen is tudatosan folytatja a károsító szenvedélyét az szerintem nem való anyának. Másrészrõl meg a becsúszott terhességek is érdekesek... Nálam is szakad el gumi, be is vettem az eseményutánit, mivel tudom, hogy a babát nem a gólya hozza.
Nem gondolom, hogy a baba ne lehetne egészséges, fõleg ha még csak a 4. héten jár az anyuka. Mostantól teljesen egészséges életmód, és szerintem nem lesz gond. A szervezet védi a babát.
A kérdező hozzászólása: Itt nem az anyagiakról és a felelõsségrõl van szó, hanem a baba egészségérõl!
A kérdező hozzászólása: Nõ vagyok és rég elmúltam 18!
Leteszed a cigit, nem fogyasztasz alkoholt és az orvossal olyan gyógyszert iratsz, amit lehet terheseknek szedni. Ez ennyire egyszerû. Mindenre van megoldás, csak akarni kell.
megtartottuk:-D mikor pozitivat teszteltem abbahagytam a cigit, es nem is ittam többet. szóltam azért rola a dokinak, de nevetve legyintett, h jol van ez a rendszer kitalalva., ne aggodjak.Mar elmult ket éves es szerencsére teljesen egészséges:-)
Ha akarják a babát, semmi baja nem lesz. EGy orvos-genetikus mondta, hogy az elsõ hónapban az összes károsodott sejt cserélõdik, pont azért mert általában ilyenkor még nem tudatosan figyel a kismama magára. Tehát, innentõl no alkohol és cigi és egészséges lesz.
Honnan számít az 1 hónap? A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, tehát amikor nem jön meg, már 4 hetes vagy. Ekkor még bõven nem ártottál a gyereknek. A legrázósabb idõszak a 6-12. hét, akkor nõ ki mindene. Az alkohol MÉG nem ártott, a cigi rendellenességet nem okoz, csak kis súlyt és koraszülést. A gyógyszer rázósabb, nem mindegy, mit szedtél - ezt orvossal kell megbeszélni. Ettõl még a baba nagy valószínûséggel egészséges lesz. Amúgy meg hatmillió vizsgálat van terhesség alatt, sok rendellenesség a 12. hét után derül ki, akkor veszik el a babát. (És olyan nõkkel is megesik, akit totál egészségesen élnek.) Tehát ha akarnád a gyereket, akkor érdemesebb lenne akkor dönteni az elvételérõl, amikor kiderül, hogy beteg, addig meg mindent megtenni, hogy ne árts neki.

Két napja volt ovulációm, mára gombás fertőzés tünetei jelentkeztek. Pevaryl-t adott rá a gyógyszerész. Lehet ilyenkor baba, vagy elmarad az esetleges megtermékenyülés?

Elvileg ez nem szívódik fel, tehát terhesség alatt használható, de itt még a beágyazódás is odébb van. Van valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kell félned, így is össze jöhetett a baba. Nincs tapasztalatom, de a dokimnál rákérdeztem én is mert nekem nagyon sokszor volt gombás fertõzésem. A baba pont akkor jött mikor épen 2-3 hónapig nem volt fertõzésem, de elsõ próbálkozásra jött is a baba, így nem került végül sor arra hogy fertõzés mellett vagy kezelés mellett jöjjön.

Egyáltalán nem kell félned, így is össze jöhetett a baba. Nincs tapasztalatom, de a dokimnál rákérdeztem én is mert nekem nagyon sokszor volt gombás fertõzésem. A baba pont akkor jött mikor épen 2-3 hónapig nem volt fertõzésem, de elsõ próbálkozásra jött is a baba, így nem került végül sor arra hogy fertõzés mellett vagy kezelés mellett jöjjön.
Nekem ovu elõtt jött elõ, nagyon dühös voltam, hogy kimaradnak a havi "próbálkozós" együttlétek, kikezeltem néhány nap alatt, utána felszabadultan szeretkeztünk a baba-projekt nyomása nélkül. Nem tudom hogy, de összejött. Szóval emiatt szerintem ne aggódj! Drukkolok, hogy sikerüljön.

Vissza a banknak vagy kézbolkézbe autóhitel?

Sziasztok.Kérdésem az lenne hogy vkinek van vmilyen tapasztalata a kézb?l kézbe hitellel kapcsolatban?

Legjobb válasz: "Vagy inkább a bank vigye"??? Tévedés azt hinni, hogy a hiteltartozás azzal megszûnik, ha a bank elveszi az autót. Ilyenkor a bank egy nagyon kedvezõtlen áron beszámítja a tartozásba, de ettõl még a banktól felvett hitel nem szûnik meg....

"Vagy inkább a bank vigye"??? Tévedés azt hinni, hogy a hiteltartozás azzal megszûnik, ha a bank elveszi az autót. Ilyenkor a bank egy nagyon kedvezõtlen áron beszámítja a tartozásba, de ettõl még a banktól felvett hitel nem szûnik meg....
Ez így van. Az autó a jelenlegi használt piaci értéke alatt kerül beszámításra, aztán a fennmaradó összeget a jogilag rendelkezésükre álló módon fogják követelni rajtad ha nem tudod fizetni havi részletekben vagy egy összegben.

Mi történik velem? Lehetséges hogy baba, vagy a hormon teszi ezt velem? 20 vagyok

2,5hónapja abba hagytam a tabi szedést (amit bánok). Azóta nem védekezünk a párommal.Júliusban még megjött,ugy ahogy a tabi szedése alatt kell,tehát a 7 nap szünetben.De múlt hónapban egyáltalán nem volt mensim. LEHET HOGY A TABI ELHAGYÁSA MIATT???? De viszont ilyen fura tüneteket észlelek magamon:

Legjobb válasz: Ez akár lehet baba is, de ugyanúgy lehet a tabi elhagyása miatt is. A tabi elhagyása miatt késhet, kimaradozhat a mensi. Nagyon sok esetben nem is tud rendesen beállni a ciklus, van akinek csak fél évre rá vagy akár egy évre rá rendezõdik a ciklusa. Szerintem ne várj jövõhétig a teszttel, mihamarabb csinálj egyet, mert akár baba is lehet. Elõfordul, hogy a tabi elhagyása után valaki már egybõl teherbe esik, ezért kell utána is védekezni, ha nem akartok babát. A tünetek alapján lehet mindkettõ... csak a teszt vagy egy orvos döntheti el.

Nekem is ugyanilyen tüneteim voltak a tabi abbahagyása után 3 hónapig! De nem volt baba! Persze teszteltem már vagy 30-szor... Nekem 8 hónapja nem rendezõdött a ciklusom, a rohadt tabi miatt ( sorry :( ), remélem, te nem így jársz! Viszont, ha 3 hónapig nem jön meg, menj dokihoz, mert akkor annyira felborult a hormonháztartásod, hogy több hónapba, évbe telhet, míg visszaáll, ezt ne várd meg, mert tényleg hízol, "fájsz" mindenütt, és tényleg csak a doki és a gyógyszer segíthet ilyenkor...
Ez akár lehet baba is, de ugyanúgy lehet a tabi elhagyása miatt is. A tabi elhagyása miatt késhet, kimaradozhat a mensi. Nagyon sok esetben nem is tud rendesen beállni a ciklus, van akinek csak fél évre rá vagy akár egy évre rá rendezõdik a ciklusa. Szerintem ne várj jövõhétig a teszttel, mihamarabb csinálj egyet, mert akár baba is lehet. Elõfordul, hogy a tabi elhagyása után valaki már egybõl teherbe esik, ezért kell utána is védekezni, ha nem akartok babát. A tünetek alapján lehet mindkettõ... csak a teszt vagy egy orvos döntheti el.
a peffedés, a menzi kimaradás, a mell, a suru pisilés, ez mind mind baba.. en azt javaslom vegyel tesztet, ne a jovoheten, hanem meg ezen a heten. en kb 80%ban babat saccolok, de ha negativ lesz a teszt, akkor is menj el nõdokihoz. de szerintem baba.
Én pont így voltam mint te. Abbahagytam a tabit, júliusban még megvolt (igaz csak két napig), augusztusban már nem jött meg és ugyanilyen tüneteim voltak mint neked. Csináltam egy tesztet pozitív lett, multhéten voltam dokinál és 6 hetes terhes vagyok. Szerintem csinálj egy tesztet te is.
Jaj, istenem , de jó! :) Annyira örülök! :) sok boldogságot nektek! Most én is hasonló cpõben járok, mint te a kérdésedkor! tabi után a 2. mensi 5. napja késik, nega tesztek, viszont tüneteket érzek, mint amiket te is:) Remélem én is örvendhetek egy pozi tesztnek és egy édes babucinak! Sok örömöt és egészséget nektek! :)
A kérdező hozzászólása: 3 hetesek vagyunk:)
A kérdező hozzászólása: szia. a teszt pozitiv lett, és már meg is született a bébim. Amikor ezt a kérdést feltettem, már 2 és fél hónapos voltam, és most van egy gyönyörû kisfiam:)
szia! Mit mutatott a teszt? Baba lett? remélem nem volt baj! Puszi!
A kérdező hozzászólása: még annyit hozzá tennék, hogy egy két napja mintha nehezebben venném a levegõt, ésfurán fáj a hasam tegnap óta. bocs a hosszú kérdés miatt:)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat. holnap veszek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) szoritok neked nagyon. Remélem a teszt tévedett, és babád lesz:) sok sikert hozzá.

A párommal babát szeretnénk 1hete késik a mensesem, általában 25-26napra szokott jönni ma vagyok a 32. -en és ma reggel arra keltem, hogy barna folyás jött most kicsit görcsölgetek, nem tudom mi ez. Ettől még ott lehet a baba vagy ne is reménykedjek?

Legjobb válasz: Szia. Ha egy hete késik, akkor már kimutatná egy teszt. A barnázás bármitõl lehet. Pl. progeszteronhiány, mensi kezdete, vagy éppen baba van, csak a szervezeted emlékezik a mensire és így reagál. Kívánom, hogy baba legyen! Mindenképpen írd meg, ha teszteltél. :)

Szia. Ha egy hete késik, akkor már kimutatná egy teszt. A barnázás bármitõl lehet. Pl. progeszteronhiány, mensi kezdete, vagy éppen baba van, csak a szervezeted emlékezik a mensire és így reagál. Kívánom, hogy baba legyen! Mindenképpen írd meg, ha teszteltél. :)
én mindig így végzem és persze késéssel menzi:(már nagyon kivagyok:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) Tüneteim voltak a hasam alja nagyobb lett az együttlét után kb 10 napra, a derekam is fájt.És mikor meg kellett volna jönnie azon a napon eléggé rosszul voltam.nagyon reméljük hogy ennek ellenére ott van a babó!
Tesztelj minél hamarabb és ha pozitív, akkor kérj utrot a barnázásra!
A kérdező hozzászólása: megjött :( de nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Ez most baba, vagy hamarosan jön a havi?

Április 3-án volt meg a menstruációm utoljára. Párommal babát tervezünk két hónapja. Ebben a hónapban elkezdtem inni a palástf? teát és szedek folsavat is, és 12-t?l 22-ig minden nap együtt voltunk. 13-án volt peteérésem, ma van 25-e, mégis 3 napja átlátszó, nyálkás tapintású folyásom van. Kicsit szurkál a hasam alja, de csak enyhén, melleim nem feszülnek. Általában 30 naposak a ciklusaim. Tegnap este is együtt voltunk, olyan érzésem volt, mintha kicsit lentebb lenne a méhszájam. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Szia! Reméljük baba van..a méhszájad ne vizsgálgasd, nekem mindig lent van, terhesség alatt is úgy volt anno, mivel méhsüllyedésem van..tehát nálam ez az alap. A folyásod fehéres , áttetszõs, híg testápolószerû?? Mert akkor nagy valószínüséggel baba van a pocidban..nekem anno így volt és most ismét..csak még pár nap múlva derül ki..tegnap teszteltem egy nagyon halvány pozit..szinte csak én láttam, hogy ott a második vonal , párom nem..de tudom, baba van:) szóval ne nyugtalankodj!Baba van és kész!

Szia! Reméljük baba van..a méhszájad ne vizsgálgasd, nekem mindig lent van, terhesség alatt is úgy volt anno, mivel méhsüllyedésem van..tehát nálam ez az alap. A folyásod fehéres , áttetszõs, híg testápolószerû?? Mert akkor nagy valószínüséggel baba van a pocidban..nekem anno így volt és most ismét..csak még pár nap múlva derül ki..tegnap teszteltem egy nagyon halvány pozit..szinte csak én láttam, hogy ott a második vonal , párom nem..de tudom, baba van:) szóval ne nyugtalankodj!Baba van és kész!
A kérdező hozzászólása: Múlt hónapban volt testápolószerû, de baba nem volt. Most inkább tojásfehérjés, tehát átlátszó és olyan "csúszós, nyálkás", nem vizes. Nem tudom, mi lehet az oka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, neked pedig gratulálok! :)
Várjál..akkor viszont péd van..apára fel!!!!!! Van olyan bizony, hogy egy nõnek bizonyos okok miatt kétszer van peteérése..nincs mit adni sem lh tesztre sem hõmérõre..barátnõm ugyanígy volt..mensi elõtti napokban lett babás!!
A kérdező hozzászólása: Gondoltam erre is, tegnap este ismét együtt voltunk, hátha... :) Köszönöm a segítséget, remélem sikerrel járunk. :)
1-2 nappal a vérzés elött újra vizes, tojásfehérjeszerü nyálka figyelhetö meg, ha nem lépett fel terhesség. Ez a következö vérzés elörejelzöje.
A kérdező hozzászólása: Majdnem másfél hét van a nemvártig...

Csütörtökön kellett volna megjönnie, de semmi. Ma tojásfehérjeszerű folyásom van. Ez mit jelent? Baba vagy meg fog jönni?

Legjobb válasz: Ha tojásfehérje szerû folyásod van lehet hogy fel vagy fázva és azért vagy lehet tényleg baba van a dologban. Nekem is szokott ilyen folyásom lenni,de eddig még nem volt baba.Fõleg hogy késett.vegyél tesztet!!

Ha tojásfehérje szerû folyásod van lehet hogy fel vagy fázva és azért vagy lehet tényleg baba van a dologban. Nekem is szokott ilyen folyásom lenni, de eddig még nem volt baba.Fõleg hogy késett.vegyél tesztet!!
Nem akarlak elkeseriteni, de en ugy tudom hogy a tojcsis folyas az mensit jelez, de ez is mondjuk egyen fuggo, ha neked nem szokott ilyen lenni, akkor lehet jo jel nalad. Drukkolok! De a csutortok az 4 napja volt, csinalj tesztet! Elvileg mar kene mutatnia valamit, a baba van! Sok siker!
A vizes folyás jelez mensit, a tojcsis folyás semmit sem jelez. Tesztelj!
Igaziból a folyásból semmire sem lehet következtetni.

A ciklusom 21. napján vagyok. A melleim nagyon fájnak, mintha kövek húznák lefelé, meg vannak duzzadva, érzékenyek még a mellbimbóim is! A mensim előtt is szokott ilyen lenni. De most olyan más érzés! Mi lehet: közelgő mensi, vagy baba?

Legjobb válasz: Így van: közelgõ mensi, vagy baba. A terhességi tüneteket azok a hormonok oozzák, amiket a magzatlepény termel. De az még nincs a 21. napon, amikor a baba még be sem ágyazódott tisztességesen.

Így van: közelgõ mensi, vagy baba. A terhességi tüneteket azok a hormonok oozzák, amiket a magzatlepény termel. De az még nincs a 21. napon, amikor a baba még be sem ágyazódott tisztességesen.
Igaza van az elsõ válaszadónak. Ilyen korán még nem lehetnek terhes tüneteid, inkább a mensire tippelnék. :(
Én pedig a legelsõ válaszoló vagyok. Engem is áltattak már ezen az oldalon azzal, hogy tuti terhes vagyok, ez babás görbe. Nem voltam az, megjött. Én nem akarok másokat áltatni, hamis illúzióba kergetni. Jó lenne már a nemvárt elõtt tudni, hogy baba lesz-e vagy sem, de nem tudhatjuk biztosan, sajnos. A közelgõ menszesz tünetei pontosan megegyeznek a terhesség korai tüneteivel, ráadásul nõrõl nõre változnak. (Nekem pl csak menszesz közben fájnak a melleim, és akkor se nagyon.) Ezért írtam, amit írtam: ez vagy menszesz, vagy baba. Ilyenkor még nem lehet tudni.
Nekem ugyanez volt, a 21napon kezdödött mellfájdalom+mindjárt megjön érzés most a 31.napon vagyok és 3 napja késik :) Holnap szerintem már tezstelek bár hihetetlen még számomra de kezdem elhinni hogy valószínûleg kismama vagyok:) )
Én akkor is szurkolok Neked és mondom nekem ugyanigy kezdödött:)
A kérdező hozzászólása: A SZURKOLÓ leendõ kismamának köszönöm a biztatást! :) Nagyon jó ez akkor, amikor pici babát szertne valaki a párjával... A többieknek is köszönöm, még ha nyersen õszinték voltak is!
Szia! Ma 20. nap vagyok, nekem mindig fáj már ilyenkorra a mellem, De most a mellfájdalom helyett: furcsa mintha mindjárt megjönne érzésem van, és a folyásom 2. napja olyan mint még soha: testápoló szerû. Szerintem reménykedhetünk, ha nem a szokásosak a tünetek:) ) Drukkolok Neked!!
A kérdező hozzászólása: Igazad van és köszönöm, hogy õszinte voltál, hisz ennek az oldalank tényleg ez a célja, talán én vagyok túl érzékeny ebben a témában!Talán nem kellen minden tünetet lesnem magamon, lazítanom kellene azt hiszem...
Bizony, bizony lazítanod kellene, de tudom sajna, hogy ez nagyon nehezen megy. Pláne a peteérés utáni idõszak. A legrosszabb. Mert reménykedik az ember, hogy talán most, aztán, ha nem akkor nagyot csalódik. Ezért is írtam azt, hogy ne éld bele magad, mert rosszabb lesz. Ezért is rossz az, ha valaki belédbeszéli, hogy ez már biztosan terhesség. Próbálok én is türelmes lenni, de néha(mindig) nagyon nehéz. Még akkor sem tud lazítani az ember, ha megbeszéled magaddal, mert tudat alatt mindig ott van. DE bizakodjunk. Majd írd meg, hogy mi lett az eredmény. :) SZurkolok!!!! :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!